Climategate.

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Climategate.

Bericht door Pilgrim »

Geen opwarming in Verenigde Staten sinds 2005. Officiële cijfers van de NOAA schetsen ontnuchterend beeld

28 november 2019

Afbeelding

Er is al sinds 2005 geen sprake geweest van opwarming in de Verenigde Staten, blijkt uit gegevens van de Amerikaanse meteorologische dienst NOAA.

Sinds januari 2005 verzamelt de dienst temperatuurgegevens met behulp van het nieuwe Climate Reference Network (USCRN).

Dit netwerk bestaat uit 114 meetstations die verspreid zijn over de aaneengesloten staten.

Iets kouder
De stations zijn doelbewust ver uit de buurt van stedelijke gebieden geplaatst zodat de temperatuurwaarden niet kunnen worden beïnvloed door het microklimaat van de stad.

De nieuwe meetstations laten zien dat er sinds 2005, het moment waarop is begonnen met de metingen, al geen sprake meer is van opwarming in de VS.

Sterker nog: in Amerika is het in vergelijking met 14 jaar geleden zelfs iets kouder geworden.

Eenzelfde beeld
Politici, klimaatactivisten en media beweren vaak dat de aarde opwarmt, maar uit de temperatuurgegevens blijkt dat dit in ieder geval in de VS niet het geval is.

De ruwe data die afkomstig zijn van de oude meetstations laten eenzelfde beeld zien, namelijk dat het nu ongeveer even warm is als 80 jaar geleden.

Controversiële aanpassingen
De enige opwarming sinds 1930 is het gevolg van controversiële aanpassingen aan de ruwe data.

Satellietgegevens laten daarnaast zien dat het wereldwijd slechts 0,15 graad Celsius warmer is geworden sinds 2005.

[Heartland]

https://www.ninefornews.nl/geen-opwarmi ... de-staten/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Climategate.

Bericht door Pilgrim »

De Aarde is groener geworden

Geplaatst op 30 november 2019

Afbeelding

Uitkomsten van een omvangrijk NASA-onderzoek

Meer dan twee decennia lang hebben twee satellieten van de NASA alle mogelijke plaatsen van de wereld met korte tussenpozen steeds opnieuw gefotografeerd. Het verrassende resultaat: de Aarde is groener geworden.


Uitbreiding van de woestijnen? Kappen van het regenwoud? Rooien van groene gebieden voor de industrie en stedenbouw? Dat kan allemaal ten dele wel kloppen. Maar in zijn totaliteit is summa summarum de Aarde in de afgelopen decennia groener geworden.

Tot dit inzicht zijn wetenschappers van de Amerikaanse ruimtevaartautoriteit NASA en de Universiteit Boston gekomen (zie bericht “Focus-Online”). De NASA had meer dan twee decennia lang d.m.v. twee satellieten elke denkbare plek op Aarde steeds opnieuw gefotografeerd.

In veel landen in de wereld werden bossen aangeplant. Niet alleen in Europa. Vooral in China heeft men geprobeerd om door bebossing de uitbreiding van de woestijnen (bijvoorbeeld de Gobi-woestijn) te verhinderen en de luchtkwaliteit te verbeteren. Dat zou ook globaal te merken zijn. Ook India zou daar aan bijgedragen hebben, doordat daar geprobeerd werd om woeste gronden in groene gebieden te veranderen en meer land voor de akkerbouw te winnen. Europa staat op de derde plaats wat betreft het proces van groen maken. De bossen breiden zich verder uit.

De som van alle groene oppervlaktes die in de afgelopen twintig jaar op Aarde nieuw zijn ontstaan, komt overeen met de grootte van het hele Amazonegebied. Desondanks is het kappen van het regenwoud in de tropische regio´s een reden tot zorg. Hier zou men, aldus de onderzoekers, actief moeten worden en de regenwouden beter beschermen.

Bron: www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/11/30 ... -geworden/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Climategate.

Bericht door Pilgrim »

Former IPCC Scientist Attacks New Climate Change Report

November 29, 2019 – Poppalloff

Afbeelding

In a scathing attack upon the IPCC ‘s latest alarmist predictions, Dr. Khadekar lambasted their report for its total lack of scientific backing.
“You know earth’s climate was cooling from 1935-1977 when CO2 was rising very rapidly. And nobody talks about it! The earth’s climate warmed from 1977 – 1998 along with CO2 increase, but in the last 20 years, according to most climate scientists, there has not been any statistically significant warming of the earth’s climate.”
Dr. Madhav Khandekar (Source: Schiller Institute)
The IPCC are demanding that in order to reduce CO2 levels, all nations must agree to de-industrialize and stop carbon emissions so as to save the planet from what the IPCC describe as catastrophic global warming. The IPCC are not basing their research on science, as repeatedly proven by climate scientists from around the world who are in disagreement with their findings.

If it were the case that the planet’s climate was becoming dangerously unbalanced, then would it not be a far more reasonable and intelligent approach to plan for the future and ensure the survival of people by modernizing the entire world economy through global development? Progress will lead us out of any possible impending catastrophe; going backwards into a de-industrialized world will only lead to severe famines and populations exposed to natural disasters.

So, who should we believe, an actual scientist or a bunch of dodgy bureaucrats driving a political agenda?

Dr. Madhav Khandekar holds a PhD in Meteorology from the Florida State University USA (1968) and an MSc in Statistics from Pune University India (1957). Khandekar has been in the field of weather and climate science for over 60 years and has published well over 150 papers, reports, book reviews and scientific commentaries. His current interest is global weather anomalies and extremes and their possible linkage to climate change. He retired as a Research Scientist at Environment Canada in 1997 and lives in Toronto.

I know, I know.

Silly me.

“Shut up and pay your taxes.”

Social Media channels are restricting Electroverse’s reach — be sure to subscribe to receive new post notifications by email (the box is located in the sidebar >>> or scroll down if on mobile).

And/or become a Patron by clicking here: patreon.com/join/electroverse

Any way you can, help us spread the message so others can survive and thrive in the coming times.

https://electroverse.net/former-ipcc-sc ... ge-report/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Climategate.

Bericht door Pilgrim »

Alarmistische taal werkt. Of toch niet?

Geplaatst op 3 december 2019

Afbeelding

Klimaat-alarmisten willen ons laten geloven dat alle wetenschappers het eens zijn over een ras naderende klimaatcatastrofe. De werkelijkheid is dat steeds minder mensen gevoelig zijn voor “de vloedgolf van onzin waarmee het onderwerp klimaatverandering gepaard gaat” (Bjørn Lomborg) Dat is natuurlijk niet zoals klimaatactivisten het graag zien. Dus halen zij alles uit de kast om daar verandering in te brengen.

De massa moet en zal opwarming van de aarde als de moeder van alle problemen zien. Maar mensen wennen aan de handelaars in angst met hun eeuwige klaagzangen en doemscenario’s. Van die ‘opwarming’ is ook weinig te merken. Daarom werd ‘opwarming’ ineens ‘klimaatverandering’. Maar die term is weer te neutraal en daarom niet geschikt om mensen, vooral kinderen, doodsbang te maken. Dus bedacht het marketingteam van Aaron Hall een reeks nieuwe, angstaanjagende labels.

Weg met Global Warming en Climate Change. Binnenkort hebben we het over ‘Global Melting’ of ‘Global Meltdown’. Dat hakt er pas in! Bij Global Melting zie je smeltende ijskappen. En Global Meltdown doet denken aan een ramp met een kerncentrale en wereldwijde vernietiging. Zo heeft Aaron er nog een paar: ‘Climate Collapse’, ‘Climate Chaos’ en ‘Scorched (verschroeide) Earth’. Of het ook waar is, maakt niet uit. Hall gaat zelf voor “Scorched Earth”, de aarde als onbewoonbare plek, een dorre woestenij.

Overdrijven, paniek zaaien en angst aanjagen heeft Hall vast afgekeken van Al Gore. Die voorspelde in 2009 dat de Noordpool in 2015 of eerder ijsvrij zou zijn. Nonsens. Maar de man die thuis in een maand meer energie verbruikt dan een gemiddeld Amerikaans huishouden in een jaar, is in zijn eerste klimaatleugen niet gestikt. In Groot-Brittannië bepaalde het Hooggerechtshof dat zijn eenzijdige en over gedramatiseerde film An inconvenient Truth niet op scholen vertoond mocht worden zonder een aantal kanttekeningen die de feiten afzwakken of zelfs afkeuren.

Het gaat ook helemaal niet om waarheid. De activistenclub Extinction Rebellion geeft gewoon toe dat haar paniekerig bericht dat miljarden mensen zullen sterven aan klimaatverandering nergens op slaat. Maar – nu komt het – zulke opruiende taal vinden zij nodig om begrip te kweken voor hun harde acties om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen: alarmistische taal werkt.

En wat zien we? Terwijl realistische en onderbouwde kritiek op het klimaat-dogma wordt weggezet als nep-nieuws en – echte Orwelliaanse omkering – angst zaaien, krijgen deze aperte leugenaars die bewust paniek zaaien in de media een welwillend podium en van de politiek alle ruimte. De burgemeester van Amersfoort liet hen zelfs demonstreren tijdens Koningsdag en zorgde er zo voor dat ze in Nederland in één klap op de kaart stonden. (Het lijkt mij heel onwaarschijnlijk dat Willem Alexander er niet van op de hoogte was...) En in Amsterdam werden deze drammers bij ordeverstoringen door de politie zo lang mogelijk met fluwelen handschoentjes aangepakt en gedoogd.

Het gaat maar door met die leugenachtige acties, gefaciliteerd door het onderwijs, dat niet doet wat het moet doen, maar wel klimaatleugens erin stampt. Zolang de protesten ‘vreedzaam’ zijn moet het kunnen, toch? Klimaat-blokkeerders geen probleem, maar wee de Blokkeerfriezen! Nog maar afwachten hoe lang klimaatbeschermers afzien van geweld. Het belangrijkste argument voor geweldloosheid is dat het (nu nog) effectiever is dan gewelddadige actie. Maar dat betekent niet dat geweld geen optie is.

Geweld is nooit ver weg en de weg ernaartoe wordt alvast geplaveid door lieden zoals socioloog Kees Schuyt. Die vindt dat vreedzame acties niet per definitie ethischer zijn dan gewelddadige: “Er is geen absolute grens te trekken tussen geweldloosheid en geweld in de zin dat het eerste ‘goed’ en het laatste ‘slecht’ zou zijn.” Ja, zo beweegt de maatschappij zich met grote spoed richting morele waanzin.

Toch is er een lichtpuntje. Alarmistische taal mag dan werken, voortdurend overdrijven en de dingen groter en erger voorstellen dan ze zijn, houdt een keer op. “Je kunt altijd een deel van de mensen voor de gek houden, maar je kunt niet altijd alle mensen voor de gek houden.” Nu al steekt men de gek met de klimaat-hijgerige duiding van het weer, die bij elk weertype het klimaat erbij sleept. Men ziet heel goed in dat de meeste politieke partijen zich op sleeptouw laten nemen door klimaatactivisten met hun absurde eisen. En wie gelooft nog dat liegende Rutte ‘oprecht’ bezorgd is om het klimaat?

Overdrijvingen mogen soms werken, uiteindelijk hebben ze een averechts effect. Om dan als reactie nog méér te gaan overdrijven, is contraproductief. De fabel van Aesopus, De jongen die “Wolf!” riep, laat zien dat het zomaar kan dat klimaat-alarmisten – net als eens de machthebbers in de DDR – op een dag wakker worden en ontdekken dat niemand – zelfs kinderen niet – de klimaatpropaganda nog langer gelooft. Wat zou het mooi zijn als ze dan de prijs moeten betalen voor hun hun loze en overdreven alarmisme. (To cry wolf = loos alarm slaan.) Ik vrees echter dat zij, net als de bewonderaars van de gevangenis die DDR heette en als de aanhangers van de massamoordenaars Mao en Pol Pot, er gewoon mee weg zullen komen. Want ja, de bedoelingen van links worden immer voor goed en bewonderenswaardig gehouden, ongeacht de afschuwelijke gevolgen.

Door: Wim van Schaik

https://ejbron.wordpress.com/2019/12/03 ... toch-niet/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Climategate.

Bericht door Pilgrim »

Waarom ik van gedachten veranderde over door de mens veroorzaakte opwarming van de aarde

Auteur: Chris Boyd. Vertaling: Martien de Wit

Afbeelding
Bron: Tegeltjes bakken

Ik was een anti-multinational, anti-olie, politiek linkse persoon die ook regelmatig somber was en helemaal in paniek raakte over klimaatverandering sinds ik er de eerste keer over las in 1998.

Dus maakte ik van de gelegenheid gebruik om in 2015 mijn creatieve vaardigheden op het gebied van reclame in te zetten voor een vrijwilligersproject, waarbij ik een concept voor virale campagnes ontwierp om aandacht voor klimaatverandering en hernieuwbare energie te vragen.

Ik heb bijna een jaar besteed aan het ontwikkelen van dat concept. Ik heb al mijn vrije tijd en geld gebruikt en veel meer over dit onderwerp gelezen dan ooit tevoren, inclusief veel zaken over CO2.

Hier zijn enkele van de conclusies die ik persoonlijk heb getrokken, eerst aarzelend, en uiteindelijk allemaal tegelijk in de jaren na het project. Plus enkele opvallende punten die ik gaandeweg tegenkwam.

– Er is een element van ‘roofzuchtig groen kapitalisme’ in de beweging die geld verdient door het publiek en politici bang te maken en die de angst aan de gang houdt, ondanks het feit dat geen van hun apocalyptische voorspellingen de afgelopen 30 jaar is uitgekomen.

– Hoewel het onwaarschijnlijk is dat wetenschappers rijk worden aan onderzoek naar de door CO2 veroorzaakte ‘catastrofale klimaatverandering’, zijn veel banen, universitaire afdelingen, vaste lectoraten, hypotheken en universiteitsfondsen nu afhankelijk van het geld dat regeringen geven om dit alles op gang te houden.

– Een atmosferische fysicus of meteoroloog die het oneens is met de theorie van een door de mens veroorzaakte ‘klimaatcrisis’ (zoals die nu wordt genoemd), zal zijn carrière, inkomen en reputatie vernietigd zien worden, in plaats van dat zijn wetenschap objectief wordt bestudeerd en overwogen.

– Veel van het geloof of ongeloof van het publiek over de theorie gaat meer over hun politieke ideologie en de voortdurende microdosering van de klimaatboodschap in de media, dan over enig belangrijk onderzoek naar het onderwerp. Ik zou mezelf enkele jaren geleden ook in deze categorie hebben ingedeeld.

– Er is nog steeds geen direct waargenomen bewijs dat CO2 catastrofale klimaatverandering veroorzaakt. Er zijn alleen correlaties en extrapolaties. Elke grafiek of kaart die u ziet over temperatuurtrends of zeespiegelstijging wordt vaak frauduleus gepresenteerd. Er is nog steeds geen aantoonbaar verband met CO2 en veranderingen kunnen volledig zijn veroorzaakt door natuurlijke cycli. New York lag tenslotte nog maar 20.000 jaar geleden onder ongeveer anderhalve kilometer ijs.

– We weten nog steeds niet genoeg over hoe alle aardse en buitenaardse factoren van wolken, multi-decadale oceaanstroomoscillaties, kosmische straling, zonneactiviteit, waterdamp, bossen, het stedelijke hitte-eilandeffect, Milankovitch cycli, onderzeese geothermische activiteit, de kracht van het aardmagnetisch veld en de natuurlijke CO2-variabiliteit, om er maar een paar te noemen, op talloze manieren op elkaar inwerken. Daarom kunnen we niets beweren over klimaattrends, en er is geen computermodel dat krachtig genoeg is om zoiets te berekenen, zelfs als we alle interacties zouden begrijpen.

– Atmosferische fysici die al tientallen jaren op dit gebied actief zijn, lang voordat de theorie van door CO2 veroorzaakte catastrofale klimaatverandering wijdverspreid werd, bestudeerden ongeveer 22 klimaatfactoren (waarvan enkele hierboven vermeld), waarvan CO2 de minst belangrijke was, omdat het een zeer geringe invloed had.

– De IPCC-voorspellingen zijn allemaal gebaseerd op computermodellen, die grote fouten bevatten of belangrijke beïnvloedende factoren weglaten.

– Er zijn voldoende hooggekwalificeerde en geloofwaardige wetenschappers die niet geloven dat CO2 catastrofale klimaatverandering kan veroorzaken, om deze hypothese met vertrouwen in twijfel te kunnen trekken.

– “Een fundamenteel feit is, dat slechts een zeer kleine verandering (zo klein dat het niet nauwkeurig kan worden gemeten met de momenteel beschikbare observatie-apparatuur), in het wereldwijde wolkendek het opwarmingseffect van de verdubbelde atmosferische koolstofdioxide volledig kan compenseren...” Dr. Mototaka Nakamura

– Van de 0,9 °C opwarming die zich sinds het begin van de vorige eeuw heeft voorgedaan, kan de helft worden toegeschreven aan menselijke activiteit. Van die helft kan 0,225 °C worden veroorzaakt door het stedelijke hitte-eilandeffect. De resterende 0,225 °C opwarming is theoretisch mogelijk veroorzaakt door onze extra CO2.

– De 0,6 °C van opwarming in de periode van 1910 tot 1945 vond plaats toen de extra CO2 die door menselijke activiteit in de atmosfeer werd uitgestoten, naar schatting slechts 18 ppm (delen per miljoen) bedroeg, dus stijgend van 280 ppm pre-industrieel naar 298 ppm. Algemeen wordt erkend dat dit te klein is om op enigerlei wijze impact te kunnen hebben gehad. Daarom moet de oorzaak van de opwarming aan het begin van de 20ste eeuw door iets anders zijn veroorzaakt en die zou vandaag de dag nog steeds opwarming kunnen veroorzaken.

– Wind en zon zijn niet in staat om de energie te leveren die we nodig hebben om een modern leven te leiden. Ze veroorzaken ook enorme problemen en inefficiënties voor stroomnetten met hun voortdurende pieken en dalen. Omdat we traditionele vormen van stroomopwekking op elk moment kunnen bijschakelen, kunnen we de problemen van pieken en dalen met hernieuwbare energiebronnen opvangen of in evenwicht brengen, maar alleen wanneer die bronnen op kleine schaal worden gebruikt. Aldus Obama’s eigen voormalige goeroe voor hernieuwbare energie.

– Accu’s die groot genoeg zijn om de elektriciteit op te slaan, waarmee de bevolking op het noordelijke halfrond – al was het maar voor één dag – van energie zou kunnen worden voorzien, zouden zo enorm, zo duur en zo veel grondstoffen vergen bij de productie, dat we die mogelijkheid naar het rijk der fabelen kunnen verwijzen.

– Steenkool en olie zijn in hun eentje verantwoordelijk voor het bevrijden van de mensheid van beestachtig zware handarbeid en van een 18e-eeuwse agrarisch bestaan, waarin 85% van de bevolking boer was, met weinig of geen vrije tijd, geen toegang tot betaalbare medische zorg en de meesten al voor hun 40ste levensjaar stierven. Steenkool en olie zijn allebei nog steeds verantwoordelijk voor het behoud van ons lange, gezonde en comfortabele leven.

– Hoe ‘groen’ je ook probeert te leven, alles wat je aanraakt, vasthoudt, draagt, eet, drinkt, elke activiteit, elke vakantie, elke minuut vrije tijd, alles waar je in rijdt, zit, elke plek waar je woont of werkt, elk medicijn en elke medische behandeling bestaat alleen dankzij olie en kolen. Direct als brandstof voor uw activiteit, of door goedkoop energie te produceren en te leveren die van over de hele wereld tot aan uw voordeur wordt gebracht. In het geval van olie worden er direct talloze producten van gemaakt, zoals kunststoffen.

– Omdat ze milieuproblemen opleveren, moeten we blijven proberen die problemen op te lossen door olie en kolen snel uit onze mix van energie en grondstoffen te verwijderen. Volgens voorstanders hiervan zal dit leiden tot een onmiddellijke en pijnlijke deïndustrialisatie en ontvolking van de planeet. De mensen die braaf zeggen dat dit een goede zaak is, beseffen vaak niet dat deze ontvolking waarschijnlijk henzelf, hun kinderen, vrienden, familie en zowat iedereen die ze kennen en van wie ze houden, zal treffen.

– Een kleine groep van extreme milieuactivisten die ook het ‘klimaat-crisis’-scenario aanhangen, weten dat het bovenstaande punt het geval is. Ze vinden eigenlijk dat er niet meer dan ongeveer 1 miljard mensen op de planeet zouden moeten leven met een levensstijl die vergelijkbaar is met het technologieniveau van de Amish-gemeenschap. Een plotselinge stop op het gebruik van kolen en olie zal echter niet resulteren in een mooie soepele overgang naar een idyllisch pastoraal bestaan, zoals sommigen zich kunnen voorstellen.

– Windturbines, zonnepanelen en elektrische auto’s zijn verre van ‘groen’ om te produceren. Om de huidige wereldwijde productiecapaciteit voor energie te vervangen door hernieuwbare energiebronnen is mijnbouw en raffinage nodig voor de werkelijk gigantische hoeveelheden zeldzame aardmetalen, staal, beton, koperen bekabeling, glasvezel, maar ook landgebruik en vernietiging van wilde dieren. Dit zal leiden tot een zeer reële en tastbare ecologische catastrofe.

– Natuurlijk voorkomende waterdamp is het belangrijkste broeikasgas in de atmosfeer van de aarde, is krachtiger in het opvangen van warmte dan CO2 en is op bepaalde tijden en plaatsen vaak 25 keer belangrijker dan CO2.

– CO2 wordt sinds het begin van de 19e eeuw op grote schaal gemeten als gevolg van de mijnbouw en de veiligheidswetten van fabrieksarbeiders. Metingen van CO2-waarden die rond het platteland in het VK en Europa zijn genomen, leverden regelmatig monsters op van 380 ppm, zelfs 540 ppm, en in Groenland tot 700 ppm. Dit betekent dat het algemeen gepropageerde pre-industriële niveau van 280 ppm slechts een willekeurige lage waarde is, die door klimaatalarmisten werd gekozen. Maar het betekent ook dat de natuurlijke variatie in CO2-niveaus veel groter kan zijn dan nu wordt erkend, en in vergelijking daarmee zou de menselijke bijdrage niet meer dan marginaal kunnen zijn.

– CO2-waarden zijn regelmatig vele malen hoger geweest in de geschiedenis van de aarde en dat heeft niet geleid tot een onbewoonbare planeet. Bijvoorbeeld, tijdens de Devoonperiode, tussen 400 en 360 miljoen jaar geleden, toen de CO2-concentratie ongeveer acht keer hoger was met naar schatting 4000 ppm, begonnen moderne soorten C3- en C4-planten voor het eerst te evolueren en te gedijen. In plaats van uit te streven begon het leven in die periode juist te bloeien.

– Planten worstelen om te overleven en zich te reproduceren wanneer CO2 op of onder 150 ppm ligt. Dat is de reden waarom de uitgesproken milieuactivist, wetenschapper en voormalige scherpe criticus van de mensheid, James Lovelock, van mening veranderde. Eerst zag hij de mens als een soort parasiet op aarde. Nu ziet hij de mens als mogelijk onwetende redder van de aarde door de broodnodige CO2 voor planten te doen toenemen. Het CO2-niveau is in geologische perspectief van de aarde momenteel namelijk extreem laag.

– CO2 absorbeert slechts 15% van het infraroodspectrum (warmte) en raakt snel verzadigd met infraroodenergie – een deel ervan straalt terug naar de aarde, maar natuurlijk gaat ook een groot deel terug naar het koude vacuüm van de ruimte.

– Elke molecule CO2 wordt omgeven door meer dan 2400 moleculen stikstof, zuurstof en argon die geen warmte vasthouden, waardoor het onmogelijk is om een ‘deken’ te vormen zoals ons ooit werd verteld – vooral op grote hoogtes waar windsnelheden 200 km/u kunnen bereiken.

Onderzoek wijst uit dat het opwarmingseffect van CO2 ‘gering’ is. Dit betekent dat het verdubbelen van de hoeveelheid in de atmosfeer het verwarmende effect niet verdubbelt.

– De extra hoeveelheid CO2 die we hebben toegevoegd als een percentage van de totale atmosferische gassen kan ergens tussen 0,008 en 0,012 procent liggen. Een nog kleinere waarde als het wordt uitgeschreven: ‘achtduizendste van een procent’. Denken we echt dat dit een catastrofe op aarde zal veroorzaken wanneer het CO2-gehalte van nature vele keren veel groter is geweest?

Mijn advies is om te blijven recyclen, minder rommel te kopen, geld te geven aan liefdadigheidsinstellingen die proberen ontbossing te voorkomen en plastic uit de oceanen te verwijderen, initiatieven te ondersteunen om meer visserijvrije zones over de hele wereld te creëren, initiatieven te ondersteunen voor educatie en energie naar ontwikkelingslanden te brengen, steun het openbaar vervoer, steun nieuwe vormen van kernenergie, koop een elektrische auto als u wilt, of niet, maar geniet vooral van uw leven en maak u geen zorgen meer over door de mens veroorzaakte catastrofale klimaatverandering.

We maken onszelf alleen maar doodsbang vanwege veel flauwekul, een misverstand, een verraderlijke samenzwering, politieke ideologie, hebzucht en ego’s, en door de aanleg van de mens om angst te hebben voor nakende catastrofes. Of al het bovenstaande.

Zie ook:

- “What I Learned about Climate Change: The Science is not Settled”

- 1350+ Peer-Reviewed Papers Supporting Skeptic Arguments Against ACC/AGW Alarmism

https://www.climategate.nl/2019/11/waar ... -de-aarde/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Climategate.

Bericht door Pilgrim »

Geoloog onderzoekt alle warme en koude periodes van de afgelopen 800.000 jaar en achterhaalt oorzaak klimaatverandering (nee, het is niet CO2)

In Natuur en Milieu, 5 december 2019

Afbeelding

Geoloog Don J. Easterbrook heeft een boek gepubliceerd over de link tussen klimaat en onze zon.

Dr. Easterbrook is als emeritus hoogleraar verbonden aan de Western Washington University, een expert reviewer van het VN-klimaatpanel IPCC en heeft 10 boeken en 150 wetenschappelijke artikelen op zijn naam staan.

“Ik heb zojuist een onderzoek afgerond naar alle warme en koude periodes van de afgelopen 800.000 jaar,” zei hij.

Oorzaak
Dit onderzoek onthult volgens hem de oorzaak van de IJstijd en klimaatverandering.

“Ik heb voor alle warme en koude periodes van de afgelopen 800.000 jaar gekeken naar temperatuur, het aantal zonnevlekken, zonnestraling, kosmische straling en de productie van beryllium-10 en radioactief koolstof,” zei dr. Easterbrook.

De gegevens schetsen een opmerkelijk beeld: elke koude periode ging gepaard met weinig zonnevlekken, wat wijst op een verzwakt magnetisch veld van de zon, en een hoge productie van beryllium-10 en radioactief koolstof, wat wijst op een heftige intensiteit van kosmische straling, vervolgde hij.

Raadsel opgelost
Elke warme periode ging dan weer gepaard met veel zonnevlekken en een lage productie van beryllium-10 en radioactief koolstof.

Dit laat zien dat klimaatverandering wordt veroorzaakt door fluctuaties in het magnetisch veld van de zon, stelt Easterbrook.

Weer een raadsel opgelost, aldus de geoloog.

[Climate Depot]

https://www.ninefornews.nl/geoloog-warm ... -periodes/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Climategate.

Bericht door Pilgrim »

Klimaatwetenschappers komen in verzet. Waarom de apocalyptische beweringen over klimaatverandering fout zijn

In Natuur en Milieu, 4 december 2019

Afbeelding

Journalisten en activisten hebben in de afgelopen weken weer een aantal apocalyptische voorspellingen gedaan over de impact van klimaatverandering.

De Amerikaanse journalist Bill McKibben stelde bijvoorbeeld dat koala’s als gevolg van bosbranden in Australië door klimaatverandering ‘nagenoeg uitgestorven’ zijn.

Extinction Rebellion zei dat ‘miljarden zullen sterven’ en dat ‘leven op aarde uitsterft’.

Kettingreactie
Vice claimde dat ‘de ineenstorting van de beschaving mogelijk al begonnen is’.

Het Amerikaanse congreslid Alexandria Ocasio-Cortez zei dat ‘de wereld over 12 jaar zal vergaan als we niets doen tegen klimaatverandering’.

Klimaatactiviste Greta Thunberg voorspelt in haar nieuwe boek dat we ‘rond 2030 een kettingreactie in gang zetten die zal leiden tot het einde van de beschaving zoals we die kennen’.

Soms doen ook wetenschappers een duit in het zakje.

Angstgevoelens
“Ik kan me moeilijk voorstellen hoe we een miljard mensen of zelfs de helft daarvan in leven kunnen houden als de aarde vier graden opwarmt,” zei één van hen eerder dit jaar.

Als de zeespiegel zo snel stijgt als het IPCC voorspelt, wordt dit een onbeheersbaar probleem,” zei een ander.

Dergelijke apocalyptische uitspraken hebben een impact op de wereld.

In september zei een groep Britse psychologen dat kinderen steeds vaker last hebben van angstgevoelens als gevolg van klimaatverandering.

Onjuiste beweringen
De Amerikaanse beleidsschrijver Michael Shellenberger schrijft in Forbes dat er in de nieuwsmedia de afgelopen maanden veel onjuiste beweringen zijn gedaan.

Hij noemt onder meer de bosbranden in de Amazone en Californië als voorbeelden.

Shellenberger merkt op dat geen enkel wetenschappelijk instituut ooit heeft gezegd dat klimaatverandering zal leiden tot de ineenstorting van de beschaving of het uitsterven van de mensheid.

Congreslid Ocasio-Cortez zei dat de wereld over 12 jaar zal eindigen onder meer vanwege natuurrampen.

99,7 procent minder
Shellenberger: “Er sterven in vergelijking met de piek in 1931 99,7 procent minder mensen als gevolg van natuurrampen.”

In 1931 stierven in totaal 3,7 miljoen mensen door natuurrampen. In 2018 waren dat er slechts 11.000.

Het IPCC schat dat de zeespiegel tegen 2100 zo’n 0,6 meter is gestegen. “Klinkt dat apocalyptisch of onbeheersbaar?” vraagt Shellenberger.

Hij wijst erop dat een derde van Nederland zich onder zeeniveau bevindt en dat sommige gebieden ruim zeven meter onder zeeniveau liggen.

Stijgen
Daar weet het land al 400 jaar mee om te gaan, aldus de schrijver.

En dan de claims over mislukkende oogsten, hongersnood en massale sterfte.

“We produceren vandaag de dag genoeg voedsel voor 10 miljard mensen, dus 25 procent meer dan we nodig hebben,” zegt Shellenberger.

Dat aandeel zal volgens wetenschappers alleen maar blijven stijgen.

Grotere oogsten
De VN voorspelt tegen 2050 30 procent grotere oogsten. En in de armste gebieden op aarde, zoals de sub-Sahara, zullen de opbrengsten met 80 tot 90 procent stijgen.

En het zijn niet de bosbranden die ervoor zorgen dat er nog maar 300.000 koala’s zijn, aldus Shellenberger.

Richard Thornton van het Bushfire and Natural Hazards Cooperative Research Centre in Australië zei: “Klimaatverandering speelt hier een rol, maar is niet de oorzaak van deze bosbranden.”

Datzelfde geldt voor de bosbranden in de Verenigde Staten.

Verzetten
Shellenberger wijst erop dat steeds meer klimaatwetenschappers zich beginnen te verzetten tegen overdreven uitspraken van activisten, journalisten en andere wetenschappers.

“Door klimaatverandering worden we niet met uitsterven bedreigd”, zei Ken Caldeira van Stanford.

De Australische klimaatwetenschapper Tom Wigley voegde toe: “Al die jonge mensen zijn onjuist geïnformeerd. En dat is deels de schuld van Greta Thunberg. Ze zit ernaast.”

[Forbes]

https://www.ninefornews.nl/klimaatweten ... randering/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Climategate.

Bericht door Pilgrim »

Stop de niet onderbouwde klimaathysterie!

Geplaatst op 5 december 2019

Afbeelding

Ik wilde eigenlijk niets over het klimaat zeggen, maar de waanzin komt op je af, of je nu wilt of niet. En bovendien wil de minister-president ons die waanzin opdringen. In onderstaand artikel wordt de klimaatwaanzin getest, een volledig transcript van een toespraak van dr. John Christy. Klimaatmodellen veronderstellen dingen en komen niet overeen met gegevens uit de echte wereld. Een lang, interessant en technisch onderbouwd, artikel dat de bevestigt wat we al weten; rekenen kunnen vele “wetenschappers” niet of ze berekenen het terug vanaf de gewenste uitslag.
www.thegwpf.com

Wie controleert het VN-klimaatpanel, daar waar deze waanzin vandaan komt, eigenlijk? Wie onderzoekt of zijn berekeningen kloppen? Want of het toeval is dat zoveel berekeningen niet kloppen, maar wel geheel in lijn liggen met het politieke mondiale beleid?
www.climategate.nl

Door: “Elise Nijmegen”

https://ejbron.wordpress.com/2019/12/05 ... thysterie/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Climategate.

Bericht door Pilgrim »

Een gebrek aan koolstof? - Dr. Patrick Moore
16 sep. 2016Freeman Dyson zegt dat de wereld groen wordt
9 jun. 2015

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Climategate.

Bericht door Pilgrim »

The experts explain the global warming myth: John Coleman
KUSI News - 5 feb. 2010

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Climategate.

Bericht door Pilgrim »

Zwaarste sneeuwstorm in 50 jaar: recordhoeveelheid sneeuw gevallen tijdens Thanksgiving. Het echte weerbericht krijg je alleen hier

In Natuur en Milieu, 6 december 2019 17:00

Klimaatactivisten die hun kinderen vaak vertellen dat ze nooit meer sneeuw zullen zien als gevolg van global warming, werden tijdens Thanksgiving getrakteerd op een recordhoeveelheid sneeuw.

Door de historische sneeuwval werden gemeenschappen in het noorden van Colorado zo goed als afgesneden van de buitenwereld.

In steden als Boulder en Fort Collins lag het openbare leven zo goed als stil.

19e eeuw
In Loveland viel meer dan 50 centimeter sneeuw, en daarmee werd het record voor de maand november uit de 19e eeuw verbroken.

Thanksgiving bracht opnieuw recordbrekende kou en sneeuw naar grote delen van de Verenigde Staten.

In de bergen van Californië viel op sommige plekken maar liefst 127 centimeter sneeuw.

Zwaarste sneeuwstorm in 50 jaar
Big Bear in Californië werd getroffen door de zwaarste sneeuwstorm in 50 jaar. In twee dagen tijd viel volgens het Big Bear Mountain Resort 106 tot 122 centimeter sneeuw.

Het vorige record stamde uit 1964, toen er in november in twee dagen tijd 97 centimeter viel.

Ook in Europa sneuvelden records. In Zwitserland werd het record voor de maand november uit 1959 verbroken.

Koudste winter in 100 jaar
Daarnaast kreeg Rusland te maken met ‘extreme’ novemberkou. Op sommige plekken werden temperaturen gemeten van -54 graden Celsius.

Op het noordelijk halfrond is een ongekende hoeveelheid sneeuw gevallen, klonk het.
In Groot-Brittannië wordt bovendien de ‘koudste winter in 100 jaar’ verwacht.
Bekijk het weerbericht hieronder:https://www.ninefornews.nl/recordhoevee ... nksgiving/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Climategate.

Bericht door Pilgrim »

Voor iedereen die nog gelooft in de ideologie van de opwarming van de aarde; de NASA voorspelt dat het de komende jaren kouder wordt.
https://politikstube.com

https://ejbron.wordpress.com/2019/12/08 ... achtegoed/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Climategate.

Bericht door Pilgrim »

Russische kolenexport maakt van de EU-klimaatpolitiek een farce

Geplaatst op 8 december 2019

Afbeelding

“Tiempo de actuar” (“Tijd om te handelen”). Zo luidt het motto van de 25e VN-klimaat-conferentie (COP 25), die van 2 tot 13 december in Madrid plaatsvindt. Klimaatbeschermers hopen op duidelijke signalen van de deelnemende landen om hun uitstoot van kooldioxide drastisch te reduceren, die zij voor de opwarming van de aarde verantwoordelijk maken.

De inspanningen tot nu toe volstaan bij lange na niet om het in het Akkoord van Parijs overeengekomen doel te realiseren, namelijk de globale temperatuurstijging tot het jaar 2100 tot “duidelijk onder twee graden” tegenover het niveau voor het begin van de industrialisering te beperken.

Als er niet meer wordt gedaan, aldus de prognose van de wereldklimaatraad IPCC, zou de globale gemiddelde temperatuur tot de eeuwwisseling bijna vier graden hoger worden, wat catastrofale gevolgen voor de mens en het milieu zou hebben.

Het Duitse federale milieubureau, een lagere autoriteit van het door de SPD geleide ministerie van Milieu, waarschuwt alarmistisch “voor de grootste natuurcatastrofe in Duitsland in de afgelopen 50 jaar”, die hitte, overstromingen en oogst-uitvallen tot gevolg zou hebben.

Een jaar voor de officiële inwerkingtreding van het klimaatakkoord van Parijs hebben zich echter pas 66 van de resterende 196 landen die het akkoord ondertekend hebben bereid verklaard hun klimaatdoelen te verbeteren. Deze landen staan voor maar 8% van de wereldwijde CO2-productie.

De grootste vervuiler China houdt zich, evenals India (3e plaats) met toezeggingen terug. De VS (2e plaats) hebben de overeenkomst opgezegd. De hoop van de VN is daarom gericht op de Europese Unie, die als klimaatpolitieke voorbeeldleerling de geschiedenisboeken wil ingaan.

Verleden week nog heeft het Europees Parlement media-effectief de “klimaat-noodtoestand” voor Europa uitgeroepen. Tegelijkertijd proclameerde de nieuwe Europese Commissie met de Duitse Ursula von der Leyen aan het hoofd het doel om van Europa tot 2050 het eerste “klimaatneutrale continent” ter wereld te maken en daarvoor biljoenen euro´s te willen uitgeven – grotendeels gefinancierd uit de zakken van de Europese belastingbetaler.

Het is echter de vraag of de EU haar ambitieuze doel zal halen. Nu al ontstaat er verzet in de gelederen van de lidstaten tegen de plannen van de Europese Commissie. Bovendien wordt in het lopende debat eens temeer over het hoofd gezien dat het Europese continent niet alleen de EU, maar nog meer naties omvat, waaronder Rusland.

Met een aandeel van 4,6% zijn de Russen niet alleen de op drie na grootste uitstoter van kooldioxide wereldwijd, maar ook de op twee na grootste exporteur van kolen, die energiedrager dus die als belangrijkste “klimaatkiller” wordt verdoemd. Terwijl Duitsland besloten heeft tot uiterlijk 2038 uit de stroomvoorziening door kolen te willen stappen en weinig later ook te stoppen met de winning van bruinkool, wil Rusland meer kolen winnen en exporteren om zijn positie op de wereldmarkt uit te breiden.

Dat heeft president Poetin al in 2018 aangekondigd.

Voor dit doel wordt de kolenexport met ongeveer € 30 miljard door de staat gesubsidieerd. Dat maakt het gebruik van deze grondstof om energie op te wekken qua prijs voor de afnemers aantrekkelijk.

De goedkope Russische kolen dragen er wezenlijk toe bij dat er in Azië week na week nieuwe kolencentrales in gebruik worden genomen. Ongeveer 80% van de wereldwijd gewonnen steenkool wordt in Aziatische landen verbrand.

Ter vergelijking: in de EU, nog altijd het sterkste economische gebied ter wereld, is dat maar 5%.

Met zijn agressieve exportpolitiek egaliseert Rusland binnen één enkel jaar de totale hoeveelheid CO2 die door het Duitse stoppen met het winnen van steenkool wordt bespaard. Tegelijkertijd verhindert de goedkope Russische steenkool de overschakeling in Azië op de verhoudingsgewijs dure alternatieve energieën zon en wind. Dat de Russische regering haar strategie in het belang van de klimaatbescherming zal wijzigen, is eerder onwaarschijnlijk. Want het land beschikt over gigantische reserves aan zowel steenkool als bruinkool. De inkomsten uit de verkoop van deze bodemschatten zijn een belangrijke bouwsteen om de door Moskou nagestreefde politieke en economische onafhankelijkheid van het Westen als reactie op de na de annexatie van de Krim opgelegde sancties te realiseren.

Rusland is echter slechts een van de spelers in de wereldwijde kolenbusiness. De grootste exporteur van steenkool is Australië, gevolgd door Indonesië, die samen voor bijna 55% van de export verantwoordelijk zijn. De afzet floreert: volgens informatie van het Internationale Energieagentschap (IAE) breiden 20 landen in het Midden-Oosten, Midden-Amerika, Azië en Afrika hun stroomvoorziening door steenkool uit. Wereldwijd zijn er 1600 nieuwe steenkoolcentrales in aanbouw of worden gepland. Alleen al in China werd de capaciteit van kolencentrales sinds januari 2018 met ongeveer 40 Gigawatt uitgebreid, wat overeenkomt met de hoeveelheid die door het Duitse stoppen met kolenwinning tot 2038 wordt verminderd. Nog eens 120 Gigawatt dienen er in het rijk van het midden bijgebouwd te worden. Dat is maar ietsje minder dan de volledige op dit moment beschikbare capaciteit in de Europese Unie. Wereldwijd is het aandeel van steenkool in de energieopwekking sinds 1990 met drie vierde deel toegenomen.

Deze cijfers maken duidelijk:

Een “klimaatneutraal” EU-Europa, dat de politiek in Brussel en Berlijn tot 2050 met gigantische sommen en zonder rekening te houden met toegenomen industriestructuren wil realiseren, zal de aardopwarming niet stoppen, ja, de temperatuur op onze planeet niet eens merkbaar beïnvloeden – als je überhaupt de theorie aanhangt dat de klimaatverandering op doorslaggevende wijze terug te voeren zou zijn op de mens en zijn activiteiten.

Deze theorie wordt echter door steeds meer wetenschappers en publicisten met serieus te nemen argumenten betwijfeld.

Ook zullen weinig andere landen volgen wanneer de EU in de klimaatpolitiek “het goede voorbeeld” geeft, zoals de elites in Brussel en Berlijn in grove zelfoverschatting denken.

Europa, politiek verdeeld en economisch bergaf gaand, is niet meer de navel van de wereld en voor de opkomende naties in Azië en Afrika geen ideaal, maar eerder een beangstigend voorbeeld.

De krankzinnige koers die de Europese Commissie onder Ursula von der Leyen met rugdekking van de Duitse Merkel-regering in de klimaatpolitiek is ingeslagen, zal de neergang van het oude continent nog bespoedigen!

Bron: www.pi-news.net

Door: Thorsten Groß

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2019/12/08 ... een-farce/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Mahalingam
Berichten: 42494
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Climategate.

Bericht door Mahalingam »

En onderwijl moeten windmolens in Duitsland minimaal 1 km van een bewoond huis af staan.
En burgers komen steeds meer in opstand. Het vreselijke gevolg is: de klimaatdoelen worden zo niet gehaald.
Decline in new German wind farms sparks concern
Germany has seen a dramatic decline in the number of new onshore wind farms this year, raising fears that the country will fall even further behind its long-term climate and renewable goals.

Only 290 megawatts of new capacity were installed in the first half of 2019, a decline of more than 80 per cent compared with the same period last year and the lowest total in almost two decades. In 2018, Germany installed wind farms with a total capacity of 2,800MW. That, too, was a sharp reduction from 2017, when Germany added more than 5,000MW of wind capacity on land.
[...]
“If this continues the government will fail to meet its self-proclaimed goals for climate protection and renewable energy.”
[...]
According to a recent Agora study, about three-quarters of the additional capacity needed in Germany by 2030 will have to come from wind.
https://www.ft.com/content/b0f94478-c99 ... 69401ba76f
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Climategate.

Bericht door Pilgrim »

Er is geen klimaatcrisis

Toelichting op de verklaring van 500 natuurwetenschappers

30 september 2019 - Kees de Lange

Afbeelding

In de media, door politici, door zichzelf overschattende weermannen en door spijbelende kinderen die menen dat scholing overbodig is en aan wie je de zelfstandige besteding van hun zakgeld nog niet zou toevertrouwen, wordt de burger overspoeld met een brij van meningen over milieu, weer en klimaat.

In het algemeen wordt de toon gezet door simplisme, kennelijk met het idee dat als iets maar vaak genoeg herhaald wordt, het vanzelf waar wordt. Tijd voor wat tegengas.

Laat me in deze bijdrage een aantal veel voorkomende misvattingen de revue laten passeren, om te eindigen met de recente Klimaatverklaring van meer dan 500 wetenschappers dat de overmaat aan panische geluiden tot meer realistische proporties terugbrengt.

Milieu, weer, klimaat
Laten we beginnen met een schema van onze atmosfeer.

Afbeelding

Troposfeer
In de atmosfeer onderscheiden we twee lagen, de troposfeer die ongeveer de onderste laag van ongeveer 10 km dikte omvat, en de stratosfeer daarboven. Voor de alledaagse verschijnselen die we als mensen op het oppervlak van onze planeet ervaren is vooral de troposfeer van belang. Die verschijnselen kunnen lokaal of globaal zijn. Van de lokale problemen in de troposfeer trekt het milieu veel aandacht.

Milieuproblemen hebben doorgaans een zeer beperkt aantal oorzaken die goed bekend zijn of zouden kunnen zijn. In principe is dit soort milieuproblemen oplosbaar, als de wil daartoe en de financiële middelen beschikbaar zijn. Dit levert in veel gevallen een belangrijke positieve bijdrage aan de leefomgeving en het welbevinden van veel mensen en is daarom de moeite waard.

Weer
Een onderwerp van veelvuldig gesprek is natuurlijk het weer. Het weer is een lokaal verschijnsel in de troposfeer en is dus bepaald niet hetzelfde in Nederland of China. Pogingen het weer te voorspellen hebben, zoals iedereen die regelmatig uit het raam kijkt kan weten, beperkt succes. Prognoses op basis van weermodellen hebben een geldigheidsduur van ongeveer een week, met grote onzekerheden.

Klimaat
Ingewikkelder wordt het als we over klimaat spreken. Klimaat is gedefinieerd als een gemiddelde over een periode van 30 of 40 jaar. Vaak wordt gesuggereerd dat klimaat daarmee een lange termijn gemiddelde over het weer in die periode is. Dat is niet het geval. Klimaat wordt niet uitsluitend bepaald door atmosferische processen in de troposfeer, maar de volledige atmosfeer speelt hier een rol. Maar niet alleen de atmosfeer is van belang. Oceanen, gletsjers, zeestromen, de volledige biosfeer, vulkanisme, veranderingen in zonneactiviteit en veel meer spelen bij klimaat een sleutelrol. Duidelijk is dat het begrijpen van klimaat van een heel andere moeilijkheidsgraad is dan het filosoferen over milieu of weer.

Waarnemingen versus modellen
Het begrijpen van hoe ons klimaat werkt is vooral een natuurwetenschappelijke aangelegenheid waarbij de natuur- en scheikundige wetten die ten grondslag liggen aan hoe de natuur om ons heen zich gedraagt leidend zijn. Natuurwetenschap begint altijd bij betrouwbare metingen. Dat kunnen directe metingen zijn (tegenwoordig bij voorkeur met behulp van satellieten), maar ook zogenaamde proxy-metingen op basis van oudere gegevens uit verschillende bronnen. Met name de geologische geschiedenis van de aarde kan ons veel vertellen over het gedrag van het klimaat over perioden van miljoenen jaren. Maar nogmaals, metingen zijn altijd leidend.

Na metingen komt modelvorming. Het is in de natuurwetenschap gebruikelijk en ook essentieel om te proberen om alle beschikbare metingen in een model te vangen. De mate van succes die men daarbij boekt is bepalend voor de kwaliteit van het model en dus ook voor de voorspellende waarde die aan een model kan worden toegeschreven. In de natuurkunde is deze methode de laatste 400 jaar met veel succes en met grote gevolgen voor het welbevinden van de mensheid toegepast. Het heeft geleid tot onder meer de wetten van Newton, Maxwell, Schrödinger, Dirac, Dyson, die als triomfen van de natuurkunde kunnen worden gezien.

Staat de modelvorming van klimatologische processen op hetzelfde niveau met dezelfde voorspellende waarde als dit soort algemeen geaccepteerde natuurwetten? Het antwoord is helaas een volmondig NEE.

Voorspellingen
Het klimaat van een planeet is een zeer complex proces en klimaatmodellen vallen dan ook zonder meer onder het hoofdstuk complexe modellering. Dergelijke modellering is in wiskundige zin gebaseerd op stelsels van niet-lineaire gekoppelde integro-differentiaalvergelijkingen met de nodige mathematische valkuilen die vaak onder het hoofdstuk ‘chaos’ samengevat worden. Dergelijke complexe modellering is niet in staat om betrouwbare lange-termijn voorspellingen te doen, zoals ook door IPCC en KNMI zelf wordt onderkend.

In een deskundigenbijdrage die ik in het voorjaar presenteerde bij de Commissie voor Economische Zaken en Klimaat van de Tweede Kamer ga ik nader op dit probleem in.

Broeikasgassen
Ieder moleculair gas in de atmosfeer is een zogenaamd broeikasgas, hetgeen betekent dat het betreffende molecuul infrarood-straling absorbeert en weer emitteert. De infrarood activiteit hangt samen met de zogenaamde normaaltrillingen die het betreffende molecuul kan ondergaan, een belangrijk onderwerp van studie in de zogenaamde molecuulspectroscopie. Die normaaltrillingen treden op bij frequenties en met een infrarood activiteit die per molecuul verschilt.

CO2-hype
Het schoolvoorbeeld van een broeikasgas is natuurlijk CO2 dat in een concentratie van ~ 400 ppM in de atmosfeer voorkomt, en merkwaardig genoeg niet water dat lokaal in veel grotere concentraties kan voorkomen. CO2 wordt daarbij in de media consequent afgeschilderd als giftig, vervuilend en levensgevaarlijk. De fysisch-chemische werkelijkheid is een andere: CO2 is chemisch inert, zeer stabiel, transparant in het zichtbare gebied, reukloos, en een essentiële ingrediënt voor het leven op aarde door de cruciale rol die het molecuul speelt bij de fotosynthese van planten. Over natuurkundige bezwaren tegen de gebruikelijke CO2-hype kunt u dit recente essay lezen.

Uitstoot van broeikasgassen
De uitstoot van broeikasgassen wordt door de leken die graag paniek verspreiden zonder uitzondering als levensgevaarlijk beschreven. Nog los van de rol die CO2 speelt in de onmisbare fotosynthese, is dit een simplistische voorstelling van zaken. De menselijke uitstoot van welk broeikasgas dan ook moet om te beginnen vergeleken worden met de uitstoot uit natuurlijke bronnen. Als die veel groter is dan de menselijke uitstoot, is er minder reden voor paniek. Ook zijn de processen die of wel het broeikasmolecuul afbreken (b.v. fotodissociatie en fotoionisatie onder invloed van het UV van de zon) of absorberen (in de oceanen en door de biosfeer) van groot belang.

Naarmate dit soort processen sneller gaan, is er dus minder aan de hand. Grotere moleculen zijn in het algemeen infrarood-actiever dan kleinere. Hoewel per molecuul methaan (CH4) infrarood-actiever is dan CO2, breekt methaan onder invloed van ultraviolette zonnestraling veel makkelijker en sneller af dan CO2. Om een echte inschatting te maken van wat er speelt, is kennis van al deze processen essentieel. Daarvoor zijn gedetailleerde molecuul-spectroscopische studies onmisbaar. Zoals meestal is ook op dit gebied simplisme geen goede richtlijn.

Er is geen klimaatcrisis
In Nederland is de Stichting CLINTEL actief die tot doel heeft een nuchtere wetenschappelijke kijk op klimaat te bevorderen en natuurwetenschappelijk debat te stimuleren. CLINTEL organiseert op diverse plaatsen discussieavonden en nodigt daarvoor gerenommeerde sprekers uit. CLINTEL is opgericht door Prof. Guus Berkhout en wetenschapsjournalist Marcel Crok.

Recent heeft Guus Berkhout het initiatief genomen om een manifest op te stellen en een aangetekende brief te schrijven aan António Guterres, Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties. In deze brief, wereldwijd ondertekend door meer dan 500 gekwalificeerde wetenschappers waaronder veel Nederlandse deskundigen, wordt gesteld dat de huidige klimaatpolitiek op zinloze en gevaarlijke wijze het economische systeem bedreigt en de levens van mensen op het spel zet door hen de toegang tot betrouwbare en betaalbare energie te ontzeggen.

Ook is er een Verklaring bijgevoegd onder titel There is no climate emergency. Veel van de elementen die in deze Verklaring aan de orde komen, vindt u hierboven in mijn korte inleiding terug. De Verklaring is ondertekend door meer dan 500 wetenschappers. De namen van de ondertekenaars vindt u hier: ED-brochureversieNWA4.

Dagelijks melden zich wereldwijd nieuwe ondertekenaars aan. De tijd voor tegengas tegen de rampzalige klimaatplannen is gekomen.

NB: om deze Klimaatverklaring toegankelijk te maken voor een breder publiek treft u hieronder de Nederlandse vertaling aan.

Een wereldwijd netwerk van meer dan 500 natuurwetenschappers en professionele mensen heeft deze urgente boodschap opgesteld. Klimaatwetenschap zou minder politiek gedreven, en meer wetenschappelijk dienen te zijn. Wetenschappers zouden op heldere wijze de onzekerheden en de overdrijvingen in hun voorspellingen van opwarming van de aarde aan de orde moeten stellen, en politici zouden zonder het oproepen van allerlei emoties op nuchtere wijze de echte voordelen en de vermeende kosten van aanpassing aan opwarming, en de echte kosten en de vermeende voordelen van pogingen die opwarming te beïnvloeden dienen te bespreken.

Natuurlijke zowel als door de mens veroorzaakte factoren veroorzaken opwarming.

De geologische geschiedenis laat zien dat het klimaat van de aarde verandert zolang als de planeet bestaat (zo’n 4.5 miljard jaar) met afwisselend koudere en warmere periodes. De Kleine IJstijd eindigde pas omstreeks 1850. Het is dan ook geen verrassing dat we nu leven in een tijd van enige opwarming. Slechts weinig serieuze wetenschappelijke artikelen gaan er van uit dat deze tamelijk recente opwarming voornamelijk aan het handelen van de mens is toe te schrijven.

De opwarming gaat veel langzamer dan voorspeld.

De aarde is minder dan half zoveel opgewarmd als oorspronkelijk werd voorspeld. Ook de snelheid van opwarming is minder dan half zoveel als je zou verwachten op grond van menselijke invloeden die de stralingsbalans van de aarde zouden beïnvloeden. Dit geeft aan dat ons begrip van klimaatverandering nog maar zeer beperkt is.

Klimaatbeleid is gebaseerd op tekortschietende modellen.

Klimaatmodellen hebben ernstige tekortkomingen en zijn volkomen ongeschikt als uitgangspunt om beleid op te baseren. Ook overdrijven zij naar alle waarschijnlijkheid het effect van broeikasgassen als CO2. Bovendien negeren zij het feit dat toename van de atmosferische CO2 concentratie weldadig voor de plantengroei op aarde is.

CO2 is plantenvoedsel en de basis voor al het leven op aarde.

CO2 is essentieel voor alle leven op aarde en dus bepaald geen stof die als vervuilend gekarakteriseerd kan worden. Fotosynthese is een zegen. Meer CO2 is goed voor de natuur, en voor het vergroenen van de aarde: meer CO2 in de atmosfeer heeft geleid tot een wereldwijde toename van de biomassa van planten. Het is ook gunstig voor de landbouw, met de wereldwijde toenamen van landbouwgewassen.

De opwarming van de aarde heeft niet geleid tot een toename van natuurrampen.

Er is geen statistisch bewijs voor de bewering dat opwarming van de aarde geleid zou hebben tot meer en ernstigere orkanen, overstromingen, droogte en meer van dergelijke natuurrampen, of dat ze vaker zouden voorkomen. Echter, pogingen om de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer te beperken zijn even schadelijk als duur. Windmolens bijvoorbeeld doden vogels en insecten, en palmolieplantages vernietigen de biodiversiteit van de regenwouden.

Klimaatbeleid dient gebaseerd te zijn op wetenschappelijke en economische werkelijkheden.

Er bestaat geen klimaatcrisis, dus er is geen aanleiding voor paniek en alarmisme. We zijn overtuigd tegenstanders van de schadelijke en onrealistische politiek die inzet op een politiek van nul uitstoot van CO2 in 2050. Zodra zich mogelijkheden voor een betere aanpak voordoen, hebben we alle tijd om die te implementeren en om ons aan te passen aan nieuwe omstandigheden. Internationale politiek zou zich er op dienen te richten om altijd en overal te streven naar het leveren van betrouwbare en betaalbare energie voor zoveel mogelijk mensen wereldwijd.

https://opiniez.com/2019/09/30/er-is-ge ... cadelange/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Climategate.

Bericht door Pilgrim »

Klimaatwaanzinnigen zijn betrapt, zo zegt onderstaand artikel uit 2017. Ruwe gegevens toonden trends in de lokale zeespiegel in de afgelopen 140 jaar als zeer zacht gestegen, neutraal of negatief. Maar dezelfde gegevens vertoonden ineens een scherpe en dramatische stijging nadat de wereldwijde databank Permanente Service voor Mean Sea Level (PSMSL) ermee had gespeeld. Er werd aan de bel getrokken door twee Australische wetenschappers, Dr. Albert Parker en Dr. Clifford Ollier, en ze noemen deze “aanpassingen” van PSMSL zeer twijfelachtig en zeer verdacht.
www.breitbart.com

https://ejbron.wordpress.com/2019/12/12 ... -de-aarde/
Tidalgate: Climate Alarmists Caught Faking Sea Level Rise

James Delingpole - 6 Dec 2017

Afbeelding

Alarmist scientists have been caught red-handed tampering with raw data in order to exaggerate sea level rise.

The raw (unadjusted) data from three Indian Ocean gauges – Aden, Karachi and Mumbai – showed that local sea level trends in the last 140 years had been very gently rising, neutral or negative (ie sea levels had fallen).

But after the evidence had been adjusted by tidal records gatekeepers at the global databank Permanent Service for Mean Sea Level (PSMSL) it suddenly showed a sharp and dramatic rise.

The whistle was blown by two Australian scientists Dr. Albert Parker and Dr. Clifford Ollier in a paper for Earth Systems and Environment.

The paper – Is the Sea Level Stable at Aden, Yemen? – examines the discrepancies between raw and adjusted sea level data in Aden, Karachi and Mumbai.

Kenneth Richard at No Tricks Zone reports:

The authors expose how PSMSL data-adjusters make it appear that stable sea levels can be rendered to look like they are nonetheless rising at an accelerated pace.

The data-adjusters take misaligned and incomplete sea level data from tide gauges that show no sea level rise (or even a falling trend). Then, they subjectively and arbitrarily cobble them together, or realign them. In each case assessed, PSMSL data-adjusters lower the earlier misaligned rates and raise the more recent measurements. By doing so, they concoct a new linearly-rising trend.

Here is a before/after from Karachi:

Afbeelding

The authors do not mince their words. They refer to these adjustments as “highly questionable” and “suspicious.”

That’s because they can find no plausible scientific explanation for the adjustments.

As they explain at the beginning of their paper, it is hard to put together consistent sea level records covering a long time period. This is because tide gauges are often the result of multiple sets of data, taken over different time periods using different instruments, which are then spliced together.

What is proposed as a single record in databases such as the Permanent Service for Mean Sea Level (PSMSL) (PSMSL 2017a) is often the composition of data collected by different instruments, sometimes in different locations or over different time windows, with significant gaps in between one measurement and the others. This is the case of the Aden, Yemen tide gauge that is the only tidal location of the Arabian Peninsula spanning a time window long enough to infer a trend and acceleration of the relative sea level (assuming there was continuous measurement and no quality issue). In Aden, similar to Karachi and Mumbai and other tide gauges of the area, a single-tide gauge record is the result of multiple sets of data subjectively coupled together. While a new tide gauge is recording since about 2007, the alignment of the previous data is continuously changing.

So there is nothing per se wrong with PSMSL making adjustments in order to make the different datasets align.

What is wrong is the way that the scientists at PSMSL have adjusted them. In every case, they have revised them in order to make them produce a sharp upward trend in sea level rise – despite the fact that global records do not support this.

The truth, Parker and Ollier conclude in their paper, is that sea level has changed very little in the three sites examined:

The reconstructed tide gauge records of Aden, Mumbai and Karachi are perfectly consistent with multiple lines of evidence from other key sites of the Indian Ocean including Qatar, Maldives, Bangladesh and Visakhapatnam. The sea levels have been stable since the start of the twentieth century in Aden similar to Karachi and Mumbai.

But the official PSMSL data – as used by other global data-keeping bodies such as NOAA – claims that there has been a sharp increase.

In Aden, for example, the alarmists have turned a modest 1.21 mm/year rise into a 3.02 mm/year rise.

In Aden, with data 1880–1969, the trend was + 1.21 mm/year.

Per the US National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) Centre for Operational Oceanographic Products and Services (NOAA 2017a), with data from an intermediate version of a single-tide gauge record by PSMSL we may call (n-1), the sea-level trend in Aden is + 3.02 mm/year based on the monthly average mean sea-level (MSL) results 1879–2011, Fig. 6a (image from NOAA (2017b) downloaded on September 13, 2017).

Using the online analysis tool of Burton’s sealevel.info (Sealevel.info 2017a), with data from the latest update of the PSMSL database that we may call version n, with 2 more years of data, but also with some other corrections, see the data before the year 1900 shifted up, the sea-level trend in Aden is + 1.35 mm/year based on the MSL results 1879–2013, Fig. 6b (image from Sealevel.info (2017b) downloaded on September 13, 2017). Worthy of note, the acceleration is now large and positive.

Again, there is no plausible scientific explanation for these adjustments.

As the authors put it:

“It is always highly questionable to shift data collected in the far past without any proven new supporting material.”

Indeed, but it is perfectly consistent with the behavior of alarmist scientists in other fields, notably those concerning surface temperature data records. As we have reported here before, there is copious evidence to suggest that the gatekeepers of global warming have consistently and shamelessly cooked the books and rigged the data in order to give the impression that “climate change” is a major and unprecedented phenomenon.

A major part of the global warming scare narrative is that melting ice caps will cause sea levels to rise at a dangerous and unprecedented rate, enveloping low-lying Pacific islands, flooding vulnerable countries like Bangladesh and perhaps one day drowning even places like Manhattan.

There is little if any scientific evidence that this is actually happening.

What’s extraordinary is the desperation of scientists at what ought to be impeccably neutral and trustworthy institutions such as NASA, NOAA and PSMSL to pretend that it is.

When alarmists in charge of surface temperature datasets make dishonest adjustments to exaggerate the appearance of global warming, it looks like corruption.

When alarmists in the entirely separate field of sea level measurement make precisely the same sort of dishonest adjustments in order to accord with the same global warming narrative, it starts to look like a conspiracy.

https://www.breitbart.com/politics/2017 ... evel-rise/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Climategate.

Bericht door Pilgrim »

Die klimaatwaanzin is een scam, kan niet onderbouwd worden en de berekeningen kloppen niet. NASA verklaarde dat koolstofdioxide de planeet groen maakt, publiceerde een onderzoek in Nature Climate Change waarin werd benadrukt door NASA dat het verhogen van het koolstofdioxidegehalte een enorm positief effect heeft op het opnieuw “vergroenen” van de planeet. De studie genaamd “Making the Earth and its divers greener” gebruikte satellietgegevens om de groei van groene planten wereldwijd van 1982 tot 2015 in kaart te brengen en die toonden een aanhoudende en wijdverspreide toename, 25 tot 50%. Met andere woorden, de planeet wordt groener.

Volgens wetenschappers de CO2 verantwoordelijk voor ongeveer 70% van de toename van vergroening over de hele wereld. Hoe meer CO2 we vrijgeven in de atmosfeer, hoe meer voedingsstoffen er beschikbaar zijn voor de planten en hoe sneller de aarde re-ecologisch is.
https://megachirottera.blogspot.com

https://ejbron.wordpress.com/2019/12/12 ... -de-aarde/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6788
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Climategate.

Bericht door Ali Yas »

Pilgrim schreef:
The raw (unadjusted) data from three Indian Ocean gauges
Waarom? We hebben uitstekende, zeer lange reeksen metingen in New York:

Afbeelding

Het is compleet nutteloos kwalitatief uitgedaagde meetstations te gebruiken, want die meten aan dezelfde watervlakte (alle oceanen staan met elkaar in verbinding).
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Climategate.

Bericht door Pilgrim »

IS GLOBAL WARMING A SCAM? - David Icke | London Real
11 mei 2019Zeer interessant filmpje! Rothschilds, Club van rome, Agenda 2030,...
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Climategate.

Bericht door Pilgrim »

Die hele klimaatwaanzin kan niet onderbouwd worden, het is een ideologie waarin u moet geloven omdat dat door een aantal rijke dwazen zo is bedacht. Het klimaatakkoord van Parijs valt uit elkaar, president Trump was er al mee opgehouden, die had door dat het verdrag niets anders was dan een regeling om activa over te dragen van de rijken naar de ontwikkelingslanden. Het probleem; de onontwikkelde landen met de grootste koolstofkredieten dwingen de ontwikkelde landen om hun kredieten op te kopen en dus triljoenen dollars over te dragen aan deze arme landen, maar deze landen waren niet verplicht om dit geld te investeren in het groener maken van hun landen. Een bodemloze put. Weer geen logica in te vinden...
www.0censor.com

https://ejbron.wordpress.com/2019/12/17 ... en-logica/
Paris Climate Accord Falling Apart. Why Trump Pulled Out!

Posted by Timothy Benton | Dec 15, 2019

The complaint that the left had over Trump pulling us out of the Paris Climate Accord was that the conservative right was lying when they said the treaty was nothing but a scheme to transfer assets from the rich to the developing nations, as it turned out, it just happened to be true.

This last week developed nations, along with China, started to attack France, Britain, and other developed countries for not transferring cash for carbon credits to the developing nations that were part of the Paris Climate Accords.

The nations being attacked then returned the attack, said the developing countries were not doing enough to hold up their end of the deal. Not surprisingly it was China, one of the worst offenders, leading this charge.The reason for this, and one of the reasons that Trump pulled out of the agreement, was the policy of article 5 of the climate accords, the payment of money to nations with carbon credits was supposed to aid emerging countries in developing their nation’s ability to combat carbon emissions.

According to the agreement, nations would get a credit for forest and other such means that clear carbon from the air, the nations that did not have these would be billed for how much carbon they were adding to the world ecosystem, they then had two options, they could pay trillions, or restructure their economy to become greener.

Here lies the problem, the undeveloped nations with the largest carbon credits force the developed nations to buy out their credits, thus transferring trillions of dollars to these poor nations, but these nations were not obligated under the accords to invest this money into making their nations greener.

Further, nations that were the worst offenders, such as Russia, China, and others, had their carbon payments suspended for a while putting pressure on them to join the accord. However, they were able to still collect money from their credits for national resources such as forests.

The chief complaint was those wealthy nations, rather than give the money to developing nations as grants, wanted to have aid along with low-interest loans they hand out to be counted. The emerging nations said this was not acceptable. They wanted all the money given as grants, thus incurring zero debt and the money received was basically free.
The global warming index the Paris Climate Accords were trying to achieve was negligible at best, but that was never the goal of these accords; it was a massive wealth transfer agreement where rich nations would transfer trillions to emerging countries, supposedly to aid in their fight against global warming.

Sadly the reality with this, as seems to be the way with these things, the Paris Climate Accords was not what it looked like, but there needed to be a way to disguise what was being done to prevent the masses from rejecting this, so they made a wealth transfer scheme into an environmental treaty.

We see once more as the Paris Climate Accords seem to be unraveling why Trump said it was a worthless agreement and pulled us out of it. This is another of the many wins for Trump, a victory that the leftist press will do all they can to hide this from the American public, it will do them no good to have the people see that once more Trump was right.

https://www.0censor.com/paris-climate-a ... ing-apart/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8144
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Climategate.

Bericht door xplosive »

Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Climategate.

Bericht door Pilgrim »

Extreme kou in Canada: 53 jaar oud sneeuwrecord bijna verbroken en het subtropische Californië bedekt met sneeuw

In Natuur en Milieu, 16 december 2019, 07:30

Afbeelding

In Canada was het afgelopen week extreem koud. In sommige delen van het land daalde het kwik tot -50 graden.

Meteoroloog Gerald Cheng zei in een interview met “CTVNews.ca” dat “de kust van Brits-Columbia de enige plek is die immuun is voor de kou.” Wel had de kustprovincie te kampen met hevige sneeuwval.

10 graden kouder dan normaal
Environment Canada waarschuwde automobilisten voor hevige sneeuwval tussen Vancouver en Kamloops.

Cheng zei dat het overdag ongeveer 10 graden kouder was dan normaal.

Woensdag werd rond Fort McMurray en Fort Chipewyan, in grote delen van Ontario, en in Quebec gewaarschuwd voor extreme kou en sneeuw. Daar daalde het kwik ’s nachts tot -50 graden.

Sneeuwrecord
In Saskatchewan daalde de gevoelstemperatuur tot -40.

Cheng zei dat de Canadese Prairies ook deze week nog te maken krijgen met extreme kou.

In Calgary werd bijna een sneeuwrecord voor de maand november uit 1966 verbroken, tweette YYC Weather Records.
YYC Weather Records
@YYC_Weather

#Calgary just had its snowiest November since 1966. Total snow was 47.4cm. #YycWx

10 01:58 - 6 dec. 2019
Slechts vier keer
Tussen 1 en 30 november viel er liefst 47,4 centimeter sneeuw, net iets minder dan in 1966.

Het kwam slechts vier keer voor dat er in Calgary nog meer sneeuw viel in de maand november.

Het absolute record dateert van 1914. Toen viel er 69,8 centimeter, aldus YYC Weather Records.

Afbeelding

Zwakste in 200 jaar
Begin 20e eeuw was er net als nu sprake van lage zonneactiviteit.

Naar verwachting gaat de temperatuur nog verder dalen.

NASA heeft onlangs onthuld dat de aanstaande zonnecyclus de zwakste in 200 jaar zal zijn.

https://www.ninefornews.nl/extreme-kou- ... euwrecord/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 49730
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Climategate.

Bericht door Pilgrim »

Urgenda bedrog: Staat moet op basis van fake science CO2 uitstoot sneller verminderen

Posted on 20/12/2019

Afbeelding
De brede klimaattrend is niet opwarming, maar afkoeling, wat veel gevaarlijker is, zeker als we er ons –zoals nu- totaal niet op voorbereiden. (Afbeelding (3)).

IPCC erkent eigen foute voorspellingen: opwarming in 10 jaar tijd niet 0,2 maar slechts 0,05 graden C. – De ècht zorgwekkende trend heeft niets met CO2 te maken: Global Cooling lijkt door te zeten

Omdat Nederland zich aan allerlei internationale klimaatafspraken heeft verbonden is de staat verplicht om extra CO2 maatregelen te nemen, zodat het doel –vermindering van 25% t.o.v. 1990- eind volgend jaar gehaald wordt, zo oordeelde de Hoge Raad vandaag. Urgenda, het platform van extreemlinkse activisten, won daarmee de rechtszaak die in 2013 werd aangespannen. Het kabinet Rutte heeft nu een nieuw excuus om ingrijpende dwangmaatregelen te nemen -(ook al wordt dat nu ontkend)- waarmee de economie, welvaart en vrijheid in ons land in nog sneller tempo worden afgebroken, en dat uitsluitend op basis van een op bewezen fake science gebaseerde communistische ideologie.

Zo heeft het IPCC klimaatpanel van de VN –dat, gezien publieke uitspraken van enkele van zijn eigen leiders, in realiteit niet werd opgericht voor het klimaat, maar om de welvaart te herverdelen en een communistische wereldregering mogelijk te maken- erkent dat er grote onzekerheden in de eigen modellen zitten, reden waarom er op de officiële IPCC website de disclaimer staat dat de juistheid van de inhoud van die website ‘niet gegarandeerd’ kan worden. Maar op die inhoud baseert de Nederlandse regering wel zijn honderden miljarden euro’s kostende klimaatbeleid.

Gematigde klimaatgelovige erkent dat klimaatcrisis fake nieuws is
Zelfs de gematigde Daily Telegraph columnist Sherrelle Jacobs, die zegt nog wel te geloven dat CO2 het klimaat opwarmt, schrijft nu dat de ‘klimaatverandering crisis fake news’ is... Ik was altijd een gematigde in plaats van een ‘ontkenner’ – totdat ik de omvang van de oneerlijkheid ontdekte... Nu de doemdenkers het stempel van een geïnstitutionaliseerde ziekte krijgen, is het onmogelijk te negeren dat de (klimaat) ‘wakkeren’ de nieuwe ‘slapers’ zijn. Ze zitten te diep in hun suikercoma van hysterie om zich te realiseren dat ze worden beetgenomen met desinformatie.’

‘De klimaatcrisis is de meest schokkende en effectieve propaganda van de 21e eeuw… Het mainstream debat (over het klimaat) is een belediging van de intelligentie van het publiek en van de basis wetenschap.’ Op de VN klimaatconferentie in Madrid buitelden politici en officials over elkaar heen met het geven van nog ernstigere waarschuwingen: we hebben geen 12, maar nog maar 8 jaar om de planeet te ‘redden’ – nee, het is nog maar 18 maanden, of is het misschien nu al te laat?

De onder de klimaatreligieuzen circulerende statistiekjes die de ‘crisis’ zouden bewijzen, zijn echter niet gebaseerd op feiten, maar enkel op ‘projecties’ – oftewel lukrake verwachtingen die zijn gebaseerd en gemanipuleerd op basis van de vooraf ingenomen positie dat ‘global warming’ ermee bewezen moet worden.

Onafhankelijke onderzoeken en niet gemanipuleerde statistieken laten al jaren zien dat er van die CO2- opwarming tot nu toe helemaal niets is terechtgekomen. Met behulp van deze politiek correcte gemanipuleerde nepstatistieken voorspelde het IPCC in 2007 een opwarming van 0,2 graden Celsius per decennium. In 2012 moest echter worden toegegeven dat die opwarming slechts 0,05 graden bedroeg – volkomen normaal binnen de natuurlijke fluctuaties van het klimaat.

‘Deze gestoorde wereld zet de optimisten en realisten als extremisten neer’
Jacobs: ‘Dit los de van de waarheid staande bedrog heeft een huiveringwekkend effect op de wetenschap... Eco-extremisten kappen discussies af die afwijken van het Apocalyptische scenario... Researchers die andere variabelen aandragen, van veranderingen op de zon tot vulkanen, worden belachelijk gemaakt, waardoor we nog verder van de waarheid afdrijven... In deze gestoorde wereld zijn de optimisten de sceptici (of ‘ontkenners’) geworden, en degenen die niet zijn geradicaliseerd door global warming hallucinaties de extremisten.’

Het meest zorgwekkende is nog wel dat het overgrote deel van politiek Den Haag bevangen is door deze door nepwetenschap en angstpropaganda veroorzaakte hallucinaties, en zij vast van plan zijn om de Nederlandse samenleving in nog sneller tempo te beroven van onze welvaart en vrijheid. Ze kunnen en willen niet meer terug, zelfs al zou de temperatuur morgen maandenlang niet boven de min 10 uitkomen. Hun geloofwaardigheid en honderden miljarden belastinginkomsten en overheids ‘investeringen’ (waar grote bedrijven en banken immmens van profiteren) staan immers op het spel.

Echte klimaatgevaar is afkoeling, niet opwarming
En dat het inderdaad niet warmer, maar juist kouder gaat worden, lijkt steeds waarschijnlijker. ‘De belangrijke bredere trend gaat naar global cooling, wat veel gevaarlijker is, omdat oogsten mislukken en er meer ziekten komen,’ schrijft de Amerikaanse topeconoom Martin Armstrong. ‘Als de temperatuur 10 jaar stijgt beweren ze dat dit global warming is, maar als de temperatuur dan 5 jaar daalt leven ze in ontkenning en beweren ze dat deze schommelingen ook op global warming wijzen.’

‘Het klimaat is echter altijd aan het veranderen, en de volgende zonne cyclus wijst op het laagste niveau in honderden jaren. We moeten absoluut bezorgd zijn dat de toegenomen vulkaanactiviteit tot een vulkanische winter kan leiden, wat de komende jaren heel erg kan worden. Zodra er een grote uitbarsting op schaal 6+ plaatsvindt, kunt u voor de toekomst maar beter ingeblikt voedsel in huis halen, want twee van deze gebeurtenissen, zelfs als er een jaar tussen zit, zullen de planeet aanzienlijk afkoelen.’

‘Klimaat gebruikt om socialisme op te leggen en wereldeconomie over te nemen’
De paar jaar met licht stijgende temperaturen (overigens nu al 15 tot 20 jaar niet meer) waren niets meer dan een kleine oprisping in de algehele trend naar afkoeling, en niet opwarming. ‘Maar de activisten proberen het klimaat te gebruiken om het socialisme door de strot van de samenleving te duwen, en zo de wereldeconomie over te nemen. Die agenda is zo goed verkocht, dat ze de samenleving hebben afgeleid van het echte klimaatgevaar dat zich voor onze ogen ontvouwt. Ze blijven maar doen alsof dit onderdeel is van de geheel door mensen veroorzaakte CO2 en global warming, maar de planeet heeft dit soort veranderingen al vaker gehad, lang voordat er überhaupt mensen bestonden.’ (2)

Daarom is inderdaad geen tijd meer te verliezen, en moet Nederland zo snel mogelijk alle klimaatverdragen opzeggen, en de vrijkomende honderden miljarden die ander in de bodemloze klimaatput worden gestort gaan aanwenden om de energiezekerheid en –betaalbaarheid, de voedselvoorziening (dus juist meer steun en bewegingsvrijheid voor de boeren) en het welzijn van ons volk overeind te houden en zo mogelijk zelfs te verbeteren. Zo niet, dan dreigen straks miljoenen verarmde Nederlanders van het gas afgesloten te worden, waardoor ze behalve figuurlijk ook letterlijk in de kou zullen komen te zitten.

Xander

(1) Daily Telegraph via Zero Hedge
(2) Martin Armstrong
(3) Afbeelding: Pixabay (rechtenvrij)

https://www.xandernieuws.net/algemeen/u ... rminderen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6788
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: Climategate.

Bericht door Ali Yas »

Pilgrim schreef:
Omdat Nederland zich aan allerlei internationale klimaatafspraken heeft verbonden is de staat verplicht om extra CO2 maatregelen te nemen, zodat het doel –vermindering van 25% t.o.v. 1990- eind volgend jaar gehaald wordt, zo oordeelde de Hoge Raad vandaag.
Dan is het nu hoog tijd voor de werkelijke bazen van Nederland, dat zijn wij dus, om een Tweede Kamer te kiezen die in de wet verankert dat het nemen van geld van Nederlanders voor het verwezenlijken van onmeetbare doelen verboden is.
Truth sounds like hate to those who hate truth.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21294
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Climategate.

Bericht door King George »

Er blijkt een nationale wet ten grondslag te liggen dat allerlei verenigingen en stichtingen die zeggen het algemeen belang te dienen naar de rechter kunnen gaan om datgene wat bij parlementaire besluitvorming is vastgelegd te kunnen dwarsbomen.


 • ‘Wet moet aangepast worden om rechtszaken zoals Urgenda-zaak te voorkomen’

  De Hoge Raad bepaalde deze week dat de Staat verplicht is om de uitstoot van broeikasgassen tegen het einde van 2020 met minimaal 25 procent te hebben teruggedrongen ten opzichte van 1990. Daarmee is het vonnis in de zaak die stichting Urgenda had aangespannen definitief. Politiek commentator Syp Wynia verwacht vaker dit soort rechtszaken te zien waarbij een stichting de staat dwingt tot bepaald beleid.

  De Hoge Raad verwijst in de Urgenda-uitspraak naar het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. “De redenering is dat als de Nederlandse regering niet voldoende doet om het klimaat in toom te houden, dat een schending van de mensenrechten is”, zegt Wynia in WNL Op Zaterdag op NPO Radio 1. “Dat is een redenering die absurd is.”

  Wynia ziet vaker dat het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens gebruikt wordt om “de gekste dingen” tot mensenrecht te verklaren. “Het verrast me niet omdat we al 25 jaar een verandering hebben in het Burgerlijk Wetboek. Dat maakt dit allemaal mogelijk,” zegt Wynia. “Het is geen internationale zaak. Rechters in andere landen zullen dit ook niet overnemen. In 1994 is er een artikel ingevoerd waarin staat dat iedere vereniging of stichting die in z’n statuten heeft staan dat die het algemeen belang vertegenwoordigd, daarvoor bij de rechter kan opkomen tegen de overheid.”

  ‘Namens jou en mij naar de rechter

  Door dit artikel kan Urgenda zo’n grote invloed uitoefenen op het overheidsbeleid, legt Wynia uit. “Urgenda zegt van zichzelf dat ze het algemeen belang vertegenwoordigen. Dan kunnen ze namens mij en jou de staat aanpakken bij de rechter.”

  Wynia verwacht dat we steeds vaker zullen meemaken dat een stichting op deze manier naar de rechter stapt om de overheid te dwingen tot bepaalde maatregelen. “We zagen het ook met anti-rookmaatregelen tegen cafés. Iedereen die maar beweert voor het algemeen belang op te komen, kan zo naar de rechter stappen.”

  Volgens Wynia is een aanpassing van dit wetsartikel het enige dat wij kunnen doen om meer rechtszaken te voorkomen. Hij acht de kans groot dat dit in 2020 op de politieke agenda zal komen. Ook is het nu wachten op iemand die een zaak aanspant omdat hij zoveel last heeft van de klimaatmaatregelen, zo verwacht Wynia. “Die kan zeggen dat het tegen het algemeen belang is dat de klimaatmaatregelen doorgaan. Dan krijgen we een clash van rechters.”
https://wnl.tv/2019/12/21/wet-moet-aang ... voorkomen/
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam
Plaats reactie