PvdA haalt uit naar Wilders, Verdonk en Pechtold

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72535
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

PvdA haalt uit naar Wilders, Verdonk en Pechtold

Berichtdoor Ariel » Za Mar 14, 2009 5:42 pm

De leden van de PvdA houden dit weekend een congres waar zij de kandidaten voor de Europese verkiezingen kiezen. De meest heikele onderwerpen op de agenda zijn echter de nieuwe koers over de integratie van minderheden en de manier waarop Nederland moet omgaan met de economische crisis.


PvdA haalt uit naar Wilders, Verdonk en Pechtold
zaterdag 14 maart 2009 14:37

Voorzitter Lilianne Ploumen van de PvdA heeft zaterdag felle kritiek geuit op politici Geert Wilders van de PVV, Rita Verdonk van TON en Alexander Pechtold van D66.

Volgens haar doen zij niets om de integratie in Nederland te bevorderen.

'Aanpassen of opdonderen'
Ploumen stelt dat Wilders en Verdonk het alleen over 'aanpassen of opdonderen' hebben als het gaat over de integatie van migranten. 'Zij komen niet met werkbare oplossingen', aldus de partijvoorzitter van de PvdA.

Als voorbeeld noemt zij de suggestie van Wilders om het leger af te sturen op probleemjongeren die voor ernstige overlast zorgden in een achterstandswijk in Gouda. 'Ik wist dat je blond was. Maar zo blond, dat had ik niet verwacht', aldus Ploumen.

Pechtold
Zij ziet liever dat de overheid 'een leger van onderwijzers, sportleraren en werkgevers' naar Gouda stuurt. Volgens Ploumen houdt ook D66-leider Alexander Pechtold zich afzijdig met zijn commentaar dat de integratie veelal vanzelf gaat. 'Dat werkt wellicht in een Wageningse villawijk, maar niet bij mij in Slotervaart.'

Ploumen verdedigt zaterdag op het congres van de PvdA haar nota over de nieuwe koers van de partij over de integratie. Na kritiek onder leden heeft zij de toon van het stuk verzacht. Partijleider en minister van Financiën Wouter Bos en Integratieminister Eberhard van der Laan omarmen de nota.

http://www.elsevier.nl/web/10227063/Nie ... chtold.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72535
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: PvdA haalt uit naar Wilders, Verdonk en Pechtold

Berichtdoor Ariel » Za Mar 14, 2009 5:45 pm

Reactie van Verdonk.

Verdonk: PvdA blijft naïef

DEN HAAG - „De PvdA blijft naïef.” Dat is volgens Tweede Kamerlid Rita Verdonk nu al de conclusie van het PvdA-congres. Voorzitter Lilianne Ploumen verwijt haar niets te doen om de integratie van migranten te bevorderen en het alleen maar te hebben over 'aanpassen of opdonderen'.

Maar volgens Verdonk gaat het daar juist om. „Mensen die zich willen aanpassen, die integreren. Die doen mee. Mensen die zich niet aanpassen, moeten terug naar hun land van herkomst”, zei de leidster van Trots op Nederland in een reactie. Mensen kunnen volgens haar heel goed hun eigen verantwoordelijkheid nemen. „Het gaat erom of mensen willen.”

Verdonk stond wel te kijken van de kritiek van Ploumen. Vorige week las ze een bijdrage van partijleider Wouter Bos in een krant. „Ik dacht toen: die heeft mijn stuk overgenomen, dit is plagiaat. Niet dus.”

Ploumen schaarde D66-leider Alexander Pechtold in hetzelfde rijtje als Verdonk en Geert Wilders. Pechtold zou zich afzijdig houden met zijn commentaar dat de integratie vaak vanzelf gaat. „Een stuurloze partij moet niet proberen een ander de weg te wijzen”, stelde D66-voorzitter Ingrid van Engelshoven in een reactie.


Reactie van Wilders.

Wilders: PvdA is bange partij

DEN HAAG - „Het zijn allemaal bange partijen en bange politici van oude gezapige partijen in paniek over de populariteit van de PVV.” Met die woorden reageerde PVV-leider Geert Wilders zaterdag op de kritiek van PvdA-voorzitter Lilianne Ploumen aan zijn adres en een soortgelijke uithaal van GroenLinks en D66 van vorige week.

Volgens Ploumen doen politici als Wilders en Rita Verdonk niets om de integratie van migranten in Nederland te bevorderen en hebben ze het alleen over 'aanpassen of opdonderen” als het daarover gaat. „Voor wat betreft Ploumen en haar PvdA: het is voor hen aanpassen of opdonderen”, stelde Wilders. „Wij gaan met nog meer enthousiasme en overtuiging door”, voegde hij eraan toe.


Bron.....http://www.telegraaf.nl/
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Links666
Berichten: 1058
Lid geworden op: Di Mei 20, 2008 1:36 pm
Locatie: Flanders Fashion Institute

Re: PvdA haalt uit naar Wilders, Verdonk en Pechtold

Berichtdoor Links666 » Za Mar 14, 2009 6:18 pm

Ik hoorde vanochtend PvdA voorzitter Ploumen op de radio. Ze hadden het over het aantal ingediende amendementen op de integratienota. Er zijn er bijna 400 ingediend, en dat terwijl er normaal gesproken 500 ingediend worden: voor het HELE PvdA partijprogramma!

Mahalingam
Berichten: 39343
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: PvdA haalt uit naar Wilders, Verdonk en Pechtold

Berichtdoor Mahalingam » Za Mar 14, 2009 8:46 pm

Zij ziet liever dat de overheid 'een leger van onderwijzers, sportleraren en werkgevers' naar Gouda stuurt. Volgens Ploumen houdt ook D66-leider Alexander Pechtold zich afzijdig met zijn commentaar dat de integratie veelal vanzelf gaat. 'Dat werkt wellicht in een Wageningse villawijk, maar niet bij mij in Slotervaart.'

Dat van die onderwijzers is een goed idee voor de toekomst. Over een paar jaar komen de eerste lichtingen van de Pabo die kunnen rekenen, schrijven en lezen. Die zelfs redelijke taalbeheersing hebben want ze moeten tegenwoordig een toets doen om tot de Pabo toegelaten worden.
Die sportleraren: beter van niet. Voordat je het weet heb je veel getrainde gevechtsmachines. Hardloop training: heel goed om weg te kunnen rennen voor de politie na een beroving van een oudje.
Werkgevers naar Gouda? Daar hoef je niks aan te stimuleren. In die streek zijn al vele kleine bedrijven en de werkeloosheid is veel minder dan b.v. in Rotterdam.
De regio Rijnmond, met Rotterdam als ijkpunt, heeft een beroepsbevolking waarvan bijna 13 procent werkzoekend is; in buurregio Rijn-Gouwe, met Gouda en Leiden als grootste centra, is 4,8 procent op zoek naar werk, het laagste percentage in Nederland.

http://www.nrc.nl/dossiers/werk_en_loopbaan/arbeidsmarkt/article1618365.ece/Werkloos_Volop_werk_in_Gouda.
De minste werkloosheidspijn zit in de regio Rijn-Gouwe. Ook in deze regio, met plaatsen als Waddinxveen en Gouda, is de jeugdwerkloosheid een probleem. Maar hier loopt het percentage werkzoekenden slechts mondjesmaat op
Dus Mevr. Ploumen vergist zich deerlijk als ze denkt dat er extra werkgevers in Gouda nodig zijn als remedie.

En Ploumen zou vol in het leven van 020-Gaza staan want ze woont in Slotervaart. Dit vond ik:
We zitten in haar huis in Slotervaart, een stadsdeel in Amsterdam-West dat veel armoede en multiculturele drama’s kent. Het is geen truc om zichzelf te presenteren als iemand die voeling heeft met de straat, zegt Lilianne Ploumen. Haar huis is ook een beetje te mooi om er op die manier mee te koketteren.

Dit komt van onverdachte bron:
http://www.amsterdam.pvda.nl/afdeling_nieuwsbericht/4629/slotervaart:
"multiculturele drama’s ". Ze geven hier zelfs toe dat de multikul zijn nadelen heeft!!! (dat 'drama' zal toch niet bedoeld zijn in theatrale zin?)
Nog zo een tussendoor-detail:
Ploumen was voorzitter van de sollicitatiecommissie die oud-politieman en oud-moskeebestuurder Ahmed Marcouch in Slotervaart op nummer één zette voor de plaatselijke verkiezingen. Een meesterzet. Marcouch schopte het tot stadsdeelvoorzitter en is met zijn onorthodoxe aanpak van de problemen in de wijk uitgegroeid tot een politieke held.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72535
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: PvdA haalt uit naar Wilders, Verdonk en Pechtold

Berichtdoor Ariel » Za Mar 14, 2009 11:34 pm

PvdA-leden akkoord met nieuwe integratiekoers
zaterdag 14 maart 2009

De leden van de PvdA stemmen in met de nieuwe koers van de partij over de integratie van immigranten. Zij gingen zaterdag op het partijcongres van de PvdA akkoord met de integratienota van het bestuur nadat voorzitter Lilianne Ploumen de toon van het stuk eerder had verzacht.

De oude versie van de nota zorgde voor veel discussie binnen de partij. In het stuk kijkt de PvdA meer dan voorheen naar de problemen die veel autochtonen ervaren met allochtonen.

Het PvdA-bestuur wijst in de notitie verder nadrukkelijk op de eigen verantwoordelijkheid van immigranten om deel te nemen aan de Nederlandse maatschappij.

Ella Vogelaar
Volgens sommige prominente PvdA'ers blijft het PvdA-bestuur ook in de nieuwe tekst te veel hameren op de gevaren die aan immigratie kleven en worden de positieven kanten van de integratie onderbelicht. Het gaat daarbij onder anderen om ex-Integratieminister Ella Vogelaar en de Groningse burgemeester Jacques Wallage.

Verdeeldheid
De nieuwe nota moet een einde maken aan de verdeeldheid binnen de partij. Deze werd vorig jaar pijnlijk duidelijk door een openlijk meningsschil tussen Vogelaar en partijleider Wouter Bos.

Volgens Bos moeten problemen met de integratie duidelijk worden benoemd en moeten politici niet de angst hebben dat groepen mensen zich daardoor in de hoek voelen gezet.

Vogelaar stelde daarentegen dat een hard toon in het debat de integratie kan schaden. In de extra aanpassingen die de leden zaterdag hebben geëist, lijken zij zich achter de afgezette Vogelaar te scharen. De leden dragen het bestuur van de partij op de passage die stelt dat 'krenken mag' te schrappen.

Eberhard van der Laan, de opvolger van Vogelaar, vindt het niet zo erg dat de passage uit de nota is gehaald. Volgens hem zijn de leden niet zo zeer tegen krenken maar vinden zij dat de partij niet moet benadrukken dat dit vanwege de vrijheid van meningsuiting is toegestaan.

Fitna
De leden hebben er verder voor gezorgd dat in de integratienota van de PvdA geen verwijzing meer staat naar Fitna, de anti-islamfilm van Geert Wilders. De achterban van de PvdA vindt dat elk woord dat aan deze 'nietszeggende film' wordt besteed, er een te veel is.

http://www.elsevier.nl/web/10227082/Nie ... ekoers.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Anneke
Berichten: 1177
Lid geworden op: Vr Jan 12, 2007 6:59 pm

Re: PvdA haalt uit naar Wilders, Verdonk en Pechtold

Berichtdoor Anneke » Zo Mar 15, 2009 12:54 am

Ik heb het al eerder gezegd, en het kan ook aan mij liggen, maar het zo aanpassen van je nota omdat je je achterban niet wil verliezen, dat is toch een duidelijk kenmerk van populisme?

De leden hebben er verder voor gezorgd dat in de integratienota van de PvdA geen verwijzing meer staat naar Fitna, de anti-islamfilm van Geert Wilders. De achterban van de PvdA vindt dat elk woord dat aan deze 'nietszeggende film' wordt besteed, er een te veel is.


Dat terwijl Wilders vaak wordt gekenmerkt als populist, terwijl het hem werkelijk geen zak kan schelen hoe zijn achterban erover denkt. Wilders heeft heldere en duidelijk geformuleerde standpunten. Als je het er niet mee eens bent, adviseert Wilders zelf je om een andere partij uit te kiezen. Wilders gaat niet naar de mensen toe; hij laat de mensen op zich af komen. Waarom wordt populisme dan altijd gelinkt aan rechts? Zelfs in de lesboeken die ik moet doornemen worden deze twee altijd in 1 adem genoemd, alsof rechts voornamelijk uit opportunisten bestaat.

naar boven
Berichten: 5054
Lid geworden op: Do Nov 16, 2006 10:14 pm
Contact:

Re: PvdA haalt uit naar Wilders, Verdonk en Pechtold

Berichtdoor naar boven » Zo Mar 15, 2009 2:00 am

Anneke schreef:Ik heb het al eerder gezegd, en het kan ook aan mij liggen, maar het zo aanpassen van je nota omdat je je achterban niet wil verliezen, dat is toch een duidelijk kenmerk van populisme?

Nee, het is eerder cliëntelisme: je partijprogramma afstemmen op je achterban en ze voordeeltjes bezorgen.

Populisme is (volgens Wikipedia) eerder een politieke stijl dan een ideologie. Het is een discours waar het volk centraal staat; een communicatiewijze die door eender welke ideologische stroming gebruikt kan worden om haar boodschap over te brengen. Ze gaat uit van de onderdrukking van de bevolking door een elite die de staat beheerst, en wil aldus naar een samenleving waar het volk de staat beheert en de staat zo geen instrument van onderdrukking meer kan zijn. Hierbij refereert ze constant aan de economische en sociale status van de "gewone man".

Een partij die aan de macht is kan dus niet populistisch zijn.
Partijen die wel aan de macht zijn kunnen de oppositiepartijen van populisme beschuldigen.
En dat doen ze dus ook voortdurend..
RTFM

Links666
Berichten: 1058
Lid geworden op: Di Mei 20, 2008 1:36 pm
Locatie: Flanders Fashion Institute

Re: PvdA haalt uit naar Wilders, Verdonk en Pechtold

Berichtdoor Links666 » Zo Mar 15, 2009 2:29 am

Anneke schreef:Waarom wordt populisme dan altijd gelinkt aan rechts? Zelfs in de lesboeken die ik moet doornemen worden deze twee altijd in 1 adem genoemd, alsof rechts voornamelijk uit opportunisten bestaat.

De reden dat de gemiddelde Nederlander populisme gelijkstelt met rechts komt door Hitler, die nu eenmaal de bekendste populist is. Een tweede reden is misschien dat bewegingen die 'het volk' aanspreken vaak nationalistisch van aard zijn, en volgens mij zijn veel nationalistische bewegingen nu eenmaal rechts. 'Nationalisme' is in Nederland een vies woord, dankzij Hitler (en dankzij de politiek correcten die het schuldgevoel van de 2e Wereld Oorlog graag verlengen tot in 2009). Daarom vond ik het ook zo leuk dat Wouter Bos onlangs het woord gebruikte in positieve zin.

Er zijn wel degelijk linkse populisten, reken maar dat 'het volk versus de elite' ook gebruikt wordt/werd door communisten en socialisten. Een Democratische kandidaat uit 2008, John Edwards, werd bijvoorbeeld populistisch genoemd omdat hij het continu had over 'the hard-working common man' versus 'the wealthy and privileged'. Het zou me niet verbazen als Chavez ook een populist is.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 42163
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: PvdA haalt uit naar Wilders, Verdonk en Pechtold

Berichtdoor Pilgrim » Zo Mar 15, 2009 7:53 pm

Links666 schreef:Er zijn wel degelijk linkse populisten, reken maar dat 'het volk versus de elite' ook gebruikt wordt/werd door communisten en socialisten.

Ik zie ook het hele socialisme als een vorm van populisme.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 39343
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: PvdA haalt uit naar Wilders, Verdonk en Pechtold

Berichtdoor Mahalingam » Zo Mar 15, 2009 11:54 pm

Dat de salon-socialisten van de PvdA ook niet vies zijn van een beetje populair populistisch doen zie je aan deze foto. Het köpvöd duikt op in vele congresfoto's waar je onze Wout ziet.

Afbeelding

We moeten dit köpvöd maar goed in de gaten houden. Ze wordt zo naar de voorgrond geschoven, ze zou nog wel eens belangrijk kunnen worden in de PvdA. Desnoods als Wijfje nummer 2 van Woutertje. Goede reclame: Wouter Bos werkt en doet echt persoonlijk aan de multikul!
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Scarlatti
Berichten: 5302
Lid geworden op: Vr Mei 09, 2008 10:12 pm

Re: PvdA haalt uit naar Wilders, Verdonk en Pechtold

Berichtdoor Scarlatti » Ma Mar 16, 2009 12:42 am

Mahalingam schreef:Dat de salon-socialisten van de PvdA ook niet vies zijn van een beetje populair populistisch doen zie je aan deze foto. Het köpvöd duikt op in vele congresfoto's waar je onze Wout ziet.

Afbeelding

We moeten dit köpvöd maar goed in de gaten houden. Ze wordt zo naar de voorgrond geschoven, ze zou nog wel eens belangrijk kunnen worden in de PvdA. Desnoods als Wijfje nummer 2 van Woutertje. Goede reclame: Wouter Bos werkt en doet echt persoonlijk aan de multikul!


ja maar hij heeft een nadeel.. t schijnt dat ie van 'muziek' houdt en dat is 'haram' :razz:
Islam=LEVENSBEDREIGEND

'LOQUENDI LIBERTATEM CUSTODIAMUS'
Laten wij waken over de vrijheid van het spreken... (Pim Fortuyn 1948-2002)

Bloodgod
Berichten: 528
Lid geworden op: Ma Feb 23, 2009 1:29 am

Re: PvdA haalt uit naar Wilders, Verdonk en Pechtold

Berichtdoor Bloodgod » Ma Mar 16, 2009 1:12 am

Wouter Bos is oppermachtig...hij bedient de knopjes.
Zwarte hondekop draagt een electronische halsband.
De rest beeft bij stemverheffing.
Living on enemy ground, I will not obey your law.

mercator
Berichten: 18626
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: PvdA haalt uit naar Wilders, Verdonk en Pechtold

Berichtdoor mercator » Ma Mar 16, 2009 12:18 pm

Mahalingam schreef:AfbeeldingAls je goed kijkt zie je zelfs dat het kopvod een nauwelijks volwassen jongeman is.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Scarlatti
Berichten: 5302
Lid geworden op: Vr Mei 09, 2008 10:12 pm

Re: PvdA haalt uit naar Wilders, Verdonk en Pechtold

Berichtdoor Scarlatti » Ma Mar 16, 2009 1:45 pm

nu je het zegt! :shock: dat zou een goeie zijn! hop UIT die boerka's en kopvodden!
Islam=LEVENSBEDREIGEND

'LOQUENDI LIBERTATEM CUSTODIAMUS'
Laten wij waken over de vrijheid van het spreken... (Pim Fortuyn 1948-2002)

Links666
Berichten: 1058
Lid geworden op: Di Mei 20, 2008 1:36 pm
Locatie: Flanders Fashion Institute

Re: PvdA haalt uit naar Wilders, Verdonk en Pechtold

Berichtdoor Links666 » Ma Mar 16, 2009 7:35 pm

1) dat meisje had 0 fout bij de cito toets en werd dus, demonstratief, in het zonnetje gezet

2) PvdA omarmt, wederom, de orthodoxe hoofddoek

Mahalingam
Berichten: 39343
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: PvdA haalt uit naar Wilders, Verdonk en Pechtold

Berichtdoor Mahalingam » Ma Mei 02, 2011 1:48 pm

Mahalingam schreef:[...]
Dat van die onderwijzers is een goed idee voor de toekomst. Over een paar jaar komen de eerste lichtingen van de Pabo die kunnen rekenen, schrijven en lezen. Die zelfs redelijke taalbeheersing hebben want ze moeten tegenwoordig een toets doen om tot de Pabo toegelaten worden.
[...]

Dat was te optimistisch van mij om te denken dat er leraren komen die wel kunnen rekenen.
Ik heb zojuist gelezen hoe men tegenwoordig didactisch verantwoord moet leren rekenen. Dat is helemaal totaal van de gekke. Met de huidige rekenlessen zou ik ook nooit goed rekenen geleerd hebben. De manier waarop met te werk moet gaan is middeleeuws primitief (alhoewel men toen wel een telraam gebruikte zodat er redelijk foutloos gerekend kon worden)
Ik zou zeggen bekijk het eens in dit document:
http://staff.science.uva.nl/~craats/zwartboek.pdf
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.


Terug naar “Topics allerhande”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bing [Bot] en 11 gasten