Pagina 1 van 1

parlementariërs India: Pakistan leidt nog altijd rebellen op

Geplaatst: Di Mei 03, 2005 10:11 pm
door Sjeng
Indiase parlementariërs: Pakistan leidt nog altijd rebellen op

Bron: nieuws.nl

Afbeelding

(Novum/AP) - Pakistan gaat door met het opleiden van islamitische rebellen voor de strijd tegen ordetroepen in het Indiase gedeelte van Kashmir, hoewel het aantal grensoverschrijdingen vanuit Pakistan aanzienlijk is afgenomen. Dit wordt gemeld in een rapport van Indiase parlementariërs dat dinsdag is gepubliceerd door het persbureau PTI.


De parlementsleden waarschuwen de regering in New Delhi bij het aanhalen van de banden met Pakistan "de uiterste zorgvuldigheid" te betrachten. Het feit dat de opleidingskampen van terroristen in Pakistan nog functioneren, is een teken dat de situatie nog altijd hachelijk is, aldus de parlementaire commissie waarin leden van zowel de regeringspartijen als de oppositie zitting hebben.

De regering wordt gemaand om niet onder druk van de internationale gemeenschap "het vredesproces op irreële wijze te versnellen". De commissie staat onder leiding van Laxminarayan Pandey, een parlementslid van de hindoe-nationalistische Sharatiya Janata Party, die in de oppositie zit.

De Pakistaanse president generaal Pervez Musharraf bracht vorige maand een bezoek aan India, dat een stimulans gaf aan het in januari 2004 op de rails gezette vredesproces. De kwestie-Kashmir blijft echter een struikelblok.

Link naar artikel: http://www.nieuws.nl/bericht/5/57691