grove privacyschendingen

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Mahalingam
Berichten: 37535
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: grove privacyschendingen

Berichtdoor Mahalingam » Do Dec 06, 2018 8:05 pm

Maar wat mij betreft zijn er hier heel veel interessante dingen te lezen.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Stanley
Berichten: 172
Lid geworden op: Do Jun 12, 2014 6:41 pm

Berichtdoor Stanley » Do Dec 06, 2018 10:28 pm

King George schreef:Er doen hier ook wel eens overheidsgesubsidieerde trollen mee, net als op DDS.

Ja die begint inmiddels aan zijn tweede nick in een paar dagen. Het DDS-script begint z'n vruchten af te werpen, er reageert bijna niemand meer op hem.

Hij is toch niet meer actief op FFI?

Gebruikersavatar
Stanley
Berichten: 172
Lid geworden op: Do Jun 12, 2014 6:41 pm

Berichtdoor Stanley » Do Dec 06, 2018 10:29 pm

Mahalingam schreef:Maar wat mij betreft zijn er hier heel veel interessante dingen te lezen.

Inderdaad, al zou het alleen al de kritiek zijn op migratie, dat mag na 10 december niet meer, tenminste, liever niet. :muslima:

Gebruikersavatar
Stanley
Berichten: 172
Lid geworden op: Do Jun 12, 2014 6:41 pm

Berichtdoor Stanley » Zo Dec 16, 2018 12:39 pm

Dieven slaan contactloos toe bij festijn in Deventer
Door Rudi Hofman & Arne Roest op zondag 16 december 2018

Op het Dickens Festijn in Deventer zijn zaterdag twee personen aangehouden op verdenking van contactloos zakkenrollen. De politie roept bezoekers waarbij (vermoedelijk) kleine, onverklaarbare bedragen zijn afgeschreven op zich te melden.

,,Zaterdag was de politie zichtbaar en onzichtbaar aanwezig bij het Dickens Festijn. Tijdens dit festijn viel het ons op dat meerdere personen zich tussen het publiek bevonden en zich verdacht gedroegen ten opzichte van de bezoekers. Zo stonden zij bijvoorbeeld meerdere malen opvallend dicht tegen andere bezoekers aan,” laat de politie Deventer weten via Facebook, en:

,,Wij hebben meerdere personen gecontroleerd en 2 personen aangehouden op verdenking van contactloos zakkenrollen. Hier wordt op dit moment verder onderzoek naar gedaan. Deze manier van zakkenrollen is een nieuw fenomeen. Wij zijn nu op zoek naar mensen die zaterdag bij Dickens zijn geweest, waarbij een (vermoedelijk klein) onverklaarbaar bedrag is afgeschreven van hun bankrekening. Mogelijk bent u dan slachtoffer geworden van contactloos zakkenrollen. Neem in dat geval contact op met politie Deventer.”

Organisatie
Hein te Riele, van het organiserende Evenementenbureau van de VVV, zegt dat het gaat om de openbare orde en veiligheid en dat het daarom een aangelegenheid van de politie is. ,,Wij gaan daar als organisatie niet tussen zitten. Ik weet dat er zaterdag twee verdachten zijn aangehouden. Ik heb dit niet eerder bij de veter gehad en ben blij dat mijn digitale kennis niet verder reikt dan het versturen van een sms’je.” Te Riele weet niet op welke schaal bezoekers van het Dickens Festijn slachtoffer zijn geworden van deze geavanceerde variant van het ‘ouderwetse’ zakkenrollen.

Contactloos zakkenrollen
Zonder dat je iemands pincode nodig hebt, kun je met een mobiele pinautomaat 25 euro per keer afhandig maken. Simpelweg door heel dichtbij iemand te gaan staan en met het mobiele apparaat contact te maken met de pinpas. Als die op contactloos betalen staat, is het zo gepiept. Bij bedragen hoger dan 25 euro is het nodig je pinpas in het apparaat te steken. Op Dickens Festijn lopen tienduizenden mensen rond dus lijkt het ook zeer de moeite waard om daar telkens kleine bedragen vanaf te snoepen.

AD

Mahalingam
Berichten: 37535
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: grove privacyschendingen

Berichtdoor Mahalingam » Zo Dec 16, 2018 1:58 pm

En zo hebben we weer een nieuw ding nodig om veilig te zijn.
Hou je veilig !!!
Bankpas OV-ID kaart beschermer - RFID blocker (3-pack) 2,89
Deze RFID blocker beschermt jouw pinpas bij ongewenst contactloos betalen en het ongewenst uitlezen van de RFID chip bij bijvoorbeeld je OV kaart of ID kaart.
Nieuwe bankpasjes, OV-Chip kaarten en ID kaarten bevatten tegenwoordig allemaal een RFID Chip.
Dit is heel handig, aangezien je nergens meer je pasje in hoeft te steken en alleen maar dichtbij te houden.

Het nadeel van deze pasjes is dat ze op afstand uitgelezen kunnen worden via een RFID-lezer en de RFID-chip die is ingebouwd in deze nieuwe pasjes. Daardoor is fraude met deze pasjes mogelijk.
https://www.bol.com/nl/p/bankpas-ov-id-kaart-beschermer-rfid-blocker/9200000057129448/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 37535
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: grove privacyschendingen

Berichtdoor Mahalingam » Do Dec 20, 2018 11:58 am

Weet je wiens privacy ook geschonden is? Die van onze Hooge Heeren.
Niet door tech bedrijven, niet door Russen maar door Chinezen.
Europees diplomatiek postverkeer gehackt
De diplomatieke communicatie van de Europese Unie is jarenlang gehackt. Duizenden berichten met commentaar van diplomaten, onder meer over het optreden van de Amerikaanse president Donald Trump of de relatie met China en Rusland, zijn gelezen door vreemde ogen. Volgens de beveiligingsfirma die het lek ontdekte, lijkt dit het werk van een eenheid van het Chinese leger.

Het Amerikaanse beveiligingsbedrijf Area 1 heeft meer dan 1100 gehackte berichten overgedragen aan de Amerikaanse krant The New York Times. Volgens het bedrijf is dit nog maar een klein deel van het totale aantal berichten dat gehackt is in de afgelopen jaren. Ze brengen onder meer verslag uit van ontmoetingen van Europese leiders en diplomaten met collega’s uit de Verenigde Staten, China, Rusland, Saudi-Arabië en Israël.

Een van de berichten gaat over de ontmoeting tussen Trump en zijn Russische collega Vladimir Poetin in Helsinki. Een Europese diplomaat omschrijft dat gesprek als ‘succesvol (tenminste voor Poetin)’. In een ander bericht wordt teruggekeken op een ontmoeting tussen de Chinese president Xi Jinping en Europese leiders. Xi zou Trumps ‘pesterijen’ aan het adres van Peking vergeleken hebben met ‘een bokswedstrijd zonder regels’.

Misleidende mails

Uit het berichtenverkeer blijkt dat EU-diplomaten zich zorgen maken over het onvoorspelbare gedrag van Trump, onder meer op het gebied van klimaat en handel. Ook de houding tegenover Iran leidt tot meningsverschillen tussen de EU en de VS, vooral als het gaat om de sancties tegen Teheran. Een Europese diplomate in Washington, Caroline Vicini, adviseert daarom haar leidinggevenden om Trump te omzeilen en zaken te doen met het Amerikaanse Congres.

Het uitgelekte materiaal omvat niet de berichten die vertrouwelijk, geheim of ‘top secret’ zijn. Het gaat alleen om het normale verkeer tussen diplomaten. Maar de beveiligingsfirma en andere experts wijzen er wel op dat de EU dat verkeer niet goed beveiligd heeft. Daar wordt nu wel aan gewerkt.
https://www.trouw.nl/home/europees-diplomatiek-postverkeer-gehackt~a98b1908/

De New York Times en berichten over Trump. Het geeft me niet zo'n 'onpartijdig' gevoel.
En hoe komt het Amerikaanse beveiligingsbedrijf Area 1 aan die berichten? Van de Chinezen gekregen? Of zelf tevoorschijn gehackt?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 14916
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: grove privacyschendingen

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Zo Dec 23, 2018 10:11 am

Dit gaat om niks. Echt helemaal niks.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 37487
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: grove privacyschendingen

Berichtdoor Pilgrim » Wo Dec 26, 2018 11:19 pm

Informatievoorziening...

Afbeelding

Hallo, ik ben Julian Assange. Ik geef u gratis privégegevens van ondernemingen en de regering en de media noemen me een crimineel.

Hallo, ik ben Mark Zuckerberg. Ik verkoop uw privégegevens aan ondernemingen en de regering. De media noemden me “man van het jaar”.


Geplaatst via: E.J. Bron (via Twitter; “Het Nieuwe Nederlandse Nieuws Netwerk”)
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Stanley
Berichten: 172
Lid geworden op: Do Jun 12, 2014 6:41 pm

Berichtdoor Stanley » Do Jan 03, 2019 1:24 pm

China verandert steeds meer in 'surveillancestaat’
Door Christian Born op donderdag januari 2019

Het is geen geheim dat China veel gebruik maakt van gezichtsherkenningtechnologie om haar burgers in de gaten te houden. De Chinese autoriteiten hebben daar onlangs een schepje bovenop gedaan door schooluniformen te introduceren die de locatie van de drager monitort.

Naast de ‘tracking’, houden de schooluniformen ook in de gaten of studenten in slaap zijn gevallen tijdens de les of te laat kwamen. De kleding zou ook uitgerust zijn met gezichtsherkenning, zodat studenten niet onderling van shirt kunnen wisselen.

Ook nieuwe huizen in grote bouwprojecten worden onderdeel van de surveillancestaat. De woningen krijgen slimme sloten, die de gezichten van de bewoners monitort. Volgens China is dat om illegale onderhuur tegen te gaan. Het gaat volgens tech-website Slashgear om 120.000 woningen die uitgerust worden met zo’n slot. De berichtgeving is gebaseerd op nieuwsberichten van de staat. Beijing alleen biedt plaats voor tienduizenden sociale huurprojecten die zijn gekomen voor mensen in nood. Volgens China zijn de sloten nodig om ervoor te zorgen dat de woningen ook bewoond worden door de allerarmsten.

AI
Helemaal nieuw is het niet. Het land zet al langer in op moderne technologie om de ‘staatsveiligheid’ te verhogen. Onder president Xi Jinping wil China de technologieën van artificiële intelligentie, gezichtsherkenning en big data op een hoger plan brengen. Het land telt nu al zo’n 170 miljoen beveiligingscamera’s, maar de overheid wil dat aantal meer dan verdrievoudigen tegen 2020. Het uiteindelijke streven zou zijn om elke burger binnen de drie seconden te kunnen identificeren.
Critici vrezen dat China een bewakingsstaat wordt, waarin dissidenten het nog harder te verduren krijgen. Volgens experts is dat een ernstige inbreuk op de privacy en mensenrechten. Volgens de fabrikant van de AI-brillen, LLVision, hoeven de burgers zich geen zorgen te maken. De overheid zou de brillen alleen inzetten voor ‘nobele doeleinden’, zoals het in de kraag vatten van verdachten en voortvluchtigen.

AD

Gebruikersavatar
Stanley
Berichten: 172
Lid geworden op: Do Jun 12, 2014 6:41 pm

Berichtdoor Stanley » Do Jan 03, 2019 2:00 pm

Pilgrim schreef:
Hallo, ik ben Julian Assange. Ik geef u gratis privégegevens van ondernemingen en de regering en de media noemen me een crimineel.

Hallo, ik ben Mark Zuckerberg. Ik verkoop uw privégegevens aan ondernemingen en de regering. De media noemden me “man van het jaar”.Ik ben dus nooit aan FB en Whatsapp begonnen.

Gebruikersavatar
Stanley
Berichten: 172
Lid geworden op: Do Jun 12, 2014 6:41 pm

Berichtdoor Stanley » Wo Jan 23, 2019 10:59 am

Ruim 50.000 steunbetuigingen tegen
stiekeme locatieopslag Google

Door Gerard Spierenburg op maandag 21 januari 2019

De Consumentenbond overhandigde maandag 21 januari 2019 een petitie aan Google met 50.090 steunbetuigingen van consumenten. De ondertekenaars verzetten zich hiermee tegen het stiekem opslaan van locatiegegevens door Google. Google laat weten de kritiek te zullen bestuderen.

De Consumentenbond is blij met zoveel steun van Nederlandse consumenten. Het aanbieden van de petitie was onderdeel van een gezamenlijke actie van zeven Europese consumentenorganisaties. Zij protesteren tegen het verzamelen van locatiegegevens van gebruikers van Androidtelefoons door Google, zonder dat het bedrijf daar op de goede manier toestemming voor vraagt. Dit bleek uit onderzoek van de Noorse consumentenorganisatie Forbrukerrådet.

In een reactie laat Google weten: “We vinden het belangrijk dat Google-gebruikers begrijpen hoe en waarom we gegevens verzamelen en wat voor privacy-instellingen er zijn, zodat ze bewuste keuzes maken. We werken hard aan het verbeteren van onze privacy-instellingen en bestuderen de feedback van de Consumentenbond om te zien wat we nog meer kunnen doen."

In strijd met de wet
Volgens de consumentenorganisaties is het zonder toestemming verzamelen van locatiegegevens in strijd met de Europese privacywet, de General Data Protection Regulation (in het Nederlands de Algemene Verordening Gegevensbescherming). Daarom dienden ze een klacht in bij hun nationale privacytoezichthouders.

De nationale toezichthouders hebben de klachten in behandeling genomen en werken hierin samen. Google heeft Google Ierland vanaf 22 januari 2019 aangewezen als verantwoordelijke voor het verwerken van de gegevens van Nederlandse gebruikers. Daarom zal de Ierse toezichthouder vanaf die datum het onderzoek leiden. De andere Europese toezichthouders blijven hier nauw bij betrokken.

Consumentenbond

Gebruikersavatar
Stanley
Berichten: 172
Lid geworden op: Do Jun 12, 2014 6:41 pm

Berichtdoor Stanley » Vr Jan 25, 2019 12:34 pm

Je privacy als betaalmiddel
Woensdag 23 januari 2019

In hoeverre zijn we ons ervan bewust dat we naast ‘superhandige’ apps, op hetzelfde moment ons hele privéleven op straat gooien? Een toko vinden bij jou in de buurt? Kijken of er regen wordt verwacht? Checken op welk tijdstip de bus vertrekt? Iedereen installeert wel eens even snel een app die ons handig lijkt - en nog gratis is ook! Maar in hoeverre zijn we ons ervan bewust dat we naast die ‘superhandige’ app, op hetzelfde moment ons hele privéleven op straat gooien? Onlangs werd ik keihard met mijn neus op de feiten gedrukt, wat mij als campagnevoerder bij Mediaxplain* aan het denken zette over onze ethische verantwoordelijkheid. Lees en huiver…

Het is natuurlijk al langer bekend dat grote internetgiganten als Google en Facebook veel over ons weten. Deze en nog vele andere techbedrijven verzamelen dagelijks veel informatie over ons en kennen ons beter dan we denken én zouden willen. We kunnen vaak kosteloos gebruik maken van hun diensten en in ruil daarvoor kunnen deze partijen onze gegevens verzamelen en vervolgens verkopen aan relevante adverteerders. Onlangs kwam DDMA Privacy Monitor met een onderzoek naar buiten waaruit blijkt dat de helft van de Nederlandse internetgebruikers zich ongemakkelijk voelt bij het delen van persoonlijke gegevens in ruil voor gratis diensten [1]. Maar hoe hinderlijk we dit ook vinden, toch zijn we er (bijna) allemaal continu onbewust mee bezig.

Schokkende eye opener
De afgelopen jaren heeft de smartphone ons leven behoorlijk veranderd. We nemen ‘m overal mee naartoe en een groot deel van ons leven is in het toestel te vinden, maar staat deze informatie daar wel achter slot en grendel? Een paar weken geleden zag ik de schokkende, maar tegelijkertijd ontmaskerende documentaire genaamd ‘Addicted to My Phone’[2].

In de documentaire wordt duidelijk dat we continu bespioneerd (kunnen) worden. Op onze smartphone hebben we allemaal verschillende apps geïnstalleerd die ons leven aangenamer maken. Er staan duizenden apps in de Google Play en de App Store die we vaak gratis en met een druk op de knop kunnen downloaden, maar hoeveel mensen lezen de gebruikersvoorwaarden daadwerkelijk? Zonder dat we het weten, geven we de apps en bedrijven achter de apps toestemming tot ons privéleven.

Hoezo privé?
In de Deense documentaire wordt een zaklamp-app ontwikkeld om aan te tonen hoe er op slinkse wijze toegang tot je privégegevens wordt verkregen. Deze app heeft dezelfde toegang tot de smartphone als Facebook. Het wordt al vrij snel duidelijk dat deze app toegang vraagt voor 30 verschillende zaken, zoals jouw camera of microfoon en daarnaast een bepaald handelingsrecht om deze te gebruiken. Overigens geeft Facebook aan nooit mee te luisteren of kijken via de microfoon en camera. Als je een app installeert met dezelfde rechten als Facebook, in dit geval een onschuldige zaklamp-app, geef je automatisch toegang tot al je berichten, foto’s, contacten, microfoon, camera, locatie en veel andere gegevens. Die toelating gaat vaak verder dan we ons kunnen indenken. De app kan, op het moment dat we hem gebruiken, alle bovenstaande zaken bekijken en inschakelen en deze informatie vervolgens naar een server sturen.

Hoe zou je het vinden als je intieme momenten via je microfoon gevolgd zouden worden? Of hoe zou je reageren als je weet dat je selfies automatisch op een server worden opgeslagen? De makers van de app in de documentaire laten zien dat ze op elk moment van de dag de camera van je telefoon kunnen aanzetten. Ook kunnen ze de microfoon aanzetten en onze dagelijkse gesprekken opnemen. Deze gegevens blijven daar staan, ook al verwijderen we de app weer.

Ethische plicht
We luisteren blijkbaar doorgaans niet naar ons onderbuikgevoel en zorgen, door het ongezien accepteren van de gebruikersvoorwaarden, dat onze gegevens bij derden belanden. Naar mijn mening is het daarom voor ons marketeers en campagnevoerders een ethische plicht om hier bewuster van te zijn. Het toevoegen van third party data lijkt de afgelopen jaren een vrijblijvende vlucht te krijgen, waarbij redelijk klakkeloos data toegevoegd en aangekocht wordt, om de doelgroep nog beter te bereiken.

Ik wil dan ook aan alle marketeers van Nederland vragen om die ‘klakkeloosheid’ los te laten en naast de rechtmatige toets (daar komt het vaak wel doorheen), ook een ethische toets toe te passen op de vraag of deze data wel gebruikt kan worden. Dit houdt in dat we beter moeten nagaan wie de bron is van de data en hoe deze qua datavergaring tot stand is gekomen. Op deze manier worden de leveranciers van data daarin ook verplicht meer verantwoordelijkheid te nemen en hier meer inzicht in te verlenen. De kernvraag die we daarbij moeten stellen: heeft de doelgroep wel bewust gehandeld bij het verschaffen van die data?

Voorzichtigheid geboden
Na het zien van deze documentaire ben ik privé in ieder geval een stuk voorzichtiger geworden en zie ik in dat verandering ook vanuit ons als vakgenoten moet komen. Data verkregen op deze geniepige wijze moeten we als branche gewoon niet willen. Consumenten die hun privéleven onbewust verkopen om gebruik te maken van ‘gratis’ diensten mogen we daarin, uit liefde voor ons vak, best beter beschermen.

Nieuwsgierig geworden? Kijk de documentaire! En als je behoefte hebt aan advies over hoe je wel ethisch verantwoord data kan gebruiken in je campagnes? Kom dan eens langs bij Mediaxplain*.

Koen Kwaspen,
Mediaplanner bij Mediaxplain*

[1] DDMA Privacy Monitor, 18 december 2018

[2] Documentaire 3Doc, november 2018

Adformatie

Gebruikersavatar
Stanley
Berichten: 172
Lid geworden op: Do Jun 12, 2014 6:41 pm

Berichtdoor Stanley » Vr Feb 01, 2019 1:41 pm

'Ook Google-app verzamelt privégegevens
van gebruikers op iOS' (Apple)

Woensdag 30 januari 2019

Naast Facebook, zou ook Google gebruikmaken van een app waarmee internetverkeer en informatie van gebruikers via een omweg verzameld worden.

Het gaat om de app Screenwise Meter, schrijft Techcrunch woensdag.

Google nodigt gebruikers van achttien jaar of ouder uit om een speciale VPN-app te gebruiken die buiten de App Store om wordt geïnstalleerd. Mensen die de app gebruiken, kunnen daarmee cadeaukaarten verdienen. In ruil daarvoor kan Google via de app internetverkeer en data analyseren.

Toen Screenwise in 2012 werd uitgebracht, was de app beschikbaar voor gebruikers van dertien jaar en ouder. Kinderen van dertien jaar en ouder zijn nog steeds welkom, maar kunnen alleen aan het programma worden toegevoegd via een gezinslid.

Facebook verzamelde data van tieners tegen betaling
De app doet sterk denken aan Facebook Research. Facebook kwam woensdag in het nieuws, omdat het bedrijf tieners een maandelijks bedrag betaalt om hun privégegevens in te mogen zien.

Via de speciale VPN-software kan Facebook in de gaten houden welke websites en apps de deelnemers gebruiken. De app verdwijnt van iOS, maar blijft beschikbaar voor
Android.

Volgens TechCrunch is Google in elk geval duidelijker over de bedoelingen met zijn app. Apple heeft niet op het bericht gereageerd.

Google laat woensdagavond weten dat de Screenwise Meter-app "niet onder het ontwikkelaarsprogramma van Apple had moeten vallen". Het bedrijf heeft de app op iOS-apparaten uitgeschakeld. "De app was altijd vrijwillig en gebruikers kunnen er op elk moment mee stoppen."

Apple blokkeert testapps van Facebook
Apple nam woensdag maatregelen tegen Facebook Research, omdat het programma niet voldoet aan de regels van het concern. Apple blokkeerde Facebook in zijn zogeheten Enterprise Developer Program.

Daarmee verloor Facebook toegang tot het testcertificaat waarmee het bedrijf apps op iOS-apparaten kan installeren zonder dat Apple eerst goedkeuring hoeft te geven. Het gaat daarbij om testversies van Facebook, Instagram en Facebook Messenger.

Facebook heeft bevestigd geen toegang meer te hebben tot interne iOS-apps, schrijft Business Insider. Het bedrijf zegt met Apple in gesprek te zijn om zo snel mogelijk weer toegang te krijgen "tot de cruciaalste interne apps".

NU

Gebruikersavatar
Stanley
Berichten: 172
Lid geworden op: Do Jun 12, 2014 6:41 pm

Re: grove privacyschendingen

Berichtdoor Stanley » Za Feb 02, 2019 7:56 pm

Journalist Martijn werd jarenlang
gevolgd door Google, net zoals jij

Door Martijn Bekhuis en Pim Lindeman op zaterdag 2 februari 2019

Weet jij nog waar je op 16 april 2014 was? Nee? Google wel. En Google weet ook waar je een dag later boodschappen deed, bij wie je vorige maand op bezoek ging en hoe laat je gisteren ging slapen. Google weet waar je nu bent, terwijl je dit leest. Want ze slaan waarschijnlijk honderden keren per dag jouw locatie op. En dat is nog maar een fractie van wat ze over jou weten. Tot die conclusie zijn we gekomen na een zoektocht die begon met een simpele vraag: wat weet Google eigenlijk van ons?

We stelden die vraag toen we ons realiseerden hoe vaak we de diensten van het Amerikaanse bedrijf gebruiken. Het begon jaren geleden als beste zoekmachine op internet, maar inmiddels is Google niet meer weg te denken uit onze levens.

E-mail versturen, agenda’s beheren en bestanden opslaan, maar ook restaurants zoeken, navigeren en nieuwsberichten lezen: we kunnen simpelweg niet meer zonder Google. En het mooiste is: alles is nog gratis ook. Maar welke prijs betalen we voor deze diensten?

Premium artikel, lees hier verder...Terug naar “Topics allerhande”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten