De Iraanse "ex-moslim" christen Issa Motamadi Mojd

Dit forum is alleen bedoeld voor getuigenissen van ex Moslims en de moderator heeft het recht zonder enige voorkennis alle off-topic threads verplaatsen in daarvoor bestemde folders.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
nadia
Berichten: 2237
Lid geworden op: vr sep 01, 2006 5:16 am

De Iraanse "ex-moslim" christen Issa Motamadi Mojd

Bericht door nadia »

Iraanse christen beschuldigd van drugssmokkel

12-08-2006 De Iraanse christen Issa Motamadi Mojdehi, die op 24 juli jl. werd opgepakt omdat hij weigert zijn geloof af te zweren, wordt nu officieel beschuldigd van drugssmokkel. Het gebruik van verzonnen aanklachten – dat waarschijnlijk ook in zaken rond homoseksualiteit voorkomt – wordt daarmee bevestigd.

COC Nederland heeft deze zaak onder de aandacht gebracht van de ChristenUnie. Die hebben daarover inmiddels Kamervragen gesteld aan minister Bot van Buitenlandse Zaken.

Issa Motamadi Mojdehi bekeerde zich zeven jaar geleden van de islam tot het christendom. Sinds een half jaar hield de geheime politie van Iran hem en zijn evenees bekeerde vrouw Parvah in de gaten en twee weken geleden werd Motamadi gearresteerd.

Officieel wordt hem drugshandel ten laste gelegd - een vergrijp waarop in Iran de doodstraf staat - maar politieagenten hebben tegen hem gezegd dat zijn werkelijke misdaad is dat hij de islam de rug heeft toegekeerd. Zij houden hem in de gevangenis voor dat hij vrijkomt zodra hij het christendom vaarwel zegt en weer moslim wordt.

Er is ook al gesuggereerd dat zijn vrouw Parvah ook beschuldigd wordt van drugshandel, maar zij is (nog) niet gearresteerd.

Op zich kunnen bestaande christenen in Iran zonder al te veel problemen hun geloof belijden, zolang zij maar niet aan evangelisatie doen. Volgens artikel 23 van Grondwet van Iran is 'onderzoek naar iemands geloof verboden, en mag niemand geweld aangedaan of de les gelezen worden wegens het houden van een zeker geloof'. Maar op geloofsafval staat in Iran volgens de sharia echter wel de doodstraf, maar het is niet zeker dat Motamadi volgens de sharia berecht wordt.

Gevreesd wordt daarom dat Motamadi op de valse beschuldiging van drugssmokkel veroordeeld gaat worden. Ook is men bang dat het moeilijk zal zijn een goede advocaat te vinden die de moed heeft om het voor de Motamadi’s op te nemen.

Issa Motamadi (31)en zijn vrouw Parvah (27) onthulde hun afvalligheid en trokken de aandacht van de autoriteiten toen zij hun zoon, die begin dit jaar werd geboren, de christelijke naam Micha gaven.

Zo maakten zij voor iedereen in hun omgeving duidelijk dat hun zoon al bij zijn geboorte een christelijke achtergrond had, waardoor hij dus nooit vervolgd kan worden wegens het afvallen van de islam.

Dit is tegen het zere been van de streng islamitische autoriteiten in Iran, die de 'afvallige' ouders daarom nu stevig aanpakken.

Baghani, een geheim agent speciaal belast met onderzoek naar minderheden, zou Motamadi gezegd hebben dat hij enkel weer vrijkomt als hij zijn christelijk geloof afzweert. Dit zou de enige oplossing zijn die voor de rechter acceptabel is. Baghani zou ook gezegd hebben dat er waarschijnlijk verschillende executies voor nodig zullen zijn, voordat de Iraniërs pas echt begrijpen hoe zwaar de overheid tilt aan mensen die de islam de rug toekeren.

Op dit moment stelt het ministerie van Buitenlandse Zaken een nieuw ambtsbericht over Iran op dat minister Verdonk van Vreemdelingenbeleid het antwoord moet geven op de vraag of Iraanse homoseksuele én christelijke asielzoekers wel of niet veilig terug gestuurd kunnen worden naar Iran. De beslissing daarover zal voor begin oktober vallen.

Kwesties als het gebruik van valse aanklachten door de Iraanse overheid om te maskeren dat mensen vanwege hun homoseksualiteit, christelijk geloof of afvalligheid opgepakt, gemarteld en zelfs geëxecuteerd worden, spelen daarbij een belangrijke rol.

Bronnen:
http://www.coc.nl/dopage.pl?thema=any&p ... el_id=1156
Nederlands Dagblad/Compass Direct, J.T.W. Networks & WEA]
Zie voor meer informatie het dossier Stop Executies Iran.
Gebruikersavatar
nadia
Berichten: 2237
Lid geworden op: vr sep 01, 2006 5:16 am

Bericht door nadia »

als je naar beneden scrolt dan kom je er nog een paar bekeringen tegen.
ik heb dit internet adres gekregen van een iraanse exmoslim die ik vandaag bij een evangelische dienst tegen ben gekomen.

http://www.opendoors.nl/htm/nieuws.php?idelement=4721
Plaats reactie