OPROEP : EX-MOSLIMA DOET EEN BEROEP OP ONS

Dit forum is alleen bedoeld voor getuigenissen van ex Moslims en de moderator heeft het recht zonder enige voorkennis alle off-topic threads verplaatsen in daarvoor bestemde folders.
Plaats reactie
Dutch
Berichten: 3292
Lid geworden op: ma jan 20, 2003 7:10 pm
Locatie: Darul Hourria

OPROEP : EX-MOSLIMA DOET EEN BEROEP OP ONS

Bericht door Dutch »

We kunnen ons wel enigzins voorstellen wat een ex-moslim(a) al niet te verduren krijgt als deze voor zijn of haar mening uitkomt... Meestal is het achterlaten van familie en sociale omgeving een absolute noodzaak om het eigen (psychologisch) hachje te redden.

Zo ook Farah (fictieve naam om veiligheidsredenen). Zij heeft me gecontacteerd en doet een oproep naar nederlandstalige FFI-ers toe in Vlaanderen en Nederland. Ik ga hier trachten zo goed mogelijk haar woorden weer te geven.
Hallo allemaal. Ik ben een 21-jarige ex-moslima die omwille van haar rebelse (lees niet-moslim) ideeën thuis het leven onmogelijk werd gemaakt, vooral psychologisch dan. Mijn lichamelijk welzijn werd wél minimaal gerespecteerd, maar ontberingen waren troef. Omdat ik onmogelijk in mijn geboortestad Brussel kon blijven ben ik eerst naar Frankrijk gevlucht. Daar heeft mijn familie me opgespoord en me onder grote mentale druk terug naar Brussel gelokt met het voorwendsel dat mijn moeder zwaar ziek in het ziekenhuis lag (ze stelt het prima, maar omdat mijn familie op de koran zwoer dat ze zeer ziek was heb ik hen geloofd - islam-principe van al takkeyah). Nu ben ik tijdelijk ondergedoken bij een vriendin, maar het is slechts een kwestie van dagen vooraleer mijn familie mij zal vinden... Ik ben franstalig, heb zeer goede noties van Engels, noties Nederlands, bezit een diploma hoger middelbaar en wil echt iets van mijn leven maken. In mijn oude sociale omgeving kan ik absoluut niet terecht, het zijn allen moslims. 0mdat mijn familie bovendien vernomen heeft dat ik geen maagd meer ben, vrees ik het ergste. Ik had enkel de keuze tussen vluchten of er een eind aan maken.
Voor mij zou een opvang in Vlaanderen of Nederland ideaal zijn, omdat het mij de kans zou geven om perfekt Nederlands te leren, wat me zeker in het beroepsleven later uitstekend van pas zal komen. Tegelijkertijd is een begrijpende omgeving voor mij zeer belangrijk, omdat alleen-zijn en isolement mij zeker nu zeer zwaar vallen. Ik ben bereid om te werken, sta open voor alle voorstellen, maar voeg er eerlijkheidshalve aan toe dat ik geen rooie duit bezit en enkel een paar kledingstukken heb kunnen meenemen...
Natuurlijk zal ik zelf, samen met Farah, naar oplossingen zoeken, maar misschien hebben jullie ook wel voorstellen of ideeën om Farah te helpen?

Dutch

Gebruikersavatar
Monique
Berichten: 8855
Lid geworden op: ma apr 14, 2003 2:14 pm

Bericht door Monique »

Zijn er geen "blijf van mijn lijf" huizen in Belgie...?

Gebruikersavatar
Patrick
Berichten: 383
Lid geworden op: di jan 21, 2003 10:23 pm

Bericht door Patrick »

Doe die oproep nog eens over op het internationaal ffi forum, daar zitten misschien mensen die haar kunnen helpen. (wel opletten indien iemand zijn of haar hulp aanbiedt, je moet weten welk vlees je in de kuip hebt!)

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17472
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Bericht door Manon »

Ik denk dat het inderdaad interessant is om naar een "vluchthuis" te gaan (alhoewel die ook hier wel overvol zitten hoor Monique).

Maar misschien een vluchthuis opzoeken in Gent of Antwerpen of zelfs in een kleiner provinciestadje. Vandaar uit krijgt men dikwijls steun om op zoek te gaan naar een betaalbaar onderkomen + maken ze ook allerlei officiele dingen in orde zoals uitkeringen of werklozensteun, evtl. ocmw-hulp.

Want men kan natuurlijk niet blijven onderduiken zonder ooit een officieel adres te hebben én gelijktijdig werk vinden.

Ik heb ergens ooit een tel nummer (ook voor nederland) gezien specifiek voor hulp aan allochtone vrouwen, maar moet eerst effe in mijn eigen achterhoofd gaan denken waar dat nu weer stond!
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17472
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Bericht door Manon »

kijk, heb al iets:

_______________ Stichting KEZBAN
Postadres:_____ Postbus 166, 1110 AD Diemen.
E-mail:________ [email protected]
Gironummer:____ 215405 t.n.v. Penningmeester St. Kezban te Amsterdam.
Tel.nr.:_______ 06-12507996. (algemene informatie)
Inschrijving Kamer van Koophandel te Amsterdam onder nr. 34150064

Homepage:______ http://www.st-kezban.nl/index.htm

-------------------------------------------------------------
Wat doet Stichting Kezban?


DOELSTELLINGEN

Het voorkomen en bestrijden van huiselijk geweld binnen relaties in allochtone kring het aanleggen van dossiers, die gebruikt worden om de toegankelijkheid van allochtone vrouwen bij de reguliere hulpverleningsorganisaties structureel te verbeteren het alert zijn op het door de overheid gevoerde beleid betreffende huiselijk geweld en het specifiek opkomen voor de belangen van allochtone vrouwen en meisjes.


ORGANISATIE

Het bestuur wordt gevormd door in meerderheid allochtone vrouwen en krijgt praktische ondersteuning van een werkgroep. Bovendien kan het bestuur terugvallen op een raad van adviseurs. Hulpvragers worden begeleid door een van de vrijwillige contactpersonen van de stichting.


AANPAK

Allochtone vrouwen wenden zich met een hulpvraag tot de stichting. Op grond van de informatie uit dit eerste gesprek krijgt de hulpvrager een vrijwillig contactpersoon toegewezen, zo mogelijk uit dezelfde regio. Deze contactpersoon is meertalig, heeft kennis van cultuur en gebruiken in allochtone kring en inlevingsvermogen in situaties van huiselijk geweld. Zij analyseert het probleem, ondersteunt en begeleidt de hulpvrager en verwijst zo nodig naar reguliere instellingen. Tevens zorgt zij voor een goede follow-up en controleert de effectiviteit van een verwijzing. Tenslotte draagt zij zorg voor registratie van de hulpvraag, waarbij de privacy van de cliënt gewaarborgd is.


-------------------------------------------------------------

"Ze komen achter haar aan"

Loes Verheij (43) werkt al vijftien jaar als begeleidster voor vrouwen die op de vlucht zijn. Een nuchtere, aardse tante en een soort moeder voor de vrouwen die in het opvangtehuis verblijven. Loes denkt dat de toename van het aantal vrouwen dat zich meldt te maken heeft met het feit dat de vrouwen hier in een snel tempo verwesteren. "Zeker de vrouwen die hier geboren zijn. Ze spreken goed Nederlands, zijn minder afhankelijk van hun man en zullen eerder verzet plegen dan hun moeders die met hun man zijn meegekomen en al een stuk ouder waren toen ze in Nederland aankwamen."

Loes constateert dat jonge Marokkaanse vrouwen het moeilijk hebben op dit moment: "Die zijn vaak erg sterk en weten precies wat ze willen. Door hun cultuur wordt het hun moeilijk gemaakt zich te ontwikkelen. Maar de wil is er. En dat brengt problemen met zich mee. Ik heb respect voor iedere allochtone vrouw die de stap neemt om het niet langer te pikken en thuis weg gaan. Dat getuigt van veel moed. Ze gaat een onzekere toekomst tegemoet. Ze heeft vaak geen familie om op terug te vallen omdat ze meestal verstoten wordt wanneer ze die stap neemt. En ze moet ver weg vluchten want ze komen écht achter haar aan.

"Er is geen wezenlijk verschil tussen de opvang van autochtone of allochtone vrouwen, vindt Loes. "Ja, praktische problemen. Soms hebben we een tolk nodig omdat ze geen Nederlands spreken. We hebben ons moeten verdiepen in de moslimcultuur. We leren veel van allochtone werknemers en stagiaires. Een valkuil bij Turkse en Marokkaanse medewerkers is dat ze de neiging hebben om in hun geboortetaal te gaan spreken tegen de cliënten en dat is niet de bedoeling. De taal die hier wordt gevoerd is Nederlands. De ramadan wordt hier in ere gehouden. Maar de problemen waar de vrouwen mee zitten, zijn in feite dezelfde. Die zijn internationaal."
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17472
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Bericht door Manon »

Een search op google naar "vluchthuis" levert verschillende resultaten op.

vb.
12.2.35. Vluchthuis Tamar

Naam :
Adres :

Telefoon :
Fax :
Bereikbaarheid : Vluchthuis Tamar
Postbus 22
2000 Antwerpen
03/226.09.05
03/226.57.32
elke werdag van 9u-17u

capaciteit : 14

doelgroep : mishandelde vrouwen en hun kinderen.

leeftijd : vanaf 18 jaar.

intake : intakegesprek buitenshuis op afspraak met onmiddellijke opname of doorverwijzing

verblijfsduur : 6 maanden.

kosten : voor vrouwen zonder inkomen wordt een dagprijs aan het O.C.M.W. gevraagd. 779 Fr. (127 Fr zakgeld)

voor –12 jarigen : 480 Fr. (62 Fr. zakgeld)

coördinator : interim : Maggy Wijnen (tot jan. 2000
---------

ik zet dit hier omdat in vele vluchthuizen precies een maximale verblijfsduur van 3 maanden staat opgegeven.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Dutch
Berichten: 3292
Lid geworden op: ma jan 20, 2003 7:10 pm
Locatie: Darul Hourria

Bericht door Dutch »

Hartelijk dank voor jullie info's.
Speciaal dank aan Manon en de heer A. uit Antwerpen.
Farah is op weg naar een oplossing en een beter bestaan!

Dutch

Kingsale
Berichten: 12
Lid geworden op: za okt 25, 2003 7:37 pm

Re: OPROEP : EX-MOSLIMA DOET EEN BEROEP OP ONS

Bericht door Kingsale »

Dutch schreef:We kunnen ons wel enigzins voorstellen wat een ex-moslim(a) al niet te verduren krijgt als deze voor zijn of haar mening uitkomt... Meestal is het achterlaten van familie en sociale omgeving een absolute noodzaak om het eigen (psychologisch) hachje te redden.

Zo ook Farah (fictieve naam om veiligheidsredenen). Zij heeft me gecontacteerd en doet een oproep naar nederlandstalige FFI-ers toe in Vlaanderen en Nederland. Ik ga hier trachten zo goed mogelijk haar woorden weer te geven.
Hallo allemaal. Ik ben een 21-jarige ex-moslima die omwille van haar rebelse (lees niet-moslim) ideeën thuis het leven onmogelijk werd gemaakt, vooral psychologisch dan. Mijn lichamelijk welzijn werd wél minimaal gerespecteerd, maar ontberingen waren troef. Omdat ik onmogelijk in mijn geboortestad Brussel kon blijven ben ik eerst naar Frankrijk gevlucht. Daar heeft mijn familie me opgespoord en me onder grote mentale druk terug naar Brussel gelokt met het voorwendsel dat mijn moeder zwaar ziek in het ziekenhuis lag (ze stelt het prima, maar omdat mijn familie op de koran zwoer dat ze zeer ziek was heb ik hen geloofd - islam-principe van al takkeyah). Nu ben ik tijdelijk ondergedoken bij een vriendin, maar het is slechts een kwestie van dagen vooraleer mijn familie mij zal vinden... Ik ben franstalig, heb zeer goede noties van Engels, noties Nederlands, bezit een diploma hoger middelbaar en wil echt iets van mijn leven maken. In mijn oude sociale omgeving kan ik absoluut niet terecht, het zijn allen moslims. 0mdat mijn familie bovendien vernomen heeft dat ik geen maagd meer ben, vrees ik het ergste. Ik had enkel de keuze tussen vluchten of er een eind aan maken.
Voor mij zou een opvang in Vlaanderen of Nederland ideaal zijn, omdat het mij de kans zou geven om perfekt Nederlands te leren, wat me zeker in het beroepsleven later uitstekend van pas zal komen. Tegelijkertijd is een begrijpende omgeving voor mij zeer belangrijk, omdat alleen-zijn en isolement mij zeker nu zeer zwaar vallen. Ik ben bereid om te werken, sta open voor alle voorstellen, maar voeg er eerlijkheidshalve aan toe dat ik geen rooie duit bezit en enkel een paar kledingstukken heb kunnen meenemen...
Natuurlijk zal ik zelf, samen met Farah, naar oplossingen zoeken, maar misschien hebben jullie ook wel voorstellen of ideeën om Farah te helpen?

Dutch
Men moet daar geen doekjes om winden , dit is heel gevaarlijk voor haar en haar famillie .Farah moet beschermd worden tenslotte is zij alleen ,het enige oplossing is Farah s' famillie moet terug gestuurt worden naar land van herkomst om een moord te verkomen. Want zij zullen haar wel vinden en wie is er die verantwoordelijk neemt als het te laat is

Gebruikersavatar
rosemountain
Berichten: 4
Lid geworden op: ma apr 05, 2004 8:30 pm

Bericht door rosemountain »

Islam moet verboden worden, voor het te laat werd voor ons allemaal

stropke
Berichten: 3412
Lid geworden op: zo nov 06, 2005 12:25 am
Locatie: Limburg

Bericht door stropke »

Hoe is de situatie van deze mensen nu? Tis al lang geleden dat er een bericht hier kwam zie ik.
Mo is dood. Jezus is de Opgestane Heer, das het wezenlijk verschil !!
Wat heb je aan een dode profeet? Nopes !

Dutch
Berichten: 3292
Lid geworden op: ma jan 20, 2003 7:10 pm
Locatie: Darul Hourria

Bericht door Dutch »

Ja, je hebt gelijk Stropke, een update hier is nodig.

Farah heeft indertijd onderdak gevonden in een Vlaams vluchthuis. Ze heeft lessen Nederlands kunnen lrijgen en werd psychologisch begeleid.
In het begin heeft ze het zeer moeilijk gehad omdat al haar zekerheden in het leven weg waren en ze geheel zonder familie kwam te staan.
Ze heeft het nochtans gehaald. Een jaar later is ze beginnen te werken bij een internationale maatschappij, wat haar toestond om veel te reizen, in het buitenland te vertoeven (de familie zocht haar nog steeds) en fiancieel onafhankelijk te zijn.

Sindsdien ben ik haar spoor bijster en feitelijk is het maar beter zo, kwestie van niet té persoonlijk betrokken te raken.
Ik hoop dat alles goed gaat met haar (denk het wel) en dat ze een gelukkig leven leidt.

stropke
Berichten: 3412
Lid geworden op: zo nov 06, 2005 12:25 am
Locatie: Limburg

Bericht door stropke »

Dutch schreef:Ja, je hebt gelijk Stropke, een update hier is nodig.

Farah heeft indertijd onderdak gevonden in een Vlaams vluchthuis. Ze heeft lessen Nederlands kunnen lrijgen en werd psychologisch begeleid.
In het begin heeft ze het zeer moeilijk gehad omdat al haar zekerheden in het leven weg waren en ze geheel zonder familie kwam te staan.
Ze heeft het nochtans gehaald. Een jaar later is ze beginnen te werken bij een internationale maatschappij, wat haar toestond om veel te reizen, in het buitenland te vertoeven (de familie zocht haar nog steeds) en fiancieel onafhankelijk te zijn.

Sindsdien ben ik haar spoor bijster en feitelijk is het maar beter zo, kwestie van niet té persoonlijk betrokken te raken.
Ik hoop dat alles goed gaat met haar (denk het wel) en dat ze een gelukkig leven leidt.
Jip idd en miss is dat reizen een veilige manier om buiten schot te blijven; steeds ergens anders. Hoop ook dat ze safe is en goed gaat. :wink:
Mo is dood. Jezus is de Opgestane Heer, das het wezenlijk verschil !!
Wat heb je aan een dode profeet? Nopes !

DTRC
Berichten: 23
Lid geworden op: za jan 07, 2006 8:19 pm

Bericht door DTRC »

Pfffff, ik als Hollander besef soms maar half wat deze mensen moeten doorstaan. Ik heb er erg veel respect voor, voor alle mensen die de Islam op deze manier moeten verlaten, een heel diep respect.

:(
Democratuur & wederopbouw
Het document dat ELKE Nederlander zou moeten lezen !!

truemoslima
Berichten: 340
Lid geworden op: di apr 04, 2006 9:35 am

Bericht door truemoslima »

rosemountain schreef:Islam moet verboden worden, voor het te laat werd voor ons allemaal


Mooie beredeneringswijze heb jij!...wat heeft dit met Islaam te maken?

Zo kunnen we wel blijven doorgaan he? steeds maar islaam de schuld te geven van elk akevietje dat wordt veroorzaakt door de individue zelf!..


Zelf zou ik haar nooit ziets aan doen..ongeacht mijn islaam.
`Ik getuig dat er geen God is dan Allaah en dat Mohammed zijn boodschapper is`

Sjeng
Berichten: 5516
Lid geworden op: di dec 07, 2004 3:52 am

Bericht door Sjeng »

Mooie beredeneringswijze heb jij!...wat heeft dit met Islaam te maken?

Zo kunnen we wel blijven doorgaan he? steeds maar islaam de schuld te geven van elk akevietje dat wordt veroorzaakt door de individue zelf!..


Zelf zou ik haar nooit ziets aan doen..ongeacht mijn islaam.
Nou als we een islamitische staat (net zoals in Iran) hier gevestigd krijgen dan wordt het leven hier de hel op aarde!
"Wij zijn allen atheïst. Het enige verschil is dat ik in een god minder geloof dan jij. Als je begrijpt waarom je alle andere goden behalve de jouwe verwerpt, zul je tevens begrijpen waarom ik ook jouw god verwerp" - Stephen Roberts (atheïst)

Linda Danvers
Berichten: 2931
Lid geworden op: wo feb 01, 2006 10:14 am

Bericht door Linda Danvers »

Farahs familie is hoogst waarschijnlijk gewoon Belgisch staatsburger en kan dus niet "teruggestuurd" worden.

Ik voel er veel meer voor om het voor mensen als Farah makkelijke te maken om hun naam te wijzigen zodat ze elders een nieuw leven kunnen beginnen.

Gebruikersavatar
Lodewijk Nasser
Berichten: 5886
Lid geworden op: ma aug 14, 2006 1:58 am
Contacteer:

Bericht door Lodewijk Nasser »

Weet iemand hoe het met haar is?
Tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren.
Willem Elsschot (1882-1960)

stropke
Berichten: 3412
Lid geworden op: zo nov 06, 2005 12:25 am
Locatie: Limburg

Bericht door stropke »

DTRC schreef:Pfffff, ik als Hollander besef soms maar half wat deze mensen moeten doorstaan. Ik heb er erg veel respect voor, voor alle mensen die de Islam op deze manier moeten verlaten, een heel diep respect.

:(
Jip en ik als Belg ook. :wink: Op da punt ist zekers een gelijkspel tussen ons: 1-1
Ze hebben op alle gebied onze steun en waardering nodig. Ze weten het ware gezicht van Islam uit ervaring. Ik een klein beetje al vanwege mijn collega.
Mo is dood. Jezus is de Opgestane Heer, das het wezenlijk verschil !!
Wat heb je aan een dode profeet? Nopes !

Plaats reactie