Censuur voor internet

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Mahalingam
Berichten: 43249
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Censuur voor internet

Bericht door Mahalingam »

Er zijn landen waar de overheid het mobiele netwerk plat legt als er onrust is en demonstraties. Zo wordt voorkomen dat burgers zich snel organiseren, sneller dan de overheid kan.

Wij zien dat ik het klein als een niet-van-hierder in moeilijkheden komt en dan razendsnel zijn clan ter plekke kan hebben voor gemeenschappelijk verzet of erger.

Op straat hebben burgemeesters veel macht om de orde te handhaven, maar online nauwelijks.
Daar moet iets aan gedaan worden: online overheidstoezicht. Internet boa's.
Corona heeft duidelijk gemaakt hoeveel macht burgemeesters eigenlijk hebben. Samenscholingen, afstandsregels en demonstraties: burgemeesters zijn in de meeste gevallen het bevoegde gezag om de maatregelen van het kabinet ten uitvoer te brengen.

Maar de maatschappelijke onrust die de coronacrisis veroorzaakt, laat ook zien hoe weinig regels er zijn om onrust online te bestrijden. Of het nu gaat om het oproepen tot rellen bij het ingaan van de avondklok, of het koffiedrinken – illegale demonstraties – op het Museumplein: pas als er problemen ontstaan, mogen burgemeesters optreden.

Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam wil haar gezag ook kunnen aanwenden om online de orde te handhaven. Dat moet voorkomen dat de virtuele onrust realiteit wordt.
[...]
Het verschil tussen de virtuele wereld en de realiteit is nu enorm. Burgemeesters kunnen al jaren hooligans een meldplicht opleggen tijdens een voetbalwedstrijd, drugsdealers aanpakken via een gebiedsverbod of zelfs een gedwongen verhuizing bevelen als iemand voor onrust zorgt in een wijk. Maar bij online misdragingen kan alleen de politie ingrijpen, en dan vaak nog als het leed al geschied is.

De bestaande bevoegdheden van burgemeesters, vastgelegd in de gemeentewet en de APV (Algemene Plaatselijke Verordening), de lokale regelgeving, bieden ruimte om ook in het online domein van kracht te zijn. “Waarschijnlijk,” zegt advocaat Mariëtta Buitenhuis, voor advocatenkantoor AKD gespecialiseerd in bestuursrechtelijke handhaving. “Wel moet aangetoond worden dat de gebeurtenis leidt tot een fysieke verstoring van de openbare orde of een ernstige vrees daarvoor.” Buitenhuis doet onderzoek naar de mogelijkheid voor burgemeesters om een internetverbod op te leggen. Daarmee kan een inwoner tijdelijk verboden worden om berichten op een socialemediaplatform zoals Twitter of Snapchat te plaatsen.
https://www.parool.nl/amsterdam/halsema ... ~b8ede149/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21810
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Censuur voor internet

Bericht door King George »

Internet, eens een bron van meer vrijheid, gaat de mensen nog eens veel vrijheden aan banden leggen.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50916
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Censuur voor internet

Bericht door Pilgrim »

Duitse president Steinmeier gaat censuur op sociale media niet ver genoeg

Geplaatst op 2 maart 2021

Afbeelding

Scherpe kritiek op Facebook, Twitter & Co.

De Duitse president Frank-Walter Steinmeier (foto) kijkt elke dag afgunstig naar China, dat hij als minister van Buitenlandse Zaken vaak heeft bezocht. Want daar in het Verre Oosten heeft een dictatuur al lang datgene gerealiseerd wat de SPD-politicus na aan het hart ligt: de rigoureuze staatscontrole van de publicaties en discussies op het internet.


Ondanks aanzienlijke “vooruitgang” in Duitsland bij de maatregelen betreffende de censuur en verwijdering van ongewenste bijdragen op de zogenaamde sociale media, is de Duitse president van het partijkartel er nog steeds ontevreden over dat de vrijheid van meningsuiting nog altijd niet zo wordt weergegeven zoals hij en het politiekmediale complex dat willen.

Op de bijeenkomst “Forum Bellevue” in Berlijn heeft Steinmeier bekritiseerd dat platforms zoals Facebook of Twitter doelbewust gericht zouden zijn op opwinding, woede, angst en orakelde: “Het zaakje met de aandacht wordt een gevaar voor de democratie.” Er even helemaal van afgezien wie er op dit moment onder het voorwendsel van het virusgevaar de democratie en grondrechten in Duitsland daadwerkelijk voor onbepaalde tijd tot een pure façade heeft gemaakt, dat zijn wel degelijk hij en zijn gelijken: wat bedoelt Steinmeier wanneer hij zegt: “Dat zaakje met de aandacht?”

Dat er op Facebook en op veel andere internetforums bijvoorbeeld over de zin van lockdowns en gedwongen vaccinaties wordt gediscussieerd? Dat duidelijk corrupte en gecorrumpeerde politici daar ook als zodanig genoemd worden? Dat daar teksten kunnen verschijnen die in de door de staat gesubsidieerde media nog niet eens als lezersbrief een kans krijgen om gepubliceerd te worden? Ik weet zeker: exact dat bedoelt Steinmeier wanneer hij het heeft over “die zaak met de aandacht”.

Vanzelfsprekend zijn er, net zoals in het dagelijks leven, op internet ook leugens, onwaarheden, halve waarheden en verkeerde informatie te vinden. Maar wanneer ik in mijn meer dan vijftigjarige bewuste politieke leven alle leugens, onwaarheden, halve waarheden en verkeerde informatie van politici zoals Steinmeier en de SPD zorgvuldig geregistreerd zou hebben en nu zou kunnen opsommen – dan zou ik waarschijnlijk heel veel pagina´s nodig hebben voor deze deprimerende statistiek van kiezersmisleiding en volksbedrog.

Waar de Duitse president in werkelijkheid over klaagt, is de blijkbaar enorme democratische brutaliteit voor hem en zijn gelijken om niet alleen constant in de kritische aandacht te staan, maar ook nog met de reacties ervan geconfronteerd te worden. Wanneer er in Duitsland ook maar enigszins vrije, onafhankelijke massamedia zouden bestaan, dan zouden mensen zoals Spahn, Giffey, Scheuer of de mislukte Ludwig Erhard-parodie Altmaier al lang geen minister meer zijn. Zo echter moet er op internet min of meer machteloos over geklaagd worden dat het anders is. De uiterst gevoelige Duitse president gaat dat allemaal veel te ver. Daarmee maakt hij duidelijk wie het werkelijke gevaar voor de democratie is.

Bron: pi-news.net

Door: Wolfgang Hübner

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2021/03/02 ... er-genoeg/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 43249
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Censuur voor internet

Bericht door Mahalingam »

Het is de overheid een gruwel dat burgers onderling kunnen communiceren zonder dat de overheid mee kan kijken/luisteren.
En de overheid wil voor zichzelf de allerbeste encryptie gebruiken want er is veel bij ze dat geheim moet blijven, niet alleen voor burgers maar zeker ook voor andere regeringen.
Er waren al plannen om burgers encryptie toe te staan indien ze de sleutel in bewaring gaven bij de overheid (in een database dus die niet gehackt kan worden? Ha, ha , ha).
NOS: overheid werkt nog steeds aan plan om encryptie af te zwakken

De Nederlandse overheid werkt nog steeds actief aan plannen om encryptie af te zwakken, zeggen bronnen tegen de NOS. Een definitieve beslissing daarover moet door het volgende kabinet worden genomen.

Ambtenaren op het ministerie van Justitie en Veiligheid werken nog steeds aan plannen om de beveiliging van versleutelde chat-apps af te zwakken, bevestigen de bronnen aan de NOS. Het onderwerp moet volgens de bronnen pas na de verkiezingen worden behandeld door een nieuw kabinet. De huidige concrete plannen en de status daarvan zijn niet bekend. Het ministerie wacht nog wel op de resultaten van een onderzoek van de Europese Commissie naar de voor- en nadelen van versleutelde chat-apps.

Het plan is een nieuwe stap in een langlopende haat-liefdeverhouding die de overheid en specifiek het ministerie van Justitie heeft met versleuteling. Het officiële kabinetsstandpunt is sinds 2016 dat versleuteling 'een sleutelrol in de samenleving speelt'. Destijds schreven de ministers van Justitie en van Economische Zaken: "Het is op dit moment niet wenselijk om beperkende wettelijke maatregelen te nemen ten aanzien van de ontwikkeling, de beschikbaarheid en het gebruik van encryptie binnen Nederland."

Desondanks heeft de huidige minister Grapperhaus van Justitie al meerdere keren gezegd dat hij encryptie op de een of andere manier wil afzwakken om zware misdaad zoals terrorisme of kinderporno te bestrijden. Concrete plannen daarover zijn er niet; de minister wil encryptie afzwakken en tegelijkertijd 'het kabinetsstandpunt in stand houden'. Hij wilde daarvoor onder andere 'om de tafel' met grote techbedrijven.
https://tweakers.net/nieuws/178816/nos- ... akken.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50916
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Censuur voor internet

Bericht door Pilgrim »

Facebook verwijdert beelden van interview Donald Trump met zijn schoondochter

SMB 01-04-21

Afbeelding

Facebook heeft een video van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump verwijderd van de pagina van zijn schoondochter Lara Trump. Sinds de bestorming van het Capitool in Washington in januari is de ex-president niet langer welkom op Facebook.

Lara Trump, die voor Fox News werkt, plaatste op haar Facebookpagina een video waarin ze Donald Trump interviewt over verschillende kwesties. Later plaatste ze op haar Instagram-account een screenshot van een e-mail die ze van Facebook had ontvangen. In de mail stond te lezen dat haar video verwijderd was omdat die “in lijn ligt met de blokkering van de Facebook- en Instagram-accounts van Donald Trump”. “Ook verdere inhoud die in naam van Donald Trump gepost wordt, zal verwijderd worden en uiteindelijk resulteren in bijkomende beperkingen voor die accounts.”

“En plots zijn we een stap dichter bij Orwell’s 1984. Wow”, aldus Lara als reactie op de e-mail van Facebook.

Lara, die getrouwd is met de zoon van Donald Trump, plaatste in plaats daarvan het interview op het videoplatform Rumble en linkt ernaar vanaf haar Facebook-pagina. De voormalige Amerikaanse president werd ook verbannen van Twitter en YouTube.

https://www.hln.be/ihln/facebook-verwij ... ~a9fc481c/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50916
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Censuur voor internet

Bericht door Pilgrim »

YouTube to remove 'dislike' feature as Biden WH content continues to see 'likes' massively trail 'dislikes'

Natalie Winters - The National Pulse, Tue, 30 Mar 2021

As President Biden's White House YouTube channel continues to see videos' "dislikes" massively trump "likes," the video platform announced it is testing a new design that obscures a public dislike count.

The move was announced via Twitter on March 30th, with YouTube explaining "in response to creator feedback around well-being and targeted dislike campaigns, we're testing a few new designs that don't show the public dislike count." As a result, only the accounts publishing videos will be able to see the dislike to like ratio.

The announcement follows National Pulse reports highlighting how the White House's official YouTube channel is seeing its likes get dwarfed by dislikes.

At the time of publishing, the video "Five Ways The American Rescue Plan Will Help You" has over eight times as many dislikes as it does likes.

https://www.sott.net/article/450826-You ... l-dislikes
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50916
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Censuur voor internet

Bericht door Pilgrim »

Trans-Atlantische censuuralliantie moet internet gelijkschakelen

Geplaatst op 8 april 2021

Afbeelding

VS en EU in linkse machtsroes

De EU en de VS plannen nu een “trans-Atlantische alliantie”, waarin o.a. een globaal, gemeenschappelijk censuurmechanisme voor internetcommunicatie dient te ontstaan. De staat moet kunnen ingrijpen in de beslissing welke inhouden de burgers te zien krijgen – hartelijke groeten van de dictatuur.


Men zou gezamenlijke wegen zoeken hoe staten door regulering aan een liberaal-democratisch internet kunnen bijdragen, zegt men. Regulering door de staat zou moeten ingrijpen in de algoritmen, die bepalen welke inhouden de gebruikers gepresenteerd krijgen, staat er in een desbetreffend document.

Pact van socialisten
Amerika´s linkse president Joe Biden, de verantwoordelijke socialistische eurocommissaris Margrethe Verstager en de Duitse minister van Buitenlandse Zaken van de SPD, Heiko Maas, willen eindelijk dat hun droom uitkomt: er mag geen andere mening meer zijn dat de door hen verordende. “Dat onze waarden online verdedigd moeten worden, zien intussen velen in en sluiten zich aan bij de eis naar internationale coördinatie”, zei Maas tegenover het “Handelsblatt”. “De EU zal niet alleen kunnen zorgen voor een veilige online communicatie, daarvoor hebben we sterke partners nodig”, zei hij.

Men zou polariserende en democratie bedreigende effecten in de sociale media willen verhinderen. Dat is ook de mening van eurocommissaris Vestager. In gesprekken met Amerikaanse partners benadrukte ze: gezamenlijk zou men een kader voor de ontwikkeling en het gebruik van een technologie kunnen vormen, die “onze gemeenschappelijke waarden weerspiegelt”. De technologiepolitieke wereld zou zich moeten verenigen, de EU zou daarin meegaan. Zo zou men bijvoorbeeld ook buitenlandse desinformatie willen bestrijden. Dat alles herinnert aan de duistere dagen van de Sovjet-Unie, die alleen met strikte censuur haar deelstaten in het gareel kon houden – en mislukte.

Achtergrond van dit “grandioze” idee is het plan van de Amerikaanse minister van Financiën, Janet Yellen, om aan internetgiganten zoals Facebook, Amazon, Google, Microsoft & Co een globale minimale belasting op te leggen. Daarvoor moeten echter in de hele wereld mogelijkheden tot belastingontduiking aangepakt worden. De Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Heiko Maas (SPD), stond in vuur en vlam en verzekerde Yellen zijn welwillendheid. Echter verbonden met de wens van hem en de EU om tegelijk ook een gezamenlijk, globaal censuurmechanisme op te bouwen. De Amerikaanse minister van Financiën ging het eerst vooral om een minimale belasting voor Facebook, Google, Amazon, Microsoft & Co. Ze maakt zich in de G20-groep al sterk voor dit idee, waarin de grootste industrie- en drempellanden vertegenwoordigd zijn.

Hogere belastingen voor Amerikanen
Met het geld moet het $ 2 biljoen kostende infrastructuurproject van Biden medegefinancierd te worden. De moeilijkheid aan de zaak: China en Ruslans zullen waarschijnlijk nauwelijks meedoen en vriendelijker tegenover grote concerns zijn dan de Amerikaanse regering lief is. Tegelijkertijd wil Yellen de belastingen in de VS in het algemeen verhogen. Trump had ze van 35% naar 21% verlaagd en zodoende de economie aangezwengeld. Yellen wil de belastingen verhogen naar 28%. Want in haar kringen is men er van overtuigd: hogere belastingen schaden de economie niet. Haar bedoeling wil ze ook bij de jaarlijkse ontmoeting van het IMF en de Wereldbank naar voren brengen. Andere thema´s daar zullen zijn: klimaatverandering, toegang tot vaccins en maatregelen door de staat om de economie te herstellen.

Bron: wochenblick.at

Door: Kornelia Kirchweger

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2021/04/08 ... schakelen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 43249
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Censuur voor internet

Bericht door Mahalingam »

Twitter haalt omstreden platform Vizier op Links na ophef offline

Het radicaalrechtse account is opgeschort, zo valt te lezen op het profiel van de actiegroep. Twitter meldt dat het accounts opschort die in strijd zijn met de Twitter-regels.

Universitair docent Nadia Bouras deed vorige maand aangifte tegen Vizier op Links nadat zij bij thuiskomst een sticker op haar deurpost vond. Hierop stond de tekst: ‘Geobserveerde locatie. Deze locatie wordt geobserveerd door volgers van Vizier Op Links’. Ook anderen, onder wie GroenLinks-politicus Huub Bellemakers en schrijfster Aafke Romeijn, hebben aangifte gedaan vanwege intimidatie.

Vizier op Links is een platform dat in juni 2020 is opgezet. Het plaatste regelmatig gegevens van politici, schrijvers en wetenschappers die als ‘links’ worden bestempeld. Dit wordt ook wel ‘doxing’ genoemd. Justitieminister Ferd Grapperhaus meldde vandaag te willen onderzoeken of ‘dit soort internetmisbruik al voldoende strafbaar is of dat er extra wetgeving nodig is’. ‘Doxing is het zonder toestemming publiceren van privégegevens. Daar is geen rechtvaardiging voor en heeft een grote impact op de mensen die het wordt aangedaan’, twittert Grapperhaus.

Kritiek


Het Koninklijk Nederlands Historisch Genootschap (KNHG) riep historici op zich uit te spreken tegen ‘de intimidatie en (impliciete) bedreiging door Vizier Op Links’. ,,Dit gaat niet alleen de gehele beroepsgroep van historici aan maar ook onze democratische samenleving”, stelde de beroepsvereniging van historici in een verklaring.

Het KNHG vindt het onacceptabel dat een academicus thuis of op het werk ‘geobserveerd’ en geïntimideerd wordt. ,,Niet alleen is dit een inbreuk op de persoonlijke vrijheid en veiligheid van de historicus en haar familie in kwestie, het is ook een aantasting van de academische vrijheid én van de vrijheid van meningsuiting in het algemeen.”

Wie zijn ze?

Vizier op Links stelde eerder dat ‘activistisch links zich heeft genesteld in de haarvaten van ons systeem’. ,,Wij zetten ons in om deze hegemonie te ontmaskeren en te doorbreken en ontzien daarbij niemand.” Als reactie op de stickers zegt de groep op Twitter dat de stickers ‘ludiek en vrij verkrijgbaar’ zijn.

Het is nog steeds onduidelijk wie er achter Vizier op Links schuilgaan. Het Telegram-account is wel nog actief.
https://www.ad.nl/tech/twitter-haalt-om ... ~a80809a6/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Ariel
Berichten: 78574
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Censuur voor internet

Bericht door Ariel »

https://vizieroplinks.org/

De website is ook nog actief.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Plaats reactie