Lina - ontsnapping uit Saoedi Arabie

Dit forum is alleen bedoeld voor getuigenissen van ex Moslims en de moderator heeft het recht zonder enige voorkennis alle off-topic threads verplaatsen in daarvoor bestemde folders.
nina
Berichten: 1885
Lid geworden op: Zo Jan 26, 2003 10:53 pm

Lina - ontsnapping uit Saoedi Arabie

Berichtdoor nina » Ma Apr 17, 2006 11:17 pm

http://www.faithfreedom.org/forum/viewtopic.php?t=6208

Lina

Groeten aan alle mensen op deze site.
Mijn naam is Lina en ik ben een vrouwelijke ex-moslim uit Saoedi Arabie. Beste mede-lijdster Lily, mijn ervaring is misschien interessant voor jou.
Mijn route naar de vrijheid ging als volgt: Saoedi Arabie (Mecca) - Dubai - India (Bombay) - India (Delhi) - USA (New York)

(Sorry voor mijn gebroken Engels, ik probeer het te verbeteren)

Ik ben geboren in Mekka. Je weet dat SA kwezelachtig religieus is, maar Mekka was ongelooflijk religieus. Misschien komt dat doordat het zo dichtbij islamitische monumenten is, en geisoleerd van de beschaving. Alle mensen in Mekka zijn imams/ sheiks / gewone moslimfanatici.

Mijn familie was diep religieus, en mijn vader kon zich zelfs niet voorstellen dat zijn dochter het zou wagen de islam ter discussie te stellen. Maar op jonge leeftijd begon ik al vragen te stellen over de islam. Ik was zo dom dat ik zelfs aan de imam vroeg waarom moslimvrouwen zo slecht worden behandeld! Ik bracht mijn leven in gevaar, gelukkig was de imam niet beledigd, en antwoordde dat om de islam te begrijpen ik afstand moest doen van mijn 'westerse manier van denken'. Ik zei dat ik niet westers dacht. Ik zei dat ik dacht zoals mensen denken. Hij zei me het heilige boek aandachtig te lezen. Nu besef ik dat ik met vuur speelde. Misschien werd ik niet gestraft omdat mijn vader in SA een belangrijke man is. Corruptie is de islam niet vreemd.

Lily, ik snap niet hoe je kan omgaan met de religieuze hersenspoeling. Al die imams/ sheiks op de tv die het westen aan de kaak stellen maken me ziek. Imams die in elke moskee het verschil tussen westerse vrouwen ('de hoeren') en moslimvrouwen ('de parels') proberen uit te leggen waren belachelijk. Ik huilde dag en nacht en smeekte mijn vader me te bevrijden. Hij eiste geen complete overgave van me, maar hij was behoorlijk strikt. Natuurlijk was hij ontstemd over mijn ongehoorzaamheid, maar hij was mijn vader en hij hield van me.

Ik studeerde aan de universiteit. Het was een marteling voor me. Na een jaar besloot ik er weg te gaan. Ik wist dat ik nog een jaar hersenspoeling niet zou overleven. Ik vertelde het aan mijn vader. Hij werd boos.

Maar nog steeds was ik zijn dochter, en hij wilde dat ik gelukkig was. Hij zei dat hij op zakenreis naar Bombay zou gaan (mijn vader zit 'in de olie'). Saoedi-Arabie wijst danseressen aan (gewoonlijk Afrikanen of slavinnen uit Oost-Europa) om de Saoedische mannen te vergezellen. Ze moeten hen vermaken en voor ze dansen. (Hoe moreel). Vader gaf me een Indiaas visum en ik zat tussen de arme danseressen.

We verbleven kort in Dubai en vlogen snel naar Bombay. In India kwam hij stiekem naar me toe en zei me weg te lopen. Hij opende een afgesloten deur en ik rende via die plaats weg. Hij gaf me wat geld. Ik vond een agent, en liet hem mijn visum zien. Hij zei me waar ik een VN-kantoor kon vinden. De mensen in India haten moslims zo erg dat de agent me naar het kantoor bracht.

De dag voor mijn vertrek naar India had ik zweepslagen gekregen, en mijn rug was bedekt met littekens en rode strepen. Ik liet mijn rug zien aan de medewerkers van de VN. Ik zei ook dat ik christen was, en ze hielpen me. Ze gaven me papieren en zeiden me contact op te nemen met de Amerikanen. Ze vertelden me waar de ambassade was. Ik reisde naar de hoofdstad. Toen ging ik naar de Amerikaanse ambassade en kreeg asiel. Dat klinkt allemaal wat moeilijk, maar mijn pogingen naar het westen te gaan vanuit SA waren mislukt, en ik moest een derde land gebruiken waar de VN goed functioneerde.

Dus ik kwam aan in New York. Daar had ik een vriend. Hij wachtte me op bij de luchthaven en ging met me mee. Ik had hem op een forum ontmoet, en we werden vrienden. Toen ik hem op een forum vertelde dat ik SA wou verlaten, zei hij dat me graag wilde helpen. Hij is een ex-moslim uit Iran (zijn ouders vluchtten met hem nadat de Shah was verjaagd), en was juist afgestudeerd aan de universiteit. Hij is nu mijn vriend. We denken eraan te trouwen, want niets brengt mensen dichter bij elkaar dan het verlaten van de islam. We hebben een identiek verleden.

Ik studeer en werk parttime. Lily, vrijheid is geweldig! Ik wilde dat je het ook kon voelen! Ik eet varkensvlees en weet je wat.... Ik heb een hond voor mijn ziel, niet voor waken of jagen. Kusjes voor mijn Ierse setter...

LOL Mijn vrienden vragen mee steeds: 'Moest je dat zwarte bedlaken dragen?' En ik zeg jjjaaaaaaa!!!!!! 'Moest je je mannelijke familieleden gehoorzamen? Had je vader vier vrouwen?' En ik zeg jjjjjaaaaaaa!!!! Het is allemaal waar. Saoedi Arabie is net als andere moslimlanden het kwaad.

Toen ik in SA was, dacht ik dat ik christen wilde worden, maar ik had niet genoeg informatie over het christendom en andere godsdiensten. Nu denk ik dat het christendom erg beperkend is. En ik begon het idee van een god ter discussie te stellen. Een paar maanden geleden vond ik veel informatie over boeddhisme. Ik denk eraan boeddhist te worden. Het is de enige godsdienst die vrijheid van geest en verstand geeft.
Ik denk dat sommige mensen geen godsdienst nodig hebben, maar ik heb het wel nodig. Het idee dat ik na de dood verga trekt me niet aan.

Ik ben er niet zeker van of mijn verhaal hier moet plaatsen, omdat ik bang ben dat ik word ontdekt. Ik hoop dat mijn verhaal iemand helpt.

Lily, geef het alsjeblieft niet op. Ik weet niet of je mijn ervaring kan gebruiken, omdat ik nooit uit SA had kunnen komen zonder de hulp en toestemming van mijn vader. Maar vergeet in elk geval niet dat je niet alleen bent in deze wereld. Mijn hart is altijd bij jou, en de dag dat je SA verlaat, zal een van de beste dagen van mijn levenzijn.

Alkaliel, ik hoop dat je mij nog kent van andere forums. Ik wilde je bedanken voor al je steun toen ik in SA was. Ik hoop je ooit in het echt te ontmoeten.

Linda Danvers
Berichten: 2931
Lid geworden op: Wo Feb 01, 2006 10:14 am

Berichtdoor Linda Danvers » Di Apr 18, 2006 6:05 pm

Hoe zou het met Lily zijn?

Ik lees niks meer over haar op het internationale forum.

nina
Berichten: 1885
Lid geworden op: Zo Jan 26, 2003 10:53 pm

Berichtdoor nina » Di Apr 18, 2006 11:33 pm

Het vervelende is toch dat je op het web zo anoniem kan zijn. Er zijn vast veel mensen die haar zouden willen helpen, maar dan moet er wel een weg zijn om contact op te nemen. Hoewel ik denk dat zij wel contact kan opnemen als ze wil, dus wie weet heeft ze toch flinke moeilijkheden.

Ik vind het vooral zo goed dat Lina iemand vond die haar kon helpen. Net als Yagmur trouwens.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73766
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Wo Apr 19, 2006 1:31 am

Linda Danvers schreef:Hoe zou het met Lily zijn?

Ik lees niks meer over haar op het internationale forum.


Het laatste wat we van haar gehoord hebben ( Sep 27, 2005 ) is dat ze verliefd was , maar dat haar familie hier niets van af wist.
De man op wie ze verliefd is /was is een Moslim maar volgens haar sloeg hij het gebed over als hij met haar sprak via messenger.
Verder hebben we niks meer gehoord.
Het ging goed met haar vertelde ze nog.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Linda Danvers
Berichten: 2931
Lid geworden op: Wo Feb 01, 2006 10:14 am

Berichtdoor Linda Danvers » Wo Apr 19, 2006 8:53 am

Hopelijk gaat het nog altijd goed met haar.

Linda Danvers
Berichten: 2931
Lid geworden op: Wo Feb 01, 2006 10:14 am

Berichtdoor Linda Danvers » Zo Apr 23, 2006 10:35 pm

Alkaliel heeft het internationale FFI forum verlaten op twintig april jongstleden.

Ze had genoeg van Ali Sina's homohaat en de dominante groep haatdragende Neo-conservatieven.
Laatst gewijzigd door Linda Danvers op Di Sep 29, 2009 2:02 pm, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73766
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Ma Apr 24, 2006 2:02 am

Triest Linda.
Heel jammer.
Ik hoop dat ze op haar besluit terug komt, maar ik ban bang dat, dat niet gebeurd.
Ze heeft ook bijna al haar bijdragen gedelete.

Heb jij het hoofdstuk uit Ali zijn boek gelezen?
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Linda Danvers
Berichten: 2931
Lid geworden op: Wo Feb 01, 2006 10:14 am

Berichtdoor Linda Danvers » Di Apr 25, 2006 5:59 pm

Beste Ariël,

Nee, ik heb nog geen hoofdstuk uit Ali Sina's boek gelezen, maar ik heb wel gelezen op het internationale forum dat hij nu verkondigd dat linkse mensen en homoseksuelen hèt probleem zijn in het Westen.

Ik vrees het ergste.

Ik vindt het dom van hem, want een heleboel mensen die links stemmen zijn helemaal niet zo pro-Islam. De politiekcorrecten zijn altijd een vocale minderheid geweest. Een elite die helaas wel hoog in de hierarchie van diverse politieke partijen en een deel vande media zat (Wim Kok, Jan Pronk, Dries van Acht, Marcel van Dam en Paul Rosenmuller bijvoorbeeld), maar niettemin geen grote groep.

Ik ken zelfs redelijk wat mensen die GroenLinks stemmen die Moslimimmigratie niet zo zien zitten. Onder mensen die op andere partijen stemmen is de kans dat ze voor een strikt immigratie en integratiebeleid zijn uiteraard een stuk groter. Niettemin wil het wat zeggen dat de meest politiekcorrecte partij van Nederland nog zat mensen onder zijn kiezers heeft die eerlijk zeggen dat ze de Islam onsympathiek vinden.

Als Ali Sina iedereen die progressiever is dan de Amerikaanse Republikeinen, Feministisch en/of niet-hetero is tot de vijand verklaart vervreemd hij wel heel veel mensen van zich die op zich wel voor (een deel) zijn ideeën over de Islam open zouden staan.

Met vriendelijke groet,

Linda

nina
Berichten: 1885
Lid geworden op: Zo Jan 26, 2003 10:53 pm

Berichtdoor nina » Di Apr 25, 2006 7:59 pm

dat hij nu verkondigd dat linkse mensen en homoseksuelen hèt probleem zijn in het Westen.


Hij heeft altijd al zijn strijd tegen de islam in 1 moeite door gekoppeld aan de strijd tegen links en 'progressieve' bewegingen. Hij is als zovelen onbewust meegelift in een beweging die als hoofddoel het uitschakelen van links heeft, en die nu een scherp wapen heeft gevonden door de islam aan links te koppelen.
Links wordt geassocieerd met atheisme en antikapitalisme, en er zijn twee machtige rechtse bewegingen die dit niet ongemerkt laten bestaan. Veel mensen beseffen niet dat de islam door deze bewegingen wordt gebruikt om links in één moeite door onschadelijk te maken.

De hetze tegen de 'progressieve' cultuur was voor mij een paar jaar terug al de reden om het internationale forum te verlaten. Mijn bezwaar was niet zozeer dat het een rechts forum is, en dat Ali Sina rechts en conservatief is, maar dat het discussieren verloopt op de manier van een hetze, in plaats van door argumenten.
Door het hetzerige karakter wordt iedereen weggejaagd die staat voor verscheidenheid, individualiteit, tolerantie en samenleven. Ik zie af en toe mensen zeggen dat het meevalt, en dat er een belangrijker doel te verwezenlijken is etc. etc., tot ze op een dag ook afhaken.

Zo blijft er een hele agressieve, ernstig gefrustreerde rechtse kern over, die door hun agressie geen reclame is voor rechts, en een beetje paranoia overkomt.

Ik vindt het dom van hem,


Ik denk eigenlijk niet dat het 'dom' is, het is een psychisch mechanisme, dat werkt volgens het principe 'de vijanden van mijn vijanden zijn mijn vrienden'. Veel exmoslims hebben extreem slechte persoonlijke ervaringen met de islam, en wat zij het meeste nodig hebben is iemand die zich onvoorwaardelijk aan hun kant schaart, en die ze volledig gelijk geeft in hun hun observaties.

Deze mensen komen in een rechts milieu terecht dat niet alleen het gevaar van het islamitische gewelddadige sektarisme erkent, maar ook nog eens de notie verspreidt dat 'links' dit niet doorheeft, moslims 'knuffelt' en de islam met open armen ontvangt.

Mensen als Ali Sina hebben die bevestiging heel hard nodig. En een bepaalde rechtse beweging uit deze bevestiging heel hard, maar koppelt de islam direct aan links, wat nooit wordt vergeten.
Ali Sina heeft zich nu geworpen op de idealen van conservatief-rechts, zodat hij niet op drijfzand hoeft te leven. Maar het kan ook anders gaan. Veel mensen zijn teleurgesteld doordat ze bij deze rechtse gefrustreerde mensen niet de vriendschap vinden die ze zoeken, maar alleen vriendschap volgens 'de vijand van mijn vijand is mijn vriend'.

Volgens mij is het beter om, hoe boos je ook bent, toch niet mee te doen aan het demoniseren en het verdelen van mensen in kampen. Wees beleefd, zonder insinuaties, zonder generalisaties, en laat dat links-rechtsgedoe gewoon weg. Dan bereik je volgens mij meer mensen.

Ik moet zeggen dat het forum hier mij meer aanspreekt. Voornaamste bezwaar: dat hier helemaal geen ex-moslims deelnemen.

De politiekcorrecten zijn altijd een vocale minderheid geweest.


'Vocaal' kun je wel zeggen. Dat ze overal zo hoog in de partijtop komen, heeft mij wel eens verbaasd. In de SP heb je bijvoorbeeld Anja Meulenbelt, die 'uit het niets' opeens in de Eerste Kamer belandde, en die nu een fanatieke geloofsmissie aan het voeren is, zo fanatiek dat je er eigenlijk niet op een nette manier tegenin kan gaan. Ik noem het infiltratie, maar ik begrijp niet dat het zo explosief op kan rukken.

Om me heen daarentegen zie ik veel mensen die zeggen dat ze op de SP zouden stemmen als ze zich iets duidelijker tegen het onverholen oprukken van de islam uit zouden spreken.

In het rechterkamp vind je echter net zo goed veel mensen die de islam verdedigen.

Linda Danvers
Berichten: 2931
Lid geworden op: Wo Feb 01, 2006 10:14 am

Berichtdoor Linda Danvers » Di Apr 25, 2006 10:25 pm

nina schreef:Links wordt geassocieerd met atheisme en antikapitalisme, en er zijn twee machtige rechtse bewegingen die dit niet ongemerkt laten bestaan.

Beste Nina,

Dat is waar. Niettemin is die indruk niet helemaal correct. Veel linkse mensen zelfs linksradicalen zijn geen atheïst of in iedergeval niet vaker dan de gemiddelde VVDer. Voor de VS geld misschien dat meer Rechtse mensen daar gelovig zijn. Toch heb je daar ook hele Linkse Christenen en Rechtse Atheïsten. Het merendeel van iedereen die links is zit niet op een Socialistische revolutie te wachten en streeft er zeker niet naar. Sociale hervormingen kunnen immers democratisch en vreedzaam worden doorgevoerd.

De IS en soortgelijke clubjes zijn marginaal.

Veel mensen beseffen niet dat de islam door deze bewegingen wordt gebruikt om links in één moeite door onschadelijk te maken.

Helaas niet nee. Daar was ik na Fortuyn's dood wel heel snel achter.

De hetze tegen de 'progressieve' cultuur was voor mij een paar jaar terug al de reden om het internationale forum te verlaten. Mijn bezwaar was niet zozeer dat het een rechts forum is, en dat Ali Sina rechts en conservatief is, maar dat het discussieren verloopt op de manier van een hetze, in plaats van door argumenten.

Dat klopt helaas.

Door het hetzerige karakter wordt iedereen weggejaagd die staat voor verscheidenheid, individualiteit, tolerantie en samenleven. Ik zie af en toe mensen zeggen dat het meevalt, en dat er een belangrijker doel te verwezenlijken is etc. etc., tot ze op een dag ook afhaken.

Ik zie op het internationale forum dat steeds meer rationele posters die het om inhoudelijke discussies gaat minder posten. Hetzelfde geldt voor progressieven. Niet dat die twee niet vaak samengaan, maar een deel van de respectabele posters is zeker rechts.

Deze mensen komen in een rechts milieu terecht dat niet alleen het gevaar van het islamitische gewelddadige sektarisme erkent, maar ook nog eens de notie verspreidt dat 'links' dit niet doorheeft, moslims 'knuffelt' en de islam met open armen ontvangt.

Het probleem is dat een deel van links helaas ook die indruk wekt. Dit is de laatste jaren zeker in Nederland wel aan het veranderen, trouwens.

Mensen als Ali Sina hebben die bevestiging heel hard nodig. En een bepaalde rechtse beweging uit deze bevestiging heel hard, maar koppelt de islam direct aan links, wat nooit wordt vergeten.
Ali Sina heeft zich nu geworpen op de idealen van conservatief-rechts, zodat hij niet op drijfzand hoeft te leven. Maar het kan ook anders gaan. Veel mensen zijn teleurgesteld doordat ze bij deze rechtse gefrustreerde mensen niet de vriendschap vinden die ze zoeken, maar alleen vriendschap volgens 'de vijand van mijn vijand is mijn vriend'.

Dat maakt mij ook treurig als ik daar posten lees.

Volgens mij is het beter om, hoe boos je ook bent, toch niet mee te doen aan het demoniseren en het verdelen van mensen in kampen. Wees beleefd, zonder insinuaties, zonder generalisaties, en laat dat links-rechtsgedoe gewoon weg. Dan bereik je volgens mij meer mensen.

Het is jammer dat er niet meer gemodereerd wordt. Als er harder tegen schelden werd opgetreden en standaard scheldonderwerpen tegen Moslims (alles in de trant van kijk-hoe-klote-die-moslims-zijn) in de vuilnisbak werden gegooid zou dat een hoop schelen. Beleefd zijn en je vooral met de inhoud van discussie bezig houden zou normaal moeten zijn. Dat is nu de uitzondering geworden terwijl het oorspronkelijk als norm was gesteld.

Ik moet zeggen dat het forum hier mij meer aanspreekt. Voornaamste bezwaar: dat hier helemaal geen ex-moslims deelnemen.

Dat is inderdaad jammer.

'Vocaal' kun je wel zeggen. Dat ze overal zo hoog in de partijtop komen, heeft mij wel eens verbaasd. In de SP heb je bijvoorbeeld Anja Meulenbelt, die 'uit het niets' opeens in de Eerste Kamer belandde, en die nu een fanatieke geloofsmissie aan het voeren is, zo fanatiek dat je er eigenlijk niet op een nette manier tegenin kan gaan. Ik noem het infiltratie, maar ik begrijp niet dat het zo explosief op kan rukken.

Ik ook niet. Haar prominente rol is voor mij diverse keren aanleiding geweest om te overwegen mijn lidmaatschap op te zeggen.

Ik walg van haar. Dat klinkt misschien kleinzielig maar dat is wat ik voel. Ze was vroeger een Feministe en nu is ze een islam apolegeet. Ze verdedigt alles wat ze ooit zei te verafschuwen als het maar door Moslims gedaan wordt: seksisme, racisme (Jodenhaat), homohaat en anderen de mond snoeren. Ze veroordeelt deze vaken nog altijd heftig als Blanke niet-moslims zich hieraan schuldig maken.

Ze heeft geschreven op haar site dat Theo van Gogh gered had moeten worden door hem de mond te snoeren. Met andere woorden ze vindt dat de enige manier om aan Moslimagressie een einde te maken is door geweldadige Moslims hun zin te geven. Dat zou ze nooit over extreem rechts zeggen.

Ze is een verrader van de goede zaak. Schijnheiligheid uw naam is Meulenbelt.

Daarom mijdt ik ook haar site tegenwoordig. Ze staat toch nergens voor open en ik wordt alleen maar kwaad en verdrietig van haar en haar fans.

Om me heen daarentegen zie ik veel mensen die zeggen dat ze op de SP zouden stemmen als ze zich iets duidelijker tegen het onverholen oprukken van de islam uit zouden spreken.

Ze zijn in iedergeval voorstander van strikte integratie eisen, maar het zou beter kunnen.

In het rechterkamp vind je echter net zo goed veel mensen die de islam verdedigen.

President Bush bijvoorbeeld.

Wat integratie problemen betreft weet ik dat rechts de boel net zo hard heeft genegeerd tientallen jaren lang met minder goede bedoelingen. Het verschil tussen mij en bijvoorbeeld de aanhang van Wilders is dat ik dat wil zien. Veel rechtse mensen zijn net zo goed naïef als linksradicale idealistische jongeren. Ze willen net zo goed tegen beter weten in geloven in een club die altijd gelijk heeft gehad en het allemaal wel zo snel mogelijk zal fiksen als ze maar voldoende macht krijgen.

Met vriendelijke groet,

Linda

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73766
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Wo Apr 26, 2006 1:04 am

Lieve dames Linda en Nina.

Ik ben blij dat ik jullie weer zie, want ik maakte me ernstig zorgen dat jullie beide besloten hadden door de extreme ideeën van Ali Sina het forum te verlaten.

Met oprechte bewondering lees ik altijd jullie heldere visie wat betreft politiek en andere zaken.
Ik zou willen dat ik net zo intelligent als jullie, mijn visie op bepaalde zaken kon geven.
Helaas. Dat is niet het geval. Ik berust er maar in.
Ik heb trouwens niets met politiek, en ik verdiep me er ook niet in.
Net zoals ik me niet aan wil sluiten bij een religie, zal ik me ook niet aansluiten bij een politieke party.
Ik stem op VVD maar dat is meer omdat ik toch ergens op moet stemmen en dat ik me wel in hun liberale ideologie kan vinden. Het blijft bij mij heel oppervlakkig.
Niet dat ik het eens ben met alles wat er gebeurd in de VVD, maar ik denk dat er geen enkele politieke party bestaat waar een kiezer zich in het geheel in kan vinden.
Ik ben niet links en ik ben niet rechts.
Soms met bepaalde zaken neig ik naar rechts, en met andere zaken neig ik meer naar links.
Ik ben net een jojo.

Wat betreft het internationale forum hebben jullie gelijk.
Het zou allemaal wat beschaafder kunnen.
Ik vind dat er meer een eenheid zou moeten zijn tussen de niet Moslim leden. We kunnen het met elkaar eens of niet eens zijn, maar dat is geen reden om met modder te gooien.
Tenslotte hebben we maar een gemeenschappelijk doel, en dat is dat we zaadjes van twijfel zaaien in de harten van Islamieten.

Ali Sina heeft het op dit moment zwaar te verduren. Hij wordt aangevallen door veel forum leden, maar of dat die enig invloed zal hebben op zijn beslissing om het hoofdstuk waarin hij verkondigd dat links en homoseksuelen het probleem in het Westen zijn niet te publiceren, daar heb ik niet veel vertrouwen in.
Ik vind dat dom. Hij wil dat zijn boek gelezen en begrepen word, maar op deze manier zullen veel lezers hem niet serieus nemen.
Ali is een product van zijn opvoeding. Dat kunnen we waarschijnlijk niet ontkennen.
Het is volgens mij een cultuur probleem waar hij mee worstelt.

In ieder geval dames.
Ik ben blij dat jullie beide weer aanwezig zijn.
FFI kan jullie niet missen.

Vriendelijke groet.
Ariel.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Linda Danvers
Berichten: 2931
Lid geworden op: Wo Feb 01, 2006 10:14 am

Berichtdoor Linda Danvers » Wo Apr 26, 2006 1:57 am

Ariel schreef:Ik ben blij dat ik jullie weer zie, want ik maakte me ernstig zorgen dat jullie beide besloten hadden door de extreme ideeën van Ali Sina het forum te verlaten.

Beste Ariel,

Mijn irritatie heeft betrekking op het internationale forum; niet FFI nl. Zelfs het internationale forum volg ik nog maar minder intensief.

Heb jij dat hoofdstuk uit zijn boek gelezen trouwens? Is er een link?

Met oprechte bewondering lees ik altijd jullie heldere visie wat betreft politiek en andere zaken.
Ik zou willen dat ik net zo intelligent als jullie, mijn visie op bepaalde zaken kon geven.

Je bent te bescheiden. Dat valt best mee.

Helaas. Dat is niet het geval. Ik berust er maar in.
Ik heb trouwens niets met politiek, en ik verdiep me er ook niet in.
Net zoals ik me niet aan wil sluiten bij een religie, zal ik me ook niet aansluiten bij een politieke party.
Ik stem op VVD maar dat is meer omdat ik toch ergens op moet stemmen en dat ik me wel in hun liberale ideologie kan vinden. Het blijft bij mij heel oppervlakkig.
Niet dat ik het eens ben met alles wat er gebeurd in de VVD, maar ik denk dat er geen enkele politieke party bestaat waar een kiezer zich in het geheel in kan vinden.

Onder dat mom heb ik ook jaren VVD gestemd. Ik ben het nu ook niet in alles eens met de SP. Je wikt en weegt, je kiest en je hoopt er maar het beste van. Ik kan mij overigens ook nog altijd in het liberalisme vinden.

Ik vind in tegenstelling tot veel conservatievere liberalen (de VVD heeft uiteraard ook een progressieve vleugel) dat gelijke kansen horen bij gelijke rechten. Ook kinderen van arme slecht opgeleide ouders moeten deugdelijk gratis onderwijs kunnen krijgen bij hun in de buurt tot en met hun achtiende. Ook probleemkinderen horen naar school te gaan ook al is het makkelijker om hun gespijbel en ander wangedrag te negeren tot ze echt ontsporen. Anders kun je discriminatie op achtergrond nog zo hard verbieden dan maakt dat niet uit want dan zullen sommige mensen met talent zich niet bekwamen. Een werkgever heeft immers groot gelijk als die mensen met een strafblad of zonder de vereiste diploma's niet aanneemt. Daarom zijn bezuinigingen op onderwijs en de hordes bureaucraten die zich bezig houden met onderwijs hervormingen (sic) mij een doorn in het oog.

Ik ben niet links en ik ben niet rechts.
Soms met bepaalde zaken neig ik naar rechts, en met andere zaken neig ik meer naar links.
Ik ben net een jojo.

Dat heb ik ook.

Wat betreft het internationale forum hebben jullie gelijk.
Het zou allemaal wat beschaafder kunnen.
Ik vind dat er meer een eenheid zou moeten zijn tussen de niet Moslim leden. We kunnen het met elkaar eens of niet eens zijn, maar dat is geen reden om met modder te gooien.
Tenslotte hebben we maar een gemeenschappelijk doel, en dat is dat we zaadjes van twijfel zaaien in de harten van Islamieten.

Amen.

Ali Sina heeft het op dit moment zwaar te verduren. Hij wordt aangevallen door veel forum leden, maar of dat die enig invloed zal hebben op zijn beslissing om het hoofdstuk waarin hij verkondigd dat links en homoseksuelen het probleem in het Westen zijn niet te publiceren, daar heb ik niet veel vertrouwen in.

Hij ging niet in op een verzoek om bewijzen te presenteren voor zijn stelling over homoseksualiteit, terwijl hij dit wel van anderen vraagt. Dus dat vertrouwen heb ik ook niet.

Ik vind dat dom. Hij wil dat zijn boek gelezen en begrepen word, maar op deze manier zullen veel lezers hem niet serieus nemen.

Dat is jammer. Die fout maken veel mensen. Polemieken hebben maar een heel beperkt effect. Als Prophet of Doom wat neutraler was geschreven zou het ook meer mensen bereiken. Het is een heel informatief boek maar de Evangelische toon van Craig Winn maakt dat ik het mensen niet aanraad. Op die manier wordt er vooral gepredikt voor eigen parochie.

Ali is een product van zijn opvoeding. Dat kunnen we waarschijnlijk niet ontkennen. Het is volgens mij een cultuur probleem waar hij mee worstelt.

Tja

In ieder geval dames.
Ik ben blij dat jullie beide weer aanwezig zijn.
FFI kan jullie niet missen.

Dank je. Ik blijf wel. ik heb het echter de komende tijd druk dus niet schrikken als ik eens een weekje niet post.

Met vriendelijke groet.

Linda

Gebruikersavatar
Jihaad_Strijder
Berichten: 6
Lid geworden op: Ma Mei 08, 2006 10:12 pm

Berichtdoor Jihaad_Strijder » Ma Mei 08, 2006 10:32 pm

Wie heeft dit enge griezelverhaal geschreven? Misschien moet je eens een kinderboek schrijven ofzo..wat een onzin allemaal. Laat eens die link zien? Bewijzen s.v.p.

nina
Berichten: 1885
Lid geworden op: Zo Jan 26, 2003 10:53 pm

Berichtdoor nina » Ma Mei 08, 2006 10:37 pm

Beste Jihad-strijder,
Ik heb het vertaald, het is gewoon gepost op het Engelstalige forum door deze Lina zelf (haar nick natuurlijk, je begrijpt dat ze niet onder haar eigen naam kan posten).

Geloof je niet wat er staat? Het is toch algemeen bekend dat deze dingen in Saoedi-Arabie gebeuren?

De meeste vrouwen die er niet tegen kunnen, kunnen op geen enkele manier ontsnappen, omdat vrouwen niet alleen mogen reizen en geen recht hebben op een paspoort. Daarom hoor je natuurlijk maar weinig over wat er met vrouwen gebeurt.

Als vrouwen klagen, krijgen ze gewoon een pak slaag. Ze kunnen geen kant uit met hun verhaal, dus ik neem aan dat ze ten onder gaan of op een gegeven moment maar gewoon zwijgen.

Gebruikersavatar
Jihaad_Strijder
Berichten: 6
Lid geworden op: Ma Mei 08, 2006 10:12 pm

Berichtdoor Jihaad_Strijder » Ma Mei 08, 2006 11:07 pm

nina schreef:Beste Jihad-strijder,
Ik heb het vertaald, het is gewoon gepost op het Engelstalige forum door deze Lina zelf (haar nick natuurlijk, je begrijpt dat ze niet onder haar eigen naam kan posten).

Geloof je niet wat er staat? Het is toch algemeen bekend dat deze dingen in Saoedi-Arabie gebeuren?

De meeste vrouwen die er niet tegen kunnen, kunnen op geen enkele manier ontsnappen, omdat vrouwen niet alleen mogen reizen en geen recht hebben op een paspoort. Daarom hoor je natuurlijk maar weinig over wat er met vrouwen gebeurt.

Als vrouwen klagen, krijgen ze gewoon een pak slaag. Ze kunnen geen kant uit met hun verhaal, dus ik neem aan dat ze ten onder gaan of op een gegeven moment maar gewoon zwijgen.


Beste en vast wel een lieve Nina, :D

Dit heeft niks me de Islam te maken o beste; de regering van Saoedi Arabie is gewoon dom bezig; zij halen de Islam met de Arabische cultuur door elkaar. Vergeet niet dat van de islampopulatie ruim 85% procent niet-Arabisch is. De overige 15% is Arabisch.

Dit is een puur voorbeeld van iedereen over een kam scheren daarom heb ik ook bij mijn andere reacties erop gehamerd dat mensen niet zomaar moeten oordelen. Ik wil graag een bepaalde topic openen waarin ik informatie beschikbaar stel die wel betrouwbaar is. Vergeet niet tegenwoordig er allerlei afgedwaalde groeperingen zijn die zelf even regels verzinnen; voorbeeld de Ahmeddiyah-beweging.

Vrede Zij Met U

Jihaad_Strijder
De heilige Koran is als laatste boek van God
die aan de mensheid geschonken is; als leiddraad voor de mensheid op aarde om hen te leiden op het juiste pad (Islam).

Iznogoodh
Berichten: 1716
Lid geworden op: Ma Jun 14, 2004 6:14 pm

Berichtdoor Iznogoodh » Ma Mei 08, 2006 11:48 pm

Jihaad_Strijder schreef:Vergeet niet tegenwoordig er allerlei afgedwaalde groeperingen zijn die zelf even regels verzinnen; voorbeeld de Ahmeddiyah-beweging.

Vrede Zij Met U

Jihaad_Strijder

En wat doet jou vermoeden dat jouw sekte, die van de Soenitische Moslims, niet is afgedwaald?
En waarom gebruik je zo'n nick die typerend is voor fanatieke Moslimpubers?
Onze Vader...
Die in de Hemel zijt...
Blijf daar...

Sjoerd
Berichten: 1261
Lid geworden op: Vr Apr 28, 2006 5:02 am

Berichtdoor Sjoerd » Di Mei 09, 2006 1:44 amTerug naar “Getuigenissen van ex-moslims”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast