De verrotte linkse media

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 5669
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: De verrotte linkse media

Berichtdoor Ali Yas » Di Nov 28, 2017 10:23 pm

Pilgrim schreef:
De NPO komt op termijn 60 miljoen euro tekort door tegenvallende reclame-inkomsten.

Die reclame-inkomsten zijn rechtevenredig met de betekenis van de programma's. Er moet dus geen geld bij, maar juist af. En fors ook.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 35481
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De verrotte linkse media

Berichtdoor Pilgrim » Za Dec 02, 2017 6:57 pm

De media en Karl Lagerfeld´s blootleggen van het islamitisch antisemitisme in Duitsland

Geplaatst op 1 december 2017

Afbeelding

In hoeverre vertelde de top-designer Karl Lagerfeld (foto) de waarheid, toen hij bondskanselier Angela Merkel in het programma “Salut les Terriens!” (Hallo aardbewoners!) op 11 november op Kanaal 8 vanwege haar politiek van de open grenzen voor vluchtelingen aanviel? Hij stelde vast dat men – zelfs al liggen hier tientallen jaren tussen – niet miljoenen Joden kan doden om dan later miljoenen van hun ergste vijanden binnen te halen. Lagerfeld voegde er aan toe: “Ik ken iemand in Duitsland, die een jonge Syriër opnam. Deze Syriër zei: ´Het beste dat Duitsland uitvond, was de Holocaust.´ De jonge man werd voor de deur gezet.”

Lagerfeld merkte eveneens op dat Merkel al miljoenen immigranten had, die goed geïntegreerd zijn en het daarom niet nodig zou hebben nog eens miljoenen op te nemen, “om na de Griekse crisis haar imago als boze stiefmoeder te willen verbeteren.”

Lagerfeld´s uitlating kan als in de kern waar, maar ook deels verdraaid samengevat worden. De belangrijkste waarheid – behalve de duidelijke opmerking over Duitsland´s moorddadige gedrag tijdens de Holocaust – bestaat erin dat het naar Duitsland brengen van een enorm aantal moslims uit hoofdzakelijk Arabische landen betekent dat een groot deel van hen in verschillende mate antisemitisch is.

De verdraaiing in zijn uitlatingen bestaat erin dat de miljoenen zich al in Duitsland bevindende immigranten goed geïntegreerd zouden zijn. Tot hen behoort een aanzienlijk aantal dat niet wil integreren. De aandeel antisemieten onder hen is vermoedelijk eveneens hoog. Je zou er aan kunnen toevoegen dat de situatie in Duitsland, wat betreft het antisemitisme onder islamitische immigranten, zich niet dramatisch onderscheidt van die in andere Europese landen zoals Frankrijk.

Midden november werd er een onderzoek over antisemitisme in Hessen gepubliceerd. Het stelde vast dat het aantal daders onder rechts-extremen en moslims het allerhoogst is en zich ongeveer op hetzelfde niveau bevinden. En dat ondanks het feit dat beide relatief kleine groepen van de Duitse bevolking zijn. Het onderzoek is daarom nog een steunpilaar van de kern van Lagerfeld´s uitlating.

Veel media beperkten zich ertoe om alleen te berichten wat Lagerfeld zei. Het zou voor hen moeilijk zijn geweest om dit te becommentariëren zonder toe te geven dat islamitisch antisemitisme in Europa wijdverbreid is en dat het in zijn extreme vormen gewelddadig en vaak dodelijk is. Des te meer, toen alle in Europa om ideologische redenen vermoorde Joden van de nieuwe eeuw door moslims werden vermoord. Om wijdverbreid islamitisch antisemitisme toe te geven wordt in Europa door diegenen die zichzelf “progressief” noemen vaak als politiek incorrect beschouwd. Het te negeren wanneer men over Lagerfeld´s uitlatingen discussieert, zou echter het extreme goedpraten van de haat door de media openbaren.

Desondanks hebben enkele mediaorganen er geen probleem mee Lagerfeld aan te vallen, terwijl zij het islamitisch antisemitisme negeerden of bagatelliseerden. Zo´n medium was de “New York Times”. Zij gaat met Lagerfeld om zoals de boulevardpers dat zou doen en verbande het onderwerp in haar modekatern. Daar schreef haar verslaggeefster Valeriya Safronova: “Karl Lagerfeld, de creatieve directeur van Chanel en Fendi, staat bekend om zijn tactloze en beledigende commentaren.” Daarna haalde ze een selectie van eerder door hem gedane uitlatingen aan, die geen betekenis hadden voor zijn bewering met betrekking tot islamitisch antisemitisme en de Duitse bereidheid antisemieten te laten immigreren.

Safranova schreef daarna over Lagerfeld´s uitlatingen: “Zijn nieuwste moment van onverklaarbare gevoelige uitlatingen kwam op zaterdag.” De mediawatch organisatie CAMERA heeft door de jaren heen honderden, zo niet duizenden voorbeelden van de eenzijdigheid en manipulaties van de “New York Times” gepubliceerd. Aan haar verzameling kan ze zo het artikel van Safranova toevoegen.

Een minder belangrijk Amerikaans nieuwsmedium dat het lukte om Lagerfeld aan te vallen, terwijl het islamitisch antisemitisme in Duitsland bagatelliseerde, was “Salon”, een aanzienlijke linkse nieuws- en opiniesite. De plaatsvervangend redacteur cultuur gebruikte meer dan duizend woorden om te zeggen dat Lagerfeld voor hetgeen hij is, veroordeeld en bestraft zou moeten worden, want hij zou een islamofoob zijn.

De vermoedelijk grootste manipulator van het thema was de Duitse privézender RTL met zijn magazine “Exclusiv”. RTL-journalist Marc Sterzenbach vroeg zich af waarom Lagerfeld zich zo uitliet. Zijn antwoord: “In werkelijkheid bevindt de onderneming Chanel, waar hij voor werkt, zich vast in joodse handen. Eigenaar is de familie Wertheimer.” De krant “Die Welt” schreef dat RTL “klassieke antisemitische clichés over de zogenaamde ´joodse wereld-samenzwering´ gebruikte.”

Voor diegenen die niet begrepen hebben wat dit laatste inhield, werd het door de joodse schrijver Henryk Broder in een ander artikel in de zelfde krant uitgelegd. Hij schreef: “Nog nooit heeft het in geroddel, in prominenten en hun problemen gespecialiseerde magazine het religieuze lidmaatschap van welke familie dan ook tot onderwerp gemaakt die een onderneming leidt waarvoor de een of andere prominent werkt. Terwijl zich ettelijke mode- en cosmeticaondernemingen ´vast in joodse handen bevinden´, wat bij RTL tot nu toe noch opgevallen is noch iemand gestoord heeft.”

Na zijn kritiek verontschuldigde RTL zich. De zender gaf toe het aan “semantische gevoeligheid” te hebben laten ontbreken. Hij verklaarde dat zijn woordkeuze “geenszins de instelling van de schrijver en natuurlijk niet die van de zender zou weerspiegelen.”

Het wellicht beste commentaar was te vinden in de Oostenrijkse “Wiener Zeitung”. Haar gastcommentator Christian Ortner schreef onder de kop “Kan de waarheid ophitsing zijn?”: “Met het feit dat de welkomstcultuur van 2015 hoge kosten, ernstige sociale problemen en aanzienlijke vrouwenvijandigheid met zich heeft meegebracht, kunnen de voormalige voorstanders waarschijnlijk nog net leven – maar om te bekennen nu ook antisemitisme veroorzaakt te hebben, is juist in Oostenrijk en Duitsland onverdraaglijk. Ook en juist, omdat het klopt.”

Honderden mensen dienden bij de Franse autoriteit voor mediatoezicht (CSA) een klacht in over Lagerfeld´s uitlatingen, die nu de hete aardappel in handen heeft. Mocht zij het kapitale islamitisch antisemitisme niet noemen, dan zal ze zich blootstellen aan terechte kritiek. De CSA heeft echter rijkelijk veel tijd om erover na te denken wat ze wil zeggen, omdat ze een gigantische berg klachten over andere uitzendingen moet afhandelen.

Bron: https://heplev.wordpress.com

Auteur: Dr. Manfred Gerstenfeld

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/12/01 ... duitsland/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 35481
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De verrotte linkse media

Berichtdoor Pilgrim » Ma Dec 18, 2017 3:47 pm

NOS...

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 35481
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De verrotte linkse media

Berichtdoor Pilgrim » Za Dec 30, 2017 1:49 am

Het zwijgen van de “Tagesschau” over Kandel

Geplaatst op 29 december 2017

Afbeelding

Opnieuw beschuldiging tegen ARD betreffende manipulatieve berichtgeving

In Kandel stak een “15-jarige” Afghaan een meisje van dezelfde leeftijd dood in een drogisterij. Waar overal in Duitsland over gesproken werd, werd echter niet genoemd in de ARD-“Tagesschau”. Op zijn makers is nu kritiek bewust dingen weg te laten.


Tegen de makers van de “Tagesschau” bij de ARD wordt opnieuw de beschuldiging van manipulatieve berichtgeving geuit. De bij veel mensen in Duitsland ontzetting oproepende zaak, toen woensdag in Kandel in de Duitse deelstaat Rheinland-Pfalz een 15-jarig meisje door een Afghaanse onbegeleide vluchteling “van dezelfde leeftijd” in een drogisterij werd doodgestoken, werd niet genoemd in de “Tagesschau”.

In de sociale netwerken heeft het compleet weglaten van deze misdaad voor omvangrijke kritiek op de publiekrechtelijke zender en zijn nieuwsuitzending gezorgd, die ook een dag later niet wil stoppen. Men klaagt erover dat de ARD bewust iets zou willen verzwijgen, nadat de exacte herkomst van de dader bekend werd.

De zogenaamd 15-jarige Afghaan zou bovendien de ex-vriend van het vermoorde meisje en door meerdere delicten bij de politie geen onbekende geweest zijn. De ouders van zijn ex-vriendin hadden korte tijd voor de moord aangifte tegen hem gedaan wegens belediging, ongeoorloofde dwang en bedreiging.

Ondertussen proberen de makers bij de ARD zichzelf te rechtvaardigen en gaven er een verklaring over af waarom ze “zo aarzelend” geweest zouden zijn. Dit zou “namelijk een goede reden hebben gehad”, deelt men op de eigen blog van de ARD mee.

Het team van de “Tagesschau” verklaart dit als volgt: “Na alles wat we tot nu toe weten, gaat het om een relatiedaad. Hoe vreselijk deze ook geweest is, vooral voor de ouders, familieleden en bekenden – maar de ´Tagesschau´ en ´Tagesschau.de´ berichten in de regel niet over relatiedaden. Temeer daar het hier om jongeren gaat die bijzondere bescherming genieten.”

Dan verwijst men ernaar dat men zich ook daarom zou terughouden, omdat de politie nog aan het begin van het onderzoek zou staan en het motief op dit moment nog niet duidelijk zou zijn. Men kondigt aan de zaak in de gaten te blijven houden – echter met de journalistieke knowhow die geboden zou zijn. Pas later bond de “Tagesschau” met een heel korte mededeling over Kandel in.

Het is de vraag of de strenge regels ook toegepast zouden zijn wanneer de dader een Duitser en het slachtoffer een vluchtelingenmeisje geweest zouden zijn. Dan zou er vermoedelijk na de “Tagesschau” onmiddellijk nog als special een “Brennpunkt” zijn uitgezonden.

Bron: www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/12/29 ... er-kandel/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 36907
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De verrotte linkse media

Berichtdoor Mahalingam » Za Dec 30, 2017 8:12 pm

Iets als onderzoeksjournastiek aankondigen en dan blijkt het later allemaal een toneelstukje te zijn voor het goede doel.
Rob Mulder van RTV Noord kijkt, terwijl hij door de stad rijdt, uiterst serieus in de camera en zegt op ernstige toon: “Ik ben nu op weg naar een handelaar in illegaal vuurwerk. Hij gaat me een Cobra 6 verkopen en een Shell, zwaar mortiervuurwerk. Ik ben benieuwd hoe het verloopt.” De sensatie druipt er vanaf, maar het is allemaal hartstikke nep.
[...]
Hij waarschuwt de kijker thuis: “Het wordt in Polen besteld en gewoon met de post bezorgd. Postbodes hebben geen idee dat ze met een rijdende bom op pad zijn.” Heel goed dus dat Rob uit naam van de journalistiek de criminele krochten van Groningen is ingedoken, en met gevaar voor eigen leven deze tegel heeft gelicht. Je moet ballen en het netwerk hebben om een illegale handelaar anoniem mee te laten werken aan zo’n item. Chapeau.

Hoewel, onbekend of anoniem? Oplettende kijkers zien in één shot heel duidelijk dat de illegale verkoper exact dezelfde trui aan heeft als de legale van de scooterhandel. Een zwarte sweater met op de linkerborst een printje: “Elle Westra Vuurwerk”. Wel verdomd. Dat kan twee dingen betekenen. Of de legale vuurwerkhandelaar verkoopt onder de toonbank zwaar illegaal vuurwerk. Of het hele filmpje is in scene gezet.
#fakenews

Het laatste zou neerkomen op een goede portie nepnieuws, omdat de kijker het idee heeft dat ‘ie naar een heuse undercoveroperatie van RTV Noord kijkt, met daarin de nodige waarschuwende woorden op basis van het puike onderzoek van Rob. En toch is dat wat het is, leert contact met Elle Westra. “Het is inderdaad in scene gezet. Het was geen echt vuurwerk wat te zien was, maar dummy’s,” biecht Daniël van de scooterhandel op.

Lekker wel, doet RTV Noord een keertje undercover en onderzoeken, is alles nep en in scene gezet. Keihard #fakenews. En het roept de vragen op, zoals: hoezo heeft een legale vuurwerkhandelaar zulke levensechte dummy’s inclusief Chinese gebruiksaanwijzing in huis? Maar belangrijker: waarom slingert RTV Noord dit als echt nieuws de wereld in, terwijl het dikke nep is? En wat zegt het over de andere onderzoeksitems?

https://www.sikkom.nl/rtv-noord-verzint-undercover-item-illegaal-vuurwerk-fakenews/

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 35481
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De verrotte linkse media

Berichtdoor Pilgrim » Di Jan 02, 2018 9:25 pm

Afshin Ellian gaat los op de NOS vanwege Iran: “Jullie zijn de schaamte voorbij!”

Door Michael van der Galien, 2 januari 2018

Afbeelding

“Islamisten” zijn altijd zielig.

Afshin Ellian is gisteravond laat geheel terecht losgegaan op de walgelijke hypocrieten van de NOS, die alle propaganda van de gekke Ayatollahs maar wat graag verspreiden. De betogers — die meer vrijheid en een minder corrupt bestuur willen — worden weggezet als een stel gewelddadige hooligans, terwijl het onderdrukkende regime gepresenteerd wordt als best leuk.

Ellian vindt dat niet kunnen... en maakt van zijn hart bepaald geen moordkuil:

Lees verder>>>
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 36907
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De verrotte linkse media

Berichtdoor Mahalingam » Wo Jan 03, 2018 6:01 pm

Nog even terugkomend op de nepdocumentaire van TV Noord:
In scene gezette reportage over illegaal vuurwerk op RTV Noord: het echte verhaal
https://www.sikkom.nl/in-scene-gezette-reportage-illegaal-vuurwerk-op-rtv-noord-het-echte-verhaal/#.Wku7gQMf_fs.twitter
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 3985
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: De verrotte linkse media

Berichtdoor sjun » Za Jan 06, 2018 11:17 am

De journalistiek is de dienaar van de macht; Teun Gautier en Stan van Houcke
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 5669
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: De verrotte linkse media

Berichtdoor Ali Yas » Za Jan 06, 2018 1:04 pm

Merkwaardig toch, dat linkse rakkers van toen anno nu links worden ingehaald...
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 35481
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De verrotte linkse media

Berichtdoor Pilgrim » Zo Jan 14, 2018 2:33 am

VERTAALHULP

Geplaatst op 13 januari 2018

Afbeelding

Vertaalhulp “Tagesschau” – Duits

Over de uitzending “Tagesthemen” van 11-01-2018. Thema: de moord op de 15-jarige Mia door haar islamitische ex-vriend Abdul. Hij leeft als “asielzoeker” in Duitsland.


Tagesschau: “Na een mes-aanval sterft Mia”
Duits: Abdul vermoordt Mia met een mes.

Tagesschau: “Het slachtoffer en de dader kenden elkaar”
Duits: Abdul volgde en bedreigde Mia al enkele weken, omdat ze de verkering met hem uitmaakte.

Tagesschau: “Een relatiedrama, wellicht ook verkeerd begrepen tolerantie”
Duits: Gewelddaad door een islamitische man op een vrouw die zich onislamitisch heeft gedragen.

Tagesschau: “Rechtse uitbraak van haat, intimidatie en angst”
Duits: Burgers hebben kritiek op de ongecontroleerde massa-immigratie van vrouwen-vijandige islamitische mannen.

Tagesschau: “”Gerenommeerde geweld- en conflictonderzoeker”
Duits: Een aan de SPD gelieerde sociaal-psycholoog, die zich bezighoudt met holle frasen zoals “rechts-populisme” en “hatespeech” en absoluut niet met het verband tussen vrouwenmoorden en islam.

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/01/13/vertaalhulp/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 36907
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De verrotte linkse media

Berichtdoor Mahalingam » Ma Jan 15, 2018 3:16 pm

Ooit gehoord van de Vrouw in de Media-verkiezing?

Ik ook niet maar iemand heeft een domme fout gemaakt: in de verkiezingskandidatenlijst voor Friesland stond ook Jenny Douwes. Zij gaf de aanzet waardoor anderen zorgden dat de anti-Pieten Dokkum niet konden bereiken.
Het was zeer schokkend voor de linksdraaienden om te merken dat een tegendemonstratie niet door kon gaan door weerstand van de bevolking.
En Jenny kreeg zeer veel stemmen. Dus verzint Tom Poes (in dit geval Janneke van Heugten) een list en die werd:
Afbeelding

Nepnieuws dat ook nog eens lasterlijk en smadelijk is. Want Jennie Douwes is geen onderwerp van nader justitieel onderzoek.
Dit bericht is dus snel weer weg gehaald toen dat duidelijk werd en sindsdien is niets meer van die prijzenclub vernomen. De grachtengordeldiertjes moeten nu een goede reden bedenken en dat valt niet mee als je niet wilt discrimineren en in een hoek zetten.

De usual suspects waren niet blij met de nominatie.
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 3985
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: De verrotte linkse media

Berichtdoor sjun » Di Jan 16, 2018 7:03 am

Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
Teva Teff
Berichten: 3405
Lid geworden op: Za Apr 14, 2007 11:37 am

Re: De verrotte linkse media

Berichtdoor Teva Teff » Di Jan 16, 2018 10:43 am

Betreffende de tekst bij het plaatje.
De werkelijkheid is precies het tegenovergestelde van wat de leugengrappenmaker van Imgur wil suggereren.
Religie is de vrijwillige celstraf van het verstand.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 67676
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De verrotte linkse media

Berichtdoor Ariel » Di Jan 16, 2018 12:14 pm

Teva Teff schreef:Betreffende de tekst bij het plaatje.
De werkelijkheid is precies het tegenovergestelde van wat de leugengrappenmaker van Imgur wil suggereren.


:huh: Leg uit. Dit begrijp ik niet.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 16904
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De verrotte linkse media

Berichtdoor King George » Wo Jan 17, 2018 12:48 pm

Mahalingam schreef:Ooit gehoord van de Vrouw in de Media-verkiezing?

Ik ook niet maar iemand heeft een domme fout gemaakt: in de verkiezingskandidatenlijst voor Friesland stond ook Jenny Douwes. Zij gaf de aanzet waardoor anderen zorgden dat de anti-Pieten Dokkum niet konden bereiken.
Het was zeer schokkend voor de linksdraaienden om te merken dat een tegendemonstratie niet door kon gaan door weerstand van de bevolking.
En Jenny kreeg zeer veel stemmen. Dus verzint Tom Poes (in dit geval Janneke van Heugten) een list en die werd:
Spoiler! :
Afbeelding


Nepnieuws dat ook nog eens lasterlijk en smadelijk is. Want Jennie Douwes is geen onderwerp van nader justitieel onderzoek.
Dit bericht is dus snel weer weg gehaald toen dat duidelijk werd en sindsdien is niets meer van die prijzenclub vernomen. De grachtengordeldiertjes moeten nu een goede reden bedenken en dat valt niet mee als je niet wilt discrimineren en in een hoek zetten.

De usual suspects waren niet blij met de nominatie.
Spoiler! :
AfbeeldingDeze tweeet was eerder verwijderd.

Afbeelding

Later kwam ze met een andere tweet.

Janneke van Heugten schreef:Jenny Douwes was een van de genomineerden voor provincie Friesland. Hierover ontstond afgelopen weekend ophef. Wij als organisatie werden van verschillende kanten benaderd met de kritiek dat het niet passend werd gevonden Jenny Douwes als rolmodel te profileren. Onze statement:

Spoiler! :
Afbeelding

https://twitter.com/JannekeVIDM/status/952929319596318720

Scroll door om de reacties te lezen. De meeste zijn realistisch. Beloon de realistische reacties met een retweet a.u.b.!
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 16904
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: De verrotte linkse media

Berichtdoor King George » Do Jan 18, 2018 12:10 pm

VIDEO: Baudet laat geen spaan heel van EU-mediakeurmerk: ‘Het is eigenlijk een nieuwe inquisitie!’

Afbeelding
Foto: Thierry Baudet maakt zich grote zorgen over het keurmerk voor 'echt' nieuws. Bron foto: screenshot video ZoominTV
Door Sybren F. de Jesus Madureira Porfírio 17 januari 2018


De EU heeft onder fans van het vrije woord weinig vrienden gemaakt toen het, ten monde van hoogleraar Madeleine de Cock Buning het idee opperde om een keurmerk in te voeren voor ‘echt’ nieuws. Dat is niet goed gevallen… en al helemaal niet bij Thierry Baudet.

De vrijheid van meningsuiting is een groot goed. In theorie is iedereen in Europa het daarmee eens, maar waar de theorie over zou moeten gaan in de praktijk, blijkt het nogal vaak moeizaam te gaan. Het fenomeen ‘nepnieuws’ wordt namelijk zó stevig misbruikt, dat het wel eens dat recht te zeggen en schrijven wat je wilt, zou kunnen gaan beperken. We schreven bij De Dagelijkse Standaard gisteren al over het knettergekke idee van hoogleraar Madeleine de Cock Buning, die namens de Europese Commissie bestrijdingsmethoden voor nepnieuws onderzoekt, en daarbij een Europees keurmerk voor echt nieuws – wat dat ook moge zijn – ziet zitten:

    Als het aan de voorzitster van een EU-adviescommissie over nepnieuws ligt, dan gaat Brussel straks keurmerken uitdelen aan media die ‘echt nieuws ‘verspreiden. Dit om ze te onderscheiden van de brengers van ‘nepnieuws’.

    Een aan de EU gelieerd comiteetje dat straks gaat bepalen of een bepaald medium wel voldoende ‘echt nieuws’ verspreid om een keurmerk te krijgen? Het is nu nog wat bizarre science fiction á la 1984, maar het is heel goed mogelijk dat het straks écht bestaat. En dan kunnen we landen als China en Cuba een hand geven; dan hebben ook wij een commissie die keurt of nieuwsmedia wel voldoende de correcte lijn weergeven.

Dat hele idee – wat ongetwijfeld binnenkort tot ‘voorstel’ zal worden verderontwikkeld – is inderdaad te griezelig voor woorden. De consequenties zijn immers enorm: krijg je als medium géén keurmerk, dan sta je in feite buitenspel. En dan moet je je dus afvragen of ‘nepnieuws’ berichten zijn waarin simpelweg wordt gelogen over de feiten of waar sommige partijen – lees: de EU – geen boodschap aan hebben. Thierry Baudet zit er dan ook allesbehalve naast wanneer hij dit neerzet als een nieuwe mediainquisitie:

    Het lijkt erop dat ze dit echt willen gaan doen, en dan is het ontzettend gevaarlijk. Dan heb je gewoon in feite een nieuwe censuur, een nieuwe inquisitie, een Ministerie van Waarheid, dat gaat bepalen wat wél en wat niét is toegestaan in de publieke ruimte. Héél. Erg. Link.

En geef hem maar eens ongelijk: dit moeten we gewoon niet willen, om zoveel verschillende redenen. Waarvan er een hoop aan bod komen in dit interview – meer dan de moeite waard om eens te kijken – met hem en Martin Bosma (PVV): >> Klik hier <<
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Teva Teff
Berichten: 3405
Lid geworden op: Za Apr 14, 2007 11:37 am

Re: De verrotte linkse media

Berichtdoor Teva Teff » Do Jan 18, 2018 2:30 pm

‘Het is eigenlijk een nieuwe inquisitie!’

Eigenlijk niet.
Forumervaring heeft mij geleerd dat mensen die iets een 'nieuwe inquisitie' noemen niet in staat zijn om objectief over het discussieonderwerp te berichten.
Religie is de vrijwillige celstraf van het verstand.

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 5669
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: De verrotte linkse media

Berichtdoor Ali Yas » Do Jan 18, 2018 7:40 pm

Teva Teff schreef:Forumervaring heeft mij geleerd dat mensen die iets een 'nieuwe inquisitie' noemen niet in staat zijn om objectief over het discussieonderwerp te berichten.

Hier gebruik je de volgende drogredenen:

1. op de man spelen: omdat Thierry het heeft over "nieuwe inquisitie", is wat hij verder te berde brengt van geen waarde;
2. autoriteitsargument: "forumervaring" heeft jou iets geleerd.

Verder eis je van Thierry objectiviteit, terwijl je daar zelf niet aan hoeft te voldoen: zoiets subjectiefs als "forumervaring" is voor jou genoeg. Dat is hypocriet.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

mercator
Berichten: 18120
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: De verrotte linkse media

Berichtdoor mercator » Do Jan 18, 2018 8:15 pm

Teva Teff schreef:Forumervaring heeft mij geleerd dat mensen die iets een 'nieuwe inquisitie' noemen niet in staat zijn om objectief over het discussieonderwerp te berichten.

Biedt je diensten dan aan bij de EU om die inquisitie op poten te zetten. Je kan daar goed (belastings)geld krijgen.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Teva Teff
Berichten: 3405
Lid geworden op: Za Apr 14, 2007 11:37 am

Re: De verrotte linkse media

Berichtdoor Teva Teff » Do Jan 18, 2018 9:47 pm

‘Het is eigenlijk een nieuwe inquisitie!’

Er is geen nieuwe inquisitie.
Het is een bedenksel dat wat mij betreft ruimschoots in het keiharde leugengebied terecht is gekomen.
Religie is de vrijwillige celstraf van het verstand.

Gebruikersavatar
Teva Teff
Berichten: 3405
Lid geworden op: Za Apr 14, 2007 11:37 am

Re: De verrotte linkse media

Berichtdoor Teva Teff » Do Jan 18, 2018 10:33 pm

Opiniez: De Linkse Gelijkheidskerk is de nieuwe Inquisitie
Dat is lachen met die Jorien van den Hombergh.
Bijvoorbeeld.
Linkse gelijkheidskerk
Het klinkt misschien alsof het allemaal voorbij is, maar niets is minder waar. Oké, de katholieke kerk heeft bij ons aan macht ingeboet, maar in plaats daarvan worden we nu onderworpen aan de macht van een andere, nieuwe kerk, die zichzelf eveneens als enig ware ziet: de linkse gelijkheidskerk. De drie-eenheid van Het Heilige Slachtofferschap, De Deugende Minderheid en het Evangelie van de Inclusiviteit.

:roll:
Religie is de vrijwillige celstraf van het verstand.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 67676
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De verrotte linkse media

Berichtdoor Ariel » Vr Jan 19, 2018 1:06 am

Trump, één jaar later. Niks veranderd!

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Teva Teff
Berichten: 3405
Lid geworden op: Za Apr 14, 2007 11:37 am

Re: De verrotte linkse media

Berichtdoor Teva Teff » Vr Jan 19, 2018 5:39 pm

Afbeelding
Religie is de vrijwillige celstraf van het verstand.

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 5669
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: De verrotte linkse media

Berichtdoor Ali Yas » Vr Jan 19, 2018 10:19 pm

Die safe space vind ik toch grappiger.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 67676
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: De verrotte linkse media

Berichtdoor Ariel » Za Jan 20, 2018 1:38 am

Ali Yas schreef:Die safe space vind ik toch grappiger.


Ik ook. Onze smaak is gewoon beter Ali Yas. Minder smakeloos.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.


Terug naar “Topics allerhande”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten