Moordpartij door Amerikaanse militair

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44537
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Moordpartij door Amerikaanse militair

Berichtdoor Pilgrim » Zo Mar 11, 2012 8:34 pm

Kennelijk is dit een doorgedraaide militair, die zijn frustraties heeft uitgeleefd op de Afghaanse bevolking. Was hij misschien gefrustreerd door de gewelddadige acties van de Afghanen na de Koranverbranding?

Karzai woest na roekeloze moordpartij door Amerikaanse militair

Redactie −11/03/12

Afbeelding
© AFP.

VK UPDATE Een Amerikaanse militair heeft vanmorgen vlakbij zijn basis in zuid-Afghanistan het vuur geopend op burgers. Daarbij vielen zeker 16 doden. De Afghaanse president Karzai is woedend en eist een verklaring van het Amerikaanse leger.

Onder de doden waren negen kinderen en drie vrouwen. De militair verliet volgens ooggetuigen in alle vroegte de basis in de provincie Kandahar en ging in het nabijgelegen dorp drie huizen binnen waar hij het vuur opende. Daarna keerde hij terug naar kantoor, waar hij in de boeien werd geslagen.

Het leger liet vandaag weten dat de militair 'een aantal mensen had gedood en verwond'. Een woordvoerder zei: 'Ik kan de reden voor zo'n gevoelloze daad niet uitleggen, maar het was geen goedgekeurde militaire activiteit'.

Het bloedige incident betekent een nieuwe slag in de toch al broze verhoudingen tussen de Amerikanen en de Afghanen. De spanningen tussen de bevolking en de troepen liepen de afgelopen weken hoog op, nadat militairen op de basis Bagram korans hadden verbrand. Afghaanse militairen doodden vervolgens zes Amerikanen.

Karzai is woest om de brute moordaanslag: 'Dit is een bewuste aanslag op onschuldige burgers en dit kunnen we nooit vergeven', zei hij.

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2796/Afg ... dood.dhtml
Laatst gewijzigd door Anonymous op Ma Mar 12, 2012 8:09 pm, 1 keer totaal gewijzigd.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 7733
Lid geworden op: Do Jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Moordpartij door Amerikaanse militair

Berichtdoor xplosive » Zo Mar 11, 2012 9:26 pm

Triest.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten

mercator
Berichten: 18860
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Moordpartij door Amerikaanse militair

Berichtdoor mercator » Zo Mar 11, 2012 10:46 pm

Pilgrim schreef:
Karzai woest na roekeloze moordpartij door Amerikaanse militair

Redactie −11/03/12

Afbeelding
© AFP.

Bah, wat die Afghanen nodig hebben is geen respect maar een douche met flink wat water en zeep.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73794
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Moordpartij door Amerikaanse militair

Berichtdoor Ariel » Ma Mar 12, 2012 1:23 am

Onder de doden zijn volgens internationale media negen kinderen en drie vrouwen. De militair ging de huizen van de burgers binnen en begon met schieten. Naast de doden raakten ook vijf Afghanen gewond. Nadat de militair had geschoten, is hij teruggekeerd naar kantoor waar hij werd gearresteerd. De NAVO heeft inmiddels excuses aangeboden en veroordeelt het incident. Generaal John R. Allen heeft een onderzoek aangekondigd. Het Witte Huis zegt zondag te vrezen dat het anti-Amerikasentiment dat heerst in het land door de schietpartijen toeneemt. Ook vreest de Amerikaanse regering voor wraakacties.
Daar kan de Amerikaanse regering wel eens gelijk in hebben, en het anti-Amerikasentiment kan zich ook wel eens uitbreiden naar een anti-EU sentiment
Karzai vind het onvergeeflijk. Maar...kan hij geen begrip opbrengen dat ook een Amerikaan in een serieuze depressie kan komen? Het is vreselijk wat er gebeurd is , en het beste is als het westen NU uit Afghanistan vertrekt.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: Moordpartij door Amerikaanse militair

Berichtdoor Manon » Ma Mar 12, 2012 2:27 am

zijn er al massale betogingen met tientallen doden geweest? Of doen ze dat enkel als er bladjes uit een koran worden verbrand?
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19943
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Moordpartij door Amerikaanse militair

Berichtdoor King George » Ma Mar 12, 2012 8:34 am

Je zou haast denken dat ze nog meer om hun korannetje geven dan om hun eigen mensen. Waarmee gelijk weer is bevestigd dat de koran een soort religieus opiaat voor de religieuze verslaafde is. Voor een junk draait ook alles in zijn leven om de opiaten.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Leader
Berichten: 196
Lid geworden op: Ma Jan 16, 2012 7:23 pm

Re: Moordpartij door Amerikaanse militair

Berichtdoor Leader » Ma Mar 12, 2012 9:21 am

(Quote: sjun)
Het kan ook een banzaimoslim in Amerikaanse dienst zijn geweest. Offeren van 'eigen' volk gaat dezulken net zo makkelijk af als offeren van het eigen leven in een handeltje met het veronderstelde hiernamaals om een groter doel te bereiken. Eerst maar eens afwachten wie het betreft en wat zijn antecedenten zijn. Misschien kan intussen ook al even in beel gebracht worden hoeveel centen en manuren in Afghanistan zijn besteed. Wellicht vereenvoudigt dat het afscheid en de motivatie een hek om het land heen te zetten en de centen te besteden in eigen land aan de eigen veiligheid en sociale voorzieningen. Ze weten immers zelf veel beter hoe het allemaal moet, dan moet je die mensen natuurlijk ook de kans gunnen om zich een moslimheilstaat met bijbehorende bijwerkingen te scheppen. Hooguit kun je er zorg voor dragen dat de rest van de wereld verder geen hinder van die eigen experimenten ondervindt.

En daar kan best een vorm van waarheid in zitten.... 8)
Laten we onze Nederlandse Waarden behouden en niet verkwanselen aan de allochtone bezetting.

mercator
Berichten: 18860
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Moordpartij door Amerikaanse militair

Berichtdoor mercator » Ma Mar 12, 2012 10:18 am

Ariel schreef:Daar kan de Amerikaanse regering wel eens gelijk in hebben, en de anti-Amerikasentiment kan zich ook wel eens uitbreiden naar een anti-EU sentiment
Karzai vind het onvergeeflijk. Maar...kan hij geen begrip opbrengen dat ook een Amerikaan in een serieuze depressie kan komen? Het is vreselijk wat er gebeurd is , en het beste is als het westen NU uit Afghanistan vertrekt.

Met alle respect voor Bush, maar hij heeft dat Afghanistan geval helemaal verkeerd aangepakt. Van in het begin hadden de VS een vloot B52s over dat ellende land moeten sturen met 1000ponders, geen militairen die daar een soort ontwikkelingshulp moesten gaan brengen.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73794
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Moordpartij door Amerikaanse militair

Berichtdoor Ariel » Ma Mar 12, 2012 12:17 pm

Soldaat bloedbad zat op 'meest problematische basis'

De soldaat die ervan verdacht wordt een bloedbad te hebben aangericht in de zuidelijke provincie Kandahar, was gestationeerd in de meest problematische basis. De soldaat schoot 16 Afghaanse burgers, voornamelijk vrouwen en kinderen, door het hoofd. De Joint Base Lewis-McChord is een van de grootste militaire vestigingen, maar kent ook de nodige schandalen en incidenten.

De schutter was uitgezonden voor een speciale operatie die als doel had het handhaven van de stabiliteit in de omgeving. Dit komt vooral tot uiting in het trainen van Afghanen om de omgeving te kunnen beschermen. De man, een sergeant, is getrouwd, heeft twee kinderen en werd drie keer naar Irak uitgezonden. Sinds december zat hij in Afghanistan, aldus een woordvoerder van het leger.

Zelfmoord
Op zijn Amerikaanse thuisbasis wonen in totaal ongeveer 100.000 militairen en burgerpersoneelsleden. De basis kent een hoog zelfmoordcijfer onder soldaten die terugkeerden na een oorlog, zo melden Amerikaanse media. Het leger onderzoekt of doktoren onder druk staan de kosten van therapie te drukken als de diagnose post-traumatische stressstoornis wordt gesteld. Soldaten bij wie de stoornis wordt vastgesteld, krijgen namelijk een hogere medische vergoeding en een hoger pensioen na hun actieve dienst.

Lewis-McChord zou zijn soldaten in de afgelopen tien jaar te vaak hebben uitgezonden naar conflictgebieden en bij thuiskomen zou het personeel niet goed zijn behandeld. De vele uitzendingen en het harde werken zouden volgens critici debet zijn aan de hoge cijfers van huiselijk geweld, geestelijke stoornissen, zelfmoord en andere sociale problemen onder de soldaten. Vorig jaar pleegden 12 soldaten van de basis zelfmoord, drie meer dan het jaar ervoor.

Veroordeeld
In 2010 werden twaalf Lewis-McChord soldaten aangeklaagd omdat ze drugs zouden gebruiken. Ze zouden een klokkenluider uit hun unit hebben mishandeld en uiteindelijk drie Afghanen hebben gedood tijdens een patrouille. Ze zouden zich ook hebben voorgenomen nog meer moorden te plegen. Vier van hen werden veroordeeld.

Soldaten die in Amerika waren, haalden ook het nieuws. Zo werd in hetzelfde jaar een politieman neergeschoten en raakte een ander gewond door toedoen van een soldaat. De soldaat stierf toen de politie terugschoot. Een Irak-veteraan vermoordde een ranger en verdronk zichzelf. De basis werd in 2010 door de militaire krant Stars and Stripes uitgeroepen tot 'meest problematische' van het land.

De slachting die de soldaat gisteren aanrichtte, is opnieuw een klap voor de militaire gemeenschap. De Amerikaanse president Barack Obama verklaarde 'diep bedroefd' te zijn door de schietpartij. Hij noemde het incident 'tragisch en schokkend'. Maar hij benadrukte het niet representatief is voor het karakter van het Amerikaanse leger of het respect van de VS voor het Afghaanse volk.

Wraak
De relatie tussen Afghanistan en de Verenigde Staten staat de afgelopen tijd steeds vaker onder druk, doordat Amerikaanse militairen op de basis Bagram korans hadden verbrand. Dat leidde tot massale betogingen en beschietingen van Amerikaanse militairen door Afghaanse collega's.

De spanningen lopen na het bloedbad gisteren verder op. De Taliban lieten vanochtend weten wraak te zweren. Ze zullen terugslaan tegen de 'Amerikaanse primitievelingen', die volgens de Taliban 'ziek van geest' zijn.

http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/ ... asis.dhtml


De Taliban lieten vanochtend weten wraak te zweren. Ze zullen terugslaan tegen de 'Amerikaanse primitievelingen', die volgens de Taliban 'ziek van geest' zijn.
[c045.gif] Hoe durven ze te zeggen dat 'Amerikaanse primitievelingen' ziek van geest zijn. Eigenlijk is dit om te lachen, want een taliban schrikt er niet voor terug om een jong kind of een vrouw te gebruiken als lopende bom. Over ziek gesproken.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Dhana
Berichten: 7963
Lid geworden op: Do Nov 27, 2008 10:15 am

Re: Moordpartij door Amerikaanse militair

Berichtdoor Dhana » Ma Mar 12, 2012 7:25 pm

Door de taliban afgeslacht worden is kennelijk toch geheel iets anders dan door een gestoorde Amerikaanse militair.
Wil je in het leven werkelijk leren, moet je in staat zijn buiten het eigen ego te schouwen.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19943
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Moordpartij door Amerikaanse militair

Berichtdoor King George » Ma Mar 12, 2012 8:12 pm

Eerst genoemde groep hoeft niet op verontwaardiging te rekenen; Selectieve verontwaardiging treft slechts enkel het Westen. Moslims zijn onraakbaar.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73794
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Moordpartij door Amerikaanse militair

Berichtdoor Ariel » Do Mar 15, 2012 1:29 pm

De Militair is inmiddels naar Amerika gevlogen, en de Afghanen zijn woedend over zijn vertrek.

Het vertrek van de Amerikaanse militair die zondag in de Zuid-Afghaanse provincie Kandahar zestien burgers doodschoot is leden van het Afghaanse parlement in het verkeerde keelgat geschoten. De man werd gisteren naar Koeweit overgebracht.

De Afghaanse parlementariërs vinden dat de militair in Afghanistan berecht moet worden. Zij riepen hun regering op de ondertekening van een overeenkomst over de Amerikaanse militaire aanwezigheid in het land op te schorten om dat af te dwingen.

Volgens een parlementslid uit Kandahar kunnen de VS de Afghaanse bevolking het beste laten zien dat ze de dader van het bloedbad willen straffen door de man in Afghanistan terecht te laten staan. Een ander lid van het parlement voorspelde dat de Afghanen woedend zullen reageren op het nieuws dat de militair het land inmiddels heeft verlaten.

Volgens het Pentagon is de militair overgebracht naar een detentiecentrum elders omdat de Amerikanen in Afghanistan niet over de juiste detentiefaciliteiten zouden beschikken. Pentagon-woordvoerder kapitein John Kirby zei dat de overplaatsing niet automatisch betekent dat het proces tegen de militair buiten Afghanistan zal worden gehouden. De militair is nog niet in staat van beschuldiging gesteld.

http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/ ... tair.dhtml
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73794
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Moordpartij door Amerikaanse militair

Berichtdoor Ariel » Za Mar 17, 2012 12:48 pm

Identiteit bekend van Amerikaanse schutter Afghanistan

zaterdag 17 maart 2012

De Amerikaanse autoriteiten hebben de identiteit bekendgemaakt van de militair die wordt verdacht van het doodschieten van zestien Afghaanse burgers. De naam van de sergeant is Robert Bales.

De 38-jarige Bales is overgebracht naar een zwaarbeveiligde militaire gevangenis in Fort Leavenworth in de staat Kansas. Hij zit daar alleen in een cel zonder contact met de buitenwereld.

Doodstraf
Het Amerikaanse leger heeft hem nog niet officieel in staat van beschuldiging gesteld. Bales wordt mogelijk veroordeeld tot de doodstraf.

De militair, die was gestationeerd in Afghanistan, schoot zondag zestien burgers dood. Volgens bronnen liep hij in 2010 hersenletsel op bij een ongeluk in Irak, waar hij toen was gelegerd.

Stresssyndroom
De advocaat van Bales, Robert Browne, zegt dat een posttraumatisch stresssyndroom waarschijnlijk onderdeel zal uitmaken van zijn verdediging. Bales zou er veel moeite mee hebben gehad dat hij opnieuw was uitgezonden.

De dag voor de slachting was hij bovendien getuige van een ongeluk waarbij een kameraad zijn been verloor.

Door Jeroen Langelaar

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Buite ... nistan.htm
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “Topics allerhande”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 8 gasten