Onderwijs over 'intelligent plan' is ongrondwettelijk

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
sprot
Berichten: 4147
Lid geworden op: ma jan 27, 2003 11:25 pm
Locatie: Hel
Contacteer:

Onderwijs over 'intelligent plan' is ongrondwettelijk

Bericht door sprot »

Onderwijs over 'intelligent plan' is ongrondwettelijk zegt VS-rechter

Charles Darwin, de ontdekker van de evolutietheorieEen Amerikaans federaal rechter heeft dinsdag geoordeeld dat het onderricht van de thesis van een 'intelligent plan' (Intelligent Design) inzake de goddelijke oorsprong van de wereld in de biologielessen van het middelbaar onderwijs ongrondwettelijk is.

Ongrondwettelijk
"Onze conclusie vandaag is dat het onderwijs van het intelligent plan als alternatief voor de evolutietheorie in de wetenschapslessen van de scholen, ongrondwettelijk is", zo zei rechter John Jones van de rechtbank van Harrisburg.

De onderwijsraad van Dover, een stadje in de staat Pennsylvania, had gestemd voor het verplichtend opnemen van de thesis van het intelligent plan in het biologieonderwijs.

De uitspraak is niet bindend voor andere scholen en er kan beroep tegen aangetekend worden, tot en met bij het Hooggerechtshof.

Debat over intelligent plan
In de Verenigde Staten is een debat aan de gang over de plaats in het onderwijs voor de visie van het intelligent plan, die zegt dat "de ontwikkeling van het leven zo ingewikkeld is, dat zij wel moet geleid zijn door een hogere kracht, en niet door uitsluitend natuurlijke selectie zoals de 19de eeuwse theorie van Charles Darwin voorhoudt.

President George W. Bush, die veel aanhangers heeft in het kamp van religieus rechts, heeft eerder gezegd dat schoolkinderen met beide visies moeten vertrouwd gemaakt worden.
Soms denk ik juist,soms denk ik fout,maar ik dénk tenminste
Dubitando ad Veritatem pervenimus (Cicero)
Sapere aude!
In het 'Huis van de Vrede' is het steeds Oorlog.

nina
Berichten: 1884
Lid geworden op: zo jan 26, 2003 10:53 pm

Bericht door nina »

Uh... waarom is het nou ongrondwettelijk? :?

unholy
Berichten: 912
Lid geworden op: do dec 09, 2004 11:02 pm

Bericht door unholy »

Omdat het religieus onderwijs is en geen wetenschappelijk onderwijs. Het intelligent design gaat uit van een schepper.

ID en Creationisme is wetenschapvervalsing ter wille van vasthoudendheid van bekrompen zielige christenen die kennelijk zich er niet voor schromen de jeugd voor te liegen en het onderwijs verzieken!

Plaats reactie