Ontwikkelingshulp

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76723
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Ontwikkelingshulp

Bericht door Ariel »

Misschien kunnen we in dit topic artikelen plaatsen die de wantoestanden in de ontwikkelingshulp aantonen
Helft hulp voor Somalië komt niet aan
woensdag 10 maart 2010

MOGADISHU (ANP) - Ongeveer de helft van de hulp van het Wereldvoedselprogramma (WFP) voor noodlijdende Somaliërs komt niet op de plaats van bestemming aan. Een groot deel zou in de zakken van lokale distributeurs verdwijnen, van wie er enkelen inmiddels gelden als de rijkste mensen van het land. Dat blijkt uit onderzoek van de Verenigde Naties.

Al meer dan twaalf jaar zijn drie personen en hun gezinnen verantwoordelijk voor de distributie van 80 procent van de voedsel- en andere hulpgoederen van de VN-organisatie WFP in het land. Een groot deel van het geld blijft aan de strijkstok hangen. 30 procent gaat naar contractanten en lokaal WFP-personeel, 10 procent naar transporteurs en 5 tot 10 procent naar de bewegingen die de macht hebben in een bepaald gebied.

Omdat het land in de Hoorn van Afrika een wetteloze staat is waar radicaalislamitische rebellen de dienst uitmaken, zou veel geld door de contractanten voor beveiliging gebruikt worden. Zij hebben hun eigen milities opgezet, waardoor ze tevens de grootste privélegers in het zuiden van het land aanvoeren.

In 2009 was ongeveer 60 procent van het hulpbudget van de VN voor Somalië bestemd, omgerekend 356 miljoen euro. Het WFP gaat de beschuldigingen onderzoeken.

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Laats ... et-aan.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48988
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Ontwikkelingshulp

Bericht door Pilgrim »

Ontwikkelingshulp, een bodemloze put

Geplaatst op 5 december 2014

Afbeelding

“Stop met het geven van ontwikkelingshulp aan Afrika. Het werkt niet.” Deze uitspraak werd gedaan door de econome Dambisa Moyo, zelf afkomstig uit Zambia, afgestudeerd aan de beste universiteit ter wereld: Harvard. Dat vele Afrikaanse landen permanent aan het ontwikkelingsinfuus liggen, is oud nieuws. In de afgelopen decennia heeft Nederland meer dan 800 miljard euro aan ontwikkelingshulp besteed. Of het geld wat teweeg heeft gebracht, daarover zijn de meningen zeer sterk verdeeld. Wat organisaties die zich bezighouden met ontwikkelingshulp in ieder geval wel bereikt hebben, is vaste zendtijd op televisie. “Dit is Chepo, Chepo heeft geen ouders, Chepo heeft honger, steun daarom nu Chepo...”. Naar een ander kanaal zappen heeft geen zin, ook daar gaat tijdens reclamezendtijd de ontwikkelingsindoctrinatie gewoon verder. De kosten van reclamezendtijd zijn blijkbaar een habbekrats voor ontwikkelingshulporganisaties. Voor hetzelfde geld hadden ze 10.000 Chepo’s te eten kunnen geven.

De meest geweldige ideeën komen in ons op wanneer we fantaseren over wat we met 800 miljard euro aan belastinggeld hadden kunnen doen. De complete staatsschuld had in een keer afbetaald kunnen worden, gratis onderwijs, gratis openbaar vervoer… Helaas zijn we de 800 miljard euro voor altijd kwijt. De zieligheidindustrie is een machtige belangengroep in ons land. Helaas worden veel van deze instanties gesubsidieerd met belastinggeld. Vrijwel elk westers land besteedt een percentage van zijn jaarlijks budget aan ontwikkelingshulp. Hetzelfde geldt voor de Europese Unie, ook zij reserveert een bedrag speciaal voor ontwikkelingslanden. Het blijkt enorm lastig te verifiëren waar ontwikkelingsgeld uiteindelijk aan besteed is. We herinneren ons allemaal de aardbeving die in 2010 in Haïti plaatsvond. Wereldwijd werd er geld ingezameld om steun te verlenen. Na enkele maanden werd het duidelijk dat maar twee procent van de 8 miljard euro aan toegezegde hulp in Haïti was terechtgekomen. Wat we wel weten, is dat een substantieel deel van ontwikkelingsgeld besteed wordt aan topsalarissen binnen ontwikkelingsorganisaties.

Afbeelding

De Afrikaanse bevolkingsexplosie
De belangrijkste reden dat ontwikkelingshulp niet doeltreffend is, wordt vrijwel altijd over het hoofd gezien of bewust niet behandeld. Onverantwoord economisch beleid door corrupte ontwikkelingsorganisaties of Afrikaanse regeringen is slechts een (klein) deel van het probleem. In 1950 bedroeg de totale Afrikaanse bevolking ongeveer 200 miljoen. De hedendaagse Afrikaanse bevolking bedraagt ongeveer 1 miljard inwoners, een vijfvoudige vermeerdering in slechts 50 jaar. Onderzoekers van de Verenigde Naties schatten dat het Afrikaanse continent in het jaar 2050 2,4 miljard inwoners zal hebben, meer dan een verdubbeling van de bevolking, dit keer in slechts 40 jaar tijd. Een goed voorbeeld is het land Nigeria, dat ongeveer dezelfde grootte heeft als Frankrijk. Toch bedraagt de bevolking van Nigeria bijna 174 miljoen. Volgens recente schattingen zal de Nigeriaanse bevolking in 2050 uit 440 miljoen inwoners bestaan, dat is een grotere bevolking dan de Verenigde Staten.

Explosieve bevolkingsgroei brengt vele consequenties met zich mee, zoals armoede, oorlogen en een vergemakkelijkte verspreiding van ziektes. Miljoenen Afrikanen hebben al emigratieplannen, het liefst zouden zij naar de westerse wereld verhuizen. Door de gevolgen die voortvloeien uit de enorme bevolkingsgroei zal het aantal illegale immigranten in Europa alleen maar toenemen. Ontwikkelingshulp is als een druppel op een gloeiende plaat. Voor iedere Chepo die geholpen wordt, worden er drie nieuwe geboren, want een vrouw uit Sub-Sahara Afrika krijgt gemiddeld vijf kinderen.

Ironisch genoeg is een containerschip gevuld met anticonceptiemiddelen geschikter om Afrikaanse armoede te bestrijden dan een containerschip met voedsel. Het probleem is niet armoede, het probleem is de Afrikaanse mentaliteit. Westerse ouders besluiten (in de meeste gevallen) kinderen te nemen als ze dat financieel kunnen verantwoorden en om hen zo van een zo goed mogelijke toekomst te kunnen voorzien. In Afrika ligt dit geheel anders. Het krijgen van veel kinderen wordt gezien als een zegen, bovendien zullen zij je verzorgen wanneer je daar zelf niet meer toe in staat bent. Vreemd genoeg staan ze nooit stil bij het feit dat kinderen ook een enorme economische last met zich meebrengen.

Het ontwikkelingsgeld t.w.v. 800 miljard euro lijkt in een bodemloze put verdwenen te zijn. Ontwikkelingshulp zal niets veranderen als de Afrikaanse mentaliteit niet mee verandert. In plaats van voedselhulp dient er gefocust te worden op anticonceptie en gezinsplanning, want het huidige ontwikkelingshulpsysteem is niets anders dan dweilen met de kraan open.

Afbeelding

Door: Sicarius

Bron: http://curiales.nl/

https://ejbron.wordpress.com/2014/12/05 ... more-76868
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 42031
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Ontwikkelingshulp

Bericht door Mahalingam »

Afbeelding

Omdat geld van arme mensen in rijke landen gegeven wordt aan rijke mensen in arme landen via de afgedwongen solidariteit (belastingen).
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48988
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Ontwikkelingshulp

Bericht door Pilgrim »

DE GROOTSTE VOLKSOPLICHTING TER WERELD: Hoe miljarden aan Europees ontwikkelingsgeld in belastingparadijzen verdwijnen

Geplaatst op februari 11, 2015

Al jarenlang heb ik tientallen blogs hierover geschreven en hiervoor gewaarschuwd! De miljarden aan ontwikkelingsgeld die wij doneren aan die arme Afrikaanse kindertjes (maar ook aan slachtoffers van wereldrampen zoals tsunami’s), zijn bijna allemaal in de zakken van de superrijken verdwenen, die dit geld op belastingparadijzen hebben veiliggesteld!

Onderzoeksjournalist George Turner volgde de afgelopen maanden de geldstromen van de Europese Investeringbank, waarmee de EU in ontwikkeling investeert. De conclusie: miljoenen voor ontwikkeling bestemde euro’s belanden niet in Afrika, maar op – bijvoorbeeld – de Maagdeneilanden. In dit artikel onthult hij aan de hand van een voorbeeld uit Egypte hoe dat gaat.

Met al het geld dat wegvloeit naar belastingparadijzen, kun je tweemaal de wereldarmoede opheffen. Aldus ontwikkelingsorganisatie Oxfam. Lees hier meer over het Oxfambericht. Volgens de Verenigde Naties wordt er per jaar zo’n 50 tot 60 miljard dollar aan Afrika onttrokken door corruptie, witwassen, belastingontduiking en het wegsluizen van belastingen in de richting van belastingparadijzen.

Dat is ongeveer evenveel als het totaal aan buitenlandse investeringen in het continent.

Dit onthullende artikel, dat vandaag tegelijk in verschillende media verschijnt, maakt deze grote cijfers concreet. Onderzoeksjournalist George Turner neemt de Egyptische investeringsfirma Qalaa als voorbeeld en laat zien hoe dit bedrijf met voor ontwikkeling bestemde Europese investeringen omgaat. Hij zal vandaag ook in gesprek met jullie gaan onder het stuk.

Over de ‘zee’ van goede doelen waarin we kennelijk zo sterk moeten geloven is veel kritiek ontstaan. Fraudes, tonnen aan salarissen, disproportionele overheadkosten, vertrekpremies, grote lease-auto’s, panden op A-locaties, directe loyaliteit aan dictators, vrijwel de helft of meer van het vermogen belegd en daarbij ook nog eens in uiterst controversiële zaken zoals clusterbommen, landmijnenproducten (onderzoek Zembla), zwaar vervuilende mijnbouw, tabak, kinderarbeid, en ga zo maar door.

Sindsdien zien we nóg pregnantere ‘salvo’s’ in reclameblokken, met continu nieuwe namen en ‘merken’. Er moet en zal véél geld ingezameld worden hoe dan ook, lijkt het. Sommige nemen de helft van ‘commercial breaks’. Gaat het geld naar de zgn. goede doelen, en hebben ze überhaupt positief effect?

Inmiddels moeten financiële jaarverslagen en salarissen gepubliceerd worden, maar zijn we dan klaar?

Bekende goede doelen worden hier doorgelicht. Schokkende bevindingen… erger dan voor te stellen…

Het is een omvangrijk artikel, maar het is ook de grootste wereldwijde oplichtingszaak en daarom zeker de moeite waard om hier de tijd voor te nemen.

Bronnen:

https://decorrespondent.nl/1977/Hoe-mil ... 0-9524c54f

http://fubar.mobi/2015/02/08/goede-doel ... dmachines/

http://fubar.mobi/category/ontwikkelingshulp/

https://eunmask.wordpress.com/2015/02/1 ... erdwijnen/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 42031
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Ontwikkelingshulp

Bericht door Mahalingam »

Een paar leden van D66 in Wassenaar voelden zich geroepen om ver van ons bed iets goeds te doen.
En dan kom je al gauw op een waterput of een schooltje of weeshuis in Afrika.
Daar kan niemand zich een buil aan vallen. Dus werd er geld opgehaald bij burgers en bedrijven. En het schooltje in Tanzania kwam er.
En dan nu is het moment gekomen dat burgemeester Hoekema (D66) daarheen gaat op kosten van de gemeente om dat schooltje daar te openen.
Dat is ceremonieel en symbolisch want het schooltje is al een tijd in gebruik. (en waarschijnlijk ook al een keer geopend (ceremonie !) door de lokale burgemeester of stamoudste.)
De reis valt niet in goede aarde in de lokale politiek. ,,Voor mij is het heel duidelijk. Die school is een particulier initiatief van een Wassenaarse. Ik zie geen enkele reden waarom de burgemeester van gemeenschapsgeld een bezoek zou moeten brengen aan die stichting," vindt Henri Hendrickx van Hart voor Wassenaar. ,,De Wassenaarse samenleving is op geen enkele manier gediend met zo'n reis. Onze burgemeester is geen minister van Buitenlandse Zaken."
http://www.ad.nl/ad/nl/1040/Den-Haag/ar ... ania.dhtml
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21077
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Ontwikkelingshulp

Bericht door King George »

Afbeelding

ONTWIKKELINGSHULP SLOOPT DE DERDE WERELD

24 FEBRUARI 2015 SVENNUSMAX

Al decennia worden we via de Staatsmedia gebombardeerd met beelden van kleine bruine kindjes die boven hun bolle buikjes met waterige ogen in de camera kijken, terwijl de vliegen een rituele paringsdans rondom het benepen, open mondje inzetten. Deze visualisatie van de Afrikaanse malaise wordt steevast geflankeerd door de stem van maffiameisje Caroline Tensen, of een bombastische mannelijke variant daarvan. De boodschap is altijd hetzelfde; geef, geef, geef. Vooral nu. Want het is erger dan ooit. Die mededeling wacht ons jaar na jaar, steeds rondom dezelfde periode. Dat roept toch redelijk wat vragen op, waarvan er inmiddels enkelen al half zijn beantwoord. Zelfs de grootste sceptici ten aanzien van ontwikkelingswerk staan regelmatig te klapperen met hun oren zodra er weer meer feiten aan het licht komen over kille, inefficiënte zieligheidsindustrie en de destructieve visie die daar aan ten grondslag ligt.

Allereerst dient gezegd te worden dat er een wijdverbreid misverstand bestaat over de grootte van Afrika, en de daaraan gekoppelde aanname dat de vele culturen binnen deze enorme lap aarde van noord tot zuid ook maar iets van elkaar weg hebben. De algehele generalisatie van landen en culturen door ons, de moreel superieure Westerling, wordt daar als enorm beledigend ervaren. Iemand uit Ivoorkust vergelijken met iemand uit Tanzania is net zo ridicuul als een Belg vergelijken met een Iraniër. Maar omdat dat natuurlijk allemaal veel te verwarrend is voor het domme plebs dat hun schuldgevoel wil afkopen door de opbrengst van de klaverjaspot van afgelopen woensdagmiddag op Giro 555 te dumpen, is het woord “Afrika” gekozen als mooi containerbegrip voor malaise, ziekte, honger, oorlog en dode kindertjes. Laten we het vooral niet te moeilijk maken, want dan zouden ze het rekeningnummer wel eens kunnen vergeten.

De vele honderden instanties die zich bezig houden met de zieligheidsmachine, verkopen gedeeltelijke aflaten in mooie verpakkingen. We nemen deze gretig af, want ons werkelijk in de lokale problematieken verdiepen en hoe corrupte overheden letterlijk het geld met medeweten van de goedmensindustrie onder elkaar verdelen, verplicht ons tot nadenken. En dat is niet de bedoeling. Nee, we verhullen ons liever in drogredeneringen. “Als er ook maar 10% aankomt is het al goed.”, “Niets doen is geen optie, want kinderen kunnen er niets aan doen.” en “Het is onze schuld dat ze zo arm zijn, want slavernij en grondstoffen en bla bla bla…” staan fier bovenaan de Bullshit Top-10 van Ondoordachte Linkschmensch-retoriek. Want het verandert er namelijk niets aan. Sterker nog; de hongersnoden worden alleen maar groter in de gebieden die we “geholpen” hebben, en de lokale Afrikaanse oorlogen vinden steevast plaats binnen dezelfde regio. Alleen zijn de soldaten nu beter bewapend en veel beter gevoed. Dankzij ons. De term Ontwikkelingshulp is dus in dit geval compleet gerechtvaardigd, maar het is niet de variant die men hier voor ogen heeft.

Van Ministers van Landbouw in Ethiopië die hun jaarbudget aan de medewerkers van hun eigen ministerie uitkeren omdat ze weten dat de volgende mislukte oogst weer voor Boeings vol hulpmiddelen en geld garant staat, tot Nigeriaanse krijgsheren die gestolen donaties omzetten in Kalashnikovs om schoolmeisjes tot kindsoldaten producerende seksslavinnen te maken zodat de hele vicieuze cirkel voor de zoveelste keer van voren af aan kan beginnen; het is allemaal bloed aan de handen van de zieligheidsindustrie. Maar laat duidelijk zijn dat het verkeerd is om te twijfelen aan de intenties van de mensen die daadwerkelijk met hun poten in de Eritrese klei staan en zieke peuters in hun armen zien bezwijken als gevolg van de enorme clusterfuck die mede dankzij hun superieuren ontstaan is. Nee, dat zijn de échte helden. Hun idealisme en inzet mag nimmer worden gebagatelliseerd, maar er is een wezenlijk verschil tussen goede dingen doen en dingen goed doen. Want onszelf moreel superieur achten en denken dat we de lokale politiek kunnen en moeten veranderen, is de arrogantie voorbij.

Moeten we dan helemaal niets doen? Jawel! Natuurlijk moeten we wel iets doen! Laten we ten eerste maar eens goed beseffen dat mensen in Afrika, van Marokko tot Zuid Afrika en van Senegal tot Djibouti, helemaal niet dom of onzelfredzaam zijn. Het feit dat bijna geen enkele Europeaan onderscheid tussen hun gebruiken en culturen kan maken, is juist een testament van de Westerse stupiditeit hierin. Medelijdenpleisters op wonden in lokale oorlogsgebieden plakken stimuleert juist méér oorlog, en pakjes rijst uit een vliegtuig mikken tijdens hongersnoden zorgt voor verdere passiviteit en devaluatie van autonomie. Het enige waar we de probleemgebieden op dat massieve continent mee kunnen helpen, is kennis en gereedschap. Een paar keer goed voordoen hoe je de basisbehoeften kunt vervullen, en dan loslaten. Geef een man een vis, en hij heeft eten voor een dag. Leer hem vissen, en hij kan zijn dorp voor altijd voorzien. De definitie van krankzinnigheid is namelijk steeds weer en keer op keer dezelfde handelingen uitvoeren maar toch andere resultaten verwachten. Dus wie is er hier nou eigenlijk gek? Steun Afrika! Laat ze met rust!


http://ikwasinharen.nl/2015/02/24/ontwi ... de-wereld/
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Mahalingam
Berichten: 42031
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Ontwikkelingshulp

Bericht door Mahalingam »

Een vrouw op vakantie kom via de kelner van het hotel terecht in een dorp in de bush.
,,Alle problemen die ik zag, kwamen voort uit een gebrek aan schoon water’’, constateerde Koenen. ,,Ik moet hier wat aan doen.’’ Oude waterputten waarvan de motor stil was gevallen. Geen geld voor onderhoud. Stilstaand water vol larven en ziektes. Stervende kinderen. Twee maanden later, in april 2014 startte ze haar Stichting WellHaLo. Met als doel: dit jaar een waterput op zonne-energie financieren voor het dorp dat ze bezocht.
Benodigd 7500 euro.
Het is duurzaam, groen maar ook high-tech. Dus die put wacht hetzelfde lot als zijn voorgangers.
En het kan zo simpel: een put, een emmer, een touw en voor de luxe een katrol en een scherm tegen de zonnehitte.

Afbeelding

http://www.leidschdagblad.nl/regionaal/ ... ?lref=SL_5
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48988
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Ontwikkelingshulp

Bericht door Pilgrim »

Ploumen wil geld terug van Benin

Stijn Tielemans − 07/05/15

Nederland stopt per direct met een omvangrijk waterprogramma in Benin nu blijkt dat op het ministerie van water vier miljoen euro aan Nederlands geld is verdwenen. Het waterproject in het Afrikaanse land is onder meer opgestart voor meer schoon drinkwater en betere sanitaire voorzieningen. Hulporganisaties die zelfstandig in Benin opereren, krijgen nog wel Nederlands ontwikkelingsgeld.

Al in december kreeg de Nederlandse ambassade in hoofdstad Cotonou signalen over mogelijke fraude. De betalingen voor het waterproject zijn toen uit voorzorg al gestopt.

Nederland heeft sinds 2013 23 miljoen euro overgemaakt aan de regering van Benin voor het programma.

Daarvan is vier miljoen euro verdwenen naar net opgerichte bedrijfjes die niets met waterbeheer te maken hebben. Het is nog niet duidelijk op welk niveau binnen het ministerie er is gefraudeerd. "Dit kan ik niet laten gebeuren. Als blijkt dat overheidsinstanties zeer ernstig falen, moeten we ingrijpen", liet minister Lilianne Ploumen (ontwikkelingssamenwerking) weten. "We zullen er alles aan doen om het frauduleus verkregen geld terug te krijgen." Totdat het Afrikaanse land onderzoek laat doen door een internationaal erkend bureau en de fraudeurs aanpakt, schort Nederland zijn hulp op.

Lees hier verder.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48988
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Ontwikkelingshulp

Bericht door Pilgrim »

DE EUROPESE ONTWIKKELINGSMAFIA

Geplaatst op mei 7, 2015

Afbeelding

Wij zijn systematisch door de ‘Al Capone van de Ontwikkelings-maffiabende’ (de EU en hun handlangers) belogen en bestolen.

Onderstaand slechts het tipje van de corruptie-sluier met betrekking tot de miljarden ‘over de balk gegooide’ Ontwikkelingsgelden. Ga er maar rustig voor zitten en klik op de onderstaande linken om (slechts een klein deel hiervan) te achterhalen:

Ploumen geeft toe dat ze jarenlang corrupte dievenbendes financierde

Ontwikkelingshulp beloont olifantenmoord Mugabe

EU doneert 234 miljoen aan Zimbabwe

Hoe miljoenen aan Europees ontwikkelingsgeld in belastingparadijzen verdwijnen

Ploumen subsidieert alleen maar ultra-linkse clubjes

Waarom geld laten rollen als je het ook kan verbranden

https://eunmask.wordpress.com/?s=ontwikkelingsgeld

Zoals ik al in de aanhef schreef is dit slechts het tipje van de sluier! Want de corruptielijst is bijna oneindig! En net als het corrupte asielbeleid, zijn deze operaties stuk voor stuk zorgvuldig gepland en hebben niets met het ‘vertegenwoordigen van het volk’ te maken; integendeel, het is slechts een significant onderdeel van een uitgestippelde strategie met het doel tot volksuitwisseling c.q. volksvernietiging.

Realpredictor

https://eunmask.wordpress.com/2015/05/0 ... ingsmafia/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 42031
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Ontwikkelingshulp

Bericht door Mahalingam »

Niet alleen gingen onze instructeurs naar Afghanistan om daar de politie op te leiden, er kwam ook landbouw ontwikkelingshulp.
Er kwamen studenten naar Wageningen en adviseurs reisden naar Afghanistan.
En onze agro-kennisoverdracht is gedeeltelijk een succes. Anders dan de beleidsmakers gedacht hadden, dat dan weer wel.
Recordoogst voor Afghaanse papaverboeren
Papaverboeren in het zuiden van Afghanistan gaan een recordoogst tegemoet. Zij hebben de beschikking over een nieuw soort zaad voor planten die sneller groeien, groter worden en minder water nodig hebben dan de zaden die tot nu werden gebruikt. De hoeveelheid opium per plant kan mogelijk zelfs verdubbelen.
En er is een raadsel. (Dat Afghanen best wel kunnen organiseren?)
Het is niet duidelijk waar de zaden vandaan komen of wie ze heeft veredeld. Boeren in de provincies Kandahar en Helmand, waar de meeste papaver groeit, zeggen de zaden te hebben gekregen van de mannen die hen elk jaar bezoeken om het ingedroogde melksap (waaruit opium wordt gemaakt) op te halen en hen te voorzien van gereedschap, kunstmest en krediet.
Dat heet dus 'contract-teelt' die boeren hier ook hebben voor de supermarkten en de conservenindustrie.

http://www.volkskrant.nl/buitenland/rec ... ~a4007125/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21077
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Waardeer NL maar weer voor 50 mln af. Weggegooid geld!

Bericht door King George »

Kabinet investeert 50 miljoen in economie Afrika

Gepubliceerd: 26 mei 2015 03:35
Laatste update: 26 mei 2015 05:16


Nederland gaat per direct vijftig miljoen euro investeren in de Afrikaanse economie. De investering moet er op termijn voor zorgen dat de migrantenstroom van Afrika naar Europa afneemt.

Dat zegt minister Ploumen van Handel en Ontwikkelingssamenwerking dinsdag in de Volkskrant. Ze hoopt dat andere Europese landen het voorbeeld van Nederland zullen volgen.

Dinsdag vergadert minister Plouwen met haar Europese collega's, waar ze haar plannen ook aan hen voor zal leggen. Ze hoopt dat andere landen ook bereid zijn om meer te investeren in de Noord-Afrikaanse economieën.

Ploumen erkent dat het probleem niet direct opgelost is met investeringen. Maar de minister vindt de huidige Europese plannen om de migrantenstroom te beperken nog weinig concreet en ziet de investering daarom vooral als een belangrijke signaal voor een structurele oplossing.

Perspectief

Ploumen vindt het vooral belangrijk dat er perspectief ontstaat voor mensen uit bijvoorbeeld Senegal en Ghana. "We moeten nu alles uit de kast halen om te voorkomen dat jonge Afrikanen morgen in Libië op een gammel bootje stappen", zegt de minister.

"Wie zijn leven riskeert om naar Europa te komen, die heeft ook lef en ambitie. We moeten nu zorgen dat zo iemand zijn lef en ambitie inzet om een bestaan op te bouwen in eigen land", stelt Ploumen.

Dutch Growth Fund

De Nederlandse investering in Afrika wordt gedaan vanuit het budget van het Dutch Growth Fund. Daarmee financiert Ploumen ook andere projecten die ontwikkelingssamenwerking koppelen aan handel.

Het is de bedoeling dat lokale ondernemers ondersteund worden met het geld. Ook Nederlandse bedrijven met plannen in de regio kunnen aanspraak maken op geld uit het fonds. Daarbij is het de bedoeling dat samengewerkt wordt met maatschappelijke organisaties die in het gebied actief zijn.


Nu.nl
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76723
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Waardeer NL maar weer voor 50 mln af. Weggegooid geld!

Bericht door Ariel »

King George schreef:Kabinet investeert 50 miljoen in economie Afrika
Alsof deze miljoenen de invoer van zwarte lieden zal stoppen. Ik denk het niet. De miljoenen verdwijnen in de zakken van een paar hoge piet negers, en het volk zal niet eens weten dat er weer een paar miljoen euro gestolen is van de Nederlander.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76723
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Ontwikkelingshulp

Bericht door Ariel »

Ploumen maakt denkfouten met haar 'hulp tegen bootjesmigratie'

Minister Lilianne Ploumen bespeelt sentimenten met haar 50 miljoen euro tegen Afrikaanse bootmigratie. Maar helpen zal het niet. En waarom zou je überhaupt geld uittrekken voor relatief welvarende Afrikaanse landen?

Minister Lilianne Ploumen (PvdA, Ontwikkelingssamenwerking) trekt onmiddellijk 50 miljoen euro uit om de werkgelegenheid in landen als Ghana, Senegal en Tunesië te verbeteren, zodat jongeren de animo wordt ontnomen om per boot naar Europa te emigreren.

Ze wil daarmee naar eigen zeggen echter bovenal een 'politiek signaal' geven aan haar Europese collega's. Die zouden haar voorbeeld moeten volgen.

Het is een wonderlijk idee. Premier Mark Rutte (VVD) zei een maand geleden ook al dat de Nederlandse ontwikkelingshulp bijdraagt aan het niet-emigreren van West-Afrikanen naar Europa. Dat is nogal bijzonder, omdat Ruttes VVD er jaren geleden al achter was gekomen dat ontwikkelingshulp niet zorgt voor economische groei in Afrika.

Dat was nou juist de reden waarom de VVD onder Rutte eerder al besloot de Nederlandse hulp te halveren: naar het niveau van onze buurlanden.

Paradoxaal

Ontwikkelingshulp zorgt zelden of nooit voor economische groei - omdat het landen hulpverslaafd maakt, omdat het dictaturen in het zadel houdt en omdat het de economie van het ontvangende land verstoort. Hulp helpt dus niet om Afrikanen in eigen land een baan te bezorgen.

Maar, hoe paradoxaal: als hulp wel zou helpen, zou het zeker niet voorkomen dat bijvoorbeeld West-Afrikanen voor veel geld en met grote risico's in wrakke bootjes de Middellandse Zee oversteken. Illegale migratie is duur en kan alleen worden betaald door mensen die het relatief goed gaat.

Het plan van Ploumen leunt dus op denkfouten. Haar nieuwste idee zal weer niet helpen. En áls het zou helpen, leidt het tot welvaart waarmee juist illegale immigratie kan worden gefinancierd – en die migratie zegt Ploumen met dit geld te willen tegengaan.

De eigen voortreffelijkheid

Maar daar houden de raadsels van Ploumen niet op. Ze zegt dit nieuwe potje te gaan besteden in 'Noord-Afrika' en noemt vervolgens Ghana, Senegal en Tunesië. Van die drie landen ligt alleen Tunesië in Noord-Afrika, en gerekend naar Afrikaanse maatstaven zijn deze landen helemaal niet arm.

Tunesië behoort met zijn inkomen per hoofd van bevolking met 11.400 dollar per jaar zelfs op wereldschaal tot de middenmoot van welvarende landen. Ook Ghana is met een gemiddeld jaarinkomen van 4.200 dollar per Ghanees naar Afrikaanse maatstaven echt niet arm.

En dan dat 'politieke signaal' dat Ploumen aan andere landen van de Europese Unie wil geven. Dat is een andere formulering voor: 'Kijk ons eens voortreffelijk zijn, doe wat wij doen.' Dat is een duur signaal van eigen voortreffelijkheid, maar weer goedkoop als we weten dat Ploumen jaarlijks te besteden heeft, te weten 4,5 miljard euro. Zo bekeken is het nog een zuinig stuntje ook.

Het valt echter te hopen dat de Europese collega's van Ploumen haar 'signaal' geen navolging geven.

bron
En wie denkt dat sinterklaas Lilianne Ploumen voorlopig de hand op de knip houdt, is dus niet op hoogte. Samen met de EU deelt deze dame 72 miljoen euro extra steun uit aan Centraal-Afrikaanse Republiek
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 42031
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Ontwikkelingshulp

Bericht door Mahalingam »

Van die 50 miljoen (voor het mooie gebaar) vloeit een deel terug naar ons bedrijfsleven.
Maar een veel groter deel van de 60 miljoen voor het vernieuwde gemoderniseerde paleis van de Koninging vloeit in ons bedrijfsleven terug en daar wordt moeilijk over gedaan.
Verbouwing paleis Huis ten Bosch tientallen miljoenen duurder
Rutte meldde vorig jaar dat het bedrag van 35 miljoen alle kosten zou dekken. Dat het richting 60 miljoen gaat, zou komen doordat het kabinet ook andere delen van het paleis wil aanpakken.

De Kamer weet nog van niets.
http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek ... en-duurder
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 42031
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Ontwikkelingshulp

Bericht door Mahalingam »

Ploumen ging naar Berlijn om daar gratis geld weg te geven :
Ploumen vloog op maandag 26 januari dit jaar samen met haar particulier secretaris en woordvoerder naar Berlijn om de volgende dag aanwezig te zijn op een bijeenkomst van de Gavi Vaccine Alliance, een organisatie die grootschalige vaccinatie-programma’s uitvoert in tal van ontwikkelingslanden. Ze was daar om te vertellen dat de Nederlandse regering de bijdrage aan de organisatie verhoogt met 50 miljoen euro naar 250 miljoen euro tot 2020. Dinsdag 27 januari vloog ze weer terug naar Nederland met hetzelfde vliegtuig.
En op zo'n bedrag is een 8900 euro voor een vliegreis peanuts.
Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Lilianne Ploumen (PvdA) is begin dit jaar samen met twee van haar ambtenaren met een privé-vliegtuig van Rotterdam naar Berlijn gevlogen voor een conferentie. Na daar de nacht in een hotel doorgebracht te hebben vloog ze met hetzelfde vliegtuig – ze had expliciet gevraagd om een Piaggio Avanti – weer terug. Totale kosten van de vlucht: 8900 euro.
En waarom was die vlucht nou nodig?
Volgens Ploumen’s woordvoerder Sietze Vermeulen moest de minister de 27ste in Berlijn zijn én in Rotterdam. Ze opende daar de ‘Bedrijvendag‘ van de Ambassadeursconferentie van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hij zegt tegen ThePostOnline:
http://politiek.tpo.nl/2015/06/19/ploum ... 8900-euro/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48988
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Ontwikkelingshulp

Bericht door Pilgrim »

NL gaat belasting over hulpgeld betalen

J. Duijst | 13 jul 2015

Afbeelding

De Nederlandse burger gaat belasting betalen over ontwikkelingsgeld dat via partnerlanden wordt uitgegeven. Dat zegt Lilianne Ploumen, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, vandaag in een interview in de papieren versie van Trouw.

Op het moment dat een Nederlands project in een ontwikkelingsland materiaal uit eigen land importeert, worden nu nog geen btw of invoerheffingen geheven. Noodhulp blijft overigens wel onbelast.

Ploumen meent dat belastingheffing in ontwikkelingslanden veel kan bijdragen aan een sterker belastingapparaat, waarmee de armoede wordt bestreden. Volgens de Verenigde Naties (VN) kan dat effectief worden gedaan als er minstens twintig procent van het nationale inkomen uit het belastinggeld komt.

De VN schat dat er biljoenen dollars nodig zijn om honger en armoede in 2030 de kop in de te drukken. Over de vraag waar dat geld vandaan moet komen wordt vandaag bovendien een VN-conferentie gehouden in de Ethiopische stad Addis Abeba, waar Ploumen ook aanwezig zal zijn.

http://www.powned.tv/nieuws/buitenland/ ... lpgel.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76723
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Ontwikkelingshulp

Bericht door Ariel »

Call me stupid, ik heb het bericht nu 3 keer gelezen, en ik begrijp nog steeds niet wat voor voordeel het geeft als Nederland belasting gaat betalen over ontwikkelingshulp.

Iemand?

En al die jaren dat we al heel veel geld geven aan ontwikkelings heeft niet geholpen, dus waarom gaat het nu wel werken? Het enige wat helpt is mannen en vrouwen steriliseren na het krijgen van één of twee kinderen.
Als men daar gezinnen blijft stichten van 10 kinderen dan zal de armoede niet verdwijnen en alleen maar groter worden. En verder moeten de mensen daar een betere arbeidsethos ontwikkelen en zelf hun land gaan opbouwen .
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Smijten met ovebodig geld: Ontwikkelingshulp

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Laat Afrikaanse landen zichzelf ontwikkelen zonder ontwikkelingshulp.

Je helpt een oude gebrekkig ter been zijnde vrouw niet met oversteken. Zij wil dat zelf doen en je hebt kans op een paar rake klappen wanneer je haar lastig valt. Het oude lelijke wijf dat wel geholpen wil worden met oversteken zal er geld voor vragen. Niet direct maar indirect. Daarvoor wordt aan de deur gecollecteerd. En zoals we weten profiteren daar, met riante salarissen in het vooruitzicht gesteld, directeuren van via speciaal daarvoor in het leven geroepen stichtingen, die vervolgens wel raad weten met familieleden of kennissen om die aan een riante goed gehonoreerde kantoorbaan te helpen bij de stichting. Uiteraard wordt drukwerk ter promotie van het goede doel uitbesteed aan de overige familieleden of relaties. Uiteraard wel met een retour fee in het vooruitzicht die op een aparte bankrekening gestort moet worden met een nog nader te bepalen omschrijving. Zodat het een plezierige win-win situatie blijft waarbij een ieder in zijn handen van geluk mag knijpen.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48988
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Ontwikkelingshulp

Bericht door Pilgrim »

Ploumen wil Europa veranderen in Afrika

Door Joost Niemöller, 30 juli 2015

Afbeelding

Minister Ploumen, die een partij vertegenwoordigt die in de peilingen allang is weggevaagd, is van mening dat de EU een half miljard euro extra naar Afrika moet verschepen. Samen met de ministers van enkele andere landen is daartoe een ‘brandbrief’ verstuurd.

De gedachte hierachter is dat wanneer we meer geld naar Afrika versturen er minder Afrikanen hierheen zouden komen. Of dat ook werkelijk zo zou werken, wordt niet verder beargumenteerd.

Bij dit soort plannen denk je in eerste instantie aan verdwazing. Maar het ligt toch meer voor de hand dat er sprake is van berekening. Meer miljoenen naar Afrika betekent meer migranten naar Europa, want nog meer Afrikanen zullen aan de lijve ervaren dat Europeanen knettergek zijn en staan te zwaaien met geld. Er moet zich daar, aan de overkant van de Middellandse Zee, een oneindige rijkdom bevinden, van waaruit die gekte komt, zo wordt daar geredeneerd. En geef ze eens ongelijk.

Meer immigratie betekent meer werkvoorziening voor de asielindustrie. Het betekent in de eerste plaats natuurlijk meer geld voor de ontwikkelingsindustrie, die, zoals Martin Bosma laatst aantoonde in zijn boek Minderheid in eigen land, niet over enig moreel beschikt, en het geld doorsluist naar moordenaars en martelaars. Toen voor het ANC, maar het kan voor hetzelfde gemak bij iedere andere psychopathische Afrikaanse moordenaar terecht komen die in enig gebied for the time being de touwtjes in handen heeft. Corruptie, massale verkrachtingen, slachtpartijen, ziektes, het gedijt allemaal in Afrika, en bij nieuwe geldladingen uit de EU gedijt het alleen nog maar meer. Wat dan weer een extra argument is om nog meer geld naar Afrika te verslepen en nog meer migranten terug te slepen. Met als gevolg nog meer criminaliteit, nog meer werkloosheid, nog meer bijstandstrekkers, nog meer ontregeling.

Wat weinigen lijken te beseffen, is dat de echte problemen nog maar moeten beginnen. Ik raad dit zojuist verschenen, sterk onderbouwde, stuk van Dan Roodt aan.

Afrika groeit door de bevolkingsexplosie uit tot een nieuwe planeet, die niet alleen het continent Afrika zal beslaan maar ook het continent Europa. Afrika gaat qua bevolking Azië overschaduwen. Europa verandert in Afrika. Enig voordeel: Dan zal het eindelijk afgelopen zijn met de zinloze geldversleping waar mensen als Ploumen op aandringen. Want dan is er namelijk geen geld meer. Geen beschaving, geen cultuur, geen orde, geen Ploumen, geen recht, niets.

http://joostniemoller.nl/2015/07/ploume ... in-afrika/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 42031
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Ontwikkelingshulp

Bericht door Mahalingam »

Het heeft lang geduurd maar nu dan begint de klad in de ontwikkelingsindustrie te komen. Er gaan zelfs ontslagen vallen!
Forse ontslagronde bij grootste hulporganisaties
De organisaties leveren vanaf 1 januari volgend jaar meer dan 80 procent van hun structurele overheidssubsidie in. Ze gaan terug van circa 50 miljoen euro per jaar nu naar 7- tot 10 miljoen euro straks. Alleen OxfamNovib houdt meer over: 15,6 miljoen euro.

Hivos, Icco, OxfamNovib en Cordaid gelden in de ontwikkelingshulp sinds jaar en dag als de vier 'medefinancieringsorganisaties': particuliere organisaties die door het Rijk zijn aangewezen om subsidie te verdelen en projecten aan te sturen in derdewereldlanden. In Den Haag is men al jaren bezig om dit decennia oude stelsel open te breken. De bezuinigingen waarmee dit gepaard gaat, noemen de vier organisaties disproportioneel.

'Het is kapitaalvernietiging', zegt Edwin Huizing, directeur van Hivos, dat 50 van de 145 medewerkers moet ontslaan op het Nederlandse kantoor. Bij OxfamNovib vertrekken in Nederland bij benadering 75 van de 325 medewerkers, bij Cordaid 69 van de 250 en bij Icco zelfs 175 van de 350 personeelsleden.
http://www.volkskrant.nl/buitenland/for ... ~a4113752/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76723
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Ontwikkelingshulp

Bericht door Ariel »

Ik hang de vlag buiten als al deze extreem linkse Israel hatende hulporganisaties die half Afrika naar Europa willen verschepen, geen cent subsidie meer krijgen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Smijten met ovebodig geld: Ontwikkelingshulp

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Ariel schreef:Ik hang de vlag buiten als al deze extreem linkse Israel hatende hulporganisaties die half Afrika naar Europa willen verschepen, geen cent subsidie meer krijgen.
Zouden we hier op FFI dan toch wat bereikt hebben? :applause:
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21077
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Ontwikkelingshulp

Bericht door King George »

Reken er maar op dat vestzak-broekzak er nu subsidiebedrijfjes worden opgezet door diezelfde ontwikkelingshulpbobo's en bij partijkaart de lucratieve opdrachten toegeschoven krijgen. Want verandert er iets aan het totaal budget? Hoe lager het totaal budget, hoe minder kapitaalvernietiging voor Nederland en hoe meer er voor de belastingbetalers overblijft ter bevordering van de nijverheid (= ontwikkeling) in Nederland. Uiteraard heb ik geen enkele medelijden met al deze ontwikkelingshulpbobo's die met ons belastinggeld met hun monden om de leuters van die Pallezwijnen, het meest achterlijke en parasitaire rioolvolk op aarde en al die overige al net zo achterlijke en parasitaire Moslims uit Klein-Azië, Noofd-Afrika en zwart Afrika, heen zitten.
Laatst gewijzigd door King George op do aug 06, 2015 9:51 am, 1 keer totaal gewijzigd.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 21077
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Ontwikkelingshulp

Bericht door King George »

Ontwikkelingshélp!

Je kunt veel zeggen over Edwin Huizing, directeur van ontwikkelingshulpclub Hivos, maar niet dat hij geen humor heeft. Jarenlang stapels belastingpoen gekieperd in de bodemloze putten van de Afrikaanse corruptie… Draait Den Haag de geldkraan dicht, jankt Ed: ’Dit is kapitaalvernietiging!’ Hahaha.

Hij en z’n collega’s van Oxfam Novib, Cordaid en Icco moeten nu subsidieverdelers ontslaan.

Icco dient zich zelfs als suikeroom terug te trekken uit Brazilië. Dat arme Brazilië, waar ze al hun centjes en steekpenninkjes bij elkaar hebben moeten vegen voor én het WK voetbal én de Olympische Spelen…

En wat zeggen Ed en z’n vriendjes om de pinnigheid van minister Ploumen neer te sabelen? ’Onze hulporganisaties zijn bij het grote publiek nog steeds populair’. Als dát geen goed nieuws is! Dat grote publiek staat ongetwijfeld te trappelen om als fan vette donateur te worden. Geen belastingcent meer nodig dus, die clubjes.

Scheelt de Staat nog meer… Uhhh, hoe heet het ook alweer?... O ja… Kapitaalvernietiging.
Bert Dijkstra
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Ontwikkelingshulpwerkende potverteerders

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Ontwikkelingshulp is een industrie met heel veel arbeidsplaatsen. Niet dat daar hard gewerkt wordt, maar wel veel geld getoucheerd. Ik herinner mij dat jaren geleden de klad is gekomen in sociale werkplaatsen. Dat had niet gemogen. In die werkplaatsen kwamen mensen aan het werk die normaal moeilijk een baan konden vinden, zoals gehandicapten. Dus? Weg met al die straal bezopen van de pot gerukte ontwikkelingswerkers die niet weten waar ze het over hebben en de sociale werkplaatsen weer in ere hersteld. Ach, ik vind die ontwikkelingsprofiteurs net als moslims uit hun nek lullen als het op waarheidsvinding aankomt.

Hoe meer asiel-etende economische in de watten gelegde bed-bad-brood toeristen, hoe meer ontwikelingshulpwerkers er nodig zijn. Totdat het geld op is.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Plaats reactie