Top secret, nieuwe belastingen t.b.v. moslims!

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
moswolkje
Berichten: 51
Lid geworden op: Do Aug 14, 2008 10:45 pm
Contact:

Top secret, nieuwe belastingen t.b.v. moslims!

Berichtdoor moswolkje » Ma Sep 01, 2008 6:54 pm

HoeiBoei, Maandag 1 September 2008


'De HB Algemene Inlichtingen Dienst meldt in haar maandrapport van 1 September 2008 onder andere het volgende:'

-GEHEIM-

Voor de bouw van moskeeën, voor de grondaankoop ten behoeve van moskeebouw, en voor een breed scala van andere islamitische gemeenschapsactiviteiten, zijn in Nederland op korte termijn miljoenen euro's nodig. Met het oog hierop onderzoeken medewerkers van de WRR, de Wetenschappelijk Raad voor het Regeringsbeleid, in nauw en voortdurend overleg met enkele prominente Nederlandse moslims, de mogelijkheid om conform de sharia (zie het vorige WRR-rapport over de flexibiliteit en moderniteit van de sharia) voor de moslims in Nederland de islamitische godsdienstige zakat-belasting in te voeren, zodat de moslims in Nederland over eigen financiële middelen kunnen beschikken, en, onder meer, in staat zullen zijn de activiteiten van hun eigen organisaties te financieren op een manier die met de sharia in overeenstemming is.

Het kan immers niet zo zijn dat de bouw van een moskee betaald zou moeten worden uit, bijvoorbeeld, de accijnzen en BTW die zijn verkregen uit de verkoop van wijn of andere alcoholhoudende dranken. Zoals bekend verbieden de koran en de sharia volgens nagenoeg alle interpretaties wijn zeer nadrukkelijk. Ook de opbrengsten van de handel in alcohol gelden volgens vele deskundigen niet als halal. Ook andere overheidsinkomsten kunnen volgens de sharia niet halal zijn. Dit heeft effect op de met deze inkomsten gedane uitgaven. De beoogde leden van de in te stellen Nederlandse Zakat Commissie, NZC, zijn eenstemmig in hun afwijzing van de financiering van islamitische activiteiten uit belastingen die zijn verkregen uit heffingen op activiteiten die mogelijk niet halal zijn. Het is deze enigszins verrassende unanieme afwijzing die ten grondslag ligt aan de plannen tot het invoeren van de zakat in Nederland.

Een van de nog te onderzoeken problemen is vooralsnog de samenstelling van de Zakat Commissie. Wie zullen de opgebrachte gelden mogen beheren? Ook bestaat er nog verschil van mening over de vraag wie in laatste instantie over de besteding van deze fondsen beslist, maar onder ingewijden gaat het gerucht dat het lijkt alsof in geheime onderhandelingen ook dit punt toch wel binnenkort opgelost zal kunnen worden.

Aan de prominente Nederlandse moslims die bij deze besprekingen betrokken zijn, is verzocht om tot de benodigde overeenstemming bereikt is, volstrekte geheimhouding in acht te nemen zodat de bestudering van deze plannen en het oplossen van de relevante knelpunten niet tot onrust of conflicten kunnen leiden die mogelijk contraproductief zouden kunnen zijn voor islamitische activiteiten in Nederland in het algemeen.

Als invoeringsdatum wordt voorlopig gedacht aan december 2010, omdat die maand samenvalt met het begin van het jaar 1432 volgens de islamitische jaartelling. Het is nog niet duidelijk of er ook plannen bestaan om moslims die de zakat betalen, vrij te stellen van andere vormen van belastingheffingen die in Nederland gangbaar zijn. Wel wordt overwogen of het haalbaar zou zijn Nederlandse belastingplichtigen die niet bijdragen aan de zakat, een of andere andere vorm van heffing op te leggen. Deze nieuwe andere heffing zou dan bijvoorbeeld aangewend kunnen worden om bij alle Nederlanders het begrip voor de huidige culturele diversiteit te vergroten.

Bron: http://hoeiboei.blogspot.com/2008/08/top-secret.html
Geloven...ja, in mijzelf vooral.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Berichtdoor Manon » Ma Sep 01, 2008 7:22 pm

daar gaan we dus.

in 2010 zakat, en voor de niet-moslims: de yizyah belasting zeker? te betalen in alle onderdanigheid? jaja.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Heilige Maagd Maria
Berichten: 27
Lid geworden op: Zo Aug 17, 2008 3:29 pm
Locatie: 's Zomers de Zevende Hemel, 's Winters Lucifer's Haard. Seizoen gezien van noordelijk halfrond.

Berichtdoor Heilige Maagd Maria » Ma Sep 01, 2008 8:05 pm

Bizar. Volkomen geschift, een toppunt van waanzin. Meer kan ik er nu niet aan toevoegen. Las dit ook al op Hyves, en verder dan dit kwam ik daar ook al niet. Dit is zo idioot, dat behoeft geen uitleg.
Christenen geloven in de Bijbel, moslims geloven in de Koran, en ik geloof in de sprookjes van Grimm.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74474
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Ma Sep 01, 2008 8:18 pm

Kom jongens.. Niet zo naïef . Jullie kunnen toch wel de waarheid onderscheiden van satire.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

moswolkje
Berichten: 51
Lid geworden op: Do Aug 14, 2008 10:45 pm
Contact:

Berichtdoor moswolkje » Ma Sep 01, 2008 10:11 pm

Nou, onze heerlijke slobberaars van de islam kennende, o.t.w. onze pluche-zitters van het Binnenhof zou dit wel eens doodgewoon waar kunnen zijn, niets is te gek voor onze bestuurders.
Trouwens, iedere keer als je denkt...het kan niet gekker dan word ik opnieuw in een draaikolk van verrassing en verdwazing :shock: gegooid.

Wie had ooit gedacht dat hier koran lessen ingevoerd zouden worden in het openbaar onderwijs, toch ook ondenkbaar nog niet zo lang geleden?
Geloven...ja, in mijzelf vooral.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 74474
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Berichtdoor Ariel » Ma Sep 01, 2008 10:17 pm

Het zal misschien ooit nog eens realiteit kunnen worden, maar voorlopig is dit volgens mij niet denkbaar..
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

naar boven
Berichten: 5054
Lid geworden op: Do Nov 16, 2006 10:14 pm
Contact:

Berichtdoor naar boven » Ma Sep 01, 2008 11:25 pm

moswolkje schreef:Nou, onze heerlijke slobberaars van de islam kennende, o.t.w. onze pluche-zitters van het Binnenhof zou dit wel eens doodgewoon waar kunnen zijn, niets is te gek voor onze bestuurders.
Trouwens, iedere keer als je denkt...het kan niet gekker dan word ik opnieuw in een draaikolk van verrassing en verdwazing :shock: gegooid.

Wie had ooit gedacht dat hier koran lessen ingevoerd zouden worden in het openbaar onderwijs, toch ook ondenkbaar nog niet zo lang geleden?

Maar wat staat er nu eigenlijk in deze satire (want het is een satire) dat bijzonder is?

Als moslims de bouw van hun dwangburchten zelf willen bekostigen via een zakaat-belasting dan moeten ze dat toch zelf weten?
Die dwangburchten worden toch wel gebouwd. Tenminste: er is mij niets bekend van maatregelen om de bouw tegen te gaan.
En als de moslims graag willen dat de overheid de inning van die zakaat-belasting op zich neemt dan moet daar over te onderhandelen zijn.
Het belangrijkste is dat er geen - of meer realistisch: minder - belastinggeld aan dwangburchtbouw wordt besteed.
Op welke manier die financieringen geregeld worden is minder belangrijk.

Wel wordt overwogen of het haalbaar zou zijn Nederlandse belastingplichtigen die niet bijdragen aan de zakat, een of andere andere vorm van heffing op te leggen. Deze nieuwe andere heffing zou dan bijvoorbeeld aangewend kunnen worden om bij alle Nederlanders het begrip voor de huidige culturele diversiteit te vergroten.


Die vorm van heffingen voor dhimmi's - de jizya - is er al lang: de belastingheffing.

Dus: what's new?
RTFM

moswolkje
Berichten: 51
Lid geworden op: Do Aug 14, 2008 10:45 pm
Contact:

Berichtdoor moswolkje » Di Sep 02, 2008 12:01 am

Nou ik hoop maar dat jullie gelijk hebben, ik ben zeker niet zo satirisch ingesteld.... :wink:
Geloven...ja, in mijzelf vooral.

moswolkje
Berichten: 51
Lid geworden op: Do Aug 14, 2008 10:45 pm
Contact:

Berichtdoor moswolkje » Do Sep 04, 2008 8:32 am

De satire loopt door....

Fok.nl, Woensdag 3-09-2008 20:22

Onderzocht wordt hoe het kan dat cijfers van veiligheidsdienst AIVD over orthodoxe islamitische predikers zijn 'gelekt'. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst (PvdA) de Tweede Kamer vandaag toegezegd. Ze deed dat op aandringen van de SP en de PVV.

De twee partijen wilden opheldering van Ter Horst over de jaarverslagen van de Nederlandse veiligheidsdiensten. Zij kunnen er niet bij dat de cijfers al openbaar werden voordat de Tweede Kamer ze kreeg.

Eind september vorig jaar maakte het Centrum Informatie en Documentatie Israël (Cidi) op basis van cijfers van de AIVD en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding bekend dat er twintig salafistische jongerenpredikers in Nederland zijn. Het salafisme is een orthodoxe, fundamentalistische stroming binnen de islam en de predikers vertolken vaak een sterk anti-westerse boodschap.

Eerder had Ter Horst de Kamer geweigerd te informeren over het aantal salafistische imams in Nederland omdat het zou gaan om operationele informatie. De SP en de PVV waren vandaag verontwaardigd dat de Cidi destijds wel over de informatie kon beschikken, terwijl de Kamer die cijfers pas in oktober vorig jaar ontving.

Zij eisten een onderzoek naar het 'lek' binnen de AIVD door de Commissie van Toezicht betreffende de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (CTIVD). Ter Horst ontkende dat de informatie uit haar organisatie kwam. "Wij schrijven een rapport met veel organisaties en medewerkers. Ik zal laten nagaan wie het heeft gedaan", zei ze.

De minister laat de Kamer binnen een maand weten hoe de cijfers bij de Cidi terecht zijn gekomen.

Bron: http://frontpage.fok.nl/nieuws/98394/-T ... isten.html
Geloven...ja, in mijzelf vooral.

moswolkje
Berichten: 51
Lid geworden op: Do Aug 14, 2008 10:45 pm
Contact:

Berichtdoor moswolkje » Do Sep 04, 2008 8:37 am

Ik geloof dat ik nog een bak koffie of 2 moet gaan drinken...bericht hierboven sluit niet helemaal aan bij het onderwerp....
Geloven...ja, in mijzelf vooral.


Terug naar “Topics allerhande”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten