Futuristische ontwikkelingen

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50366
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Futuristische ontwikkelingen

Bericht door Pilgrim »

In verband met het naderende robottijdperk en opzienbarende technologische ontwikkelingen open ik hier een nieuwe topic. Hier komt alvast de eerste post.
3D geprinte auto rijdt 4500 km op volle tank

Visionair: Germen op 9 maart 2013

Ongelofelijk maar waar: met een enkele tank brandstof dwars door Amerika rijden. Ook deze nieuwe doorbraak vindt plaats met behulp van 3D-printers. Komt het tijdperk van overvloed, dat cornucopianen als Ray Kurzweil voorspellen er nu eindelijk aan?

Bij lage snelheden is het brandstofverbruik van een auto evenredig aan het gewicht. Maar hoe krijg je het gewicht omlaag zonder een compromis te hoeven sluiten wat betreft veiligheid? Het antwoord: met een 3D-printer. De URBEE 2 zal in staat zijn met een volle tank van 45 liter heel Amerika door te rijden. 3d-printgigant Stratasys leverde de printer, KOR EcoLogic leverde in samenwerking met Stratasys-dochter RedEye On Demand het ontwerp en de technische uitvoering. Het chassis van auto’s bestaat doorgaans uit honderden onderdelen. Het chassis van dit ontwerp bevat slechts veertig losse onderdelen, die alle geprint kunnen worden uit ABS, een thermoplastisch plastic materiaal. Wel moet de motor, batterij en dergelijke nog uit andere bronnen betrokken worden. Het kleine aantal losse onderdelen maakt de uitvoering vrijwel naadloos, waardoor een extreem lage drag-coëfficiënt wordt gehaald: 0,15 en de luchtweerstand dus sterk daalt. Ter vergelijking: een rijdende kubus scoort 1, een bol 0,5.

Afbeelding
Urbee-1

Hoewel het gewicht slechts de helft is van een conventionele auto, is de bescherming tegen botsingen even groot, vanwege de sterkte van het materiaal waaruit de auto wordt geprint. Het lage gewicht leidt ook tot een extreem laag brandstofverbruik. De bouwers plannen een autorit van Los Angeles, aan de Stille Zuidzee, naar New York City aan de oostkust, op een volle tank met rond de 45 liter benzine. Dit komt neer op een afstand van 4500 km en dus een brandstofverbruik van 1:100. De proef zal worden uitgevoerd met het niet erg milieuvriendelijke bioethanol.

Met deze proef wil Stratasys aantonen dat ook grote oplages hoogwaardige producten kunnen worden geproduceerd met 3D-printers. Uiteraard met de bedoeling om veel 3D-printers te kunnen verkopen aan fabrikanten over de gehele wereld. Het tijdperk van grote overvloed komt steeds dichterbij.

Bronnen:
o.a. Wired, Stratasys comm.

http://www.visionair.nl/techniek-2/3d-g ... olle-tank/
Laatst gewijzigd door Anonymous op di mar 12, 2013 2:20 pm, 3 keer totaal gewijzigd.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50366
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Futuristische ontwikkelingen

Bericht door Pilgrim »

Sociaal intelligente robots: droom of werkelijkheid?

Geschreven op 01 juli 2012 door Marleen de Roode

Afbeelding

Er is geen twijfel over mogelijk: robots worden steeds slimmer en gaan in de toekomst steeds meer taken van de mens overnemen. Dat er al robots bestaan die u een glaasje water kunnen brengen is niets nieuws maar een robot waar u een gesprek mee kunt voeren wel.

Tijdens de boekpresentatie van Overal robots. Automatisering van de liefde tot de dood waren sommigen toch nog sceptisch. Zo dacht iemand dat robots nooit sociaal intelligent konden worden. “Een robot stamt niet af van apen, mensen wel”. Ook waren mensen bang dat robots in onze samenleving zouden leiden tot desocialisering. Dr. Matthijs Pontier, werkzaam aan de Vrije Universiteit Amsterdam denkt dat dit wel mee zal vallen. “Ik denk niet dat robots leiden tot desocialisering. Als robots zich sociaal-emotioneel menselijk gedragen, waarom zouden we dan onze menselijke vaardigheden verliezen? Sterker nog, robots worden succesvol toegepast om mensen met autisme meer sociaal vaardig te maken,” vertelt hij in een interview aan Scientias.nl. Pontier ontwikkelde een model dat robots sociale intelligentie geeft en is nu bezig met een model dat hen moreel kan laten redeneren. “Een sociaal intelligente robot kan wel degelijk werkelijkheid worden”.Wat dacht u toen u deze robot voor het eerst zag? Dacht u niet eerst aan een mens? Dat is helemaal niet zo vreemd; er zijn meerdere mensen die dit dachten. Philip lijkt zeer echt, maar schijn bedriegt: zodra hij begint te praten valt u op dat er iets niet klopt en dat kan u letterlijk rillingen bezorgen. “De zogeheten Uncanney Valley theorie” vertelt Pontier. “Als mensen iets zien dat op een mens lijkt maar toch ook weer niet, dan vinden zij dit beangstigend. Iets wat duidelijk niet tot onze soort behoort, vinden zij niet eng. Er is nog sprake van een duidelijke ‘mismatch’ tussen mensen en humanoïde robots. Deze laatste hebben al een menselijk uiterlijk, maar gedragen zich er niet naar en dat bezorgt velen de koude rillingen.” Pontier werkt sinds kort samen met Hanson Robotics. Samen willen zij binnen een paar jaar de modellen van Pontier op Philip K. Dick aansluiten.

Sociale intelligentie
Het ene model, dat Pontier schreef tijdens het behalen van zijn doctoraat, herkent gezichtsuitdrukkingen en emoties. Om dit te testen liet hij een aantal proefpersonen een speeddate uitvoeren met het model, dat was ingebouwd in een poppetje op de computer. Zowel de persoon als het poppetje kon kiezen tussen een aantal antwoorden bij het beantwoorden van een vraag die de ander stelde. Het poppetje leek de persoon die voor hem zat aardig te begrijpen. “Hij herkent een bepaalde emotionele lading. Wanneer de persoon onaardig deed, koos hij voor een ander antwoord dan wanneer hij of zij wel aardig deed.” Proefpersonen konden in het experiment niet onderscheiden of het poppetje bestuurd werd door het model of een echt persoon. Het model slaagde dus voor de Turing Test.

Morele redenatie
Een ander model waar Pontier op dit moment nog mee bezig is, moet robots in de toekomst de mogelijkheid geven om moreel te redeneren. Dit is belangrijk voor bijvoorbeeld robots in de zorg of in het leger. “Om robots de levenskwaliteit van mensen te laten verbeteren, is het belangrijk dat zij moreel besef krijgen en afwegingen kunnen maken,” vertelt hij. Het is Pontier al gelukt om bepaalde vormen in het model te krijgen. “Een voorbeeld is wanneer een patiënt zijn medicijnen niet wil innemen. De robot moet dan vervolgens beslissen of hij de arts erbij haalt of niet.” Het model kan ook nuttig zijn voor robots in het leger. “Ik ben van mening dat robots pas op mensen mogen schieten wanneer zij moreel besef hebben en niet eerder.”

Afbeelding
Het gezicht van robot Philip K. Dick. Foto gemaakt door Philip K. Dick Android Project.

Menselijke eigenschappen
In het eerdere artikel vroeg Scientias.nl zich af of de illusie van sociale intelligentie niet al genoeg is. Huisdieren geven ons die illusie al, waarom zouden we dan een robot in huis willen? Zullen wij hetzelfde van een robot accepteren als van een huisdier? Pontier denkt van wel. “Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat mensen al snel menselijke eigenschappen projecteren in dode voorwerpen, zoals een computer, een auto of een tamagotchi, net zoals ze dat inderdaad in (levende) dieren doen. Hierdoor zal een illusie van sociale intelligentie al snel door mensen ervaren worden als dat de robot hen ‘echt’ begrijpt.”

Vertrouwen
Toch kan een samenleving met robots mogelijk best beangstigend zijn. U zal dan vertrouwen moeten hebben in een machine en niet in een mens, die weet wat hij doet. Pontier denkt dat mensen snel over dit probleem heen kunnen stappen. “Denk maar aan een wasmachine. In het begin controleert u of hij wel echt schoonmaakt. Maar op een gegeven moment stopt dat en heeft u er vertrouwen in.” Een ander recent voorbeeld is de Google auto. Deze volledig autonome auto gaat binnenkort de weg op in de Verenigde Staten. “Mensen kunnen bang zijn voor een wereld die gedomineerd wordt door machines. Ik denk niet dat dit gaat gebeuren, maar we moeten er wel goed over nadenken.”

Voor nu zijn er al wel robots op de markt die uw huis stofzuigen of het gras maaien. Volgens Pontier worden ze steeds populairder. “Er is al veel enthousiasme, ondanks dat de techniek nog veel verbeteringen nodig heeft. Binnen een paar jaar komen er ook robotkatjes op de markt voor kinderen en zullen de schoonmaakrobots flink zijn verbeterd. Ook wordt er gewerkt aan softwarerobots, die uw financiële administratie doen en een koelkast die zelf de voorraad bij houdt en boodschappenlijstjes maakt. Het is maar net waar je aan denkt bij een robot.” Toch zullen we nog even moeten wachten op volledig menselijke robots mét niet te onderscheiden sociale intelligentie. “Dat duurt nog wel een paar decennia, maar ik ben ervan overtuigd dat het kan en dat ga ik bewijzen!”

http://www.scientias.nl/sociaal-intelli ... -kan/65867
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8211
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Futuristische ontwikkelingen

Bericht door xplosive »

Er wordt ook aan gewerkt om het mogelijk te maken om levende menselijke organen te 3D-printen :

Researchers Developing 3D Printer & ‘Bio-Ink’ to Create Human Organs
A unique multi-arm bioprinter is helping researchers develop and refine the 3D bioprinting of a glucose-sensitive pancreatic organ that can be grown in a lab and transplanted anywhere inside the body to regulate the glucose level of blood. This multi-arm capability offers a time-saving advantage when attempting to print a human organ because one arm of the bioprinter can be used to create blood vessels while the other arm is creating tissue-specific cells in between the blood vessels.

This is only one of numerous 3D printing projects in the University of Iowa College of Engineering’s Advanced Manufacturing Technology (AMTecH) laboratories. AMTecH was set up to design, create, and test—both virtually and physically—a wide variety of electromechanical and biomedical components, systems and processes. Currently, the group is working on projects ranging from printed circuit boards for automobiles and aircraft to replacement parts for damaged and failing human organs and tissue.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8211
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Futuristische ontwikkelingen

Bericht door xplosive »

Hier nog iets over de ontwikkeling van de rekenkracht van computers :

Afbeelding
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
Gebruikersavatar
op z'n kop
Berichten: 326
Lid geworden op: za jul 16, 2011 8:38 pm

Re: Futuristische mogelijkheden

Bericht door op z'n kop »

Explosive
Hier nog iets over de ontwikkeling van de rekenkracht van computers :
Graag wil ik toch een stukje geschiedenis van het rekenwonder aanbieden:
In 1920 kwam de Tabulator op de markt, een machine die ponskaarten kon printen. In 1924 werd het systeem gebruikt om de gegevens van 26 miljoen arbeiders op te slaan, in het kader van de Social Security Act van Franklin Roosevelt. Uiteraard werden ook -mechanische- ponskaartleesmachines ontwikkeld. Het deel van de organisatie dat onder de naam Hollerith opereerde, was echter ook verantwoordelijk voor de ponskaartsystemen in de concentratiekampen in nazi-Duitsland. IBM werkte dus samen met nazi-Duitsland, hetgeen een zwarte bladzijde uit de geschiedenis van het bedrijf was.
De vraag of de futuristische mogelijkheden op een voor ieder beschaafde manier aangewend gaan worden blijft een raadsel
Misschien is het niet te laat bij te leren en aan te nemen wat gegeven wordt, geloof en geld. Weten en vergeten.
An evil exists that threatens every man, woman and child of this great nation. We must take steps to ensure our domestic security and protect our homeland.A.H./ Bush./ ?
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8211
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Futuristische ontwikkelingen

Bericht door xplosive »

AI system diagnoses illnesses better than doctors
An artificial intelligence system developed by researchers at Indiana University can diagnose illnesses and prescribe courses of treatment significantly better than a human doctor, the university said Monday.

Using a computerized decision making processes similar to IBM’s wiz computer “Watson” that won the game show “Jeopardy,” researchers plugged in big medical data sources and tasked it to simulate treatment outcomes for 500 patients, most of whom suffered from clinical depression and at least one other chronic condition, like high blood pressure or diabetes.

Using data from actual patient-doctor treatment sessions, computer science assistant professor Kris Hauser and Ph.D. student Casey C. Bennett compared real-life outcomes to simulated treatment regiments and found their computer was nearly 42 percent better at diagnosing illnesses and prescribing effective treatments than human doctors.

Better still, researchers said the accuracy in diagnosis and treatment could reduce health care costs by getting it right the first time. Bennett and Hauser’s models said their computer diagnosis would have provided a 58.5 percent cost savings “per unit of health outcome” versus treatment as usual by a doctor.

While the research is exciting, Bennett and Hauser have some serious competition on the horizon. IBM’s own “Watson” was recently tasked to work with health insurer WellPoint and the Memorial Sloan-Kettering Cancer Center in New York to improve treatment outcomes for cancer patients. One day soon, doctors may even rely upon computers of this sort to model alternative diagnoses and treatment options, giving patients more choice and reliability in health care.

In other words, big data’s emergence in consumer medicine is just beginning.

“Even with the development of new AI techniques that can approximate or even surpass human decision-making performance, we believe that the most effective long-term path could be combining artificial intelligence with human clinicians,” Bennett said in an advisory. “Let humans do what they do well, and let machines do what they do well. In the end, we may maximize the potential of both.”
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
Gebruikersavatar
op z'n kop
Berichten: 326
Lid geworden op: za jul 16, 2011 8:38 pm

Re: Futuristische verwikkelingen

Bericht door op z'n kop »

“Even with the development of new AI techniques that can approximate or even surpass human decision-making performance, we believe that the most effective long-term path could be combining artificial intelligence with human clinicians,” Bennett said in an advisory. “Let humans do what they do well, and let machines do what they do well. In the end, we may maximize the potential of both.”
Allemaal leuk en aardig, maar het is natuurlijk wel zo dat het menselijk lichaam net zo ziek kan worden als "machine intelligence" bevattelijk is voor bugs.
Gaan ze eenmaal in elkaar verweven worden, wordt het nog een heel werk het totaalplaatje(mens en machine) weer "gezond" te maken.
Ik moet hiermee met Mercator instemmen: "Laat de wereld toch met rust."
Misschien is het niet te laat bij te leren en aan te nemen wat gegeven wordt, geloof en geld. Weten en vergeten.
An evil exists that threatens every man, woman and child of this great nation. We must take steps to ensure our domestic security and protect our homeland.A.H./ Bush./ ?
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8211
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Futuristische verwikkelingen

Bericht door xplosive »

op z'n kop schreef:Allemaal leuk en aardig, maar het is natuurlijk wel zo dat het menselijk lichaam net zo ziek kan worden als "machine intelligence" bevattelijk is voor bugs.
Er zitten nu nog teveel mensen tussen. Zodra machines zelfscheppend, zelfcorrigerend, zelfsocialiserend en zelfreparerend zullen zijn, dan kunnen ze niet meer door menselijke fouten ontregeld worden. Pas als er werkelijk geen mens meer aan te pas hoeft te komen om machines hun werk te laten doen en machines zelfstandig nieuwe en betere generaties machines kunnen bouwen, pas dan kan het aantal bugs significant verminderen. Dat wordt deze eeuw nog wel werkelijkheid.

Afbeelding
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
Gebruikersavatar
op z'n kop
Berichten: 326
Lid geworden op: za jul 16, 2011 8:38 pm

Re: Futuristische ontwikkelingen

Bericht door op z'n kop »

Xplosive
Zodra machines zelfscheppend, zelfcorrigerend, zelfsocialiserend en zelfreparerend zullen zijn, dan kunnen ze niet meer door menselijke fouten ontregeld worden. Pas als er werkelijk geen mens meer aan te pas hoeft te komen om machines hun werk te laten doen en machines zelfstandig nieuwe en betere generaties machines kunnen bouwen, pas dan kan het aantal bugs significant verminderen.
Omgekeerd "zien" machines dan de tekortkomingen van ons mens. En in de machines hun ogen gaan ze dus de mens modificeren en geven de mens kwaliteiten die de oorspronkelijke mens laat verbleken en dus ook een "evil schaduw" wordt van de nieuw gecreeerde mens. Dat vind ik geen verbetering maar een verbastering van het mens-zijn.
Misschien is het niet te laat bij te leren en aan te nemen wat gegeven wordt, geloof en geld. Weten en vergeten.
An evil exists that threatens every man, woman and child of this great nation. We must take steps to ensure our domestic security and protect our homeland.A.H./ Bush./ ?
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8211
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Futuristische ontwikkelingen

Bericht door xplosive »

Ook al zijn er straks machines die qua kennis en kunde zelfs de briljantste mensen op elk vlak kunnen overtreffen, dan wil dat nog niet zeggen dat je zulke superieure machines moet laten dicteren hoe mensen hun leven moeten leiden. Die machines zouden mijns inziens hooguit ingezet kunnen worden om menselijke criminaliteit te helpen bestrijden en/of voorkomen. Ook al zijn machines straks superieur aan mensen, ze mogen de status van dienstknechten voor mensen niet overstijgen.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
Gebruikersavatar
Monique
Berichten: 8854
Lid geworden op: ma apr 14, 2003 2:14 pm

Re: Futuristische ontwikkelingen

Bericht door Monique »

Ik ben blij dat ik niet meer mee zal maken dat mensen in hun cocon liggen te slapen en robots de wereld bevolken en beheersen.
Amorele atheistische nitwit
Gebruikersavatar
op z'n kop
Berichten: 326
Lid geworden op: za jul 16, 2011 8:38 pm

Re: Futuristische ontwikkelingen

Bericht door op z'n kop »

xplosive schreef:Ook al zijn er straks machines die qua kennis en kunde zelfs de briljantste mensen op elk vlak kunnen overtreffen, dan wil dat nog niet zeggen dat je zulke superieure machines moet laten dicteren hoe mensen hun leven moeten leiden. Die machines zouden mijns inziens hooguit ingezet kunnen worden om menselijke criminaliteit te helpen bestrijden en/of voorkomen.
Zij (de machines) doen het nu al, ze maken de mens overbodig. Het bewerken van een gigantisch stuk land behoeft nauwelijk menselijk arbeid meer, geen genot in het verbouwde product en geen tientallen gezinnen die het land vererven. Dat maakt het nutteloos overschot aan mensen alleen maar grote volgens mij..
Misschien is het niet te laat bij te leren en aan te nemen wat gegeven wordt, geloof en geld. Weten en vergeten.
An evil exists that threatens every man, woman and child of this great nation. We must take steps to ensure our domestic security and protect our homeland.A.H./ Bush./ ?
Gebruikersavatar
op z'n kop
Berichten: 326
Lid geworden op: za jul 16, 2011 8:38 pm

Re: Futuristische ontwikkelingen

Bericht door op z'n kop »

Monique schreef:Ik ben blij dat ik niet meer mee zal maken dat mensen in hun cocon liggen te slapen en robots de wereld bevolken en beheersen.
Ik ook, zeker weten, we hebben straks totaal geen controle meer en mogen alleen nog neuken als het mag of een voorbehoedmiddel gebruiken.
Om het erbij te laten en voor afleiding bied ik een docu uit 2012 aan.http://youtu.be/KC1zcixPaQA
Toch nog maar een extra toevoeging voordat "ufo en ontvoering" als belachelijk worden gezien.
"Ufo" is gelijk aan machine en "Ontvoering" de naar binnen gekeerde frustratie, veel, heel veel is actueel.
Laatst gewijzigd door op z'n kop op di mar 12, 2013 5:21 pm, 2 keer totaal gewijzigd.
Misschien is het niet te laat bij te leren en aan te nemen wat gegeven wordt, geloof en geld. Weten en vergeten.
An evil exists that threatens every man, woman and child of this great nation. We must take steps to ensure our domestic security and protect our homeland.A.H./ Bush./ ?
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77983
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Futuristische ontwikkelingen

Bericht door Ariel »

op z'n kop schreef:
Ik ook, zeker weten, we hebben straks totaal geen controle meer en mogen alleen nog neuken als het mag of een voorbehoedmiddel gebruiken.
Kom nou zeg. :rolleyes: Hou op. Robots zijn geen moslims hoor, en waar jij bang voor bent zal nooit gebeuren.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8211
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Futuristische ontwikkelingen

Bericht door xplosive »

Vliegende spionnen voor iedereen te koop om ieders huiskamer te kunnen binnenvliegen zodat iedereen iedereen kan bespioneren :De volgende stap is spionerende robotinsecten met ingebouwde cameraatjes te koop als kinderspeelgoed.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
Mahalingam
Berichten: 42889
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Futuristische ontwikkelingen

Bericht door Mahalingam »

De politie krijgt volgend jaar Star Trek uniformen.
En hun nieuwe bijnaam zal worden "geelstrepers".

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77983
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Futuristische ontwikkelingen

Bericht door Ariel »

Hier wacht ik op. icon_thumbup.gif

Afbeelding

Russische uitvinder Vadim Kibardin werkt met zijn bedrijf aan een futuristische, zwevende muis. Deze zou met name geschikt zijn voor mensen met RSI-klachten.

Normaal gesproken wordt Repititive Strain Injury (RSI) veroorzaakt door druk op bepaalde zenuwen in de pols. Deze druk is minder bij de ‘Bat’ (‘vleermuis,’ zoals het prototype van de muis heet), omdat deze samen met je hand in de lucht zweeft.

De muis is draadloos en zweeft zo’n tien millimeter boven de muismat, wat mogelijk wordt gemaakt door magneten. In totaal hangt de muis dan 40 millimeter boven het tafelblad.

De gadget is nog in de projectfase. Wanneer (en of) het product op de markt komt, is nog niet bekend.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Mahalingam
Berichten: 42889
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Futuristische ontwikkelingen

Bericht door Mahalingam »

Ooit was er een muisarm epidemie. Die is voorbij. waarom weet ik niet.
Nu komt er een epidemie van nekklachten. Vanwege die tablet-PC's, smart-phones en zo met aanraakbediening.
Vorige week heb ik een elleboog stukje op mijn trui genaaid: mijn rechter arm, mijn muisarm .
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8211
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Futuristische ontwikkelingen

Bericht door xplosive »

IBM Predicts: Cognitive Computers That Feel And Smell, Within The Next Five Years
The computing giant's annual list of technology predictions for the next five years foresee computers that can taste, see, smell, hear, and touch.

At the end of each year, IBM releases its “5 in 5”--five technology predictions that IBM researchers foresee coming to fruition within the coming five years. These predictions are based on everything from emerging market trends to cultural and social behaviors to actual technologies IBM has incubating in its many labs. And if this year’s predictions are to be believed, many computational systems--from your tablet and laptop to your smartphone--are about to get a lot more sensory, learning to see, hear, touch, taste, and smell in their own digital ways.

Welcome to the era of cognitive systems, IBM’s researchers say. “Cognitive computing systems will help us see through complexity, keep up with the speed of information, make more informed decisions, improve our health and standard of living, enrich our lives and break down all kinds of barriers—including geographic distance, language, cost and inaccessibility,” the company says in a press release.

How? By mimicking the senses. IBM predicts that things like computer vision will revolutionize computing, particularly through health care where images like MRIs and CT scans won’t just be used by individual doctors to diagnose specific patients, but to find trends and meaning within huge volumes of medical image data. Where sound is concerned, IBM believes distributed sensor systems will begin to capture and analyze sound in new and meaningful ways (by assigning relevance to the inaudible characteristics of sounds waves, for instance) to do all kinds of things, from testing materials for weak spots to deciphering baby talk (no joke). Likewise, computers will have a sense of smell. Computers like your smartphone will be able to diagnose illnesses based on biomarkers on your breath, helping to aggregate epidemiological data and keep health authorities out in front of outbreaks.

Perhaps most interesting, though, are IBM’s visions of computers that can taste and feel. Where food is concerned, IBM more or less predicts the end of the chef who creates flavor pairings by intuition. IBM is already working on a system that “experiences” flavor compounds and uses that data to create flavor pairings and recipes at a very fundamental level, based on both food chemistry and human psychology. “In five years a computer system will know what I like to eat better than I do,” says Dr. Lav Varshney, research scientist in IBM’s Services Research branch.And then there’s the sense of touch, which IBM thinks will become something we experience through our smartphone screens. Using specially tuned vibrations, it is already possible to create the sensation of textures that aren’t there. What we lack is a “dictionary of textures,” a kind of lexicon of vibrational patterns that allow us to generate virtually any texture sensation that we want. IBM predicts that we will create this--and is in fact working on doing so--and that it will create a whole new online experience. Think: the ability to feel the texture of a shirt you are shopping for online through the screen of your smartphone.

If any of this sounds far-fetched, it is. And IBM’s track record at predicting the future isn’t flawless. In its own accounting of its success, there are years (particularly 2011 and 2009) where its predictions have not yet borne fruit--though the five-year clock hasn’t run out on those predictions yet. Others, like real-time speech translation (2006), near-field communication payment technology for cell phones (2007), driver-assist technologies like self-parking and voice-activated commands (2007), and consumer market mind-reading devices (2011) have all proven true to some degree.

Judging purely from IBM’s previous record, at least some of the technologies described above should be on the five-year horizon. Siri suddenly seems quaint by comparison.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 77983
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Futuristische ontwikkelingen

Bericht door Ariel »

The computing giant's annual list of technology predictions for the next five years foresee computers that can taste, see, smell, hear, and touch
Ik wil ook een computer die naar me kan luisteren. Als ik dan zeg..." Nee idoot, ik wil geen account for dat of dat aanmaken, maar ik wil wel bij die informatie komen , "dat die computer dan zegt.... "Sorry, natuurlijk meesteres tot uw orders "

Gisteren heb ik mijn nieuwe computer geinstaleerd ( met windows 8) en dat ging niet zonder scheldwoorden. Ik ben niet een type die boekjes met gebruiksaanwijzingen wil lezen. Ik zoek het zo wel uit, en vandaar dat ik vanacht 20 minuten gezocht heb hoe ik de computer uit kon zetten. Nou ja, het is gelukt, en ik begin windows 8 nu een beetje onder de knie te krijgen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.
Gebruikersavatar
Scarlatti
Berichten: 5299
Lid geworden op: vr mei 09, 2008 10:12 pm

Re: Futuristische ontwikkelingen

Bericht door Scarlatti »

Ariel schreef:
The computing giant's annual list of technology predictions for the next five years foresee computers that can taste, see, smell, hear, and touch
Ik wil ook een computer die naar me kan luisteren. Als ik dan zeg..." Nee idoot, ik wil geen account for dat of dat aanmaken, maar ik wil wel bij die informatie komen , "dat die computer dan zegt.... "Sorry, natuurlijk meesteres tot uw orders "

Gisteren heb ik mijn nieuwe computer geinstaleerd ( met windows 8 ) en dat ging niet zonder scheldwoorden. Ik ben niet een type die boekjes met gebruiksaanwijzingen wil lezen. Ik zoek het zo wel uit, en vandaar dat ik vanacht 20 minuten gezocht heb hoe ik de computer uit kon zetten. Nou ja, het is gelukt, en ik begin windows 8 nu een beetje onder de knie te krijgen.
wie wèl? haha mijn LG afstandsbediening vd tv doet t niet meer op mijn slk god wat een ellende, moet ik met die wrakke knie het aan en uit knopje met de hànd bedienen, m.a.g. dat ik dus midden in de nacht wakker word van die tv hahahhahaha
windows 8 installeren??? EG NIE haha wat is dat trouwens met dat gedoe v hotmail met skype en zo combineren, ik deed dat en kon gelijk NIX meer vinden heb dus gelukkig een herstelpunt gevonden en alles s weer bij t oude... pfff
Islam=LEVENSBEDREIGEND

'LOQUENDI LIBERTATEM CUSTODIAMUS'
Laten wij waken over de vrijheid van het spreken... (Pim Fortuyn 1948-2002)
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8211
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Futuristische ontwikkelingen

Bericht door xplosive »

Technieken om mensen en voorwerpen onzichtbaar te maken bestaan al en worden geperfectioneerd :

Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 8211
Lid geworden op: do jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Futuristische ontwikkelingen

Bericht door xplosive »

Natuurkunde van het onmogelijke, "Physics of the impossible"

Sommige zaken blijken uiteindelijk toch mogelijk te zijn die eerder voor absoluut onmogelijk werden gehouden :

Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50366
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Futuristische ontwikkelingen

Bericht door Pilgrim »

De vliegende auto’s komen er aan. Nederland heeft misschien de primeur met de PAL-V One. Hij stijgt niet helemaal verticaal op omdat het een gyrocopter is, maar de aanloop is zeer klein.
Autovisie TV: Pal-V One, de vliegende auto

Afbeelding

presentatie: Werner Budding | camera & montage: Eric van Vuuren

AMSTERDAM - Het klinkt misschien als iets wat alleen in sciencefictionfilms bestaat, een vliegende auto. Maar niets is minder waar. In 2015 is het realiteit. Het Nederlandse bedrijf Pal-V is bezig met de ontwikkeling van Pal-V One. Een 600 kilo wegende, 200 pk sterke vliegende auto.

http://www.telegraaf.nl/autovisie/20953 ... uto__.html
En hier is hun interessante website:
http://pal-v.com/the-pal-v-one/

Laatst gewijzigd door Anonymous op wo mar 13, 2013 1:30 am, 5 keer totaal gewijzigd.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 50366
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Futuristische ontwikkelingen

Bericht door Pilgrim »

Paul Moller is al 40 jaar in Amerika bezig met een geavanceerde versie een vliegende auto. Hij rijdt echter niet zo snel op de weg maar kan wel veel hoger en sneller dan de PAL-V (vergelijkbaar met een lijnvliegtuig) en stijgt ook helemaal verticaal op. Het ziet er nu naar uit dat het binnenkort in productie gaat.Laatst gewijzigd door Anonymous op wo mar 13, 2013 1:21 am, 1 keer totaal gewijzigd.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Plaats reactie