De Afrikaanse bevolkingsexplosie

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 33297
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

De Afrikaanse bevolkingsexplosie

Berichtdoor Pilgrim » Za Jun 13, 2015 6:06 pm

De Afrikaanse bevolkingsexplosie

4 juni 2015, Sicarius

Heeft u ooit de film Elysium gezien? Het verhaal speelt zich af in het jaar 2154. De aarde is overbevolkt wat gigantische problemen veroorzaakt. Een soortgelijke film is Dredd. De film portretteert de toekomstige stad Mega-City One, waar 800 miljoen mensen wonen. Het computerspel Halo 3 speelt zich af in de futuristische metropool New Mombasa, waar men gigantische constructies heeft moeten bouwen om de enorme bevolking te kunnen huisvesten. U denkt natuurlijk: “Dat is sciencefiction, dat zal in het echt nooit gebeuren”. Toch is een dergelijk scenario reëler dan u denkt.

Europa lijkt maar geen oplossing te kunnen vinden voor het asielzoekersprobleem. Naar schatting staan er honderdduizenden jonge Afrikanen klaar in Noord-Afrika om de oversteek naar Europa te maken. Wat is toch de reden dat zoveel jonge, voornamelijk mannelijke, Afrikanen koste wat het kost naar Europa willen trekken? Sommigen beweren dat dit te wijten valt aan werkeloosheid. Anderen suggereren dat dit komt door politieke instabiliteit of oorlog. De werkelijke reden van het probleem wordt over het hoofd gezien of verzwegen: demografie. Bij het grote publiek beter bekend als de Afrikaanse bevolkingsexplosie.

In oktober 2014 schreef Martin Sommer een uitermate interessant artikel over de explosieve bevolkingsgroei van Afrika. Het artikel werd nota bene in de Volkskrant (!) gepubliceerd. Toch krijgt het onderwerp over het algemeen geen aandacht. Veel westerlingen weten weinig tot niks van dit thema af, dat terwijl het ongelooflijk belangrijk is om het huidige immigratieprobleem te kunnen begrijpen.

In zijn artikel geeft Sommer enkele voorbeelden van landen waar de bevolking explosief groeit. Het land Niger, waar momenteel 17 miljoen mensen wonen, zal in het jaar 2050 55 miljoen inwoners tellen. In de Nigeriaanse hoofdstad Lagos zullen over twintig jaar 40 miljoen (!) mensen wonen. Zowel de regeringen van Niger en Nigeria hebben nu al moeite hun bevolkingen in basisbehoeften te voorzien. Laat staan over enkele decennia, wanneer de bevolking met tientallen miljoenen mensen zal zijn toegenomen.

Het scenario dat zich ontvouwt in Niger en Nigeria geldt overigens ook voor de rest van Subsaharaans Afrika. Hieronder ziet u een tabel om de situatie enigszins te verduidelijken:

  Land - Bevolking 2015 - Bevolking 2025 - Bevolking 2050
  Nigeria: 165.313.000 - 202.957.000 - 278.788.000
  Ethiopië: 89.765.000 - 113.418.000 - 186.452.000
  Soedan: 42.433.000 - 49.556.000 - 63.530.000
  Kenia: 40.001.000 - 44.897.000 - 55.368.000
  Angola: 20.795.000 - 28.213.000 - 53.328.000
De bevolking van Afrika groeit zo snel dat de totale bevolking van het continent in slechts veertig jaar tijd verdubbeld zal zijn.

Afbeelding

In Afrika zijn er al eindeloos veel mensen overleden door hongersnood, oorlog en ziektes. Ondanks al deze negatieve factoren groeit de bevolking nog steeds. De enige reden hiervoor is het zeer hoge geboortecijfer. Zo krijgt een vrouw in Mozambique gemiddeld tussen de vijf en zes kinderen. Somalische vrouwen krijgen gemiddeld 6 a 7 kinderen. Niger heeft een van de hoogste geboortecijfers op aarde; aldaar krijgt de gemiddelde vrouw tussen de zeven en acht kinderen.

Afbeelding

De enorme bevolkingsgroei verklaart tevens waarom Afrika zo gebukt gaat onder allerlei problemen. Veel kinderen betekent veel monden om te voeden, maar menig Afrikaanse regering heeft nu al problemen om hun bevolkingen van voedsel te voorzien. Ook ziektes verspreiden zich makkelijker onder grote populaties. Wanneer het gevreesde Ebola-virus zou uitbreken in een gigantische stad zoals Lagos, zou dit een humanitaire catastrofe zijn van ongekende omvang. De studie Internationale Betrekkingen leert ons dat overbevolking een belangrijke rol kan spelen bij de uitbraak van oorlogen.

Eind mei werd het bekend dat minister van Ontwikkelingssamenwerking Lilliane Ploumen maar liefst 50 miljoen euro wil vrijmaken om Afrikaanse landen te steunen. Wat gaat deze 50 miljoen euro eigenlijk uithalen? Ten eerste worden vele Afrikaanse landen al decennia lang ondersteund door middel van ontwikkelingshulp. Niemand weet precies hoeveel geld er al in deze bodemloze put is gestort. Of ontwikkelingshulp daadwerkelijk verandering brengt zijn de meningen sterk over verdeeld. Het is daarom ook zeer onwaarschijnlijk dat de 50 miljoen euro van Ploumen ook maar enige verandering teweeg gaat brengen.

Wat ook opvalt is de houding van de milieubeweging omtrent overbevolking. Ze reppen er met geen woord over. Een explosief groeiende bevolking betekent een grotere vraag naar grondstoffen. Er zal meer olie opgepompt moeten worden. Er zullen meer bossen gekapt moeten worden voor houtkap en om ruimte te maken voor landbouwgrond. De zeeën zullen overbevist raken. Meer mensen betekent meer voertuigen wat neerkomt op nog meer uitlaatgassen.

Dat de milieubeweging zich afzijdig houdt aangaande overbevolking is natuurlijk logisch. Milieuorganisaties zijn vrijwel altijd verbonden aan linkse politieke partijen. Een kritische houding ten opzichte van de Afrikaanse bevolkingsgroei past niet in het straatje van het humanistische gedachtegoed. Ze zouden wel eens als rechts-extremisten kunnen worden bestempeld. Volgens insiders is het bespreken van immigratie en overbevolking binnen natuurclubs zelfs een taboe. Op een objectieve visie van de milieubeweging hoeven we dus niet te wachten.

Normaal gesproken daalt het geboortecijfer wanneer de economische en sociale omstandigheden verbeteren. Dit is in Afrika echter niet het geval. Zo groeien de economieën van verscheidene Afrikaanse staten snel. Sommige landen behoren zelfs tot de snelst groeiende economieën ter wereld. Desondanks is het geboortecijfer niet gedaald. Ook het aantal (illegale) migranten dat vertrekt naar het westen is niet afgenomen. Sterker nog, hun aantal groeit zelfs.

Het hoge geboortecijfer wordt voornamelijk veroorzaakt door de Afrikaanse mentaliteit. Het krijgen van vele kinderen wordt gezien als zegen en ook religie speelt een grote rol. In juni 2012 verklaarde de Nigeriaanse president Goodluck Jonathan dat mensen alleen kinderen moesten nemen als zij het konden veroorloven ze te verzorgen.

De uitspraak van Jonathan lijkt tegen dovemansoren gericht. Als de huidige trends zich voortzetten, zal de bevolking van Afrika in het jaar 2100 ruim vier miljard mensen bedragen. De Afrikaanse economieën en instituties kunnen deze bevolkingsgroei simpelweg niet opvangen. Dit is een ongelooflijk belangrijke pushfactor voor migratie. We moeten ons beseffen dat illegale immigratie niet op zal houden zo lang de bevolking van Afrika explosief blijft groeien.

http://curiales.nl/2015/06/04/bevolkingsgroei-afrika/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 66086
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De Afrikaanse bevolkingsexplosie

Berichtdoor Ariel » Za Jun 13, 2015 8:23 pm

Stoppen om geld naar Afrika te sturen. In plaats van geld en voedsel moet men vliegtuigen vol condooms en andere voorbehoedsmiddelen sturen.
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

mercator
Berichten: 18060
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: De Afrikaanse bevolkingsexplosie

Berichtdoor mercator » Zo Jun 14, 2015 3:29 pm

Hoe dan ook hebben we de kolonisatie compleet verkeerd aangepakt. We hadden daar moeten buiten slepen wat we nodig hadden en voor de rest de zwarten met rust gelaten. Aan die enorme neger-aanwas zijn we zelf schuldig door de inboorlingen medische voorzieningen te schenken.
Ze vroegen daar ook helemaal niet om in het begin maar we hebben ze er verslaafd aan gemaakt. Als het Westen zich ergens schuldig over moet voelen is het dat wel.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17469
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: De Afrikaanse bevolkingsexplosie

Berichtdoor Manon » Zo Jun 14, 2015 3:52 pm

Condooms willen ze sowieso niet gebruiken. Straks weer een reden voor de linkiewinkies om de paus van Rome verantwoordelijk te maken. Voorbehoedsmiddelen in het water zal niks uithalen want ze hebben geen waterleidingen. mogelijk om aan te leren van de pil te pakken (elke dag ééntje, in een krans gedragen rond de nek zoals in India?).

Enige afdoende oplossing lijkt me zoals in China een massale éénkind politiek. Met de nodige sterelizaties erbij. Maar dan weer: hun medische infrastructuur lijkt op niks, dus ook geen mogelijkheid tot massale sterelizatie.

Mercator heeft gelijk: het zijn wij die de geboortecijfers (de overlevende kinderen) de hoogte injagen door een betere verzorging van de moeders én de babies.Een cultuur/religie waarbij men zoveel mogelijk kinderen moet maken om er een paar te laten overleven, verander je niet zo snel.

Ik heb er echt geen goed oog in. Men moet die dobbernegers opvissen, ze even verzorgen en een maaltijd geven, en dan

O N M I D D E L L I J K terug naar Afrika brengen (met vliegtuig liefst).

Dat is de beste reclame en zal volgende dobbernegers tegenhouden.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

mercator
Berichten: 18060
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: De Afrikaanse bevolkingsexplosie

Berichtdoor mercator » Zo Jun 14, 2015 4:18 pm

Manon schreef:Mercator heeft gelijk: het zijn wij die de geboortecijfers (de overlevende kinderen) de hoogte injagen door een betere verzorging van de moeders én de babies.

En de medische types die daar hun levenswerk van maken worden hier geprezen als helden en weldoeners. Als je iets hoort over Artsen Zonder Grenzen zou je van pure bewondering op de knieën moeten vallen.
Sensibiliserings campagnes gaan niets uithalen, condooms sturen ook niet. En geen enkele neger(in) gaat zich vrijwillig laten steriliseren. We zitten dus nu met een plaag die we helemaal zelf gecreëerd hebben.
Het enige dat nog mogelijk is bestaat erin Europa zo goed als dat gaat af te grendelen. Dan wordt er altijd gezegd dat zoiets practisch onmogelijk is maar daar geloof ik niks van. Torpedeer een paar bootjes, dat nieuwtje gaat direct terug naar Afrika en het animo tot gaan dobberen zal een stuk minder zijn.
Want die lui zijn helemaal niet wanhopig zoals altijd wordt gezegd. Zeker nu niet, nu ze weten dat ze toch allemaal liefdevol worden opgepikt.
Ik snap niet dat we 70 jaar geleden zonder verpinken hele Duitse steden uitroeiden terwijl Duitsland al helemaal verslagen was maar dat nu een veel gevaarlijker invasie zomaar laten gebeuren.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 16304
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Nadenkertje...

Berichtdoor King George » Di Jun 16, 2015 12:20 am

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 66086
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De Afrikaanse bevolkingsexplosie

Berichtdoor Ariel » Di Jun 16, 2015 3:07 pm

Afbeelding
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 33297
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Afrikaanse bevolkingsexplosie

Berichtdoor Pilgrim » Di Jun 16, 2015 3:21 pm

Ja, en ze willen allemaal hierheen... :ohmy2:
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

mercator
Berichten: 18060
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: De Afrikaanse bevolkingsexplosie

Berichtdoor mercator » Di Jun 16, 2015 3:36 pm

Pilgrim schreef:Ja, en ze willen allemaal hierheen... :ohmy2:

Dezelfde zwarten die nu janken dat de blanken in Europa hadden moeten blijven tijdens de kolonisatie willen nu allemaal naar hier komen. Kennelijk gedijt de neger toch beter in de schaduw van de blanke dan in die van zichzelf.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 13980
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Redding in zicht dankzij afsterven bananen?

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Di Aug 04, 2015 6:37 pm

Banaan in gevaar door beestjes en schimmel

Afbeelding

16 december 2013

De productie van bananen in de wereld is in gevaar door plagen van ongedierte en schimmelinfecties. Daarvoor waarschuwen wetenschappers vandaag in de Britse krant The Independent. In Costa Rica, een van de belangrijkste bananenproducerende landen, heeft de regering de situatie tot nationale ramp uitgeroepen nadat ongedierte een vijfde van de oogst had verwoest.

Volgens een wetenschapper van een landbouwonderzoeksbureau in het land heeft de bananenoogst zwaar te lijden onder de opwarming van de aarde, die ervoor zorgt dat er flink meer insecten zijn die plagen kunnen veroorzaken. De beestjes verzwakken de planten en veroorzaken vlekken op het fruit, waardoor hele partijen worden afgewezen.

Een wetenschappelijk rapport uit de Verenigde Staten waarschuwt juist voor een banaanetende schimmel die momenteel bananenplantages in de hele wereld bedreigt. Eerder werd nog gedacht dat de schimmel alleen in delen van Azië en Australië voorkwam, maar nu is die ook aangetroffen in Jordanië en Mozambique.

De Nederlander Gert Kema van de universiteit van Wageningen onderzocht de schimmel. 'Ik ben ongelooflijk bezorgd. Het zou me niet verbazen als hij binnenkort in Latijns-Amerika opduikt.'

De productie van bananen in Latijns-Amerika en de Caraïben is goed voor 80 procent van de wereldproductie.

Ondertussen zijn de bananen –twee jaar na deze zorgelijke melding - al een tijdje goedkoper dan ooit, namelijk 0,99 cent de kilo. Verkrijgbaar voor deze prijs - niet bij AH - maar bij Deen en Jumbo.

Vanmiddag weer gelachen met mijn ABN-AMRO vriend van vroeger op een terras in Amsterdam. Hij kaartte het leed van de banaan aan. Zijn dochter heeft in Wageningen biologie gestudeerd en kent persoonlijk Gert Kema. Zij loopt nu al een tijd stage in Australië alwaar het probleem nu heel heftig is. Volgens mijn vriend leeft een groot gedeelte van de Afrikaanse bevolking op bananen. Zie foto! Zou het islamitische dobberneger syndroom zich dan vanzelf oplossen op termijn?

Bron: http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/ ... mmel.dhtml
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 13980
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: De Afrikaanse bevolkingsexplosie

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Wo Jun 08, 2016 6:47 pm

De Afrikaanse bevolkingsexplosie?

Geen probleem voor Europa. Want dat is de oorzaak van alle dobbernegers die naar Europa willen komen in gammele bootjes en daar veel geld voor over hebben. Iedereen is welkom. Mits hij zich bij naam kenbaar maakt en voorstelt als: meneer of mevrouw Asiel. Dat mevrouw Asiel doorgaans in geen velden of wegen te bekennen is, heeft alles te maken met het verlangen van de zwarte man om een blond lekker wijf te naaien in Europa.

De gammele bootjesovertocht kost veel geld. Maar . . . wie geld heeft kan alles kopen. Ook in donker Afrika. Want zo is het altijd al geweest. Maar . . . waar vind je GRATIS geld? Juist ja! In Europa.

Elders in FFI is al duidelijk gemaakt dat Europa het ontwikkelingshulpwiel opnieuw heeft uitgevonden. In plaats van de negerbevolking in Afrika massaal te steriliseren, gaat men hen weer eens belonen. Tenminste de regeringen die vanzelfsprekend corrupt zijn en liever het geld in eigen zak steken. De zeer vervelende domme Brusselse geestelijk goed gestoorde corrupte politieke club van machtsuitoefenaars wil veel geld beschikbaar uitdelen aan uitzonderlijk neukgrage Afrikaanse landen waarvan de bewoners traditiegetrouw zonder condoom neuken. Brussel probeert hiermee een halt toe te roepen aan de oversteek van de zwarte wildemannen door met het weggegooide geld de werkgelegenheid te bevorderen. Op één geniale voorwaarde. De zak met geld wordt gegeven in de verwachting dat de Afrikaanse regeringen ervoor zorgdragen dat (alle) economische vluchtelingen die veilig asiel willen aanvragen in Europa, als zij eenmaal veilig uit zee zijn opgevist, weer worden teruggenoemen, en de vluchtstroom tevens wordt ingedamd. Zo niet dan volgt . . . jawel . . . straf die met sancties nog meer armoede in donker Afrika gaat bewerkstelligen. Zodat de cirkel weer rond is zoals vanouds.

Negers uit Afrika worden niet gedwongen als economische vluchtelingendwaas de onveilige oversteek te wagen. Gewoon rustig laten verzuipen. Want dat is de consequentie van hun daad. Je kan een neger in Afrika immers ook niet verplichten condooms te gebruiken. Los daarvan, de neger heeft daar sowieso een hekel aan. Hij wil en eist PUUR genoegen. De vrouw heeft maar haar benen te spreiden, wil zij een aframmeling en onaangename verkrachting voorkomen.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 33297
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Afrikaanse bevolkingsexplosie

Berichtdoor Pilgrim » Ma Jul 17, 2017 1:53 am

Familieplanning in Afrika

Geplaatst op 16 juli 2017

Afbeelding

Nicolas Meda, minister van Volksgezondheid in Burkino Faso (foto), voert campagne voor anticonceptie in Afrika om de economie op orde te brengen. “Wij zijn niet eens in staat om genoeg voor onszelf te produceren”.

Nicolas Meda is geen onbekende in Londense kringen van de top van “Family Planning” 2020 afgelopen dinsdag 11 juli. Sinds 20 jaar is hij medisch epidemioloog en gespecialiseerd in reproductieve gezondheid moeder-kind, het overdragen van het aidsvirus, en hij pleit al heel lang voor de ontwikkeling van betere anticonceptie in de Afrikaanse landen.

Hij is sinds februari 2017 minister van Volksgezondheid in Burkino Faso en werd de woordvoerder voor het Ouagadougou partnerschap op de topconferentie. Voor een publiek bestaande uit ministers uit de hele wereld, zakelijk leiders, mensen uit het maatschappelijk middenveld en filantropische instellingen, benadrukte hij dat het een onvervreemdbaar recht is om vanaf de lagere school te leren over “family-planning”. Voor de Afrikaanse Wereld was hij de woordvoerder op deze Conferentie over anticonceptie en het recht voor vrouwen.

Wat is het Partnership Ouagadougou?
Nicolas Meda: “Dit zijn de negen landen in Franstalig Afrika, West- en Midden-Benin, Burkina Faso, Ivoorkust, Guinee, Mali, Mauritanië, Niger, Senegal en Togo, die er sinds 2011 bij betrokken zijn om de “agenda” van “Family-Planning” te bespoedigen.

Waarom is gezinsplanning belangrijk?
“In de eerste plaats omdat het een onvervreemdbaar recht is voor vrouwen om te beslissen hoeveel kinderen zij willen, wanneer en met wie. Bovendien zorgt een betere anticonceptie indirect ook voor een versnelling en versterking van de economische groei, omdat er een snellere daling van de geboorten plaatsvindt.

Wij zijn arm met 50% van de afhankelijke bevolking die niet werkt. Ze zijn jong, hebben geen vaardigheden, geen baan, geen vakopleiding en zijn niet in staat om voor zichzelf of anderen te zorgen. Gezinsplanning vermindert de groei van de bevolking en zorgt voor een kleinere afhankelijke bevolking en is bevorderlijk voor de ontwikkeling van het land.”

Bron: www.lemonde.fr

Door: Elena Blum

Samengevat en vertaald uit het Frans door: “delamontagne”

https://ejbron.wordpress.com/2017/07/16 ... in-afrika/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 13980
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: De Afrikaanse bevolkingsexplosie

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Ma Jul 17, 2017 8:32 am

Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 66086
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De Afrikaanse bevolkingsexplosie

Berichtdoor Ariel » Ma Jul 17, 2017 11:15 am

Pilgrim schreef:
Familieplanning in AfrikaDaar hadden ze 20 jaar geleden al mee moeten beginnen. Ieder mens met een stel normale hersens kan/kon zien dat veel kinderen in dat soort landen armoe betekent. Als je al geen voedsel en geld hebt om 2 kinderen te voeden en te kleden, dan heb je dat zeer zeker niet voor 8 kinderen.

De beste methode is om alle mannen en jongens in Afrika boven de 14 jaar te steriliseren. Kunnen ze net zo veel seksen als ze willen, maar zich niet meer voortplanten.
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 6949
Lid geworden op: Do Jun 30, 2011 11:18 pm

Re: De Afrikaanse bevolkingsexplosie

Berichtdoor xplosive » Ma Jul 17, 2017 2:30 pm

Ariel schreef:De beste methode is om alle mannen en jongens in Afrika boven de 14 jaar te steriliseren. Kunnen ze net zo veel seksen als ze willen, maar zich niet meer voortplanten.

Hoe denk je dat een dergelijke maatregel uitgelegd zou kunnen worden? Als racistisch?
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 66086
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De Afrikaanse bevolkingsexplosie

Berichtdoor Ariel » Ma Jul 17, 2017 2:46 pm

xplosive schreef:
Ariel schreef:De beste methode is om alle mannen en jongens in Afrika boven de 14 jaar te steriliseren. Kunnen ze net zo veel seksen als ze willen, maar zich niet meer voortplanten.

Hoe denk je dat een dergelijke maatregel uitgelegd zou kunnen worden? Als racistisch?


[icon_lol.gif] Dat vermoed ik wel. Maar het is volgens mij de enige oplossing voor de bevolkingsexplosie.
Betaal aan iedere Afrikaan die zich vrijwillig laat steriliseren 1000 euro. Wedden dat ze in rijen voor de kliniek staan?

Men kan schepen met condooms naar Afrika sturen, maar die gebruiken ze toch niet.

Ik weet dat het niet kan. Ik zie ook geen oplossing. Misschien dat Nicolas Meda, de minister van Volksgezondheid in Burkino Faso de mensen daar op kan voeden, maar ook in hem heb ik geen vertrouwen.
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 33297
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Afrikaanse bevolkingsexplosie

Berichtdoor Pilgrim » Ma Jul 17, 2017 8:19 pm

Condooms voor Afrika: Denemarken wil “vluchtelingen” voorkómen

Geplaatst op 16 juli 2017

Afbeelding

“Vluchtoorzaken uit de weg ruimen” luidt het credo van Duitse en Europese politici als middel tot reductie van het aantal “vluchtelingen”, die vooral uit Afrikaanse islamitische landen Europa en vooral Duitsland binnendringen. De meest zinvolle oplossing wordt door de goedmenschen-regeringen uiteraard bewust genegeerd: de uitkeringen voor “vluchtelingen” en “asielzoekers” drastisch reduceren of beëindigen. Want wie alleen voor zijn pure aanwezigheid geen geld meer achter zich aangegooid krijgt, zal zich wel meer dan één keer bedenken of hij op weg gaat naar het noorden. Of het beëindigen van de gratis veerdienst via de Middellandse Zee. Allemaal eenvoudige, maar effectieve manieren om het aantal “vluchtelingen” dat, ter wille van een beter leven, op weg naar het noorden gaat, te verminderen.

Maar dat is uiteraard niet gewild. In plaats daarvan wordt aan de potentaten van Accra, Lagos, Freetown en elders geld uitgedeeld. Vele miljoenen, die, net als de ontwikkelingshulp, in de zakken van de heersers terechtkomen, die daarna in de eerste klas naar Europa vliegen om luxe goederen te kopen. Dat dit het aantal “vluchtelingen”, dat naar Europa komt om te plunderen, niet reduceert, wil men natuurlijk niet toegeven. Zo worden er jonge krachtige mannen in de negerkraal uitgekozen om naar Europa te gaan. Het geld, dat de stomme Duitsers hen achterna gooien, en andere inkomsten uit duistere zaakjes, maken ze dan via Western Union over naar het thuisland, zodat het hele dorp ervan kan leven. Daarna wordt ook de hele “familie” gehaald.

Wie niet geboren wordt, kan ook niet “vluchten”
Het kleine Denemarken wil nu een andere weg bewandelen. Ulla Tørnaes (foto), de Deense minister van Ontwikkelingssamenwerking, verklaarde op een conferentie in Londen dat men 91 miljoen Deense Kronen (ongeveer € 12,2 miljoen) beschikbaar zou stellen om daarmee voor Afrikaanse landen voorbehoedmiddelen te kopen. De logica die hierachter zit, is dat diegene die niet bestaat ook geen “vluchteling” kan worden. Daarbij komt volgens Tørnaes nog dat er in de landen sprake zou zijn van enorme sociale kosten door de ongebreidelde bevolkingsreproductie.

Voor de Deense regering zou de reductie van de bevolking van Afrika, die op weg gaat naar Europa, een belangrijk doel zijn in de buitenlandse en veiligheidspolitiek: “Een deel van het indammen van de migratiedruk op de Europese landen is de reductie van de bevolkingsgroei in Afrika”, aldus de minister in Londen. Tørnaes wees erop dat, bij een voortdurende ongebreidelde bevolkingsgroei in Afrika, het aantal mensen op het Afrikaanse continent tot het jaar 2050 meer dan verdubbelen zou.

Bron: www.pi-news.net

Door: “Chevrolet”

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/07/16 ... voorkomen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 33297
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Afrikaanse bevolkingsexplosie

Berichtdoor Pilgrim » Ma Jul 17, 2017 8:20 pm

Condooms voor Afrika...

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 66086
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De Afrikaanse bevolkingsexplosie

Berichtdoor Ariel » Ma Jul 17, 2017 8:55 pm

[icon_lol.gif] Ja, daar zijn ze ook nuttig voor. Ik denk toch dat mijn methode meer zode aan de dijk zet. 1000 euro voor elke afrikaan boven de 16 jaar die zich laat steriliseren.
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 33297
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Afrikaanse bevolkingsexplosie

Berichtdoor Pilgrim » Do Aug 10, 2017 2:27 am

Wij kunnen Afrika niet redden

Geplaatst op 9 augustus 2017

Afbeelding

Hoge geboortecijfers, wanbeleid en corruptie. Allemaal punten die er toe bijdragen dat Afrika niet vooruitkomt – en miljoenen migranten op weg gaan naar Europa.

Afrika staat er economisch zeer slecht voor, hoewel er in veel landen geen gebrek is aan natuurlijke bronnen. Weliswaar zorgen diverse ongunstige vrijhandelsakkoorden en de nog steeds door de bedrijven van de voormalige koloniale machten vormgegeven bedrijvenlandschap voor een probleem, maar de grootste problemen van zwart Afrika zijn van autochtone aard.

Enerzijds zorgen de nog steeds zeer hoge geboortecijfers ervoor dat er jaarlijks tig miljoenen jongen afrikanen geen kansen voor zichzelf zien, omdat de economie het geboortecijfer gewoon niet kan bijbenen. De om zich heen grijpende corruptie en de (vaak clan- en stamgebonden) vriendjespolitiek spelen daarbij net zo goed een rol als de gebrekkige onderwijsmogelijkheden.

Het resultaat: steeds meer jonge (overwegend mannelijke) Afrikanen gaan op weg naar het noorden, naar Europa. Een continent waar volgens hen melk en honing stromen. Goed uitgeruste welvaartsstaten en het nog steeds aanwezige hulpsyndroom van veel Europeanen dragen er aan bij dat veel van deze immigranten zich inderdaad voelen als in Luilekkerland – en hun familieleden en vrienden thuis aanraden om ook te beginnen aan de weg naar het koude noorden.

Alleen: wij Europeanen zullen Afrika niet kunnen redden. Noch met meer geld (dat sowieso in duistere kanalen weg sijpelt), noch met de opname van nog meer Afrikanen. Eerst moeten de Afrikanen inzien dat ze zelf de eerste stap moeten zetten om zichzelf te redden. Nog altijd de smoes gebruiken van het kolonialisme is zoveel decennia later gewoon armzalig en goedkoop.

Bron: www.contra-magazin.com

Door: Michael Steiner

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/08/09 ... et-redden/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 13980
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: De Afrikaanse bevolkingsexplosie

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Do Aug 10, 2017 8:34 am

Ik vernam dat in Congo weer Ebola de pan uitrijst.

Prima! Maar dan niet ontkennen dat het zwarte bootjesvolk in Europa, Ebola meebrengt uit Afrika. :sly7:
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

mercator
Berichten: 18060
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: De Afrikaanse bevolkingsexplosie

Berichtdoor mercator » Do Aug 10, 2017 10:42 am

Hans v d Mortel sr schreef:Ik vernam dat in Congo weer Ebola de pan uitrijst.

Prima! Maar dan niet ontkennen dat het zwarte bootjesvolk in Europa, Ebola meebrengt uit Afrika. :sly7:

En dan komen ze allemaal naar België natuurlijk, de thuisbasis van de gehate blanke kolonisatoren.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 33297
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De Afrikaanse bevolkingsexplosie

Berichtdoor Pilgrim » Ma Dec 04, 2017 2:35 am

Hoofdoorzaken van de problemen in Afrika: corruptie en bevolkingsexplosie

Geplaatst op 3 december 2017

Afbeelding

“Bestrijding van vluchtoorzaken” was het trefwoord dat bij de EU-Afrika-top in Abidjan helemaal bovenaan de agenda stond. In de specificatie van dit algemene thema ging het daarna om oorlog, terreur, armoede, werkloosheid, georganiseerde mensensmokkel... Allemaal belangrijke aspecten waarmee men zich bezig moet houden, zonder meer. De beide hoofdoorzaken van het constante afglijden van het zwarte continent in een gigantisch catastrofe-gebied worden ondertussen nog steeds verzwegen – door de meer dan 80 staats- en regeringschefs, die samen met mevrouw Merkel aan de conferentietafel zaten, evenzo als door onze “kwaliteitsmedia”: corruptie en bevolkingsexplosie.

Aan het einde van de bijeenkomst had de voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, trots verkondigd dat de Europeanen het eens zouden zijn geworden over een actieplan voor Afrika in de orde van grootte van € 44 miljard om individuele landen op de been te helpen, vooral echter om te verhinderen dat er nog meer migratiestromen via Libië en de Middellandse Zee naar Europa komen. Met € 44 miljard zou men inderdaad het nodige kunnen doen – echter alleen als het geld ook daar terechtkomt waar het hoort en voor het welzijn van de bevolking wordt ingezet. Dat was in het verleden overwegend niet het geval en zal dat ook in de toekomst niet zijn. Net zolang totdat de donorlanden een net zo streng als transparant controlesysteem hebben gevestigd, dat verhindert dat een groot deel van het geld in de zakken van de corrupte politieke elites verdwijnt. In de afgelopen 60 jaar is er meer dan € 2000 miljard aan hulpgelden naar Afrikaanse landen gestroomd. De positieve effecten van deze subsidies zijn, voorzichtig uitgedrukt, heel goed te overzien.

De elites aan de macht tasten toe – de rest krijgt niets
Corruptie is zeker geen Afrikaanse specialiteit. Overal waar politieke/militaire macht en veel geld een onheilige alliantie aangaan, komen mensen in gevaar om iedere moraal, elke ethiek en iedere verantwoordelijkheid voor anderen overboord te gooien en zoveel mogelijk zijn eigen zakken vol te proppen. De familieclan en onderdanige handlangers mogen mee snoepen van de zoete koek – de rest, dat betekent de overwegende meerderheid van het volk – blijft met lege handen zitten. Hoe dat functioneert, kregen we zojuist aan het voorbeeld Zimbabwe te zien. In zijn 37-jarige regentschap heeft dictator Robert Mugabe het voormalige Zuid-Rhodesië, dat na het verkrijgen van de onafhankelijkheid (1980) goede kansen had om zich te ontwikkelen tot een economische en maatschappelijk stabiel land, successievelijk naar het faillissement geleid.

Hij, zijn machtsgeile vrouw Grace en de rest van de clan hebben nu weliswaar niets meer te zeggen, maar met het geld dat ze al die jaren aan de kant hebben gelegd, hoeven ze zich geen zorgen te maken voor wat betreft hun oudedagvoorziening. Omdat hij het land zo geweldig heeft geregeerd, krijgt Mugabe – betaald uit de staatskas – nog een uitkering ineens van ongeveer $ 10 miljoen en een jaarlijks salaris van $ 150.000,-, het luxe landgoed in Harare inclusief personeel en – opdat men hem noch haar ook maar voor iets verantwoordelijk kan maken – krijgen ze allebei levenslange immuniteit. En wie gelooft dat de omstandigheden in Zimbabwe onder de nieuwe staatschef Mnangagwa, bijgenaamd “de krokodil”, nu blijvend beter zouden worden, die gelooft ook in de Kerstman. Nóg is het volk daar vol hoop, maar de stemming zal snel omslaan wanneer de mensen honger en gebrek moeten blijven lijden en er geen verbetering van de levensomstandigheden zichtbaar wordt. De voedingsbodem voor de volgende burgeroorlog in Afrika

Afbeelding

De bedoelingen van de Europeanen zijn vaak niet die van de Afrikanen
Als dus de op de EU-Afrika-top beloofde € 44 miljard echt voor iets positiefs voor de mensen moet zorgen, dan mag het geld in geen geval overgemaakt worden aan een of andere regeringsrekening in een of ander land. Veelmeer moeten er onafhankelijke instellingen – internationaal bezet door deskundigen – gecreëerd worden, die ter plaatse opereren, het geld beheren en het daar inzetten waar het werkelijk nodig is. Waar het helpt arbeidsplaatsen te creëren, families te voeden en jonge mensen er van af te houden de gevaarlijke route naar Europa te nemen.

Dat zal de Afrikaanse potentaten natuurlijk niet lekker zitten. Enerzijds worden daardoor de kansen op zelfbediening aanzienlijk beperkt – dat is natuurlijk ergerlijk. Anderzijds kennen de Afrikanen de betutteling door de Europeanen heel goed sinds de onzalige tijden van de kolonisatie en de afkeer zit ook nog in de hoofden van de volgende generaties. Wanneer echter het zelf bepaalde regeren en handelen van de machtselites niet bijdraagt aan de stabiliteit van een land, maar aan diens teloorgang, dan helpt het niet om er nog meer miljarden in te pompen en uiteindelijk zonder herkenbaar effect – noch voor de mensen daar, noch voor de Europeanen – zinloos te verbranden.

Aan de conferentietafel in Abidjan werd duidelijk hoever de bedoelingen van de Europeanen enerzijds en die van veel Afrikanen anderzijds uit elkaar liggen. De industrielanden hebben veel belang bij de repatriëring van economische vluchtelingen, die geen recht op asiel hebben in Europa. Een volkenrechtelijk verdrag, dat de verplichting van ieder land vastlegt om de eigen mensen weer terug te nemen, bestaat volgens de Afrika-gevolmachtigde van de Duitse regering, Günter Nooke, al lang. Maar welk nut heeft zo´n verplichting wanneer bij de vluchtelingen hun staatsburgerschap niet bewezen kan worden, omdat ze na aankomst in Europa hun paspoorten vernietigen of weggooien? – niets! Om dit tegen te gaan, moet men in het bezit zijn van biometrische data (vingerafdrukken, irisscan), wat niet het geval is. En totdat de Afrikaanse landen hun paspoortwezen voldoende hebben veranderd, zal er nog veel tijd vergaan.

Daarbij komt, dat niet weinig van de Afrikaanse staatshoofden er überhaupt geen belang bij hebben om op te treden tegen illegale migratie. Integendeel. Diegenen die het gelukt is naar Europa te komen, krijgen een inkomen – of d.m.v. ondersteuning door de staat of daadwerkelijk door arbeid. Een groot deel van dit geld sturen ze dan naar de familie thuis. Dat helpt om de nood te lenigen in het thuisland en ontlast de desbetreffende staatskassen. In veel landen zijn deze overmakingen door illegale immigranten hoger dan de officiële ontwikkelingshulp – en dat bevalt de hoofdmannen wel.

Tot 2050 zal de Afrikaanse bevolking naar 2,5 miljard verdubbeld zijn
Het andere fundamentele probleem, dat in de openbare discussie steeds tactvol wordt omzeild – je kunt ook zeggen: doodgezwegen – wordt, is de onheilspellende bevolkingsgroei. Ondanks oorlogen en terreur, ondanks hongersnoden en epidemieën zal de bevolking op het zwarte continent zich volgens actuele schattingen tot 2050 meer dan verdubbeld hebben naar 2,5 miljard mensen. Dit beangstigende cijfer wordt wel eens in de kwaliteitsmedia genoemd, maar zonder enig verder commentaar. Over het traditionele reproductiegedrag van de zwarte man, dat erop gericht is zoveel mogelijk nakomelingen te produceren, worden geen kritische vragen gesteld. Een taboe dat niet mag worden aangesproken, een feit dat we gewoon te accepteren hebben. Dat is simpelweg hypocriet en bedekt een onaangename waarheid waarvoor we ons niet kunnen afsluiten.

Afbeelding

Het jaar 2050 duurt niet lang meer en de explosiviteit die dit aantal van 2,5 miljard in zich heeft – voor Afrika zowel als voor Europa – is nu toch al te zien. Ieder jaar dringen tien tot twaalf miljoen jonge Afrikanen op de arbeidsmarkt. Er zijn echter hoogstens 3,5 miljoen nieuwe banen, en deze discrepantie wordt ieder jaar groter. De ongebreidelde bevolkingsgroei is een tikkende tijdbom, die men niet gewoon links kan laten liggen. Integendeel. Men moet dit fenomeen zeer serieus nemen. Als de Europeanen de Afrikanen echt willen helpen om economisch op de been te komen en de mensen een perspectief te bieden dat hen motiveert in hun eigen land te leven en te werken in plaats van naar Europa te vluchten, dan mag er niet langer een taboe rusten op het onderwerp geboortecontrole.

Dan moeten de Europeanen de grootste inspanningen ondernemen om de mensen – vooral op het platteland, waar het samenleven nog steeds wordt bepaald door oeroude zeden en gebruiken – voor te lichten en ervan te overtuigen dat het seksueel traditionele gedrag meer schadelijk dan nuttig voor hen is. Dat het met het oog op de betere medische zorg (inentingen, hygiënische maatregelen enz.) niet meer nodig is om acht, tien, twaalf of meer kinderen ter wereld te brengen. Om te garanderen dat de desbetreffende regering deze maatregelen dienovereenkomstig ondersteunt, zou hun invoering gekoppeld moeten worden aan betalingen wat betreft ontwikkelingshulp. Dat klinkt als betutteling en zal, zoals reeds gezegd, menig regeringschef niet bevallen. Maar daarmee kan men geen rekening houden. Het is een belangrijke hulp tot zelfhulp, die uiteindelijk beide kanten – de Afrikanen en de Europeanen – ten goede komt.

Bron: www.anderweltonline.com

Auteur: Hubert von Brunn

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/12/03 ... sexplosie/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 13980
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: De Afrikaanse bevolkingsexplosie

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Ma Dec 04, 2017 10:02 am

Men moet Afrika in zijn vet laten gaar moren en de mensen daar geen Aids-remmers proberen aan te praten.

Ben ik onmenselijk? Hoezo? Ik ben een natuurmens die respect heeft voor moeder natuur. En ik weet dat de natuur zich niet laat dwingen. Ook niet met geldelijke hulpfondsen als afkoopsommen voor ongepaste verantwoordelijkheidsgevoelens.

Er zijn veel teveel mensen op deze planeet. Nog even geduld en vertrouwen. Moeder natuur gaat dit probleem voor ons oplossen.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 66086
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De Afrikaanse bevolkingsexplosie

Berichtdoor Ariel » Ma Dec 04, 2017 11:57 am

Men moet een deel van het ontwikkelingshulp gebruiken om een bonus van een paar duizens euro te geven aan mannen en vrouwen die zich na twee kinderen laten steriliseren. Kunnen ze daarna zoveel van bil gaan als ze zels willen maar geen kinderen meer produceren.
Wim Camp, CDA... 'De islam is onze bondgenoot"
I Stand with Israel


Terug naar “Topics allerhande”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Pilgrim en 5 gasten