Aantal christenen in Azerbeidzjan neemt toe

Dit forum is alleen bedoeld voor getuigenissen van ex Moslims en de moderator heeft het recht zonder enige voorkennis alle off-topic threads verplaatsen in daarvoor bestemde folders.
Gebruikersavatar
Lodewijk Nasser
Berichten: 5886
Lid geworden op: Ma Aug 14, 2006 1:58 am
Contact:

Aantal christenen in Azerbeidzjan neemt toe

Berichtdoor Lodewijk Nasser » Za Mar 03, 2007 7:18 am

Aantal christenen in Azerbeidzjan neemt toe

ERMELO - Het aantal christenen in Azerbeidzjan is de afgelopen jaren gegroeid naar 18.000. Het betreft allen ex-moslims.

Dat meldt Open Doors, een organisatie die opkomt voor vervolgde christenen. Azerbeidzjan is een klein land tussen Rusland en Iran, met zo’n 8 miljoen inwoners. In 1991 maakte de republiek zich los van de Sovjet-Unie. Voordien waren alle christelijke activiteiten in het land verboden. Toch waren er Russische christenen die het Evangelie op kleine schaal verspreidden. Toen de Sovjet-Unie viel, waren er naar schatting enkele tientallen Azerbeidzjaanse christenen. Na het uitroepen van de onafhankelijkheid begon het aantal christenen te groeien.

Azerbeidzjan is officieel een seculiere staat. Desalniettemin vormt de islam een aanzienlijke meerderheid, die zich bovendien steeds meer tegen christenen afzet. De autoriteiten oefenen druk uit door christenen te volgen, te ondervragen, lastig te vallen en te arresteren.

Het is moeilijk om toestemming te krijgen om Bijbels of andere christelijke lectuur te importeren. Bovendien is het Oude Testament pas sinds 2004 beschikbaar in het Azeri, de officiële taal in Azerbeidzjan.
Tussen droom en daad staan wetten in de weg en praktische bezwaren.
Willem Elsschot (1882-1960)

Terug naar “Getuigenissen van ex-moslims”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten