Kredietcrisis is veel gevaarlijker dan gedacht!

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40199
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Kredietcrisis is veel gevaarlijker dan gedacht!

Berichtdoor Pilgrim » Do Aug 01, 2019 1:08 am

Financiële systeem in laatste fase voor crash: Helikoptergeld komt eraan

Posted on 31/07/2019

Afbeelding

Omgekeerde wereld: sparen kost meer geld dan schulden maken – ‘ECB is opzettelijk wereld van waanzin binnengegaan’ – ‘Burgers zullen binnenkort geld moeten betalen over hun spaargeld’

Het Westerse financiële systeem dat nog steeds de wereld domineert waggelt nu echt op zijn allerlaatste benen, een feit dat nu ook door analisten in de mainstream media wordt erkend. ‘Sparen wordt bestraft, schulden maken beloond’, en ‘de wereld op zijn kop’ zijn termen die frequent worden gebezigd, alsmede ook steeds duidelijkere waarschuwingen dat dit niet oneindig zo kan en zal doorgaan. De volgende, allang ‘over tijd’ zijnde financiële megacrash komt eraan, zoveel is wel duidelijk. De meningen verschillen echter over hoelang het leven van de terminaal zieke patiënt nog kan worden gerekt. Zijn het nog (hooguit) enige jaren, of nog slechts een paar maanden?

Politic zullen tot op het allerlaatst blijven doen alsof er niets aan de hand is, en als de grote klap dan eenmaal een feit is beweren dat ze ‘het nooit hadden kunnen zien aankomen.’ Oftewel hun gebruikelijke blabla excuses, waar steeds meer mensen doorheen prikken.

‘Sparen loont niet meer’
In de financiële rubriek van Focus (Money Online) wordt letterlijk gesproken van een ‘rente chaos’ en ‘zonderlinge kromtrekkingen’, waarbij ‘zekerheden overboord zijn gegooid’. Zo renderen staatsobligaties van AA+/AAA land Verenigde Staten op dit moment hoger dan die van Baa3/BBB- land Italië. Oftewel: het tot over zijn oren in de schulden gestoken Italië hoeft –overigens net als Griekenland, dat enige jaren nog feitelijk failliet was- minder voor nieuwe schulden te betalen dan Amerika – de omgekeerde wereld.

‘Sparen loont niet meer,’ is dan ook de constatering. Vroeger werd het geld dat je op je rekeningen had staan automatisch meer waard, maar die tijd is definitief voorbij. Het wordt nu juist steeds minder waard. De rente is zo laag, dat de –met manipulaties kunstmatig ‘laag’ gehouden inflatie- toch nog hoger is. (1)

Grote finale moet nog komen: helikoptergeld
Centrale Banken zoals de ECB hebben dit beleid zo lang zó ver doorgevoerd, dat er geen weg meer terug is. ‘De ECB plant helikoptergeld voor iedereen’, schrijft een andere analist op Focus dan ook. ‘Met nul rente en een opzettelijke geldvloed is de ECB een wereld van waanzin binnengegaan... Wie er met wijd geopende ogen naar kijkt, weet dat de grote finale nog moet komen.’

‘De illusionisten van de ECB hebben hun grote konijn nog helemaal niet uit de hoge hoed getoverd. Er is sprake van zogeheten helikoptergeld... In onze tijd heet de magiër Mario Draghi. Achter gesloten laat de ECB de eigentijdse vertaling van ‘whatever it takes’ doorrekenen... De verdeling van helikoptergeld, dus een door de ECB geleide storting direct op de girorekeningen van de burgers van Europa, is geen taboe meer.’

Voor deze fatale laatste stap –te vergelijken met een opzettelijke overdosis morfine toegediend aan een terminale patiënt, wetende dat deze hierdoor zal overlijden- zijn tal van indicaties. Zo verklaarde Marcel Fratzscher, voormalig ECB econoom en huidig president van het Duitse Instituut voor Economisch Onderzoek, dat ‘helikoptergeld maakbaar en waarschijnlijker is dan velen zich kunnen voorstellen.’ Draghi zelf noemde het (wanhoops)concept al 3 jaar geleden ‘zeer interessant’.

‘Waanzin met een methode: burgers worden steeds armer gemaakt’
‘Het is wellicht waanzin, maar tenminste waanzin met een methode,’ spot analist Gabor Steinhardt. Hij wijst in dit kader op het feit dat de Duitse burgers sinds 2010 netto € 358 miljard zijn kwijtgeraakt door het beleid van de ECB. De profiteurs? De staat (vanwege de extreem lage rente) en de banken, grootaandeelhouders en beursspeculanten, waar het grootste deel dat uit de maximaal opengezette geldkranen stroomt blijft hangen.

Rekenen we dit bedrag om naar ons eigen land, dan kan de Nederlandse burger tussen 2010 en eind 2018 wel eens € 65 miljard tot € 70 miljard euro armer zijn geworden. Dan hebben we het nog maar niet over de fors gestegen lasten door energie/klimaatbelastingen, hogere huren, hypotheken en verzekeringen (vooral ziektekosten), en bezuinigingen op toeslagen en voorzieningen.

‘Massale herverdeling: Europese spaarders betalen schuldenbergen’
Steinhardt spreekt dan ook letterlijk van een ‘massale herverdeling (van welvaart) van spaarders naar schuldenaren... Het nul rente beleid werkt als een speciale belasting, die op dit moment door spaarders in heel Europa wordt betaald om de schuldenbergen in Zuid Europa te stabiliseren. Als de rente zou stijgen dan zouden ettelijke banken en als gevolg daarvan mogelijk ook de staten ineenstorten.’ (2)

Thomas Mayer is eveneens in Focus net zo kritisch: ‘De lage rente schudt de wereld door elkaar. Aandelen zijn niet langer zeker, en schulden maken wordt beloond. Dit zijn de absurde gevolgen van de rente-chaos. De ‘grootste mathematische uitvinding van de menselijk geest’ is afgeschaft.’ Vroeger op school leerde je namelijk nog dat sparen loont omdat je rente ontvangt en je geld meer waard wordt, maar nu is exact het omgekeerde het geval. Nu wordt je geld juist minder waard, en daarmee ook je schulden (als je die hebt).

‘Ik leef nu in een verkeerde wereld waarin schulden maken loont, maar geen enkel weldenkend mens geld zou uitlenen aan de schuldenaar.’ Daarom hebben de centrale banken die rol overgenomen, want zij kunnen het uitgeleende geld uit het niets creëren. Maar als de rente ooit weer gaat stijgen ‘volgt er een bloedbad’ dat zijn weerga niet kent. (3)

‘Burgers zullen binnenkort geld moeten betalen over hun spaargeld’
‘De financiële repressie is gekomen om te blijven,’ concludeert Josef Urschitz op Die Presse. De centrale banken zullen niet meer uit de door henzelf gemaakte val van nul rente kunnen ontsnappen. ‘Binnenkort zult u voor sparen zelfs moeten gaan betalen.’ (4)

Inderdaad, zo doodziek is het Westerse financiële systeem geworden, dat u straks een (rente)boete zal moeten gaan betalen over het geld dat u op uw eigen rekeningen heeft staan. Dit is één van de belangrijkste redenen waarom het gebruik van contant geld zo wordt ontmoedigd en steeds vaker onmogelijk wordt gemaakt. Want uw geld van de bank halen heeft geen enkele zin als cash bijna nergens meer wordt geaccepteerd.

Urschitz waarschuwt dat het alleen maar erger kan en zal worden. ‘De geschiedenis heeft aangetoond dat geforceerde geldschepping uit het niets nog nooit tot welvaart, maar op de middellange termijn altijd tot een catastrofe heeft geleid. Men moet er niet op vertrouwen dat de economische natuurwetten niet meer gelden (zoals politici en centrale bankiers lijken te denken), want dat is al vaker fout gelopen.’

Waarschuwingssignalen op diep oranje
Omdat de meeste Nederlanders hun eerste lessen economie op de middelbare school lijken te zijn vergeten en gewoon doorgaan met geld lenen en schulden maken, zal de grote klap hen totaal overrompelen. Voor degenen die hun gezonde verstand niet hebben laten afstompen door de propaganda in de media zijn de huidige ontwikkelingen diep oranje waarschuwingssignalen dat het moment dat er plotseling voorgoed een einde komt aan het huidige ‘het kan niet op’ tijdperk nu echt steeds dichterbij komt.

Xander

(1) Focus
(2) Focus
(3) Focus
(4) Die Presse
(5) Afbeelding Helikopter (bewerkt): Wikimedia Commons, As a work of the U.S. federal government, the image is in the public domain.
(6) Afbeelding 500 euro biljet: Wikimedia Commons, bron: http://www.sarmaroof.com/downloads/500-euro-bill/, auteur: Sar Maroof, licentie Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0 International

https://www.xandernieuws.net/algemeen/f ... omt-eraan/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15441
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Kredietcrisis is veel gevaarlijker dan gedacht!

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Do Aug 01, 2019 12:19 pm

Hahaha!

Wat een poeha allemaal. Zolang inflatie en de prijzen in de hand worden gehouden, mag het geld rijkelijk vloeien. Immers, minder geld leidt tot geen goederen kunnen kopen. Daardoor ontstaat stagnering in productie van goederen met werkloosheid tot gevolg en minder koopkracht. Draai de geldkraan maar open! Ik ben geen econoom, maar de logica ondersteunt mijn gezonde verstand.

Wie het breed wil laten hangen op wat voor manier dan ook, die gaat z'n gang maar. Sparen doe je door thuis geld te bewaren of te beleggen en hoeft al helemaal niet op een bankrekening. Onroerend goed kopen is beter. Was altijd al een prima manier van super sparen.

Wanneer krijgt Xander nu eens eindelijk gelijk? Ik heb zo langzamerhand met hem te doen. [icon_lol.gif]
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

mercator
Berichten: 18487
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Kredietcrisis is veel gevaarlijker dan gedacht!

Berichtdoor mercator » Do Aug 01, 2019 3:30 pm

Hans v d Mortel sr schreef:Wanneer krijgt Xander nu eens eindelijk gelijk? Ik heb zo langzamerhand met hem te doen. [icon_lol.gif]

Idd, ik lees dat Xander de spectaculaire voorspelling doet sparen wordt duurder dan lenen ! Wel, dat is al lang bezig, dat zal Xander nog niet zijn opgevallen. Als je alle kosten en taksen op spaargelden en beleggingen optelt kom je al jaren tot een hoger getal dan de rente op geleend geld.
Investeren in vastgoed dan maar zoals Hans stelt? Dat is zelfs nog meer onderhevig aan fluctuaties. Denk maar aan de ingestorte prijzen in Spanje en Italië.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71297
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Kredietcrisis is veel gevaarlijker dan gedacht!

Berichtdoor Ariel » Do Aug 01, 2019 4:47 pm

mercator schreef:Investeren in vastgoed dan maar zoals Hans stelt? Dat is zelfs nog meer onderhevig aan fluctuaties. Denk maar aan de ingestorte prijzen in Spanje en Italië.


Absoluut. En er zijn maar weinig mensen die kunnen inversteren in vastgoed. Met 30.000 euro spaargeld kan je heus geen huis van kopen .
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6126
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Kredietcrisis is veel gevaarlijker dan gedacht!

Berichtdoor Ali Yas » Do Aug 01, 2019 5:31 pm

Als ik "liggende gelden" had, zou ik investeren in grondstoffen die veel energie kosten om te delven. Denk aan zeldzame metalen met een nuttige functie in de industrie, zoals neodymium:

Afbeelding

Een andere goede investering is in grondstoffen die uniek en onmisbaar zijn en bovendien geheid op raken, zoals het element fosfor.

Afbeelding

Helaas kosten fosforverbindingen per kilo (nog) niet zo heel veel, zodat je veel ruimte nodig hebt. :unhappy:
Truth sounds like hate to those who hate truth.

mercator
Berichten: 18487
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Kredietcrisis is veel gevaarlijker dan gedacht!

Berichtdoor mercator » Do Aug 01, 2019 5:53 pm

Ariel schreef:Absoluut. En er zijn maar weinig mensen die kunnen inversteren in vastgoed. Met 30.000 euro spaargeld kan je heus geen huis van kopen .

Stel dat je 300.000 € hebt en je koopt daar een huis van. Om te beginnen komt het er maar op aan in welke vorm dat je dat geld hebt. Als het in aandelen en obligaties is ga je zware uittredingsboetes aan de bank moeten betalen. Dan komt de overheid langs en je kan al direct 21 % btw laten vallen. Dan heb je dat huis en dan zijn er 3 mogelijkheden:
1. je gaat er zelf in wonen en dan heb je dus eigenlijk gewoon 40 jaar huur voorgeschoten uitgaande van een gemiddelde huur van 600 €.
2. je verhuurt het . Daar moet je zware belastingen op betalen, en als de huurders niet betalen of de boel afbreken is de ellende niet te overzien. En ondertussen moet je toch zelf wonen met alle kosten van dien ?
3. Je verkoopt het met winst. Veel zal dat niet zijn op korte termijn, en als je het jaren bijhoudt kom je in de nadelen van 1. en 2. terecht.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40199
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Kredietcrisis is veel gevaarlijker dan gedacht!

Berichtdoor Pilgrim » Do Aug 01, 2019 6:18 pm

Het beste is gewoon je kapitaal omzetten in goud en zilver. Dat is dan je spaargeld en het is waardevast. Naar alle waarschijnlijkheid stijgt de goud/zilverkoers ook nog en dat is dan vergelijkbaar met een soort 'rente'.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40199
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Kredietcrisis is veel gevaarlijker dan gedacht!

Berichtdoor Pilgrim » Za Aug 17, 2019 9:18 pm

Moord op Epstein niet los te zien van naderende instorting Westerse financiële systeem

Posted on 17/08/2019

Afbeelding

‘Politici zoals Donald Trump en Matteo Salvini begrijpen dat de centrale banken de vijanden van het volk zijn’ – ‘Negatieve rente vaagt pensioenen weg en zal mensen bankroet maken’

Vrijwel niemand op de onafhankelijke en alternatieve nieuwssites gelooft dat Jeffrey Epstein zelfmoord pleegde, zoals gisteren officieel werd gesteld. Vanwege de enorme lading sterke aanwijzingen dat hij werd vermoord omdat hij teveel wist van teveel hooggeplaatste personen (behalve het beruchte Clinton echtpaar en prins Andrew wordt ook Al Gore genoemd) gaan we daar niet opnieuw uitgebreid op in. Maar ‘als de moord op Epstein iets laat zien, is dat er een oorlog gaande is om de controle over wat er nog over is van de uiteenvallende machtsstructuur.’ Tot de grote crash van het hele financiële systeem zal die Westerse elite ‘alles in hun macht doen om iedereen die in hun weg staat te marginaliseren, het zwijgen op te leggen of zelfs te vermoorden, zoals Jeffrey Epstein,’ schrijft analist Tom Luongo.

Het lijkt verwarrend wat er nu allemaal gebeurt, maar dat is het volgens Luongo niet. ‘De centrale banken hebben geen ruimte meer over om deflatie te bestrijden. QE, ZIRP, NIRP, OMT, TARGET2, QT... het komt allemaal op hetzelfde neer: hoe kunnen we nepgeld in nog meer nep balansen stoppen om de illusie van prijsstabiliteit vast te houden.’

‘Trump en Salvini begrijpen dat centrale banken vijand van het volk zijn’
‘De gevolgen van dit gecoördineerde beleid om het bankensysteem van zichzelf te redden hebben over de hele wereld tot massale populistische opstanden geleid, omdat de middenklasse wordt uitgehold doordat zij dit alles moeten betalen. Het enige wat de centrale banken doen is (de virtuele geldstroom / inflatie) tot in het oneindige opblazen, omdat de maatschappelijke onrust die ontstaat door enorme deflatie hun macht nog sneller zal wegvagen.’

‘Ondanks al hun fouten begrijpen leiders zoals Donald Trump, Matteo Salvini en zelfs Boris Johnson dat, om het vertrouwen van het volk te herwinnen, ze zich moeten los worstelen van de controle van de centrale banken over hun regeringen. Politici zoals Trump en Salvini begrijpen dat hun centrale banken de vijanden van het volk zijn. Dit zal hun populistische binnenlandse hervormingsagenda ondersteunen.’

Iedereen die internationale superstructuur bedreigt wordt uit de weg geruimd
‘Dus doen de centrale banken wat ze altijd hebben gedaan: de banken beschermen, en dat betekent inflatie, bailouts en de rest. Tegelijkertijd gaat de machtselite –ik noem ze de Troep van Davos- op volle kracht door om hun reis naar de Dark Side te voltooien, en hun transnationale (EU/VN/IMF/Wereldbank e.a.) superstructuur van verdragen en corporate hegemonie over informatie te creëren, wat ze ironisch The Open Society noemen. Dat betekent dat ze al hun macht zullen blijven gebruiken om iedereen die hen in de weg staat te marginaliseren, het zwijgen op te leggen of zelfs te vermoorden, zoals Jeffrey Epstein.’

Zodra het grote piramidespel van het Westerse financiële systeem zijn terminale fase ingaat, zijn de mogelijkheden om nog meer nepgeld ‘in de virtuele matrassen die bekend staan als banken’ te stoppen echter uitgeput. Dat zal het moment zijn dat het vertrouwen in het hele systeem instort. ‘Daar zien we dagelijks de signalen van. De markten tonen dat steeds opnieuw aan.’

Epstein vermoord omdat hij teveel wist over teveel machtige mensen
Iedere existentiële bedreiging voor de huidige orde moet daarom worden verpletterd. De Westerse elite kan niet anders meer, het is een automatische reflex geworden. ‘Maar de moord op Epstein zet dit gedrag fel in de schijnwerpers. Het was een keuze tussen twee kwaden: of ze vermoorden Epstein, of hij maakt een deal en komt voor de rechter, en honderden zeer machtige mensen worden blootgesteld, samen met de programma’s die de bron zijn van zoveel slecht beleid waar we dagelijks mee moeten leven.’

‘Deze operaties zijn het levensbloed van de machtsstructuur... Mensen worden gekozen en krijgen zo een machtspositie die niet makkelijk kan worden gecontroleerd’ (en in de EUSSR is het zelfs zo erg dat deze mensen niet eens worden gekozen, maar simpelweg aangesteld, en zo aan geen enkele vorm van democratische controle kunnen worden onderworpen).

De centrale banken hebben eveneens enkel nog de keus uit twee kwaden: deflatie of inflatie. Omdat het eerste erger is, wordt automatisch het tweede pad gevolgd. ‘Inflatie verlengt hun controle met nog een dag, nog een week.’ Luongo vergelijkt dit met een man die van een gebouw afvalt en ondertussen alles probeert vast te grijpen om zijn leven te verlengen en het moment waarop hij te pletter valt uit te stellen.

‘Deze strijd win je niet, die overleef je’
‘Wanhopige mensen doen wanhopige en domme dingen. Deze strijd win je niet, maar overleef je. Net als Godzilla die een hele stad verwoest. Als Epsteins moord iets aantoont, is dat er een oorlog gaande is over de controle over wat er nog over is over de uiteenvallende machtsstructuur. En omdat inflatie nog de enige optie is, zal die optie het kleine beetje vertrouwen dat er nog in de instituten die de sociale orde moeten handhaven is, ondermijnen.’

De analist geeft beleggers en investeerders een aantal adviezen om de komende storm –beter gezegd: orkaan- te overleven, maar een aantal daarvan zijn voor de gewone man en vrouw niet van toepassing (zoals zorgen voor meerdere inkomensstromen en het aanschaffen van goud en cryptovaluta). Wat wel van toepassing is: zorg dat je zo min mogelijk schulden hebt, het liefste helemaal geen. Want ‘deflatie en inflatie zijn twee kanten van dezelfde munt, of dezelfde kant van twee munten. Ze zijn beide even destructief.’ (1)

‘EU begraaft economie onder gestoorde idee van gefederaliseerd Europa’
Ook de onafhankelijke topeconoom Martin Armstrong waarschuwt wekelijks voor een ‘levenseinde crisis’, die binnen enkele jaren zal uitbreken en niet alleen zal bestaan uit een financiële en economische, maar ook maatschappelijke instorting. ‘De wereld is gek geworden,’ schreef hij deze week vanuit Europa, waar hij met ontzetting ziet hoe de EU ‘de Europese economie begraaft onder het gestoorde idee van een gefederaliseerd Europa’ waarin het de lidstaten onmogelijk wordt gemaakt om het ook maar ergens over eens te worden (2).

Negatieve rente vaagt pensioenen weg en zal mensen bankroet maken
Zelfs het IMF adviseert nu de rente ‘nog dieper negatief’ te laten gaan. ‘Het is echt heel verbijsterend hoe deze mensen met geen enkele ervaring in de echte wereld proberen om de Marxistische-Keynesiaanse theorie overeind te houden, terwijl meer dan 10 jaar negatieve rente heeft gefaald.’ Hij vergelijkt dit zelfs met het aderlaten in vroeger tijden. ‘Toen dachten ze dat er gif in je bloed zat, en het medicijn was om je te laten leegbloeden. Als je dan stierf namen ze aan dat ze je niet snel genoeg hadden adergelaten.’

‘Deze idioten begrijpen maar niet dat negatieve rente de pensioenen (en spaargeld, en uiteindelijk ook koopkracht) hebben weggevaagd... Nog dieper negatief zal mensen niet dwingen nog meer uit te geven, maar hen enkel bankroet maken.’ (4)

Ondertussen hebben de banken en hun economen in ons eigen land ook onze bevolking wijs weten te maken dat het prima is om met extreem lage rente meer uitgaven te stimuleren, en de mede hierdoor ontstane krankzinnige huizenprijzen goed zijn voor de economie.

Evenzo willen mensen maar niet inzien dat het feit dat de gemiddelde huizenprijs in Amsterdam omgerekend één miljoen gulden nadert niet betekent dat de waarde van het vastgoed zo hoog is geworden, maar de waarde van de munt (de euro) zo laag, sinds de invoering nog geen 20 jaar geleden. Mensen die in de huidige waanzinmarkt een hypotheek afsluiten denken iets te kopen wat altijd in waarde zal stijgen, maar alles wat ze werkelijk doen is het ‘aanschaffen’ van nog meer schuld, die een loden steen om de nek zal blijken zodra de instorting van het systeem een feit is.

Xander

(1) Tom Luongo via Zero Hedge
(2) Martin Armstrong via Zero Hedge
(3) Martin Armstrong
(4) Martin Armstrong
(5) Afbeelding: Embed from Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

https://www.xandernieuws.net/algemeen/m ... e-systeem/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40199
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Kredietcrisis is veel gevaarlijker dan gedacht!

Berichtdoor Pilgrim » Vr Aug 23, 2019 10:26 pm

De hele wereldeconomie zit in een zeer gevaarlijke situatie volgens Judy Shelton, voormalig economisch adviseur van president Trump. Centrale banken begeven zich op gevaarlijk terrein door de rente te verlagen en de munt te devalueren. Daardoor, zo zegt Judy, zou er een nieuwe wereldwijde crisis kunnen ontstaan zoals die van de jaren dertig van de vorige eeuw.
www.geotrendlines.nl

https://ejbron.wordpress.com/2019/08/23 ... erlanders/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6126
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Kredietcrisis is veel gevaarlijker dan gedacht!

Berichtdoor Ali Yas » Za Aug 24, 2019 12:38 pm

Pilgrim schreef:
Centrale banken begeven zich op gevaarlijk terrein door de rente te verlagen en de munt te devalueren.

Lijkt mij ook. Normaal zou de rente de devaluatie moeten overtreffen, anders is er geen reden meer om te sparen en volop reden om te lenen, liefst met een lange looptijd. Tegen de tijd dat de lening moet worden terugbetaald kost dat nog maar weinig.

Ik zou niet weten waarom iemand met dat perspectief bereid zou zijn geld uit te lenen, behalve dan als hij weet dat de rente binnenkort zal stijgen.

In alle andere gevallen kan hij beter investeren in zeldzame mineralen of zo, of in landoppervlak.
Truth sounds like hate to those who hate truth.


Terug naar “Topics allerhande”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten