Pagina 1 van 1

Aanval op Iran verwacht

Geplaatst: Vr Aug 29, 2008 8:31 pm
door Ariel
Aanval op Iran verwacht
AIVD haalt spion terug wegens plan VS


AMSTERDAM - De Nederlandse inlichtingendienst AIVD heeft de afgelopen jaren een ultrageheime operatie laten uitvoeren in Iran met als doel infiltratie en sabotage van de wapenindustrie in de islamitische republiek.

De als uiterst succesvol omschreven operatie is onlangs stopgezet in verband met plannen voor een ophanden zijnde Amerikaanse luchtaanval op Iran. Daarbij zouden ook doelen worden gebombardeerd die in verband staan met de Nederlandse spionageactie. Dat verklaren goed ingevoerde bronnen tegenover De Telegraaf.

Atoombom

Teheran werkt vermoedelijk aan een atoombom en weigert gehoor te geven aan de eisen van het Westen om te stoppen met het verrijken van uranium.

Een van de betrokken agenten, die onder supervisie van de AIVD wist te infiltreren in de Iraanse industrie, is recent teruggeroepen omdat in de VS de beslissing zou zijn genomen binnen enkele weken met onbemande vliegtuigen Iran aan te vallen. Tot de potentiële doelwitten behoren naar verluidt niet alleen nucleaire fabrieken, maar ook militaire installaties die mede door toedoen van de AIVD in kaart zijn gebracht. Informatie uit de AIVD-operatie is de afgelopen jaren gedeeld met de Amerikaanse inlichtingendienst CIA, aldus bronnen.

Ook konden diverse leveranties worden gesaboteerd en tegengehouden. Het ging om onderdelen voor raketten en lanceerinstallaties. Iran is sinds 2006 drie keer getroffen door VN-sancties wegens het omstreden nucleaire programma. Westerse inlichtingendiensten vrezen dat het land van de ayatollahs in 2010 over kernwapens kan beschikken. De Iraanse president Ahmadinejad dreigt regelmatig Israël van de kaart te vegen.


http://www.telegraaf.nl/binnenland/1796 ... cht__.html

Geplaatst: Vr Aug 29, 2008 8:39 pm
door Lodewijk Nasser
Fantastisch dat het in de krant staat. Dankjewel Telegraaf. Met zulke vrienden hebben wij geen vijanden meer nodig.

Geplaatst: Vr Aug 29, 2008 8:44 pm
door BFA
87 percent of American voters say if Iran developed nuclear weapons it would pose a threat to the U.S.;
90 percent say if Iran acquired nuclear weapons, it would share the technology or materials with terrorist organizations;
81 percent say the international community should try to prevent Iran from further nuclear research;
62 percent feel there is still an opportunity to pursue a diplomatic solution with Iran to prevent it from developing nuclear weapons;
55 percent say they would approve of the United States and its allies making targeted strikes against Iran’s nuclear weapons facilities;
63 percent say if diplomacy fails, they would approve of Israel taking targeted military action against Iran’s nuclear sites to prevent Iran from getting a nuclear weapon;
69 percent say America should be a supporter of Israel and only six percent say America should be a supporter of the Palestinians


The time to act is now (video ad)

http://www.theisraelproject.org/site/c. ... id=3936330

Geplaatst: Vr Aug 29, 2008 8:45 pm
door Ariel
Ik had vandaag of gisteren dit bericht al ergens anders gelezen. Ik geloof op geen stijl, maar toen kon ik het niet geloven.
Het zal toch niet waar zijn? :shock:

Geplaatst: Vr Aug 29, 2008 11:02 pm
door Pilgrim
Ariel schreef:Ik had vandaag of gisteren dit bericht al ergens anders gelezen. Ik geloof op geen stijl, maar toen kon ik het niet geloven.
Het zal toch niet waar zijn? :shock:


Gewoon even afwachten. :o Ik houd mijn hart vast! :ohmy:

Geplaatst: Vr Aug 29, 2008 11:10 pm
door Lodewijk Nasser
Ik wist dit al maanden trouwens. Is ook heel logisch. Bush zal aftreden en wil dit varkentje nog even wassen.

Geplaatst: Vr Aug 29, 2008 11:16 pm
door Edith
Lodewijk Nasser schreef:Ik wist dit al maanden trouwens. Is ook heel logisch. Bush zal aftreden en wil dit varkentje nog even wassen.


En dan mag de volgende het brandje blussen.

Geplaatst: Vr Aug 29, 2008 11:19 pm
door Lodewijk Nasser
Dat overkwam Kennedy met het Varkensbaai-incident. Anderen hadden dat voorbereid, het mislukte en hij moest alle verantwoordelijkheid op zich nemen.