Pagina 1 van 1

Burgers van Europa zijn immigranten liever kwijt

Geplaatst: Wo Mar 16, 2005 6:42 pm
door Sjeng
Burgers van Europa zijn immigranten liever kwijt

Bron: Rotterdams Dagblad

Wenen - Eén op de vijf Europeanen ziet immigranten het liefst terugkeren naar het land van herkomst. Er zijn duidelijke grenzen aan de multiculturele samenleving, is een opvatting die door steeds meer Europeanen wordt gedeeld.
Dat blijkt uit een studie van het Centrum voor onderzoek naar Racisme en Xenofobie van de Europese Unie (EUMC), dat gisteren in Wenen is gepresenteerd.

Het onderzoek is gebaseerd op enquêtes die zijn gehouden tussen 1997 en 2003. Zestig procent van de ondervraagden uit de oude vijftien lidstaten van de EU meent dat de multiculturele samenleving niet oneindig is en de cultuur van eigen land in gevaar is.

Anderzijds ontdekten de onderzoekers van het instituut in Wenen, dat als ’racismewaakhond’ geldt, dat Europeanen die immigranten persoonlijk kennen, juist heel open staan voor buitenlanders en hun cultuur. Bijna tachtig procent van de ondervraagden zei er geen problemen mee te hebben samen te leven met immigranten. In stedelijke gebieden blijken mensen toleranter te zijn dan op het platteland, concludeerden de onderzoekers.

Link naar artikel: http://w3s.rotterdamsdagblad.nl/modules ... te=Artikel