Londen ontsnapt aan bloedbad door zware autobom

Waarom slaan bepaalde moslims, waar dan ook, elkaar en anderen de hersens in? Hoort geweld en de drang tot overheersing en bekering bij de essentie van de islam?
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76723
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Londen ontsnapt aan bloedbad door zware autobom

Bericht door Ariel »

De religie van peace is weer bezig om zich vredevol the profileren
Maar ja, we weten natuurlijk nog niet zeker dat dit een vreedzame actie van onze vredevolle Molims is. Het kunnen net zo goed boeddhisten zijn die weer eens van hun laten horen, of Joden, die Molims zwart willen maken.
Maar waarom geloof ik dat niet? :mad:
Londen ontsnapt aan bloedbad door zware autobomvrijdag 29 juni 2007 09:48

De politie in de Britse hoofdstad Londen heeft vannacht op de achterbank van een auto een zware bom gevonden die veel slachtoffers had kunnen maken als hij niet voortijdig onschadelijk was gemaakt

Update 13.00 uur:
Volgens de politie was de auto gevuld met benzine, grote gasflessen en spijkers. Een explosie zou dan ook een bloedbad hebben veroorzaakt in de drukke buurt rond metrostation Piccadilly Circus.

Verdacht
Ambulancepersoneel tipte de politie vannacht rond twee uur over een Mercedes die slingerend door de straten van Londen reed. Volgens de melding kwam er rook uit de auto. Nadat de auto tot stilstand was gekomen, sloeg de bestuurder onmiddellijk op de vlucht.

Volgens ooggetuigen reed de auto af op nachtclub Tiger Tiger, die zich in dezelfde straat bevindt als de straat waar de Mercedes uiteindelijk tot stilstand kwam. De ingeschakelde Britse Explosieven Opruimingsdienst wist de 'potentieel gevaarlijke bom' vervolgens onschadelijk te maken.

Dreiging
De straten rond Piccadilly Circus werden hermetisch afgesloten, zodat een speciale antiterreureenheid sporenonderzoek kon verrichten. Wie er achter de mislukte aanslag zit is nog niet bekend, maar bronnen rond de Londense politie melden dat de daders mogelijk binnen een internationaal netwerk opereren, aldus de BBC. De bestuurder van de Mercedes is nog steeds voortvluchtig.

Volgens de nieuwe Britse premier Gordon Brown geeft de mislukte aanslag aan hoe serieus de voortdurende dreiging van terreuraanslagen moet worden genomen.

Terroristen
De Britse inlichtingendiensten vermoeden al enige tijd dat terroristen aanslagmethoden van Iraakse terroristen kopiëren, die bommen in voertuigen en afvalcontainers langs drukke wegen laten ontploffen, meldt The Times.

Rechercheurs van Scotland Yard doen daarom al enige tijd steekproeven in vrachtwagens en containerschepen die de Britse hoofdstad binnenkomen.

In 2005 pleegden moslimextremisten een aanslag op de Londense metro. Daarbij vielen 52 dodelijke slachtoffers.

Door Robbert de Witt
http://www.elsevier.nl/nieuws/buitenlan ... index.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76723
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Bericht door Ariel »

14:02
Ook tweede auto in Londen bevat explosiefVan onze redacteuren


AMSTERDAM/LONDEN - De politie van Londen heeft in een geparkeerde auto bij Hyde Park in het centrum van Londen componenten van een bom aangetroffen. Het is de tweede bomauto die vrijdag in Londen is ontdekt.


Vrijdagochtend had de Britse politie al een explosief in een auto die was geparkeerd bij het plein Piccadilly Circus onschadelijk gemaakt. Als de autobom tot ontploffing was gekomen, waren hierbij veel doden en gewonden gevallen. Dat meldde Scotland Yard tijdens een persconferentie. Later op de dag heeft de poltie ook een tweede straat afgesloten en daar een tweede verdachte auto onderzocht. Nu blijkt dat er in deze auto ook materialen zijn aangetroffen waarmee een bom kan worden gemaakt. Autoriteiten spreken van een mogelijke tweede bomauto.

De tweede auto staat in Park Lane, een van de deftigste straten van de metropool. Het voertuig stond oorspronkelijk fout geparkeerd bij het plein Trafalgar Square, maar was daar weggesleept. Binnen een straal van 200 meter is de straat en een deel van het nabijgelegen Hyde Park afgegrendeld. De BBC meldde dat met een robot een auto op een parkeerplaats werd onderzocht. Volgens Scotland Yard is er duidelijk een verband met de bomauto die eerder op de dag in een ander deel van het centrum van Londen werd aangetroffen.

Eerste autobom
De eerste autobom werd donderdagnacht ontdekt door ambulancepersoneel, dat rond 1 uur (lokale tijd) ’s nachts naar de Tiger Tiger nachtclub was gekomen vanwege een zieke bezoeker. Het personeel van de ambulance zag rook uit de bomauto komen en belde de politie. Na onderzoek bleek dat er explosieve materialen in de auto aanwezig waren.

De explosieven zijn onschadelijk gemaakt. De auto is weggesleept en wordt onderzocht in een centrum voor forensisch onderzoek te Kent.

De politie sloot aan het begin van vrijdagavond een derde straat in het centrum van de stad, Fleet Street, af. Niet lang daarna werd de straat echter alweer vrijgegeven. Het bleek loos alarm te zijn.

Benzine en gasflessen
De auto die in de nacht van donderdag op vrijdag werd aangetroffen, bevatte volgens Peter Clarke, hoofd terrorismebestrijding van Scotland Yard, een ‘aanzienlijke hoeveelheid benzine en gasflessen’. Het zou gaan om 60 liter benzine in jerrycans, diverse formaten gascilinders en een grote hoeveelheid spijkers. Clarke wilde tijdens de persconferentie niet ingaan op welk ontstekingsmechanisme er werd aangetroffen en hoe de bom tot ontploffing had moeten komen. De vraag of dit een mislukte zelfmoordaanslag is of dat de bom door middel van een timer tot ontsteking zou worden gebracht, blijft hiermee onbeantwoord.

Een veiligheidsofficier heeft wel tegen persbureau AP verklaard dat het gevonden mechanisme overeenkomsten vertoont met onstekingsmechanismen zoals in Irak worden gebruikt. De autobom van benzine, gasflessen en spijkers toont grote verwantschap met het zogenoemde plan van al-Qaeda om limousinebommen in te zetten tegen Britse doelen. De Britse autoriteiten verijdelden in 2004 met de arrestatie van Dhiren Barot een reeks aanslagen met dergelijke explosieven.

De verdachte die vorig jaar werd veroordeeld wegens terrorristische activiteiten, heeft erkend dat hij limousines met benzine, gasflessen en spijkers als bommen wilde gebruiken. De autobommen hadden in ondergrondse garages af moeten gaan. Details van de operatie werden op een in Pakistan gevonden laptop aangetroffen. Voertuigen zouden in heel Groot-Brittannië de lucht in moeten gaan waarbij honderden doden zouden zijn gevallen.

Nachtclubs
Clarke liet vrijdag weten dat Scotland Yard al eerder kennis heeft genomen dat nachtclubs potentiële doelen zijn voor terroristische aanslagen. Of de bomauto bij Haymarket bedoeld was voor een terroristische aanslag, kon Clarke niet zeggen. De contraterreurafdeling van de Londense politie wil nog niets zeggen over de mogelijke daders. Hij liet weten dat alle lijnen in het onderzoek nog open zijn. In regeringskringen wordt rekening gehouden met ‘een internationale component’.

De auto stond geparkeerd nabij de nachtclub Tiger Tiger in Haymarket een straat in het theaterdistrict. Dit is in de buurt van Piccadilly Circus in het centrum van van Londen. De omgeving is afgezet en de verwachting is dat dit nog wel enkele uren zo blijft. Het metrostation Piccadilly Circus Tube station is na enkele uren gesloten te zijn, weer geopend.

Getuigen opgeroepen zich te melden
Volgens Sky News stond de auto geparkeerd voor een wisselkantoor van American Express. Volgens het tv-station hebben portiers van een nachtclub een bestuurder weg zien rennen, nadat deze zijn zilverkleurige Mercedes tegen enkele vuilnisbakken had gereden. Scotland Yard riep tijdens de persconferentie op dat deze ooggetuigen zich te melden.

Waakzaamheid
‘Ons land leeft met serieuze en voortdurende veiligheidsrisico’s’, zo reageerde premier Brown. ‘Dit herinnert ons eraan dat we ten allen tijde waakzaam moeten zijn.’

In de Britse hoofdstad wordt voortdurend rekening gehouden met nieuwe aanslagen. In juli 2005 kwamen 52 mensen om bij bomaanslagen in het openbaar vervoer.

Frankrijk verhoogt terreuralarm
Na de ontdekking van de autobom in Londen is het niveau van het terreuralarm in Frankrijk verhoogd. Dat heeft de Franse president Nicolas Sarkozy vrijdag gezegd. Het staatshoofd gaf verder geen bijzonderheden over de maatregel.

In de Verenigde Staten is het terreuralarm niet verhoogd naar aanleiding van de vondst van de twee bommen, maar is er wel met bezorgdheid op de ontwikkelingen gereageerd.

http://www.volkskrant.nl/buitenland/art ... _explosief
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
pd7835
Berichten: 1637
Lid geworden op: di mar 01, 2005 10:35 am
Locatie: Vlaanderen

Bericht door pd7835 »

Nieuwe autobommen in Londen, werk van al-Qaida

Al-Qaida lijkt achter de aanslag van de twee autobommen in Londen te zitten. De actie was mogelijk een waarschuwing tegen de nieuwe Britse regering, veronderstellen Britse overheidsspecialisten. Twee Mercedessen die een groot aantal slachtoffers kunnen maken, werden geneutraliseerd in het centrum van Londen.

Tegen Brown
Het gebeurt twee dagen na de aanstelling van Gordon Brown. Dit complot viseert de nieuwe regering, aldus Pauline Neville-Jones, voormalig verantwoordelijke voor het comité van de Britse overheid. Paul Beaver analist van de Britse regering, verklaarde aan BBC dat het complot verwijst naar Islamitische aanslagen vergelijkbaar met die in Irak. "Er is een parallel met dergelijke aanslagen en het gebruik van benzine."

Uitdagen
Beaver oordeelde op de televisiezender dat de auteurs van dergelijke aanslagen willen aantonen dat ze nog in staat zijn om aanslagen te plegen ondanks de antiterroristische campagnes van de Amerikanen en Britten.

"Zeker al-Qaida"
Anthony Glees, universiteitsprofessor en specialist van de overheid, wijst ook met de vinger naar al-Qaida. "Dat is zeker een aanslag van al-Qaida. Het is een boodschap van de organisatie aan Gordon Brown. Het is een boodschap van al-Qaida aan de Britse burger. De organisatie is vast van plan om dergelijke acties tegen de Britse bevolking te blijven plegen", aldus Glees. (belga/hln)


Bron: http://www.hln.be/hlns/cache/det/art_50 ... n=homeArt2

:evil: :x :twisted: :mad:

Gebruikersavatar
Monique
Berichten: 8854
Lid geworden op: ma apr 14, 2003 2:14 pm

Bericht door Monique »

Waarom er toch altijd meteen van uitgaan dat dit gedaan wordt uit naam van allah?
Ik snap dat niet.
islam betekent toch vrede?
Moslims mogen dit toch helemaal niet doen?
Mensen die dit soort dingen wel doen ZIJN toch helemaal geen moslims?
En.. wanneer deze niet-moslims dit dus doen uit naam van allah...dan... liegen ze...want... het ZIJN geen moslims.. :roll:

Snap dat nou toch eens.
In de islam gebeurt dit nooit. Islam is DE religie van vrede. Daar kunnen alle andere religies nog wat van leren.

Dat miljoenen moslims hebben staat juichen op 11-09 is enkel te wijten aan het feit dat deze "moslims" helemaal geen moslims zijn.
Osama bin Laden is ook helemaal geen moslim... wat hij doet MAG helemaal niet van allah. Dat osama een held is in islamitische kringen zegt niets over islam/moslims maar alles over kafir omdat die volledig onwetend zijn en niet eens weten waar islam voor staat en wie nu eigenlijk moslim is.

Stelletje kafir onbenullen.... SNAP DAT TOCH :evil:
Amorele atheistische nitwit

anna
Berichten: 331
Lid geworden op: za feb 17, 2007 1:32 am

Bericht door anna »

Monique

Wij wachten op een massa protest demonstratie van moslims in London tegen het geweld van hun 'broeders' in de straten van London.

Blijf daarom maar lekker wachten totdat je een ons weegt. :roll: :roll: :roll:

naar boven
Berichten: 5046
Lid geworden op: do nov 16, 2006 10:14 pm
Contacteer:

Bericht door naar boven »

Islamitische site 'voorspelde' aanslagen Londen

LONDEN - Op een islamitische website lijkt een aanval op Londen te zijn voorspeld, slechts enkele uren voor vrijdag in de Britse hoofdstad twee bomauto's werden geparkeerd. Dat hebben Britse media zaterdag gemeld. De voertuigen explodeerden niet.

Op een van de meest gebruikte internetfora voor jihadisten (islamitische strijders) verscheen donderdagavond de boodschap: "Vandaag zeg ik: 'Verheug je, bij Allah, in Londen zullen bommen afgaan'. Het bericht in de chatroom El Hesbah werd geplaatst door ene Abu Osama al-Hazeen, die er vaker bijdrages levert.

Hij ageerde er ook tegen het ridderen van auteur Salman Rushdie. Dat bericht, enkele weken geleden, is bij veel Britse moslims slecht gevallen omdat Rushdie in De Duivelsverzen de islamitische profeet Mohammed belachelijk zou maken.

Verband

Het forum is volgens de Noorse deskundige van islamistische websites, Peter Nesser, een belangrijk podium van militante groeperingen en hun sympathisanten. Een verband tussen de mededeling en de bomauto's is echter niet vast te stellen.

De Britse antiterreurpolitie hield volgens dagblad The Times al rekening met een aanslag op een grote club of bar. De Tiger Tiger-club, waar één van de ongeëxplodeerde auto's was geparkeerd, had vorige week van de politie een document gekregen waarin het werd gewaarschuwd voor bomauto's.

Dergelijke informatie ging als voorzorgsmaatregel ook naar tal van andere Britse discotheken en nachtclubs.

Islamitische site 'voorspelde' aanslagen Londen

Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 6463
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Bericht door hans van de mortel »

Monique schreef:Waarom er toch altijd meteen van uitgaan dat dit gedaan wordt uit naam van allah?

Snap dat nou toch eens.
In de islam gebeurt dit nooit. Islam is DE religie van vrede. Daar kunnen alle andere religies nog wat van leren.

Dat miljoenen moslims hebben staat juichen op 11-09 is enkel te wijten aan het feit dat deze "moslims" helemaal geen moslims zijn.
Osama bin Laden is ook helemaal geen moslim... wat hij doet MAG helemaal niet van allah. Dat osama een held is in islamitische kringen zegt niets over islam/moslims maar alles over kafir omdat die volledig onwetend zijn en niet eens weten waar islam voor staat en wie nu eigenlijk moslim is.
Stel, ik ben lid van een gerenommeerde club die hoog in aanzien staat bij het volk en bij de adel. Kortom, niets mis mee. En ik ben apetrots. JA, ik ben lid van de islam! En dan blijkt dat er allerlei lieden lid van die club zijn en zich schuldig maken aan de meest afzichtelijke handelingen die je maar kunt bedenken. WEG met mijn reputatie.

”Hans, jij bent toch lid van die islam, is het niet?” zou mij dan door mijn directe omgeving gevraagd worden. ”Ehhhh . . . nou ehhh . . . om je de waarheid te zeggen, ik was lid. Want ik heb na het vernemen van de praktijken van al die andere leden, met directe ingang mijn lidmaatschap opgezegd bij de islam.” En zo heb ik mijn eigen waardigheid weer precies op tijd kunnen herstellen.

Gerechtvaardige conclusie: lid zijn van de maffia schijnt voor sommige mensen geen enkel obstakel te vormen. Want zolang zij zelf niet moorden en onschuldige burgers afpersen in naam van de maffia waar zij wél lid van zijn, dan is er toch niks aan de hand? Ho ho, zegt onze beschaving. Lid zijn van een criminele organisatie is bij de wet verboden in ons beschaafde landje. En zo hoort het ook. Kun je mij voorstellen met mijn onschuldige gezicht en met een hakenkruisband om mijn arm, terwijl ik rustig bij jou op visite kom? Toch zien we dat in onze regering waar diverse moslim regeerders zitting hebben in het kabinet en doen alsof er niets aan de hand is. Een fatsoenlijk mens rukt die moslimband van zijn arm en vervloekt die. Maar de ene mens is de andere niet. Hangt af van je normbesef, denk ik.
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76723
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Bericht door Ariel »

Nog meer ellende van de religie of peace.
Nu weer een terreurdaad op de luchthaven van het Schotse Glasgow.
Ik zit naar CNN te kijken, Een van de terroristen ligt in het ziekehuis met erge brandwonden.
Ik hoop dat hij blijft leven. Hij wilde mensen met hem de dood in jagen, en hij verdeient het om nu verminkt door het leven te gaan.
Karma zullen we maar denken.
Doe je best voor hem, artsen in Engeland....
Hoogste fase van terreuralarm in Groot-Brittannië
ANP


LONDEN - Voor Groot-Brittannië geldt sinds zaterdagavond de hoogste fase van het terreuralarm. Dat meldde BBC World op grond van een mededeling van Binnenlandse Zaken. Voor het hele land geldt per direct de fase ‘kritiek’, wat betekent dat er elk moment een terroristische aanslag wordt verwacht.

De aangepaste alarmfase - de op een na hoogste fase was sinds augustus 2006 van kracht - volgde een dag na de vondst van twee wagens vol explosieven in Londen en enkele uren na een mogelijke terreurdaad op de luchthaven van het Schotse
Glasgow.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76723
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Bericht door Ariel »

Brown: incident Glasgow was aanslag

LONDEN/GLASGOW - De nieuwe Britse premier Gordon Brown heeft het incident zaterdag bij de luchthaven van Glasgow ‘een aanslag’ genoemd. De eerste minister sprak in Londen kort na spoedberaad waarin werd besloten de hoogste fase van het terreuralarm af te kondigen.

Volgens nog onbevestigde berichten is een van de twee arrestanten in Glasgow, die door de vlammen gewond raakte, bezweken aan zijn verwondingen.
Jammer als dit waar is. :mad:
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76723
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Bericht door Ariel »

Hoogste fase van terreuralarm in Groot-Brittannië
ANP


LONDEN - Voor Groot-Brittannië geldt sinds zaterdagavond de hoogste fase van het terreuralarm. Dat meldde BBC World op grond van een mededeling van Binnenlandse Zaken. Voor het hele land geldt per direct de fase ‘kritiek’, wat betekent dat er elk moment een terroristische aanslag wordt verwacht.

De aangepaste alarmfase - de op een na hoogste fase was sinds augustus 2006 van kracht - volgde een dag na de vondst van twee wagens vol explosieven in Londen en enkele uren na een mogelijke terreurdaad op de luchthaven van het Schotse Glasgow.

Duidelijk verband
De vondst vrijdag van twee personenwagens vol met explosief materiaal in Londen en het incident zaterdag op de luchthaven van Glasgow staan ‘duidelijk’ met elkaar in verband. Dat heeft de politie in Glasgow zaterdagavond gezegd. Politiechef Willie Rae sprak tijdens een persconferentie van een terroristische daad.

Een van de arrestanten in Glasgow droeg ‘een verdacht voorwerp’ op zijn lichaam. Rae wilde geen details verstrekken. De vondst van het voorwerp leidde tot een gedeeltelijke evacuatie van het ziekenhuis waarheen de gewonde verdachte was vervoerd.

De politie wilde niet zeggen of de man een bomvest droeg. Rae zei dat de man in kritieke toestand is en hij sprak daarmee tegen dat deze verdachte zou zijn bezweken aan zijn verwondingen. Het voorwerp is volgens Rae naar een ‘veilige plek’ gebracht. De betrokken wagen die in Glasgow werd gebruikt, wordt nog steeds onderzocht op de luchthaven.

Sommige terreurexperts sluiten niet uit dat Glasgow bewust als doelwit is gekozen omdat de net aangetreden premier Brown een Schot is. Hij zou ook zeer geregeld gebruik maken van de luchthaven in Glasgow. Rae verklaarde dat hij geen concrete aanwijzingen had dat er een aanslag gepleegd zou gaan worden in de Schotse stad.

Over de identiteit van de mannen werden geen nadere mededelingen gedaan. Ooggetuigen repten eerder van Aziaten. Experts menen aanwijzingen te zien voor een gecoördineerde ‘golf van aanslagen’ die waarschijnlijk nog niet voorbij is. De hoogste Britse coördinator voor terreurbestrijding is zaterdagavond vanuit Londen vertrokken naar Glasgow.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76723
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Bericht door Ariel »

Volgens de BBC waren 2 van deze gearresteerde mannen artsen.
Fijn hoor. Sommige Moslim artsen blijken geen levens te willen redden, maar levens te namen.
Heerlijk om lid te zijn van de religie van peace. Zo vredevol.
Allah ackbar.

Vijfde verdachte opgepakt na mislukte aanslagenzondag 1 juli 2007 14:45

De Britse politie heeft vijf personen gearresteerd in verband met de mislukte aanslagen met bomauto’s in Londen en Glasgow. Dat heeft de politie zondag bekendgemaakt.


Twee personen werden zondagochtend gearresteerd op de snelweg M6 ter hoogte van de plaats Cheshire, niet ver van Liverpool. Een ooggetuige vertelde de BBC dat in de auto twee mannen en een vrouw zaten, ogenschijnlijk moslims. De politie maakte verder geen details bekend.

Brandende auto
Ook werden zaterdagmiddag twee mannen, van wie een zwaargewond in het ziekenhuis ligt, opgepakt nadat ze probeerden met een brandende Cherokee Jeep de terminal van de luchthaven van Glasgow (Schotland) binnen te rijden.

Een van hen zou een verdacht voorwerp bij zich dragen, mogelijk een bomgordel. Later bleek dat het niet om explosieven ging, aldus de BBC. De mannen, met een Aziatisch uiterlijk, verzetten ze zich hevig bij hun arrestatie. CNN meldt dat een derde persoon in de Jeep zou zijn overleden.

Zondagmiddag werd bekend dat een vijfde verdachte in Liverpool is aangehouden.

Terreuralarm
Volgens de Britse politie zijn er sterke vermoedens dat de aanslag in Glasgow verband heeft met de mislukte aanslagen met autobommen in Londen vrijdag. In Groot-Brittannië is daarom de hoogste fase van terreuralarm afgekondigd. Volgens het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken is de situatie 'kritiek', wat betekent dat er elk moment een nieuwe aanslag kan worden gepleegd.

Britse en Amerikaanse luchthavens staan onder verscherpt toezicht. De luchthaven van Glasgow en de John Lennon-luchthaven in Liverpool waren gisteren tijdelijk gesloten. Het wordt dagjesmensen afgeraden zonder reden naar een vliegveld te gaan.

De kersverse Britse premier Gordon Brown zei zondag dat zijn land zich niet laat intimideren. Hij zei voor de BBC dat terrorisme nooit gerechtvaardigd kan worden door religie. Hij voegde eraan toe dat de verdachten banden hebben met de terreurorganisatie al-Qaeda.

Door Anna Dijkman
http://www.elsevier.nl/nieuws/buitenlan ... index.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Thomas
Berichten: 3890
Lid geworden op: wo apr 12, 2006 3:53 pm
Locatie: De Sleutelstad

Bericht door Thomas »

Monique schreef:Waarom er toch altijd meteen van uitgaan dat dit gedaan wordt uit naam van allah?
Ik snap dat niet.
islam betekent toch vrede?
Moslims mogen dit toch helemaal niet doen?
Mensen die dit soort dingen wel doen ZIJN toch helemaal geen moslims?
En.. wanneer deze niet-moslims dit dus doen uit naam van allah...dan... liegen ze...want... het ZIJN geen moslims.. :roll:

Snap dat nou toch eens.
In de islam gebeurt dit nooit. Islam is DE religie van vrede. Daar kunnen alle andere religies nog wat van leren.

Dat miljoenen moslims hebben staat juichen op 11-09 is enkel te wijten aan het feit dat deze "moslims" helemaal geen moslims zijn.
Osama bin Laden is ook helemaal geen moslim... wat hij doet MAG helemaal niet van allah. Dat osama een held is in islamitische kringen zegt niets over islam/moslims maar alles over kafir omdat die volledig onwetend zijn en niet eens weten waar islam voor staat en wie nu eigenlijk moslim is.

Uuuuh, begrijp ik het goed dat er eigenlijk geen moslims bestaan Mo????

Met vr.gr.


Een kafir onbenul.

Stelletje kafir onbenullen.... SNAP DAT TOCH :evil:
Context???
Uitleg???
Ik lees wat er staat ...en er staat wat ik lees!!!!

Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 6463
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Bericht door hans van de mortel »

naar boven schreef:Islamitische site 'voorspelde' aanslagen Londen

LONDEN - Op een islamitische website lijkt een aanval op Londen te zijn voorspeld, slechts enkele uren voor vrijdag in de Britse hoofdstad twee bomauto's werden geparkeerd. Dat hebben Britse media zaterdag gemeld. De voertuigen explodeerden niet.
Ook dit gaat eens over. In de Algerijnse kwestie was het een en al bomaanslagen. In Algiers, maar ook in Parijs. Blijkbaar moeten dit soort dingen af en toe gebeuren. Daarna gaat de beschaving weer iets vooruit. Hopen we. Want sinds de WO-2 is het eigenlijk geen moment meer rustig geweest. Trouwens, de grootste wapenleveranciers zijn de landen met het veto recht in de VN. Wie het weet die mag het zeggen.
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED

Ruth
Berichten: 1232
Lid geworden op: vr apr 06, 2007 8:14 pm

Bericht door Ruth »

Ik hou mn hart vast voor Nederland, want dat dit hier ook gaat
gebeuren staat voor mij vast. 't Is alleen de vraag, wanneer :cry:
Als je denkt dat je te klein bent om invloed te hebben, dan heb je waarschijnlijk nog nooit de nacht doorgebracht met een mug op je kamer.

Wie vecht kan verliezen, wie niet vecht is al verloren.

EDL

Linda Danvers
Berichten: 2931
Lid geworden op: wo feb 01, 2006 10:14 am

Bericht door Linda Danvers »

Dit was geen zware autobom. De bouwer van deze "bom" was een incompetente amateur. Net als Samir Azzouz die ook geen werkbare bom kon bouwen.

http://www.theregister.co.uk/2007/06/29 ... ts_please/
And what an incident. "It is obvious that if the device had detonated there could have been serious injury or loss of life", Deputy Assistant Commissioner Peter Clarke intoned gravely.

Ah, if it had detonated. Yes, it could have been a real horror. Only, the device could not have detonated. Not under any circumstances. You see, the terrorist wannabe clown who built it left out a crucial element: an oxidiser. The device was pure pre-teen boy fantasy.

"We'll heat up these propane cylinders with burning petrol, and they'll go off like bombs", boys the world over have remarked with glee. They don't realise that air is a poor oxidiser, and the only "explosion" they will get is when gas pressure inside the cylinders is great enough to burst them. Then the propane will ignite, and a nice fireball will blossom. A fireball, not an explosion.

Oh, the Piccadilly fireball would have blown the car's windows out, and popped its doors open, and sent various bits like mirrors and so forth into the air at velocities possibly fatal to people nearby. It would have looked really cool, that's for sure. But an explosive event...a detonation? Not in a million years. Sorry lads: you failed car bombing 101; you did not attend a single lecture; you did not even open the textbook.
Deze auto had een handje vol mensen kunnen verwonden. Met heel veel pech hadden er een of meer voorbijgangers kunnen overlijden. Dat is erg genoeg. Het is echter geen groot gevaar. Reken je kansen maar eens uit om in London dood gereden te worden als voetganger en je hoort een stuk banger te zijn.

Gelukkig zijn veel mensen die explosieven willen maken gewoon te stom en te lui om een paar goede scheikundeboeken te lezen.

Dit incident is hopeloos opgeblazen. Elk jaar doden en verminken er weer een paar dwazen zich met Oud en Nieuw met zelfgemaakte en gekochte explosieven die wel goed werken. Elke week gaan er in dit land een paar auto's in vlammen op omdat sommige vandalen dat een leuk gezicht vinden. Dat is allemaal een stuk gevaarlijker dan de auto van deze stomme luie amateur.

Groot gevaar?
Eerst 11 september, Madrid en London en nu dit soort gesukkel in het Westen.
We mogen ons in ons handjes knijpen.
Was elke terrorist op deze planeet maar zo incompetent.

Herinnert iemand zich dat verhaal nog over bommen bouwen met flesjes vloeistof in het vliegtuigtoilet? Ooit de bewijzen gezien dat dit zogenaamde plan had kunnen werken? Wanneer zijn deze daders berecht en veroordeeld? Niemand heeft het nog over ze. Dankzij dit rare verhaal mag een gewone burger nu echter geen eigen aantoonbare plastic fles met water meenemen het vliegtuig in. Kassa voor de vliegvelden die drinken kunnen verkopen aan dorstige reizigers. We laten onze vrijheden inperken en springen in het gelid als de autoriteiten ons schofferen omdat veel te veel mensen zich laten wijsmaken dat we op het punt staan om overweldigd te worden.
http://www.vrijheids.net/?p=109
http://www.theregister.co.uk/2006/08/17 ... rror_labs/

Al Qaida noch de Arabische wereld heeft de capaciteit om ons te veroveren. Ze kunnen veel schade toebrengen maar ze kunnen ons niet bezetten. Onze Moslimpopulatie kan ook geen burgeroorlog winnen.

Ik heb in een andere discusie uitgelegd waarom.
http://www.dutch.faithfreedom.org/forum ... f6ead37e33

Onze eigen conservatieven en reactionairen beginnen echter steeds verder op te rukken. ID controles en andere beperkingen van onze vrijheid hadden we niet tijdens De Koude Oorlog toen we nog echt gevaar liepen. Waarom nu opeens wel?

De oorlog tegen drugs en de oorlog tegen terrorisme zijn gewoon smoesjes om burgerrechten in te perken.

Mensen laten zich veel te makkelijk bang maken.
Laatst gewijzigd door Linda Danvers op di jul 03, 2007 12:23 am, 2 keer totaal gewijzigd.

Polleke
Berichten: 3239
Lid geworden op: ma sep 04, 2006 3:07 pm
Locatie: Amsterdam

Bericht door Polleke »

Onze eigen conservatieven en reactionairen beginnen echter steeds verder op te rukken. ID controles en andere beperkingen van onze vrijheid hadden we niet tijdens De Koude Oorlog toen we nog echt gevaar liepen. Waarom nu opeens wel?

De oorlog tegen drugs en de oorlog tegen terrorisme zijn gewoon smoesjes om burgerrechten in te perken.
Moeten we tolereren dat de bestrijding van terrorisme wordt geïnstitutionaliseerd? Het minitieus controleren van een vliegtuig vol Ibiza gangers is uitermate effectief...

Als de Minister van Sociale Zaken beleid op basis van doelgroepen mag ontwikkelen dan stel ik voor dit ook te doen bij terrorismebestrijding. Of blijven we aanmodderen met generieke maatregelen?

Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 6463
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Bericht door hans van de mortel »

Linda Danvers schreef:
Onze eigen conservatieven en reactionairen beginnen echter steeds verder op te rukken. ID controles en andere beperkingen van onze vrijheid hadden we niet tijdens De Koude Oorlog toen we nog echt gevaar liepen. Waarom nu opeens wel?

De oorlog tegen drugs en de oorlog tegen terrorisme zijn gewoon smoesjes om burgerrechten in te perken.

Mensen laten zich veel te makkelijk bang maken.
Helemaal mee eens. Politiek wordt steeds smeriger. Je moet dingen zelf meemaken. Zat één jaar in Almere in de propaganda commissie van de VVD. Slappe lui. Vergadertijgers. Maar zo mak als kreupele schapen. Wel aardig, hoor. Dat wel. Maar deden niks voor het volk. Waren bijna uitsluitend verliefd met hun eigen make-up bezig. Verschrikkelijk.
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED

Linda Danvers
Berichten: 2931
Lid geworden op: wo feb 01, 2006 10:14 am

Bericht door Linda Danvers »

al Qaida heeft het gericht onderzoeken van doelgroepen al lang voorzien.

Richard Reid had bijna een vliegtuig opgeblazen met een bom in zijn schoenen. Hij was een bekeerling die zich als niet-moslim voordeed. Hij werd overmeesterd door medepassagiers, omdat zij het verdacht vonden dat hij zijn schoenen wilde aansteken.

Reid viel op het eerste gezicht niet in dezelfde doelgroep als de 11 september terroristen. Hij was geen geboren Moslim van Arabische afkomst. Het zou me niks verbazen als de volgende grote aanslag wordt gepleegd door een bekeerde Westerse vrouw in een minirok of door een Japanse bekeerling.

Simplistische danwel etnische profiling werkt niet.

De moraal van het verhaal over Richard Reid:
Passagiers kunnen het beste zichzelf beschermen door goed op te letten en zo nodig iemand te knevelen.

Ruth
Berichten: 1232
Lid geworden op: vr apr 06, 2007 8:14 pm

Bericht door Ruth »

ok, misschien waren het nu een stelletje sukkels die een knullige poging hebben gedaan. Helaas gaat het er bij mij niet in dat alle terroristen sukkels zijn. Vroeg of laat is er een keer een slimmer type die een bom in elkaar knutseld, eentje die wel afgaat !!

En wat vliegen betreft, tegen een bom in de bagageruimte doe je niks, hoe alert je als passagier ook bent.
Als je denkt dat je te klein bent om invloed te hebben, dan heb je waarschijnlijk nog nooit de nacht doorgebracht met een mug op je kamer.

Wie vecht kan verliezen, wie niet vecht is al verloren.

EDL

Chaimae
Berichten: 10447
Lid geworden op: ma okt 16, 2006 9:43 pm

Bericht door Chaimae »

Als je toegang krijgt met een visum tot een land van de landen in de wereld, dan is het niet toegestaan om daar iets te ondernemen dat tegen de wet ingaat.
Dit staat in de fiqh boeken betreft de Jihad, overeenkomsten en verbondenheid van veiligheid.
"Our patience will achieve more than our force."

Elk boek is een gevaar dat de ziel in wil. Wie de ziel in wil, moet door de omgekeerde wereld heen, door de leegte, dor de angst, door het niets.

Gebruikersavatar
sprot
Berichten: 4147
Lid geworden op: ma jan 27, 2003 11:25 pm
Locatie: Hel
Contacteer:

Bericht door sprot »

Ideale schoonzoon en geniale dokter brein terreurcomplot
Afbeelding

Asha met koningin Noor van Jordanië.
Afbeelding
Vader Asha.
Afbeelding
Ook opgepakt: vrouw Marwah, hier bij de uitreiking van haar diploma als laborante.
Afbeelding
Tijdens een bezoek van koning Houssein aan de school voor hoogbegaafde leerlingen.
Afbeelding
De ideale zoon, schoonzoon én collega: Mohammed Asha (26), de hoofdverdachte en vermoedelijk het grote brein achter het verijdeld terreurcomplot in Groot-Brittannië. De collega's van het University Hospital in North Staffordshire, waar Asha aan het specialiseren was als neurochirurg, kunnen er niet bij dat iemand met wie ze zo nauw samenwerkten plannen voor bomaanvallen kon smeden.

"Groot dokter, groot acteur"
Een anestesist die vaak met Asha optrok, verwoordde het zo aan The Daily Mail: "Asha was hier een gerespecteerd dokter. Hij was bezig aan een bliksemcarrière. Bovendien kennen we hem hier als een echte familieman. Nu blijkt dat hij een even groot acteur als dokter is."

Een verpleegster van het ziekenhuis merkte wel op dat Asha vragen over zijn vrouw en kinderen steevast ontdook. "We dachten dat hij zijn privé-leven strikt van zijn werk wou scheiden, waar niks mis mee is".

Superstudent
Asha was een jaar in het ziekenhuis. Hij kwam recht van de universiteit. Hij was in de humaniora al een uitblinker en kreeg een beurs voor de Jubilee School in Amman, waar hoogbegaafde jongeren zitten. Daar ontmoette hij ondermeer koningin Noor van Jordanië (foto). Asha deed het zo goed - hij haalde de derde hoogste score ooit voor het ingangsexamen van de medische faculteit in Amman - dat het Jordaans ministerie van Onderwijs zijn complete opleiding financierde.

Internationale cel?
Nu er ook in Australië twee dokters opgepakt zijn in verband met het complot, speculeren Britse media dat het islamitische terreurcomplot van afgelopen week het werk is van een internationale terreurcel dat geheel uit buitenlandse artsen bestaat. Drie van de opgepakte verdachten hebben banden met het Royal Alexandra Hospital in het Engelse Paisly. Hiermee krijgt de islamitische terreur een hele nieuwe dimensie, vrezen ze.

Palestijn
Dr. Asha werd in Engeland tot neurochirurg opgeleid en woonde samen met zijn vrouw Marwah, een in Palestina geboren laborante. Asha is zelf ook Palestijn, werd geboren in Saoedi-Arabië en verhuisde op zijn 11ste naar Jordanië. Hij heeft zeven broers en zussen. Eentje daarvan, Ahmed (31) is een huisarts. "Hij was verliefd op Groot-Brittannië", reageert die onbegrijpend. "Hij had het voortdurend over hoe goed het daar wel was."

Niet politiek
Ook Jamil Abdelkader Asha (55) kan het nieuws over zijn zoon nauwelijks bevatten. Hij zegt dat Mohammed niet tot zulke gruwelijkheden in staat is. Volgens de heer Asha, wonend in Jordanië, was zijn zoon gelukkig en ‘hield hij van Engeland’. "Mijn zoon houdt zich niet met politiek bezig. Hij was tijdens zijn studie niet eens lid van een vereniging."

"Zachte jongen"
Op 12 juli zou Mohammed Asha naar Jordanië vliegen om er zijn familie te bezoeken samen met Marwah. Ook de schoonouders zijn bezorgd. "Mohammed is zo'n zachtaardige jongen. Mijn dochter heeft geen greintje kwaad in zich. Dit moet een vreselijke vergissing zijn. Niet alle Arabieren zijn terroristen", aldus Yanis Dana.

Vader Asha heeft inmiddels de Jordaanse koning Abdullah II gevraagd om in te grijpen, meldt de Daily Mail. (hln)
Soms denk ik juist,soms denk ik fout,maar ik dénk tenminste
Dubitando ad Veritatem pervenimus (Cicero)
Sapere aude!
In het 'Huis van de Vrede' is het steeds Oorlog.

BFA
Berichten: 11592
Lid geworden op: vr sep 29, 2006 5:18 pm

Bericht door BFA »

misschien waren het nu een stelletje sukkels die een knullige poging hebben gedaan. Helaas gaat het er bij mij niet in dat alle terroristen sukkels zijn.
De pogingen van terroristen met home-made bommen zullen bijna altijd klungelig zijn. Ondertussen missen ze hun doel niet.

Ze zaaien angst, daarvoor hoeft de bom zelfs niet af te gaan, alleen maar op tijd ontdekt te worden.

Ze overbelasten de veiligheids en inlichtingendiensten, waardoor de echte getrainde bommenleggers makkelijker en doeltreffender kunnen werken.

De home grown terroristn kosten niets. Het juiste ideologisch zaad rondstrooien, elk zaadje dat ontkiemt is meegenomen.

Het zijn sukkels, dat ze in het ideologisch gedachtengoed van terreeur trappen en dit ten uitvoer willen brengen. Dit wil niet zeggen dat ze als sukkels hoeven behandeld.
De intentie is massamoord, dient ook zo aangepakt.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;

Gebruikersavatar
hans van de mortel
Berichten: 6463
Lid geworden op: zo jun 03, 2007 12:41 pm

Bericht door hans van de mortel »

sprot schreef:Ideale schoonzoon en geniale dokter brein terreurcomplot
De echte gekken herken je niet.

STOP MET ALLE georganiseerde RELIGIE en LAAT GOD MET RUST

Ook deze gek meende weer voor God te moeten spelen. Intelligent? Kan zijn. Maar geen verstand. Wel een psychisch neurotisch gedefecteerde geest.
Geen eigen mening verkondigen is de vrijwillige celstraf van het verstand.

CITATEN OVER PROFEET MOHAMMED

BFA
Berichten: 11592
Lid geworden op: vr sep 29, 2006 5:18 pm

Bericht door BFA »

Ook deze gek meende weer voor God te moeten spelen. Intelligent? Kan zijn. Maar geen verstand. Wel een psychisch neurotisch gedefecteerde geest.
Deze gek volgde alleen maar de regels van de Muslim Brotherhood.

Geneeskunde staat daar centraal in. Voor Dokter studeren, om zo de mens te helpen en zijn ziektes te bestrijden.
Het is via het oprichten van medische centra in sloppenwijken dat de Muslim Brotherhood zijn aanhang verkrijgt. Aanhang die nodig is om democratisch aan de macht te komen.

Maar ook de westerse democratie heeft zijn ziektes die moeten genezen. Het uiteindelijke doel van de Muslim brotherhood is wereldwijde instelling van Sharia. Voor die ziektes van de Westere democratie te verwijderen ziet de MB terreuraanslagen als een legitiem middel. De kunst om dood te zaaien, als chirurgische ingreep die de kwalen uit de matschappij verwijdert.
Fann al-mawt of al-mawt fann, volgens oprichter assan al Banna (vader van Tariq Ramadan), ideologisch geinspireerd op 'overwinning in de dood', beloofd door Hitler aan het Duitse volk. Ook met Hitlers hulp en volgens de Nazi-ervaringen in een paramilitaire militie gegoten. Dokters om via medische hulp de onderste klassen te ronselen waren ook een belangrijk onderdeel in Hitlers weg naar macht, naast intimidatie en terreur.

Dokters, meestal ontploffen die dokters van de MB niet. Schuiven ze op naar leidinggevende posities, gebruiken uit die positie anderen als hun chirurgisch mes van zelfontpoffing.

De Muslim Brotherhood heeft sinds zijn ontstaan een invloedrijk en wereldwijd netwerk uitgebouwd. Deze dokters hadden waarschijnlijk geen promotiekansen meer.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;

Linda Danvers
Berichten: 2931
Lid geworden op: wo feb 01, 2006 10:14 am

Bericht door Linda Danvers »

Ruth schreef: En wat vliegen betreft, tegen een bom in de bagageruimte doe je niks, hoe alert je als passagier ook bent.
Bagage wordt op vliegvelden achter de schermen gewoon uitgebreid gescand, besnuffeld en opengemaakt. Vaak gaat je bagage op een ander vliegtuig dan jijzelf. Vliegtuigen dmv bagage in de bagageruimte opblazen is vrijwel niet meer te doen. Daarom gebruikte de 11 september kapers eenvoudige middelen om de vliegtuigen te kapen.

Als Al Qiada nog een keer een 11 september wil organiseren dan kunnen ze gewoon mensen laten infiltreren bij vliegtuigmaatschappijen als piloten, stewards en stewardessen. Die hoeven niet altijd door controles en die hebben het vliegtuig al in handen. Toen ik het nieuws net had gehoord op 11 september 2001, dacht ik dat ze dit hadden gedaan. Dat is namelijk de perfecte kaping.

Ook al zou er 1 keer per maand een vliegtuig neerstoren in het Westen, dan nog wens ik mijn persoonlijke vrijheid niet in de leveren. Het totale aantal verkeersdoden in het Westen zou namelijk ook dan overigens nog altijd hoger zijn dan het aantal vliegdoden.

--------------------------------------------------------------------------------------
hans van de mortel schreef:Echte gekken herken je niet
Mensen met echte psychische problemen, psychiatrische problemen en/of geweldadige neigingen zijn uitstekend te herkennen. Het is een populair bijgeloof dat je geweld van te voren niet kunt voorspellen. Dat kan vrijwel altijd als je op de juiste dingen let en/of je iemands voorgeschiedenis kent. Het probleem is dat veel mensen het niet willen zien. Er rust een taboe op het erkennen dat bepaalde mensen in je omgeving zware problemen hebben, hun kinderen of partner mishandelen, labiel zijn etc. Mensen beweren uit schuldgevoel na een familiedrama, algemeen geweldsdelict of een aanslag dat ze het niet hadden kunnen weten. Mensen geven echter altijd signalen af.

Ik raad je aan om het boek The Gift of Fear van Gavin deBecker te lezen. Dat prikt de mythe door dat geweld niet te voorspellen valt.
BFA schreef:De pogingen van terroristen met home-made bommen zullen bijna altijd klungelig zijn. Ondertussen missen ze hun doel niet.
Als de pers het hopeloos opblaast, dan kunnen ze angst zaaien. Ik ben er voor om deze daders maximaal te straffen voor hetgeen ze gedaan hebben. De pers moet alleen ophouden met paniek te zaaien.

Dit was geen goed opgezette actie. De bommen in Irak zijn ook met eenvoudige middelen in elkaar gezet maar die doden wel tientallen mensen. Hetzelfde gold voor de bommen van de Provisional IRA. Als je goed bent in scheikunde dan bouw je een goede bom. Zo niet, dan krijg je dit soort geklungel of blaas je jezelf op. Thuisgemaakte bommen zijn dus helemaal niet per definitie klungelig.

De pers doet braaf wat de overheid wil. Stampei schoppen zodat mensen uit pure angst met allerlei vrijheidsbeperkingen instemmen. De "pers" bestaat voor het merendeel uit groot bedrijf en grote multinationals. Die zijn niet zo dol op vrijheid. Daarom houden zo ook niet zo van een vrij internet. Het gaat ze niet alleen maar over misgelopen inkomsten van gekopieerde muziek en films. Zij willen het liefst de informatie verstrekking helemaal zelf in handen houden. Zij willen kunnen sturen hoe iedereen denkt. Dan heb je namelijk heel veel macht.

We hadden in het Westen nooit mogen toestaan dat mediabedrijven zo groot werden. Alle kranten en tijdschriften in dit land zijn in handen van drie of vier grote bedrijven. Dat staat een kritische pers in de weg. Wiens brood men eet; diens woord men spreekt. Dat gaat doorgaans zelfs geheel onbewust.

Het grootbedrijf is in het algemeen extreem onethisch. In derde wereld landen hadden ze eerst zelf fabrieken waar volwassenen en kinderen mensonwaardig werden behandeld, omwonenden werden geíntimideerd en het milieu werd vervuild. Toen er protesten kwamen, besteedden ze dat werk uit aan plaatselijke bedrijven die zich net zo gedragen. Als hier kinderarbied en slavernij niet waren verboden dan zouden bedrijven hier in het Westen daar nog steeds gebruik van maken. Ze overtreden ook in het Westen de wetten als ze denken ermee weg te komen. Bovendien worden topmanagers en directeuren in tegenstelling tot regeringsleiders bijna nooit verantwoordelijk gehouden voor de doden die veroorzaken. Als een bedrijf de bodemvervuilt of er een ongeval gebeurd door grove nalatigheid en er sterven honderden of duizenden mensen, dan gebruikt men het woord "moord" niet. Dan hebben we het over "nalatigheid" of "overtreding van de milieureges." Deze bedrijven streven namelijk naar winstmaximalisatie en/of verrijking van het topmanagement boven alles. Ze gaan over lijken als dat tot meer inkomen leidt.

Mensen die vinden dat ze aan niemand verantwoording verschuldigd zijn, proberen ons te vertellen wat we moeten denken. Dat zou veel meer mensen dwars moeten zitten.

Dankzij "terrorisme" of beter gezegd de berichtgeving over terrorisme hebben politie, OM en geheime diensten meer machtsmiddelen dan ooit tevoren. In de VS mag je zonder aanklacht maanden of zelfs jaren worden vastgezet. Een verdenking dat je een terrorist of strijder bent is voldoende. Tegen die verdenking kan iemand zich niet verdedigen. Zo gedragen dictaturen zich ook. Met een beetje pech laat de bevolking in Nederland en de rest van Europa zich ook gek maken. Dan krijgen we die toestanden hier ook.

Er is een filmmaker vermoord, een aantal publieke figuren heeft persoonsbeveiliging vanwege (vermeende) bedreiging uit Islamistische hoek, een clubje incompetente jongens en meisjes wil graag hier de Sharia invoeren, en een groot deel van dat clubje zit nu in de gevangenis. We hebben het hier over een dode en een handje vol gewonden. Laten we alsjeblieft niet doen alsof het hier de Gazastrook is.

We moeten Islamisme, radicalisering en militante dreiging serieus nemen. Het moet alleen niet worden opgeblazen en het moet niet ten koste gaan van onze vrijheid. Geheime diensten en het OM zijn op dit moment een grotere bedreiging van onze vrijheid, dan de slemieltjes van de Hofstadgroep.
Het zijn sukkels, dat ze in het ideologisch gedachtengoed van terreeur trappen en dit ten uitvoer willen brengen.
Een groot deel van de bevolking roept " ja en amen" als de overheid en bedrijven na dit soort incidenten weer de persoonlijke vrijheid willen inperken. Dat doen ze na opgeklopte berichten in de media zonder die kritische te onderzoeken en eens goed na te denken.

Wie zijn hier nou de werkelijke sukkels?

Ik kan iedereen het boek Beyond Fear van Bruce Schneier aanraden. Dat is een nuchter boek over veiligheid.

De titel van deze discussie is pertinent onjuist. "Londen ontsnapt aan bloedbad door zware autobom." Het was geen zware autobom. Het was prutswerk. Er hadden alleen met heel veel pech een paar doden kunnen vallen. Dat kan echter ook gebeuren als iemand met een normale auto met hoge snelheid een terras oprijdt. Er is dus helemaal geen bloedbad voorkomen.

Door mee te doen met dit soort paniekzaaierij, draag je bij aan het inperken van onze vrijheid.

Als je geen deel bent van de oplossing, ben je deel van het probleem.

Wees kritisch over wat je leest en slik niet alles voor zoete koek. Zo betrouwbaar zijn de media en onze overheden namelijk niet.
Laatst gewijzigd door Linda Danvers op wo jul 04, 2007 2:31 pm, 1 keer totaal gewijzigd.

Plaats reactie