De nu ex President Obama.

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71595
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: President Obama

Berichtdoor Ariel » Za Jun 06, 2009 10:18 pm

Moslim Broederschap moet lachen om rede Obama
Ferry Biedermann
Gepubliceerd op 05 juni 2009

CAIRO - De aanhangers van de fundamentalistische Moslim Broederschap waren bij uitstek de doelgroep van de toespraak van de Amerikaanse president Obama in Caïro eerder deze week. De machtige beweging is fel anti-Amerikaans. Uit haar rangen komen, soms via omwegen, veel van de extremisten voort waar Obama tegen strijdt.

De beweging, die haar wortels heeft in Egypte, is daar een oppositiebeweging die niet officieel als partij erkend wordt maar wel bijzonder veel invloed heeft, binnen en buiten de grenzen. De Palestijnse Hamas-beweging begon bijvoorbeeld als een afsplitsing.

Is Obama nu een populariteitsrace met de Moslim Broederschap aangegaan? Mohamed Habib, vicevoorzitter van de Moslim Broederschap, moet er smakelijk om lachen. ‘Wij als Moslim Broederschap hebben geloofwaardigheid. We maken enorme offers om onze mensen te dienen. Obama moet zijn geloofwaardigheid nog bewijzen. Als hij met zijn toespraak wat goede wil heeft gecreëerd in de islamitische wereld dan kan die meteen weer verdwijnen op het moment dat hij een negatieve positie inneemt.

Maar u bent het ermee eens dat de toespraak voor een deel op uw aanhangers gericht was, want de beweging staat bekend als anti-Amerikaans?

‘Wij zijn niet tegen het Amerikaanse volk maar we zijn tegen de daden van de verschillende Amerikaanse regeringen, die proberen te domineren, te controleren, die een dubbele standaard aanhouden en die een geschiedenis van agressie en bezetting hebben. We kunnen niet de andere kant opkijken en vergeten en vergeven.’

Vindt u dat de toespraak genoeg positieve elementen bevatte?

‘In werkelijkheid is er niets nieuws aan de nieuwe regering, vooral als het gaat om de belangrijkste strategieën over Afghanistan, Irak en de Palestijnse zaak. Er is geen verschil tussen wat Bush zei en wat Obama zegt.

‘Obama gaat zelfs verder door te eisen dat de Arabische wereld Israël erkent. Hij belooft er niets voor terug, alsof we iets voor niets moeten weggeven. We weten allemaal dat Israël internationaal immuniteit heeft.

‘Het probleem is dat de toon is veranderd, de taal is anders. Obama probeert in te spelen op de grote emoties, zijn taal was nederig en hij zei dat er verzoening en samenwerking moet zijn en dat er geen botsing tussen de samenlevingen is.

‘Dat zijn goede woorden, maar politiek is niet gebouwd op mooie woorden en verklaringen, maar op wat er op de grond gebeurt.’

Voor de Amerikanen is de samenwerking met de islamitische wereld tegen het extremisme een van de belangrijkste onderwerpen. Denkt u dat de president daarvoor gehoor vindt?

‘We moeten niet vergeten dat veel van dat extremisme een reactie is op Amerikaanse daden en de racistische politiek van de zionistische staat. Bush en zijn leger hebben in Irak een miljoen mensen gedood. Is dat geen genocide, geweld, extremisme of terrorisme?

‘Goed, we moeten eerlijk zijn, de dictatoriale regimes in de Arabische wereld produceren extremisme en het terrorisme. Maar de acties van de VS en Israël zijn de echte veroorzakers van extremisme, geweld en terrorisme.’


http://www.volkskrant.nl/buitenland/art ... rede_Obama
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71595
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: President Obama

Berichtdoor Ariel » Zo Jun 07, 2009 12:31 pm

Taliban: Toespraak Obama ‘bedrieglijk'
ANP, Reuters
Gepubliceerd op 07 juni 2009 09:14, bijgewerkt op 7 juni 2009

LONDEN - De toespraak waarmee Barack Obama zich donderdag tot de islamitische wereld richtte, staat bol van ‘bedrieglijke slogans’.

De redevoering (pdf) van Barack Obama in Caïro heeft niets gedaan om de relaties tussen Amerika en moslims te veranderen.

Dit stelt de leiding van de Taliban in een zaterdag via islamistische internetfora verspreide reactie. ‘

Zijn zondigende bezettingstroepen gaan door met het doden, martelen en arresteren van moslims in Afghanistan en Irak, met het met voeten treden van hun welverdiende rechten, met het hen genadeloos doden voor het verdedigen van hun rechten en met het hen in de meest verschrikkelijke gevangenissen in de wereld smijten’, aldus de radicale Afghaanse koranstudenten, die in 2001 door de Amerikanen van het pluche van de macht in Kabul werden verdreven.

http://www.volkskrant.nl/buitenland/art ... edrieglijk
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

De rosse baard
Berichten: 20
Lid geworden op: Di Mei 26, 2009 11:39 am

Re: President Obama

Berichtdoor De rosse baard » Zo Jun 07, 2009 1:25 pm

Forumleden, denken jullie niet dat Obama ergens gelijk heeft door te proberen de wind uit de zeilen te halen van groepen als de Moslimbroederschap? Een president die de koran 'heilig' noemt, het gaat me erg moeilijk af. Maar in de ogen van de Arabische wereld is het dat wél. Misschien is het gemakkelijker de mensen een deel te sturen vanuit hun positie, dan radicaal hun geloof en wereldbeeld te ondergraven. Het is gemakkelijker om te zeggen dat de islam voor vrede staat en dat de islamitische terreurgroepen zogenaamd fout bezig zijn, dan de moslims in het geheel ervan te overtuigen dat hun hele wereldbeeld compleet fout is, en dat de terreur veroorzaakt wordt door hun geliefde profeet en zijn ideëen.

Maar: ik vrees dat dit op de lange termijn onze weerstand tegen de islamideologie enkel maar verder zal verzwakken. dus erg riskant..

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71595
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: President Obama

Berichtdoor Ariel » Zo Jun 07, 2009 1:50 pm

Ik zie het meer als een teken van zwakte De rosse baard .

Welkom trouwens op het forum. Dat had ik nog niet gedaan. Als je wilt kan jij je ook nog even voorstellen.

Islam zal deze toespraak ook zien als een teken van zwakte. Hij prijst de koran aan, en verketterd de Joden. Deze man is een Moslim in zijn hart. Ik vertrouw hem voor geen cent. Hij heeft gezegd : Islam is a part of America" , maar waarschijnlijk bedoelt hij "America is a part of Islam.

En wat betreft de gouden eeuw van Islam verkondigd hij ook nog eens de nodige leugens.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

BFA
Berichten: 11600
Lid geworden op: Vr Sep 29, 2006 5:18 pm

Re: President Obama

Berichtdoor BFA » Zo Jun 07, 2009 3:19 pm

Obama ergens gelijk heeft door te proberen de wind uit de zeilen te halen van groepen als de Moslimbroederschap?


Als Obama iets gedaan heeft, is het de MB, Hamas, en alle radicale groeperingen de wind in de zeilen gegeven, elke natiestaat in het MO ondergraven.
Hij sprak tot de Moslimwereld. Alsof de Moslimterritoria één zijn. De enigen die, die retorieke eenheid gebruiken als streefdoel zijn de MB &co.

Het is gemakkelijker om te zeggen dat de islam voor vrede staat en dat de islamitische terreurgroepen zogenaamd fout bezig zijn, dan de moslims in het geheel ervan te overtuigen dat hun hele wereldbeeld compleet fout is, en dat de terreur veroorzaakt wordt door hun geliefde profeet en zijn ideëen.


Er zijn intellectuelen aan het werk in het MO die de geschiedenis van Islam interpreteren zoals die is. Gewelddadig en onmenselijk. Die heel goed weten dat de terreur veroorzaakt wordt door ideen van hun geliefde profeet. Dit verkondigen.
AL deze hervormingsgezinde mensen hun standpunten zijn nu ondergraven. Je mag Obama daar heel dankbaar voor zijn.

Je mag een speech niet beoordelen op de inhoud, moet dit doen op veranderingen die erop volgen.
Obama mag zeggen wat hij wil. Zijn handelen is gebonden aan de realiteit. Deze realiteit maakt dat hij zijn speech onmogelijk kan naleven.
MB weet dit en maakt er reeds allusies op. De volgende gebeurtenissen zullen maken dat zij uit deze speech winst gaan halen.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;

Vrijdenker
Berichten: 1748
Lid geworden op: Do Jul 15, 2004 10:07 pm
Contact:

Re: President Obama

Berichtdoor Vrijdenker » Ma Jun 08, 2009 1:23 am


Vrijdenker
Berichten: 1748
Lid geworden op: Do Jul 15, 2004 10:07 pm
Contact:

Re: President Obama

Berichtdoor Vrijdenker » Ma Jun 08, 2009 1:28 am

Obama in Cairo
http://www.spectator.co.uk/melaniephill ... airo.thtml

So in conclusion, yes, there was some positive stuff in this speech – but it was outweighed by the United States President's shocking historical misrepresentations, gross ignorance, disgusting moral equivalence between aggressors and their victims, and disturbing sanitising of Islamist supremacism.

In short, deeply troubling.


Een vertaling is te vinden op: http://hoeiboei.blogspot.com/2009/06/ob ... cairo.html

Vrijdenker
Berichten: 1748
Lid geworden op: Do Jul 15, 2004 10:07 pm
Contact:

Re: President Obama

Berichtdoor Vrijdenker » Ma Jun 08, 2009 1:54 am

‘The Muslim World’
http://article.nationalreview.com/?q=M2 ... VhODU3YmI=

Overseas, the coolest president in history was giving a speech. Or, as the official press release headlined it on the State Department website, “President Obama Speaks to the Muslim World from Cairo.”

Let’s pause right there: It’s interesting how easily the words “the Muslim world” roll off the tongues of liberal secular progressives who’d choke on any equivalent reference to “the Christian world.” When such hyper-alert policemen of the perimeter between church and state endorse the former but not the latter, they’re implicitly acknowledging that Islam is not merely a faith but a political project, too. There is an “Organization of the Islamic Conference,” which is already the largest single voting bloc at the U.N. and is still adding new members. Imagine if someone proposed an “Organization of the Christian Conference” that would hold summits attended by prime ministers and presidents, and vote as a bloc in transnational bodies. But, of course, there is no “Christian world”: Europe is largely post-Christian and, as President Obama bizarrely asserted to a European interviewer last week, America is “one of the largest Muslim countries in the world.” Perhaps we’re eligible for membership in the OIC.


Once Obama moved on from the more generalized Islamoschmoozing to the details, the subtext — the absence of American will — became explicit. He used the cover of multilateralism and moral equivalence to communicate, consistently, American weakness: “No single nation should pick and choose which nations hold nuclear weapons.” Perhaps by “no single nation” he means the “global community” should pick and choose, which means the U.N. Security Council, which means the Big Five, which means that Russia and China will pursue their own murky interests and that, in the absence of American leadership, Britain and France will reach their accommodations with a nuclear Iran, a nuclear North Korea, and any other psycho-state minded to join them.

On the other hand, a “single nation” certainly has the right to tell another nation anything it wants if that nation happens to be the Zionist Entity: As Hillary Clinton just instructed Israel re its West Bank communities, there has to be “a stop to settlements — not some settlements, not outposts, not natural-growth exceptions.” No “natural growth”? You mean, if you and the missus have a kid, you’ve got to talk gran’ma into moving out? To Tel Aviv, or Brooklyn, or wherever? At a stroke, the administration has endorsed “the Muslim world”’s view of those non-Muslims who happen to find themselves within what it regards as lands belonging to Islam: The Jewish and Christian communities are free to stand still or shrink, but not to grow. Would Obama be comfortable mandating “no natural growth” to Israel’s million-and-a-half Muslims? No. But the administration has embraced the “the Muslim world”’s commitment to one-way multiculturalism, whereby Islam expands in the west but Christianity and Judaism shrivel remorselessly in the Middle East.


Zie ook: http://therealshowstopper.wordpress.com ... d-sell-it/

Vrijdenker
Berichten: 1748
Lid geworden op: Do Jul 15, 2004 10:07 pm
Contact:

Re: President Obama

Berichtdoor Vrijdenker » Ma Jun 08, 2009 2:17 am

Obama kam mit Vorkoster in Pariser Restaurant
http://www.welt.de/politik/article38789 ... urant.html

Vrijdenker
Berichten: 1748
Lid geworden op: Do Jul 15, 2004 10:07 pm
Contact:

Re: President Obama

Berichtdoor Vrijdenker » Ma Jun 08, 2009 2:37 pm

Krauthammer: Obama Made "Disturbing Analogy" About Israel
http://www.realclearpolitics.com/video/ ... srael.html

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71595
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: President Obama

Berichtdoor Ariel » Ma Jun 08, 2009 2:38 pm

Saudi vernoemt kameel naar Obama

JEDDAH - De toespraak die de Amerikaanse president Barack Obama op 4 juni in Cairo hield, werd tot in de kleinste nederzettingen in de woestijnen in het Midden-Oosten gevolgd. Een Saudische bedoeïen was z(xa2) onder de indruk van Obama’s woorden, dat hij een dure, prijswinnende kameel naar hem heeft vernoemd.

Vooral de belofte van Obama om het Palestijnse conflict op te lossen, maakte diepe indruk op Awad Khudair Al-Shammari, een kamelenfokker in de woestijn van de Saudische provincie Hail. Dat gold ook voor de vriendelijke woorden die de Amerikaanse president over had voor de Saudische koning Abdullah in zijn rol als beschermheer van de twee heiligste moskeeën in de islam, die in Mekka en Medina.

Het minste dat de kamelenfokker voor Obama kon doen, was wel een kameel naar hem vernoemen als teken van goede wil, aldus de bedoeïen maandag in Saudische media.

http://www.telegraaf.nl/buitenland/4108 ... ama__.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Vrijdenker
Berichten: 1748
Lid geworden op: Do Jul 15, 2004 10:07 pm
Contact:

Re: President Obama

Berichtdoor Vrijdenker » Ma Jun 08, 2009 2:39 pm


Vrijdenker
Berichten: 1748
Lid geworden op: Do Jul 15, 2004 10:07 pm
Contact:

Re: President Obama

Berichtdoor Vrijdenker » Ma Jun 08, 2009 2:44 pm


Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71595
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: President Obama

Berichtdoor Ariel » Ma Jun 08, 2009 2:46 pm

Op hoeiboei staat een goed stuk van Melanie Phillips over de toespraak van Obama

http://hoeiboei.blogspot.com/2009/06/ob ... cairo.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 38688
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: President Obama

Berichtdoor Mahalingam » Ma Jun 08, 2009 8:52 pm

De Huffington Post ziet nu al positieve gevolgen van de speech. De gematigden durven nu hun stem te verheffen en de extremisten worden in de hoek geduwd.
http://www.huffingtonpost.com/2009/06/07/some-islamic-extremists-r_n_212309.html
Evidence Suggests Obama's Speech Already Undercutting Extremists
RAMALLAH, West Bank — From Lebanese guerrillas to Saudi preachers, Islamic extremists have warned followers not to be taken in by President Barack Obama's conciliatory words _ a sign that some may be nervous about losing support if animosity toward the U.S. fades.[...]
There are already some indications his words are having the desired effect of undercutting extremists. A militant leader in Egypt called on the Taliban to respond positively to Obama's gestures, and Hamas militants in Gaza say they are ready "to build on this speech."
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Vrijdenker
Berichten: 1748
Lid geworden op: Do Jul 15, 2004 10:07 pm
Contact:

Re: President Obama

Berichtdoor Vrijdenker » Di Jun 09, 2009 1:01 pm

De nieuwste column van Christopher Hitchens op Slate:

When the Extreme Becomes the Norm
http://www.slate.com/id/2220000/

Take the single case in which our president touched upon the best-known fact about the Islamic "world": its tendency to make women second-class citizens. He mentioned this only to say that "Western countries" were discriminating against Muslim women! And how is this discrimination imposed? By limiting the wearing of the head scarf or hijab (a word that Obama pronounced as hajib—imagine the uproar if George Bush had done that). The clear implication was an attack on the French law that prohibits the display of religious garb or symbols in state schools.


But to the women who are compelled to dress according to the requirements of others, Obama had nothing to say at all, as if the only "right" at stake were the right to obey an instruction that is, in fact—if it matters—not found in the Quran. In Turkey, too, head scarves for women are outlawed in some contexts. Is this, too, Islamophobia? Does the president think that the veil and the burqa are also freely chosen fashion statements? This sort of naiveté is worrying, and it means that among the global Muslim audience, the wrong sort of people were laughing at us, while the ones who ought to be our friends and allies were shedding a disappointed tear.


Vrijdenker
Berichten: 1748
Lid geworden op: Do Jul 15, 2004 10:07 pm
Contact:

Re: President Obama

Berichtdoor Vrijdenker » Di Jun 09, 2009 3:58 pm


Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71595
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: President Obama

Berichtdoor Ariel » Di Jun 09, 2009 5:49 pm

Obama gebruikt Jezus vaker dan Bush

WASHINGTON - Zijn tegenstanders proberen hem vaak af te schilderen als een ongelovige of vanwege zijn tweede naam Hussein als een moslim. Maar sinds zijn beëdiging als president haalt de Amerikaanse president Barack Obama in zijn toespraken geregeld Jezus Christus aan. Dat meldde de politieke website Politico dinsdag.

Of het nu om abortus, het Midden-Oosten of de economie ging, de eerste zwarte Amerikaanse president doorspekte zijn teksten met een verwijzing naar de zoon van God. Zijn voorganger George W. Bush, een herboren christen die alom werd gezien als de vertegenwoordiger van religieus rechts in de Verenigde Staten, deed dat zelden bij dergelijke gebeurtenissen.

Tijdens zijn speech in Caïro vertelde Obama zijn islamitische toehoorders onomwonden dat hij een christen is. Tijdens een toespraak aan de Universiteit van Notre Dame in de VS vertelde hij over de goede werken van christelijke buurtgroepen in Chicago. „Het was door dit werk dat ik tot Jezus kwam”, zei de president. Ook haalde hij de Bergrede van Jezus aan in een toespraak over de economie.

Ruim vier maanden na zijn beëdiging ontstaat het beeld van een president die zich senang voelt bij het publiekelijk uiten van zijn religieuze gevoelens, aldus Politico, hoewel hij tijdens zijn inauguratierede ook nadrukkelijk zijn waardering uitsprak voor aanhangers van andere godsdiensten en atheïsten.

„Ik kan me niet een geval herinneren waarbij Bush als president 'Jezus' of 'Christus' zei”, aldus Tony Perkins, voorzitter van de conservatieve beweging Family Research Council. Perkins juicht Obama's retoriek toe, een president met wie hij het vaak oneens is als het moreel-ethische kwesties gaat. „Het geeft mensen een gevoel van troost.”

De voorzitter van de 'Amerikaanse vereniging voor scheiding van kerk en staat', Barry Lynn, moet echter niets van de trend hebben. „Ik hoef niet van politici te horen hoe religieus ze wel niet zijn”, aldus Lynn.

De christelijke religie speelt een belangrijke rol in de Amerikaanse samenleving. Ruim 80 procent van de Amerikanen zegt te geloven in God. Christelijke belangengroepen hebben grote invloed op de Amerikaanse politiek. Ironisch genoeg kwam Obama mede aan de macht door de steun van miljoenen overwegend jonge, seculiere aanhangers die via internet en op straat onophoudelijk campagne voor hem voerden.

Door regelmatig Jezus aan te halen kan Obama het in potentie negatieve beeld wegnemen dat hij een moslim zou zijn. Nog altijd 11 procent van de Amerikanen gelooft dat er op dit moment een islamitische president aan de macht is.

http://www.telegraaf.nl/buitenland/4120 ... aak__.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Vrijdenker
Berichten: 1748
Lid geworden op: Do Jul 15, 2004 10:07 pm
Contact:

Re: President Obama

Berichtdoor Vrijdenker » Di Jun 09, 2009 6:12 pm

America's first Muslim president?
http://www.washingtontimes.com/news/200 ... president/

During his White House years, William Jefferson Clinton -- someone Judge Sonia Sotomayor might call a "white male" -- was dubbed "America's first black president" by a black admirer. Applying the standard of identity politics and pandering to a special interest that earned Mr. Clinton that distinction, Barack Hussein Obama would have to be considered America's first Muslim president.

This is not to say, necessarily, that Mr. Obama actually is a Muslim any more than Mr. Clinton actually is black. After his five months in office, and most especially after his just-concluded visit to Saudi Arabia and Egypt, however, a stunning conclusion seems increasingly plausible: The man now happy to have his Islamic-rooted middle name featured prominently has engaged in the most consequential bait-and-switch since Adolf Hitler duped Neville Chamberlain over Czechoslovakia at Munich.

Vrijdenker
Berichten: 1748
Lid geworden op: Do Jul 15, 2004 10:07 pm
Contact:

Re: President Obama

Berichtdoor Vrijdenker » Di Jun 09, 2009 9:09 pm

Islam-Frauenrechtlerin Hirsi Ali fordert mehr Mut von Obama
http://www.mvregio.de/213351.html

Vrijdenker
Berichten: 1748
Lid geworden op: Do Jul 15, 2004 10:07 pm
Contact:

Re: President Obama

Berichtdoor Vrijdenker » Di Jun 09, 2009 9:46 pm

Netanyahu convinced Obama seeks clash with Israel to appease Arabs
http://www.haaretz.com/hasen/spages/1091428.html

Prime Minister Benjamin Netanyahu believes that U.S. President Barack Obama wants a confrontation with Israel, based on Obama's speech in Cairo last week, Netanyahu's confidants say.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71595
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: President Obama

Berichtdoor Ariel » Wo Jun 10, 2009 1:29 am

Kader Abdolah spreekt.

Obama verwart moslims
Kader Abdolah

Obama heeft de toverstok van Mozes en de goddelijke kracht van Jezus nodig om een soeverein Palestina tot leven te kunnen roepen
Obama maakte wederom een van zijn verkiezingsbeloftes waar, hij ging naar Egypte om met de moslimwereld te praten.

Amerika heeft door hem een nieuw karakter gekregen. Zijn aanwezigheid in het Witte Huis geeft de oosterling een goed gevoel.

Ik verwachtte dat de verzoenende woorden van Obama richting de moslimwereld en met name Iran, de Iraanse machthebbers wat zachter zouden stemmen jegens Amerika. Maar het werkte juist averechts, hun reactie was nog harder dan tijdens de regeringsperiode van Bush.
Ik heb iets ontdekt: Bush kon de moslims niet gek maken. Ze zagen in hem een foute Amerikaanse leider, zijn aanval in Irak en de misdaden in de gevangenis van Abu Ghraib legitimeerden hun haat.

Obama heeft de moslims in verwarring gebracht. Hij ging naar Egypte en zei tot de moslimwereld: ‘Ik heb de groeten van de moslims van Amerika meegebracht: Salam Elikum.’ En hij beloofde een nieuw begin.

Die woorden lieten je schrikken, omdat ze zo fris en krachtig maar tegelijkertijd gevaarlijk waren. Het leken bijna verboden woorden. Hoezo de groeten van de moslims van Amerika? En de rest van de Amerikanen? Hadden zij de moslims niet gegroet?

Obama stelde zich erg kwetsbaar op. Zijn speech was voor miljoenen moslims een opluchting, maar ik hoorde ook andere geluiden: ‘Hij kan niet. Zij in Amerika laten hem niet. Hij heeft het niet door.’

Zover ik weet, en zover ik gelezen heb, begrijp ik het volgende uit de oosterse wereld:
‘Obama is een bijzonder mens, maar de misdaden die Amerika in de afgelopen decennia in het Midden-Oosten heeft begaan, kan hij niet met een ‘Salam Elikum’ wegwerken.

Hij is een uniek mens, maar hij kent Amerika niet, hij zit er te diep in. Als je te dicht op een rots zit, zie je de berg niet meer. Obama heeft Amerika niet van een afstand gezien, daarom begrijpt hij deze berg niet.’

In deze liefdevolle woorden schuilt bezorgdheid. Men houdt van Obama, maar is bang dat hij zich verbrandt als hij te dicht bij de oosterlingen komt.

Obama moet over een wonder beschikken om met de moslimwereld opnieuw te kunnen beginnen.

In Egypte richtte de president zich tot de wereld van de moslims. Het is goed te weten dat de moslims uit die verschillende landen niets met elkaar hebben. Ze kennen elkaar haast niet.
Saudi-Arabië heeft niets met Iran.

In de afgelopen achthonderd jaar heeft vrijwel geen Saudi-Arabiër een reis naar Iran gemaakt.

De islam van Egypte is totaal anders dan die van Pakistan.

De islam van Marokko heeft niets met die van China te maken.

Maar er zijn drie dingen die de moslims over heel de wereld verbinden: Allah, de Koran en Palestina.

Obama heeft de toverstok van Mozes en de goddelijke kracht van Jezus nodig om een soeverein Palestina tot leven te kunnen roepen.

De moslims kregen tranen in hun ogen toen hij vanuit Egypte tot hen sprak, maar het overheersende gevoel was: ‘Obama kent Israël nog niet.’

Misschien zijn ze bang dat Obama zijn hoofd zal breken als hij het volume tegen Israël nog verder opschroeft.

Obama ontroert.

http://extra.volkskrant.nl/opinie/artik ... rt_moslims
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

naar boven
Berichten: 5054
Lid geworden op: Do Nov 16, 2006 10:14 pm
Contact:

Re: President Obama

Berichtdoor naar boven » Wo Jun 10, 2009 3:20 am

Maar er zijn drie dingen die de moslims over heel de wereld verbinden: Allah, de Koran en Palestina.


Is Mohammed uit het team gezet?

De onderlinge solidariteit tussen auteurs is ook niet meer wat het geweest is. Kinnesinne?
RTFM

Vrijdenker
Berichten: 1748
Lid geworden op: Do Jul 15, 2004 10:07 pm
Contact:

Re: President Obama

Berichtdoor Vrijdenker » Do Jun 11, 2009 1:11 am

Nieuws over Jeremiah Wright, de "spirituele mentor" van Barack Obama:

Rev. Wright on Obama: “Them Jews aren’t going to let him talk to me”
http://hotair.com/archives/2009/06/10/r ... alk-to-me/

En naar diens preken heeft Barack Obama twintig jaar lang geluisterd (hij nam zelfs een preek van Wright op in zijn boek The Audacity Of Hope).....

:roll:


Terug naar “Topics allerhande”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 5 gasten