UBS Bank waarschuwt voor burgeroorlog Europa

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Gebruikersavatar
Eliabe
Berichten: 3982
Lid geworden op: Di Mei 12, 2009 8:11 pm

UBS Bank waarschuwt voor burgeroorlog Europa

Berichtdoor Eliabe » Zo Sep 11, 2011 5:00 pm

'Deze week afwaardering Franse banken'; UBS Bank waarschuwt voor burgeroorlog Europa
Zowel Frankrijk als Groot Brittannië dreigen AAA rating kwijt te raken
Vorige maand werd door de politieke en financiële leiders in Europa nog in alle toonaarden ontkend dat de Franse banken in de problemen waren gekomen, iets dat ook op deze site werd gemeld. Het ratingsbureau Moody's heeft nu echter inderdaad aangekondigd dat de Franse banken mogelijk al deze week worden afgewaardeerd vanwege hun blootstelling aan Griekse staatsschulden (1)(2). De Zwitserse bankgigant UBS heeft ondertussen een rapport uitgebracht waarin staat dat, mocht de eurozone uit elkaar vallen, er een groot risico op het uitbreken van geweld en burgeroorlogen is.

De grootste Franse banken -BNP Paribas (Aa2), Société Générale (Aa2) en Crédit Agricole (Aa1)- verkeren volgens Moody's al sinds juni in de gevarenzone. Doordat de aandelen van deze banken ondertussen fors zijn gekelderd zullen deze banken nog sneller hun huidige hoge rating kwijtraken. Sociéte Générale daalde op de beurs sinds 15 juni met 55%, Credit Agricole met 45% en BNP Paribas met 42%. De Bloomberg Index met daarin 46 Europese banken en financiële instellingen daalde in diezelfde periode met 30%. De aanstaande afwaardering had niet op een slechter moment kunnen komen, en brengt nu tevens de AAA rating van Frankrijk in gevaar. Wordt heel Frankrijk afgewaardeerd, dan is het gedaan met het Europese Reddingsfonds en stevent ons continent op chaos af (3).

Griekenland naar bankroet; Italië stevent af op geweld
Griekenland is ondertussen onverminderd op weg naar een bankroet, maar de Europese politici blijven ondertussen gewoon doen alsof er weinig aan de hand is en doen voorkomen alsof het land met wat extra miljarden nog te redden is. De steeds gewelddadiger wordende protesten in Griekenland laten echter zien waar het in de EU naar toegaat: volksopstanden. In Italië gooien demonstranten inmiddels met mosselen, het traditionele symbool dat de Italianen zich niet verder zullen laten uitpersen. De volgende fase in Italië lijkt dan ook onontkoombaar: geweld.

'Ook Groot Brittannië raakt AAA rating kwijt'
We berichten al sinds 2009 dat er een nieuwe bankeninstorting in Europa aankomt. Die zal ook landen treffen waar de meesten zo'n instorting niet verwachten. Zo concludeerden analisten van de Danske Bank in Kopenhagen dat Groot Brittannië zijn AAA rating al kwijt had moeten zijn en maar liefst vier stappen afgewaardeerd zou moeten worden naar A+. Gebruik makend van dezelfde methode als het ratingsbureau Standard & Poor's wordt de conclusie getrokken dat Groot Brittannië op z'n laatst volgend jaar zijn AAA rating zal kwijtraken.

UBS: Instorten eurozone = burgeroorlog
De steeds ernstiger wordende Europese schuldencrisis en het instorten van grote Europese banken zou wel eens veel meer schade kunnen aanrichten dan het omvallen van de Lehman Brothers bank in 2008 deed. Het financiële massavernietigingswapen George Soros is met zijn Quantum Fonds beslist niet de enige die de toekomst van Europa buitengewoon somber inziet. Ook de Zwitserse bankgigant UBS vreest dat de eurozone uit elkaar valt en sociale onrust en zelfs burgeroorlogen het gevolg zullen zijn (4). De UBS denkt overigens dat dit alleen voorkomen kan worden door verdere Europese fiscale integratie, met andere woorden: het oprichten van de door velen gehate Transfer Unie, dus een permanente welvaartsoverdracht van Noord naar Zuid Europa.
http://xandernieuws.punt.nl/?id=639980& ... _archief=&
God schiep mens en dier, maar welke idioot bracht de islam hier?

Gebruikersavatar
Bodhi
Berichten: 120
Lid geworden op: Di Nov 30, 2010 6:11 pm

Re: UBS Bank waarschuwt voor burgeroorlog Europa

Berichtdoor Bodhi » Zo Sep 11, 2011 5:22 pm

Oh ik zie het al.. het artikel is van ''Xandernieuws''.. een weblog die ik sowieso altijd met een korrel zout neem.. dat blog blaast alles graag wat op en doet onnodig aan paniekzaaieren :laugh1:
Artikeltje is trouwens nogal erg eurofiel, het doet gelijken dat als de eurozone uiteenvalt het slechter wordt dan wanneer de eurozone aan blijft... nou de realiteit zal toch stukkie anders zijn, elk verstandig mens snapt wel dat als de eurofiele zone uiteen dondert het tig keer beter is dan wanneer dat niet gebeurd. Wanneer de eurofiele zone aan blijft zal het juist meer kans op geweld doen geven dan wanneer het uiteenvalt. Laat maar komen dat einde van de Eurofiele zone! Lets go back to EEG :cool:

Gebruikersavatar
Eliabe
Berichten: 3982
Lid geworden op: Di Mei 12, 2009 8:11 pm

Re: UBS Bank waarschuwt voor burgeroorlog Europa

Berichtdoor Eliabe » Zo Sep 11, 2011 5:35 pm

Ik denk dat we met het gebeuren rond de euro en de sterke opkomst van de islam in Europa nog hele gekke, vervelende en rare zaken gaan meemaken. Rellen zoals in Engeland zullen we in de nabije toekomst binnen Europa vaker gaan zien. Financieel zullen we het allemaal veel slechter gaan krijgen. Ga er maar vanuit dat het hele zooitje op z'n platte bek gaat.
God schiep mens en dier, maar welke idioot bracht de islam hier?

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72289
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: UBS Bank waarschuwt voor burgeroorlog Europa

Berichtdoor Ariel » Zo Sep 11, 2011 5:38 pm

Oh ik zie het al.. het artikel is van ''Xandernieuws''..


Dat denk ik tegenwoordig dus ook als ik een artikel van ''Xandernieuws'' lees....Ohhh ''Xandernieuws'' Het zal wel.
Als die site zo door blijft gaan, dan neemt niemand hem straks nog serieus.
bijwoner geeft gelukkig ook een stichtelijk woordje onder dit onderwerp. Wat heerlijk dat hij daar volop op het orgel kan. Hij zal ons niet meer missen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19090
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: UBS Bank waarschuwt voor burgeroorlog Europa

Berichtdoor King George » Zo Sep 11, 2011 6:35 pm

De bangmakers tegen Eurosceptici voorspellen altijd hel en verdoemenis als Nederland uit de Eurozone stapt i.v.m. de Nederlandse export binnen de Eurozone. Wel, grosso modo van de export binnen de Eurozone gaat naar Duitsland.

Wat als liever vandaag dan morgen Duitsland, Nederland, Finland en Oostenrijk (landen met een beheerst begrotingstekort) nu eens met een nieuwe gezamenlijke munt op de proppen komen? Dan worden de lopende verplichtingen die we in Euro's moeten nakomen steeds goedkoper, want ik voorzie dan nog weinig waardevastheid van de overgebleven Euro's in de Eurozone.

Hoe langer, hoe meer, begin ik wel wat te zien in een soort Nord Euro. We zijn immers een Europa op minstens drie snelheden: De working belt (Noord-West Europa), de siësta belt (Zuid Europa) en Oost Europa. Accepteer deze realiteit nou eens! Krachtens de wet van "Een keten is zo sterk als de zwakste schakel" waardeert Europa zichzelf steeds meer en meer af. Hieraan moeten wij ons ontworstelen! Het was een politiek besluit om de zwakkere ketens in de schakel te integreren in een monetaire unie, terwijl er geen enkele valide monetaire fundamenten in de zwakkere ketens in de schakel waren, met als gevolg dat de gehele schakel nu brozer is geworden.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Eliabe
Berichten: 3982
Lid geworden op: Di Mei 12, 2009 8:11 pm

Re: UBS Bank waarschuwt voor burgeroorlog Europa

Berichtdoor Eliabe » Zo Sep 11, 2011 6:49 pm

King George schreef:"Een keten is zo sterk als de zwakste schakel"

De zwakste schakel binnen europa is de islam. Kost alleen maar meer en meer geld. We zitten met 2 hoofdproblemen. De landen met hun enorme schulden en de sterke opkomst van de islam. Daar waar de islam verschijnt is er achteruitgang en gaat de kennis verdwijnen
Neem daar de landen met hun schulden bij en we hebben het recept voor een goeie knokpartij.
God schiep mens en dier, maar welke idioot bracht de islam hier?

mercator
Berichten: 18603
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: UBS Bank waarschuwt voor burgeroorlog Europa

Berichtdoor mercator » Zo Sep 11, 2011 7:17 pm

Die gemeenschappelijke munt heeft nooit bestaan, je had van in het begin een Nederlandse,Belgische, Duitse etc. euro. In al die landen was de koopkracht verschillend. We hadden die stomme € nooit moeten invoeren, t heeft niets dan een enorme inflatie met zich meegebracht.
Een burgeroorlog gaat daar niet uit voortkomen, daar zijn de Europeanen te braaf voor geworden. t beste zou zijn om heel die EU af te schaffen en terug te keren naar het aloude nationalisme waarbij elk land voor zijn eigen deur veegt en zijn eigen belangen behartigt.
Met die knoflooklanden komt het nooit meer goed, die zullen NOOIT op een Europees niveau komen. In Italië en Spanje wordt mss nog iets geproduceerd maar Portugal en Griekenland hebben buiten toerisme en wat wijn en olijven helemaal niks waarmee ze hun schulden kunnen betalen.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Eliabe
Berichten: 3982
Lid geworden op: Di Mei 12, 2009 8:11 pm

Re: UBS Bank waarschuwt voor burgeroorlog Europa

Berichtdoor Eliabe » Zo Sep 11, 2011 7:20 pm

mercator schreef:Die gemeenschappelijke munt heeft nooit bestaan, je had van in het begin een Nederlandse,Belgische, Duitse etc. euro. In al die landen was de koopkracht verschillend. We hadden die stomme € nooit moeten invoeren, t heeft niets dan een enorme inflatie met zich meegebracht.
Een burgeroorlog gaat daar niet uit voortkomen, daar zijn de Europeanen te braaf voor geworden. t beste zou zijn om heel die EU af te schaffen en terug te keren naar het aloude nationalisme waarbij elk land voor zijn eigen deur veegt en zijn eigen belangen behartigt.
Met die knoflooklanden komt het nooit meer goed, die zullen NOOIT op een Europees niveau komen. In Italië en Spanje wordt mss nog iets geproduceerd maar Portugal en Griekenland hebben buiten toerisme en wat wijn en olijven helemaal niks waarmee ze hun schulden kunnen betalen.

Wanneer er geen islam binnen Europa was zou ik mij geen zorgen maken over een knokpartij. De kaarten liggen nu anders.
God schiep mens en dier, maar welke idioot bracht de islam hier?

Dhana
Berichten: 7964
Lid geworden op: Do Nov 27, 2008 10:15 am

Re: UBS Bank waarschuwt voor burgeroorlog Europa

Berichtdoor Dhana » Zo Sep 11, 2011 9:40 pm

IK denk dat de enige knokpartij zal uitbarsten tussen Mohammedanen zelf.
Wil je in het leven werkelijk leren, moet je in staat zijn buiten het eigen ego te schouwen.

BFA
Berichten: 11600
Lid geworden op: Vr Sep 29, 2006 5:18 pm

Re: UBS Bank waarschuwt voor burgeroorlog Europa

Berichtdoor BFA » Wo Sep 14, 2011 6:08 pm

mercator schreef:We hadden die stomme € nooit moeten invoeren, t heeft niets dan een enorme inflatie met zich meegebracht.


Welke enorme inflatie? Sinds de € is de inflatie tot nu toe lager dan voorheen geweest.

mercator schreef: t beste zou zijn om heel die EU af te schaffen en terug te keren naar het aloude nationalisme waarbij elk land voor zijn eigen deur veegt en zijn eigen belangen behartigt.


Voor de Duitsers zou dan nu ongeveer zoals de Zwitserse Frank staan. Veel te duur om Mercedessen en Audi's naar Azië te exporteren. De Duitse economie zou er zonder de € veel slechter uitzien dan ze nu is. Hetzelfde geldt voor Nederland en Vlaanderen die een op export en doorvoer gebaseerde economie hebben.

Nationalisme is de oplossing niet.
Het probleem is vooral corruptie en een Europese bureaucratie die doet of dit normaal is.
Het is een parasitaire soort die leeft op de intelligentie van anderen en deze dan tegen hun gebruikt;

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19090
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: UBS Bank waarschuwt voor burgeroorlog Europa

Berichtdoor King George » Do Sep 15, 2011 2:15 pm

Zwitserse bank UBS verliest twee miljard door handelaar – verdachte gearresteerd


De Londense politie heeft een 31-jarige man gearresteerd op verdenking van fraude, nadat de Zwitserse zakenbank UBS bekend maakte dat het een verlies van twee miljard dollar heeft geleden.
De strop zou het werk zijn van een handelaar die niet bevoegd was om transacties te verrichten met dusdanig grote bedragen. Als gevolg van de actie vreest UBS in het derde kwartaal een verlies te moeten boeken.

Politiebronnen melden dat de man, een medewerker van de bank, in het centrum van Londen is aangehouden “op verdenking van fraude door misbruik van zijn positie”. De verdachte is in voorlopige hechtenis genomen terwijl het onderzoek loopt.

De bank geeft in een korte verklaring aan dat de hele zaak nog onderwerp is van onderzoek en geeft geen nader commentaar. Volgens UBS zijn er geen posities van cliënten aangetast.

Het aandeel UBS zakte vanochtend bijna tien procent na het nieuws en noteert na ruim een uur handel 5 procent lager.


NRC
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam


Terug naar “Topics allerhande”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 11 gasten