De nu ex President Obama.

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76601
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

De nu ex President Obama.

Bericht door Ariel »

Obama heeft een einde gemaakt aan „ruwe” ondervragingsmethodes door Amerikaanse instanties. Hij ondertekende donderdag een decreet dat dergelijke technieken bij de ondervraging van terreurverdachten verbiedt.

Afbeelding
Obama beveelt sluiten Guantanamo

WASHINGTON - Barack Obama heeft donderdag het bevel ondertekend tot de sluiting binnen een jaar van Guantanamo Bay, het omstreden gevangenenkamp voor terreurverdachten op Cuba. Zijn besluit betekent een drastische ommezwaai van het Amerikaanse beleid.

De sluiting van het kamp was een van de belangrijkste beloftes van Obama tijdens zijn verkiezingscampagne. Guantanamo Bay is een erfenis van Obama's voorganger George Bush. Die liet het kamp in het kader van de 'oorlog tegen terrorisme' op een Amerikaanse basis verrijzen. De verdachten werden onder meer tot vijandelijke strijder bestempeld, waardoor zij buiten wetgeving voor krijgsgevangenen vielen.

Om het aanzien van zijn land te herstellen, wil Obama het gevangenenkamp op de marinebasis aan de Cubaanse Baai van Guantanamo binnen een jaar gesloten hebben. Het is onmogelijk het detentiecentrum direct te sluiten, al is het maar omdat terreurverdachten vaak niet terug kunnen naar hun thuisland.

Daad bij het woord

Obama voegde dinsdag, op de dag van zijn inauguratie, meteen de daad bij het woord. Enkele uren na de plechtigheid gaf hij de aanklagers van het militaire tribunaal op Guantanamo Bay waar terreurverdachten berecht zouden worden, opdracht de rechters te vragen lopende zaken tegen 21 gevangenen voor drie maanden te bevriezen. Deze periode geeft zijn regering de tijd om te bepalen hoe het systeem het beste ontmanteld kan worden.

De Verenigde Staten hielden ooit meer dan zevenhonderd 'vijandelijke strijders' vast in het gevangenenkamp, dat werd opgericht na de terreuraanslagen van 11 september 2001 in New York en Washington. Op dit moment zitten nog ongeveer 250 mensen gevangen, van wie er zo'n zestig op vrije voeten mogen komen. De rest zou door gewone rechters in de VS zelf berecht moeten worden.

Ruwe ondervragingsmethodes

Ook heeft Obama een einde gemaakt aan „ruwe” ondervragingsmethodes door Amerikaanse instanties. Hij ondertekende donderdag een decreet dat dergelijke technieken bij de ondervraging van terreurverdachten verbiedt.

Obama wil dat ondervragers voortaan internationale verdragen naleven. Hij had eerder al gezegd dat onder zijn regering niet zal worden gefolterd. Hij noemde bijvoorbeeld waterboarding (gesimuleerd verdrinken) een vorm van marteling. Agenten van de geheime dienst CIA gebruikten waterboarding in 2003 bij terreurverdachten in het gevangenenkamp Guantanamo Bay.

De regering-Bush keurde waterboarding goed in de zogeheten oorlog tegen terreur. Bush beschouwde waterboarding niet als een vorm van marteling, maar als een hardhandige ondervraging.
http://www.telegraaf.nl/buitenland/3066 ... amo__.html" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76601
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

President Obama

Bericht door Ariel »

In dit topic kunnen we de stappen van President Obama kritisch volgen .
Obama geeft interview aan Arabische tv
dinsdag 27 januari 2009

(Novum/AP) - De Amerikaanse president Barack Obama heeft maandag een interview gegeven aan de Arabische tv-zender Al-Arabiya. Hij zei daarin dat de Verenigde Staten inzake het Midden-Oosten maar al te vaak beginnen met de wet voor te schrijven in plaats van te luisteren.

Het interview met de in Dubai gevestigde kabelzender is een van de stappen waarmee de nieuwe Amerikaanse regering probeert een beter contact te krijgen met de Arabische leiders, die weinig vertrouwen hebben in het Amerikaanse Midden-Oosten beleid zoals dat tot nu toe gevoerd werd. Het interview werd opgenomen terwijl oud-senator George Mitchell, door Obama benoemd tot gezant voor het Midden-Oosten, naar het gebied vertrok voor een rondreis.

Obama zei het belangrijk te vinden meteen aan de slag te gaan in het Midden-Oosten en Mitchell te hebben opgedragen met alle betrokken partijen te gaan praten. Aan de hand van zijn bevindingen zal de regering haar beleid uitstippelen, zei hij. Maar Mitchell moet allereerst luisteren, zei Obama, want 'te vaak begint de VS met een dictaat op te leggen'.

De VS is en blijft een bondgenoot van Israël, zei Obama, en erkent zijn recht zich te verdedigen. Maar Israël staat voor enkele moeilijke beslissingen en de Amerikaanse regering zal er harder op gaan aandringen dat die worden genomen, maakte Obama duidelijk. Israël en de Palestijnen moeten zich realiseren 'dat de weg waar zij nu op zitten geen welvaart en veiligheid voor hun bevolking zal brengen'.
http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Laats ... tid=221305" onclick="window.open(this.href);return false;

Dit is een beetje dubbel. Hier verkondigd Obama dat de Verenigde Staten inzake het Midden-Oosten moet luisteren in plaats van de wet voor schrijven, maar hij vervolgd zijn interview door te zeggen dat hij bij Israël gaat aandringen op verzoening met de Palestijnen. Volgens mij is dat ook de wet voorschrijven.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

BFA
Berichten: 11592
Lid geworden op: vr sep 29, 2006 5:18 pm

Re: President Obama

Bericht door BFA »

Hier verkondigd Obama dat de Verenigde Staten inzake het Midden-Oosten moet luisteren in plaats van de wet voor schrijven, maar hij vervolgd zijn interview door te zeggen dat hij bij Israël gaat aandringen op verzoening met de Palestijnen.
Dit is tonen dat hij goed geluisterd heeft naar de Saudi's.
A member of Saudi Arabia's royal family warned U.S. President Barack Obama Friday the Middle East peace process and U.S.-Saudi ties were at risk unless Washington changed tack on the Israeli-Palestinian conflict. ...
"Unless the new U.S. administration takes forceful steps to prevent any further suffering and slaughter of Palestinians, the peace process, the U.S.-Saudi relationship and the stability of the region are at risk,"
Om luisteren in gehoorzaamheid om te zetten mag de bij Mohammedanen gebruikelijke dreiging niet ontbreken.
He said Iranian President Mahmoud Ahmadinejad had written to Saudi King Abdullah last week urging Saudi Arabia to lead a "jihad," or holy war, against Israel.

This call for jihad would, if pursued, create "unprecedented chaos and bloodshed" in the region, said Turki.

"So far, the kingdom has resisted these calls, but every day this restraint becomes more difficult to maintain," he said.

Hussein Obama maakt duidelijk aan de Saudis dat hij gehoorzaamheid in daden zal omzetten.

quotes: http://www.reuters.com/article/topNews/ ... XF20090123" onclick="window.open(this.href);return false;
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;

naar boven
Berichten: 5046
Lid geworden op: do nov 16, 2006 10:14 pm
Contacteer:

Re: President Obama

Bericht door naar boven »

Obama geeft interview aan Arabische tv
...
Israël en de Palestijnen moeten zich realiseren 'dat de weg waar zij nu op zitten geen welvaart en veiligheid voor hun bevolking zal brengen'.
Eens kijken. Hoe is de situatie nu?

De bevolking van Israël kent redelijke welvaart maar geen veiligheid, gezien de vijandigheid van de omringende volkeren.

De Palestijnen kennen weinig welvaart maar veiligheid interesseert ze niet bijzonder, gezien de bereidheid tot martelaarschap.

De logische 'oplossing' is dat veiligheid (weer) uitgeruild gaat worden tegen welvaart en dat is niets minder dan het belonen van geweldsdreigingen.

Zolang Obama en de Amerikaanse regering niet onderkennen dat ze een criminele organisatie aan het faciliteren zijn zal er niets veranderen in het Midden Oosten.
RTFM

Vrijdenker
Berichten: 1747
Lid geworden op: do jul 15, 2004 10:07 pm
Contacteer:

Re: President Obama

Bericht door Vrijdenker »

Obama belt als eerste met Abbas
http://www.telegraaf.nl/buitenland/3057 ... bas__.html" onclick="window.open(this.href);return false;
De eerste buitenlandse leider die Barack Obama na zijn inauguratie als president heeft gebeld, is zijn Palestijnse ambtsgenoot Mahmoud Abbas.
Een zeer foute keuze van Barack Obama, aangezien Mahmoud Abbas (ook wel bekend als Abu Mazen) een holocaustontkenner is (al geven de media, waaronder het NOS Journaal, daar geen ruchtbaarheid aan).

Tip: http://www.pmw.org.il/holocaust.htm#10" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.luxetlibertas.com" onclick="window.open(this.href);return false;

Vrijdenker
Berichten: 1747
Lid geworden op: do jul 15, 2004 10:07 pm
Contacteer:

Re: President Obama

Bericht door Vrijdenker »

Video: Obama on JihadTV
http://littlegreenfootballs.com/article ... on_JihadTV" onclick="window.open(this.href);return false;

The Obama al-Arabiya interview
http://hotair.com/archives/2009/01/27/t ... interview/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.luxetlibertas.com" onclick="window.open(this.href);return false;

Mahalingam
Berichten: 41953
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: President Obama

Bericht door Mahalingam »

De reactie op het praatje van Obama tegen de Mohamedanen heeft een reactie gegeven van Iran. En voorspelbaar: zij zien het als een zwaktebod.
http://www.breitbart.com/article.php?id ... _article=1
Iran says Obama's offer to talk shows US failure
US President Barack Obama's offer to talk to Iran shows that America's policy of "domination" has failed, the government spokesman said on Saturday.

"This request means Western ideology has become passive, that capitalist thought and the system of domination have failed," Gholam Hossein Elham was quoted as saying by the Mehr news agency.

"Negotiation is secondary, the main issue is that there is no way but for (the United States) to change," he added.

After nearly three decades of severed ties, Obama said shortly after taking office this month that he is willing to extend a diplomatic hand to Tehran if the Islamic republic is ready to "unclench its fist".

In response, Iranian President Mahmoud Ahmadinejad launched a fresh tirade against the United States, demanding an apology for its "crimes" against Iran and saying he expected "deep and fundamental" change from Obama.

Iranian politicians frequently refer to the US administration as the "global arrogance", "domineering power" and "Great Satan".
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Vrijdenker
Berichten: 1747
Lid geworden op: do jul 15, 2004 10:07 pm
Contacteer:

Re: President Obama

Bericht door Vrijdenker »

Obama administration no longer issuing denials on Fairness Doctrine
http://hotair.com/archives/2009/02/15/o ... -doctrine/" onclick="window.open(this.href);return false;

Laat Barack Hussein Obama nu al zijn ware gezicht zien?
http://contradicere1.wordpress.com/2009 ... icht-zien/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.luxetlibertas.com" onclick="window.open(this.href);return false;

Vrijdenker
Berichten: 1747
Lid geworden op: do jul 15, 2004 10:07 pm
Contacteer:

Re: President Obama

Bericht door Vrijdenker »

President Obama and Secretary Clinton dabbling with deranged in trying to reform Durban II hatefest
http://www.nydailynews.com/opinions/200 ... on_da.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Far too little noticed in President Obama's charm offensive to the Muslim world was a State Department decision to swim with the likes of Iran, Syria and Libya in the sludge of the upcoming United Nations World Conference Against Racism.

Quietly, over the Presidents' Day weekend, the department said U.S. representatives would participate in preparatory meetings to "try to change the direction" the event is plainly headed.

Which is toward being a carnival of anti-American, anti-Israel, anti-Semitic rantings, compounded by calls for restricting freedom of speech when exercising that basic right is deemed to defame Islam.

That's how the first version of this conference played out in 2001 in Durban, South Africa. And that's how a steering panel has drafted the agenda for a reprise in April in Geneva.

The Durban proceedings were so offensive, then-Secretary of State Colin Powell ordered an American walkout. In an act of principle, the U.S. voted against the entire UN budget in 2007 because it included funding for Durban II. Israel and Canada long ago announced they will boycott.
http://www.luxetlibertas.com" onclick="window.open(this.href);return false;

Vrijdenker
Berichten: 1747
Lid geworden op: do jul 15, 2004 10:07 pm
Contacteer:

Re: President Obama

Bericht door Vrijdenker »

Durban II Planning
http://corner.nationalreview.com/post/? ... U1NDYzNmE=" onclick="window.open(this.href);return false;
(...) what President Obama could have done was to explain to the American public that Durban II is a continuation of Durban I. Its purpose is to foster the implementation of Durban I’s Declaration and, at a minimum, to reaffirm it. Because of the Durban I Declaration’s treatment of Israel – a modern form of anti-Semitism – alone, the United States should continue to reject it. Not to mention the multiplicity of attacks on basics like free speech, equality, liberty, and security that are still in the Durban II draft.
http://www.luxetlibertas.com" onclick="window.open(this.href);return false;

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76601
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Obama heeft gewonnen

Bericht door Ariel »

Populariteit Obama neemt af door aanpak crisis
vrijdag 20 februari 2009

Barack Obama's populariteit is in zijn eerste maand als president van Amerika teruggelopen. De belangrijkste oorzaak daarvoor is de onenigheid over het omvangrijke reddingsplan voor de economie, dat de president deze week ondertekende.

Dat blijkt vandaag uit peilingen in Amerika. Een onderzoek van CNN laat zien dat 67 procent van de ondervraagden nog positief is over de president, tegenover 76 procent begin februari.

In een peiling van FOX News ziet 60 procent het nog zitten in de Democraat, tegenover 65 procent drie weken geleden.

Teleurstelling
Bijna eenderde van de ondervraagden door CNN is het oneens met Obama’s aanpak van de economische crisis. Ongeveer 23 procent vindt dat de president niet aan hun verwachtingen voldoet.

Desondanks zijn de populariteitscijfers nog altijd relatief hoog. Vooral Democraten blijven Obama steunen. Republikeinen haken af vanwege het stimuleringspakket ter waarde van 787 miljard dollar.

Sociale programma's
Met het plan moeten 3,5 miljoen banen worden gecreëerd. Het plan bestaat voor ruim 500 miljard dollar aan overheidsuitgaven en investeringen in sociale programma's.

Daarnaast voorziet het in een groot aantal belastingvoordelen voor burgers en bedrijven, in totaal ter waarde van circa 300 miljard dollar. Zo'n 116 miljard dollar gaat op aan een direct belastingvoordeel van 400 dollar voor iedere werknemer.

Door Luc van Kemenade
http://www.elsevier.nl/web/10224516/Nie ... crisis.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Tja, dat is nog maar het begin. Moet je straks eens kijken als hij bevriend raakt met Islamitische leiders. Dan laat men hem helemaal vallen.
Maar hoe je het ook wendt of keert, voorlopig zitten we 4 jaar aan hem vast.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 41953
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Obama verwijdert buste Churchill

Bericht door Mahalingam »

Ik las opeens:
Meanwhile, President Obama has removed Winston Churchill’s bust from the Oval Office and returned it to the British. Given what Sir Winston had to say about Islam in his book on the Sudanese campaign, the bust will almost certainly be arrested at Heathrow and deported as a threat to public order. Mark Steyn
En het is waar:
http://bastisays.info/2009/02/barack-ob ... o-britain/
Barack Obama sends bust of Winston Churchill on its way back to Britain
En waarom? Boze tongen beweren:
Maybe it's no surprise that Obama wouldn't want Churchill watching over his shoulder. After all, it was Churchill who, in 1952, ordered a crackdown on the Mau Mau rebellion against British colonial rule in Kenya, Obama's ancestral homeland. Obama's grandfather, Hussein Onyango Obama, was labeled a subversive during the uprising and spent months in detention.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Vrijdenker
Berichten: 1747
Lid geworden op: do jul 15, 2004 10:07 pm
Contacteer:

Re: President Obama

Bericht door Vrijdenker »

Barry Rubin op de website van The Jerusalem Post:
Today, US policy and the dominant thinking are not based on realpolitik but on international affairs as a popularity contest. Its motto might be, "The nice will inherit the Earth," as the Obama administration tries to prove that it's not like that mean old Bush.

(...) consider two small but indicative examples.

Scene 1: The UN committee planning the Durban-2 pro-racism - I mean "anti-racism" - conference. Libya chairs the committee, Iran is the vice-chair, Cuba, the rapporteur, and Russia is presiding. The plan is designed to ensure that the conference limits free speech, bashes Israel and enshrines Muslims as the world's only and perpetual victims.

The US representative stands to propose amendments. Is the speech a thunderous denunciation of dictatorship and a defense of liberty? Not exactly. Here is the key sentence: "I hate to be the cause of unhappiness in the room... I have to suggest [amendments] and I offer my sincere apologies."
Bron: http://www.jpost.com/servlet/Satellite? ... 2FShowFull" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.luxetlibertas.com" onclick="window.open(this.href);return false;

Vrijdenker
Berichten: 1747
Lid geworden op: do jul 15, 2004 10:07 pm
Contacteer:

Re: President Obama

Bericht door Vrijdenker »

Tijd voor twee cartoons:

Afbeelding
Bron: http://www.gorrellart.com/index.asp?lin ... ve&id=1047" onclick="window.open(this.href);return false;

Afbeelding
Bron: http://editorialcartoonists.com/cartoon ... cfm/65646/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.luxetlibertas.com" onclick="window.open(this.href);return false;

Vrijdenker
Berichten: 1747
Lid geworden op: do jul 15, 2004 10:07 pm
Contacteer:

Re: President Obama

Bericht door Vrijdenker »

Claudia Rosett op Forbes.com:
Durban II is a pet project of the despotic lobbying bloc that controls the 192-member UN General Assembly, which is led most of the time by the 57-member Organization of the Islamic Conference, or OIC (headquartered in Saudi Arabia), which overlaps with the 130-member Group of 77 (currently chaired by Sudan). The Durban II conference preparations were captured from the start by such nations as Libya, Iran and Pakistan (on behalf of the OIC).

The Durban II conference is already configured to savage Israel and endorse a global gag-order on free speech about Islam. It is styled as a "review" of the U.N.'s 2001 conference in Durban, South Africa. That played out as such a bacchanal of bigotry that then-Secretary of State Colin Powell told the U.S. delegation to walk out.

Under President Bush, America declined to legitimize Durban II by taking part in the plans. Obama this month reversed that decision and sent a delegation to a planning session in Geneva. Now is the moment that the U.S. might usefully mount a boycott and invite other decent governments to join. Instead, Obama's administration has been coy--which suggests he's going to lend a U.S. stamp of legitimacy to the sordid doings of Durban II.
Bron: http://www.forbes.com/2009/02/25/obama- ... hamas.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.luxetlibertas.com" onclick="window.open(this.href);return false;

Vrijdenker
Berichten: 1747
Lid geworden op: do jul 15, 2004 10:07 pm
Contacteer:

Re: President Obama

Bericht door Vrijdenker »

Just whose side is he on?
Melanie Phillips, Spectator.co.uk, 27 februari 2009
http://www.spectator.co.uk/melaniephill ... e-on.thtml" onclick="window.open(this.href);return false;
Chas W Freeman has now been confirmed as Obama’s pick for the chairmanship of America’s National Intelligence Council. This appointment, to a post which oversees production of America’s National Intelligence Estimates and shapes America’s understanding of the threat posed by the world’s rogue regimes and terror organisations, has caused even Obama supporters to choke into their cappuccinos. For Freeman is not simply, as I wrote here, in the pocket of Saudi Arabia, with ties to the bin Laden family after 9/11. Seven months after 9/11, he told the Washington Institute:

"I accept that al-Qaeda and Osama bin Laden almost certainly perpetrated the September 11 attacks."

He is not simply a vicious enemy of Israel, pushing for a one-state solution ie the destruction of Israel.

He is not simply a supporter of the Walt/Mearsheimer anti-Jew canard that ‘the Jewish lobby’ manipulates American foreign policy in the interests of Israel. He bragged about the fact that the Saudi-funded body of which he is president, the Middle East Policy Council, not only published the Walt/Mearsheimer paper but interviewed Dr Azzam Tamimi of Hamas on the subject of Hamas in power.

Worse yet, he is also an intimate of the Iranian and Chinese regimes. According to Sultan Knish, he is co-chair of the US China Policy Foundation and the American Iranian Council, with offices in Iran and holder of the Order of Abd Al-Aziz, 1st Class. He called Hezbollah -- Iran's proxy terrorist organisation -- a legitimate outgrowth of Lebanese nationalism and denied that it was an Iranian puppet.
Given this man’s closeness to the enemies of America, doesn’t his appointment to the heart of American intelligence compromise the security of that intelligence – and at a time of maximum danger from the regimes with which he is involved, threaten all of us in the free world as a result?

In recent years, America has understandably looked askance at the threat to its security posed by radical Islamists in Britain. But now, Britain and the other nations of the west must really start asking themselves whether America is still on their side.
http://www.luxetlibertas.com" onclick="window.open(this.href);return false;

Gebruikersavatar
Scarlatti
Berichten: 5299
Lid geworden op: vr mei 09, 2008 10:12 pm

Re: President Obama

Bericht door Scarlatti »

zo.. dit wordt ernstiger en ernstiger..
Islam=LEVENSBEDREIGEND

'LOQUENDI LIBERTATEM CUSTODIAMUS'
Laten wij waken over de vrijheid van het spreken... (Pim Fortuyn 1948-2002)

Vrijdenker
Berichten: 1747
Lid geworden op: do jul 15, 2004 10:07 pm
Contacteer:

Re: President Obama

Bericht door Vrijdenker »

The Obama Administration Double-Deals On Israel
http://www.forbes.com/2009/03/01/obama- ... islam.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Barack Obama just added double-dealing to his foreign policy repertoire. On Friday, administration officials led many Jewish leaders to believe that the president had decided to boycott the United Nation's "anti-racism" conference known as Durban II. At the same time, however, human rights organizations were being led to believe that the administration was not pulling out and was looking for a way to "re-engage."

Durban II, scheduled for Geneva in April, is the U.N.'s attempt at a rerun of the 2001 global anti-Semitic hate fest held in Durban, South Africa.
http://www.luxetlibertas.com" onclick="window.open(this.href);return false;

Gebruikersavatar
Scarlatti
Berichten: 5299
Lid geworden op: vr mei 09, 2008 10:12 pm

Re: President Obama

Bericht door Scarlatti »

aha, het met dubbele tong spreken is begonnen... ik heb me dus niet in hem vergist ondanks de haast Messias achtige verering die hem ten deel VIEL..
Islam=LEVENSBEDREIGEND

'LOQUENDI LIBERTATEM CUSTODIAMUS'
Laten wij waken over de vrijheid van het spreken... (Pim Fortuyn 1948-2002)

Vrijdenker
Berichten: 1747
Lid geworden op: do jul 15, 2004 10:07 pm
Contacteer:

Re: President Obama

Bericht door Vrijdenker »

Foreign ties of nominee questioned
http://www.washingtontimes.com/news/200 ... e-queried/" onclick="window.open(this.href);return false;
An independent inspector general will look into the foreign financial ties of Chas W. Freeman Jr., the Obama administration's pick to serve as chairman of the group that prepares the U.S. intelligence community's most sensitive assessments, according to three congressional aides.
Among the areas likely to be scrutinized in the vetting process are Mr. Freeman's position on the international advisory board of the China National Offshore Oil Corp. (CNOOC). The Chinese government and other state-owned companies own a majority stake in the concern, which has invested in Sudan and other countries sometimes at odds with the United States, including Iran.

Mr. Freeman is also president of the nonprofit educational organization Middle East Policy Council (MEPC), which paid him $87,000 in 2006, and received at least $1 million from a Saudi prince.
The ranking member of the House Permanent Select Committee on Intelligence, Rep. Peter Hoekstra, Michigan Republican, said the questions arising from Mr. Freeman's past associations and business relationships should disqualify him from the NIC post.
Herb Meyer, a deputy chairman of the NIC during the Reagan administration, said business connections with China and Saudi Arabia were a concern, but he was more worried about Mr. Freeman's views.

"What concerns me more is what he has said and written. What matters here is his judgment and that seems to be the point that everyone is skating away from," Mr. Meyer said. "Can you imagine if I had stood up and explained away Tiananmen Square? He does not have the intellectual fire power to sort through the intelligence and reach a plausible conclusion."

Mr. Meyer was referring to a 2006 e-mail attributed to Mr. Freeman saying China was justified in cracking down on students protesting at Tiananmen Square in 1989 and should have acted sooner to suppress the civil disobedience.

The Washington Times could not corroborate that the e-mail that was reportedly sent by Mr. Freeman to members of the China Security Listserv, a private group of policy analysts. But it tracks with other public statements from Mr. Freeman, such as his characterization in an April 25 speech to the National War College Alumni Association that described Tibetan protests last year as a "race riot." Mr. Freeman did not respond to requests for comment.
http://www.luxetlibertas.com" onclick="window.open(this.href);return false;

Gebruikersavatar
Scarlatti
Berichten: 5299
Lid geworden op: vr mei 09, 2008 10:12 pm

Re: President Obama

Bericht door Scarlatti »

ties with China... situated in Soudan... when I smell a rat, there will most certainly BE a rat...
ik zou niet graag willen dat deze man inzage heeft in alle geheime stukken, lijkt me dus een vazal v iig de Saoudi's..
Islam=LEVENSBEDREIGEND

'LOQUENDI LIBERTATEM CUSTODIAMUS'
Laten wij waken over de vrijheid van het spreken... (Pim Fortuyn 1948-2002)

Vrijdenker
Berichten: 1747
Lid geworden op: do jul 15, 2004 10:07 pm
Contacteer:

Re: President Obama

Bericht door Vrijdenker »

Obama's safety net: the TelePrompter
http://www.politico.com/news/stories/0309/19663.html" onclick="window.open(this.href);return false;
President Barack Obama doesn’t go anywhere without his TelePrompter.

The textbook-sized panes of glass holding the president’s prepared remarks follow him wherever he speaks.
After the teleprompter malfunctioned a few times last summer and Obama delivered some less-than-soaring speeches, reports surfaced that he was training to wean himself off of the device while on vacation in Hawaii. But no such luck.
Obama can’t break the teleprompter habit, either
http://hotair.com/archives/2009/03/05/o ... it-either/" onclick="window.open(this.href);return false;
Look, a TelePrompter is a tool, like anything else, and using the right tool for the right job is part of competent performance. Using it a press briefings, though, looks more like Obama is helpless without a script than a man relying on technology for success. Had the media paid attention to Obama’s disastrous off-script performances during the campaign, he might not be at the podium at all now.
http://www.luxetlibertas.com" onclick="window.open(this.href);return false;

Gebruikersavatar
Scarlatti
Berichten: 5299
Lid geworden op: vr mei 09, 2008 10:12 pm

Re: President Obama

Bericht door Scarlatti »

nou dat denk IK dus ook, want ik vond toen al dat ie in t 'begin' langzaam, wegdwalend steeds, spràk, reuze irritant! Ik hoorde pas van die tools terwijl ie geïnstalleerd werd tot president :redface: ongelooflijk.. ik vind t meer en meer een hele enge zaak die nog wel eens NOG desastreuzer uit kan pakken dan ik al dacht.. :?
Islam=LEVENSBEDREIGEND

'LOQUENDI LIBERTATEM CUSTODIAMUS'
Laten wij waken over de vrijheid van het spreken... (Pim Fortuyn 1948-2002)

Vrijdenker
Berichten: 1747
Lid geworden op: do jul 15, 2004 10:07 pm
Contacteer:

Re: President Obama

Bericht door Vrijdenker »

Chas Freeman and 9/11
http://sandbox.blog-city.com/chas_freem ... ber_11.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Does Freeman really believe that Israel's actions caused Bin Laden's terror? Who knows? He's put forward two completely contradictory explanations. One would like to believe that in his heart of hearts, he still knows what he knew in 1998, that Bin Laden's "campaign of violence against the United States, has nothing to do with Israel." One would like to believe that in 2006, he was cynically shilling for the Saudis when he blamed 9/11 on "our unflinching support and unstinting subsidies of Israel's approach." Because if he wasn't just cynically shilling, he's gone off the rails. (Actually, there is a third Freeman explanation for 9/11, so bizarre that I don't know quite how to categorize it. Parse this: "What 9/11 showed is that if we bomb people, they bomb back.")

If Freeman's gone off the rails, he obviously shouldn't be taken out of mothballs to coordinate U.S. intelligence. But that's so even if he was just cynically shilling. “An ambassador," said Sir Henry Wotton, "is an honest man sent abroad to lie for his country.” In America, an ex-ambassador is all too often an honest man hired from abroad to lie to his own country. Freeman may have an impeccable record of past service, just as his old buddies attest. But if the National Intelligence Council and its products are to earn the respect of the American people, the NIC chair cannot be suspected of ever having deliberately twisted the truth into something else for our consumption, especially on a crucial issue of national security and at the behest of foreign interests.

Chas Freeman doesn't pass that test.
http://www.luxetlibertas.com" onclick="window.open(this.href);return false;

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76601
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: President Obama

Bericht door Ariel »

Obama overweegt te praten met Talibanleiders
zondag 8 maart 2009

De Democratische Amerikaanse president Barack Obama sluit overleg met gematigde elementen binnen de radicaalislamitische terreurbeweging Taliban in Afghanistan en Pakistan niet uit.

In een interview dat de krant The New York Times zaterdag publiceerde, verwees hij naar Amerikaanse successen in Irak nadat er contacten waren gelegd met fundamentalistische opstandelingen daar.

Obama sprak over vergelijkbare kansen voor een verzoeningsproces in Afghanistan en de Pakistaanse regio waar de extremisten zich ophouden.

Oorlog
'Maar de situatie in Afghanistan is, zo mogelijk, complexer,' erkende hij. Obama verwees onder meer naar de geschiedenis van onafhankelijk opererende stammen in Afghanistan. De vraag of de Verenigde Staten de oorlog in Afghanistan aan het winnen zijn, beantwoordde Obama met een kort 'nee'.

Voordat hij president werd had Obama al laten doorschemeren open te staan voor gesprekken met gematigde Talibanleiders. De Amerikanen en hun bondgenoten hadden in 2001 het islamistische Talibanregime in Afghanistan van de troon gestoten.

Oppakken
In het gesprek met The New York Times zei Obama ook dat Amerikanen terreurverdachten in een ander land zouden kunnen oppakken, zonder dat dit gebeurt in samenwerking met de autoriteiten van dat betreffende land.

De president stelde dat de Amerikanen een lid van het terreurnetwerk al-Qa'ida gevangen zouden kunnen nemen, die zich ophoudt in een land waar hij niet wordt vervolgd en waar hij ook niet hoeft te vrezen voor uitlevering aan de VS.
http://www.elsevier.nl/web/10226280/Nie ... eiders.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

:shock: Hoe moet ik me de gematigde elementen binnen de radicaalislamitische terreurbeweging Taliban in Afghanistan en Pakistan voorstellen?
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Plaats reactie