Servië arresteert oud-generaal Ratko Mladic

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75325
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Servië arresteert oud-generaal Ratko Mladic

Berichtdoor Ariel » Do Mei 26, 2011 2:44 pm

Servië arresteert oud-generaal Ratko Mladic

donderdag 26 mei 2011 1

De Servische staatstelevisie RTS heeft bevestigd dat de van oorlogsmisdaden verdachte ex-generaal Ratko Mladic is opgepakt.

Afbeelding


Mladic is gearresteerd tijdens een geheime operatie van een speciale politie-eenheid, melden Kroatische media.

Bevestigd
De Servische president Boris Tadic heeft tijdens een persconferentie bevestigd dat het om de 69-jarige Bosnische Serviër gaat. De operatie is uitgevoerd in samenwerking met het Joegoslavië-tribunaal.

Mladic is opgepakt in Servië en is momenteel in handen van de geheime dienst, aldus Reuters. Hij leefde de laatste jaren onder de schuilnaam Milorad Komadic.

Genocide
Mladic is bij het Joegoslavië-Tribunaal in Den Haag aangeklaagd vanwege onder meer genocide na de val van Srebrenica in 1995.

Troepen onder leiding van Mladic vermoordden toen duizenden Bosnische moslims. De Nederlandse VN-militairen van Dutchbat konden de volkenmoord niet voorkomen. Sindsdien is de oud-generaal op de vlucht.

Er is de afgelopen jaren veel verwarring geweest rond Mladic. Verschillende keren doken berichten op dat hij was opgepakt, maar telkens bleken de berichten onjuist. Mladic wordt gezien als de laatste 'grote vis' die nog moet worden berecht voor het Joegoslavië-Tribunaal.

EU-toetreding
De kwestie-Mladic belemmerde jarenlang de toetredingsgesprekken van Servië tot de EU. Vooral toenmalig minister Maxime Verhagen (CDA) van Buitenlandse was fel tegen gesprekken met Servië zolang Mladic vrij rondliep.

De arrestatie van de oud-generaal zal wat dat betreft in het Balkanland met gejuich worden ontvangen. Onder het volk genoot Mladic nog altijd veel populariteit.

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Buite ... Mladic.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75325
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Servië arresteert oud-generaal Ratko Mladic

Berichtdoor Ariel » Do Mei 26, 2011 2:50 pm

Servië heeft een Jacobje gedaan. Ze hebben Mladic verkocht voor een bord linzensoep die straks toch minder lekker zal smaken dan ze verwacht hadden.

Mladic tegen een VN-waarnemer in de jaren '90:
"Als je hier zo om je heen kijkt zie je dat er nogal wat problemen met moslims zijn. Over een jaar of 10 staat jullie hetzelfde te wachten."

Mladic en Karremans
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75325
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Servië arresteert oud-generaal Ratko Mladic

Berichtdoor Ariel » Do Mei 26, 2011 3:15 pm

Hoe werd Ratko Mladic het Beest van Bosnië?

donderdag 26 mei 2011

De van genocide verdachte Ratko Mladic is opgepakt op 26 mei 2011. Wat maakte hem tot het Beest van Bosnië ?


Biografie
1942: 12 maart: Ratko Mladic wordt geboren vlak bij het stadje Kalinovik ten zuiden van de Bosnische hoofdstad Sarajevo

1961: Mladic gaat naar de militaire academie

1965: Studeert af en wordt beroepsmilitair

1991: Het Joegoslavische Volksleger zet Mladic in tegen Kroatië, dat zich wil afscheiden van Joegoslavië.

1992, 12 mei: Generaal Mladic wordt benoemd tot commandant van de generale staf van het VRS, het Bosnisch-Servische leger. Hij blijft tot 1996 de hoogste militair van Republika Srpska

1993, 16 april: De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties verklaart de belegerde Bosnische moslimenclave Srebrenica tot ‘veilig gebied’

1995, 11 juli: Het Bosnisch-Servische leger verovert Srebrenica. Mladic voert zelf de troepen aan die het stadje binnentrekken. Een volkenmoord op duizenden moslimmannen en -jongens volgt.

24 juli: Mladic wordt voor het eerst aangeklaagd door het Joegoslavië-Tribunaal. In Elsevier wordt hij omschreven als het Beest van Bosnië

1996: Het tribunaal houdt openbare hoorzittingen in afwezigheid van de verdachten tegen Mladic en zijn politieke baas, Radovan Karadzic

2002: Publicatie van het onderzoek van het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD) over het drama in Srebrenica in 1995 en de rol van de Nederlandse militairen daarbij leidt tot aftreden van het kabinet-Kok

2008, 21 juli: Karadzic opgepakt

2011: Echtgenote Mladic meldt dat haar man ‘zeer waarschijnlijk' is overleden

26 mei 2011: Mladic opgepakt

De aanklachten
De eerste aanklachten van Joegoslavië-Tribunaal tegen de bevelhebber van de Serviërs in Bosnië-Herzegovina dateren van juli 1995. Hij werd toen samen met de politieke leider van de Bosnische Serviërs, Radovan Karadzic, eerst aangeklaagd wegens misdaden rond de belegering van Sarajevo en in gevangenkampen in Bosnië.

In november 1995 klaagde het tribunaal beide leiders ook aan inzake Srebrenica. Als gevolg daarvan zijn de aanklachten tegen Mladic inmiddels samengevoegd:
genocide (volkerenmoord) en medeplichtigheid aan genocide, gepleegd in onder meer Srebrenica en het district Prijedor met zijn kampen als Omarska
zeven punten van misdaden tegen de menselijkheid; zoals vervolging om politieke, raciale en religieuze redenen, uitroeiing, moord, gedwongen deportatie en onmenselijk handelen
zes punten van oorlogsmisdaden; zoals moord, het terroriseren van de burgerbevolking, het plegen van wreedheden, aanvallen op burgers en het nemen van gijzelaars

Londen bombarderen
Generaal Ratko Mladic waande zich een natuurlijke winnaar en redder. ‘Het offensief is mijn roeping,’ aldus de officier, die werd omringd door trouwe soldaten en als beschermer geëerd door de Servische bevolking in Bosnië-Herzegovina.

Mladic heeft begin jaren negentig de Serviërs in Joegoslavië voorgehouden dat de aanval de beste verdediging is. Zijn militaire successen leken hem gelijk te geven. Zelfs vijanden respecteerden Mladic als bevelvoerder. Hij domineerde met een relatief klein leger een uitgestrekt gebied, ongeveer 70 procent van Bosnië-Herzegovina met kleine, effectieve eenheden.

De aanval was ook verbaal de beste verdediging. Hij strooide met garanties en dreigementen. Karadzic zag vaak zijn diplomatieke manoeuvres met één zinnetje van Mladic geruïneerd, zoals ‘Ik ga Londen bombarderen' en: ‘Het grootste obstakel voor vrede is oorlog.'

Door Robin van der Kloor

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Buite ... Bosnie.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75325
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Servië arresteert oud-generaal Ratko Mladic

Berichtdoor Ariel » Do Mei 26, 2011 3:18 pm

Reacties op de arrestatie van Ratko Mladic

donderdag 26 mei 2011

Servische autoriteiten zijn er donderdagmorgen in geslaagd oud-generaal Ratko Mladic op te pakken. Enkele reacties uit binnen- en buitenland.

Secretaris-generaal Anders Fogh Rasmussen van de NAVO zegt uiterst verheugd te zijn over het nieuws dat Mladic is opgepakt. ‘Bijna zestien jaar sinds de aanklacht tegen hem wegens genocide en andere oorlogsmisdaden biedt zijn arrestatie eindelijk een kans om recht te laten wedervaren,’ aldus Rasmussen.

Dutchbat
Premier Mark Rutte (VVD) noemt de arrestatie van de Bosnische Serviër een belangrijk moment voor de slachtoffers en hun nabestaanden. Ook voor Nederland en dan vooral de soldaten van Dutchbat is de arrestatie belangrijk, zegt de premier. Nederlandse militairen konden een massale slachting van burgers door de troepen van Mladic niet voorkomen.

‘Hij was tijdens de oorlog in Joegoslavië verantwoordelijk voor de meest afschuwelijke misdaden, waaronder natuurlijk de volkerenmoord in Srebrenica. Zijn arrestatie betekent dat Mladic zich voor de rechter zal moeten verantwoorden. Het is een zege voor het internationale recht,’ aldus Rutte.

Internationale rechtsorde
Defensieminister Hans Hillen (CDA) denkt dat de arrestatie ‘goed voor Servië en vooral goed voor het gezag van Servië en voor de internationale rechtsorde' zal zijn. Hillen is vooral blij voor de Nederlandse militairen die in Srebrenica zijn geweest.

Ook Buitenlandminister Uri Rosenthal (VVD) noemt de arrestatie van Mladic 'een belangrijk moment'. 'En nu moet hij naar Den Haag,' zegt Rosenthal.

Vicepremier Maxime Verhagen (CDA) noemt vandaag ‘een goede dag voor de slachtoffers van Srebrenica, voor Servië en voor Europa’. ‘Nederland mag trots zijn dat we erop zijn blijven hameren dat Mladic naar Den Haag moet. Oorlogsmisdadigers kunnen vluchten, ze kunnen zich verstoppen maar uiteindelijk zullen ze zich moeten verantwoorden voor hun daden.’

Gerechtigheid
Joris Voorhoeve, die voor de VVD minister van Defensie was toen de door Nederlandse blauwhelmen verdedigde enclave Srebrenica viel, zegt dat met de arrestatie van Mladic ‘gerechtigheid kan beginnen’. ‘Het is een goed teken dat de Servische regering schoon schip kan maken.’

EU-buitenlandchef Catherine Ashton hoopt dat Mladic zonder uitstel aan het Joegoslavië-tribunaal in Den Haag zal worden overgedragen. Ashton brengt op dit moment een bezoek aan de Balkan. Vrijdag bezoekt ze Kosovo.

Jerzy Buzek, de voorzitter van het Europees Parlement zegt dat de arrestatie van Mladic een nieuwe impuls zal geven aan de toetreding van Servië tot de Europese Unie. ‘De arrestatie is een overtuigend bewijs voor de Servische inspanningen en samenwerking met het Joegoslavië-Tribunaal.’ Buzek benadrukt wel dat de laatste voortvluchtige verdachte, Goran Hadzic, ook moet worden opgepakt.

Door Marlou Visser

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Laats ... Mladic.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Schepsel
Berichten: 4930
Lid geworden op: Zo Jun 20, 2010 6:43 pm
Locatie: 하늘

Re: Servië arresteert oud-generaal Ratko Mladic

Berichtdoor Schepsel » Do Mei 26, 2011 3:32 pm

Zou hij net zo'n liefkozend miezerig strafje als nazi Demjanjuk krijgen? En wat een holle praat, ''oorlogsmisdadigers kunnen vluchten maar we vatten ze in de kraag!'', het godje mag weten hoeveel tuig er nog rondloopt of van WOII een hele tijd vrij heeft geleefd. Je moet dat soort verhalen niet verkondigen als ze niet waar zijn. Zoveel tuig van de richel, boeven, schurken en criminelen rennen nog vrij rond in de een of andere door Amerika overeind gehouden bananenrepubliek.

Dit is volgens de televisie ook een onaangenaam sujet, die meneer Mladic. Als hij dat ook is, mooi dat hij is opgepakt. Sommige ratten horen nu eenmaal in een kooi.
Ik heb de beste feiten. Het zijn alternatieve feiten. Niemand respecteert de feiten meer dan ik. De rest is FAKE NEWS. SNEU. Net als ''zogenaamde rechters'' en scheiding der machten, SNEU.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75325
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Servië arresteert oud-generaal Ratko Mladic

Berichtdoor Ariel » Do Mei 26, 2011 4:12 pm

Het leven in een Scheveningse VN-cel
26-05-2011

DEN HAAG (ANP) – Wanneer Ratko Mladic is overgedragen aan het Joegoslavië-Tribunaal, wordt hij opgesloten in Scheveningen. Daar krijgt hij zijn rechten voorgelezen en wordt hij opgesloten in een VN-cel, samen met een exemplaar van de aanklacht. Na enkele dagen wordt hij dan voor het eerst voorgeleid aan de rechters, waar hij moet verklaren of hij ‘schuldig’ of ‘onschuldig’ is aan de ten laste gelegde feiten.

De VN hebben een eigen gevangenis, de United Nations Detention Unit (UNDU), binnen de Nederlandse strafinrichting in Scheveningen. De Nederlandse gevangenis en haar bewaking fungeren op die manier als uiterste bescherming. De VN hebben hun eigen bewaking binnen de UNDU.

De pers heeft geen toegang tot de UNDU. Volgens sommige ervaren strafpleiters is het de ‘menselijkste gevangenis’ die ze ooit hebben gezien. „Je kan er zelfs samen lunchen met de cliënt. Dat heb ik niet eerder meegemaakt”, aldus een van hen. De verdachten hebben nog andere vrijheden. Zo mogen ze hun echtgenotes of vaste partners op gezette tijden ongestoord in de nodige intimiteit ontvangen in de ‘family room’. Het Rode Kruis voert inspecties van de cellen uit.

De celdeuren zijn een groot deel van de dag niet op slot, zodat de gedetineerden kunnen rondlopen binnen de UNDU. Zij gaan ‘s nachts wel achter slot en grendel en ook tijdens de lunchpauze van de cipiers. Er worden zo min mogelijk handboeien gebruikt. De gedetineerden kunnen sporten en naar de bibliotheek. Sommigen leren er Engels of Nederlands. Anderen werken op een laptop aan de voorbereiding van hun verdediging.

De verdachten hebben recht op een eenpersoonscel, bijzondere omstandigheden daargelaten. Zij mogen onbeperkt douchen en naar de wc. Zij mogen hun eigen kleren dragen als die „schoon en passend zijn”, aldus het UNDU-reglement. De verdachten krijgen volgens ‘moderne’ inzichten bereid voedsel en hebben er recht op dat rekening wordt gehouden met de spijsvoorschriften van hun godsdienst. De verdachten kunnen ook zelf koken.

De cellen in Scheveningen zijn niet bedoeld voor personen die door het tribunaal definitief zijn veroordeeld. De veroordeelden worden dan voor het uitzitten van hun straf overgebracht naar strafinrichtingen in andere landen, die daarover afspraken hebben gemaakt met de VN.

Voor verdachten die toch moeite hebben met de voorwaarden van detentie, houdt de griffier regelmatig spreekuur in de UNDU.

http://www.refdag.nl/nieuws/binnenland/ ... l_1_566164
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

mercator
Berichten: 19122
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Servië arresteert oud-generaal Ratko Mladic

Berichtdoor mercator » Do Mei 26, 2011 7:54 pm

Schepsel schreef:
Dit is volgens de televisie ook een onaangenaam sujet, die meneer Mladic. Als hij dat ook is, mooi dat hij is opgepakt. Sommige ratten horen nu eenmaal in een kooi.


Volgens de linkse media is hij al veroordeeld. Je hoort telkens de "oorlogsmisdadiger" Mladic. We zullen dat eerst nog wel s zien. Je zegt "volgens de televisie"....wat mij betreft is hij een authentieke Europese patriot zoals Karadzic en Milosevic. Geen slappeling die plat op de buik valt voor moslims.
Een zwarte dag voor Europa, de linkse multicul-fanaten kraaien victorie.
8000 moslims: wat stelt dat nou voor?
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75325
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Servië arresteert oud-generaal Ratko Mladic

Berichtdoor Ariel » Do Mei 26, 2011 8:14 pm

mercator schreef:8000 moslims: wat stelt dat nou voor?


Nou ja, het zijn wel mensen. En ze hebben allemaal ouders en familie leden die van ze houden.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47130
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Servië arresteert oud-generaal Ratko Mladic

Berichtdoor Pilgrim » Do Mei 26, 2011 8:26 pm

Ik denk dat we volkomen verkeerd bezig zijn als we massamoorden gaan goedpraten, alleen maar omdat de slachtoffers moslims waren. Een massamoord blijft een massamoord!! :nono:
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

mercator
Berichten: 19122
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Servië arresteert oud-generaal Ratko Mladic

Berichtdoor mercator » Do Mei 26, 2011 8:32 pm

Pilgrim schreef:Ik denk dat we volkomen verkeerd bezig zijn als we massamoorden gaan goedpraten, alleen maar omdat de slachtoffers moslims waren. Een massamoord blijft een massamoord!! :nono:


Ik lees niks van "goedpraten", alleen dat 8000 moslims in de grotere ummah niks voorstellen. Wie weet zijn die wel door andere moslims koud gemaakt, of is het hele verhaal uit de duim gezogen, zoals die vreselijke Servische "concentratiekampen". Of de massagraven in Kossovo die nooit gevonden zijn.

Zelfs hier lijkt van op voorhand de consensus te bestaan dat Mladic daar voor verantwoordelijk is.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

mercator
Berichten: 19122
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Servië arresteert oud-generaal Ratko Mladic

Berichtdoor mercator » Do Mei 26, 2011 8:40 pm

Ariel schreef:Nou ja, het zijn wel mensen. En ze hebben allemaal ouders en familie leden die van ze houden.


Kijk even naar het filmpje, en je zal zien dat Mladic over heel de lijn gelijk heeft. Dutchbat werd geacht neutraal te zijn maar moedigde de moslims aan om Mladic aan te vallen. Mladic deed wat elke patriot zou moeten doen, de eigen bevolking beschermen tegen agressie.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
SDX
Berichten: 1818
Lid geworden op: Ma Feb 04, 2008 3:37 am
Locatie: Thuis

Re: Servië arresteert oud-generaal Ratko Mladic

Berichtdoor SDX » Do Mei 26, 2011 9:35 pm

"Joew hef toe tôk toe mie wiz RIESPEK, aaj em moesliem en aaj em bedder den joew!" [Some average muslim]

mercator
Berichten: 19122
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Servië arresteert oud-generaal Ratko Mladic

Berichtdoor mercator » Do Mei 26, 2011 11:21 pm

Ariel schreef:
Nou ja, het zijn wel mensen. En ze hebben allemaal ouders en familie leden die van ze houden.


Houden moslims wel van elkaar? Als ik die "beklagenswaardige" familieleden van zgz Srebrenica slachtoffers bezig zie, bespeur ik alleen haat, frustratie én bovenal de berekenede wens om verblijfsvergunningen en uitkeringen in de buurt van Scheveningen te verkrijgen.

Mladic had het gewoon bij het rechte eind, en niet alleen dat, hij stak zijn nek er nog voor uit om de Servische bevolking van Bosnië tegen moslim-terroristen te beschermen. De échte verraders van Europa zijn de moslim-lovers van het infame multicul tribunaal in Den Haag.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
SDX
Berichten: 1818
Lid geworden op: Ma Feb 04, 2008 3:37 am
Locatie: Thuis

Re: Servië arresteert oud-generaal Ratko Mladic

Berichtdoor SDX » Vr Mei 27, 2011 12:51 am

mercator schreef:
Houden moslims wel van elkaar? Als ik die "beklagenswaardige" familieleden van zgz Srebrenica slachtoffers bezig zie, bespeur ik alleen haat, frustratie én bovenal de berekenede wens om verblijfsvergunningen en uitkeringen in de buurt van Scheveningen te verkrijgen.

Mladic had het gewoon bij het rechte eind, en niet alleen dat, hij stak zijn nek er nog voor uit om de Servische bevolking van Bosnië tegen moslim-terroristen te beschermen. De échte verraders van Europa zijn de moslim-lovers van het infame multicul tribunaal in Den Haag.

2
"Joew hef toe tôk toe mie wiz RIESPEK, aaj em moesliem en aaj em bedder den joew!" [Some average muslim]

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75325
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Servië arresteert oud-generaal Ratko Mladic

Berichtdoor Ariel » Vr Mei 27, 2011 12:59 am

Ik ben het met je eens Mercator, maar ik wil me niet verlagen tot het niveau van moord en doodslag. En ik weet dat ik door zo'n houding de grote verliezer wordt.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 75325
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Servië arresteert oud-generaal Ratko Mladic

Berichtdoor Ariel » Vr Mei 27, 2011 1:00 am

Relletjes in Servië om Mladic

BELGRADO - Enkele honderden ultranationalisten zijn donderdag in de Servische stad Novi Sad slaags geraakt met de politie. De nationalisten protesteerden tegen de arrestatie van de Bosnisch-Servische oud-generaal Ratko Mladic.

De groep probeerde door te dringen tot het hoofdkwartier van de Democratische Partij van president Boris Tadic, maar werd tegengehouden door de politie. Twee mensen raakten gewond. Tadic verwelkomde donderdag de arrestatie van Mladic. „Alle oorlogsmisdadigers moeten voor de rechter worden gebracht”, zei hij. „Hiermee hebben wij een moeilijk hoofdstuk in onze recente geschiedenis afgesloten”.

Ook in de Servische hoofdstad Belgrado ging een kleine groep de straat op. Ze scandeerden Mladic' naam en zwaaiden met fakkels en Servische vlaggen. Voor veel nationalisten is de van oorlogsmisdaden verdachte Mladic een oorlogsheld.

http://www.telegraaf.nl/buitenland/9894 ... dic__.html
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

mercator
Berichten: 19122
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Servië arresteert oud-generaal Ratko Mladic

Berichtdoor mercator » Vr Mei 27, 2011 8:20 am

Ariel schreef:Ik ben het met je eens Mercator, maar ik wil me niet verlagen tot het niveau van moord en doodslag. En ik weet dat ik door zo'n houding de grote verliezer wordt.


Of Mladic die "moord en doodslag" gepleegd heeft is nog maar zeer de vraag. En mocht het zo zijn dat hij een paar duizend moslims heeft uitgeschakeld gebeurde dat in een oorlogssituatie en heeft hij er ongetwijfeld duizenden Servische levens mee gered. Ik kan dus niet rouwen voor 8000 dooie moslims. Als dat al waar is, over heel het Balkan conflict hebben we vrijwel niets anders dan leugens en propaganda opgedist gekregen.

Waarom is het algemeen geaccepteerd dat moslims overal ter wereld zich verheugen in de dood van Ongelovigen maar dat het omgekeerde totaal ombespreekbaar is ?
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

mercator
Berichten: 19122
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Servië arresteert oud-generaal Ratko Mladic

Berichtdoor mercator » Vr Mei 27, 2011 8:27 am

Ariel schreef:Ik ben het met je eens Mercator, maar ik wil me niet verlagen tot het niveau van moord en doodslag. En ik weet dat ik door zo'n houding de grote verliezer wordt.


Je bedoelt, " in morele zin" ? Daar valt in theorie iets voor te zeggen, maar als Churchill en Eisenhower dat ook hadden gedacht in 1944-en ernaar gehandeld-hadden de nazi's hier nu nog gezeten. Mladic ging heel correct uit van een oorlogssituatie, een verdedigingsoorlog van zijn eigen volk en cultuur tegen de moslims. Zijn uitlatingen tegen die paljas Karremans over 10 jaar gaan jullie dezelfde ellende meemaken met moslims was helemaal accuraat.

De enige manier om moslims nog aan te pakken is een militair-technologische. Ik begrijp niet goed waarom de weerstand tegen die visie nog altijd zo groot is. In vorige eeuwen hadden we daar toch geen problemen mee ?
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

BFA
Berichten: 11600
Lid geworden op: Vr Sep 29, 2006 5:18 pm

Re: Servië arresteert oud-generaal Ratko Mladic

Berichtdoor BFA » Vr Mei 27, 2011 11:41 am

Pilgrim schreef:Ik denk dat we volkomen verkeerd bezig zijn als we massamoorden gaan goedpraten, alleen maar omdat de slachtoffers moslims waren. Een massamoord blijft een massamoord!! :nono:


Die mensen zijn niet geëxecuteerd omdat het Mohammedanen waren, omdat het vijandelijke strijders waren.
De slachtoffers waren allen mannelijk. Iedere man was opgeroepen. De leeftijd van alle slachtoffers viel in de marge van de opgeroepenen.

Lees: No Evidence for "Srebrenica Genocide" Verdict

http://www.balkanstudies.org/articles/n ... de-verdict

Over het beweerde aantal slachtoffers is geen exact bewijs.
Er zijn aanwijzingen dat de boeken gemanipuleerd zijn, net zoals men nu in Libië doet.

Dan is er nog dit dat ook de nodige vraagtekens plaatst.

Elie Wiesel resigns from the "Genocide Institute Canada," dissociates himself from Emir Ramic

http://www.balkanstudies.org/blog/elie- ... emir-ramic
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47130
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Servië arresteert oud-generaal Ratko Mladic

Berichtdoor Pilgrim » Vr Mei 27, 2011 12:22 pm

mercator schreef:En mocht het zo zijn dat hij een paar duizend moslims heeft uitgeschakeld gebeurde dat in een oorlogssituatie en heeft hij er ongetwijfeld duizenden Servische levens mee gered. Ik kan dus niet rouwen voor 8000 dooie moslims.

Nee, als het ongewapende burgers waren is het een massamoord en zelfs soldaten die zich overgegeven hebben mag je niet zo maar van kant maken. :no1: Als soldaten in een gevecht omgebracht worden is dat natuurlijk een ander verhaal.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47130
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Servië arresteert oud-generaal Ratko Mladic

Berichtdoor Pilgrim » Vr Mei 27, 2011 12:24 pm

Ariel schreef:Ik ben het met je eens Mercator, maar ik wil me niet verlagen tot het niveau van moord en doodslag. En ik weet dat ik door zo'n houding de grote verliezer wordt.

Mercator luistert naar zijn 'instinct' en wij niet. :wink:
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

BFA
Berichten: 11600
Lid geworden op: Vr Sep 29, 2006 5:18 pm

Re: Servië arresteert oud-generaal Ratko Mladic

Berichtdoor BFA » Vr Mei 27, 2011 1:25 pm

Pilgrim schreef:Nee, als het ongewapende burgers waren is het een massamoord en zelfs soldaten die zich overgegeven hebben mag je niet zo maar van kant maken.


OK, het is niet juist ze zomaar van kant te maken.
Er wordt de term "Genocide" gebruikt, genocide is het niet.
Er zijn ook geen ongewapende burgers omgebracht, mannen die onder de wapenen waren geroepen.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 47130
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Servië arresteert oud-generaal Ratko Mladic

Berichtdoor Pilgrim » Vr Mei 27, 2011 1:34 pm

BFA schreef:OK, het is niet juist ze zomaar van kant te maken.
Er wordt de term "Genocide" gebruikt, genocide is het niet.
Er zijn ook geen ongewapende burgers omgebracht, mannen die onder de wapenen waren geroepen.

Denk jij dat de mannen die van de vrouwen werden gescheiden (waarom eigenlijk?) bij Srebrenica gewapende mannen waren?? Waarom hebben ze dan niet van hun wapens gebruik gemaakt en zich verzet? En als ze inderdaad niet zijn vermoord, waar zijn ze dan gebleven? :shock:
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: Servië arresteert oud-generaal Ratko Mladic

Berichtdoor Manon » Vr Mei 27, 2011 1:39 pm

het enige voordeel van het tribunaal is dat er nu HOPELIJK (maar weinig waars chijnlijk) ook inzicht komt in de massemoorden die oor de tegenpartij werden gepleegd. Het was tenslotte burgeroorlog. Beetje sneu om enkel de Serviers te gaan beschuldigen terwijl een duizenden slachtoffers gemaakt werden door de Bosniers. Maar tja, die zijn nu eenmaal beschermde soort.

Maar misschien komt er toch niet iets bovendrijven tijdens ht proces?
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Monique
Berichten: 8855
Lid geworden op: Ma Apr 14, 2003 2:14 pm
Contact:

Re: Servië arresteert oud-generaal Ratko Mladic

Berichtdoor Monique » Vr Mei 27, 2011 1:46 pm

Pilgrim schreef:Denk jij dat de mannen die van de vrouwen werden gescheiden (waarom eigenlijk?)

Nou, het is toch regel in islam dat mannen en vrouwen gescheiden zijn?
Daarom dus.
Amorele atheistische nitwit


Terug naar “Topics allerhande”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten