Nieuws uit Venezuela

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20930
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Nieuws uit Venezuela

Bericht door King George »

De Venezolaanse president Hugo Chávez is overleden. Hij had kanker en werd daarvoor de laatste tijd verschillende malen in Cuba behandeld. Chávez was 58 jaar.

In een emotionele verklaring maakte vicepresident Maduro, die werd geflankeerd door bijna de hele militaire staf, het overlijden van de president bekend. Hij zei dat Chávez om 16.25 uur lokale tijd vredig was heengegaan.

Eerder op de avond noemde Maduro de gezondheidstoestand van de president, die in een ziekenhuis in Caracas werd verpleegd, kritiek. Hij sprak van de moeilijkste uren sinds Chávez' laatste operatie, eind vorig jaar. De gezondheidstoestand van de president was de laatste tijd verder verslechterd door een infectie aan de luchtwegen.

Omstreden

Chávez was president van Venezuela sinds 1999 en was zowel nationaal als internationaal omstreden. Hij claimde dat hij het socialisme van de 21ste eeuw had uitgevonden, waarvan vooral de armen moesten profiteren. Hij verzette zich tegen de Verenigde Staten en onderhield nauwe banden met het communistische Cuba en zijn vrienden Fidel en Raúl Castro.

Hij nationaliseerde veel bedrijven, vooral op het gebied van energie en voedselproductie. Critici zeggen dat hij dat alleen kon doen dankzij de enorme olierijkdommen van het land.

Referendum

In 2002 werd hij na een demonstratie waarbij geweld tegen betogers werd gebruikt, door de militairen gedwongen af te treden.

Kort daarna kreeg hij, vooral door de steun van de arme bevolking, via een referendum de mogelijkheid om door te gaan.

TV

Chávez probeerde zich als man van het volk neer te zetten, onder meer in zijn eigen tv-programma Aló Presidente, waarin kijkers met de president konden bellen.

Hij gaf openlijk toe dat zijn belangrijkste doel was aan de macht te blijven in zijn strijd tegen het kapitalisme.

Verkiezingen

Volgens de grondwet moeten er binnen 30 dagen nieuwe verkiezingen worden gehouden. Chávez werd vorig jaar herkozen, maar hij kon in januari niet worden beëdigd voor een nieuwe termijn omdat hij in Cuba was voor de behandeling tegen kanker.

De leider van het congres in Venezuela, Diosdado Cabello, zou volgens de grondwet tot aan de nieuwe verkiezingen als waarnemend president moeten optreden, maar vannacht werd bekend dat vice-president Maduro het presidentschap voorlopig overneemt.


Lees hier de uitgebreide necrologie van Hugo Chávez: Socialisme of de dood


NOS
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16310
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Chavez is niet meer. Jammer! Vrije wil liet hem in de steek

Bericht door Hans v d Mortel sr »

VZMH (vrede zij met hem)

Laat ik nu denken bij het zien van De Telegraaf van vandaag dat ik de sportpagina voor mijn neus heb. Maar het is de VOORPAGINA! Niet met het nieuws over de dood van Chavez, maar over weer een wielrenner die zo nodig zijn doping historie met hysterische opmaak, De Telegraaf eigen, wereldkundig aan de grote klok moet hangen. En het overlijden van Chavez? Een piepklein kolommetje rechts onderin de hoek kon er nog net vanaf.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Mahalingam
Berichten: 41710
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Hugo Chavez overleden

Bericht door Mahalingam »

De Heiligen van de Linkse Kerk sterven niet. Gaan ze toch dood dan komt dat omdat door de vijand .
Ook dus zo bij Chavez.
Het gerucht dat de onlangs overleden president Hugo Chavez is vergiftigd ging al langer de ronde, maar nu wil de Venezolaanse regering daadwerkelijk onderzoeken of dat zo is. Buitenlandse mogendheden hebben mogelijk een hand gehad in de dood van de populaire leider, meent plaatsvervangende president Nicolas Maduro.[...]
Wie volgens Maduro achter de dood van Chavez zit, wil hij niet zeggen. Wel zei hij dat er laboratoria in de Verenigde Staten bestaan die gespecialiseerd zijn in het wekken van ziekten bij mensen. Hij vergelijkt de zaak van Chavez met die van de Palestijnse leider Jasser Arafat. Van de laatste wordt verondersteld dat hij inderdaad is vergiftigd.
http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenla ... avez.dhtml
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 41710
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Hugo Chavez overleden

Bericht door Mahalingam »

Het gaat onder de opvolger van Chavez niet veel beter met de economie. En met de vrijheid staat het ook al niet best ervoor.
Er is momenteel verspreid oproer aan de gang. En natuurlijk komt dat niet door ontevredenheid onder de bevolking maar door Yankees die geld geven aan de protesteerders om De Partij ten val te brengen.

Nu is Venezuela een buurland. Het ligt dichter bij onze kust dan Vlieland.
Er is nu een incident dat zwaar wordt opgeblazen (figuurlijk).
Venezuela sluit consulaten na ‘aanslag’ Aruba
Venezuela sluit zijn consulaten op Aruba, Curaçao en Bonaire. Dat meldt het Venezolaanse ministerie van Buitenlandse zaken in Caracas. Reden is de aanslag die vanochtend zou zijn gepleegd op het consulaat in Aruba. Venezuela roept haar ambassadeur uit Den Haag terug voor overleg.

De politie van Oranjestad bevestigt dat een man met Venezolaanse nationaliteit met een personenauto het Venezolaanse consulaat is binnengereden. De auto ging dwars door de voorpui. Maar onderzoek moet uitwijzen of hier sprake is van opzet, een aanslag of een ongeval.
http://www.nrc.nl/nieuws/2014/02/21/ven ... lag-aruba/
Het incident vond plaats rond 04.30 uur. Het consulaat was gesloten en buiten was nauwelijks verkeer. Het gebouw van de Venezolaanse representatie heeft aanzienlijke schade opgelopen. De man is door de politie aangehouden. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn en de dag ervoor vanuit zijn thuisland naar Aruba te zijn gereisd.

De politie houdt rekening met alle scenario’s. Al een aantal dagen protesteren Venezolanen voor het consulaat in Aruba tegen het geweld van de regering van president Nicolas Maduro tegen de eigen bevolking. Ook voor vrijdag en zaterdag staan protesten gepland.

Het Venezolaanse ministerie van Buitenlandse Zaken wil dat de verdachte man wordt uitgeleverd. (Novum)
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 41710
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Hugo Chavez overleden

Bericht door Mahalingam »

Opmerkelijk: in ons buurland Venezuela is een groep Mohammedanen afkomstig uit Trinidad/Tobago terug naar thuis gestuurd. Hoe dat?
De huidige Chairman Mao Maduro denkt dat de groep hem en zijn regering iets aan wilden doen.
Muslims detained in Venezuela 14 freed; rest to follow next week
Fourteen of the 22 T&T nationals detained in Venezuela since last week have been released. Just after 10 o’clock on Friday night, a small group of bedraggled women and children, dressed in Muslim garb, left the Piarco International Airport and were quickly shepherded into a private vehicle. The group, eight children and six women, were released from detention in Venezuela. While they are safely back at home, their eight male relatives remain in Venezuelan custody.
http://guardian.co.tt/news/2014-03-30/m ... -next-week
Er worden diplomatieke stappen gezet om ze vrij te krijgen, maar als de regering behoefte heeft aan een showproces tegen vijanden van het volk, dan komt dat er.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16310
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Het gevaar komt met het geloof in islam

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Mahalingam schreef:Opmerkelijk: in ons buurland Venezuela is een groep Mohammedanen afkomstig uit Trinidad/Tobago terug naar thuis gestuurd. Hoe dat?
De huidige Chairman Mao Maduro denkt dat de groep hem en zijn regering iets aan wilden doen.
De angst zit er goed in voor een handjevol Mekka believers.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Mahalingam
Berichten: 41710
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Hugo Chavez overleden

Bericht door Mahalingam »

En hoe gaat het nu met de erfenis van Hugo?
Hij was een aanhanger van Fidel Castro en zijn economie. Nu hebben Hugo zijn erfgenamen dat ideaal dichter bij de mensen gebracht. De winkels zien er steeds meer Oostblok-achtig uit.
De eerste levenbehoeften zijn op de bon gegaan in april 2014.
Venezuelans wary that food ID cards are thin end of rationing wedge
Electronic cards that restrict families to shopping once a week aim to prevent widespread food shortages across country.
The ID card, introduced this week, will limit Venezuelans to once-a-week shopping and will set off an alarm to halt any transaction if a purchaser breaks the rules. The government wants to prevent individual shoppers from "over-buying" in a country hit by acute shortages of basic items including milk, sugar and toilet paper.
De tekorten worden veroorzaakt door subsidie. In buurland Columbia is alles 10 keer duurder dus dat geeft export daarheen. 40% van het voedsel (en WC-papier) gaat naar Columbia.
Maar het volk van Venezuela heeft in de loop der jaren geleerd hoe te ritselen, om te kopen en te omzeilen. Dus nu komen er nieuwe maatregelen tegen sjoemelen.
Venezuela wil vingerafdrukscan in supermarkt
CARACAS - Om te voorkomen dat de Venezolanen gaan hamsteren in supermarkten, gaat de regering vanaf begin volgende week 20.000 vingerafdrukscanners in winkels plaatsen. Consumenten moeten bij de caissière hun vingerafdruk achterlaten, zodat ze niet meer kopen dan is toegestaan.
http://www.telegraaf.nl/buitenland/2377 ... rkt__.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 41710
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Hugo Chavez overleden

Bericht door Mahalingam »

Ook Venezuela ontkomt niet aan die typische uitingen van het communistisch systeem.
De winkels zijn leeg. En als het gerucht gaat dat ergens iets te koop zal zijn, vormen zich lange rijen wachtenden. En het doet er niet toe wat verkocht gaan worden want je hebt dan iets dat je voor iets anders kan ruilen.
Zie deze reportage:
http://www.bbc.com/news/world-latin-america-32357849
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 41710
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Hugo Chavez overleden

Bericht door Mahalingam »

De opvolger van Chavez heeft het niet gered. Bij de verkiezingen heeft de Socialistische Partij ondanks veel stemfraude verloren.

De Democratische Eenheid behaalde zeker 99 zetels, de socialisten 46.
En die Eenheid is een samenraapsel van vele partijen dus na de overwinning zal er weinig eenheid overblijven.
Een staatsgreep is snel gepleegd in die landen.
Socialistisch bewind ten val gebracht in Venezuela
Door de nederlaag van Maduro heeft de regerende socialistische partij het na bijna zeventien jaar niet meer voor het zeggen in het parlement.
http://www.elsevier.nl/Buitenland/achte ... eid=158493
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 41710
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Hugo Chavez overleden

Bericht door Mahalingam »

Nicolas Maduro en zijn kornuiten zitten nog steeds op hun posities. En het parlement? Dat heeft niets te vertellen. Het land blijft op de weg naar de socialistische heilstaat.

En dus zien we dat die marxistische maakbaarheid van de maatschappij nog steeds beoefend wordt.
Neem nu de vorige socialistische dictator Chavez:
Venezuela's vorige president, Hugo Chavez, had de klok in 2007 juist een half uur teruggezet zodat kinderen 's ochtends niet in het donker naar school hoeven.
altijd vol goede bedoelingen, die dictators.
En zijn opvolger? Die zet noodgedwongen de klok weer een half uur vooruit.
De Venezolaanse regering heeft vrijdag de klok een half uur vooruit gezet. Met het extra half uurtje daglicht hoopt president Nicolas Maduro dat zijn inwoners in de avond minder elektriciteit nodig hebben. Venezuela kampt met tekorten op het elektriciteitsnetwerk.
Er is een watertekort en zodoende is er weinig hydro-electriciteit waar het land voor 50% van afhankelijk is.
http://www.volkskrant.nl/buitenland/ven ... ~a4283714/
Vorige week had Maduro al andere maatregelen aangekondigd die tot minder elektriciteitsgebruik moeten leiden. Vrouwen moeten hun haar niet meer föhnen, aldus de president.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 41710
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Hugo Chavez overleden

Bericht door Mahalingam »

Dat is toch echt een socialistisch paradijs: ambtenaren hoeven nog maar 2 dagen te werken. De rest van de tijd kunnen ze op een houtje zitten bijten of in de hangmat liggen.

Oorzaak: droogte waardoor er geen hydroelectriciteit is. En ondanks aanwezigheid van olie zijn er bijna geen oliegestookte centrales. Venezuela heeft heel veel groene stroom die duurzaam is maar die helaas niet voortdurend beschikbaar is.

Nu zijn er 'rollling blackouts' (4 uur per dag geen stroom op wisselende tijdstippen) gekomen bovenop de 'browning' (dan komt er maar 210 Volt uit het 230 Volt stopkontakt).
Venezuela introduces two-day week to deal with energy crisis
http://www.bbc.com/news/world-latin-america-36145184
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 41710
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Hugo Chavez overleden

Bericht door Mahalingam »

Als de inkoop van goederen duurder uitvalt dan de door de staat verplichte verkoopsprijs, dan gaat het slecht met de economie waar de Marxisten zich altijd zo geweldig tegenaan bemoeien. Nationalisering lost dan weinig op.
President Venezuela dreigt met inbeslagname fabrieken
De Venezolaanse president Nicolas Maduro heeft zaterdag gedreigd met de inbeslagname van fabrieken die door 'de burgers zijn stilgelegd'. Ook beval hij de arrestatie van ondernemers die 'het land saboteren'. Een dag eerder verlengde hij nog de noodtoestand in Venezuela.
[...]
De barre omstandigheden in het land zijn volgens Maduro te wijten aan 'buitenlandse agressie'. Dankzij de noodtoestand die door hem werd uitgeroepen, kan de regering gebruik maken van middelen uit de privésector om de voorziening van basisgoederen te garanderen. Volgens de president komt het gebrek aan voedsel en goederen door bedrijven en de Verenigde Staten, die een 'economische oorlog' voeren met Venezuela.
Het gevaar uit het buitenland. Dat wordt dan even opletten voor onze marine als de Venezolanen weer eens 'landingen op een kust' gaan oefenen eind mei.

http://www.volkskrant.nl/buitenland/pre ... ~a4301315/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 20930
Lid geworden op: zo sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Hugo Chavez overleden

Bericht door King George »

Als ze de inwoners van de Benedenwindse eilanden erbij nemen, mogen ze van mij deze eilanden hebben.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Mahalingam
Berichten: 41710
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Hugo Chavez overleden

Bericht door Mahalingam »

In Venezuela is het bier op. En er wordt geen nieuw bier gemaakt want de benodigde gerst moet uit het buitenland komen en daar is geen geld meer voor.
De inflatie over het afgelopen jaar is 200 %.
Maduro beschuldigt de ondernemers ervan onderdeel uit te maken van een internationaal complot om chaos in het land te creëren en de regering omver te werpen. Tijdens een pro-regering demonstratie zaterdag dreigde hij de fabriekseigenaren te arresteren en riep de bevolking op onproductieve bedrijven te bezetten. 'Jullie gaan me helpen de fabrieken te herstellen die door de bourgeoisie zijn plat gelegd', aldus de president.
http://www.volkskrant.nl/buitenland/met ... ~a4301701/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 41710
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Hugo Chavez overleden

Bericht door Mahalingam »

Lufthansa stopt met de drie keer per week vlucht naar Venezuela.
De reden: er mag alleen maar geld het land in en niet eruit.
"The reason for this is the difficult economic situation and the fact that is it is not possible to transfer foreign currency out of the country," the spokesman explained.
Currency controls in Venezuela make it impossible for airlines to convert their earnings into dollars and send the money abroad.
http://timesofindia.indiatimes.com/busi ... 490329.cms
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 41710
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Hugo Chavez overleden

Bericht door Mahalingam »

Toen de olie, de landbouw en de grote bedrijven genationaliseerd werden, duikelde de binnenlandse productie. Dat was niet erg want er kwamen veel oliedollars binnen om eten en de rest in het buitenland aan te kopen.
Nu zit er zwaar de klad in de olie-inkomsten en de eerste hongeroproeren beginnen. In de sloppenwijken zijn geen loslopende honden meer, die zijn opgegeten.
Schaarste is er al een paar jaar in Venezuela, maar nooit eerder waren er zo weinig producten en was de inflatie zo hoog. Het IMF berekende dat de inflatie dit jaar tot 500 procent en volgend jaar zelfs tot 1.600 procent kan oplopen. De sfeer in Caracas is veel grilliger dan voorheen en er zijn opvallend veel zwaarbewapende militairen op straat. Met enorme mitrailleurs houden ze de groeiende groep mensen voor de winkels nauwlettend in de gaten.
Hier een lang artikel over de toestand.
Honger drijft de Venezolanen tot plunderingen en wanhoop
http://www.nrc.nl/next/2016/06/17/honge ... -w-2700411

Hier zie je zo'n rij voor voedsel. Een militair bewaakt de orde.

Afbeelding

De vraag is: hoe lang kan het bewind nog vertrouwen op de soldaten? Want hun families hebben ook honger en schaarste.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 41710
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Hugo Chavez overleden

Bericht door Mahalingam »

Ze mochten even de grens over, maar moeten wel terugkeren.
Duizenden Venezolanen via geopende grens naar Colombia
In augustus 2015 sloot Venezuela de grens, maar hij werd zondag twaalf uur lang geopend om de voedselschaarste te verlichten.

De Venezolaanse regering heeft zondag besloten de grens met Colombia twaalf uur lang te openen. Venezolanen kunnen daardoor het buurland in om voedsel en medicijnen te kopen. Duizenden bewoners van de grensstreek hebben dat in de eerste uren daadwerkelijk gedaan, meldt persbureau AFP.

Vorige week braken zo’n 500 vrouwen al door de grensovergang om te proberen voedsel uit Colombia mee naar huis te nemen. Venezuela heeft te lijden onder een enorme economische crisis. Daardoor hebben veel gezinnen te weinig te eten.
[...]
Nu de nood zo hoog is, wordt Venezuela steeds gewelddadiger en wordt er veel geplunderd. Er zijn talloze ontvoeringen voor losgeld en zelfs moorden. Het IMF berekende dat er dit jaar tot wel 500 procent inflatie kan zijn. Mensen moeten in de rij liggen voor de supermarkt om het beetje voedsel dat er is te kunnen bemachtigen.
http://www.nrc.nl/nieuws/2016/07/10/dui ... or-voedsel
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 41710
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Hugo Chavez overleden

Bericht door Mahalingam »

Hier zie je het effect van 720% inflatie bij de slager:
Afbeelding
Een stijging naar 1600% wordt nog dit jaar verwacht.
Hoe is het zo gekomen?
Een artikel in Trouw legt het uit.
Wat de verkoopstop van de Big Mac over Venezuela zegt
McDonalds schrapte de iconische burger deze week van het menu. Er is te weinig bloem om de broodjes te bakken. Het probleem is tijdelijk, zegt de fastfoodketen, die klanten wijst op de andere burgers, nuggets en frietjes die nog wel zijn te krijgen.
http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenla ... zegt.dhtml
Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 41710
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Hugo Chavez overleden

Bericht door Mahalingam »

Ik vrees voor het leven van de katten en honden. Die zijn in geval van hongersnood eetbaar.
Honger in Venezuela: paard in dierentuin geslacht
Venezuela kampt op dit moment met een grote economische crisis en daaruit voortvloeiende voedselschaarste. Dat de honger echt groot is, werd pijnlijk duidelijk in de dierentuin van Caracas. Daar troffen de verzorgers woensdag het karkas van een paard aan.

Onbekenden hadden het hek vernield en het beest geslacht 'om het vlees mee te nemen', aldus een officier van justitie. Eerder deze maand zouden er ook al schapen uit de dierentuin zijn gestolen.

Niet alleen de Venezolanen lijden onder de tekorten, de dieren in Caricuao Zoo evenzeer. Een vertegenwoordigster van de medewerkers klaagde enkele dagen geleden steen en been over het gebrek aan voer voor de dieren in het 630 hectare grote park. Er zijn er al vijftig doodgegaan door ondervoeding. Dieren krijgen bijvoorbeeld dingen die ze normaal nooit eten, zoals mango's en courgette. Volgens een medewerker van de dierentuin zijn er ook dieren die al twee weken niets gegeten hebben.

Minister van Milieu Ernesto Paiva ontkent dat gebrek aan voeding de reden voor de hoge sterftecijfers in de dierentuin is.
http://www.ad.nl/buitenland/honger-in-v ... ~a037c8df/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

mercator
Berichten: 19152
Lid geworden op: do nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Hugo Chavez overleden

Bericht door mercator »

Mahalingam schreef:Ik vrees voor het leven van de katten en honden. Die zijn in geval van hongersnood eetbaar.
Oei dat belooft voor Franstalig België zodra de centen uit Vlaanderen wegblijven. Dan zullen de Walen hun katten en honden moeten opeten in hun socialistische paradijs, net zoals in Venezuela.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Mahalingam
Berichten: 41710
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Hugo Chavez overleden

Bericht door Mahalingam »

In ons buurland Venezuela is alles zo goed als op.
In Venezuela is vrijwel alles op
  • „Cement is het belangrijkste materiaal voor ons bedrijf, het is genationaliseerd door de regering. Het beetje dat nog geproduceerd wordt, gaat eerst naar projecten van de overheid. De enige manier om aan cement te komen is via de zwarte markt, voor woekerprijzen.”
De eigen productie is onder het socialistische bewind van president Nicolás Maduro en diens voorganger, de charismatische leider Hugo Chavez, ingestort toen vrijwel de hele economie genationaliseerd werd. Gevolg is dat er te weinig geld is voor de import van voedsel en medicijnen.
[...]
Begin juli plaatste president Maduro de verspreiding van voedsel en medicijnen onder toezicht van het machtige leger. Maduro beschuldigt zijn tegenstanders, onder wie particuliere producenten en oppositiepartijen, ervan opzettelijk de voedselproductie te bemoeilijken. „Jullie proberen een economische oorlog tegen Venezuela te voeren”, luidt via de staatsmedia zijn verwijt.

Polar, een van de weinige nog particuliere voedselproducenten, kreeg al een waarschuwing: Maduro dreigde de directeur op te sluiten toen het bedrijf de productie sterk moest inperken wegens gebrek aan grondstoffen. Onlangs stopte de laatste buitenlandse multinational in Venezuela, het Amerikaanse Kimberly-Clark (luiers en tissues), omdat de grondstoffen op waren.
[...]
Zwaarbewapende militairen controleren nu kippen op boerderijen en inspecteren productiebedrijven. Olie-expert Romero: „Door de militairen te laten beslissen over voedsel en medicijnen, krijgt het leger steeds meer macht. Dat kan gevaarlijk zijn.” Ervaring met het machtige leger heeft Brants ook.
  • „Als ik cement op de zwarte markt wil kopen, moet ik connecties hebben binnen het leger. Het zijn de militairen die er in handelen, alleen zij verkopen het.”
http://www.nrc.nl/nieuws/2016/07/31/sch ... 3-a1514110
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 41710
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Hugo Chavez overleden

Bericht door Mahalingam »

Er is honger in het land. Een symptoom daarvan:
Honderden hongerige honden zwerven rond in de Venezolaanse hoofdstad Caracas, op straat gezet door families die zelf nauwelijks het hoofd boven water kunnen houden. Door de hevige economische crisis, mede veroorzaakt door de lage olieprijs, en een inflatie die dit jaar op 480 procent uitkomt, heerst er een groot gebrek aan voedsel en medicijnen in het land. Laat staan dat er geld is voor hondenvoer.
http://www.nrc.nl/nieuws/2016/09/08/gee ... r-a1520339
Wordt de hongersnood erger dan zullen die honden in de pot verdwijnen.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 41710
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Hugo Chavez overleden

Bericht door Mahalingam »

De honderd staatshoofden die waren uitgenodigd voor de zeventiende vergadering van de Beweging van Niet-Gebonden Landen, dit weekend in Venezuela, hebben het grotendeels laten afweten: slechts twaalf lidstaten kwamen.
...er waren voornamelijk trouwe vrienden van de socialistische president Nicolas Maduro gekomen. Onder hen de Zimbabweaanse president Mugabe, de Iraanse president Rouhani en hooggeplaatste functionarissen uit Cuba.

President Maduro hoopte dat de bijeenkomst op zijn grondgebied hem weer meer internationale steun zou opleveren. „De economische aanval tegen Venezuela door de Verenigde Staten is een aanval tegen ons allemaal. Ze proberen ons weer afhankelijk te maken, opnieuw te koloniseren”, aldus Maduro tijdens de bijeenkomst. Maar naarmate het olierijke Venezuela verder afglijdt, raakt het land juist meer geïsoleerd.
http://www.nrc.nl/nieuws/2016/09/18/bra ... 3-a1522077
Vorige week dreigde Mercosur, het handelsblok van Argentinië, Paraguay, Uruguay en Brazilië, waar ook Venezuela lid van is, het land met schorsing als de mensenrechten niet verbeteren en als de handelsregels niet worden versoepeld. De autoritaire president Maduro heeft nog tot 1 december om aan de gestelde eisen te voldoen, anders wordt Venezuela uit de Mercosur gezet.
De hyperinflatie loopt dit jaar al tegen de 700 procent (kan nog hoger worden, het jaar is nog niet voorbij) en het Internationaal Monetair Fonds voorspelt dat deze volgend jaar zal oplopen tot 1.600 procent.
het lijkt Zimbabwe wel.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 41710
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Hugo Chavez overleden

Bericht door Mahalingam »

In het parlement hebben de socialisten het niet meer voor het zeggen. Dat komt door verkiezingen. Overal elders in het land hebben de socialisten het wel voor het zeggen.
Dus toen het parlement vergaderde over een referendum om de president af te zetten, kwamen zo'n 200 gestaalde kaders van de Partij langs om dit te stoppen. Met succes want de bewaking volgt de orders op van de president.
Demonstranten bestormen parlementsgebouw in Venezuela
Een dag vol verhitte discussie in het parlement kwam tot een abrupt einde toen de tientallen aanhangers van Maduro het regeringsgebouw bestormden. Hoe de demonstranten het zwaar bewaakte gebouw binnen wisten te komen is onduidelijk.

De hele gang van zaken was volgens de oppositie een perfecte illustratie van hun bestaande klacht dat er in Venezuela al lang geen sprake meer is van een democratie.
'Het kan niet zo zijn dat parlementsleden die door 7,5 miljoen mensen zijn gekozen het zwijgen wordt opgelegd door 300 schreeuwende demonstranten', aldus de oppositie.

De demonstranten vertrokken weer toen de leider van de socialistische partij daar uitdrukkelijk om verzocht.
http://www.volkskrant.nl/buitenland/dem ... ~a4401273/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 41710
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Hugo Chavez overleden

Bericht door Mahalingam »

De inflatie zal dit jaar ergens tussen de 200 en de 1500 % bedragen. We weten het niet, de cijfertjes houdt de regering onder de rode baret.
At a delicatessen counter in eastern Caracas, Humberto Gonzalez removes slices of salty white cheese from his scale and replaces them with a stack of bolivar notes handed over by his customer. The currency is so devalued and each purchase requires so many bills that instead of counting, he weighs them.
[...]
“When they start weighing cash, it’s a sign of runaway inflation,” said Jesus Casique, financial director of Capital Market Finance, a consulting firm. “But Venezuelans don’t know just how bad it is because the government refuses to publish figures.”
Groter dan 100 bolivar zijn de biljetten niet. Hun waarde is amper een 5 dollarcent.
Maar er worden nieuwe gedrukt van 500, 100, 5000, 10.000 en 20.000 bolivar.
Bijeffect:
"And whereas only two years ago a typical ATM was restocked every few days, now it occurs every few hours."

http://www.bloomberg.com/news/articles/ ... ghing-them
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Plaats reactie