"Soms weinig verschillen tussen christen en moslim”

Dit forum is alleen bedoeld voor getuigenissen van ex Moslims en de moderator heeft het recht zonder enige voorkennis alle off-topic threads verplaatsen in daarvoor bestemde folders.
Gebruikersavatar
Lodewijk Nasser
Berichten: 5886
Lid geworden op: Ma Aug 14, 2006 1:58 am
Contact:

"Soms weinig verschillen tussen christen en moslim”

Berichtdoor Lodewijk Nasser » Di Okt 03, 2006 12:30 am

"Soms weinig verschillen tussen christen en moslim”


Ali Tavasoli (22) was in Iran moslim. In Nederland werd hij christen. „Zowel moslims als christenen kennen veel regels. Ik heb geleerd dat er meer is dan dat.”

Deze week begon de ramadan, de negende maand van de islamitische kalender en tevens de vastenmaand. Deze wordt op 23 oktober afgesloten met het suikerfeest.

Ali werd in een moslimfamilie geboren. „In Iran ben je óf moslim, óf je hoort bij de Armeense christenen.”De verschillen tussen moslims waren groot, erkent Ali. „Sommigen leefden heel strikt de wetten van de islam na. Zelf behoorde ik tot een familie die geen praktiserend moslim was. Als iemand mij vroeg of ik moslim was, dan antwoordde ik direct bevestigend. Ik zag mijn moslim-zijn als een soort nationaliteit.”

Ali deed tijdens de ramadan nooit dertig dagen lang mee aan het vasten. Dit in tegenstelling tot zijn grootmoeder. „Zij was ervan overtuigd dat deze leefregel haar dichter bij Allah bracht.”

Steeds meer ging Ali inzien dat de islam „een godsdienst is die God probeert tevreden te stellen door het leven volgens bepaalde regels. Hield je de regels niet voldoende, dan liep het slecht met je af. Toen mijn opa was gestorven, ging mijn oma naar de imam, de geestelijk leider. Ze vertelde dat mijn opa veel belangrijke regels niet had nageleefd en bijvoorbeeld tien jaar lang geen ramadan had gehouden. Ze moest een bepaald bedrag betalen en dan zou het toch nog goed komen met mijn opa.”


Afbeelding

Ex moslim Ali (l.) met een van de Bijbelstudieleiders.

Ali vluchtte acht jaar geleden naar Nederland. Daar kwam hij in aanraking met christenen. In eerste instantie moest hij niets van hen hebben. „Ik zag zo veel overeenkomst met de islam. Het leek net of christenen ook probeerden God tevreden te stellen door netjes te leven en Zijn geboden te houden. Dat riep bij mij weerstand op.”

Totdat Ali christenen ontmoette voor wie de Bijbel méér betekende. „Bij hen zag ik iets wat ik nog nooit had gezien: liefde tot de Heere Jezus en vertrouwen dat Hij voor hen aan het kruis is gestorven.”

Sinds kort is Ali christen. „Soms kan ik bijna niet geloven dat mijn zonden vergeven zijn. Dan wil ik mezelf opnieuw bewijzen door mijn goede gedrag. Maar dat hoeft niet. De Heere Jezus heeft Zichzelf gegeven. Het geeft pas echt rust als je op Hem vertrouwt.”

Petra Jongeneel - 29 sep 2006 10:58
Tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren.
Willem Elsschot (1882-1960)

Maroc_21
Berichten: 1813
Lid geworden op: Di Feb 01, 2005 10:30 am

Re: "Soms weinig verschillen tussen christen en moslim”

Berichtdoor Maroc_21 » Di Okt 03, 2006 10:25 pm

Lodewijk Nasser schreef:„een godsdienst is die God probeert tevreden te stellen door het leven volgens bepaalde regels. Hield je de regels niet voldoende, dan liep het slecht met je af.


Je moet je de vraag stellen voor wie doe je het? Voorwie bid je of voorwie vast je? Vaak moet je jezelf vragen stellen om je geest te verruimen en de waarheid te vinden. Ik heb al geschreven dat het fout is om regels te volgen omdat je in het paradijs wil komen of omdat je bang bent voor de hel en de eeuwige straf. Neen! Je volgt de regels om dichter bij God te komen....om je te zuiveren van alle zonden! En te ontkoppelen van de aardse behoeftes.

Ik heb ook geschreven dat hij/zij die denkt de waarheid gevonden te hebben, de waarheid hem/haar op dat moment verlaten heeft. De profeten, de meest perfecte mensen op aarde, de uitverkorenen, baden veel en vasten veel en vragen God heel veel. Waarom zouden wij mensen dat niet doen en profeten zijn onze rolmodel. Mohammed, Mozes en Jezus vasten en leiden honger.

Tuurlijk is Ramadan heel zwaar, helemaal als je overdag werkt en iedereen ziet eten. Maar de Profeet Mohammed (vzmh) heeft gelijk in zijn uitspraak: de vastende heeft twee blijdschappen. Zijn eerste blijdshap is bij het verbreken van het vasten en zijn tweede blijdschap is bij het zien van God. Wat de eerste betreft kan ik het onderschrijven. Wat is het mooi als je met veel familieleden het vasten tegelijk kan verbreken. Als dat minuutje aantikt. Je vergeet al die honger al die leid al die moelijkheden. Een gevoel dat niet van deze aarde is. Hoe zou het voelen wanneer men zijn/haar God ontmoet? Hoe groot zal zijn blijdschap niet zijn? Hij zal voorzeker al de moeilijkheden op aarde in een mum van tijd vergeten, integendeel hij/zij gaat er van genieten. Moge God ons Zijn aanschouw laten zien.

De Nobele Profeet Mohammed zegt in ee hadith qudsi:

God zei (...) de meest geliefde dingen waarmee mijn dienaar nader tot Mij komt, zijn de dingen die ik hem voorgeschreven heb, en mijn dienaar blijft dichter bij Mij komen door extra, vrijwillige goede daden (benevens het verplichte) tot Ik zo van hem hou dat Ik het gehoor wordt waarmee hij hoort, en het gezichtsvermogen waarmee hij ziet, en de hand waarmee hij iets aanraakt ... » (Bukhari)

Wat gaat er gebeuren als je niet aan de regels houdt

Er zijn mensen die je bang maken dat wanneer je niet aan de regels houdt dan gebeurt dit en dat met je! De verplichte regels en de vrijwillige extra gebeden en goede daden dient u uit Liefde voor God te doen. Daarom is het van belang om je zelf (zoals ik in het begin van mijn betoog heb gezegd) de vraag te stellen: Waarom? Waarom bid ik? ook een belangrijke vraag: waarom bid ik niet? Heb ik geen God dat ik niet hoef aan te bidden? Waarom aanbid ik een mens (Jezus) die naar de wc ging net als ik? Waarom aanbid ik een beeld die door een mens is gemaakt die naar de wc gaat net als ik?

Deze vragen lijken eenvoudig maar zijn essentieel om uw zoektocht naar de waarheid te beginnen. En weet dat hij/zij die de waarheid denkt gevonden te hebben hij in feite van het rechte pad ver is afgedwaald.

Rabia Al 3adawya (ook bekend als Rabia van Basra). Deze Godvruchtige vrouw heeft de aanbidding voor God begrepen. Ze heeft in een gebed tot God aanbeden:

« O God! Als ik U verheerlijk uit vrees voor de Hel, doe mij branden in de Hel, en als ik U verheerlijk in de hoop op het Paradijs, sluit mij uit van het Paradijs. Maar als ik U verheerlijk omwille van U, misgun me dan Uw eeuwig durende Schoonheid niet. »

Deze verheerlijking van God is het resultaat van Liefde voor God.

Wanneer Iemand de Liefde van God proeft wete dat God alle zonden vergeeft, behalve natuurlijk het toekenen van deelgenoten aan Hem, Heilig is Hij:

« Anas citeerde de Boodschapper van God die zei: "God, de Almachtige, heeft gezegd: O zoon van Adam, zolang je beroep doet op Mij en vraagt aan Mij, zal ik vergeven wat je gedaan hebt, en ik heb er geen bezwaar tegen. O zoon van Adam, zelfs als jouw zonden de wolken bereikt hebben en je vraagt Mijn vergiffenis, dan zal ik je vergeven. O zoon van Adam, als je bij mij zou komen met zonden die bijna zo groot zijn als de aarde en je kwam mij tegemoet zonder aan mij partners toe te schrijven, dan zal ik je een gelijkaardige hoeveelheid vergiffenis schenken." » (at-Tirmidhi)

Lees bovenstaande hadith qudsi nog eens aandachtig door, en nog een keertje zeer aandachtig door. Waarom zou je de God, en niemand met hem vereenzelvigen, niet aanbidden?

Juist ja! het vereenzelvigen van beelden/mensen/afgoden naast God is een zonde die niet vergeven wordt. Daarom waarschuwt de Profeet moslims om hem te aanbidden zoals christenen dat doen met Jezus:

« Umar meldde dat hij de profeet hoorde zeggen: "Overdrijf niet in jullie lofprijzen van mij zoals de christenen de zoon van Maria prezen want ik ben slechts een dienaar. Dus noem me een dienaar van god ['abd Allah] en Zijn Apostel." » (Bukhari)

Zó ik heb genoeg geshreven voor vandaag, tot de volgende keer!

mvg,
Zeg: “Als jullie Allah liefhebben, volgt mij dan en Allah zal jullie liefhebben en jullie zonden vergeven" (Koran3:31)

Gebruikersavatar
Ketter
Berichten: 4219
Lid geworden op: Do Jun 22, 2006 9:06 am
Locatie: Vlaanderen

Berichtdoor Ketter » Di Okt 03, 2006 10:58 pm

Mooie woorden, Maroc.

Maar je godsdienst is daar niet consistent mee. Ik heb het al uitgelegd waarom, maar je antwoord me niet.

Spijtig.

mvg,
Ketter
Zonder (ji)haat straat.

Wat is er zo moeilijk te begrijpen aan het feit dat ik niet kan geloven in een God die zo duidelijk kwaadaardig is?

Gebruikersavatar
Lodewijk Nasser
Berichten: 5886
Lid geworden op: Ma Aug 14, 2006 1:58 am
Contact:

Berichtdoor Lodewijk Nasser » Wo Okt 04, 2006 12:59 am

Ik heb ook geschreven dat hij/zij die denkt de waarheid gevonden te hebben, de waarheid hem/haar op dat moment verlaten heeft. De profeten, de meest perfecte mensen op aarde, de uitverkorenen, baden veel en vasten veel en vragen God heel veel. Waarom zouden wij mensen dat niet doen en profeten zijn onze rolmodel. Mohammed, Mozes en Jezus vasten en leiden honger.


Ik betwijfel als Mohammed wel zo perfect was. Enerzijds was hij al-Amin, de betrouwbare.

Anderzijds was hij, zoals op de beginpagina van deze site staat, geen mens van onbesproken gedrag. "Hij heeft geroofd en geplunderd, vrouwen tot oorlogsbuit gemaakt en verkracht nadat hij tijdens zijn rooftochten hun familie had uitgemoord, speelde zijn vrouwen tegen elkaar uit, liet zijn critici vermoorden, liet mensen doodmartelen, bijvoorbeeld voor geld, en deed er zelf ook aan mee. Hij stelde discriminerende wetten in die neerkwamen op maatregelen van onderdrukking, en vele openbaringen dienden vooral zijn eigen ego.
Hij roofde voor zichzelf de beste vrouwen, en veel van zijn openbaringen betreffende vrouwen kwamen voort uit de slechte, oneerlijke en achterbakse behandeling die hij hen gaf, zodat de achterbaksheid en vrouwenhaat van Mohammed als wet in de koran werd vastgelegd".


Ken jij bijvoorbeeld het verhaal van
Asma Bint Marwan, die in haar slaap, met een kind aan de borst werd gedood, omdat ze een gedicht over hem had geschreven. Ze werd echter eerst met samen met haar andere vier dochters verkracht, voordat ze werd uitgemoord.
UMAYR BIN ADIYY'S JOURNEY TO KILL ASMA BINT MARWAN:
"She was of Banu Umayya bin Zayd. When Abu Afak had been killed she displayed disaffection. Abdullah bin al-Harith bin Al-Fudayl from his father said that she was married to a man of Banu Khatma called Yazid bin Zayd. Blaming Islam and its followers she said:
"I despise Banu Malik and al-Nabit
and Auf and Banu al-Khazraj.
You obey a stranger who is none of yours,
One not of Murad or Madhhij. {1}
Do you expect good from him after the killing of your chiefs
Like a hungry man waiting for a cook's broth?
Is there no man of pride who would attack him by
And cut off the hopes of those who expect aught from him?"
Hassan bin Thabit answered her:
"Banu Wa'il and Banu Waqif and Banu Khatma
Are inferior to Banu al-Khazraj.
When she called for folly woe to her in her weeping,
For death is coming.
She stirred up a man of glorious origin,
Noble in his going out and in his coming in.
Before midnight he dyed her in her blood
And incurred no guilt thereby."
When the apostle heard what she had said he said, "Who will rid me of Marwan's daughter?" Umayr bin Adiy al-Khatmi who was with him heard him, and that very night he went to her house and killed her. In the morning he came to the apostle and told him what he had done and he [Muhammad] said, "You have helped God and His apostle, O Umayr!" When he asked if he would have to bear any evil consequences the apostle said, "Two goats won't butt their heads about her", so Umayr went back to his people.
Now there was a great commotion among Banu Khatma that day about the affair of bint [daughter of] Marwan. She had five sons, and when Umayr went to them from the apostle he said, "I have killed bint Marwan, o sons of Khatma. Withstand me if you can; don't keep me waiting." That was the first day Islam became powerful among Banu Khatma; before that those who were Muslims concealed the fact. The first of them to accept Islam was Umayr bin Adiy who was called the "Reader", and Abdullah bin Aus and Khuzayma bin Thabit. The day after Bint Marwan was killed the men of Banu Khatma became Muslims because they feared for their lives."
{1} The note reads "Two tribes of Yamani origin." [1]


http://en.wikipedia.org/wiki/Asma_bint_Marwan
Tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren.

Willem Elsschot (1882-1960)

Gebruikersavatar
Lodewijk Nasser
Berichten: 5886
Lid geworden op: Ma Aug 14, 2006 1:58 am
Contact:

Berichtdoor Lodewijk Nasser » Wo Okt 04, 2006 1:13 am

Wat gaat er gebeuren als je niet aan de regels houdt

Er zijn mensen die je bang maken dat wanneer je niet aan de regels houdt dan gebeurt dit en dat met je! De verplichte regels en de vrijwillige extra gebeden en goede daden dient u uit Liefde voor God te doen. Daarom is het van belang om je zelf (zoals ik in het begin van mijn betoog heb gezegd) de vraag te stellen: Waarom? Waarom bid ik? ook een belangrijke vraag: waarom bid ik niet? Heb ik geen God dat ik niet hoef aan te bidden? Waarom aanbid ik een mens (Jezus) die naar de wc ging net als ik? Waarom aanbid ik een beeld die door een mens is gemaakt die naar de wc gaat net als ik?

Deze vragen lijken eenvoudig maar zijn essentieel om uw zoektocht naar de waarheid te beginnen. En weet dat hij/zij die de waarheid denkt gevonden te hebben hij in feite van het rechte pad ver is afgedwaald.


De hele islam is een angstreligie. Een rechtsgeaarde Moslim moet een gevoel van angst krijgen als hij de naam van Allah hoort.
De profeet is al-insam al-kamil, het perfecte voorbeeld. Hoe meer je hem nadoet, des te betere moslim je bent.


Je moet hem dus kopieren (Er zijn bijvoorbeeld 125 verschillende hadith over hoe je je tanden moet poetsen) en allerlei belachelijke regeltjes volgen, die soms hilarisch zijn en vaak bijna onmogelijk zijn in te passen in de moderne tijd. Ze vormen een bron van stress en een moslim zal altijd het gevoel hebben dat hij tekort aan het doen is.

Een nieuw bekeerling tot de islam deelde in een chatsessie haar frustratie met medemoslims. Ze zei: “Ik ben nu vier jaar moslim. De islam is voor mij een moeilijke weg om te bewandelen, maar ik geloof met heel mijn hart dat ik het goede doe ... Ik wil voor altijd moslim blijven, maar ik voel dat ik nog zo veel moet doen. ... Soms heb ik het gevoel dat ik gek word om alles te onthouden... Ik wil een goede dienaar voor Allah zijn, maar alles te onthouden is te veel voor me. Ik heb er met mijn man over gepraat en hij zegt dat ik een djinn [slechte geest] heb. ... Ik ben wanhopig op zoek naar antwoorden die me zullen helpen succesvol te zijn in mijn inspanningen.” (Dr. Warren F. Larson )
Tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren.

Willem Elsschot (1882-1960)


Terug naar “Getuigenissen van ex-moslims”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten