nieuwe vorm van rechtsextremisme

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Gebruikersavatar
Daisy
Berichten: 100
Lid geworden op: Ma Okt 31, 2011 5:52 pm
Locatie: veluwe

nieuwe vorm van rechtsextremisme

Berichtdoor Daisy » Ma Nov 14, 2011 11:03 am

Duitsland pakt verdachte racistische moorden

KARLSRUHE - Het Federaal Gerechtshof van Duitsland heeft zondagavond de 36-jarige Beate Z. in hechtenis genomen op verdenking van „de oprichting en het lidmaatschap van een terroristische vereniging”. De vrouw wordt verdacht van betrokkenheid bij een reeks racistische moorden op buitenlanders.
De Telegraaf buitenland

In Duitsland is geschokt gereageerd. Minister van Binnenlandse Zaken Hans-Peter Friedrich repte over „een nieuwe vorm van rechtsextremistisch terrorisme”.

De Duitse politie heeft zondag tevens een andere verdachte van de reeks racistische moorden opgepakt. De 37-jarige man uit de omgeving van de stad Hannover zou net als Z. lid zijn van de extreem rechtse beweging Nationaal-Socialistische Ondergrondse (NSU).

De arrestanten en twee overleden anderen zouden tussen 2000 en 2006 acht Turkse ondernemers en een Griekse middenstander hebben vermoord. Dat gebeurde in München, Neurenberg, Hamburg, Kassel, Rostock en Dortmund. De moorden staan in Duitsland bekend als de 'dönermoorden', omdat het meestal ging om snackbarhouders.

Justitie verdenkt de vier ook van de moord op een 22-jarige politieagente in 2007. Ze werd van dichtbij doodgeschoten in de plaats Heilbronn, ten noorden van Stuttgart. Een collega werd eveneens neergeschoten. Hij lag wekenlang in coma. De vier neonazi's zitten mogelijk ook achter de explosie van een spijkerbom in Keulen in 2004. Daarbij vielen 22 deels zwaar gewonden. De bom ontplofte in een wijk waar veel Turken wonen.

Twee van de verdachten overleden begin deze maand onder onduidelijke omstandigheden. Bij een doorzoeking van hun woning vond de politie het gestolen dienstwapen van de agente. Ook werd extreem rechts propagandamateriaal aangetroffen. De vondst bracht de politie op het spoor van Z.. In het verleden zou ze lid zijn geweest van de ultranationalistische beweging Thüringer Heimatschutz.

http://www.depers.nl/buitenland/609869/ ... orden.html
Oordeel niet te vlug

mercator
Berichten: 18568
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: nieuwe vorm van rechtsextremisme

Berichtdoor mercator » Ma Nov 14, 2011 11:09 am

Er zijn veel te veel van die stinkende kebab-tenten, zoveel is zeker.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Daisy
Berichten: 100
Lid geworden op: Ma Okt 31, 2011 5:52 pm
Locatie: veluwe

Re: nieuwe vorm van rechtsextremisme

Berichtdoor Daisy » Ma Nov 14, 2011 11:36 am

Ja en dat niet alleen. Ze gebruiken meestal varkensvlees in plaats van lams- of schapenvlees :mad:
Oordeel niet te vlug

mercator
Berichten: 18568
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: nieuwe vorm van rechtsextremisme

Berichtdoor mercator » Ma Nov 14, 2011 12:15 pm

Daisy schreef:Ja en dat niet alleen. Ze gebruiken meestal varkensvlees in plaats van lams- of schapenvlees :mad:


Aan jouw avatar-plaatje te zien zul je dat een heel kwalijke zaak vinden [hypocrite.gif] .
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71900
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: nieuwe vorm van rechtsextremisme

Berichtdoor Ariel » Ma Nov 14, 2011 12:15 pm

:D Heb jij dit bericht goed gelezen Daisy?
Ik ga dit topic verplaatsen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Daisy
Berichten: 100
Lid geworden op: Ma Okt 31, 2011 5:52 pm
Locatie: veluwe

Re: nieuwe vorm van rechtsextremisme

Berichtdoor Daisy » Ma Nov 14, 2011 1:02 pm

Dank je wel Ariel, ik weet nog niet goed waar alles moet staan. Soms vind ik dat ingewikkeld. Iig bedankt. heartbeat:

Mercator (waar haal je die naam vandaan zeg, 15e of 16e eeuw??) als varken lust je alles en hoef je alleen in de slachterij je zorgen te maken om je gewicht. Maar ja, dan is het te laat!!!!! :roll2: :roll2:
Oordeel niet te vlug

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71900
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: nieuwe vorm van rechtsextremisme

Berichtdoor Ariel » Ma Nov 14, 2011 2:45 pm

Moord is nooit goed te praten, en de daders van deze moorden zijn criminelen die opgepakt moeten worden, maar misschien moet Merkel ook eens gaan nadenken of de Duitsers de multiculturele samenleving nog steeds zo leuk vinden. Ik denk dat er steeds meer bloed gaat vloeien. Dat is dan mede ook de schuld van de regering die iedereen maar binnen gelaten heeft.

Merkel: serie moorden schande voor Duitsland

BERLIJN - Bondskanselier Angela Merkel heeft de serie racistische moorden op buitenlanders in Duitsland maandag scherp veroordeeld. „Het is een schande. Het is beschamend voor Duitsland”, zei Merkel bij de opening van het CDU-partijcongres in Leipzig

Het Duitse Openbaar Ministerie maakte zondag bekend opnieuw een verdachte te hebben opgepakt in de zaak van de 'dönermoorden'. De arrestant en drie anderen, van wie er twee zijn overleden, zouden tussen 2000 en 2006 acht Turkse ondernemers en een Griekse middenstander hebben vermoord.

http://www.telegraaf.nl/buitenland/1092 ... buitenland
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 38892
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: nieuwe vorm van rechtsextremisme

Berichtdoor Mahalingam » Ma Nov 14, 2011 6:00 pm

Het is een heel rare en schokkende zaak. Ik moet terug denken aan die Bader-Meinhof bende.

Afbeelding
De twee doden en de mysterieuze vrouw.

We zouden hier te maken hebben met een Rechtse RAF volgens de media. Die groots met de zaak uitpakken.
Het is een heel goede opkikker voor de Strijd tegen Rechts.
Ook de RAF had een rare zelfmoordactie en toen werden in hun cellen vuurwapens aangetroffen.
De eerste fakkeloptocht (van links) is al geweest. Er zullen er vele volgen, net zoals stille tochten, talloze demonstraties tegen racisme en zo, gedenkdiensten in kerken en op pleinen, debatten in de Bondsdag, in alle Landstagen , in de gemeenteraden enz., politieke eisen en moties, handtekeningen acties en vele extra miljoenen voor de Strijd tegen Rechts.

Wat zijn tot nu toe de feiten? Twee mannen in een uitgebrande caravan. Die zouden zelfmoord gedaan hebben. In de caravan of in het huis van een van de mannen dan wel op het grasveld buiten de caravan is een pistool gevonden. Dat gebruikt is om doner kebab eigenaren dood te schieten. Die nooit door een organisatie geclaimd zijn.
In het huis zouden twee pistolen zijn gevonden die toebehoorden aan een doodgeschoten politieagent en haar zwaar gewonde mede-agent.
Van de mannen is bekend dat ze zich ooit bemoeiden met rechts-extremen en dat ze hun bende de "' National Socialistische Untergrund " zouden noemen. Een naam die nooit naar buiten is getreden.
Er komen verhalen dat ze ook veel hedendaagse nazi-literatuur en zo in huis hadden.
De mannen werden vroeger gezocht voor het mislukt laten ontploffen van pijpbommen. Eentje zou wel afgegaan zijn en een hele hoop Turken gewond. Ook iets dat niet geclaimd werd.
Er is een huis ontploft van ze. Moedwillig of ongelukje?

Afbeelding

Raadsels. En nu is er nog een man gearresteerd wegens lidmaatschap van die bende.
En het blijft vaag en het wordt , in de media te zien, steeds vager en verwarder.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71900
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: nieuwe vorm van rechtsextremisme

Berichtdoor Ariel » Ma Nov 14, 2011 11:24 pm

Zaak neonazi's Thüringen breidt zich uit

DÜSSELDORF/LEIPZIG - Een kleine bende neonazi's uit de Oost-Duitse deelstaat Thüringen wordt door justitie met steeds meer aanslagen in verband gebracht. De Duitse politie verdenkt de Nationaal-Socialistische Ondergrondse (NSU) van een tweede aanslag in Keulen. De autoriteiten in Düsseldorf hebben maandag laten weten dat de NSU wordt verdacht van een aanslag met springstof in Keulen in 2001 waarbij een jonge Duitse van Iraanse komaf in de winkel van haar ouders zwaargewond raakte.

De bende wordt op basis van bij de verdachten aangetroffen materiaal al beschuldigd van een aanslag met een spijkerbom in 2004 in Keulen. Daarbij raakten 22 mensen gewond, de meesten van Turkse komaf.

De hoofdverdachten zijn twee inmiddels overleden mannen en een vrouw die betrokken zijn geweest bij tien racistisch gemotiveerde moorden tussen 2000 en 2006 en een nog niet precies bekend aantal aanslagen. De zaak is in Duitsland ook bekend als die van de dönermoorden, vernoemd naar döner kebab, een Turks vleesgerecht. Acht omgekomen vermoedelijke slachtoffers van de NSU waren Turkse winkeliers. Voorts zouden ze een Griek en een Duitse politieagente hebben vermoord.

De 36-jarige hoofdverdachte Beate Zschäpe heeft zich vorige week aangegeven. Haar twee medeplichtigen en minnaars, de skinheads Uwe Mundlos en Uwe Böhnhardt, hebben recentelijk zelfmoord gepleegd en kunnen dus zelf geen geen licht meer op de zaak werpen. Maar op talrijke opnames die het trio heeft gemaakt, zijn aanwijzingen te vinden over racistische moorden en aanslagen waar de verdachten over opschepten. Ze voorzagen in hun levensonderhoud met het plegen van bankovervallen, vooral in de streek waar ze woonden, Zwickau en Chemnitz.

Justitie maakte zondag bekend dat een vierde verdachte in Hannover is opgepakt. Het zou om „een meeloper zonder strafblad” uit extreem rechtse kring gaan.

Bondskanselier Angela Merkel heeft de moorden veroordeeld. „Het is een schande. Het is beschamend voor Duitsland”, zei ze bij de opening van het CDU-partijcongres in Leipzig.

Media speculeren dat de hoofdverdachten zo lang uit handen van justitie wisten te blijven, door zich ook als informant van geheime diensten aan te bieden.

http://www.telegraaf.nl/buitenland/1092 ... buitenland
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

mercator
Berichten: 18568
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: nieuwe vorm van rechtsextremisme

Berichtdoor mercator » Ma Nov 14, 2011 11:48 pm

Daisy schreef:Mercator (waar haal je die naam vandaan zeg, 15e of 16e eeuw??) als varken lust je alles en hoef je alleen in de slachterij je zorgen te maken om je gewicht. Maar ja, dan is het te laat!!!!! :roll2: :roll2:


Mercator is een anagram van Cre(m)ator, hoef je verder niks achter te zoeken :D !

Wat je zegt over die varkens: mss moeten we ons allemaal wel als zwijnen gaan gedragen, dat jaagt de moslims gillend van angst weg. Moslims zijn mietjes.

T Gaat hier blijkbaar niet over rechts-, maar over gerechtvaardigde reactie tegen allochtoon culinair terrorisme:

Afbeelding
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Daisy
Berichten: 100
Lid geworden op: Ma Okt 31, 2011 5:52 pm
Locatie: veluwe

Re: nieuwe vorm van rechtsextremisme

Berichtdoor Daisy » Di Nov 15, 2011 2:25 am

:roll2: :roll2:

k ben moe, dus laatste reactie. :knorrie: in 1 woord: bah!
Oordeel niet te vlug

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71900
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: nieuwe vorm van rechtsextremisme

Berichtdoor Ariel » Di Nov 15, 2011 12:37 pm

'Duitse geheime dienst faalde bij racistische moordbende'

dinsdag 15 november 2011

Een agent van de Duitse veiligheidsdienst was getuige van een van de moorden van de neonazistische bende die afgelopen week in Duitsland is opgepakt. De agent hield zich bezig met ultrarechtse extremisten.

In Duitsland is onlangs bekend geworden dat twee mannen en een vrouw betrokken waren bij tien moorden die tussen 2000 en 2007 plaatshadden. De moorden waren bijna allemaal racistisch gemotiveerd.

Getuige
Bij de moord op Halit Yozgat, die in april 2006 in zijn internetcafé werd vermoord, was de veiligheidsagent getuige. Hij werd zelfs even als verdachte beschouwd, toen hij weigerde voor een verhoor op te komen dagen. Dat onderzoek werd al snel gestaakt. De agent zou bij zes van de tien moorden in de buurt zijn geweest, meldt het Duitse dagblad Bild.

Helmut Roewer, de voormalige chef van de veiligheidsdienst in de deelstaat Thüringen, zou leiders van extreem-rechtse bewegingen in de jaren negentig veel geld hebben betaald om als informant te dienen.

Thomas Dienel, een leider van de Nationaal-Democratische Partij (NPD) kreeg omgerekend 40.000 euro. De vice-voorzitter kreeg in zeven jaar ongeveer twee ton. De verdachten in de moordreeks waren in de jaren negentig lid van de NPD. In 2000 stapte Roewer op. Hij schrijft nu voor een extreemrechtse uitgeverij, meldt Bild.

Moorden
Tussen 2000 en 2006 werden negen moorden gepleegd op allochtone ondernemers. Zij werden veelal in hun eigen zaak geliquideerd. De politie hield lange tijd geen rekening met racisme, maar dacht dat de moorden afrekeningen in het criminele circuit waren.

Pas deze week is bekend dat een groepje neonazi’s achter de moorden zit. Ze hebben ze executies gefilmd. Bondskanselier Angela Merkel noemde de racistische moordenreeks een schande voor Duitsland.


Door Marlou Visser

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Buite ... dbende.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 38892
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: nieuwe vorm van rechtsextremisme

Berichtdoor Mahalingam » Di Nov 15, 2011 6:07 pm

Ik las daarnet in een Duitse website dat in het ontplofte(?) verbrande huis een aantal legale "illegale" indentiteitsbewijzen en aanverwante zijn gevonden.
En de instantie die daar voor zorgt is de veiligheidsdienst in casu de afdeling 'geheim en stiekem'. Die doet dat voor spionnen, dubbelagenten en zo.

En het eerste logo is al bedacht : Braune Arme Fraktion

Afbeelding

De 9 of 10 kebab-moorden werden toegeschreven aan afrekeningen binnen de onderwereld. Hoe zouden ze daarop gekomen zijn als alle slachtoffers brandschone brave burgers zijn?
En dan het verhaal dat bij minimaal 1 van de moorden er een toezichthouder aanwezig was van een veilgheidsdienst.
Uit de hoek van de strijders tegen rechts komt nu al het geluid 'dat we 13 jaar lang te lijden hebben gehad van neonazi terreur!' . (zonder het te beseffen, dat dan weer wel)
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 38892
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: nieuwe vorm van rechtsextremisme

Berichtdoor Mahalingam » Vr Nov 18, 2011 1:27 pm

Er werd gezegd dat er een zgn. "Bekennervideo" was gevonden tussen de spullen in het afgebrande huis.
Hier en daar in de media zijn fragmenten opgedoken. De Roze Panter zou de diverse moord- en haatscenes met elkaar verbinden. Heeft Justitie de inhoud van die disk vrijgegeven? Het blijkt van niet.
Der Spiegel heeft een onbekend bedrag betaald (2000 euro?) voor de 15 minuten video en wel aan 'apabiz' ofwel 'antifaschistische Pressearchiv und Bildungszentrum Berlin' . Een links-radicale groep die vergelijkbaar is met onze Kafka. Tarief voor 1 beeld eruit: 500 euro. Voor online gebruik 750 euro.

De vraag is nu: hoe komen zij eraan? Sinds wanneer hebben ze die video en daaraan verwant: hebben ze dit aan de overheid verteld?
http://www.jungefreiheit.de/Single-News-Display-mit-Komm.154+M569b07a7a8c.0.html
„Döner-Morde“: „Spiegel“ kaufte Bekennervideo von Linksradikalen
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 38892
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: nieuwe vorm van rechtsextremisme

Berichtdoor Mahalingam » Vr Nov 18, 2011 4:48 pm

Ook de Bundesrepubliek Nederland heeft een enge bende van extreem-rechtse signatuur die vreselijk gevaarlijk is.
Het begon met dit bericht uit H.H.waard van Woensdag 19 oktober 2011 dat niemand opviel. Criminelen, wapenhandel. Verdachten na 3 dagen weer vrij.
Heerhugowaard
De vier mannen in de leeftijd van 20 tot en met 26 jaar waren uit een woning gekomen aan de Van Veenweg in Heerhugowaard. Zij hadden een grote tas bij zich. De politie beschikte over informatie dat zich op dit adres vuurwapens zouden bevinden.

De vier mannen werden gevolgd en aangehouden op de Nauertogt. Onder hen bevond zich ook de 26-jarige bewoner van de Van Veenweg. In de tas bleken vuurwapens te zitten. De woning in Heerhugowaard, waar de mannen uit kwamen, werd doorzocht. Hier werden wapens en munitie aangetroffen.
Ook hield de politie in verband met dit onderzoek een 26-jarige man uit Heiloo aan in zijn woning. In deze woning werden geen wapens aangetroffen.
http://www.heiloo-online.nl/nieuws/6494-aanhouding-voor-vuurwapenbezit.html
Een crimineel die tegen de politie heeft gelekt? Er is meer aan de hand. De bende was geïnfiltreerd en werd in de gaten gehouden met echte live observatie.
Dat blijkt uit een uitzending van EenVandaag. Hulde aan de AIVD (of zo) omdat ze op tijd zijn opgepakt want anders hadden we net zo iets kunnen hebben als in Duitsland: een onontdekte moordende bende neo-nazi's. Het OM zegt er niets over.
http://www.eenvandaag.nl/criminaliteit/39088/vuurwapens_gevonden_bij_aanhouding_rechtsextremisten
Het blijkt om aanhangers van het extreem-rechtse gedachtengoed te gaan. Wat de mannen precies van plan waren met de wapens is niet bekend maar uit onderzoek van EenVandaag blijkt dat ze contacten hebben met rechtsextremisten in België.
Eén van die contacten zou Thomas Boutens zijn. Boutens wordt in België onder andere verdacht van het beramen van een aanslag op Vlaams Belang-voorman Filip Dewinter. Doel van de aanslag: onrust en haat zaaien tussen de verschillende bevolkingsgroepen.

Ten tonele worden de bekende Donselaar opgevoerd die Klamheimlich duidelijk maakt dat zijn methode om rechts-extremisme te duiden klopt en een iemand (Jaap van Beek) van Kafka die een heleboel foto's van rechtse demonstraten laat zien waarop leden van de groep Ulfhednar staan samen met NVU leden en aanverwante zielsverwanten. De Ulfhednar groep is een spruit van het bekende revolutionaire Belgische Blood & Honor (aldus Donselaar). Van Beek weet te vertellen dat die naam Ulfhednar komt uit de Noorse mythologie: een groep mannen die barbaars moorden, plunderen enz. (vergelijkbaar met Moh & Co ? )
Donselaar weet ons te vertellen dat in rechtsextreme kringen er erg veel wapens rondhangen die echt weinig gebruikt worden voor politieke doeleinden.
Als mensen worden aangehouden met vuurwapens dan moet het verteld worden als het extremisten betreft. Wij hebben het recht on dat te weten.

Bij rechtse gewelddaden wordt altijd gepraat over de ideologische achtergrond.
BIj Moslim gewelddaden wordt zelden gepraat over een onderliggende ideologie.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 38892
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: nieuwe vorm van rechtsextremisme

Berichtdoor Mahalingam » Vr Nov 18, 2011 10:37 pm

De bende van drie ,de Nationaalsocialistische Ondergrondse , zou nog veel meer leden in Duitsland hebben. Wel 150 tot 180 stuks.
Een geheime organisatie met zoveel leden die zeker 10 jaar geheim weet te blijven. Kan dat?
De Duitse politie heeft op het moment nog twee verdachten voor de negen moorden op het oog. Hun identiteit is nog niet bekendgemaakt. Deze twee zouden lid zijn van de Nationaalsocialistische Ondergrondse (NSU), die in zijn geheel uit ongeveer 180 leden zou bestaan.
http://www.powned.tv/nieuws/buitenland/2011/11/nazigroepering_mogelijk_veel_g.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ozes
Berichten: 5835
Lid geworden op: Za Sep 17, 2011 4:05 pm

Re: nieuwe vorm van rechtsextremisme

Berichtdoor Ozes » Vr Nov 18, 2011 11:16 pm

Het is net als met pedofilie in de KK. Iedereen wist allang dat het bestond, maar het kwam pas "naar buiten" toen Islam kritiek zijn hoogtepunt had bereikt. Nu moet er ineens een speciaal commitee voor pedofilie specifiek in de KK worden opgericht (dus niet voor de Moskee), en nog tien andere dingen om het zo lang mogelijk in het nieuws te laten blijven. Heeft allemaal met beeldvorming te maken.

Neo-Nazi's zijn echt niet hoogontwikkeld, ze zijn slechts een abces welke in leven woord gehouden door de mc samenleving. De noodzakelijke Boeman en ik heb die koppen gezien, die weten echt niet veel van counterintelligence en andere zaken af, dat zie je zo. Hoogstwaarschijnlijk hebben ze het geluk gehad dat alle kebab-mocro's die ze hebben omgelegd banden in de onderwereld hadden.
"There is no need to exaggerate the part played in the creation of Bolshevism and in the actual bringing about of the Russian Revolution, by these international and for the most part atheistical Jews, it is certainly a very great one; it probably outweighs all others.

~Winston Churchill.

mercator
Berichten: 18568
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: nieuwe vorm van rechtsextremisme

Berichtdoor mercator » Za Nov 19, 2011 10:21 am

Rechts extremisme bestaat niet in Europa, het is een mythe door de linkse overheid in het leven geroepen om de eigen politieke agenda er via een angst psychose door te drukken.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71900
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: nieuwe vorm van rechtsextremisme

Berichtdoor Ariel » Wo Nov 23, 2011 12:01 am

whistling: Je moet maar durven.

Erdogan: Turkije als voorbeeld voor Duitsland

ANKARA - Duitsland zou een voorbeeld moeten nemen aan Turkije bij de aanpak van ondergrondse groeperingen. Dat heeft de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan dinsdag gezegd in een reactie op de bekendmaking van de verdachten van de zogenoemde dönermoorden.

De verdachten van de moorden behoorden tot een groep neonazi's. Ze hebben volgens justitie tussen 2000 en 2007 negen mensen van Turkse en Griekse afkomst vermoord, van wie enkelen een döner-broodjeszaak hadden.

Volgens Erdogan duiden de activiteiten van de verdachten echter op een veel omvangrijker netwerk. Volgens de premier moeten Duitse stichtingen en financiële instanties worden doorgelicht omdat ze samenzweringen tegen Turkije, Turken en buitenlanders in het algemeen zouden steunen.

Ankara heeft de afgelopen jaren honderden mensen gearresteerd, onder wie advocaten, journalisten en ex-militairen die coupplannen zouden hebben beraamd tegen de regering-Erdogan in de zogenoemde Ergenekonzaak.

Memet Kilic van de Groenen in Duitsland wees Erdogans voorstel van de hand. „In tegenstelling tot Turkije hebben wij in Duitsland geen speciale rechtbanken en openbaar aanklagers, die met speciale vergunningen in opdracht van de politiek opereren. En wij hebben persvrijheid”, zei hij. Volgens Kilic lopen tegen geen andere lidstaat zoveel procedures bij het Europees Hof voor de rechten van de Mens als tegen Turkije

http://www.telegraaf.nl/buitenland/1098 ... buitenland
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “Topics allerhande”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten