Amnesty International

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71297
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Amnesty International

Berichtdoor Ariel » Di Dec 18, 2018 2:51 pm

Oeps.... :shock: Amnesty liet een halfnaakt model tussen verschillende reddingsvesten liggen. Amnesty wilde naar eigen zeggen zo de aandacht vragen voor het grote contrast tussen de luxueuze leefstijl in de magazines en de vreselijke situatie voor de mensen in de kampen.

Fout.....Te sexy....Boze leden. Amnesty heeft cover inmiddels offline gehaald.

Afbeelding

Ophef om ’te sexy’ cover van tijdschrift Amnesty

De Nederlandse tak van mensenrechtenorganisatie Amnesty heeft volgens verschillende twitteraars de plank volledig misgeslagen. De kritiek stroomde binnen nadat de cover van het online magazine op sociale media werd gedeeld. Daarop ligt een halfnaakt model tussen verschillende reddingsvesten.

„Smakeloos dit”, schrijft Midden-Oosten reporter Jenan Moussa. „Note aan Amnesty: reddingsvesten zijn geen fashion statement. Reddingsvesten zijn niet sexy. Voor vluchtelingen die bijna verdrinken is een reddingsvest het verschil tussen leven en dood”, vervolgt ze. De journaliste kreeg bijval van andere gebruikers op Twitter. „Wat dachten ze?!”, reageert Owen verontwaardigd. „Dit is vies, absoluut vreselijk en smakeloos”, schrijft Lily.

In een reactie laat de mensenrechtenorganisatie weten dat de cover van het online magazine offline is gehaald. „Samen met (voormalig) vluchtelingen maakten we een glossy magazine om de aandacht te vragen voor het grote contrast tussen de luxueuze leefstijl geportretteerd in de magazines en de vreselijke situatie voor de mensen in de kampen.”

Excuses
Amnesty biedt vervolgens haar excuses aan. „Het is nooit de bedoeling geweest iemand te beledigen en we betreuren dat onze keus voor deze cover een afleiding vormde van ons lopende werk voor de velen die vastzitten op de Griekse eilanden.”
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 38475
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Amnesty International

Berichtdoor Mahalingam » Di Dec 18, 2018 3:02 pm

Ze roepen heel erg luid en krachtig:
" “Amnesty International” zou zich altijd aan alle wetten en bepalingen hebben gehouden."
Want voor linksen is het heel belangrijk dat wat ze doen ook 'legaal' is. Anders zijn ze niet meer dan een crimineel clubje dat illegale dingen doet (voor een goed doel weliswaar) .
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 38475
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Amnesty International

Berichtdoor Mahalingam » Do Feb 07, 2019 5:13 pm

Rapport: pesterijen, racisme, seksisme en vernedering bij Amnesty International
Mensenrechtengroep Amnesty International neemt het zelf niet zo nauw met de rechten van de eigen werknemers. Terwijl de organisatie voortdurend regeringen bekritiseert, maakt het zich al jaren schuldig aan machtsmisbruik, racisme, seksisme, pesterijen en vernedering van het personeel.

Dit blijkt uit een vernietigend onderzoek onder zo’n vijfhonderd medewerkers van het internationale secretariaat van Amnesty. Zij spreken van een ‘giftige’ werkomgeving waar chefs zich schuldig maken aan het vernederen en pesten van het personeel en waar strafmaatregelen schering en inslag zijn.

‘Gezien het doel van Amnesty, het beschermen en bevorderen van mensenrechten, was het aantal klachten over pesterijtjes, racisme en seksisme verontrustend’, aldus de onderzoekers van organisatieconsultant Konterra. Zij wijzen erop dat de mensenrechtengroep snel schoon schip moet maken.

‘Regeringen en andere tegenstanders van Amnesty zullen de berichten over organisatorische problemen en bewijzen van nepotisme en hypocrisie gebruiken om het werk van Amnesty te ondermijnen', benadrukken ze. ‘Dit kan de missie van de organisatie in gevaar brengen.’
[...]
De onderzoekers van organisatieconsultant Konterra schetsen het beeld van een organisatie waar de leiding zich nauwelijks bekommert om het welbevinden van de werknemers. Een fors deel van het personeel, 39 procent, zegt geestelijke en lichamelijke problemen te hebben gekregen vanwege hun werk bij Amnesty. Een op de zes medewerkers noemt als reden voor hun grote stress dat zij hun mening niet kunnen geven uit angst voor strafmaatregelen door chefs.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/rapport-pesterijen-racisme-seksisme-en-vernedering-bij-amnesty-international~bf1b3de3/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71297
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Amnesty International

Berichtdoor Ariel » Do Aug 08, 2019 12:36 pm

Amnesty international wordt steeds gekker en extremer. Dit is hun nieuwste stunt.

Mensenrechtencrisis VS: Amnesty geeft reiswaarschuwing af

Reizigers naar de Verenigde Staten moeten extreem waakzaam zijn voor het groeiende vuurwapengeweld in het land. De situatie in het land is inmiddels zo ernstig dat er wordt gesproken van een mensenrechtencrisis, meldt Amnesty International vandaag.

,,Wie naar de Verenigde Staten gaat, heeft geen garantie om niet beschoten te worden. Het is nogmaals duidelijk geworden dat de overheid te weinig doet om mensen te beschermen tegen vuurwapengeweld”, zegt campagnevoerder Ernest Coverson. De overheid faalt welwillend en systematisch om de rechten en veiligheid van mensen te waarborgen door het recht op wapenbezit zo belangrijk te maken.

De reiswaarschuwing is afgegeven wegens het wapengeweld, voornamelijk haatmisdrijven zoals racisme en discriminatie. Ras, nationaliteit, etniciteit of seksuele voorkeur zijn factoren die een hoger risico geven op aanvallen door blanke racisten. Verder adviseert de organisatie om vooral plekken te mijden waar veel mensen samenkomen, zoals culturele evenementen, scholen, winkelcentra of religieuze plaatsen.

De waarschuwing van Amnesty volgt op de twee bloedige aanslagen in de Texaanse stad El Paso en in Dayton, in Ohio. Daarbij kwamen tientallen mensen om het leven.

Amnesty gebruikt het model van de eigen Amerikaanse reiswaarschuwingen voor andere landen om dit statement te maken. De mensenrechtenorganisatie vraagt van de VS meer regulering van vuurwapens, zoals een uitgebreide controle voor mensen die een wapen willen bezitten, regels voor de registratie en vergunning van wapens, een verplichte training en een verbod op automatische wapens.

Buitenlandse Zaken
Buitenlandse Zaken in Nederland meldt dat er geen bijzondere veiligheidsrisico's zijn, maar geeft wel aan dat ‘veel mensen vuurwapens bezitten en dat vuurwapengeweld in het hele land voorkomt. Er zijn incidentele gevallen van massale schietincidenten. Sommige delen van grote steden zijn onveilig, blijf daarom op hoofdwegen en parkeer op goed verlichte plaatsen.’

Andere landen zijn stelliger met hun reisadviezen naar de VS. Zo roept de Venezolaanse regering op om reizen naar Amerika uit te stellen. Ook Uruguay waarschuwt de bewoners om ‘voorzorgsmaatregelen te nemen vanwege haatmisdrijven waarbij in de eerste zeven maanden van het jaar al meer dan 250 mensen omkwamen.’

De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71297
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Amnesty International

Berichtdoor Ariel » Vr Aug 09, 2019 12:44 pm

Amnesty International heeft zich met een opmerkelijke reiswaarschuwing voor Amerika opnieuw de woede op de hals gehaald van critici. VVD-Kamerlid Sven Koopmans, ooit afdelingsvoorzitter van Amnesty, vindt dat de mensenrechtenorganisatie haar reputatie te grabbel gooit met ’hard-linkse campagnes’

Sven Koopmans, Tweede Kamerlid voor de VVD, was twintig jaar geleden voorzitter van de afdeling Oxford van Amnesty. Tegenwoordig stoort hij zich aan de ’hard-linkse’ campagne die Amnesty recent voert.

„Ik vind het belangrijk om op te komen voor mensenrechten, tegen moord, marteling, schending van de vrijheid van meningsuiting”, zegt Koopmans. „Daarom lijkt het me een slechte zaak als in naam van de mensenrechten dit soort campagnes worden gevoerd. Die staan ver verwijderd van de kernboodschap.”

Ook toen Koopmans voorzitter was merkte hij al een richtingenstrijd. In de periode daarna, toen hij als VN-onderhandelaar werkte in Soedan, Mali, Centraal-Afrika nam hij de mensenrechtenrapporten over dictatoriale regimes echter altijd serieus. „Er zat goed werk achter.”

Die betrouwbare reputatie gaat ten onder als activisten de campagnes bepalen, meent hij. „Dat je beter niet naar Amerika kunt gaan, slaat gewoon nergens op. Natuurlijk gebeuren er afschuwelijke dingen en zou ik graag willen dat de wapenwetten strenger worden. Maar je kunt er nog steeds gerust naartoe en zo’n reiswaarschuwing is gewoon een politieke campagne. Ik weet ook niet waar men het op baseert dat je met een bepaald geslacht een groter risico loopt om door een terrorist te worden neergeschoten. Amnesty kan zich beter bezighouden met bijvoorbeeld martelingen in het Midden-Oosten of gebrek aan vrijheid van meningsuiting in Turkije.”

BRON
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6126
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Amnesty International

Berichtdoor Ali Yas » Za Aug 10, 2019 7:50 am

Ariel schreef:
Natuurlijk gebeuren er afschuwelijke dingen en zou ik graag willen dat de wapenwetten strenger worden

Alsof wapens uit zichzelf schieten...
Truth sounds like hate to those who hate truth.


Terug naar “Topics allerhande”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten