China/Hong Kong

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46516
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

China/Hong Kong

Berichtdoor Pilgrim » Di Aug 13, 2019 11:51 pm

‘Leger China bereidt invasie van Hong Kong voor’

Posted on 13/08/2019

Afbeelding

‘Zal China Hong Kong binnenvallen en zo een wereldoorlog ontketenen, omdat het Westen geen andere keuze heeft dan de stad te verdedigen?’

Na wekenlange protesten in Hong Kong (foto), waar demonstranten vandaag opnieuw de luchthaven blokkeerden waardoor er geen vliegtuigen meer kunnen vertrekken, lijkt de maat vol voor de Chinese overheid. De internationale staatskrant Global Times publiceerde een video waarop te zien zou zijn hoe het Chinese leger zich voorbereidt op een invasie van Hong Kong. Vandaag doken er ook foto’s op van kleine Amerikaanse bewapende stealth speedboten die in de haven van een Japans eiland niet ver van Taiwan en Hong Kong arriveerden. Analisten waarschuwen al een paar jaar dat de oplopende spanningen in de Zuid Chinese Zee op een grootschalig militair conflict kunnen uitlopen. Wordt Hong Kong daar de trigger van, of toch Taiwan?

De ‘insubordinatie’ van tienduizenden tegen een nieuwe uitleveringswet demonstrerende inwoners van Hong Kong zal niet langer worden getolereerd, zo bericht de krant Global Times. ‘De bewapende volkspolitie (P.A.P) is bezig zich te verzamelen in Shenzhen, een stad die aan Hong Kong grenst, klaarblijkelijk als voorbereiding op grootschalige oefeningen,’ luidt de tekst bij een video waarop militaire pantserwagens en andere voertuigen zijn te zien die in lange colonnes over de snelwegen Shenzhen binnenrijden.

‘Ontketent China wereldoorlog met invasie Hong Kong?’
Volgens hoofdredacteur Hu Xijin ‘houdt de centrale regering zich nog steeds in, en wordt de hoge mate van autonomie onder één land met twee systemen gerespecteerd. Maar ik heb de indruk dat deze rellen niet langer zullen worden toegestaan.’ Ook CNN berichtte over de voorbereidingen van de militaire politie in Shenzhen om eventueel in te grijpen. De P.A.P. is ervoor uitgerust om ernstige criminele activiteiten, terreuraanslagen en andere incidenten die de openbare orde bedreigen aan te pakken.

‘Zal China Hong Kong binnenvallen en zo een wereldoorlog ontketenen, omdat het Westen geen andere keuze heeft dan het dwarsliggende territorium (de stadsstaat Hong Kong, tot en met 1996 Brits grondgebied, maar pas vanaf 2047 vallend onder de Chinese wet) te verdedigen?’ Topbelegger Steve ‘the big short’ Eisman verklaarde onlangs op CNBC dat de situatie in Hong Kong hem de grootste zorgen baart. ‘Het kan heel erg vervelend worden.’ (1)

Stealth speedboten naar Japans eiland
Omdat ook de retoriek rond het betwiste eiland Taiwan de afgelopen tijd weer heftiger is geworden, zal het vermoedelijk geen toeval zijn dat de Amerikanen twee hagelnieuwe bewapende stealth speedboten naar de haven van Naha op het Japanse eiland Okinawa hebben verplaatst, waar ze aan boord van een landingsschip werden gehesen. De met machinegeweren en granaatwerpers uitgeruste speedboten, die 65 km/uur kunnen halen, zijn onder andere bedoeld voor razendsnelle operaties en infiltraties door special forces.

Ook rond Taiwan lopen de spanningen op
Ongeveer een maand geleden kondigde China onverwacht sancties aan tegen Amerikaanse bedrijven die wapens verkopen aan Taiwan, dat volgens Beijing nog steeds bij China hoort. De Chinese minister van BuZa Wang Yi waarschuwde dat de Amerikanen moeten stoppen met hun relaties met Taiwan, omdat ‘ze anders met vuur spelen.’ Hij voegde daaraan toe dat geen enkele macht zal kunnen voorkomen dat Taiwan weer bij China wordt gevoegd, ook de VS niet, dat juist beloofd heeft Taiwan tegen een Chinese invasie te zullen verdedigen. (3)

Taiwan is in zijn eentje namelijk niet in staat om zo’n invasie af te slaan. Het ‘afvallige’ eiland kan 140.000 soldaten inzetten; China 915.000. Ook het aantal tanks, vliegtuigen en schepen dat China heeft bedraagt een veelvoud (7400 tegen 1200 tanks, 1490 tegen 420 gevechtsvliegtuigen, 52 tegen 2 onderzeeërs).

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Zero Hedge
(3) Zero Hedge
(4) Afbeelding: Embed from Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

https://www.xandernieuws.net/algemeen/l ... kong-voor/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
silkyboxershortXL
Berichten: 2534
Lid geworden op: Za Apr 24, 2010 3:20 pm

China/Hong Kong

Berichtdoor silkyboxershortXL » Vr Aug 30, 2019 8:54 pm

Paul Joseph Watson is ter plaatse:
Hoop is geen strategie.
WWG1WGA

Gebruikersavatar
silkyboxershortXL
Berichten: 2534
Lid geworden op: Za Apr 24, 2010 3:20 pm

Re: China/Hong Kong

Berichtdoor silkyboxershortXL » Vr Aug 30, 2019 10:29 pm

Wearechange:
Hong Kong: They Are Preparing For The Worst!
Hoop is geen strategie.
WWG1WGA

Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 7847
Lid geworden op: Do Jun 30, 2011 11:18 pm

Re: China/Hong Kong

Berichtdoor xplosive » Za Aug 31, 2019 5:09 am

Zo rekent China af met subversieve elementen :

First Detention, Now Demolition: China Remakes Its Muslim RegionStraks is Hong Kong aan de beurt. Daar gaat het dan om het uitroeien van "verdorven Westerse elementen". Want zijn het niet juist die Westerse elementen die een ongebreidelde islamitische groei bevorderen?
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten

Gebruikersavatar
silkyboxershortXL
Berichten: 2534
Lid geworden op: Za Apr 24, 2010 3:20 pm

Re: China/Hong Kong

Berichtdoor silkyboxershortXL » Za Aug 31, 2019 2:06 pm

Luke van 'wearechange' is ter plaatse:
Hoop is geen strategie.
WWG1WGA

Maarten
Berichten: 550
Lid geworden op: Di Mar 21, 2017 3:00 pm
Locatie: Twente
Contact:

Re: China/Hong Kong

Berichtdoor Maarten » Zo Sep 01, 2019 9:11 am

Ik betwijfel of het westen daadwerkelijk zal ingrijpen om Hongkong uit de handen van Peking te houden. Ze gaan hier hun vingers, denk ik, niet aan branden...

Gebruikersavatar
silkyboxershortXL
Berichten: 2534
Lid geworden op: Za Apr 24, 2010 3:20 pm

Re: China/Hong Kong

Berichtdoor silkyboxershortXL » Zo Sep 01, 2019 9:37 pm

Luke van 'wearechange'
High I.Q. protests :scratch:
Hong Kong On The Brink: Protests Reach Tipping Point
Hoop is geen strategie.
WWG1WGA

Gebruikersavatar
silkyboxershortXL
Berichten: 2534
Lid geworden op: Za Apr 24, 2010 3:20 pm

Re: China/Hong Kong

Berichtdoor silkyboxershortXL » Wo Sep 04, 2019 12:03 am

'Wearechange'
Luke geeft een informatieve babbel over de situatie in Hong Kong:
Hoop is geen strategie.
WWG1WGA

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46516
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: China/Hong Kong

Berichtdoor Pilgrim » Wo Sep 04, 2019 12:45 pm

Hongkong schrapt omstreden uitleveringswet na maanden van onrust

04 september 2019

Hongkong heeft het omstreden uitleveringswetsvoorstel woensdag definitief ingetrokken. Vanwege het wetsontwerp, dat eerder voor onbepaalde tijd werd opgeschort, is het al ruim drie maanden onrustig in de Chinese regio die een speciale status en hoge mate van autonomie heeft.

Vijf eisen van demonstranten


  • Definitieve intrekking van het wetsvoorstel.
  • Onafhankelijk onderzoek naar het handelen van de politie.
  • De regering moet het woord 'rellen' niet meer gebruiken met betrekking tot de ongeregeldheden.
  • Vrijlating van de opgepakte demonstranten en intrekking van de aanklachten tegen hen.
  • Universeel stemrecht voor de inwoners van Hongkong. Nu wordt de hoogste bestuurder gekozen door een speciaal comité.
De Hongkongse bestuurder Carrie Lam heeft het besluit met een televisietoespraak bekendgemaakt. Eerder op de dag bevestigde een regeringsmedewerker al dat het voorstel werd ingetrokken, nadat diverse Hongkongse media erover schreven.

Het is niet duidelijk of daarmee ook een einde komt aan de grote onrust in Hongkong. De prominente activist Joshua Wong, die leiding gaf aan de Occupy-protesten in 2014, zegt dat het besluit te laat komt en te weinig voorstelt.

Demonstranten vrezen voor misbruik van wet
Honderdduizenden Hongkongers hebben de afgelopen dertien weken tegen het wetsvoorstel gedemonstreerd. Zij zijn fel tegen de invoering van de wet, omdat die uitlevering aan China mogelijk maakt. Ze vrezen dat Peking de wet zal misbruiken om politieke tegenstanders te berechten.

De protesten in Hongkong draaien niet meer om alleen de uitleveringswet. De demonstranten, die de laatste weken dagelijks actievoeren, eisen onder meer een onafhankelijk onderzoek naar het politiegeweld van de afgelopen tijd.

De demonstranten en de oproerpolitie zijn regelmatig met elkaar in botsing gekomen. De partijen reageren steeds heftiger op elkaar; zo hebben demonstranten afgelopen weekend meer dan tachtig molotovcocktails gegooid. Het aantal arrestaties van demonstranten steeg na het onrustige weekend naar 1.117.

Wetsvoorstel begin juli voor onbepaalde tijd opgeschort
Eerder werd bericht dat Lam de eisen van de demonstranten had voorgelegd aan de centrale regering van China, maar dat deze vervolgens van tafel werden geveegd. Ze had het wetsvoorstel begin juli voor onbepaalde tijd opgeschort, maar weigerde destijds verdere stappen te zetten. In de periode daarna kwam Lam zelf steeds meer onder vuur te liggen. Veel demonstranten eisen dat de bestuurder, die in 2017 door een Pekinggezind comité werd gekozen, haar functie neerlegt. Ze heeft zelf meermaals laten weten het vertrouwen van de bevolking terug te willen winnen.

Persbureau Reuters meldde maandag op basis van een audiofragment dat Lam haar excuses wil aanbieden en vervolgens wil aftreden, maar dat ze daar niet voor kan kiezen. Hiermee wekte Lam de indruk dat ze niet mag aftreden van Peking.

Een dag later verklaarde Lam dat ze de Chinese regering nooit heeft gevraagd om haar op te laten stappen om op die manier een einde te maken aan de politieke crisis. "Ik heb niet eens overwogen om een ontslag te bespreken met de centrale regering. De keuze voor ontslag is mijn eigen keuze."

https://www.nu.nl/buitenland/5987631/ho ... nrust.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
silkyboxershortXL
Berichten: 2534
Lid geworden op: Za Apr 24, 2010 3:20 pm

Re: China/Hong Kong

Berichtdoor silkyboxershortXL » Ma Dec 16, 2019 11:07 am

Docu van Stefan Molyneux (2u12min)

In September 2019, Freedomain Host Stefan Molyneux and “Hoaxed” Director Jon du Toit traveled to Hong Kong to explore the anti-Communist movement.

The result is a powerful new documentary entitled “Hong Kong: Fight for Freedom!”

From facing down tear gas during a protest march, to interviewing the author of the Hong Kong constitution, this film documents in vivid detail the incredible courage and moral depth of the resistance to the Chinese takeover of Hong Kong.

As goes Hong Kong, so goes the West – and the world.

Hong Kong: Fight For Freedom!
Hoop is geen strategie.
WWG1WGA

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46516
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: China/Hong Kong

Berichtdoor Pilgrim » Do Mei 28, 2020 11:53 pm

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Topics allerhande”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 18 gasten