Wij worden alsmaar meer 'god/allah'

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Gebruikersavatar
sprot
Berichten: 4147
Lid geworden op: Ma Jan 27, 2003 11:25 pm
Locatie: Hel
Contact:

Wij worden alsmaar meer 'god/allah'

Berichtdoor sprot » Wo Apr 16, 2008 9:28 pm

Nieuwe techniek laat toe gekloond kind te maken
Wetenschappers hebben een nieuwe kloontechniek ontwikkeld die makkelijker is dan de techniek bij het schaap Dolly, zo schrijft de Britse kwaliteitskrant The Independent. De krant vreest dat kans groter wordt dat op een dag menselijke embryo's worden gebruikt om "designer babies" te maken.
Afbeelding
Muizen
Vorsers maakten muizen door huidcellen van volwassen dieren in te planten in vroege embryo's die in-vitro (IVF) werden geproduceerd. Een deel van de kroost waren halve klonen, het andere deel waren complete klonen. Het komt er dus op neer dat huidcellen genetisch worden geherprogrammeerd naar hun embryonale status.

Onvruchtbare koppels
Gezien de techniek makkelijker is dan degene gebruikt bij het schaap Dolly en gezien er minder bijwerkingen waren, is de procedure meer aanvaardbaar voor toepassing op mensen, aldus de krant. De vrees bestaat dan ook dat IVF-artsen de techniek zullen gebruiken om onvruchtbare koppels te helpen die hun eigen biologische kinderen willen hebben, zo citeerde The Independent dokter Robert Lanza van het Amerikaans biotechnologisch bedrijf Advanced Cell Technology.

Genen
Bij toepassing op een menselijk embryo zal het kind sommige genen delen met degene die het huidweefsel heeft afgestaan, alsmede van de twee ouders van het embryo. Er is geen reden om te veronderstellen dat zo'n menselijke "chimera" niet ongezond zou zijn, aldus Lanza. De studies op muizen toonden ook aan dat het mogelijk is een volledig gekloonde kroost te produceren die genetisch 100 procent identiek is aan de volwassene. (belga/gb)
Soms denk ik juist,soms denk ik fout,maar ik dénk tenminste
Dubitando ad Veritatem pervenimus (Cicero)
Sapere aude!
In het 'Huis van de Vrede' is het steeds Oorlog.

Terug naar “Topics allerhande”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten