Breivik. Drama in Noorwegen

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
naar boven
Berichten: 5054
Lid geworden op: Do Nov 16, 2006 10:14 pm
Contact:

Re: Drama in Noorwegen

Berichtdoor naar boven » Do Jul 28, 2011 1:45 am

mollyveenstra schreef:Wat is het verschil tussen het gedachtegoed van Wilders en Breivink?
...

Het gedachtegoed van Breivink en Wilders is niet relevant. Ook zonder het gedachtegoed van Breivink of Wilders is de islam een rottend kadaver dat van de aardbodem dient te verdwijnen.

Breivink had een weerzinwekkend plan bedacht om versneld hetzelfde te bereiken als Wilders:
- misschien wordt hij vermoord (Breivink bij zijn arrestatie, Wilders door een links Gutmensch of door een moslim).
- zeker komt hij achter de tralies (Breivink na zijn arrestatie, Wilders ter bescherming tegen linkse Gutmenschen en moslims).
- hij krijgt levenslang (Breivink kan alleen met een andere identiteit verantwoord vrijgelaten worden, voor Wilders geldt hetzelfde).

Nu de hamvraag: eigen schuld van alleen Breivink? Of van allebei?
RTFM

Vrijdenker
Berichten: 1748
Lid geworden op: Do Jul 15, 2004 10:07 pm
Contact:

Re: Drama in Noorwegen

Berichtdoor Vrijdenker » Do Jul 28, 2011 2:14 am

'Manifest 2083' van Anders Breivik is grotendeels plagiaat
http://luxetlibertasnederland.blogspot. ... giaat.html

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15727
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Politiek drama in Noorwegen

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Do Jul 28, 2011 7:17 am

Anders Breivik bewondert Barack Obama
.
Een citaat van de Noorse massamoordenaar Anders Breivik:

"Ik ben het helemaal eens dat Obama een briljante retoricus en communicator is, één van de beste die wij de laatste 30 jaar hebben gezien."

Anders Breivik deelt die mening met een groot deel van de Nederlandse journalisten (die schijnbaar niet beseffen dat Barack Obama slechts een begaafde autocue/teleprompter-lezer is). Niemand die het echter in zijn hoofd haalt Obama voor Breiviks misdaden verantwoordelijk te houden. En terecht uiteraard, maar er wordt de laatste dagen echter wel massaal karaktermoord gepleegd op vreedzame islamcritici als Geert Wilders en Robert Spencer.

____
Geplaatst door Lux et Libertas op 00:33: http://luxetlibertasnederland.blogspot.com/


Ik hoorde ook op de nieuwsradio een aantal dagen geleden dat Anders Breivik naar Londen was geweest om naar Wilders zijn toespraak te luisteren. Alsof zoiets verboden en in strijd met de goede zeden is. Alle handvatten worden aangepakt om Wilders maar weer de zwarte piet te kunnen toespelen.

Nog eventjes en dan heeft God het gedaan. Gelukkig voor God zal dit niet gebeuren. Breivik heeft volgens mij God er buiten gelaten. Voor moslimwezens zal dit vanzelfsprekend wel weer met de wil van allah te maken hebben gehad . Behalve wanneer de aanslag op moslimwezens had plaats gevonden door een ongelovige hond. Dan was overal in Europa de pleuris uitgebroken, vermoed ik. Maar dat heeft vriend Mercator al eerder aangehaald.

Mozes vermoordde eens een Egyptenaar om een daad te stellen. Hij kwam daar zonder noemenswaardige kleerscheuren vanaf. God was alleen maar boos op hem en de Egyptische autoriteiten hadden niks in de gaten. Bij een zoveelste islamitische aanslag op wildvreemde onschuldige mensen, let men allang niet meer op een rondvliegend lichaamsdeel meer of minder. In het geval Breivik ligt het wat gevoeliger. Politiek gevoeliger. Als u begrijpt wat ik bedoel. Het betreft hier namelijk het hete hangijzer van hoe nou verder met de dag van morgen.

In 1914 veroorzaakte een bommengooier in Sarajewo naar de koets waarin een Ferdinand zat een spektakel dat zijn weerga in de vaderlandse geschiedenis niet kent. Voorlopig zal het in Oslo bij een rechtszaak blijven. Of zal het muisje dan toch nog een staartje hebben?
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: Drama in Noorwegen

Berichtdoor Manon » Do Jul 28, 2011 8:03 am

Ariel schreef:
Dhana schreef:Brussels Journal is het geesteskind van Paul Belien, een rechts-conservatieve ideoloog uit de Kempen. Belien werkt onder meer voor de Nederlandse politicus Geert Wilders.

Hier wordt ik toch zo mies van. Geen mens schijnt tegenwoordig meer iets te kunnen zeggen of er wordt een politiek etiketje op geplakt. .
.


Het Openbaar Ministerie gaat onderzoek doen naar de ontvangers van het manifest van Anders Breivik. Het is nog niet bekend of Breivik zijn stuk ook naar Nederlanders stuurde. Het landelijk parket van het OM bekijkt de lijst met adressen waar Breivik zijn manifest stuurde. Eerder maakte Vlaams Belang-politicus Tanguy Veys al bekend dat hij het manifest van Breivik kreeg.
Het stuk is volgens Veys naar meer dan duizend adressen gestuurd. Enkele daarvan zouden een zichtbaar Nederlandse link hebben.

Vreemde zaak dat als je verdacht bent als je ongevraagd het manifest toegestuurd krijgt . En dan zijn er nog ontelbare mensen die het manifest gedownload hebben. Worden die ook onderzocht?


Dat heeft niets met het onderzoek naar Paul Beliën te maken Ariel. o.a. Fjordman schreef heel veel stukken op TBJ en Breivik heeft verschillende stukken geciteerd in zijn manifest. Ik denk dat het daarover gaat. Als morgen een of andere kwibus stukken van FFI gaat kopieren in zijn manifest, dan gaan ze dus ook onderzoeken over wij met de massamoord iets te maken hebben.....
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: Drama in Noorwegen

Berichtdoor Manon » Do Jul 28, 2011 8:07 am

Even een andere islamcriticus aan het woord laten, voordat die ook aan de massamoorden wordt gelinkt:

More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15727
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Drama in Noorwegen. Mohammed blijft een perverse kerel

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Do Jul 28, 2011 9:14 am

Pat Condell

Pat Condell groeide op in een katholiek gezin. De scholen die hij bezocht, behoorden tot de Anglicaanse kerk. Zijn vader was gokverslaafd en stierf al vrij jong aan leukemie. Het gezin verarmde en zag zich gedwongen vaak te verhuizen. Over zijn religieuze opvoeding vertelt Condell dat hij al op zeer jonge leeftijd stopte met geloven. Condell: "Als je eenmaal ziet hoe groot de kloof is tussen wat mensen zeggen te geloven en hoe mensen handelen, dan is het moeilijk om gelovigen nog serieus te nemen."

Dat geldt voor religieuzen in het algemeen en voor moslimwezens in het bijzonder. Koran, Mohammed, allemaal vrede. Stelen en verkrachten is verboden. En seks is taboe. Vandaar dat wij ook haarfijn weten - dankzij de domme schrijvers van islam - dat Mohammed als pedofiel een zes-jarig meisje tot zijn beschikking nam onder het voorwendsel van het huwelijk als een soort wettig betaalbewijs. Alle Arabieren vroegen zich natuurlijk af "Wanneer heeft hij haar nu leren neuken?" Ook aan die seksuele afwijking in islam werd tegemoet gekomen. Iedere moslim weet inmiddels dat het Mohammed voor het eerst met zijn piemel lukte Aisha te penetreren toen zij negen (9) lentes jong was en gegarandeerd maagd. Hoogswaarschijnlijk heeft hij in die paar tussen liggende jaren verschillende eerdere mislukte pogingen in het werk gesteld.

Het afgrijselijke gegil van Aisha zal Mohammed mogelijk hebben weerhouden door te gaan met neuken.

Die informatie of roddel over het seksleven van Mohammed, hoe je het ook wilt noemen, komt niet vanuit het ongelovige westen, uit ONZE kennisbeschaving, maar uit de gestoorde psychopatische perverse geest van de islam-geleerden.

Ik denk niet dat Mohammed daar zelf mee te koop heeft gelopen. Maar ja, zeker weten doe ik het niet. Ik heb Mohammed immers niet gekend. Maar dat hij een pervers mannetje was is wel een ding dat zeker is. Althans, als we de islam-geleerden moeten geloven.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

mercator
Berichten: 18601
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Drama in Noorwegen

Berichtdoor mercator » Do Jul 28, 2011 9:20 am

mollyveenstra schreef: Wilders walgt van de gebruikte middelen van Breivink. Maar walgt hij ook van diens ideeën?


Vele ideeën van Breivink zijn 100 % correct, andere niet. In feite heeft de man een soort eigen Bijbel geschreven . Ik heb niet de concentratie om al die 1500 blz te lezen maar er staat vanalles in, van de meest scherpzinnige observaties tot de grootste kletskoek( heel het Tempeliers-gebeuren reken ik maar tot dat laatste). Net zoals in de Bijbel waar je ook alles in kan vinden wat men wilt.

Of Wilders dus "walgt" van de ideeën van Breivik is een domme vraag die je alleen kan beantwoorden met met de juiste ideeën wel met de dwaze ideeën niet.

Wilders zou daar niet eens op in hoeven te gaan.
Je vraagt toch ook niet aan een moderne socialist(als dat al bestaat :D ) is alles wat in das Kapital staat correct? Zelfde antwoord: sommige dingen wel, andere niet.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

BFA
Berichten: 11600
Lid geworden op: Vr Sep 29, 2006 5:18 pm

Re: Drama in Noorwegen

Berichtdoor BFA » Do Jul 28, 2011 10:12 am

mercator schreef:
Vele ideeën van Breivink zijn 100 % correct


Geen enkel idee van B. is 100% correct.

mercator schreef:In feite heeft de man een soort eigen Bijbel geschreven


B. heeft vooral geplagieerd. Het geplagieerde gebruikt als rechtvaardiging voor zijn ideeën die waar het counterjihad aangaat een omkering vormen van wat de counterjihad voorstaat. Die omkering is er niet waar het de unabomber en andere terroristen aangaat. B. zijn ideeën liggen heel dicht bij Al Qaida.
Die omkering maakt B. zijn ideeën regressief en in lijn met het Islamitisch gedachtegoed, onder een andere naam.

mercator schreef:Of Wilders dus "walgt" van de ideeën van Breivik is een domme vraag die je alleen kan beantwoorden met met de juiste ideeën wel met de dwaze ideeën niet.


Neen, er zijn geen juiste ideeën geuit door B. De ideeën van B. zijn een omkering van wat Wilders denkt. Wilders kan alleen maar walgen. Indien Wilders niet zou walgen zou Wilders net zoals B. een Mohammedaan onder een andere naam zijn.

mercator schreef:Wilders zou daar niet eens op in hoeven te gaan.


Jawel, de omkering hoeft geduid om verwarring te voorkomen.
De enige echte idee van B. was de terugkeer naar een verleden wanneer alles zoveel beter was. Het geplagieerde gebruikt hij als rechtvaardiging om te doden. Rechtvaardiging die er ook is (als je de geplagieerde teksten van de counterjihad wegfiltert) als er geen enkele Mohammedaan in Europa was.

mercator schreef:Je vraagt toch ook niet aan een moderne socialist(als dat al bestaat :D ) is alles wat in das Kapital staat correct? Zelfde antwoord: sommige dingen wel, andere niet.


Doet zelfs niet terzake.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72273
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Drama in Noorwegen

Berichtdoor Ariel » Do Jul 28, 2011 12:08 pm

Elma Drayer bedankt... :rock:

De terrorist deed het toch niet in z'n eentje
Elma Drayer − 28/07/11.

Opmerkelijk, dacht ik nog, dat de hand ditmaal niet in eigen boezem hoeft. Ik las althans nergens dat het Noorse volk de terreur eigenlijk aan zichzelf te wijten heeft. En dat voor de dader verzachtende omstandigheden gelden.
Die abjecte redenering was wel in zwang na de aanslagen in New York, Madrid en Londen. Binnen de kortste keren waren het ongeloof en de verontwaardiging omgeslagen in iets héél anders. Zeker, de terreur werd ten strengste afgekeurd. Maar hadden de daders niet gegronde redenen zo'n diepe haat te koesteren tegen het Westen? Hadden wij niet zelf de 'voedingsbodem' gecreëerd? Waarom zouden zij anders tot zelfmoordacties zijn overgegaan?

Voor hun godsdienstige bezieling leefde al evenzeer begrip. Ik herinner me christelijke geestelijken die in alle ernst beweerden dat wij daaraan een voorbeeld konden nemen. Zo'n aanslag, zeiden ze vroom, was uiteraard verwerpelijk. Maar moslims waren tenminste bereid te strijden voor hun geloof. Kom daar bij christenen nog eens om.

Ook de jongeman die in november 2004 Theo van Gogh afslachtte mocht rekenen op coulance. Had de dader niet getobd met een zieke moeder, had hij niet talloze krenkingen ondervonden in onze kille samenleving, was hij als allochtoon niet lelijk gediscrimineerd? Het slachtoffer daarentegen had de moord min of meer over zichzelf afgeroepen, met zijn grote mond en dat provocerende filmpje. Geen wonder dus dat er op een dag een vrome gelovige opstond die het niet langer pikte en hem de keel doorsneed.

Na de afgrijselijke massamoord in Noorwegen was van deze logica geen sprake. Blaming the victim? Niemand die de suggestie ook maar wekte. Consideratie met de dader? In de verste verte niet. En volkomen terecht, natuurlijk. Wie de verwezenlijking van zijn heilsstaat van hoger belang acht dan een mensenleven verdient geen enkel begrip. Of hij zich nu beroept op het communisme, de islam, het christendom, het nationaal-socialisme, de dierenrechten, of het 'cultureel-conservatisme'. Daders blijven daders, ten volle verantwoordelijk voor hun daden. Slachtoffers blijven slachtoffers, ten volle schuldeloos aan wat ze overkwam.

Gelukkig, dacht ik nog, dat de onzindelijke rolomkering nu uitbleef. We hebben misschien geleerd. Maar het was voorbarig. Al snel bleek de Noorse terrorist toch niet geheel alléén verantwoordelijk te zijn. Hij kreeg gezelschap. Journalisten ontdekten dat de man in zijn ruim 1500 pagina's tellende 'manifest' veelvuldig dweept met de leider van de Partij voor de Vrijheid.

Dachten we het niet! De dader had zich laten inspireren door het dubieuze wereldbeeld van Geert Wilders! "Duidelijk is geworden dat het conservatief-christelijk denken ook kan radicaliseren en in terroristische daden uitmonden", las ik maandag in dit dagblad. "En dat moet iedereen aan het denken zetten." Dinsdag liet een publicist op deze pagina's weten dat 'alle aanhangers' van nieuw-rechts voortaan 'streng aangepakt' dienden te worden. "Het speelkwartier is voorbij", schreef hij parmantig. En getuige de lezersbrieven ernaast waren velen het roerend met hem eens.

Ach ja. Het aanwijzen van medeplichtigen zal vast moreel heel bevredigend zijn. Maar waarom Anders Breivik op een dag besloot tot zijn gruweldaden over te gaan zal het nimmer verklaren.

http://www.trouw.nl/tr/nl/6847/Elma-Dra ... ntje.dhtml
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15727
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Drama in Noorwegen eindigt in bloed, zweet en tranen

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Do Jul 28, 2011 7:01 pm

BFA schreef: Geen enkel idee van B. is 100% correct.

Voor 99% dan misschien?

BFA schreef:Neen, er zijn geen juiste ideeën geuit door B.

Wat jammer nu toch.

BFA schreef:De enige echte idee van B. was de terugkeer naar een verleden wanneer alles zoveel beter was.

Nee, je zit er naast. Helemaal foute boel. B. te O. heeft namelijk geen juist idee geuit. :wink2:
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

BFA
Berichten: 11600
Lid geworden op: Vr Sep 29, 2006 5:18 pm

Re: Drama in Noorwegen

Berichtdoor BFA » Do Jul 28, 2011 7:38 pm

Bizarder dan deze reactie kan het niet, Jim Morissey over Noorwegen:

We leven allemaal in een moorddadige wereld, zoals de gebeurtenissen in Noorwegen hebben laten zien. Maar dat is niets vergeleken met wat er dagelijks gebeurt bij McDonald's en Kentucky Fried Chicken,' aldus Morrissey tijdens een concert in Warschau.


http://www.standaard.be/artikel/detail. ... 110728_082
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;

mercator
Berichten: 18601
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Drama in Noorwegen eindigt in bloed, zweet en tranen

Berichtdoor mercator » Do Jul 28, 2011 8:02 pm

BFA schreef:De enige echte idee van B. was de terugkeer naar een verleden wanneer alles zoveel beter was.Klopt toch ook, alles was beter in Europa voor al die moslimwezens hier rondliepen :) . Er was alleszins meer lebensraum in onze steden.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72273
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Drama in Noorwegen

Berichtdoor Ariel » Do Jul 28, 2011 9:45 pm

Hoe NRC mij, en andere rechtse denkers, verkettert

donderdag 28 juli 2011

Lang hebben sommige mensen moeten wachten op de victorieuze dag waarop de intellectuele tegenstander op de brandstapel kon worden gezet.

Op 22 juli executeerde een middeleeuwse ridder tientallen weerloze kinderen. Bij sommigen was de blijdschap groot: niet over de dood van de kinderen maar over de kans die zich voordeed. Eindelijk kunnen we laten zien dat onze intellectuele opponenten hostes humani generis, de vijanden van de menselijkheid zijn.

Nu moet het gebeuren. We pakken ze. Hup, op de brandstapel.

Opinie
Het NRC-Handelsblad van 26 juli 2011 verenigde de aanklager, rechter en de brandstapel in een onuitwisbaar momentum. Journalist Marc Leijendekker, mijn voormalige chef van de opiniebijlage van NRC, schreef namens de krant - dus geen opiniestuk, maar ondertekend met 'onze redacteur uit Rotterdam' – een verslag met de titel ‘Critici islamisering nemen fel afstand van Breivik’.

Critici islamisering - wie zijn dat? Wat is dat voor een duivelse bende? En als ze als gemeenschap bestaan, waarom moeten ze fel afstand nemen van Breivik? Wat hebben zij misdaan?

Leijendekker begint zijn ‘verslag’ met een openingssalvo dat elke intellectueel moet doen beven: ‘De critici van de multiculturele samenleving en van de ‘islamisering’ van Europa hebben het moeilijk.’

Critici
Hé, waar gaat het hier om? Breivik is toch een extreemrechtse terrorist uit Noorwegen? Frits Bolkestein en Paul Scheffer (een voormalige medewerker van NRC) behoren ook tot de critici van de multiculturele samenleving. Hebben ze het nu moeilijk vanwege de daad van een extreemrechtse terrorist in Noorwegen?

Wie heeft het moeilijk? De Paus? John Stuart Mill, Karl Popper? Wellicht John Locke? Al deze mannen worden namelijk veelvoudig en met instemming geciteerd of genoemd in het manifest van de Noorse terrorist. Ik ben helemaal niet geciteerd. Maakt dit dat ik van de NRC niet op de brandstapel moet?

'Nee,' dacht de Groot Inquisitoir: ‘Sommigen van hen zijn met instemming geciteerd door Anders Breivik, die driftig heeft geknipt en geplakt van allerlei websites. Iedereen wil zoveel mogelijk afstand scheppen tot een man die in koelen bloede 68 jongeren één voor één heeft doodgeschoten.’

Logica
Dit is de logica van de aanklacht: de geciteerden - die al in de eerste regel als een onverbrekelijke eenheid worden voorgesteld als anti-islamiseerders – willen zo veel mogelijk afstand scheppen tot de terrorist, tot de moordenaar.

De criminele organisatie met het oogmerk om anderen te inspireren moordaanslagen te plegen, wil uit lijfsbehoud afstand nemen van de moordenaar. Moet ik nou wel of niet op de brandstapel? 'Jawel,' dacht de Groot Inquisitoir. Hij vervolgt zijn aanklacht:

Breivik wordt neergezet als een gek, een pathologische zonderling. Maar hoe neem je afstand van de daden van iemand die in zijn woorden veel geestverwantschap toont?

Columnist Afshin Ellian, niet genoemd in Breiviks manifest, maakt een opmerkelijke gedachtesprong. Hij schrijft dat de Noor eigenlijk een soort islamitische terrorist is.

Op de website van Elsevier schrijft hij: 'Breivik wilde de islam bestrijden, maar hij werd zelf een exponent – zowel in het denken als in het handelen (methodiek) – van het islamitische terrorisme in het verre noorden. [...] Dit geweld, dit onvoorstelbare, diabolische geweld komt nagenoeg overeen met de gedachtewereld van het islamitische terrorisme.
'

Aanklacht
Dit is nog steeds het begin van de aanklacht. De aangeklaagde is niet geciteerd, maar hij heeft ‘geestverwantschap’ met de aanslagpleger, meent de aanklager. De aangeklaagde is schuldig omdat hij een opmerkelijke gedachtesprong maakt.

Ik hanteerde een bijna Freudiaanse redenering die juist door NRC vaak werd gebruikt: als je terroristen wil bestrijden, moet je uitkijken dat je zelf geen terrorist wordt. Of neem senator Joe McCarthy die het Stalinisme wilde bestrijden. Uiteindelijk werd hijzelf, niet qua geloof, maar qua handeling, een Stalinist.

Ik zei dat de terrorist bezeten was van de politieke islam. In zijn manifest spreekt de Noor zijn bewondering uit voor Islamitische terroristen. Vandaar dat ik Nietzsche citeerde: als je in de afgrond kijkt, kijkt de afgrond ook in jou.

Context
De aangeklaagde ( ik, dus) verwees eigenlijk naar een andere gedachte van Nietzsche, namelijk: wie een monster wil bestrijden moet uitkijken dat die zelf niet een monster wordt. Maar deze context werd niet in de aanklacht van de NRC aangeroerd. Niet onbegrijpelijk, de meeste aanklachten van de Spaanse inquisitie waren ook contextloos.

Ook Bas Heine citeerde en veroordeelde de aangeklaagde (mij!) zonder de context van zijn teksten te noemen. Er is wel een verschil. Bas Heine heeft de opdracht om contextloos te schrijven. Maar Leijendekker tekende als onze redacteur uit Rotterdam.

Proberen
De ketter moet op de brandstapel. De titel van de tekst (met dezelfde inhoud) op internet was markanter dan in de krant: ‘Rechts probeert Breivik op grote afstand te houden.’ Let op het werkwoord ‘proberen’! Het lukt niet helemaal. Ze proberen het. Maar het lukt niet helemaal. En dit is precies een van de essentiële aspecten van inquisitie: je probeert afstand te nemen van ketterij, maar je bent nog steeds een ketter.

Groot Inquisitoir! Mag ik van u weten waar ik afstand van moet nemen? Onder leiding van dezelfde man die nu de eerbiedwaardige rol van de Groot Inquisitoir heeft, heb ik als columnist teksten geschreven ter verdediging van de democratie, rechtsstaat, anti-terreurwetgeving, vrijheid et cetera.

Tevens heb ik daar de politieke islam, het Iraanse regime en een aantal aspecten van de multiculturele samenleving bekritiseerd. Ook heb ik een paar keer uitvoerig de gedachtegang van Wilders over de staat en religie inzake de islam bekritiseerd. Moet ik van deze teksten afstand nemen? Dan de NRC ook afstand nemen van deze teksten, niet waar, Mark?

Bewijs
Als bewijs voert de NRC naast de aanklacht van Leijendekker een paar reageerders van verschillende sites op. Zo hanteerde iemand hier onder een van mijn teksten nogal dreigende taal richting links. Ze hebben de hele dag gezocht op internet. En ze vonden een paar krasse uitspraken van anonieme burgers.

Dit is het bewijs voor het misdadige aspect aan mij en andere ketters. Met dezelfde middeleeuwse logica vervulden twee andere inquisitoirs van de NRC, Elsbeth Etty en Bas Heine, de rol van Klein Inquisitoir. Zo probeert deze club, die geen tegenspraak duldt, in het debat zijn gelijk te halen door de opponenten te criminaliseren. Dat is toch karaktermoord!

De intolerante kerk streeft niet naar een open en eerlijk proces van waarheidsvinding. De criminalisering van de intellectuele tegenstander, de verkettering van andersdenkenden, is een doodskus op het gestorven gezicht van de liberaal-conservatieve, beschaafde krant genaamd NRC-Handelsblad. Een Belgische toestand, zullen we maar zeggen. Ook daar is men erg bedreven in het criminaliseren van elkaar.

Mark Leijendekker en Breivik leven in een verkeerde tijd. Maar de tijd van inquisitie, brandstapel, ridders en eeuwige vijanden ligt gelukkig ver achter ons. Met Leijendekker heeft de NRC gepoogd via pen en propaganda een aanslag te plegen op andersdenkenden. Chapeau, heren!

Afshin Ellian

http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Afshi ... ettert.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12357
Lid geworden op: Zo Jan 26, 2003 3:12 pm

Re: Drama in Noorwegen

Berichtdoor Zwartmeer » Do Jul 28, 2011 11:26 pm

Hier een analyse van de zaak door de persoon die ik vooral ken van onder de naam Investigateislam.

Laatst gewijzigd door Zwartmeer op Vr Jul 29, 2011 12:16 am, 1 keer totaal gewijzigd.
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72273
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Drama in Noorwegen

Berichtdoor Ariel » Do Jul 28, 2011 11:35 pm

Tommy Robinson's interview on BBC2 Newsnight 25-07-2011
Tommy wordt hard aangepakt door Jeremy Paxman omdat Anders B de EDL genoemd heeft in zijn pamflet.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12357
Lid geworden op: Zo Jan 26, 2003 3:12 pm

Re: Drama in Noorwegen

Berichtdoor Zwartmeer » Vr Jul 29, 2011 12:28 am

Ariel schreef:Tommy Robinson's interview on BBC2 Newsnight 25-07-2011
Tommy wordt hard aangepakt door Jeremy Paxman omdat Anders B de EDL genoemd heeft in zijn pamflet.

Het lijkt vooral dat Robinson hard aangepakt wordt. Volgens mij komt dat omdat hij zo nerveus reageert de hele tijd. Was ie wat rustiger dan zou hij meer vertrouwen in zichzelf uitgestraald hebben.
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72273
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Drama in Noorwegen

Berichtdoor Ariel » Vr Jul 29, 2011 1:07 am

Mijn mond viel open toen ik dit las. Wat voor conclusie kunnen we hier uit trekken?

Noren melden zich bij politieke partijen

OSLO - Het ledental van politieke partijen in Noorwegen schiet omhoog na de aanslagen. De Noren volgen een emotionele oproep van premier Jens Stoltenberg. Die had gezegd dat Noren op de aanslag moeten reageren door de democratie te versterken.

De sociaaldemocratische Arbeiderspartij van Stoltenberg telde honderden nieuwe leden. Coalitiepartner Socialistische Partij had 290 nieuwkomers. Opmerkelijk is dat de Vooruitgangspartij, die tegen immigratie is, 487 nieuwe leden verwelkomde.

http://www.telegraaf.nl/buitenland/1027 ... buitenland
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12357
Lid geworden op: Zo Jan 26, 2003 3:12 pm

Re: Drama in Noorwegen

Berichtdoor Zwartmeer » Vr Jul 29, 2011 1:28 am

Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.

Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12357
Lid geworden op: Zo Jan 26, 2003 3:12 pm

Re: Drama in Noorwegen

Berichtdoor Zwartmeer » Vr Jul 29, 2011 2:04 am

] Noren melden zich bij politieke partijen

OSLO - Het ledental van politieke partijen in Noorwegen schiet omhoog na de aanslagen. De Noren volgen een emotionele oproep van premier Jens Stoltenberg. Die had gezegd dat Noren op de aanslag moeten reageren door de democratie te versterken.

De sociaaldemocratische Arbeiderspartij van Stoltenberg telde honderden nieuwe leden. Coalitiepartner Socialistische Partij had 290 nieuwkomers. Opmerkelijk is dat de Vooruitgangspartij, die tegen immigratie is, 487 nieuwe leden verwelkomde.

Dit zijn toch getallen van niks op een bevolking van vijf miljoen? Ik interpreteer ze alsof het het volk niks uitmaakt...
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.

Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12357
Lid geworden op: Zo Jan 26, 2003 3:12 pm

Re: Drama in Noorwegen

Berichtdoor Zwartmeer » Vr Jul 29, 2011 2:22 am

Er zal hier vast ook wel een Arabischtalige versie van zijn. Het zou me niet verbazen dat dat volgens de Noorse wet zelfs verplicht is.

Emigreren naar Noorwegen
http://noorwegen.placement.nl/
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.

Vrijdenker
Berichten: 1748
Lid geworden op: Do Jul 15, 2004 10:07 pm
Contact:

Re: Drama in Noorwegen

Berichtdoor Vrijdenker » Vr Jul 29, 2011 2:29 am

De terroristische aanslag door een anti-islamist in Noorwegen was slechts een losstaand incident, islamitisch terrorisme is daarentegen een structureel probleem:
http://luxetlibertasnederland.blogspot. ... -hood.html

Vrijdenker
Berichten: 1748
Lid geworden op: Do Jul 15, 2004 10:07 pm
Contact:

Re: Drama in Noorwegen

Berichtdoor Vrijdenker » Vr Jul 29, 2011 2:31 am

mercator schreef:Vele ideeën van Breivink zijn 100 % correct, andere niet. In feite heeft de man een soort eigen Bijbel geschreven .


Hij heeft nauwelijks iets zelf geschreven. 95% is plagiaat. Alleen het dagboek-gedeelte heeft hij zelf geschreven.

mercator
Berichten: 18601
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Drama in Noorwegen

Berichtdoor mercator » Vr Jul 29, 2011 9:18 am

Vrijdenker schreef:
Hij heeft nauwelijks iets zelf geschreven. 95% is plagiaat.


Dat is toch zo met alle Heilige Boeken, Bijbel, Koran, Das Kapital,Mein Kampf ?
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

mercator
Berichten: 18601
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Drama in Noorwegen

Berichtdoor mercator » Vr Jul 29, 2011 9:21 am

Ariel schreef:Mijn mond viel open toen ik dit las. Wat voor conclusie kunnen we hier uit trekken?


Dat de anti-Islambeweging versterkt ipv verzwakt is door het Utoya-gebeuren? Maar de multicul-beweging ook, maw dat de polarisatie verder toeneemt. Wat wss net de bedoeling van Anders B was.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15727
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Drama in Noorwegen. Tijd voor de ideeën van de Gutmensch

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Vr Jul 29, 2011 9:46 am

Vrijdenker schreef:
mercator schreef:Vele ideeën van Breivink zijn 100 % correct, andere niet. In feite heeft de man een soort eigen Bijbel geschreven .


Hij heeft nauwelijks iets zelf geschreven. 95% is plagiaat. Alleen het dagboek-gedeelte heeft hij zelf geschreven.

Ik weet het niet. Ik heb zijn 'bijbel' namelijk niet gelezen. Maar volgens mij kan van plagiaat geen sprake zijn. Plagiaat plegen is iets van een ander pikken dat auteursrechtelijk beschermd is. Nou, dat heeft die Oslose snuiter toch echt niet gedaan. Hij heeft naam en toenaam genoemd van al de personen die hij zogenaamd volgens sommige onder ons geplagieerd zou hebben. Er wordt veel te gemakkelijk anderen nagepraat en teksten overgenomen van wat anderen zeggen.

Laten we een voorbeeld nemen aan Mercator. Een alleraardigste humorvolle vent met altijd frisse originele ideeën waar de logica telkenmale vanaf spat en die zeer goed kan relativeren. Heerlijk om die man te lezen. Een pareltje op het FFI-forum.

Met ideeën van anderen overnemen is niks mis mee. Dat is een filosofische wijsheid die al vanaf het prille begin der filosofie tot haast eeuwige standaard is gemaakt.

Nu deugt er plotsklaps niks meer van. En WEER wordt dit bepaald door de linkse Gutmensch. Ik noem mij graag een sociaal anarchist. Maar met het woord links of rechts zou ik mijzelf NOOIT willen etiketteren. Als ik links af wil slaan op de fiets steek ik nog altijd mijn hand uit. Dat doe ik ook als ik naar rechts ga. In de auto gebruik ik mijn richtingaanwijzer. Lopende op het trottoir sla ik altijd een beurt over. Ik ben dus niet consequent. Maar wie is dat wel?
:wink2:
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.


Terug naar “Topics allerhande”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten