Verwikkelingen rondom Kerstmis

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Mahalingam
Berichten: 43266
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Verwikkelingen rondom Kerstmis

Bericht door Mahalingam »

Een Fries Gospel koor uit Joure ging niet zingen in Heerenveen. De organisatie wist kennelijk niet dat in die kringened het Mohammedanisme als Duivelsaanbidding wordt gezien. Dus ging het mis.
Geen gelijkheid voor Christenen als Mohammedanen een kerstgebeuren kidnappen.
Tijdens de viering hielden ook moslims een praatje. Twee vrouwen van de Turkse moskee staken een kaars aan en vertelden wat de komst van het Licht voor hen betekent. Het gospelkoor mocht vooraf echter geen verklaring voorlezen over de eigen geloofsovertuiging. Daarop werd besloten het optreden af te gelasten.
Oh je, ze worden als een stel xenofobe plattelands boeren neergezet. Maar wat was er aan de hand?
"Uit het nieuws hebt u kunnen vernemen dat New Creation afgelopen zondag haar medewerking aan de kerstlichtviering van mevrouw Nicolay heeft afgelast. Af en toe wordt hierbij geheel ten onrechte gesuggereerd dat New Creation "niet met moslims" zou willen optreden. Dat is uiteraard een zeer onjuiste weergave van zaken.
Wij respecteren ieder mens als een kostbaar schepsel van God, ongeacht geloofsovertuiging. Wel staan wij voor onze boodschap.
Helaas werden wij bij de kerstlichtviering in tegenstelling tot gemaakte afspraken niet in de gelegenheid gesteld deze boodschap te verkondigen",
Maar het zijn helemaal geen xenofobe plattelands boeren; ze moeten gewoon nog de juiste dhimmie mentaliteit leren. Stelletje verstoorders van de mooie warme multi biculturele harmonie gevoelens!
http://www.ad.nl/ad/nl/1000/Nieuws/arti ... lims.dhtml
Laatst gewijzigd door Mahalingam op di dec 15, 2009 3:19 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Ariel
Berichten: 78644
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Verwikkelingen rondom Kerstmis

Bericht door Ariel »

Oeps... :redface: Mahalingam had dit bericht net geplaatst. Mijn bijdrage maar gedeeltelijk verwijderd.
Ik heb wel een foto van de groep.

Afbeelding

Weer een multiculty kerstfeestje aan diggelen geschoten. :shock: Het had zo mooi kunnen zijn. Moslima's met een brandende kaars vertellen wat de komst van het Licht voor hen betekent :? Het Gospelkoor had ook graag willen vertellen wat het kerst voor hun betekend , maar dat mocht niet, want dan is kerst gelijk zo Christelijk, en voor dat je het weet zijn de Turkse moslim vrouwen beledigd. Het koor besloot toen om niet op te treden. Wat de komst van het Licht voor Moslims betekend staat jammer genoeg niet in dit artikel. Ik had het zo graag geweten.

En ik heb de brief die het koor naar aanleiding van dit geintje geschreven heeft.
Welkom
Uit het nieuws hebt u kunnen vernemen dat New Creation afgelopen zondag haar medewerking aan de kerstlichtviering van mevrouw Nicolay heeft afgelast.
Af en toe wordt hierbij geheel ten onrechte gesuggereerd dat New Creation "niet met moslims" zou willen optreden. Dat is uiteraard een zeer onjuiste weergave van zaken.
Wij respecteren ieder mens als een kostbaar schepsel van God, ongeacht geloofsovertuiging. Wel staan wij voor onze boodschap.
Helaas werden wij bij de kerstlichtviering in tegenstelling tot gemaakte afspraken niet in de gelegenheid gesteld deze boodschap te verkondigen.
Onderstaand vindt u de volledige tekst van ons schrijven aan de desbetreffende predikante, mevrouw Nicolay.


Geachte mevrouw Nicolay, Hierbij wil ik u, namens het bestuur van New Creation, het volgende mededelen aangaande onze overeengekomen medewerking aan uw samenkomst op 13 december 2009.

Op basis van de oorspronkelijke aanvraag is deze medewerking door u aan ons (en daarmee ook aan onze leden) gepresenteerd als een reguliere boeking, echter met als bijzondere lokatie de kerstmarkt in Heerenveen.
Wij zijn er uiteraard van uitgegaan dat wij daarbij onze gebruikelijke activiteiten konden gaan uitvoeren,
namelijk het evangeliseren en het vertellen van het kerstevangelie: vertellen en bezingen dat de Zoon van God in het vlees is gekomen.
Wij zagen dit als een prachtige kans om op de kerstmarkt dit kerstevangelie te verkondigen en hebben dan ook van harte onze medewerking toegezegd. .
Na het ontvangen van het programma, vorige week, is er onder onze koorleden (en inmiddels ook binnen ons bestuur) onrust en twijfel ontstaan met betrekking tot de invulling en de intenties van de samenkomst.
E.e.a. is daarop nader onderzocht, er is o.a. veel informatie omtrent uw opvattingen te vinden via Internet.
Deze opvattingen blijken nu, in ieder geval voor een aantal van onze leden, niet aan te sluiten bij onze doelstellingen.
Zoals bekend verkondigen en belijden wij namelijk dat Jezus de Christus is, de Zoon van God, geboren van de Heilige Geest uit de maagd Maria, om de werken van de Satan te vebreken; dat Hij de toorn van God over onze zonden aan het kruis voor ons gedragen heeft; dat Hij lichamelijk en letterlijk is opgestaan van de doden, opgevaren naar de hemel waar Hij nu zit aan de rechterhand van God onze almachtige Vader, vanwaar Hij komen zal om als Rechter van hemel en aarde christenen, moslims, joden, atheïsten en alle andere mensen te oordelen.
Om het kort samen te vatten komt het erop neer dat wij op basis van de laatste informatie verwachten dat het kader waarbinnen wij als New Creation zondag zouden gaan optreden (en waar we daarmee dan ook letterlijk en figuurlijk achter zouden staan) mogelijk niet aansluit bij de genoemde identiteit en de boodschap die wij als groep willen uitdragen en uitstralen.
Het waarborgen hiervan is binnen onze vereniging één van de primaire taken van het bestuur. Het bestuur is hierin eindverantwoordelijk en geniet daarin bovendien het vertrouwen van de leden.
Wij hebben het programma en de vele items aangaande uw standpunten op Internet uitgebreid en objectief bestudeerd. Het lijkt nu te gaan om een soort van inter-religieuze samenkomst, waarbij voor een aantal van onze leden uw achterliggende boodschap op zijn zachtst gezegd discutabel is. Zonder nu verder in te willen gaan op de inhoudelijke aspecten, betreuren wij het als bestuur ten zeerste dat dit vooraf niet aan onze contactpersoon kenbaar is gemaakt. Ons is hiermee namelijk de kans ontnomen dit ruim vooraf goed te bestuderen, met u te bespreken en af te stemmen zowel met onze leden als binnen het bestuur; wij worden hiermee nu om "5 voor 12" voor een voldongen feit gesteld.
Om toch de medewerking door te kunnen laten gaan hebben wij in goed (spoed)overleg met onze leden voorgesteld dan in ieder geval tijdens de samenkomst zelf (zoals bij onze optredens gebruikelijk) onze tekstverklaringen voor te dragen, teneinde daarmee onze doelstelling alsnog enigszins (laagdrempelig) vorm te kunnen geven in de samenkomst. Dit werd voor ons daarmee een belangrijke voorwaarde.
In eerste instantie hebt u hier toen ook mee ingestemd en toegezegd 'hier geen halszaak van te willen maken'.
Vanavond hebben wij via onze contactpersoon echter begrepen dat u nu aangeeft dat dit toch bij nader inzien niet wenselijk is; bovendien is in het gesprek tot onze verbazing ook nog te kennen gegeven dat het niet de bedoeling is dat deze avond een Christelijk evangeliserend karakter krijgt.
De redenen welke u hiervoor aandraagt kunnen wij enigszins begrijpen vanuit uw perspectief, echter deze zijn voor ons niet relevant;
wij willen beslist zoals altijd onze identiteit als verkondigers van het evangelie van Jezus Christus en onze naam als zodanig waarborgen.
Zojuist hebben wij gezien bovenstaande dan ook na intensief overleg binnen het bestuur unaniem geconcludeerd af te moeten zien van deelname aan deze samenkomst.
Wij willen daarnaast, afgezien van de persoonlijke standpunten binnen ons bestuur, onrust binnen de vereniging vermijden; dat is het ons namelijk beslist niet waard.
Wij vertrouwen erop dat u, gezien bovenstaande motivatie, begrip kunt opbrengen voor dit moeilijke bestuursbesluit.
Uiteraard realiseren wij ons dat wij u hiermee wellicht voor een groot probleem stellen met betrekking tot de invulling van uw samenkomst van a.s. zondag, en dat spijt ons oprecht.
Wij stellen echter het belang van onze vereniging voorop en zien beslist geen andere mogelijkheid.
Voor de duidelijkheid geven wij aan dat dit gezien de situatie welke inmiddels is ontstaan een definitief besluit betreft, waar wij niet op terug zullen komen.
Tot slot wil ik u vriendelijk verzoeken geen contact op te nemen met onze manager; het bestuur heeft de verdere afhandeling van haar overgenomen.
Vandaag zal ik met u nog telefonisch contact opnemen.

Met vriendelijke groet, namens het bestuur van New Creation,
de Voorzitter.

http://www.new-creation.eu/" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Ariel
Berichten: 78644
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Verwikkelingen rondom Kerstmis

Bericht door Ariel »

Britse super haalt kerstkaart uit de schappen

Afbeelding

LONDEN - De Britse supermarktketen Tesco heeft dinsdag excuses aangeboden voor een kerstkaart na klachten over het ontwerp. Dat meldden Britse media. De kaart is inmiddels uit de schappen gehaald.

Op de kaart is een kind met rood haar te zien, dat op schoot bij de Kerstman zit. Daarbij staat in het Engels de tekst dat de Kerstman van alle kinderen houdt ''zelfs van de roodharigen''.

Een roodharige moeder van drie kinderen met dezelfde haarkleur werd woedend toen ze de kaart in de schappen zag liggen in de plaats York. Ze deed haar beklag bij een winkelmedewerkster. Volgens de vrouw is de kaart discriminerend voor roodharigen.

''Als het om een zwart of dik kind was gegaan was de winkel al gesloten'', aldus de boze vrouw. Haar schoonzus diende een klacht in bij een ander filiaal. (ANP)

http://www.ad.nl/ad/nl/1000/Nieuws/arti ... ppen.dhtml" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 43266
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Verwikkelingen rondom Kerstmis

Bericht door Mahalingam »

Die Gospel Singers (zoals die uit Joure) zijn meestal heel Amerikaans Evangelistisch. En ik beweerde dat in die kringen het Mohammedanisme wordt gezien als een geloof en aanbidding van de Duivel.
Ik lees nu bij:
http://www.transworldnews.com/NewsStory ... 354&cat=15
'Islam is a dangerous religion,' most American pastors say
– Mainline denomination pastors are less likely than evangelicals to say Islam is "a dangerous religion." While 77 percent of evangelical pastors either somewhat or strongly agree Islam is dangerous, only 44 percent of mainline pastors feel the same way, and 38 percent strongly disagree.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 43266
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Verwikkelingen rondom Kerstmis

Bericht door Mahalingam »

Jongetje gaat met familie op bezoek bij iets religieus. National Shrine of Our Lady of La Salette in Attleboro. Een plek vol met kruisbeelden. Op school wordt gevraagd aan de kinderen iets te tekenen dat verband houdt met de feestdagen. Kerstman en zo. En wat tekent die?

Afbeelding

Een leraar vindt dat foute boel en volgens protocollen moeten de hulpdiensten ingeschakeld worden. Jongetje van school naar de psychiater gezonden. Psych zegt: jongetje niet gevaarlijk voor zichzelf of de omgeving.
http://www.msnbc.msn.com/id/34433914/
2nd-grader sent home for crucifix drawing
Dad says teacher became upset when boy drew himself on a cross
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Ariel
Berichten: 78644
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Verwikkelingen rondom Kerstmis

Bericht door Ariel »

Ophef over poster Jozef en Maria

Afbeelding

AUCKLAND - Een poster waarop Jozef en Maria naast elkaar in bed liggen, verhit de gemoederen in Nieuw-Zeeland. Conservatieve christenen noemen de donderdag in de noordelijke stad Auckland onthulde beeltenis aanstootgevend, berichtten media in Nieuw-Zeeland.

Op de poster ligt een droevig kijkende Jozef naast een naar de hemel kijkende Maria. „Poor Joseph. God was a hard act to follow” (Arme Jozef. God legde de lat hoog), staat erbij geschreven. De poster hangt op een aanplakbord bij een progressieve anglicaanse kerk.

De lokale dominee zei dat hij een discussie wilde opwekken over stereotype ideeën over de manier waarop Jezus zou zijn verwekt. Ook wil hij letterlijke interpretaties van de Bijbel aan de kaak stellen en mensen aan het praten krijgen over het kerstverhaal. In de Bijbel wordt de maagd Maria zwanger nadat een engel aan haar is verschenen en haar vertelt dat ze de zoon van God zal baren.

Binnen enkele uren na de onthulling was de poster al beklad.

http://www.telegraaf.nl/buitenland/5591 ... ria__.html" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17386
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Verwikkelingen rondom Kerstmis

Bericht door Manon »

ha sèg! ik ben een zelf een soixantwietarreke... maar waarom moet een BLOTE mama Maria nu persé in bed naast haar zoontje gaan liggen?

Zelfs ik vind dat erover!
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Gebruikersavatar
Monique
Berichten: 8854
Lid geworden op: ma apr 14, 2003 2:14 pm

Re: Verwikkelingen rondom Kerstmis

Bericht door Monique »

Manon schreef:ha sèg! ik ben een zelf een soixantwietarreke... maar waarom moet een BLOTE mama Maria nu persé in bed naast haar zoontje gaan liggen?

Zelfs ik vind dat erover!
Ze ligt toch naast Jozef?
als ik het goed heb is dat manlief?
Amorele atheistische nitwit
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17386
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Verwikkelingen rondom Kerstmis

Bericht door Manon »

Monique schreef:
Manon schreef:ha sèg! ik ben een zelf een soixantwietarreke... maar waarom moet een BLOTE mama Maria nu persé in bed naast haar zoontje gaan liggen?

Zelfs ik vind dat erover!
Ze ligt toch naast Jozef?
als ik het goed heb is dat manlief?

:redface: oops...... verkeerd gelezen!
maar geef toe: jezuke lijkt toch wel héél erg veel op zijne STIEFpapa dan hé. ach ja... dàt is dan weer de boodschap! gut ik ben er niet bij vandaag.

Maarre: iedereen weet toch wel dat die "duif" in feite een Romeinse soldaat was? "zoon" van de keizer die zèlf dan weer god was (Augustus of zo?) en vandaar.... en hadden die romeinen zo geen vleugeltjes aan hun helmpjes hangen?
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Mahalingam
Berichten: 43266
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Verwikkelingen rondom Kerstmis

Bericht door Mahalingam »

Nee, nee het waren hanekammen die de Romeinse soldaten droegen.

Afbeelding

en het waren de Vikingen (en de oude Grieken) die vleugeltjes hadden.


Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Ariel
Berichten: 78644
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Verwikkelingen rondom Kerstmis

Bericht door Ariel »

Zijn er nog Delftse studenten in de zaal? Doen zou ik zeggen.
Christenen doen studentenafwas

Delftse studenten met een overvol aanrecht kunnen komende vrijdag hun corvee overslaan. Christelijke weldoeners komen die dag namelijk langs om de stapels smerige vaat weg te werken.

Met deze en andere ludieke acties willen de gelovigen de kerstgedachte uitdragen. In totaal steken 150 Delftenaren de handen uit de mouwen. "Door ons dienstbaar op te stellen willen we Gods liefde handen en voeten geven", vertelt organisator Pieter Lekkerkerk. "En daar hoort bijvoorbeeld ook het bedanken van politieagenten en ambulancepersoneel bij."

De KerkstMissie wordt voor de vierde keer in Delft gehouden en is een oecumenisch initiatief

Bron: Telegraaf
Zo ziet een normale studenten aanrecht er uit. :razz:
Afbeelding

of zo...
Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17386
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Verwikkelingen rondom Kerstmis

Bericht door Manon »

het lijkt bijna écht terug in de romeinentijd waar de martelaren hun leven gaven om toch maar te tonen hoe "goed" ze wel waren.

Ik heb nog een paar christenen nodig om mijn kamers op te kuisen....

Mèt of zonder kerstlichtjes, maakt niks uit hoor!
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Mahalingam
Berichten: 43266
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Verwikkelingen rondom Kerstmis

Bericht door Mahalingam »

Richtlijn voor scholen in Zurich (zwitserland): Van actieve deelname aan handelingen en liederen met een religieuze inhoud, dient men af te zien. (b.v. liederen die Jesus een zoon van god noemen).
Toegestaan zijn:
- O Tannenbaum
- Zimetschtern hani gern
Dit laatste op de wijs van Jingle Bells maar met politieke correcte tekst.
Verboden zijn de welbekende liederen:
- O du selige Nacht
- Stille Nacht, heilige Nacht
- Ihr Kinderlein kommet
- Der Heiland ist geboren
Waarom deze maatregel? Vanwege het niet kwetsen van religieuze gevoelens. Maar wiens religieuze gevoelens? Die van Christenen? Hindu's? Buddhisten? Taoïsten?
http://www.tagesanzeiger.ch/zuerich/reg ... y/13856516
«Stille Nacht, heilige Nacht» ist den Schulen nicht genehm
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Ariel
Berichten: 78644
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Verwikkelingen rondom Kerstmis

Bericht door Ariel »

Haagse minima halen neus op voor gratis kerstpakket
zondag 20 december 2009

Over het kerstpakket van 50 euro voor Haagse minima, dat onder meer muscialkaartjes bevat, is al veel kritiek geweest, maar nu blijken de huishoudens met een laag inkomen helemaal geen behoefte te hebben aan de cadeaus's. Van de 45.000 zijn er pas 18.000 opgehaald.

Dat meldt De Telegraaf. De minima halen hun neus op voor de giften van de gemeente Den Haag.

Cadeaubon
In het pakket zitten niet alleen kaartjes voor Mamma Mia!, maar ook een kerststol, chocolaatjes, kaarsen, een rugzak en een cadeaubon van 10 euro voor een groot warenhuis.

Het is een initiatief van de Haagse PvdA-wethouder Henk Kool. Verschillende locaties waren ingericht waar de minima hun pakket konden ophalen. Daarvoor moesten ze hun Oooievaarspas laten zien, waarmee ze aantonen een minimuminkomen te hebben. Maar ondanks hun lage inkomen, hebben ze blijkbaar geen behoefte aan geschenken.

Tevreden
Desondanks is de gemeente tevreden.

'Je moet altijd maar afwachten hoe zoiets uitpakt. De doelgroep is vaak heel lastig te bereiken. Of ze hebben het niet gelezen, of ze hebben het bericht niet gehad dat ze zo'n doos konden komen ophalen, of ze hebben gewoon geen zin om langs te komen. Maar iedereen die wel is geweest was heel erg enthousiast.'

Door Robin van der Kloor

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Laats ... pakket.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 43266
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Verwikkelingen rondom Kerstmis

Bericht door Mahalingam »

Geen Kerstmis bling-bling en frutsels bij de boete betalingsloketten van het Justice Centre in Nuneaton.
Waarom? Omdat het zo ongevoelig is tegenover binnenlopende criminelen die hun boete komen betalen, om dat in een feestelijke aankleding te moeten doen. Het klink ongelooflijk en velen denken dat het is om geen boze moslims over de vloer te krijgen.
However, one courts worker wrote to community cohesion minister Sayeeda Warsi to say he had been told the ban had been imposed because tinsel would 'break the Court Service Diversity Policy'.
This commits court service managers to 'creating a culture where equality and diversity forms an integral part of everyday working life' and 'incorporating equality and diversity into day-to-day management activities'.
Baroness Warsi spoke out after receiving a letter from a worker at the centre who said: 'I work as an admin officer in the county court and we have been told that we can't put tinsel around our counter window as it might offend other religions, according to HMCS diversity policy.'

The Court Service is headed by justice minister Bridget Prentice, who is spearheading a campaign to ban pink toys being sold because they are not sufficiently 'progressive' and 'funnel girls into pretty, pretty jobs'.

Baroness Warsi said: 'First toys; now tinsel. Labour's PC killjoys are determined to kill off Christmas.
'This has nothing to do with diversity; it's about the very opposite - a stultifying grey conformity.
'Non-Christians don't want to see Christmas banned, and they're fed up of being patronised by Labour.'
http://www.dailymail.co.uk/news/article ... fence.html
En wat is dat met Bridget Prentice en pink toys?
"Polly Toynbee and Justice Minister Bridget Prentice have backed a scheme to boycott pink toys"
Het is heel sexistisch en rolbevestigend om na de geboorte van een baby hetzij roze hetzij blauwe muisjes op beschuit te presenteren. Dit dient voortaan sexe-neutraal te zijn: half om half roze en blauwe muisjes .
http://www.metro.co.uk/news/805561-boyc ... s-campaign

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Ariel
Berichten: 78644
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Verwikkelingen rondom Kerstmis

Bericht door Ariel »

Mohammed, Alia en Feruk vieren Kerst

Islam en Kerst, gaat dat samen? Steeds meer mensen vinden van wel. Kerstmis is niet alleen een religieus feest, maar heeft ook aardse waarde, „vriendschap, liefde, warmte en gezelligheid. Daar kan een moslim niet tegen zijn”.


De strijd om een kerstboom op de Haagse Hogeschool en de vraag of er wel of niet halalvlees geserveerd moet worden bij de kerstmaaltijd op de rooms-katholieke Odaschool in Weert: moslims in combinatie met Kerst houden de gemoederen bezig.

Logisch, vindt Ineke Strouken, directeur van het Centrum voor Volkscultuur, „het is een botsing tussen culturen, er gaan nog wel drie generaties overheen voor dat voorbij is.”

Hans Krikke, diaconaal consulent van de protestantse diaconie Amsterdam, merkt dat Kerst steeds vaker leidt tot interreligieus debat. „Heel voorzichtig maken moslims kennis met Pinksteren en Kerst. De interreligieuze dialoog heeft traditioneel zijn piek in de ramadan, maar je ziet dat de dialoog ook steeds vaker rond de Kerst wordt ingericht.”

Jezus is een belangrijke profeet in de Koran. Toch is het voor moslims ongebruikelijk om hem te eren. Islamitisch geestelijk verzorger Yassin Abouyaala: „Een moslim viert de geboorte van Jezus niet. Hij viert niet eens de geboorte van de belangrijkste profeet, Mohammed. En degene die dat wel doet, wordt al veertien eeuwen bekritiseerd. In de islam hechten we wel waarde aan religie, maar niet aan personen.”

Krikke voegt daaraan toe: „Jezus wordt in de islam niet gezien als de zoon van God. Moslims gaan uit van de ondeelbaarheid van God, dus hij kan geen kinderen hebben. Dat is een fundamenteel verschil.”

Het vieren van de geboorte van Jezus mag misschien niet passen binnen de islam, toch is er steeds meer kerstsfeer te vinden in islamitische woningen. „Tradities zijn dynamisch en ze worden door mensen die hier nog niet zo lang wonen steeds meer overgenomen”, weet Ineke Strouken. Ze deed in 2005 onderzoek naar de mate waarin de kerstboom werd overgenomen door nieuwe Nederlanders en concludeerde dat vooral kinderen in moslimfamilies er graag een willen. „Dus komt er in veel huiskamers een klein boompje. Meestal geen echte, maar een van plastic. En als die kinderen opgroeien, zullen ze de kersttraditie waarschijnlijk nog verder doorvoeren.”

Ze wijst op het wereldse karakter van het feest. „In dit land, met zijn van oorsprong strenge winters, is het noodzakelijk om de donkere dagen door te komen. Kerst heeft dus een sociale functie, van warmte, gezelligheid en bij elkaar komen. Maar het betekent ook vrij zijn en kerstkransjes eten.”

Toch is het niet zo vanzelfsprekend om een traditie als Kerst klakkeloos te integreren binnen de islam. „Het klinkt net als een christelijk persoon die een schaap koopt met het offerfeest”, reageert Abouyaala. Bovendien: „In de islamitische traditie is bepaald dat er twee religieuze feesten zijn: Suikerfeest en Offerfeest. Daarnaast zijn er vieringen, bijvoorbeeld van geboorten of trouwerijen, maar alles daarbuiten is geen feest. Zo moet het genoeg zijn. Iedereen heeft zijn eigen cultuur en tradities en daar moeten we wederzijds begrip en respect voor hebben. Wat een ander doet, moet hij zelf weten.”

Dat vindt Hans Krikke ook. „Een moslim hoeft geen Kerst te vieren, zoals als ik niet meedoe met de ramadan. Maar als moslims een kerstboom willen optuigen, hebben ze mijn zegen.”

Alia zou haar kinderen het plezier van Kerst niet willen ontzeggen

Alia Azzouzi (29) en haar man Feruk Ahmed (30)

Alia Azzouzi: „Toen Feruk vorig jaar zei dat hij een kerstboom wilde, riep ik in eerste instantie ’ben je gek geworden?’

In de Pakistaanse tropische groentewinkel van zijn familie vierde hij het vroeger al voor de klanten, inclusief kerstboom en een muts. Van huis uit viert hij eigenlijk alle feesten: Sinterklaas, Moederdag, Valentijn, oud en nieuw Kerst heeft voor mij niet de waarde zoals een islamitisch feest dat heeft, dus ik zou er zelf niet op komen er iets aan te doen. Als we kinderen zouden hebben, zou het anders zijn; ik zou hen dit plezier niet willen ontzeggen.”

„Op zich is kerst niet vreemd voor mij. Ik ben opgegroeid bij mijn buren, een Nederlands gezin waar het uiteraard ook werd gevierd. Daardoor heb ik toch wel veel gevoel bij kerst. Ik verheug me er ieder jaar op om zo’n lekkere stol of kerstkransjes te kopen. Het staat voor mij voor gezelligheid, voor warmte, samenzijn. Volgens mij geldt dat voor heel veel mensen, moslims en niet-moslims.”

„Mijn moeder las vroeger rond deze tijd het verhaal van Jezus voor. In grote lijnen is het dezelfde figuur als in het christendom, alleen geloven moslims niet dat hij de zoon van God is. Het is helemaal geen gek idee om zijn geboorte te vieren, maar wij vieren de verjaardagen van de profeten niet echt.”

„Vorig jaar kwam Feruk dus met een klein nepboompje aanzetten. Ik had er ook nog een van die Nederlandse familie, dus die heb ik ook maar tevoorschijn gehaald. Dit jaar hebben we geen kerstboom, maar we versieren wel de plant. Als we niets zouden doen, zou ik het toch maar saai vinden.”


Mohammed Menouar (35)

„Ik heb jarenlang Kerst gevierd met een Chinese familie, de Tsjangs. Die hadden een kerstboom met alles erop en eraan, lekker eten en cadeaus. Moeder Tsjang inventariseerde vooraf wie wat nodig had en vervolgens kochten we aardigheidjes voor elkaar. Het was niet alleen leuk om iets te krijgen, maar ook om te geven. Dat maakt evengoed gelukkig.”

„Door toevalligheden heb ik een paar jaar niets meer aan Kerst gedaan, ik ben sowieso niet echt een type dat feestjes viert, maar ik wil de traditie graag weer in ere herstellen. Inmiddels ben ik getrouwd, dus nu gaat mijn Marokkaanse vrouw ook mee.”

„Kerst vieren is helemaal geen probleem, maar het ligt er wel aan met welk idee je het doet. Kijk, er zitten ook menselijke waarden aan: vriendschap, liefde, warmte en gezelligheid. Daar kan een moslim niet tegen zijn. In mijn beleving komt het kerstverhaal van Jezus nauwelijks naar voren. Ik weet wel dat het ermee te maken heeft, maar bij deze Chinese familie was Jezus niet aanwezig. Als ze zijn geboorte wel actief zouden vieren, zou ik me daar trouwens ook niet aan storen. Het is hetzelfde als ik een kerk binnen ga. Het is misschien niet mijn gebedshuis, maar wel een plek waar dezelfde God aanbeden wordt.”

„Het wordt steeds meer geaccepteerd om iets te doen aan Kerst. Het is tegenwoordig meer cultuur dan religie. We zouden daar niet te moeilijk over moeten doen, we moeten iedereen de mogelijkheid bieden om deel te nemen.

En houd de kerstgedachte in ere: geef elkaar liefde en warmte en maak van de gelegenheid gebruik om te reflecteren.” [/i]

http://www.trouw.nl/religie-filosofie/n ... erst_.html" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Ariel
Berichten: 78644
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Verwikkelingen rondom Kerstmis

Bericht door Ariel »

Moslim geleerde in Islamitische landen zijn gefrustreerd omdat Moslims in het westen steeds vaker Kerst "vieren" Ook in Moslimlanden zet men steeds vaker een kerstboom neer, en dat is duivels werk. Winkeliers verkopen kerstspullen om geld te verdienen. Fout, fout, fout. Schaamteloos .
Het is verboden voor Moslims om kerst te vieren.

De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Ariel
Berichten: 78644
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Verwikkelingen rondom Kerstmis

Bericht door Ariel »

Orthodoxe groepen roepen moslims op zich verre te houden van christelijke feestdagen

Terwijl in buurten als bijvoorbeeld de Amsterdamse Indische Buurt moslims steeds vaker een kerstboom kopen, ik steeds meer kerst- en nieuwjaarswensen van molims ontvang en in Trouw wordt bericht dat Mohammed, Alia en Faruk kerstfeest vieren, zijn er orthodoxe groeperingen die zich verzetten tegen het vieren door moslims van christelijke feestdagen. Zo heb ik dit jaar van verschillende afzenders een mail ontvangen waarin moslims wordt opgeroepen zich verre te houden van christelijke feestdagen. De brief bevat de volgende passage:

Wat houdt het vermijden van niet-islamitische feesten in de praktijk in?
1. Wegblijven van hun vieringen, dus het vermijden van plaatsen waar ze hun feestelijkheden houden en het vermijden dat je in hun feestelijkheden terecht komt, zoals bijvoorbeeld kerstmis en nieuwjaarsborrels, verjaardagsfeesten, st. maarten, sinterklaas, 1 aprilgrappen, allerlei jubilea, etc.
2. Vermijden om zelf zaken te doen, die te maken hebben met deze vieringen van de niet-moslims, zoals het in huis halen van een kerstboom, je kinderen mee laten doen met st. maarten of sinterklaas, verjaardagen vieren in je familiekring, vuurwerk afsteken op nieuwjaarsdag etc.
3. Vermijden om de niet-moslims te feliciteren met hun vieringen. Hoe kunnen we ze feliciteren met het feit dat ze ongehoorzaam zijn aan Allaah (subhanahu wa ta’ala)? Uitingen zoals prettige verjaardag, gelukkige feestdagen, gelukkig nieuwjaar, zijn ongepast. Het enige geluk is immers te vinden in imaan, waar geloof! Een moslim mag dus iemand niet feliciteren met het begaan van zonden en ongehoorzaamheid aan Allaah (subhanahu wa ta’ala)!
4. We moeten ook niet van onze eigen feesten imitaties maken van de feesten van de niet-moslims, dus dezelfde dingen doen die zij doen met hun feesten. Sowieso zullen veel van deze zaken verboden zijn.
Om onze identiteit en waardigheid te bewaren en om Allaah´s liefde en acceptatie te verdienen (en dit betekent vrede en geluk in dit leven en het uiteindelijke slagen in het Hiernamaals), laten we ons houden aan wat Allaah (subhanahu wa ta’ala) genoegen doet. Hij heeft ons dit laten weten in Zijn Boek en middels Zijn Boodschapper. En bedenk dat feesten en vieringen hierop geen uitzondering vormen.

De tekst van de gehele mail is via de volgende link te lezen
http://allochtonen.web-log.nl/allochton ... tdagen.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

http://allochtonen.web-log.nl/allochton ... groep.html" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 43266
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Verwikkelingen rondom Kerstmis

Bericht door Mahalingam »

Het is altijd zo vreselijk cliché (stereotyp):
1. zeggen wat niet mag.
2. dreigen met hellevuur
3. Allah weet het best.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Mahalingam
Berichten: 43266
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Verwikkelingen rondom Kerstmis

Bericht door Mahalingam »

Mahalingam schreef:Richtlijn voor scholen in Zurich (zwitserland): Van actieve deelname aan handelingen en liederen met een religieuze inhoud, dient men af te zien. (b.v. liederen die Jesus een zoon van god noemen).
[...]
Toen dit brede bekendheid kreeg was de beer los. Vele ouders schoten uit hun slof.
Sommige school-bobo's denken dat ze met de woestijnwind mee moeten wapperen om een Gutmensch te zijn, en dan komen ze tot de ontdekking dat er een stormwind is waartegen ze op moeten boksen. En dan draaien ze met die wind mee.
http://www.tagesanzeiger.ch/zuerich/reg ... y/17592825
«Stille Nacht» ist gerettet
Nach dem Sturm der Entrüstung um das Singen von Weihnachtsliedern an den Schulen, sagt Bildungsdirektorin Regine Aeppli, dass es für muslimische Kinder keine Sonderregelung gibt. Alle Weihnachtslieder dürfen gesungen werden.
Ja, ja het was gewoon een verkeerde uitleg van de neutraliteit-regels. Nu is dit recht gezet.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Ariel
Berichten: 78644
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Verwikkelingen rondom Kerstmis

Bericht door Ariel »

Zo zie je maar weer dat het goed is om je mond open te doen. Toch fijn dat er nog steeds mensen zijn die enorm balen van de zelf islamisering van scholen, kerken enz....
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Ariel
Berichten: 78644
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Verwikkelingen rondom Kerstmis

Bericht door Ariel »

'Kerst is onrein'

DOHA - Een 83-jarige prominente moslimgeleerde uit Egypte heeft een fatwa uitgesproken tegen de viering van kerst. "Kerst is onrein en de verkoop van kerstbomen moet verboden worden", aldus de aartsconservatieve sjeik Yusuf al-Qaradawi.

„Arabieren en moslims moeten geen kerstvieringen meer toestaan”, zegt Qaradawi. Volgens de conservatieveling is het christelijke kerstfeest 'haram': onrein. Dat meldt website Der Spiegel woensdag.

Kerstbomenverbod

Volgens Qaradwai zou er bovendien een eind moeten komen aan de verkoop van kerstbomen. Die vinden in de aanloop naar kerst in vrijwel de hele Arabische wereld gretig aftrek, ondanks het feit dat er slechts twintig miljoen christenen wonen.

Populair

Qaradawi leidt het islamitische onderzoekscentrum in Doha en is erg populair bij veel mensen in de Arabische wereld. Hij staat bekend vanwege zijn rappe tong. Autoriteiten in veel Arabische landen vrezen zijn controversiële stellingnames en proberen Qaradawi zo veel mogelijk te negeren.

http://www.telegraaf.nl/buitenland/5639 ... in___.html" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17386
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Verwikkelingen rondom Kerstmis

Bericht door Manon »

voilà! nu weet iedereen het.

Geen moslims meer op de harame kerstfeesten van de katholieke scholen, niet met halal vlees en niet met haram vlees. Ook geen kerstfeesten meer in de dorpskernen waar "nodig eens een moslim uit" hoogtij vierde. Geen kerstkaarten meer, geen kerstpakketten meer, niks kerst meer voor onze multiculturele medelanders. Gewoon boerenkool met geitenworst voor hen op 24/12!
Laatst gewijzigd door Manon op do dec 24, 2009 11:50 am, 1 keer totaal gewijzigd.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Petra
Berichten: 271
Lid geworden op: za dec 13, 2008 10:13 am

Re: Verwikkelingen rondom Kerstmis

Bericht door Petra »

Het was in reactie op het minarettenverbod dat de Zwitsers onlangs uitgesproken hebben...Overigens is deze mijnheer ook een visum tot GB geweigerd omdat hij vond dat homo's de doodstraf verdienden. Gaat lekker zo... whistling:
Mahalingam
Berichten: 43266
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Verwikkelingen rondom Kerstmis

Bericht door Mahalingam »

Met deze dagen borrelt er bij vele mensen een behoefte op om goed te doen.
Ook bij mensen van rechtse gezindte, iets dat onmogelijk is volgens links denkenden.
En zodoende is het goede werk dat het VB in Brussel doet zeer verdacht.
Aldus wat met zegt dat VB zegt
Vlaams Belang Brussel-19 deelt soep uit aan daklozen

Omdat daklozen van het eigen volk al te vaak in de kou blijven staan

Zowel aan het Centraal- als aan het Noordstation deelde Vlaams Belang Brussel-19 deze middag porties erwtensoep met spek uit aan menig dakloze. Er zijn steeds meer daklozen in Brussel. Door de grote toevloed van asielzoekers zijn vele opvangcentra voor daklozen volzet en moet een groot aantal onder hen, ondanks de barre weersomstandigheden, de nacht op straat doorbrengen.

Het feit dat honderden mensen de nacht letterlijk in de kou moeten doorbrengen toont op een pijnlijke wijze het falen van de overheid aan. Deze problematiek werd reeds meermaals door Vlaams Belang in het parlement aangeklaagd. Als sociale volkspartij wil Vlaams Belang niet alleen het woord voeren in het parlement, maar op straat ook de daad bij dat woord voegen.

Met dit initiatief wil Vlaams Belang niet alleen de daklozen wat warmte schenken in deze koude en donkere dagen, maar wil het ook een sterk signaal naar de overheid zenden. Daar waar voor illegalen in dit land hotels worden afgehuurd, Koninklijke appartementen worden opengesteld en legerkazernes worden opgevorderd; blijven de daklozen van het eigen volk al te vaak letterlijk in de kou staan. Voor de kansarmen van ons eigen volk blijven de diverse overheden in dit land in gebreke.

Voor Vlaams Belang is dit onaanvaardbaar.
Vlaams Belang Brussel-19 zal deze actie in de komende dagen herhalen. Onze kansarmen kunnen op ons rekenen.
Frédéric Erens - Voorzitter Vlaams Belang Brussel-19 Dominiek Lootens - Fractievoorzitter BHP
http://www.politiek.net/hermes/32202Was het niet in Parijs vorige winter dat de overheid daar de gratis voedselverstrekking verbood vanwege niet-halal zijn? De organisatoren zijn toen later veroordeeld voor racisme. (soupe identitaire incident)
Het VB speelt wel op scherp!
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Plaats reactie