Het ondemocratisch verzet groeit ....

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Gebruikersavatar
sprot
Berichten: 4147
Lid geworden op: Ma Jan 27, 2003 11:25 pm
Locatie: Hel
Contact:

Het ondemocratisch verzet groeit ....

Berichtdoor sprot » Wo Apr 16, 2008 9:11 pm

Bangelijk, schrikwekkend ......

"Deense neonazi's leren moorden in leger"
Partijleider Hansen. Minstens vijftig leden van de Deense neonazipartij (Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse) hebben een verleden of zijn nog actief in het leger en de elitetroepen en dat met een duidelijk doel, zegt partijleider Jonni Hansen. "Ze moesten er leren of ze leren er nog steeds omgaan met wapens. Ze moeten klaar zijn voor de strijd tegen de rasvreemden", zegt hij in een ophefmakend interview met de Deense krant Ekstra Bladet.
Afbeelding
Koninklijke wacht
De nazileider deed ook een oproep aan alle ex-leden van de koninklijke wacht en het leger om aan te sluiten bij zijn partij. "Vijftig van onze leden hebben een verleden in die diensten of maken er nog deel van uit", beweert Hansen, die zelf uit het elitekorps gezet werd. De partijleden die nu nog deel uitmaken van het leger of de koninklijke wacht houden zich gedeisd. "Hun doel is om hun opleiding af te maken. Ze moeten klaar zijn voor een strijd tegen de rasvreemden." De partijleider beweert ook dat hij leden heeft tot op de hoogste niveaus. "Sommigen leden behoren tot het topkader van het leger." Een van hen Christian, was lid van de koninklijke wacht, schrijft Ekstra Bladet.


Blood and Honour plant zaterdag twee Hitlerherdenkingen
Blood and Honour is terug. De Vlaamse tak van de extreemrechtse organisatie plant dit weekend twee Hitlerherdenkingen. Vrijdagavond vindt ergens ten lande een Memorial for Fallen Heroes plaats. Zaterdag volgt een groot Return to Glory-concert met een optreden van Die Liebenfels Kapelle, notoire jodenhaters uit Duitsland, schrijft De Morgen.
Afbeelding
Maanden van stilte
Na enkele maanden stilte laat Blood and Honour Vlaanderen opnieuw van zich horen. De extreem rechtse vereniging wil dit weekend plechtigheden inrichten ter herdenking van de Duitse nazileider Adolf Hitler, die geboren werd op 20 april 1889. Zoals altijd wordt de plaats van het gebeuren pas kort tevoren bekendgemaakt: vanaf vrijdag 20 uur kunnen geïnteresseerden bellen naar een van de gsm-nummers van een B&H-kopstuk uit Arendonk.

Miniconcert
Vrijdagavond zal een miniconcert plaatsvinden voor de buitenlandse neonazi's die al neergestreken zijn in onze contreien, zaterdag komen groepen uit Duitsland, Vlaanderen, Estland, Engeland en Tsjechië.

"Bijeenkomsten verhinderen"
Het Anti-Fascistisch Front (AFF) vraagt justitieminister Jo Vandeurzen (CD&V) en zijn collega van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael (Open Vld) met aandrang de bijeenkomsten te verhinderen. Een "njet" is het antwoord: "We hebben daar simpelweg geen juridisch instrument voor", aldus Dewaels woordvoerder. (belga/tdb)


"Aantal neonazi's in Duitsland neemt toe"
Het aantal neonazi's in Duitsland is vorig jaar met 5 procent gestegen tot 44.000. Dat heeft de krant Bild bericht op grond van een nog niet gepubliceerd jaarverslag van het Bundesamt für Verfassungsschutz, de Duitse binnenlandse veiligheidsdienst. Een woordvoerder van minister van binnenlandse zaken Wolfgang Schäuble wilde geen commentaar geven voordat het jaarverslag is gepresenteerd, wat op 15 mei zal gebeuren.
Afbeelding
Volgens het artikel van Bild nam het extreemrechtse potentieel waaruit de neonazi's putten in 2007 met 20 procent af - van 38.600 tot 31.000. Maar dat is volgens de krant vooral het gevolg van het feit dat de 'Republikaner' (REP) van de in 2005 overleden Franz Schönhuber door de veiligheidsdienst niet meer als extreem rechts worden aangemerkt.
Soms denk ik juist,soms denk ik fout,maar ik dénk tenminste
Dubitando ad Veritatem pervenimus (Cicero)
Sapere aude!
In het 'Huis van de Vrede' is het steeds Oorlog.

Terug naar “Topics allerhande”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten