Kolonisatie van Mars noodzaak!

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50366
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Kolonisatie van Mars noodzaak!

Bericht door Pilgrim »

Hierbij wil ik jullie inwijden in een kleine passie van mij, namelijk de kolonisatie van de ruimte en dan denk ik in het bijzonder aan Mars. Mijn passie is een mengeling van avontuur en idealisme. Het idealisme zit hem hier in dat ruimtekolonisatie de overlevingskans van de mensheid vergroot. Ik maak hierbij graag een vergelijking met de Westerse kolonisatie in vroeger tijden, wat me niet in dank wordt afgenomen door de ‘progressieve’ medemens. Maar hoe denk je dat de wereld er uit zou hebben gezien als Europeanen Amerika bijvoorbeeld niet gekoloniseerd zouden hebben? Ik denk dat het antwoord wel eens zou kunnen zijn dat ons hele beschaving dan al ten onder gegaan zou kunnen zijn. Er zouden dan immers ook geen Amerikanen geweest zijn om ons bevrijden van de nazi’s of om ons te verdedigen tegen het communisme. De moraal van dit verhaal is dat je als groep (volk, cultuur) niet op één plaats moet blijven zitten. Ook het Jodendom is bijvoorbeeld verspreid over de wereld en dat is volgens mij een betere bescherming tegen een totale ondergang dan een staat. De waarde van een staat is volgens mij maar betrekkelijk. Een staat kan je bezetten, de bevolking deporteren of uitroeien, maar als je als volk verspreid bent over de hele wereld wordt dat lastig. Ik denk ook dat de tientallen miljoenen kilometers tussen de Aarde en Mars een betere bescherming zijn dan zo’n muur die ze in Israël gemaakt hebben. Zoals de Europese beschaving overleefd heeft door niet op één continent te blijven maar zich over de rest van de wereld te verspreiden, zo kan ook de mensheid als geheel overleven door niet tot één planeet beperkt te blijven. De wereld wordt immers te klein en er bestaat het gevaar dat een calamiteit (bijvoorbeeld een atoomoorlog) of misschien zelfs een nieuwe ideologische dreiging de hele mensheid kan treffen. Er zijn voortdurend van dit soort ideologische dreigingen. In de vorige eeuw waren dat het communisme en het nationaal-socialisme en nu hebben we de Islam die weer opkomt. En morgen zullen er weer andere dreigingen zijn terwijl door de moderne techniek de vernietigingskracht steeds groter wordt. Stel iedere crisis of dreiging voor als een worp met drie dobbelstenen. Drie maal een zes stelt dan de fatale crisis voor waarin het menselijk ras ten onder gaat. De kans dat je in één keer drie keer zes gooit is natuurlijk niet zo groot, maar als je altijd door gooit wordt het vanzelf drie keer zes en de kans groeit nog meer door de toenemende overbevolking en de vooruitgang van de techniek. Maar als we er een heel nieuwe wereld bij krijgen heb je bij wijze van spreken zes dobbelstenen nodig, die allemaal zes moeten gooien, om de fatale crisis te bewerkstelligen en dus wordt zo de kans dat we ons zelf uitroeien kleiner.

Afbeelding
Mars heeft vruchtbare grond.

Afbeelding
Het rood, groen en blauw van de Marsiaanse vlag is geïnspireerd op de sf-trilogie van Kim Stanley Robinson: Red Mars, Green Mars en Blue Mars. Het symboliseert de rode planeet die groen en blauw moet worden d.m.v. terraforming.

Mars is eigenlijk een uitgelezen kans, want de grond is vruchtbaar, er is water en er zijn zo veel grondstoffen dat je er een hele beschaving draaiende op kan houden. Ook draait de planeet in ca. 24 uur om zijn as net als de Aarde. Door de dampkring van de planeet op te warmen d.m.v. agressieve broeikasgassen komt het CO2, dat in de grond is neergeslagen, vrij en wordt de dampkring dichter. Je zou er dan zelfs in je korte broek buiten kunnen lopen, maar nog niet zonder masker kunnen ademhalen. Door de toenemende luchtdruk wordt ook het water, dat nu als permafrost in de bodem zit, weer vloeibaar. Later zou dan deze CO2-dampkring d.m.v. geavanceerde technologie in een zuurstofdampkring omgezet moeten worden. Dit proces noemen we terraforming. Het is een vreemd soort mazzel dat er in ons zonnestelsel nog een planeet is die geschikt is om op te wonen vooral ook omdat Mars, net als de Aarde, zich nog net in de levensvatbare zone rond de zon bevindt. D.w.z. dat de afstand tot de zon nog niet zo groot is dat de temperatuur te laag wordt. Dat de temperatuur nu wel te laag is heeft niets met de afstand tot de zon te maken maar met het feit de dampkring te ijl is, omdat die grotendeels is neergeslagen in de bodem. Mars is eigenlijk alleen ‘verdord’ en moet dus weer opgekalefaterd worden om geschikt te zijn voor bewoning.

Afbeelding
Water wordt weer vloeibaar in oeroude rivierbeddingen.

Mars is dus, zoals ik al zei, een uitgelezen kans voor de mensheid om zich opnieuw verder te verspreiden. Want verspreiding is een overlevingstactiek van de soort, niet van een individu. Zoals met het voorbeeld van het Jodendom kan je niet voorkomen dat er soms zoiets gruwelijks als de holocaust gebeurd, maar je kan door die verspreidingstactiek wel verhinderen dat de hele soort ten onder gaat. Het is ook een uitgelezen kans voor onze Westerse cultuur, want ik vind dat deze nieuwe wereld niet weer een multicul-experiment mag zijn (geen moslims op Mars dus). Net als Amerika en Australië zal Mars een nieuwe loot worden van onze prachtige Westerse beschaving. Je kan zo’n kolonie eigenlijk goed beschouwen als een back-up van onze cultuur. Mocht het hier weer eens goed fout gaan dan heb je altijd nog een reservekopie, ver weg en veilig en dat misschien ooit ook corrigerend kan optreden, net als Amerika gedaan heeft in WO2. Onze vroegere kolonisaties kunnen we als een goede oefening beschouwen, want het echte grote werk gaat nog komen. Overigens zijn ook Joden heel geschikt als kolonisten omdat ze eigenlijk al een beetje ervaring hebben in het terraformen van een vijandige omgeving. :wink2:

Afbeelding
De nieuwe Westerse kolonies.

Op dit moment is het nog niet goed mogelijk om Mars te koloniseren want daarvoor moet de bemande ruimtevaart een zelfde ontwikkeling doormaken als de luchtvaart. Er is tegenwoordig inderdaad een trend in die richting. Met nieuwe geavanceerde technieken en raketmotoren die zuurstof uit de lucht zuigen i.p.v. die in een tank mee te nemen, gecombineerd met commerciële toepassingen, kan de kostprijs met factors 10 omlaag gaan. Het wordt pas echt interessant als je in een baan om de Aarde kan komen zonder dat je miljonair hoeft te zijn, want dan krijg je ook snel de eerste nederzettingen op de maan en later ook op Mars. Mijn mening is dat zodra het ook maar even mogelijk is de eerste kolonisten zo snel mogelijk weg moeten, ... zonder terugkeermogelijkheid! Het zal een nieuwe dageraad van het menselijk ras worden: de Ruimtemens!

Afbeelding
Een nieuwe dageraad.
Laatst gewijzigd door Pilgrim op za jul 20, 2013 3:40 pm, 14 keer totaal gewijzigd.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
BFA
Berichten: 11592
Lid geworden op: vr sep 29, 2006 5:18 pm

Re: Kolonisatie van Mars noodzaak!

Bericht door BFA »

Ik ben voorstander. Al is het maar om een reden: Op Mars zal geen God zijn.
Pilgrim schreef: raketmotoren die zuurstof uit de lucht zuigen i.p.v. die in een tank mee te nemen gecombineerd met commerciële toepassingen kan de kostprijs met factors 10 omlaag gaan
Een kapitale denkfout: Ramair Jet Engines werken alleen tot in de hogere lagen van de atmosfeer. Eens in de ruimte is er geen zuurstof meer om de motor werkend te houden.
De nieuwste Ionenmotoren kunnen de reis naar Mars inkorten tot 39 dagen. De Russen hebben Nucleaire raketmotoren, die doen er nog een half jaar over.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;
Gebruikersavatar
Monique
Berichten: 8854
Lid geworden op: ma apr 14, 2003 2:14 pm

Re: Kolonisatie van Mars noodzaak!

Bericht door Monique »

dat ruimtekolonisatie de overlevingskans van de mensheid vergroot.
Wat is hier het nut van?
Amorele atheistische nitwit
BFA
Berichten: 11592
Lid geworden op: vr sep 29, 2006 5:18 pm

Re: Kolonisatie van Mars noodzaak!

Bericht door BFA »

Monique schreef:
dat ruimtekolonisatie de overlevingskans van de mensheid vergroot.
Wat is hier het nut van?
Wat voor een domme vraag is dit nu. Mineralen, energie, ... Technische vooruitgang. De gigantische technische vooruitgang van de laatste halve eeuw draait op het onderzoek ivm space age. Misschien valt het je niet op, dit is overal aanwezig, in je keuken, je woonkamer, in de kleding die je draagt.

Daarbij. Alle planeten in het multiversum zijn van ons. Wat is de zin van op een kleine Aarde te blijven als we kunnen gaan waar geen grenzen zijn.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;
Gebruikersavatar
Monique
Berichten: 8854
Lid geworden op: ma apr 14, 2003 2:14 pm

Re: Kolonisatie van Mars noodzaak!

Bericht door Monique »

BFA schreef:
Monique schreef:
dat ruimtekolonisatie de overlevingskans van de mensheid vergroot.
Wat is hier het nut van?
Wat voor een domme vraag is dit nu. Mineralen, energie, ... Technische vooruitgang.
Wat voor dom antwoord is dit nu. Wat hebben mineralen en technische vooruitgang te maken met het "nut van het voortbestaan van de mensheid"?
Amorele atheistische nitwit
BFA
Berichten: 11592
Lid geworden op: vr sep 29, 2006 5:18 pm

Re: Kolonisatie van Mars noodzaak!

Bericht door BFA »

Ik vind het prettig van mens te zijn. Reden genoeg om verder te blijven bestaan. Nut is bijkomstig. Ik denk dat er een hele hoop plezier kan gevonden worden in de inbezitneming van het multiversum. Als rechtvaardiging is niet meer nodig.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;
Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17389
Lid geworden op: ma feb 17, 2003 9:58 am

Re: Kolonisatie van Mars noodzaak!

Bericht door Manon »

BFA schreef:Ik vind het prettig van mens te zijn. Reden genoeg om verder te blijven bestaan. Nut is bijkomstig. Ik denk dat er een hele hoop plezier kan gevonden worden in de inbezitneming van het multiversum. Als rechtvaardiging is niet meer nodig.
tja, er is natuurlijk slechts één probleempje: JIJ blijft helemaal niet bestaan, ongeacht of ze nu Mars gaan koloniseren of niet.
Maar ik zou het wel zien zitten om meteen alle muzelmensen aan het kolonisatieproces te laten beginnen: nederzettingen bouwen, water recupereren, kortom héél hard werken en dan een hele planeet voor Allah alleen hebben. Moet toch kunnen?
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.
Gebruikersavatar
Monique
Berichten: 8854
Lid geworden op: ma apr 14, 2003 2:14 pm

Re: Kolonisatie van Mars noodzaak!

Bericht door Monique »

BFA schreef:Ik vind het prettig van mens te zijn. Reden genoeg om verder te blijven bestaan. Nut is bijkomstig. Ik denk dat er een hele hoop plezier kan gevonden worden in de inbezitneming van het multiversum. Als rechtvaardiging is niet meer nodig.
Jij maakt dat toch niet mee.
Ik zie echt niet in waarom het nu zo belangrijk zou zijn dat "de mensheid" blijft bestaan.
Zonder mensheid draait de wereld ook gewoon door hoor.
Amorele atheistische nitwit
BFA
Berichten: 11592
Lid geworden op: vr sep 29, 2006 5:18 pm

Re: Kolonisatie van Mars noodzaak!

Bericht door BFA »

Monique schreef:Jij maakt dat toch niet mee.
Dat is niet zo belangrijk.
Monique schreef:Ik zie echt niet in waarom het nu zo belangrijk zou zijn dat "de mensheid" blijft bestaan.
Zonder mensheid draait de wereld ook gewoon door hoor.
Ik vind het plezier van mens te zijn meer dan voldoende reden.
Lijkt mij of je dit plezier niet deelt.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;
Gebruikersavatar
Monique
Berichten: 8854
Lid geworden op: ma apr 14, 2003 2:14 pm

Re: Kolonisatie van Mars noodzaak!

Bericht door Monique »

BFA schreef:Ik vind het plezier van mens te zijn meer dan voldoende reden.
Lijkt mij of je dit plezier niet deelt.
Tuurlijk deel ik dat.
Het zal me evenwel worst zijn of de mensheid over 100 jaar nog bestaat.

En ik denk dat het voor andere levende wezens op aarde heel wat plezieriger zal zijn wanneer de menshied er niet meer is.
Amorele atheistische nitwit
BFA
Berichten: 11592
Lid geworden op: vr sep 29, 2006 5:18 pm

Re: Kolonisatie van Mars noodzaak!

Bericht door BFA »

Monique schreef:En ik denk dat het voor andere levende wezens op aarde heel wat plezieriger zal zijn wanneer de menshied er niet meer is.
Die andere wezens kunnen mij worst zijn. Missen we ze, kunnen we nog altijd nieuwe creëren.
Als de prijs voor het multiversum de aarde is, ik vind dit niet te veell betaald.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;
Gebruikersavatar
Monique
Berichten: 8854
Lid geworden op: ma apr 14, 2003 2:14 pm

Re: Kolonisatie van Mars noodzaak!

Bericht door Monique »

BFA schreef:
Monique schreef:En ik denk dat het voor andere levende wezens op aarde heel wat plezieriger zal zijn wanneer de menshied er niet meer is.
Die andere wezens kunnen mij worst zijn. Missen we ze, kunnen we nog altijd nieuwe creëren.
Als de prijs voor het multiversum de aarde is, ik vind dit niet te veell betaald.
Ach, ik heb nu eenmaal niet zo'n hoge pet op van mensen.
Daar zal het wel aan liggen..... [c045.gif]
Amorele atheistische nitwit
Gebruikersavatar
silkyboxershortXL
Berichten: 2544
Lid geworden op: za apr 24, 2010 3:20 pm

Re: Kolonisatie van Mars noodzaak!

Bericht door silkyboxershortXL »

Monique schreef:
dat ruimtekolonisatie de overlevingskans van de mensheid vergroot.
Wat is hier het nut van?
Is die vraag wel te beantwoorden? Stel hem aan een mier. Die heeft geen enkele twijfel over wat hij moet doen.
Net zoals de mens de zekerheid heeft zijn hersenen en bewustzijn te exploreren, hij accepteert dat niet altijd maar hij kan niet anders.

Dan maar de hoop dat mensen wel de moeite waard zijn en het voordeel van de twijfel geven? Een mier heeft ook geen weet van het groter belang van zijn bezigheden. Een mier is gelukkig als ie doet wat ie moet doen. Hetzelfde geld voor mensen. Bewustzijn, kunnen ze weinig anders aan doen dan zich benevelen met alcohol, drugs, islam of staats-tv en andere manieren om onwetend te blijven. Positiever, het bewustzijn completeren en als wezenseigen erkennen. En dat lijkt mij de herkomst van jouw vraag. Je doet net als Pilgrim gewoon mee.

Één van de vele bijzonderheden aan de Aarde is dat het een vloeibare ijzerkern heeft. Gevolg daarvan is een magnetisch veld dat bescherming biedt tegen kosmische stralen. Zonder zou het leven zijn alsof we naast een kerncentrale wonen die geen bescherming heeft tegen uittredende straling, zeg leven naast kernsplitsing open
en bloot op een grasveldtje. Dit is op Mars het geval.
Het wachten op de oplossing van het raadsel zwaartekracht. Zolang er zelfs nog geen begin is om een het gegeven "donkere materie" een plaats te geven is 'wachten' niet erg zinvol. Dus geen gedraal en koloniseren die planeet.
Als zwaartekracht geneutraliseerd kan worden kun je met de energie van een waxinelichtje al de ruimte in.
Met eigen ogen heb ik gezien hoe hoog in de lucht s nachts lichten bewogen die zonder waarneembare traagheid 90 graden van richting veranderde. Ufo waarnemingen zijn daarom zo maf omdat ze steeds op het ontbreken van zwaartekracht wijzen. Dat kan m.i. alleen als zwaartekracht geneutraliseerd kan worden.
Hoop is geen strategie.
WWG1WGA
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50366
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Kolonisatie van Mars noodzaak!

Bericht door Pilgrim »

BFA schreef:Ik ben voorstander. Al is het maar om een reden: Op Mars zal geen God zijn.
Pas op! Niet te vroeg juichen. Ik was juist van plan om op Mars een monoculturele Joods-Christelijk-humanistisch Westerse staat te stichten. :D :wink:
BFA schreef:
Pilgrim schreef:raketmotoren die zuurstof uit de lucht zuigen i.p.v. die in een tank mee te nemen gecombineerd met commerciële toepassingen kan de kostprijs met factors 10 omlaag gaan.
Een kapitale denkfout: Ramair Jet Engines werken alleen tot in de hogere lagen van de atmosfeer. Eens in de ruimte is er geen zuurstof meer om de motor werkend te houden.
Nee hoor! Je bedoelt waarschijnlijk scramjets (supersonic combustible ramjets). Daar bestaan op dit moment alleen nog experimentele kleine modellen van en dat nog maar sinds kort. De meeste energie wordt verbruikt bij de start. In de hogere luchtlagen heeft het ruimtevliegtuig (een raketvliegtuig) al zo veel snelheid dat het door zijn momentum bijna gewoon verder de ruimte in vliegt. Er is in dat geval maar een kleine hoeveelheid extra vloeibare zuurstof nodig om hem verder de ruimte in te laten vliegen. In de hogere luchtlagen ontsteekt het ruimtevliegtuig dan dus gewoon zijn raketmotoren voor het laatste rukje naar de omloopbaan in de ruimte. Scramjets en andere zuurstofademende raketmotoren zijn een hybride kruising tussen vliegtuigmotoren en raketmotoren. Ik heb destijds gelezen dat er voor een geavanceerde scramjetaandrijving slechts een zevende van de brandstof nodig is als wat je nu nodig hebt voor de space shuttle. Overigens kost die brandstof van vloeibare zuurstof en waterstof niet zo heel veel. De shuttle was een economisch miserabel geval omdat er na iedere vlucht duizenden mensen maandenlang mee bezig zijn om hem helemaal na te kijken en dingetjes te vervangen. Hij was nog duurder dan een wegwerpraket. Een goed boek dat ik kan aanbevelen over deze materie van toekomstige ‘space planes’ is Spaceflight Revolution van David Ashford.
Laatst gewijzigd door Anonymous op do sep 01, 2011 12:13 am, 1 keer totaal gewijzigd.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
naar boven
Berichten: 5046
Lid geworden op: do nov 16, 2006 10:14 pm
Contacteer:

Re: Kolonisatie van Mars noodzaak!

Bericht door naar boven »

Over honderd jaar (ik kan er een paar jaar naast zitten) bestaat de mens fysiek niet meer. Dan zijn we computers. Virtuele mensen hebben geen specifieke plaats nodig waar ze hun eeuwige levens leven.
RTFM
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50366
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Kolonisatie van Mars noodzaak!

Bericht door Pilgrim »

naar boven schreef:Over honderd jaar (ik kan er een paar jaar naast zitten) bestaat de mens fysiek niet meer. Dan zijn we computers. Virtuele mensen hebben geen specifieke plaats nodig waar ze hun eeuwige levens leven.
Niet als de Mohammedanen ons overwinnen of als een andere radicale ideologie (een of andere vorm van radicaal socialisme bijvoorbeeld) ons in de greep krijgt. Ik vraag me af trouwens of een bestaan als computer wel zo prettig is. Heb je dan mannelijke en vrouwelijke computers? :ohmy:
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50366
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Kolonisatie van Mars noodzaak!

Bericht door Pilgrim »

silkyboxershortXL schreef:Één van de vele bijzonderheden aan de Aarde is dat het een vloeibare ijzerkern heeft. Gevolg daarvan is een magnetisch veld dat bescherming biedt tegen kosmische stralen. Zonder zou het leven zijn alsof we naast een kerncentrale wonen die geen bescherming heeft tegen uittredende straling, zeg leven naast kernsplitsing open
en bloot op een grasveldje. Dit is op Mars het geval.
Een veel voorkomende misvatting. Het is eigenlijk niet het magnetisch veld dat de straling goed tegenhoudt maar de dampkring. Mars heeft zelf nauwelijks nog een magnetisch veld. Slechts op enkele plaatsen zijn nog magnetische bubbels aanwezig. Maar er is wel een klein dampkringetje en als dat dikker gemaakt kan worden door de planeet op te warmen met agressieve broeikasgassen is dat een afdoende bescherming tegen straling.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
BFA
Berichten: 11592
Lid geworden op: vr sep 29, 2006 5:18 pm

Re: Kolonisatie van Mars noodzaak!

Bericht door BFA »

Pilgrim schreef:Pas op! Niet te vroeg juichen. Ik was juist van plan om op Mars een monoculturele Jood-Christelijk-humanistisch Westerse staat te stichten.
OK. De race voor Mars is vertrokken.
Pilgrim schreef:scramjets
Scram en Ram jets zijn hetzelfde.
Pilgrim schreef: In de hogere luchtlagen ontsteekt het ruimtevliegtuig dan dus gewoon zijn raketmotoren voor het laatste rukje naar de omloopbaan in de ruimte.
Dit is antiek ruimtevaartdenken van 50j geleden. Toen vond men eens in de ruimte versnelling niet meer noodzakelijk.
Op het ogenblik zoekt men achter motoren die kunnen blijven versnellen. heeft men die experimenteel. Het verschil ligt tussen een half jaar of 39 dagen rijstijd naar Mars. Men is minder afhankelijk van de beweging van de planeten.

Ramjets zijn niet geschikt voor versnelling in de ruimte. Kunnen wel een goedkope manier vormen voor bevoorrading en bouw van stations in baan rond de aarde waar grotere ruimteschepen kunnen gebouwd.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;
BFA
Berichten: 11592
Lid geworden op: vr sep 29, 2006 5:18 pm

Re: Kolonisatie van Mars noodzaak!

Bericht door BFA »

Pilgrim schreef:Ik vraag me af trouwens of een bestaan als computer wel zo prettig is. Heb je dan mannelijke en vrouwelijke computers?
Je zal je cyborglichaam vorm kunnen geven volgens de eigen verlangens.
Zonder cybernetisatie van het menselijk lichaam wordt ruimtevaart een moeilijke onderneming. Het is makkelijker het lichaam te bouwen zodat het perfect past in een verre planeet dan de planeet naar het lichaam.
Dit gaat van extra geheugen en rekenhulp tot lichaamsdelen. Er lopen reeds mensen rond met ingeplante computerhulp onder de schedel.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50366
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Kolonisatie van Mars noodzaak!

Bericht door Pilgrim »

BFA schreef: Scram en Ram jets zijn hetzelfde.
Nee hoor. Zeer beslist niet. De Concorde had bijvoorbeeld ramjets, maar kon daarmee echt niet in een baan om de Aarde komen. Bij een scramjet gaat de lucht met supersonische snelheid door de motor. Het is eigenlijk een kruising tussen een vliegtuigmotor en een raketmotor. Dat is met een gewone ramjet beslist niet het geval. Een scramjet is eigenlijk een geavanceerd soort ramjet.
BFA schreef:
Pilgrim schreef: In de hogere luchtlagen ontsteekt het ruimtevliegtuig dan dus gewoon zijn raketmotoren voor het laatste rukje naar de omloopbaan in de ruimte.
Dit is antiek ruimtevaartdenken van 50j geleden. Toen vond men eens in de ruimte versnelling niet meer noodzakelijk.
Dit is niet antiek, want de grote bottleneck van de ruimtevaart is nog altijd om goedkoop in een omloopbaan te komen. Er zijn ook alternatieve oplossingen denkbaar zoals ‘space elevators’. Pas vanuit de omloopbaan (orbit) kun je verder reizen naar de maan of de planeten. Dat zeg je hieronder zelf ook.
BFA schreef:Ramjets zijn niet geschikt voor versnelling in de ruimte. Kunnen wel een goedkope manier vormen voor bevoorrading en bouw van stations in baan rond de aarde waar grotere ruimteschepen kunnen gebouwd.
Ruimtevliegtuigen zijn natuurlijk inderdaad niet bedoeld om verder de ruimte in te reizen, maar alleen bedoeld als pendeldiensten tussen de aarde en de omloopbaan, waar ze aan kunnen koppelen met ruimtestations en waar de passagiers kunnen overstappen op interplanetaire ruimteschepen die zelf nooit kunnen landen op de Aarde of een andere planeet.
Laatst gewijzigd door Anonymous op do aug 04, 2011 8:42 pm, 2 keer totaal gewijzigd.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50366
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Kolonisatie van Mars noodzaak!

Bericht door Pilgrim »

Monique schreef:Ik zie echt niet in waarom het nu zo belangrijk zou zijn dat "de mensheid" blijft bestaan.
Zonder mensheid draait de wereld ook gewoon door hoor.
Hieruit maak ik op dat het je niet wat kan schelen wat het lot van ons nageslacht zal zijn. Het kan je dus ook niets schelen dat onze (kinds)kinderen overheerst zullen worden door Mohammedanen (of een andere agressor) en dhimmi's zullen zijn of zelf achterlijke moslims zullen worden. :shock:
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
BFA
Berichten: 11592
Lid geworden op: vr sep 29, 2006 5:18 pm

Re: Kolonisatie van Mars noodzaak!

Bericht door BFA »

Pilgrim schreef:Nee hoor. Zeer beslist niet
volgens PopSci is er geen verschil in de motor.
Verschil zit vooral in de vorm van de luchtinlaat.
Pilgrim schreef: De Concorde had bijvoorbeeld ramjets, maar kon daarmee echt niet in een baan om de Aarde komen.
De vereiste materialen bestonden nog niet om dit mogelijk te maken. Met de materialen van toen, zou de Concorde voor de vereiste snelheid voor ontsnapping bereikt was weggesmolten zijn door de wrijving tussen lucht en metaal. dan is er nog het probleem van vervorming door uitzetting bij hoge temperatuur.
bij de Space Shuttle heeft men de aan temperatuur gerelateerde problemen opgelost met keramische siliconentegeltjes te plaatsen. Dit is hetgeen de Space Shuttle zo duur maakte. Het is pas nu dat de bewerking van Widea zo geëvolutioneerd is dat het bruikbaar wordt voor de neus van die kleine ramjets.
Widea is het enige materiaal op Aarde dat niet smelt bij snelheden die naar Mach 5 opgaan en hoger.
De juiste vorm luchtinlaat berekenen kan men ook nog maar pas met de vooruitgang in computertechnologie. Er is nog ongewilde turbulentie die de snelheid beperkt tot Mach 5 of 7 000 km/h, daar waar men gepland had Mach 7 te halen.

De Concorde was ook een passagiersvliegtuig, daar maakt men andere trade-off's.
Pilgrim schreef:Er zijn ook alternatieve oplossingen denkbaar zoals ‘space elevators’. Pas vanuit de omloopbaan (orbit) kun je verder reizen naar de maan of de planeten.
Voor de Space-elevator is men met nanotechnologie nog aan het zoeken naar het juiste materiaal voor de kabel. In theorie kan dit werken. Voor Deep Space is het punt van vertrek Orbit.
Met de nieuwe motorontwerpen is het denken rond snelheid veranderd.
Vroeger stuurde men een raket weg als een biljartbal die wegkaatst op het aantrekkingsveld van planeten. Is het slecht weer en kan men die dag niet vertrekken, kan het zijn dat men jaren moet wachten voor er zich terug een gunstige dag aandient.
Met motoren die de hele tijd kunnen versnellen valt dit weg.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;
naar boven
Berichten: 5046
Lid geworden op: do nov 16, 2006 10:14 pm
Contacteer:

Re: Kolonisatie van Mars noodzaak!

Bericht door naar boven »

Pilgrim schreef:
naar boven schreef:Over honderd jaar (ik kan er een paar jaar naast zitten) bestaat de mens fysiek niet meer. Dan zijn we computers. Virtuele mensen hebben geen specifieke plaats nodig waar ze hun eeuwige levens leven.
Niet als de Mohammedanen ons overwinnen of als een andere radicale ideologie (een of andere vorm van radicaal socialisme bijvoorbeeld) ons in de greep krijgt.
Desondanks. Of juist als gevolg ervan.
Van technologische ontwikkelingen is het moeilijk te voorspellen wat de oorzaak zal zijn waardoor ze in een stroomversnelling komen.
Ik vraag me af trouwens of een bestaan als computer wel zo prettig is.
Het went.
Heb je dan mannelijke en vrouwelijke computers? :ohmy:
Alle zinnen zullen bevredigd worden.
RTFM
Gebruikersavatar
Monique
Berichten: 8854
Lid geworden op: ma apr 14, 2003 2:14 pm

Re: Kolonisatie van Mars noodzaak!

Bericht door Monique »

Pilgrim schreef:
Monique schreef:Ik zie echt niet in waarom het nu zo belangrijk zou zijn dat "de mensheid" blijft bestaan.
Zonder mensheid draait de wereld ook gewoon door hoor.
Hieruit maak ik op dat het je niet wat kan schelen wat het lot van ons nageslacht zal zijn. Het kan je dus ook niets schelen dat onze (kinds)kinderen overheerst zullen worden door Mohammedanen (of een andere agressor) en dhimmi's zullen zijn of zelf achterlijke moslims zullen worden. :shock:
Dat zijn toch echt 2 verschillende dingen.
- niet meer bestaan = weet je niet, maakt dus niet uit
- als moslim moeten leven = weet je wel, maakt dus wel uit.
Amorele atheistische nitwit
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50366
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Kolonisatie van Mars noodzaak!

Bericht door Pilgrim »

BFA schreef:
Pilgrim schreef:Nee hoor. Zeer beslist niet
volgens PopSci is er geen verschil in de motor.
Verschil zit vooral in de vorm van de luchtinlaat.
Vreemd van PopSci. Heb je een bronvermelding? Ik heb genoeg over scramjets e.d. gelezen om te weten wat het verschil is met een gewone ramjet. Bij een scramjet gaat de lucht met supersonische snelheid door de motor en bij een ramjet niet. De naam zegt het ook want sramjet betekent supersonic combustible ramjet. De stuwkracht is veeeel hoger dan van een gewone ramjet met overigens als nadeel dat deze motoren pas aanslaan bij snelheden van meer dan 5 keer de snelheid van het geluid (hypersonische snelheden). Je krijgt dus een hele complexe machine die meerdere keren moet omschakelen; van subsonisch via supersonisch naar hypersonisch en tenslotte buiten de dampkring (waar geen zuurstof meer is) op raketaandrijving. Een dergelijk ruimtevliegtuig is nog decennia ver weg. Google maar eens op scramjets. Het is trouwens niet het enige type zuurstofademende ruimtevliegtuigmotor dat in ontwikkeling is. Je hebt ook PDE’s (Pulse Detonation Engines) en andere varianten. Mogelijk is de Skylon het eerste echte ruimtevliegtuig dat met dergelijke motoren gebouwd gaat worden. Deze SABRE motoren zijn trouwens nog geen scramjets.

http://www.reactionengines.co.uk/" onclick="window.open(this.href);return false;
BFA schreef:Vroeger stuurde men een raket weg als een biljartbal die wegkaatst op het aantrekkingsveld van planeten. Is het slecht weer en kan men die dag niet vertrekken, kan het zijn dat men jaren moet wachten voor er zich terug een gunstige dag aandient.
Met motoren die de hele tijd kunnen versnellen valt dit weg.
Eenmaal in de ruimte heb je altijd hetzelfde ‘weer’. Alleen met zonnestormen moet je rekening houden en daarom moet er altijd soort ‘shelter’ zijn aan boord van het schip.
Laatst gewijzigd door Anonymous op do aug 04, 2011 2:40 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Plaats reactie