Pagina 1 van 1

Nelson verplicht inwoners zich te bewapenen tegen criminelen

Geplaatst: wo apr 03, 2013 1:04 pm
door King George
Iedereen moet voortaan wapen hebben in Amerikaans stadje

Afbeelding

Opmerkelijke beslissing in de gemeenteraad van het stadje Nelson, in de Amerikaanse staat Georgia. Een verordening die wapenbezit verplicht maakt, werd unaniem goedgekeurd.


Nelson, een stadje zo'n 80 kilometer ten noorden van Atlanta, telt ongeveer 1.300 inwoners. Voortaan moet elk gezinshoofd een wapen en munitie bezitten ‘om het algemeen welzijn van de stad en haar inwoners te beschermen'.

Er zijn wel enkele uitzonderingen op de regel. Veroordeelde criminelen en mensen met een mentale of fysieke handicap bijvoorbeeld. Maar ook mensen die het niet willen, zullen niet gestraft worden.

Waarom wordt de regel dan ingevoerd? ‘Als statement tegen de plannen van president Obama, die na enkele dodelijke schietpartijen in de VS wapenbezit aan banden wil leggen', luidt het. ‘Deze maatregel geldt als een soort alarmsysteem voor ons stadje', aldus gemeenteraadslid Duane Cronic. ‘Zo vertellen we criminelen dat ze beter andere oorden opzoeken.'

‘Politiek spelletje'

Niet iedereen is echter te vinden voor de nieuwe maatregel. ‘Dit is gewoon een politiek spelletje van de oerconservatieve Tea Party', zegt inwoner Lamar Kellett. ‘Dit is nutteloos, ik verwacht niet dat de mensen nu plots massaal een wapen gaan kopen. Zij die er één wilden, zullen er wel al eentje hebben. Zij die het vroeger niet wilden, zullen hierdoor niet van gedacht veranderd zijn.'

Ook in de staat Maine waren er al twee stadjes, Byron en Sabbatus, die vergelijkbare voorstellen op tafel gooiden. Maar daar werden ze verworpen door de gemeenteraad.


Nieuwsblad.be

Re: Nelson verplicht inwoners zich te bewapenen tegen crimin

Geplaatst: wo apr 03, 2013 1:21 pm
door King George
‘Deze maatregel geldt als een soort alarmsysteem voor ons stadje', aldus gemeenteraadslid Duane Cronic. ‘Zo vertellen we criminelen dat ze beter andere oorden opzoeken.'
In ieder geval neemt een bewapend kompel voor de crimineel het stukje machtsongelijkheid welke hij als calculerend burger tot zich neemt t.o.v. zijn (potentiële) slachtoffer(s) weg. Met slechts één politieman in een gemeenschap heb je niet zoveel slagkracht tegenover criminelen die ervoor kiezen zich niet aan de wet te houden t.o.v. ongewapende burgers die zich wel aan de wet houden. Er zit gerust wel een goede kant aan deze beslissing.

Re: Nelson verplicht inwoners zich te bewapenen tegen crimin

Geplaatst: wo apr 03, 2013 1:22 pm
door mercator
Goed idee, de overheid zou zelfs gratis wapens moeten uitdelen aan de autochtone bevolking. Nu gebeurt het omgekeerde: de overheid maakt de eigen burgers weerloos en legt de allochtone criminelen geen strobreed in de weg. Resultaat van zowat 50 jaar linkse gekte. Anderzijds verdienen we die betutteling, want elke keer opnieuw hijsen we die landverraders middels verkiezingen in het pluche.

Re: Nelson verplicht inwoners zich te bewapenen tegen crimin

Geplaatst: wo apr 03, 2013 1:24 pm
door Dhana
Das is nog eens een verrassende versie van een wapenwet.

Re: Nelson verplicht inwoners zich te bewapenen tegen crimin

Geplaatst: wo apr 03, 2013 1:32 pm
door mercator
Dhana schreef:Das is nog eens een verrassende versie van een wapenwet.
Het is ook niet nieuw, In Israel is iedere burger reservist en heeft beschikking over een wapen als hij/zij dat wil. Dat is ook wel nodig met al die moslims erom heen.
Hier is de overheid een bondgenoot van de criminelen. Door ons weerloos en angstig te maken kan de overheid ons wijsmaken dat zij alleen weet hoe de maatschappij moet geordend worden.

Re: Nelson verplicht inwoners zich te bewapenen tegen crimin

Geplaatst: wo apr 03, 2013 1:53 pm
door Ariel
mercator schreef:
Dhana schreef:Das is nog eens een verrassende versie van een wapenwet.
Het is ook niet nieuw, In Israel is iedere burger reservist en heeft beschikking over een wapen als hij/zij dat wil. Dat is ook wel nodig met al die moslims erom heen.
.
Dat is toch ook zo in Zwitserland? Daar heeft volgens mij ook bijna iedereen een wapen in huis.

Re: Nelson verplicht inwoners zich te bewapenen tegen crimin

Geplaatst: wo apr 03, 2013 2:00 pm
door mercator
Ariel schreef:Dat is toch ook zo in Zwitserland? Daar heeft volgens mij ook bijna iedereen een wapen in huis.
Het eerste wat een dictatoriaal regime doet is de eigen burgers ontwapenen. Bij jullie is zelfs het bezit van een alarmpistool verboden. De wereld op zijn kop: een gewelddadige inbreker komt er met een taakstrafje en een gesprekje met de psycholoog vanaf, de bezitter van een nepwapen met een échte gevangenisstraf en een zware boete.

Dat er in België nog zoveel antieke wapens te vinden zijn is doordat het wapenregister 2 maal is vernietigd geworden, in 1914 en in 1940 bij het massale Duitse bezoek. De meeste van die schiettuigen werken nog wel maar je kan er haast geen munitie meer voor vinden.

Re: Nelson verplicht inwoners zich te bewapenen tegen crimin

Geplaatst: wo apr 03, 2013 3:53 pm
door Ozes
De echte discussie over wapenbezit is in Amerika al lang gewonnen door de conservatieven, regio's waar wapenbezit legaal is zijn in Amerika per definitie veiliger dan de regio's waar legale wapens vrijwel verboden is. Reden is dat verkrachters en aanranders, straatrovers en moordenaars vaak niet het risico willen nemen om door een mooi blondje of een oud mannetje doorboord te worden met kaliber .357

In Mexico is legaal wapenbezit ook verboden, ook een mooi voorbeeld. Het is alleen de obama-trouwe media die deze discussie eenzijdig belicht en levend houd.

Re: Nelson verplicht inwoners zich te bewapenen tegen crimin

Geplaatst: do apr 04, 2013 11:07 am
door xplosive
States with more gun restrictions have fewer deaths, study says
As Congress debates whether to toughen the nation’s gun laws, a study from Boston Children’s Hospital found that states with the highest number of gun laws have the lowest rates of gun deaths due to homicides and suicides.

The research, published online Wednesday in the journal JAMA Internal Medicine, analyzed gun laws in all 50 states as well as the total number of gun-related deaths in each state from 2007 through 2010. It found that fatality rates ranged from a high of 17.9 per 100,000 people in Louisiana — a state among those with the fewest gun laws — to a low of 2.9 per 100,000 in Hawaii, which ranks sixth for its number of gun restrictions.

Massachusetts, which the researchers said has the most gun restrictions, had a gun fatality rate of 3.4 per 100,000.

“Critics of gun laws have said that gun laws don’t work, but our research indicates the opposite,” said study leader Dr. Eric Fleegler, a pediatric emergency medicine physician at Boston Children’s Hospital. “In states with the most laws, we found a dramatic decreased rate in firearm fatalities, though we can’t say for certain that these laws have led to fewer deaths.”

Previous research evaluating the association between firearm laws and a reduction in gun-related injuries and fatalities have yielded mixed results, but most have focused on one or two specific laws rather than the total amount of restrictions in a state. A Georgetown University study found that mandating background checks for gun purchases, for example, was linked to reduced suicide rates in those over age 55 but did not reduce murder rates or suicide rates in younger people.

The new study found that states with the most laws had a 37 percent lower rate of suicides by firearm and a 40 percent lower rate of homicides compared with states with the fewest laws.
Strengere regulering van wapenbezit lijkt dus dodelijke ongelukken met wapens te voorkomen.

Re: Nelson verplicht inwoners zich te bewapenen tegen crimin

Geplaatst: do apr 04, 2013 11:24 am
door xplosive
In onderstaande grafiek is te zien dat Mexico de enige uitzondering op de regel is dat in landen met een hoge graad van ontwikkeling meer dodelijke ongelukken met wapens voorkomen naarmate het wapenbezit minder restrictief gereguleerd is. Maar ja, hoe ontwikkeld is Mexico nou eigenlijk ?

Afbeelding

Waardeloze discussies tot in het oneindige

Geplaatst: do apr 04, 2013 6:50 pm
door Hans v d Mortel sr
Dit zijn allemaal zinloze discussies.

Inbrekers direct kapot schieten. Verkrachters? Spuitje geven. Moordenaars? Spuitje geven. En ga zo maar door. Waarom altijd zo moeilijk doen?

Ik ben nog goedaardig en mild. Ik ben niet wraakzuchtig. Ik zoek slechts naar adequate simpele oplossingen zonder al te veel vermoeiende niets oplossende eindeloze discussies. Oog om oog, tand om tand. Zo leert ons de bijbel, het boek van de waarachtigheid.

WAAROM LUISTEREN WIJ TOCH ZO SLECHT NAAR DE WAARHEID?
Wij zijn als het ware 'treurig' geschapen. In deze voorstelling van zaken valt ongetwijfeld de 'achtergrondruis' te bespeuren van de bijbelse en causale verhouding tussen de verboden toe-eigening van het weten, van het analytische oordeelsvermogen en de verdrijving van de menselijke soort uit haar staat van onschuldige gelukzaligheid. Er hangt een sluier van treurnis (tristitia) over deze overgang van homo naar homo sapiens, hoe positief men er verder ook over mag oordelen. Het denken draagt in zich de erfenis van de schuld.

Verplicht gevaarlijke achter de hand ruis tegen criminelen.

Geplaatst: za apr 06, 2013 3:18 am
door op z'n kop
'Hans van de Mortel' schreef:Wij zijn als het ware 'treurig' geschapen. In deze voorstelling van zaken valt ongetwijfeld de 'achtergrondruis' te bespeuren van de bijbelse en causale verhouding tussen de verboden toe-eigening van het weten, van het analytische oordeelsvermogen en de verdrijving van de menselijke soort uit haar staat van onschuldige gelukzaligheid. Er hangt een sluier van treurnis (tristitia) over deze overgang van homo naar homo sapiens, hoe positief men er verder ook over mag oordelen. Het denken draagt in zich de erfenis van de schuld.
"WAAROM LUISTEREN WIJ TOCH ZO SLECHT NAAR DE WAARHEID?"
Wat is tinnitus?
De medische term voor oorsuizen is: 'tinnitus aurium'. Deze term is afgeleid van Latijnse woorden: 'tinnire' betekent bellen of rinkelen; en 'aures' betekent oren.
Iemand met tinnitus of oorsuizen hoort geluiden als fluiten, suizen, piepen, brommen en zoemen. Deze geluiden kunnen variëren van hard tot zacht, van hoog tot laag, van continu tot af en toe. Ze kunnen hoorbaar zijn in één oor of in beide oren.
Tinnitus leidt bij een aantal mensen tot problemen, bijvoorbeeld persoonlijke problemen, problemen op het werk en/of in de sociale omgeving. Naast de hinderlijke geluiden is ook vaak het gehoor verminderd, waardoor anderen minder goed te verstaan zijn. Deze klachten hebben invloed op het welzijn.
Het hele suizen komt oorspronkelijk volgens sommigen van tussen de beide hersenhelften.
Voordeel daarbij (heb ik gelezen) is dat de hersenen bijzonder veel informatie zouden kunnen gaan verwerken, analytisch en snel.
Helemaal niet erg dus dat harde schreeuwen, luide muziek en donderende knallen! Er gaat een compleet nieuwe wereld voor je open!
Natuurlijk, de weerzin en afschuwelijke marteling doet al gauw bij heel veel mensen verlangen naar een onderdrukkend pilletje van de dokter of zoet gekoosde woordjes van de doctor pastoor .
Maar met simpel gereedschap wat al in huis is, is de als vervelend ervaren ruis te beteugelen en richting te geven.

Re: Nelson verplicht inwoners zich te bewapenen tegen crimin

Geplaatst: za apr 06, 2013 11:18 am
door Schepsel
Ik ken iemand die behoorlijk veel last heeft van haar tinnitus.

Re: Nelson verplicht inwoners zich te bewapenen tegen crimin

Geplaatst: za apr 06, 2013 11:23 am
door Ariel
Schepsel schreef:Ik ken iemand die behoorlijk veel last heeft van haar tinnitus.
Ik ook. Heb jij daar ook last van?

Re: Nelson verplicht inwoners zich te bewapenen tegen crimin

Geplaatst: za apr 06, 2013 11:23 am
door Schepsel
Ariel schreef:
Schepsel schreef:Ik ken iemand die behoorlijk veel last heeft van haar tinnitus.
Ik ook. Heb jij daar ook last van?
Gelukkig niet!

Re: Nelson verplicht inwoners zich te bewapenen tegen crimin

Geplaatst: wo mei 01, 2013 8:51 pm
door xplosive
Kind doodt zus met eigen geweer
Een Amerikaanse jongen van 5 heeft zijn 2-jarige zusje doodgeschoten met een geweer dat hij vorig jaar cadeau had gekregen. De moeder van de twee was thuis in Burkesville in Kentucky, maar zegt dat ze voor hooguit drie minuten de veranda was opgestapt.

Het jongetje had een speciaal voor kinderen gemaakt 22-kaliber geweer gekregen toen hij 4 was. Het vuurwapen stond in een hoek van de kamer en de familie zou niet hebben geweten dat er een kogel in zat.

'My first rifle'

Het geweer is gemaakt door het bedrijf Keystone Sporting Arms, dat zogeheten Crickett-wapens voor kinderen maakt. Het bedrijf adverteert met de slogan "my first rifle" ("mijn eerste geweer") en heeft op de website foto's van schietende kinderen.
Ik ben zeer blij met de VS in bepaalde opzichten. De VS is een baken in de vrije wereld. Maar op dit soort zaken moet je toch kritiek kunnen uitoefenen. Niet alles is even mooi in de VS (wat uiteraard niet wil zeggen dat ik de VS zou willen inruilen voor een islamitisch land).


Re: Nelson verplicht inwoners zich te bewapenen tegen crimin

Geplaatst: za jun 08, 2013 11:42 pm
door xplosive
En maar eigenwijs blijven :

Kleuter VS schiet vader dood
In de Amerikaanse staat Arizona heeft een 4-jarige jongen per ongeluk zijn vader doodgeschoten.

Vader en zoon waren op bezoek bij een vriend. Volgens de politie vond de kleuter een wapen in de woning. Het vuurwapen ging per ongeluk af. De 35-jarige vader werd geraakt en overleed later in het ziekenhuis.

Het slachtoffer is een voormalige elite-militair.
Wanneer leren ze het nou eindelijk eens een keer.

Re: Nelson verplicht inwoners zich te bewapenen tegen crimin

Geplaatst: zo jun 09, 2013 11:15 am
door mercator
Als de burgers geen wapens in huis mogen hebben worden ze door de Islamitische gangsters neergeschoten, is dat dan beter?

Wapenwedloop tegen de slechte mens

Geplaatst: zo jun 09, 2013 1:01 pm
door Hans v d Mortel sr
mercator schreef:Als de burgers geen wapens in huis mogen hebben worden ze door de Islamitische gangsters neergeschoten, is dat dan beter?
He he! Wat is dit nu weer voor slap argument? Militairen behoren blijkbaar tot de categorie 95% domme mensen. Zo'n wapen in de huiskamer op tafel ziet zo'n joch als een speeltje. Op die leeftijd deden wij dat ook: boefie of cowboytje spelen. Pief Paf! Ach, voor hetzelfde geld was papa al dood geweest in Irak of een ander islamitisch land waar hij niets te zoeken had.

Ze leren het ook nooit!

Wapens in een criminele omgeving laat je alleen als onnadenkende losbol rondslingeren. Hier dan nog maar even het goede voorbeeld zoals het hoort. Pistool veilig in de holster, munitie om het lijf, zo ook het geweer in de hand en niet aan de kant.

Afbeelding

Re: Nelson verplicht inwoners zich te bewapenen tegen crimin

Geplaatst: zo apr 20, 2014 11:51 pm
door xplosive
Peuter VS schiet broertje dood
In de Amerikaanse staat Utah is een jongetje van 2 omgekomen toen hij door zijn 3-jarige zusje werd beschoten met een geweer. De jongen werd in zijn maag geraakt en stierf in het ziekenhuis.

De vader had het 22 kaliber geweer gebruikt en in de kamer gezet. Het wapen was niet doorgeladen maar had wel kogels in het magazijn. Het meisje zou het geweer eigenhandig hebben doorgeladen.

De politie gaat ervan uit dat het om een ongeluk gaat, maar justitie moet nog bepalen of er een aanklacht komt.
Ziedaar de gevolgen van ongebreideld wapenbezit. Het zal je kind maar wezen.

Re: Nelson verplicht inwoners zich te bewapenen tegen crimin

Geplaatst: di apr 22, 2014 10:46 am
door Schepsel!
Ik moet er ook niet aan denken dat men hier bewapend wordt. Je kunt van alles beargumenteren eventueel dat je het recht hebt om jezelf te verdedigen aangezien de politie blijkbaar ook niks doet dan aangiftes in de shredder mikken en donuts kauwen en weet ik het wat je allemaal aan mooie verhalen kunt bedenken, maar ik moet er niks van weten. Ik zit er beslist niet op te wachten een kogel te moeten koppen als ik om wat voor reden dan ook (mijn redenen zijn natuurlijk netjes) ergens over andermans terrein ofzo moet lopen.

Ik heb om de haverklap een aanvaring met een moslim, dat is nu eenmaal zo, een van de zegeningen van de stad, en moet er niet aan denken dat de paupers die mij lastigvallen, beledigen of pardoes bijna doodrijden óók nog eens een wapen hebben! Wie zouden er als eerste bij legalisering die wapens kopen? Toch niet de leden van de borduurvereniging die kussentjes maken voor het Leger des Heils.

Nu heb je gewetenloze gekken of paranoïde mensen zónder wapen. Ik houd dat liever zo. Liever geen sociopaten mét wapen.

Daarnaast zou het de maatschappij op een negatieve manier beïnvloeden denk ik.

Re: Nelson verplicht inwoners zich te bewapenen tegen crimin

Geplaatst: di apr 22, 2014 10:57 am
door Pilgrim
Ik meen gelezen te hebben dat je ook in de Scandinavische landen vrijelijk een wapen kunt kopen, maar zonder dat dat leidt tot excessen. Beroepscriminelen hebben altijd een wapen want ze trekken zich niets aan van zo'n verbod, maar hun slachtoffers hebben er nooit een. Door dat wapenverbod op te heffen geef je de burgers meer kans zich te verdedigen. Ongelukken zijn natuurlijk altijd mogelijk.

Re: Nelson verplicht inwoners zich te bewapenen tegen crimin

Geplaatst: di apr 22, 2014 11:03 am
door Ariel
Schepsel! schreef:
Ik heb om de haverklap een aanvaring met een moslim, dat is nu eenmaal zo, een van de zegeningen van de stad, en moet er niet aan denken dat de paupers die mij lastigvallen, beledigen of pardoes bijna doodrijden óók nog eens een wapen hebben!
Dat begrijp ik, maar het zijn juist deze paupers die heel gemakkelijk aan een wapen kunnen komen, en er niet voor terug deinzen om ze te gebruiken. Het blijkt dat veel juweliers wapens in huis hebben.

Goldies in Deurne was niet de enige juwelier in Zuidoost-Brabant die zich bewapend had tegen overvallers. Achter toonbanken en in achterkamers van juwelierszaken liggen her en der neppistolen, honkbalknuppels, hamers, hockeysticks, busjes pepperspray en incidenteel een vuurwapen.

Dat blijkt uit een rondgang van het Eindhovens Dagblad onder 19 juweliers in de regio.

Anoniem gaven de eigenaren aan of ze zich hebben bewapend. In acht gevallen was dit het geval, ondanks het wettelijk verbod daarop.
Ja, dat is logisch je als je vaak ongewenste klanten in je winkel krijgt.

Re: Nelson verplicht inwoners zich te bewapenen tegen crimin

Geplaatst: di apr 22, 2014 11:20 am
door xplosive
Ik vind het acceptabel om aan mensen die een verhoogd risico lopen, zoals juweliers, een wapenvergunning te verstrekken, maar een ongebreideld wapenbezit voor iedereen lijkt mij af te raden.