Kolonisatie van Mars noodzaak!

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16312
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Kolonisatie van Mars brengt scheppingsverhaal in problemen

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Zo Nov 27, 2011 12:54 am

mercator schreef:Hééé....kende je deze nog niet ?

Ja, zo raken we zeker het spoor bijster. Moet Jezus nu ook al op Mars weer een keer gaan sterven om aldaar de mensheid uit het slop van de zonde te halen met een zelfde soort kruisoffer als op aarde? Of zal de mensheid op Mars zonder zonde blijven? Want wie zonder zonde is heeft Jezus niet nodig. Ik ben trouwens benieuwd hoe God zelf over dit Mars fenomeen zal denken. Let wel, Mars is zo dor als een uitspraak van de historische woestijnprofeet Mohammed. Dus we krijgen hier straks te maken met een totaal nieuw te herzien scheppingsverhaal voor het nieuwsgierige nageslacht.

Genesis 1:1 - In het begin schiep God de hemel, de aarde en Mars. Mars nu bleek vormloos en woest te zijn zoals vroeger de aarde. 3: Nu zei Pilgrim: "Er kome licht." En verdomd er kwam licht. 4. Daarna zag Pilgrim dat het licht voldoende was, en Pilgrim bracht een scheiding tweeg tussen fantasie en werkelijkheid.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46598
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Kolonisatie van Mars noodzaak!

Berichtdoor Pilgrim » Zo Nov 27, 2011 1:08 am

Hans, je bent niet de enige met een aversie tegen de menselijke exploratie (en uiteindelijk de kolonisatie) van Mars. Je hebt daarin vooral Links aan je kant. Links heeft altijd een hekel gehad aan bemande ruimtevaart omdat het allemaal maar dure ‘prestigeprojecten’ zouden zijn en uitwassen van het kapitalisme. Het valt me iedere keer weer op hoe conservatief deze mensen ondanks hun misleidende etiket ‘progressief’. De grootste bestrijder van de bemande ruimtevaart in Nederland is Maarten van Rossum! Van Rossum houdt zich dus niet alleen bezig met de strijd tegen Wilders maar ook met de strijd tegen de bemande ruimtevaart. Gisteren was ik weer even in de OB om een stukje te lezen in ‘de Ingenieur’ en andere wetenschappelijke en technische bladen. Wat ‘de ingenieur’ heeft met van Rossum weet ik niet maar er staan regelmatig stukjes van hem in samen met paginagrote advertenties voor zijn blad Maarten. En om de zoveel tijd is er weer een grote tirade tegen de bemande ruimtevaart. Het is bijna altijd hetzelfde verhaaltje wat hij afsteekt met bijna altijd dezelfde bewoordingen en argumenten en gisteren was het dus weer raak. Ik las er bijvoorbeeld weer in dat de bemande ruimtevaart alleen in leven wordt gehouden omdat het tot de verbeelding spreekt en dat verdere reizen dan naar Mars voor altijd onmogelijk zullen zijn. Het is zo langzamerhand al de derde keer in een paar jaar dat ik iedere keer deze (dezelfde) zinnen lees. Van Rossum is historicus en ik krijg de indruk dat hij hier nauwelijks weet waar hij over praat. Hij houdt er bijvoorbeeld geen rekening mee dat de kostprijs naar alle verwachting de komende decennia geweldig gaat dalen door het gebruik van nieuwe zuurstofademende motoren, waar ik het ook in de eerste pagina van deze topic over had. Overigens zou zelfs vandaag de dag een bemande maanreis al lang niet meer zo duur zijn als in de jaren 60. Onderstaand stukje vond ik op internet en is weer hetzelfde soort verhaaltje wat ik iedere keer in ‘de Ingenieur’ lees en dat ook iedere keer weer hetzelfde eindigt, namelijk dat we met bemande ruimtevaart nooit verder kunnen komen dan Mars. Waar hij dat op baseert weet ik niet, maar het doet me denken aan de slotwoorden in een speech van Robert Zubrin, de president-directeur van de Mars Society: "Mars is geen bestemming maar een richting". Dat is de positieve en tegenovergestelde visie dan van van Rossum.

Stompzinnige prestigeprojecten

Door: Maarten van Rossem

Op 21 juli van dit jaar kwam er met de landing van Space Shuttle Atlantis een einde aan het Shuttle-programma. De geschiedenis van dat project kan zonder enige terughoudendheid worden beschreven als de geschiedenis van een mislukking. De Space Shuttle werd in de jaren zeventig ontworpen als een toestel dat de ruimtevaart goedkoper zou maken omdat het, anders dan de reusachtige Saturn 5-raket die de Apollo-astronauten naar de maan had geschoten, telkens opnieuw gebruikt zou kunnen worden.

Het ontwerp van de Shuttle werd sterk beïnvloed door het Pentagon, dat als eis stelde dat de Shuttle ook de grootste militaire satellieten in een baan om de aarde zou moeten kunnen brengen. In de oorspronkelijke begroting was voorzien dat het 1400 dollar zou kosten om per Shuttle een kilo nuttig gewicht in een baan om de aarde te brengen. Daarbij was het uitgangspunt dat er honderden lanceringen zouden zijn.

Zover is het nooit gekomen. De vijf Shuttles die gebouwd zijn hebben in totaal maar 135 vluchten gemaakt. De Shuttle bleek uiterst kwetsbaar, zeer onderhoudsgevoelig en erg onbetrouwbaar. Van de vijf Shuttles zijn er zoals bekend twee verongelukt. Beide ongelukken hadden overigens met beter management voorkomen kunnen worden. Ze leidden tot jarenlange stilstand van het hele programma.

Wanneer we de totale kosten van het programma delen door de 135 vluchten, kostte elke lancering 1,5 miljard dollar. Dat betekent dat de kosten niet 1400, maar 60.000 dollar per kilo waren. Zo bezien was de Saturn 5 beduidend goedkoper. Bij gebruik van de Russische Proton-raket bedragen de kosten 5000 dollar per kilo. De Shuttle maakte de ruimtevaart dus niet goedkoper, maar duurder, en bovendien, omdat er elke keer ook zeven bemanningsleden meegingen, veel risicovoller.

Nu het Shuttle-programma zo droevig aan zijn einde is gekomen, is natuurlijk de vraag hoe het verder moet met de bemande ruimtevaart. Op die vraag is maar één verstandig antwoord mogelijk: de bemande ruimtevaart is dure flauwekul en dient per direct beëindigd te worden. Bemande ruimtevaart is ruim tienmaal zo duur als onbemande ruimtevaart en levert geen significant betere resultaten op.

Zonder de Koude Oorlog zou er helemaal geen bemande ruimtevaart zijn. De Amerikaanse maanlanding had geen enkele andere reden dan de Russen te verslaan, die de Amerikanen in 1957 met de Spoetnik de stuipen op het lijf hadden gejaagd. Het maanmateriaal dat de Amerikaanse astronauten meebrachten had voor een fractie van de kosten met een onbemand toestel verzameld en naar de aarde gebracht kunnen worden. Dat de Chinezen nu naar de maan willen, moeten ze zelf weten, maar het is niet anders dan een stompzinnig prestigeproject.

In de Verenigde Staten wordt nu gesproken over een mogelijke reis naar Mars in de jaren dertig van deze eeuw. Ik vermoed, en hoop, dat het niet zover zal komen. De kosten en risico’s van een dergelijke reis zouden enorm zijn. De verwachte problemen zijn zo groot dat de meest waarschijnlijke scenario’s ervan uitgaan dat de Mars-reizigers op Mars zullen blijven. Ook het Mars-project is weer een puur prestigeproject.

De wetenschappelijke verkenning van de rode planeet maakt namelijk ondertussen enorme vorderingen. Mars is met behulp van satellieten in klein detail in kaart gebracht en de twee Mars Rovers die in 2004 zijn geland hebben fantastisch materiaal opgeleverd. Met de Spirit Rover is het contact vorig jaar verloren gegaan, maar de Opportunity functioneert nog steeds – een technologisch wonder. Er is alle reden om al het geld en alle creativiteit te steken in grotere Rovers met betere instrumenten.

Zelfs als de Amerikanen, of wie weet de Chinezen, ooit het ongelukkige besluit nemen naar Mars te reizen, dienen we ons te realiseren dat Mars ook meteen het eindpunt zal zijn van de bemande ruimtevaart. Verder weg is prohibitief gevaarlijk!

http://www.historischnieuwsblad.nl/00/h ... ossem.html

De kosten van een shuttlevlucht bedroegen trouwens geen 1,5 miljard maar 0,5 miljard dollar per vlucht.
Laatst gewijzigd door Anonymous op Zo Nov 27, 2011 2:00 am, 3 keer totaal gewijzigd.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

mercator
Berichten: 19053
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Kolonisatie van Mars noodzaak!

Berichtdoor mercator » Zo Nov 27, 2011 1:16 am

Ach ja...die Van Rossem kletst maar een eind raak, niet te vergelijken met de wetenschappelijke inzichten van Hans en Mercator.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16312
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Kolonisatie van Mars noodzaak! Toonbeeld van gezichtsbedrog

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Zo Nov 27, 2011 11:53 am

mercator schreef:Ach ja...die Van Rossem kletst maar een eind raak, niet te vergelijken met de wetenschappelijke inzichten van Hans en Mercator.

'Wetenschappelijke' inzichten. Je bent de haakjes vergeten. Onze inzichten zijn inderdaad gebaseerd op de wetenschap dat de mens beschikt over verstand. Bij sommigen zelfs over gezond verstand. Dat is maar bij tien procent van de wereldbevolking het geval. Waarschijnlijk nog een stuk minder.

Ruimtereizen hebben alleen zin wanneer het een bijdrage levert aan het verbeteren van het geluk van de mensheid. Dat is geenszins het geval. Integendeel. Het is zelfs zo erg dat de menselijke waardigheid, de empathie voor elkaar via de gezondheidszorg, wordt opgeofferd aan dit soort waanzinnige hysterische brutaliteiten van enkele politici die zichzelf continu traumatiseren met de ziekte van machtswellust, verborgen agenda's en volslagen verstandsverbijstering. Het binnenhalen en omarmen van de achterlijkheid islam in ONZE kennisbeschaving is hier slechts één voorbeeld van. Een aan heroïne 'verslaafd' mens is vaak verstandiger dan alle machthebbers in het Witte Huis bij elkaar. Hij injecteert zichzelf in de wetenschap dat het slecht voor hem is. Een politicus denkt het tegenovergestelde, dat het goed voor hem is en dat hij hiermee vooral anderen een prachtige dienst bewijst. Daarom kan ook een verslaafde aan drugs er met gemak accuut mee stoppen als hij bereid is de juiste keuze te maken. Politici kunnen dit blijkbaar niet. Vanwege hun verstoorde hersencellen, huichelarij en misplaatst eergevoel. Een junk heeft daar allemaal geen last van.

Hoe los je het probleem drugs op? Dat kan op twee manieren. Gewoon vrij verkrijgbaar stellen tegen normale prijzen zoals een pakje sigaretten met de opdruk: Gebruik is dodelijk, :laugh1: of via optie 2, door zeer strenge straffen te stellen op misdaden die het gevolg zijn van drugsgebruik en andere verkeerde keuzes waardoor de medemens benadeeld wordt. Ik kies voor beide opties. Het zal een heleboel ergernis bij de goede mens weghalen. Je hebt nu eenmaal altijd goede en slechte mensen. Het is zaak de slechte mens zoveel mogelijk als het kan uit te roeien.

Ruimte-afval bereikt kritiek punt

Afbeelding

De omgeving in de ruimte wordt steeds gevaarlijker voor ruimtevaartuigen en astronauten. Het puin in de baan om de aarde heeft zijn kritieke punt bereikt voor botsingen. Deze crashes vormen op hun beurt een bedreiging voor astronauten en satellieten. Botsingen tussen ruimte-afval resulteren immers in meer puin, zegt een Amerikaanse studie dat donderdag is uitgebracht. 

De NASA heeft een nieuw strategisch plan nodig om de gevaren van rondvliegend rommel te verminderen. In de baan om de aarde zitten gebruikte raketlichamen, afgedankte satellieten en duizenden andere soorten puin. Volgens de National Research Council (NRC) bewegen ze zich met een snelheid van 28.000 kilometer per uur om de aarde. De NRC is één van de private, non-profit Amerikaanse nationale academies die deskundig advies geeft voor wetenschappelijke problemen.

Het ruimte-afval vormt een bedreiging voor de ongeveer 1.000 operationele commerciële, militaire en civiele satellieten in de baan om de aarde. Satellite Industry Association die de cijfers van deze wereldwijde industrie bekijkt, onthult dat deze commerciële markt vorig jaar 168 miljard dollar heeft opgebracht. 

Toename afval objecten 
In 2009 vond de eerste ruimtebotsing plaats tussen een werkende Iridium communicatiesatelliet en een niet-operationele Russische satelliet. Ze kwamen 784 kilometer boven Siberië tegen elkaar en zorgden daarbij voor duizenden nieuwe stukken ruimte-afval. 

De crash volgde na de verwoesting van China’s in onbruik geraakte weersatellieten in 2007 als onderdeel van een algemeen veroordeeld anti-satelliet rakettest. In december 2006 had het Amerikaanse Surveillance Netwerk 9.949 objecten in de baan om de aarde gecategoriseerd. In juli 2011 was dat aantal gestegen naar 16.094, waarvan 20% van de objecten komt uit de vernietiging van de Chinese Fengyun 1-C satelliet.

Het surveillance-netwerk registreert objecten met een diameter van ongeveer 10 centimeter en groter. Sommige computermodellen tonen dat de hoeveelheid ruimte-afval "haar keerpunt heeft bereikt, met genoeg afval in de baan die voortdurend tegen elkaar kunnen botsen. Dat zorgt voor nog meer puin, met het risico op een toename van ruimtevaartmislukkingen.” Dat schrijft de onderzoeksraad in een uitgegeven verklaring over zijn 182-pagina's tellend rapport.

De NASA heeft de studie ‘Limiting Future Collision Risk to Spacecraft: An Assessment of NASA's Meteoroid and Orbital Debris Program’ gesponsord.


De smerige kapitalistische absurde zelfverrijkingsmaatschappij waarin de medemens op de tweede plaats komt nadert haar einde. Alles is zo wat mislukt wat de mens verstandelijk beter had kunnen doen dan zijn evenbeeld het dier.

Het hele stompzinnige ridicule huichelachtige geldverspillende gedoe rond Mars is als een super miljonair die bijna al zijn geld in het casino aan de roulette tafel op nummertje 13 zet en vervolgens zijn verlies via het casino ziet verdwijnen – niet ten bate van het goede doel – maar in de grijpgrage gewelddadige handen van de maffia.

Dictatuur, anarchisme, aristocratie, demarchie, oliegarchie, theocratie, communisme, kapitalisme, democratie. De onverbetelijke mens die niet leren wil van de geschiedenis wist er steeds weer in te slagen nieuwe experimenten met geweld tot de orde te roepen tot zijn eigen ongeluk en ondergang. De meest actuele mislukking die er aan zit te komen heet Marsisme.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46598
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Kolonisatie van Mars noodzaak! Toonbeeld van gezichtsbedrog

Berichtdoor Pilgrim » Zo Nov 27, 2011 1:04 pm

'Hans van de Mortel' schreef:Ruimtereizen hebben alleen zin wanneer het een bijdrage levert aan het verbeteren van het geluk van de mensheid. Dat is geenszins het geval.

We kunen vandaag de dag niet eens meer zonder ruimtevaart. Denk alleen maar aan al die communicatie en navigatiesatellieten. Ook in o.a. het International Space Station worden veel onderzoeken gedaan m.b.t. gewichtsloosheid. Dus ook bemande ruimtevaart is niet zinloos. Het is alleen discutabel vanwege de hoge onkosten, maar de verwachting is dat die in de komende decennia drastisch gaan dalen. Daarom wordt bemande ruimtevaart wel eens vergeleken met het nut een ongeboren kind. Vreemd genoeg praten skeptische en conservatieve mensen op dezelfde manier over de bemande ruimtevaart als ze destijds in het begin van de vorige eeuw spraken over de luchtvaart. Luchtvaart zou volgens respectabele wetenschapers ook nooit wat worden.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

mercator
Berichten: 19053
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Kolonisatie van Mars noodzaak! Toonbeeld van gezichtsbedrog

Berichtdoor mercator » Zo Nov 27, 2011 1:21 pm

Pilgrim schreef: Dus ook bemande ruimtevaart is niet zinloos.


Ja maar die is er nooit geweest. Dat is allemaal in de Hollywood studio's opgenomen.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

mercator
Berichten: 19053
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Kolonisatie van Mars noodzaak!

Berichtdoor mercator » Zo Nov 27, 2011 1:26 pm

Pilgrim schreef: Van Rossum is historicus en ik krijg de indruk dat hij hier nauwelijks weet waar hij over praat.

Dat klopt. En niet alleen "hier". Volgens Van Rossem zijn er helemaal geen problemen met moslims, gewoon omdat ze nauwelijks aanwezig zijn in Nederland.
Waarom maakt die zich zulke zorgen over het "gevaar" van een reis naar Mars ? Hij moet toch niet meegaan ? t Is gevaarlijker om s'avonds op straat rond te lopen in Rotterdam.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16312
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Kolonisatie van Mars. Een typische B-film.

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Zo Nov 27, 2011 3:53 pm

Pilgrim schreef:
We kunnen vandaag de dag niet eens meer zonder ruimtevaart.

Mercator schreef:Die is er nooit geweest. Dat is allemaal in de Hollywood studio's opgenomen.

Pilgrim schreef:Denk alleen maar aan al die communicatie en navigatiesatellieten.

Zonder die hulpmiddelen zouden Marokkanen alleen nog maar naar de Nederlandse TV kunnen kijken.
Ook in o.a. het International Space Station worden veel onderzoeken gedaan m.b.t. gewichtsloosheid. Dus ook bemande ruimtevaart is niet zinloos.

Vreemd soort logica hanteert die Pilgrim. Je doet veel onderzoek naar gewichtloosheid om bemande ruimtevaart niet zinloos te maken. Het bewijs dat het al of niet zinloos is geweest kan pas achteraf vastgesteld worden.
Het is alleen discutabel vanwege de hoge onkosten, maar de verwachting is dat die in de komende decennia drastisch gaan dalen.

Je bedoelt kosten, (geen onkosten) met een verwachtingspatroon dat 'ins Blaue hinein geht'.
Daarom wordt bemande ruimtevaart wel eens vergeleken met het nut een ongeboren kind.

Erg zinvolle vergelijking! De wereld lijdt aan overbevolking en tevens aan verschrikkelijke honger.
Vreemd genoeg praten skeptische en conservatieve mensen op dezelfde manier over de bemande ruimtevaart als ze destijds in het begin van de vorige eeuw spraken over de luchtvaart.

Neen, dat deden ze niet. Ze spraken op dezelfde manier als over de ruimtevaart in de zin van hun kritiek op de fantast die van het dak afsprong met een paar grote vleugels om zijn schouders gegespt in de verwachting hiermee te kunnen vliegen. Met als dodelijke afloop tot gevolg. Men zag wel degelijk het grote nut van de luchtvaart in.
Luchtvaart zou volgens respectabele wetenschappers ook nooit wat worden.

Geen idee. Ik ben in ieder geval geen wetenschapper. Laat staan respectabel. Ik gebruik slechts mijn gezonde verstand. Wie kan de ratio van deze slecht doordachte ruimtevaart fantasie begrijpen? Enkele respectabele wetenschapers misschien?
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46598
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Kolonisatie van Mars noodzaak!

Berichtdoor Pilgrim » Zo Nov 27, 2011 4:32 pm

'Hans van de Mortel' schreef:
Ook in o.a. het International Space Station worden veel onderzoeken gedaan m.b.t. gewichtsloosheid. Dus ook bemande ruimtevaart is niet zinloos.

Vreemd soort logica hanteert die Pilgrim. Je doet veel onderzoek naar gewichtloosheid om bemande ruimtevaart niet zinloos te maken. Het bewijs dat het al of niet zinloos is geweest kan pas achteraf vastgesteld worden.

Je snapt het niet. Het gaat bijvoorbeeld om onderzoek naar nieuwe materialen, stoffen en medicijnen die alleen in gewichtsloosheid ontwikkeld kunnen worden en verder om experimenten die alleen in gewichtsloosheid uitgevoerd kunnen worden. Een bepaald nieuw soort lamp van Philips is op deze wijze ontwikkeld. Bij het zogenaamde experimenteel onderzoek gaat het nooit om directe baten. Dat kan inderdaad alleen achteraf vastgesteld worden. Experimenteel onderzoek is altijd een doel op zichzelf en wordt gedaan omdat het zijn waarde heeft bewezen.

'Hans van de Mortel' schreef:Men zag wel degelijk het grote nut van de luchtvaart in

Oh nee hoor, in het begin helemaal niet! Graaf Zeppelin werd bijvoorbeeld als een grote fantast weggezet en niemand geloofde toen dat er ooit grote airliners door de lucht zouden gaan om miljoenen passagiers te vervoeren.

Ook vandaag de dag zie je nog dit soort scepticisme maar nu m.b.t. de bemande ruimtevaart, maar het wordt allengs minder nu de commercie er steeds meer grip op krijgt. Er bestaat ook geen enkele grond voor dit soort scepticisme. Het verschil met luchtvaart is alleen de veel hogere moeilijkheidsgraad en er zijn dus grote en nieuwe technologische doorbraken nodig. Maar die zijn op dit moment ook aan de gang, zoals de ontwikkeling van nieuwe hybride raketmotoren in een soort raketvliegtuig, die zuurstof uit de lucht zuigen i.p.v. die in een tank mee te nemen. Als deze technologie zich nog veel verder ontwikkeld, gecombineerd met commerciële toepassingen zoals massaal toerisme kan de prijs op hele lange termijn dalen tot enkele tienduizenden of zelfs een paar duizend dollar per vlucht. De bekende raketdeskundige en uitvinder van de communicatiesatelliet Arthur C. Clarke berekende zelfs dat een vlucht naar de ruimte ooit slechts 800 dollar zou kosten. Dus wie weet. Volgend jaar beginnen de eerste korte ruimtevluchtjes voor ruimtetoeristen die nu nog 1 a 2 ton per vlucht kosten.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16312
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Kolonisatie van Mars. Op weg naar God!

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Zo Nov 27, 2011 5:46 pm

Pilgrim schreef: Volgend jaar beginnen de eerste korte ruimtevluchtjes voor ruimtetoeristen die nu nog 1 a 2 ton per vlucht kosten.

Het gaat om de kick, meer niet. En daar zal het bij blijven. Andere vergelijking. De bungee jumper springt aan een elastiek van de hoge brug. Te pletter welteverstaan. Zijn elastiek was tekort berekend. Dat heb ik ook gedaan. Vanwege de durf en de kick. Maar niet eerder dan nadat ik het een aantal keren had aanschouwd. Maar wie zijn verstand gebruikt doet zoiets niet.

Verder gaat jouw vergelijking nog steeds niet op van de luchtvaart die met scepsis werd bekeken. In den beginne was alles nog onvoorstelbaar en nauwelijks te begrijpen. Dat is nu geenszins het geval. Een ieder weet nu dat het mogelijk is de ruimte in te verdwijnen. Voorgoed, uiteraard! Hans Klok valt hierbij met zijn grote illusionaire trucs in het niet. Niets is meer onmogelijk in deze gekke tijd.

Trouwens, die zeppelins werken nog steeds niet. Misschien vanwege de hoge kosten? En toen Lindbergh als eerste de oceaan overvloog stond heel de wereld op zijn kop van wild enthousiasme. We hebben een mannetje op de maan gezet. Werd, inclusief door mij, als onvoorstelbaar gehouden, maar wel mogelijk.

Een mens gaat na een korte tijd dood. Sommigen al op hun vijftigste of eerder. En dan waren zij nog niet aan hun pensioen toe. Vanwaar al die haast met snelle vliegtuigen, treinen, auto's en last but not least miljarden verslindende ruimtevaart? Voor het geluk van de mens een nutteloze bezigheid. Integendeel, het veroorzaakt alleen maar stress bij de meeste mensen. Waarom? Omdat zij het tempo niet kunnen bijbenen. Dat ik nou toevallig een super snelle actieve energieke eigenwijze drol ben, doet hier verder niet ter zake. :drool:

Die Grieken doen het zo gek nog niet met hun prachtig mooie vroege pensioenleeftijd. Wij zijn jaloers op hun slimheid en logische manier van denken. De EEG (nu Europese Gemeenschap) heeft blunders gemaakt. NIET de Grieken. De klootzakken willen en gaan ONZE pensioenleeftijd verhogen. Allemaal tegen de muur met dat domme a-sociale tuig!

En dan nu weer deze ruimtevaart verspilling onder leiding van het meest futuristische land met de meest dramatisch hoogste schuldenlast van de wereld. Dat is dus NIET Griekenland! En toch maar halleluja blijven rond toeteren en ondertussen met de 'natte vinger' belerend, opgewonden en boosaardig naar Griekenland wijzen. :nono1:
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46598
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Kolonisatie van Mars noodzaak!

Berichtdoor Pilgrim » Zo Nov 27, 2011 8:01 pm

'Hans van de Mortel' schreef: Het gaat om de kick, meer niet. En daar zal het bij blijven.

Het zal in het begin zeker om de kick gaan, maar of het daarbij zal blijven is zeer de vraag. De prijzen van de tickets dalen nu al nog voordat ze begonnen zijn. Op termijn zal het mogelijk zijn om in een baan om de Aarde te komen zonder dat je miljonair hoeft te zijn, met als gevolg dat er ook nederzettingen op de maan komen. Aanvankelijk ook alleen voor toerisme en voor de kick, maar naarmate de prijzen verder dalen begint ook de kolonisatie van de ruimte en de ontginning van delfstoffen op de maan, de planetoïden en uiteindelijk ook van Mars en dus ook de kolonisatie van Mars.

'Hans van de Mortel' schreef:Verder gaat jouw vergelijking nog steeds niet op van de luchtvaart die met scepsis werd bekeken.

De scepsis is vergelijkbaar omdat men net als bij de luchtvaart niet wil geloven dat de bemande ruimtevaart een soortgelijke ontwikkeling zal doormaken waardoor uiteindelijk ook het grote publiek toegang tot de ruimte zal krijgen. Dit wordt mogelijk door nieuwe technologische doorbraken en commerciële toepassingen waardoor de kostprijs enorm gaat dalen.

'Hans van de Mortel' schreef:Trouwens, die zeppelins werken nog steeds niet.

Ze doen het natuurlijk wel, maar ze zijn oneconomisch vergeleken met het veel snellere vliegtuig.

'Hans van de Mortel' schreef:En dan nu weer deze ruimtevaart verspilling …

Of dat verspilling is zullen we van mening over blijven verschillen denk ik. Samen met veel futurologen denk ik dat ruimtetoerisme de industrie van de verre toekomst zal zijn.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

BFA
Berichten: 11600
Lid geworden op: Vr Sep 29, 2006 5:18 pm

Re: Kolonisatie van Mars noodzaak!

Berichtdoor BFA » Zo Nov 27, 2011 10:23 pm

Pilgrim schreef:Of dat verspilling is zullen we van mening over blijven verschillen denk ik.


Ruimtevaart is geen verspilling. Dit is een vaststaand feit. De hele moderne wereld, een spinn-off van de maan-en space shuttle projecten, bewijst dit.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16312
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Kolonisatie van Mars staat voor de deur. Hihi.

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Ma Nov 28, 2011 12:17 am

BFA schreef:
Pilgrim schreef:Of dat verspilling is zullen we van mening over blijven verschillen denk ik.


De hele moderne wereld, een spinn-off van de maan-en space shuttle projecten, bewijst dit.

Helaas valt daar maar een klein deel van de wereldbevolking onder. Niet dat het mij een bal interesseert - ik constateer alleen maar. Ik ervaar alleen empathie voor mensen die ik ken. Dat kan dus ook in een film zijn.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

mercator
Berichten: 19053
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Kolonisatie van Mars staat voor de deur. Hihi.

Berichtdoor mercator » Ma Nov 28, 2011 10:30 am

'Hans van de Mortel' schreef:Helaas valt daar maar een klein deel van de wereldbevolking onder. Niet dat het mij een bal interesseert - ik constateer alleen maar. Ik ervaar alleen empathie voor mensen die ik ken. Dat kan dus ook in een film zijn.


Als pakweg de helft van de centen die gespendeerd zijn geweest aan ruimtevaart waren gebruikt voor een massale sterilisatie-campagne van moslims hadden we veel verder gestaan. Mij maakt het niks uit of er nu 5 of 5000 lullige satellietjes rond de aarde snorren, ik zie daar geen enkel practisch nut in. Een een GPS in mijn auto heb ik niet :D .
En nu volgt onvermijdelijk de reactie :Mercator is een Vlaams boertje dat niet verder ziet dan zijn neus lang is etc.etc. begrijpt niks van wetenschap etc.....

Natuurlijk heeft Hans gelijk. De vergelijking jamaar vroeger was men tegen luchtvaart en stoommachines en kijk nu s wat die opgeleverd hebben gaat niet op. Al die technische verwezenlijkingen waren uit de aard der zaak geschikt om OP aarde en voor een groot publiek tegen aanvaardbare kosten in gebruik te komen. Dat zal met ruimtereizen NOOIT het geval zijn.

Over die space shuttle:dat ding was een prul, heeft nooit op een aanvaardbare wijze gewerkt, van de 5 die ooit gemaakt zijn, zijn er 2 in de lucht ontploft. Een zeilschip uit 1600 was efficiënter dan heel die space-shuttle.Een gigantische verspilling van geld en energie was het. Als Obama één ding goed gedaan heeft, was het de beslissing om met die onzin te stoppen.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
silkyboxershortXL
Berichten: 2534
Lid geworden op: Za Apr 24, 2010 3:20 pm

Re: Kolonisatie van Mars noodzaak!

Berichtdoor silkyboxershortXL » Ma Nov 28, 2011 12:01 pm

mercator schreef:Een zeilschip uit 1600 was efficiënter dan heel die space-shuttle.

De gemiddelde levensduur heb ik eens gelezen was maar één jaar.
De Amsterdam was een spiegelretourschip van de Verenigde Oost-Indische Compagnie. De Amsterdam werd in 1748 gebouwd op de VOC-werf te Amsterdam.

Op 8 januari 1749, tijdens de eerste reis, ging de Amsterdam verloren door een storm.
VOC-chip is de Batavia. Het oude schip uit de zeventiende eeuw is gebouwd tussen 1627 en 1628. Het is gebouwd op de Peperwerf in Amsterdam. Het schip vertrok voor het eerst op 29 oktober 1628Op 4 juni 1629 vaarde het schip tegen een rif aan bij de westkust van Australië en zonk daar.

De VOC-site;
http://www.vocsite.nl/schepen/vergaan.html
Hoop is geen strategie.
WWG1WGA

Dhana
Berichten: 7963
Lid geworden op: Do Nov 27, 2008 10:15 am

Re: Kolonisatie van Mars noodzaak!

Berichtdoor Dhana » Ma Nov 28, 2011 12:54 pm

Amerikanen sturen weer karretje naar Mars

CAPE CANAVERAL - De Verenigde Staten gaan opnieuw naar de planeet Mars. De Amerikanen lanceren zaterdag de verkenner Curiosity vanaf de ruimtebasis Cape Canaveral.

Het voertuig gaat ongeveer 2 jaar lang het oppervlak omwoelen, rotsen onderzoeken, gassen in de atmosfeer meten en foto's nemen.

De Curiosity is een scheikundelaboratorium op wielen. Het project heeft ongeveer 2 miljard dollar (1,5 miljard euro) gekost. Aan boord zijn tien apparaten. Die moeten duidelijk maken of leven op Mars ooit mogelijk is geweest en heel misschien nog steeds mogelijk is.

De verkenner gaat in eerste instantie zoeken naar sporen van water en koolstof. Dat zijn de belangrijkste bouwstenen van leven op aarde.

Daarnaast kijkt de Curiosity naar methaan in de atmosfeer van Mars. Dat gas kan van vulkanen komen, maar heel misschien ook van microbes, minieme organismes die mogelijk onder het Marsoppervlak leven. Het verschil zit in de chemische 'vingerafdruk'. Aan de hand daarvan is de Curiosity in staat de bron te bepalen.

Leven op Mars

Als het methaan van de microbes blijkt te komen, moet er leven op Mars zijn, hoe primitief ook. Nog nooit is er leven gevonden buiten de aarde. De eventuele ontdekking zou daarom alle kennis over de natuur en de mens op losse schroeven zetten.

Maar ook als dat leven niet wordt gevonden, heeft de Curiosity-missie nut, benadrukt de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA. In dat geval leren wetenschappers namelijk waar ze niet naar hoeven te zoeken.

De Curiosity is een grotere en betere versie van de drie karretjes waarmee de Amerikanen eerder over Mars hebben gereden: de Sojourner (1997) en de Spirit en de Opportunity (2004). Twee Russische pogingen in 1971 mislukten. Europa wil in 2018 de verkenner ExoMars lanceren
Wil je in het leven werkelijk leren, moet je in staat zijn buiten het eigen ego te schouwen.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16312
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Kolonisatie van Mars. In een casino maakt u meer kans!

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Ma Nov 28, 2011 8:39 pm

silkyboxershortXL schreef:
Op 8 januari 1749, tijdens de eerste reis, ging de Amsterdam verloren door een storm.
VOC-chip is de Batavia. Het oude schip uit de zeventiende eeuw is gebouwd tussen 1627 en 1628. Het is gebouwd op de Peperwerf in Amsterdam. Het schip vertrok voor het eerst op 29 oktober 1628Op 4 juni 1629 vaarde het schip tegen een rif aan bij de westkust van Australië en zonk daar.

Het is mij volkomen duidelijk, silkyboxershortXL. De Amsterdamse grachten bestaan niet. Er was nooit een Gouden Eeuw. Holland heeft nooit mee geteld in de wereld van economie en welvaart lang geleden.

Fijn dat je ons dat even duidelijk hebt gemaakt. Goh, wat ben ik toch een domme lul. :laugh1:
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

mercator
Berichten: 19053
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Kolonisatie van Mars noodzaak!

Berichtdoor mercator » Ma Nov 28, 2011 8:58 pm

silkyboxershortXL schreef:De gemiddelde levensduur heb ik eens gelezen was maar één jaar.
]


Sorry Silky, maar dat klopt niet. Het vlaggeschip van Nelson, de HMS Victory was gebouwd in 1759 en is nu nog zeewaardig. Dat een schip verging in een storm was een even groot risico als dat je nu met een splinternieuwe BMW een ongeluk zou hebben. Die space-shuttles waren ondingen van bij hu conceptie.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46598
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Kolonisatie van Mars noodzaak!

Berichtdoor Pilgrim » Ma Nov 28, 2011 9:51 pm

mercator schreef:Al die technische verwezenlijkingen waren uit de aard der zaak geschikt om OP aarde en voor een groot publiek tegen aanvaardbare kosten in gebruik te komen. Dat zal met ruimtereizen NOOIT het geval zijn.

En waarom niet? Kun je zo ver in de toekomst kijken? Ik vind dit een conservatieve en hoogmoedige uitspraak. ‘NOOIT’ is immers wel erg lang. Het ruimtetoerisme staat nog maar net in de startblokken en de verwachting is dat de tickets de komende jaren zullen dalen van één of twee ton tot enkele tienduizenden dollars per vlucht. Er is concurrentie tussen de bedrijven en de één wil al weer verder dan de ander. Er zijn zelfs al bedrijven (o.a. Bigelow Aerospace) die al bezig zijn met plannen voor ruimtehotels in een baan om de aarde. Het is het begin van een nieuwe ontwikkeling (ook wel space 2.0 genoemd.) en ik zie niet in waarom die ontwikkeling zo maar zo stoppen of voor altijd zou stagneren. Daar is gewoon geen enkele reden toe. Ik durf er best een weddenschap op af te sluiten dat ooit ook de ruimte voor het grote publiek toegankelijk zal zijn.

Afbeelding

Ontwerp voor een ruimtehotel van Bigelow.

mercator schreef:Die space-shuttles waren ondingen van bij hu conceptie.

T'is maar hoe je het bekijkt. Als je het bekijkt als een experimenteel toestel waar je veel van kon leren was het wel een succes, maar als je het wil zien als een goedkoop vrachtvliegtuig naar de ruimte was het een mislukking. Economisch gezien waren het beslist miserabele dingen en dat heeft er ook mee te maken dat ze hun tijd te ver vooruit waren. Het was in feite technologie van de jaren 70. En je hebt ergens wel gelijk dat het concept niet echt deugde, maar dat kwam mede door politieke beslissingen.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

BFA
Berichten: 11600
Lid geworden op: Vr Sep 29, 2006 5:18 pm

Re: Kolonisatie van Mars noodzaak!

Berichtdoor BFA » Di Nov 29, 2011 10:25 pm

Pilgrim schreef:Het was in feite technologie van de jaren 70. En je hebt ergens wel gelijk dat het concept niet echt deugde,


Voor de tijd waarin ze ontworpen waren en wat er technisch beschikbaar was, was die Space-Shuttles een goed en heel deugdelijk concept.
Het is de technologische vooruitgang die hem verouderd maakt en onveilig laat overkomen. Dit veranderd niets aan de degelijkheid van het ogenblik van ontwerp.

Dat er een paar ontploft zijn. Ruimtevaart is nog steeds een gevaarlijke materie. Ik schat een vlucht met de Space-Shuttle nog altijd veiliger in dan een wandeling door het nachtelijk Molenbeek.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;

BFA
Berichten: 11600
Lid geworden op: Vr Sep 29, 2006 5:18 pm

Re: Kolonisatie van Mars noodzaak!

Berichtdoor BFA » Wo Nov 30, 2011 11:03 pm

Dat die Space-Shuttle niet zo ondeugdelijk was, bewijst de spinn-off: de X-37B of het supergeheime spacevliegtuig van de Amerikaanse luchtmacht dat er op het ogenblik in slaat van tot meer dan een half jaar ongemerkt in Orbit te blijven.

Er zijn nu plannen om X-37B's bij te bouwen voor bevoorrading van het Internationaal Space-Station. Tot 7 kosmonauten kan meenemen.

De spacevliegtuigen nog lang de wereld niet uit.
Het is niet het ontwerp dat de Space Shuttle onveilig maakte. De technologie die nog in zijn kinderschoenen stond.

New Mission for Secret Spaceplane?

The military's miniature space shuttle could pave the way for ships to fly cargo and crew to the space station. The X-37B spaceplane, which is on its second flight, resembles a miniature space shuttle.
The vehicle could be used for cargo runs to the International Space Station.
The X-37B could be scaled up to accommodate five to seven astronauts.

US Air Force

The Air Force's secret miniature space shuttle sure has staying power. The spacecraft, known as X-37B, on Wednesday will surpass its 270-day orbital design life, with no sign of an imminent homecoming.

But could it have a new purpose as wel?

The military won't say exactly what it's doing with the X-37B, which has been in orbit since March 5. The overall goal of the winged spaceplane is to give new technologies a test run in orbit.

Manufacturer Boeing has some other ideas. The company has been studying how to spin off the X-37B, also known as the Orbital Test Vehicle, into cargo ships and space taxis to service the International Space Station.

Unlike Boeing's CST-100 capsule -- one of four commercial space taxi designs backed by NASA -- the X-37B spinoff could make runway landings like the now-retired space shuttles.
spaceflight
WATCH VIDEO: From the "sexiest spaceship ever" to the people behind the space program, take a closer look at the ins and outs of the future of spaceflight in this playlist.

"These vehicles could transport a mix of astronauts and cargo to the (space station) and offer a much gentler return to a runway landing for the space tourism industry," Arthur Grantz, Boeing's chief engineer for the X-37B, wrote in a paper obtained by Discovery News.

The report outlines two versions of the X-37B. The first would be the same size as the military's 29-foot vehicle and could be used to fly "high value" payloads to and from the space station.

ANALYSIS: Second Military Mini-Shuttle Ready to Fly

"No new technology is required to build an X-37B customized to the (space station) cargo mission," Grantz wrote.

Larger versions of the spaceplane could be used to fly both cargo and crew to the station, as well as to other proposed orbital outposts, such as Bigelow Aerospace's inflatable habitats.

"The preferred size is approximately 160 percent to 180 percent of the current X-37B," the paper said.

The vehicles would carry between five and seven astronauts.

For now, X-37B managers are focused on the current flight.

"We are learning new things about the vehicle every day, which makes the mission a very dynamic process," Tom McIntyre, the Air Force's X-37 systems program director, wrote in an email to Discovery News. "We initially planned for a nine-month mission … but we will continue to extend the mission as circumstances allow."

The X-37B's debut mission ended with a touchdown at Vandenberg Air Force Base in California on Dec. 3, 2010, after a 224-day flight. That vehicle is in the process of being refurbished and is scheduled to launch again. A target date for the launch has not yet been released, an Air Force spokeswoman said.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16312
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Kolonisatie van Mars geen noodzaak volgens natuurur

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Vr Dec 09, 2011 10:25 pm

Pilgrim schreef:Ik wil me hier niet te veel mee bemoeien, maar toch even dit: de natuur heeft een zelf-organiserend vermogen. Het antwoord KAN dus gewoon de natuur zelf zijn. De rest laat ik aan Ketter over.

Dan is er ook geen noodzaak tot het koloniseren van Mars. Heb daarom vertrouwen in de natuur en liever NIET in de mens!
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46598
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Kolonisatie van Mars noodzaak!

Berichtdoor Pilgrim » Vr Dec 09, 2011 11:13 pm

'Hans van de Mortel' schreef:
Pilgrim schreef:Ik wil me hier niet te veel mee bemoeien, maar toch even dit: de natuur heeft een zelf-organiserend vermogen. Het antwoord KAN dus gewoon de natuur zelf zijn. De rest laat ik aan Ketter over.

Dan is er ook geen noodzaak tot het koloniseren van Mars. Heb daarom vertrouwen in de natuur en liever NIET in de mens!

Dat is al een heel oude post wat je hier aanhaalt Hans. Waar haal je die zo snel vandaan? Deze topic schijnt je nog al te prikkelen, want je blijft er op reageren. Wel leuk vind ik, maar ik vind het ook een beetje eigenaardig.

Mede als reactie hier op zal ik nog een post over een leuk sprookje plaatsen. Dat is wel gepast vind ik omdat het thema van deze topic door sommigen hier op FFI ook als een soort sprookje beschouwd wordt. Ten onrechte vind ik.

Isolatië – een modern sprookje

Er was eens een eiland dat Isolatië heette. Het was een tamelijk groot eiland: enkele tientallen kilometers van de ene kant naar de andere. Het eiland was dichtbevolkt: er waren een paar steden, een heleboel dorpen en er lagen ontelbare boerderijen verspreid tussen de landerijen. Isolatië was een heel mooi eiland, met een grote verscheidenheid aan landschappen, een bloeiende cultuur en een florerende landbouw.

Vanaf de palmenstranden van Isolatië kon je verschillende andere eilanden zien liggen. Vanaf de top van de hoogste berg zag je er zelfs nog meer. Het leek erop dat Isolatië onderdeel uitmaakte van een grote archipel. Woonden er op die andere eilanden ook mensen? Met een verrekijker waren er geen gebouwen of rook of andere tekenen van bewoning zichtbaar. Maar de Isolatiërs wisten het niet zeker, want niemand was er ooit geweest.

Er lag een heel klein eilandje vlak voor de Isolatiaanse kust. Het was eigenlijk slechts een kale rots, een paar honderd meter van het strand. Dertig jaar geleden had een jonge man de gevaarlijke stromingen getrotseerd om indruk te maken op een mooi meisje. Hij was naar de rots gezwommen, had er een vlag geplant en was weer terug gezwommen. Je kon de restanten van de vlag nog steeds zien wapperen in de wind, maar niemand was sindsdien meer op de rots geweest. Er gingen nog steeds mensen zwemmen maar ze bleven altijd dicht bij het strand.

Sommige mensen zeiden dat het mogelijk was naar de andere eilanden te gaan, door een paar bomen te kappen en daarvan iets te bouwen dat ze een “boot” noemden. Met een groot stuk stof, een “zeil” in hun bewoordingen, zou je de wind kunnen vangen en over de golven kunnen voortbewegen.

Een van de andere eilanden van de archipel was een beetje dichterbij dat de anderen en het zag er heel interessant uit. “Laten we een boot bouwen en gaan kijken hoe het er daar uit ziet”, zeiden ze. Ze hadden zelf niet genoeg geld voor zo’n expeditie, dus ze moesten hun eilandgenoten en de regering overtuigen hen te helpen.

Ze bouwden een klein proefbootje en probeerden ermee te varen op een meertje in het binnenland van Isolatië. Daar leerden ze veel van; het trok ook een heleboel aandacht en het riep veel discussie op. Niet iedereen bleek het met hen eens te zijn dat het een goed idee was om het veilige Isolatië te verlaten op een onzekere zoektocht naar nieuw land.

“Wat hebben we er aan?”, vroegen sommige mensen. “We hebben alles wat we nodig hebben op ons eigen eiland. Isolatië is zo groot dat het een week kost om er helemaal omheen te lopen. Het leven is te kort om iedere boom en bloem op ons eigen eiland te zien, dus waar hebben we andere eilanden voor nodig?”

“Mensen zijn niet gemaakt om op zee te varen”, zeiden anderen. “Het is hoogmoedswaanzin om de grenzen te overschrijden die de natuur heeft gesteld”. Ze spraken zelfs over zware straffen van de goden als zo’n krankzinnige onderneming uitgevoerd zou worden.

“Die expeditie is te duur”, zeiden vrij veel mensen, “laten we eerst de problemen op Isolatië oplossen”. En inderdaad waren er nogal wat problemen op het eiland. De afgelopen eeuw was de bevolking nogal snel gegroeid en niet iedere eilandbewoner was zo goed gevoed en gehuisvest als eigenlijk zou moeten.

“We hoeven geen mensenlevens in de waagschaal te stellen om meer te weten te komen over dat andere eiland” zei weer een andere groep mensen. “We kunnen gewoon betere verrekijkers bouwen. Alles wat een menselijke onderzoeker daar kan doen kan veel beter gedaan worden door er naar te kijken met een grote telescoop, boven op onze hoogste berg. Da’s nog veel goedkoper ook!”

De mensen van de Andere Eiland Stichting, zoals ze zich waren gaan noemen, vonden dat ze een aantal tamelijk overtuigende argumenten hadden om de bezwaren van hun eilandgenoten te weerleggen. “Door dat andere eiland te bezoeken,” zeiden ze, “leren we misschien wel manieren om onze problemen op te lossen. En het kost dan wel geld, maar we gaan geen munten in zee gooien; we geven het geld hier op het eiland uit. Trouwens, een boot bouwen is een mooie nieuwe uitdaging voor onze vakmensen. En voordat we het andere eiland bereiken hebben we misschien al onverwacht profijt: zeilboten kunnen ook gebruikt worden voor andere doeleinden, bijvoorbeeld om op zee te vissen, of gewoon voor de lol.”

“Maar het allerbelangrijkste” zeiden ze, “is dat we door naar andere eilanden te gaan meer te weten kunnen komen over onszelf. We kunnen er achter komen hoe groot de oceaan is en of wij de enige bewoners zijn. Misschien komen we wel andere mensen tegen waar we iets van kunnen leren. Misschien vinden we dieren die we hier niet kennen. Er is zelfs een kans dat we ontdekken dat onze voorouders van een ander eiland gekomen zijn.”

En, is er uiteindelijk een zeilschip vertrokken uit Isolatië? Kwamen de Isolatiërs erachter of hun eiland het enige bewoonde eiland in de hele zee was? Verhuisden sommigen van hen naar andere eilanden? Kwam er tenslotte een levendig handelsverkeer op gang tussen verschillende delen van de archipel?

Ik kan het je nog niet vertellen. Dit is geen traditioneel sprookje, waarin alles goed afloopt en iedereen nog lang en gelukkig leeft. Misschien wel, misschien niet. De uitkomst is nog onbeslist. En jij bent onderdeel van het verhaal. Dus als je wilt dat het goed afloopt…

Mijn mening is dat de eilandbewoners hun toekomst op lange termijn alleen veilig kunnen stellen als ze niet voor eeuwig op hun oude eiland blijven zitten, maar zich uiteindelijk steeds meer gaan verspreiden over andere eilanden.
Laatst gewijzigd door Anonymous op Di Jun 18, 2013 3:38 pm, 3 keer totaal gewijzigd.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16312
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Kolonisatie van Mars met of zonder tandarts?

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Vr Dec 09, 2011 11:47 pm

Pilgrim schreef:
Mijn mening is dat de eilandbewoners hun toekomst op lange termijn alleen veilig kunnen stellen als ze niet voor eeuwig op hun oude eiland blijven zitten, maar zich uiteindelijk steeds meer verspreiden over andere eilanden.

En mijn mening is dat de bewoners vanzelf te maken kregen met hongersnood, epidemiën zoals aids, religieuze oorlogen, politieke oorlogen, natuurrampen, economische crisissen, financiële crisissen en nog veel meer. Maar los daarvan beschikten zij over een wonderbaarlijke technologische kennis. Alle eilandbewoners gingen vrolijk door het leven. Sinds lange tijd waren zij niet meer bang voor de tandarts. Dankzij de uitvinding van de pijnloze verdoving. Dus besloten zij toch maar op hun eiland te blijven, wetende dat je op al die andere eilandjes kiespijn kon krijgen zonder dat er een tandarts in de verste verte te bekennen viel. Een tandarts meenemen was een optie, maar geen enkele tandarts was daartoe bereid. Het eiland was immers prachtig. Isolatië was een heel mooi eiland, met een grote verscheidenheid aan landschappen, een bloeiende cultuur en een florerende landbouw en veel tandartsen.

Maar onthoud een ding: de natuur laat zich niet dwingen. Ook niet op Mars. Daarom ook mijn welgemeende advies: ruil geen dure Italiaanse met de hand gemaakte prettig zittende en lopende schoenen in voor een paar klompen die nog niet bestaan.

Pijn is het ergste wat een mens overkomen kan. Daarom heb ik ook zo'n bloedhekel aan dat achterlijke irritant domme zooitje van islam. Dat zij maar allemaal mogen branden - voor eeuwig uiteraard - in de hel. :laugh1:
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 46598
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Kolonisatie van Mars noodzaak!

Berichtdoor Pilgrim » Za Dec 10, 2011 12:30 am

'Hans van de Mortel' schreef:Maar onthoud een ding: de natuur laat zich niet dwingen. Ook niet op Mars. Daarom ook mijn welgemeende advies: ruil geen dure Italiaanse met de hand gemaakte prettig zittende en lopende schoenen in voor een paar klompen die nog niet bestaan.

Dat zou je niet tegen die eerste Europese kolonisten (Pilgrims) moeten zeggen die naar Noord-Amerika gingen en hun gerieflijke Europese beschaving gewoon achter zich lieten. Als je zo praat heb je niet de echte avontuurlijke pioniersgeest Hans. :no1:

Lange tijd zag men het vaste land van Noord-Amerika als een uitgestrekte en waardeloze wildernis waar je niets mee kon beginnen. De Spanjaarden negeerden het tijdens hun wereldheerschappij. In 1803 verkocht Napoleon zelfs een derde van wat nu de USA is voor 2 miljoen dollar en later, in 1867, verkocht de Russische tsaar Alaska voor een soortgelijk klein bedrag. En kijk nu eens wat Noord-Amerika is geworden. De USA is de machtigste Westerse staat op deze planeet geworden en heeft zowel het nationaal-socialisme als het communisme het hoofd weten te bieden. Dat hadden de Pilgrims nooit durven dromen! :rock:
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Topics allerhande”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: King George en 4 gasten