Klimaat- en eco-indoctrinatie in klas

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 72289
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Klimaat- en eco-indoctrinatie in klas

Berichtdoor Ariel » Ma Mei 05, 2014 11:02 am

Eco-indoctrinatie in klas: zet de kachel laag en auto moet weg

door Simon Rozendaal

Overdreven en foutieve informatie over klimaatverandering, bijvoorbeeld dat het aantal ijsberen afneemt, duikt steeds vaker op in lesmateriaal op scholen -

Een Brits rapport stelt dat scholen van kinderen activisten willen maken. Ze moeten hun ouders overhalen de auto weg te doen en de kachel laag te zetten.

Uw kind komt van school en zegt dat het 'misdadig' is dat er thuis twee auto's op de oprijlaan staan. En o ja, die thermostaat moet 2 graden lager want anders verdrinken de ijsbeertjes.

Het overkwam de Duitse hoogleraar natuurkunde Knut Löschke. De in 1950 in Oost-Duitsland geboren natuurkundige waande zich weer even in de tijd van de communistische agitprop, toen het normaal was dat leerlingen werden opgezet tegen hun ouders.

Het gebeurt overal in Europa en het is gepland. Al sinds de jaren zeventig van de afgelopen eeuw wordt op internationale milieu- en klimaatconferenties gesteld dat de samenleving op de schop moet en 'duurzaamheid' daartoe prominent aan de orde moet komen in het lesmateriaal. De voorzitter van het klimaatpanel van de Verenigde Naties (IPCC), Rajendra Pachauri, heeft in interviews gezegd dat kinderen 'hun ouders via schaamte de juiste stappen moeten laten zetten'. In documenten van Unicef over het klimaat staat letterlijk dat kinderen 'agents of change' zijn. Activisten in de dop.

In het Verenigd Koninkrijk is onlangs een rapport verschenen waarin met tientallen voorbeelden wordt aangetoond hoezeer de jeugd op school met onjuiste informatie wordt bestookt. Andrew Montford, schrijver en blogger, en John Shade, statisticus (en voormalig meteoroloog) schreven in opdracht van The Global Warming Policy Foundation (een kritische denktank) het rapport Climate Control. Brainwashing in Schools (hersenspoelen op school).

De onderzoekers concentreerden zich op informatie over energie, klimaat en opwarming en constateren 'ernstige fouten, misleidende claims en bevooroordeeldheid'. Het rapport is zo gedetailleerd dat de Britse staatssecretaris van Onderwijs, Michael Gove, moest toegeven dat de praktijken die erin worden beschreven 'tegen de wet' zijn.

Veel Britse scholen gebruiken lesmateriaal dat is geleverd door de milieubeweging en energiebedrijven die geld willen verdienen aan 'groene' stroom. Geregeld wordt de leerlingen verteld hoe ze moeten leven en vaak wordt getracht om van hen 'kleine politiek activisten' te maken die druk op hun ouders moeten uitoefenen om 'de planeet te redden'. Onderwijscommissies in diverse Engelse en Schotse steden bevelen aan dat kinderen hun pester power (vermogen om te zeuren) gebruiken om hun ouders tot energiebesparing en minder autogebruik aan te zetten.

Bij examenopgaven Engels, Frans of godsdienst wordt scholieren gevraagd om uit te leggen waarom de planeet gevaarlijk aan het opwarmen is of waarom meer windmolens moeten worden gebouwd. Bij milieuwetenschappen wordt als proefwerkvraag gesuggereerd: waarom zullen er in de toekomst minder fossiele brandstoffen worden gebruikt? Met daarbij de kanttekening dat 'ze raken op' fout is.

In leerboeken komen stellingen voor als: wetenschappers zijn het erover eens dat 1 graad opwarming het maximale is dat de aarde aankan. In werkelijkheid zijn bijna alle wetenschappers het erover eens dat een opwarming van 1 graad sinds 1900 juist goed zou zijn voor zowel de natuur als voor de mensheid. Er zijn pas zorgen over een snelle opwarming die vanaf nu meer dan 2 graden bedraagt. In een ander leerboek werd een grafiek aangetroffen van een wereldtemperatuur die zelfs na 2005 nog verder stijgt, terwijl in werkelijkheid de opwarming na 2000 is gestopt.

Het rapport gaat over het onderwijs in Engeland, maar vermoedelijk is de situatie in Nederland vergelijkbaar. Zo werden twee studenten klimaatwetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam vorig jaar door hun hoogleraar op pad gestuurd om zogeheten klimaatsceptici te interviewen. De studenten vertelden dat zij door die gesprekken feiten en invalshoeken hadden ontdekt waarover ze tijdens al die jaren op de universiteit nog nooit hadden gehoord.

Op de vaderlandse basisschool is het niet veel beter. Zo kwam twintig jaar geleden de zevenjarige zoon van de Elsevier-verslaggever terneergeslagen thuis met de mededeling dat de mensheid op uitsterven stond omdat er een gat zou zitten in de 'zoonooö-laag'. De leerkracht beriep zich op milieuorganisatie Greenpeace en op de kranten. 'Iedereen weet toch dat het zo is.'

Niet alleen op school worden kinderen geïndoctrineerd over energie, klimaat en milieu, ook wanneer ze onder leiding van juf of meester een uitstapje maken. Zo beschreef dit weekblad op 29 maart hoe Diergaarde Blijdorp in Rotterdam in ruil voor enkele zilverlingen van Greenpeace informatie van de milieubeweging ongefilterd doorgeeft.

En in 2006 mochten scholieren in diverse Nederlandse steden 'gratis' naar de film An Inconvenient Truth van Al Gore. Amsterdam bijvoorbeeld trok daar 15.000 euro voor uit. In theorie had dit een leerzaam uitstapje kunnen zijn: zoek de fouten (de teller staat inmiddels op 35). Voor zover bekend heeft geen enkele Nederlandse leraar echter zo'n opdracht aan zijn leerlingen gegeven.

bron
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19090
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Eco-indoctrinatie in klas

Berichtdoor King George » Ma Mei 05, 2014 11:38 am

Is kleine kinderen met politiek correcte leugens penetreren niet gewoon van dezelfde maatschappelijke perversie als pedofilie?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Re: Eco-indoctrinatie in klas

Berichtdoor H.Numan » Di Mei 06, 2014 1:56 am

Tja... duurzaamheid. Wat is dat nou precies? Vandaag de dag heeft dat woord een compleet andere betekenis gekregen dan het eigenlijk heeft: Duurzaamheid is voor mij iets dat erg lang mee gaat. Zoals mijn oude Nokia 3310. Doet het nog steeds, en doet het prima. Dat ding heb ik iets van 12 jaar en verwacht er nog iets van 12 jaar uit te kunnen persen. Dat is duurzaam.

Of een auto die 30 jaar meegaat zonder extreem hoge onderhoudskosten. Zoiets als een Volkswagen Kever. Of mijn ijskast die inmiddels een taart met 25 kaarsjes verdient. Zijn misschien niet de mooiste, fraaiste of zuinigste machines. Maar ze gaan wel erg lang mee.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 7529
Lid geworden op: Do Jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Eco-indoctrinatie in klas

Berichtdoor xplosive » Di Mei 06, 2014 3:57 am

Duurzaam wordt ook gebruikt in de zin van niet meer verbruiken van aardse hulpgoederen dan er ge(re)genereerd kunnen worden. Zo wordt er vaak beweerd dat de mens tegenwoordig gemiddeld een leven leidt dat berekend is op meer dan 1 aarde. Dat heeft te maken met overbevolking (die nog steeds groeit), maar ook met het feit dat een mens gemiddeld steeds meer consumeert. Uiteindelijk gaat dat natuurlijk een keer ernstig fout. Daar hoef je geen helderziende voor te zijn.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Re: Eco-indoctrinatie in klas

Berichtdoor H.Numan » Di Mei 06, 2014 5:05 am

Klopt, maar daar ben je natuurlijk wel zelf verantwoordelijk voor. Je kunt de mooiste snelste beste duurste Iphone kopen. Dan ben je hip. Of je gebruikt net als ik je stokoude Nokia. Ben je niet hip. Maar is wel veel goedkoper! :finger:

Ik rekende het volgende uit: een Nokia kost hier Bt 50 (E 1,30) per maand. Een Iphone, Ipad of Android tenminste Bt 750 (E 20).
Veel (gewone) mensen hier hebben en een Iphone en een tablet en een gewoon abonnement voor de telefoon-pc. Dat is dus tenminste Bt 2250/maand of Bt 27.000 per jaar. E 600. Per persoon. Een gezinnetje met vader, moeder, zoon & dochter is dus E 2400 per jaar kwijt.

Bij jullie zal het echt niet anders liggen. De bedragen variëren uiteraard.

Ik heb die Nokia nog wel, maar gebruik een Iphone 3. Ben speciaal naar de winkel gegaan en heb het abonnement omgezet in Bt 50 per maand. Dan kan je enkel bellen en sms-en. (En waar je wifi hebt de rest.) Da's precies wat ik dus nodig heb.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

Gebruikersavatar
xplosive
Berichten: 7529
Lid geworden op: Do Jun 30, 2011 11:18 pm

Re: Eco-indoctrinatie in klas

Berichtdoor xplosive » Di Mei 06, 2014 10:38 am

Wat en hoe we eten (veeteelt) heeft meer impact dan mobiele telefoons e.d.. Materialen zijn eventueel nog te recyclen, maar landbouwgronden niet. En de Europese Unie is dan bovendien ook nog eens veel te kwistig als het gaat om het stimuleren van veeteelt en verbouw van veevoer met honderden miljarden subsidies, die indirect dus ook mede uit mijn zak komen.
Gun jezelf wat je een ander toewenst     islam = racisme   & de hel op aarde voor mens en dier
                                   koran = racistisch & handboek voor criminelen
      Moslimlanden bewijzen dagelijks:    meer islam = meer verkrachte mensenrechten

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41721
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Klimaat- en eco-indoctrinatie in klas

Berichtdoor Pilgrim » Zo Sep 22, 2019 3:08 am

Tienduizenden gehersenspoelde schoolkinderen hebben geen flauw benul van klimaatfeiten

Posted on 20/09/2019

Afbeelding
Als de klinkklare onzin die dit meisje uitspuugt een serieuze maatstaf is voor onze huidige toestand, dan verdienen we misschien wel niets anders dan de door de klimaatmaffia geëiste ondergang van onze welvarende beschaving. (Afbeelding: (4)).

In Duitsland moeten klassen verplicht deelnemen, anders worden ze op rapport gezet wegens ‘schoolverzuim’ – Conservatieve journalist James Delingpole verzucht: ‘Kom, vriendelijke asteroïde. Vernietig ons nu!’

Vandaag spijbelen tienduizenden gehersenspoelde Westerse schoolkinderen –in Duitsland zelfs verplicht- om deel te nemen aan wat op misleidende wijze een ‘klimaatstaking’ wordt genoemd. Voor het ‘redden van de planeet’ blijken de meesten van hen echter geen flauw benul te hebben van de echte klimaatfeiten. Zo denkt bijvoorbeeld de 9 jarige Daisy dat klimaatverandering ‘zorgt voor branden op de noordpool, terwijl daar alleen maar sneeuw hoort te zijn.’

James (10) beweert dat ‘koolstof in de atmosfeer gaat en de wereld opwarmt,’ en de even oude Hannah denkt dat ‘koeienscheten’ hetzelfde doen en ‘het licht van de zon daardoor uitgaat en nooit meer terugkomt.’

Veel linksgroenen en andere progressieven lijken te denken dat we op basis van deze ‘kennis’ een biljoenen kostend klimaat/energiebeleid moeten voeren, dat onze vrije welvaartsstaat voor het grootste deel zal afbreken – ook de welvarende levens van de vandaag demonstrerende kindjes die gerust tot de meest verwende en gepamperde generatie ooit kunnen worden gerekend.

De mensheid ‘warm’ maken (pun intended) voor deze vrijwillige collectieve zelfmoord was dan ook precies het doel van het bezoek van het Zweedse meisje Greta Thunberg, klimaatmessias van linksgroen en door sommigen van hen zelfs letterlijk ‘de teruggekeerde Jezus’ genoemd (2)(3), aan het Congres. Deze week organiseerde een door de Democraten geleid comité een ‘Klimaat Crisis Hoorzitting’ waarin de gebruikelijke angstzaaierij en doemdenk kreten over het aanstaande einde van de wereld eindeloos werden herhaald.

De conservatieve Britse journalist en columnist James Delingpole vindt dat de schoolkinderen vandaag best mogen spijbelen, mits ze minimaal 80% van een paar klimaatvraagjes correct kunnen beantwoorden:

Met hoeveel graden is de wereld de afgelopen 20 jaar opgewarmd?
a) 0,3 C. b) 0,8 C. c) 1,5 C.

Hoeveel graden Celsius is de wereld sinds het pre-industriële tijdperk warmer geworden?
a) 10 C. b) 3 C. c) 1 C.

Men schat dat er in 1960 tussen de 5000 en 10.000 ijsberen waren. Hoeveel zijn dat er vandaag?
a) meer dan 28.000 b) 5000 tot 10.000 c) minder dan 4000.

‘Ik vermoed dat er nauwelijks een kind is dat dankzij het groene indoctrinatie proces dat op onze scholen voor onderwijs moet doorgaan in staat is om deze vragen correct te beantwoorden (de correcte antwoorden zijn natuurlijk 1 a, 2 c en 3 a.).’

‘Vandaag zijn we dus getuige van een bizar fenomeen van tienduizenden schoolkinderen die demonstreren voor een zaak waar ze niets van begrijpen. En dan krijgen ze daar ook nog eens applaus van volwassen voor, die daarmee onthutsend genoeg nog dommer zijn dan deze kinderen.’

‘Kom, vriendelijke asteroïde. Vernietig ons nu!’ besluit Delingpole cynisch. Dat had ook ‘kom maar op met je Tsar bom, Vlad!’ kunnen zijn. Want een samenleving die geleid wordt door ideologisch waanzinnigen en van zijn nakroost een nog onbenulliger en krankzinniger soort probeert te maken, en daarbij voor iedereen alles kapot wil maken wat eerdere generaties in tientallen jaren met hard werken hebben opgebouwd, verdient misschien wel niet anders.

Xander

(1) Breitbart
(2) Infowars
(3) Infowars
(4) Afbeelding: Embed from Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

https://www.xandernieuws.net/algemeen/t ... aatfeiten/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19090
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Klimaat- en eco-indoctrinatie in klas

Berichtdoor King George » Zo Sep 22, 2019 12:50 pm

De scholen zijn weer begonnen en het klimaatspijbelen is back in town. Waren ze in hun vakantietijd, in hun eigen tijd soms op vliegreis?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19090
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Klimaat- en eco-indoctrinatie in klas

Berichtdoor King George » Ma Sep 23, 2019 3:53 pm

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19090
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Klimaat- en eco-indoctrinatie in klas

Berichtdoor King George » Ma Sep 23, 2019 4:04 pm

In Oostenrijk wordt er ook gespijbeld voor het klimaat.

Afbeelding

En zien we nu dat het meisje een actrice is?

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19090
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Klimaat- en eco-indoctrinatie in klas

Berichtdoor King George » Ma Sep 23, 2019 4:07 pm

Ook interessant om te weten:

Greta Thunberg's vader was een acteur. Greta Thunbeg's grootvader was een acteur.

https://starsinformer.com/greta-thunberg/

Afbeelding Afbeelding
Laatst gewijzigd door King George op Zo Sep 29, 2019 11:34 am, 1 keer totaal gewijzigd.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Mahalingam
Berichten: 39156
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Klimaat- en eco-indoctrinatie in klas

Berichtdoor Mahalingam » Ma Sep 23, 2019 7:07 pm

Doorleefd acteurswerk?
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41721
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Klimaat- en eco-indoctrinatie in klas

Berichtdoor Pilgrim » Wo Sep 25, 2019 11:58 pm

Nieuwe betuttel-campagne gaat tegen onschuldige scholieren drammen: “kraanwaterdag”

25 september 2019

Afbeelding

Met dank aan beslist belangeloze medewerking drinkwaterbedrijven

Ruim 100.000 scholieren op basisscholen in het land drinken woensdag voor een keer geen gezoete drankjes maar kraanwater. Ook krijgen ze op ‘Kraanwaterdag’ les van 3600 leraren over hoe gezond en duurzaam water uit de kraan is en maken ze hun eigen favoriete waterdrankje met groenten, fruit en kruiden.

De speciale waterdag is georganiseerd door onder meer de Nederlandse drinkwaterbedrijven Vitens, Brabant Water, PWN, Oasen en Drinkwaterbedrijf Groningen. Staatssecretaris Blokhuis opent de dag bij Basisschool Diamant in Apeldoorn.

Volgens onderzoek krijgt twee derde van de basisschoolkinderen suikerhoudende drankjes mee naar school van ouders, terwijl ze het niet erg vinden om water te drinken. Nergens ter wereld is de kwaliteit van het drinkwater volgens de waterbedrijven zo hoog als in Nederland. Zij willen kinderen hiervan bewust maken.

Anp

https://tpo.nl/2019/09/25/nieuwe-betutt ... nwaterdag/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 39156
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Klimaat- en eco-indoctrinatie in klas

Berichtdoor Mahalingam » Do Sep 26, 2019 12:05 pm

Je kan kinderen van alles wijs maken. Zelfs dat ze beter onwijs blijven.
Met vier andere scholieren loopt Jesse van Schaik van Wageningen naar Den Haag voor de klimaatstaking van vrijdag. ‘Zelfs als ik blijf zitten, is dat niet het einde van de wereld. En de klimaatcrisis is dat wel.’

Deze scholier (14) loopt van Wageningen naar Den Haag voor het klimaat
De zomervakantie is al weer een week of vijf voorbij, maar voor Jesse van Schaik (14) uit Amsterdam-West moet het schooljaar eigenlijk nog beginnen. Ze is vooral ­bezig geweest met klimaatacties. Ze was bij de bezetting van de Lutkemeerpolder en de laatste weken stonden in het teken van de klimaatstaking van morgen.

Om aandacht te vragen voor de staking loopt ze met vier andere scholieren in acht dagen van Wageningen naar Den Haag. Het schoolwerk is deze week verbannen naar de randen van de dag, vertelt ze onderweg naar Woerden. “In de avond proberen we huiswerkmomenten in te lassen. Dan geldt: de eerste die iets zegt wat niks toevoegt, moet een vegan appeltaart bakken.”

En de leraren:
Haar docenten op scholengemeenschap Lumion reageren vooralsnog begripvol nu de 4 vwo-scholier zo vaak afwezig is. “Als het echt invloed had op mijn resultaten zou dat wel anders zijn. Maar zelfs als ik blijf zitten, is dat niet het einde van de wereld. De klimaatcrisis is dat wel.”

En pappa en mamma?
Haar ouders kunnen zich er goed in vinden dat ze zoveel actie voert. Zo is ze ook opgevoed. “Mijn moeder zei: ga de wereld in, de wereld heeft het nodig.” Als kind werd ze al meegenomen naar demonstraties. “Wij leven heel ­milieubewust. We hebben zonnepanelen, geen auto en mijn moeder en ik proberen veganist te zijn. Dat lukt vaak, ik vind het alleen lastig om kaas te laten staan.”

Wat goed, wat goed van ze !
En wat zegt de activiste zelf?
En ja, ze is boos. “Vooral op mensen die het niet lijken te snappen.” Binnen Nederland richt haar ergernis zich vooral op minister Eric Wiebes. “Die zegt: we hebben nog tijd. Wat gewoon niet waar is, hij verdraait de feiten. Hij zegt dat we nog elf jaar hebben om het op te lossen. Het is heel anders. We hebben nog elf jaar om de schade terug te draaien die we in honderd jaar hebben veroorzaakt.”

En er is hoop:
“Maar je kunt ook hoop putten uit dit soort acties.” Ze wijst op enkele tientallen sympathisanten die met de vijf tieners van Fridays for Future meelopen richting Den Haag. “Ik weet dat het geen massademonstraties zijn, maar ik denk dat het wel helpt. Het zijn een soort steentjes die je toevoegt aan de grote hoop en op een dag gaan die rollen.”

Brrr. Rollend gesteente. Je zal er maar tussen zitten of onder terecht komen.
https://www.parool.nl/nederland/deze-scholier-14-loopt-van-wageningen-naar-den-haag-voor-het-klimaat~b5ee644e/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

mercator
Berichten: 18603
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Klimaat- en eco-indoctrinatie in klas

Berichtdoor mercator » Do Sep 26, 2019 5:51 pm

In Antwerpen was het vandaag helemaal sterk. Een docent in de Karel de Grote hogeschool had een goed voorstel voor zijn studenten: al wie een "klimaatcontract" ( door hem zelf opgesteld) wilde ondertekenen mocht rekenen op een 20/20 op het eindexamen dat hij zou afnemen. De persoon in kwestie had een voorgeschiedenis als politicus voor de groenen en de communisten.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41721
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Klimaat- en eco-indoctrinatie in klas

Berichtdoor Pilgrim » Vr Sep 27, 2019 8:33 pm

Klimaatspijbelen: radicale groeperingen spannen schoolkinderen voor hun karretje

26 september 2019

Schoolkinderen mogen weer spijbelen voor een nieuwe klimaatstaking in Den Haag. Scholen werken enthousiast mee. Wat ze ouders niet vertellen, is dat het klimaatspijbelen op vrijdag 27 september georganiseerd wordt door radicaal-linkse groeperingen die gerust vernielingen aanrichten om burgers hun klimaatideologie op te leggen.

Schoolplicht

Alle leerlingen in Nederland hebben op vrijdag 27 september echter gewoon schoolplicht. Scholen die meedoen aan deze staking, verzaken daarmee hun elementaire plicht en bestaansreden, namelijk onderwijs geven aan kinderen. Scholen die kinderen toestemming geven om te staken, proberen zich in te dekken door de leerlingen buiten lestijd mee te laten helpen aan het organiseren van een onderwijsactiviteit om zo hun onderwijstijd in te halen. Waar die te organiseren activiteit over zal gaan? “Klimaatverandering” uiteraard.

Afbeelding
Een brief van een school aan ouders, waarin toestemming wordt gegeven om te spijbelen voor het klimaat. Scholen nemen een loopje met normaliter strenge regels rond schoolverzuim. Het mag allemaal, want er is een klimaatapocalypse om af te wenden. Deze brief werd aan Cultuur onder Vuur doorgespeeld door een bezorgde ouder.

Strafbaar
Vanwege de schoolplicht is spijbelen strafbaar en zijn ouders hiervoor aansprakelijk. Het niet nakomen van deze verplichting kan leiden tot een geldboete. Leraren die hierin onder werktijd in meegaan kunnen zelfs ontslag krijgen, omdat deze actie niet onder het stakingsrecht valt en aangemerkt wordt als werkweigering.

Lees ook: Nieuwe klimaatdwang: overheid wil verplicht zonnepanelen op onze daken

Indoctrinatie
Scholen zouden hun leerlingen helemaal niet moeten laten misbruiken voor ideologisch-radicale doeleinden. Klimaatactivisten jagen kinderen schrik aan met apocalyptische doemscenario’s zoals “onze planeet vergaat binnen 18 maanden” en “we sterven allemaal uit”. Leerlingen worden geïndoctrineerd met het groene eco-socialisme waarbij de mens aangemerkt wordt als probleem, en de overheid de oplossing moet bieden.

Afbeelding
Radicale activisten jagen kinderen angst aan met opgeklopte hysterie, zoals het idee dat we zullen uitsterven als we de “klimaatcrisis” niet te lijf gaan. Bron afbeelding: Extinction Rebellion.

Radicaal linkse steungroepen
Deze klimaatacties komen natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. Wie organiseert en betaalt ze? De beweging Youth for Climate (Y4C) is een belangrijke aanstichter. In een eerder artikel liet Cultuur onder Vuur zien dat deze club door de Europese Commissie wordt gefinancierd.

Lees ook: Betrapt! Europese Commissie blijkt drijvende kracht achter het klimaatspijbelen

‘Zaag jij de jachthut om?’
Daarnaast is de groepering Code Rood een belangrijke speler. Achter deze club gaat Steungroep NVDA schuil, ook bekend van Wijstoppensteenkool.nl en GroenFront. Deze drie organisaties hebben het identieke rekeningnummer, op naam van Steungroep NVDA. Op de website van GroenFront tonen de klimaatradicalen hun ware aard: “We zoeken activisten die zo ver durven gaan als nodig is. Zo radicaal als de realiteit. Op elke centrale zit een stopknop, druk jij hem in? Elke jachthut kan onbruikbaar worden gemaakt, zaag jij deze om?” Een expliciete oproep tot een strafbaar feit en tot vernieling van privé-eigendom.

Afbeelding
Radicale groeperingen zoals GroenFront deinzen er niet voor terug om andermans bezit te vernielen. Hier een jachthut. Bron afbeelding: GroenFront.

Doel: “omverwerpen van de staat”
GroenFront is – zo geeft het zelf toe – vele malen genoemd in jaarverslagen van de inlichtingen- en veiligheidsdiensten. De groepering ziet zichzelf als “eco-anarchisten” en doelt op het “omverwerpen van de staat en het afbreken van de macht van grote bedrijven”. In 2015 noemde de Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid GroenFront nog “extremistisch”.

Lees ook: De branden in de Amazone: hoe de media ons misleiden over het klimaat

Voetsoldaten
Zo worden de klimaatprotesten georganiseerd door een netwerk van linkse clubs, die onze kinderen maar wat graag als jonge voetsoldaten willen laten marcheren voor de “Groene Sprong Voorwaarts” en hen leren “burgerlijk ongehoorzaam” te zijn. Kinderen wordt schrik aangejaagd met volstrekt ongefundeerde doemscenario’s en warm gemaakt voor een rigoureus overheidsingrijpen van Sovjetproporties.

Linkse indoctrinatie
Veel scholen werken op deze wijze mee aan de ‘groene revolutie’ en het uitrollen van een socialistische agenda. Momenteel legt Cultuur onder Vuur de laatste hand aan een diepgravend onderzoek over linkse indoctrinatie in het onderwijs waarvan het rapport op 19 oktober op ons Cultuur onder Vuur Congres zal worden gepresenteerd. Hierin wordt de indoctrinatie genadeloos blootgelegd. Kom ook naar het congres of steun ons met een gift zodat wij dergelijk onderzoek kunnen blijven doen!

https://cultuurondervuur.nu/klimaatspij ... -karretje/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41721
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Klimaat- en eco-indoctrinatie in klas

Berichtdoor Pilgrim » Vr Sep 27, 2019 9:29 pm

“Prof mag docentschap niet misbruiken voor politiek”

27 september 2019

Afbeelding

Een docent sociaal werk aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen is met ziekteverlof gestuurd nadat bekend raakte dat hij punten beloofde aan studenten in ruil voor klimaatacties. De hogeschool reageert nu op het voorval: “Wij distantiëren ons van wat er gebeurd is tijdens die les.”

Studenten aan de Karel de Grote Hogeschool trokken naar de directie toen een docent hen punten beloofde om het Antwerps stadsbestuur onder druk zetten om een groener klimaatbeleid te voeren. Het opleidingshoofd Sociaal Werk, Veerle Van Gestel, bevestigt dat ze via mail berichten kregen om te melden dat het ‘er in de les bijzonder aan toe ging’.

De docent in kwestie blijkt zelf politiek actief te zijn bij de extreemlinkse PVDA. Dat hij zijn docentschap misbruikte voor zijn politieke overtuiging, mag niet volgens Van Gestel. “In ons arbeidsreglement staat dat heel duidelijk.” De docent is momenteel met ziekteverlof. De hogeschool besliste om momenteel geen verdere maatregelen te nemen tegen de man.

[Zie video op de site.]

https://www.hln.be/nieuws/binnenland/on ... ~a0ad31f9/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6256
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Klimaat- en eco-indoctrinatie in klas

Berichtdoor Ali Yas » Vr Sep 27, 2019 9:44 pm

Mahalingam schreef:Je kan kinderen van alles wijs maken. Zelfs dat ze beter onwijs blijven.

"Deze scholier (14) loopt van Wageningen naar Den Haag voor het klimaat"

Niet zo slim. Lopen is per kilometer namelijk minder efficiënt dan fietsen. En dan zijn mensen nog bijzonder kieskeurig qua energiebronnen ook. Wij lusten namelijk geen aardgas, aardolie of kolen. Wat wij eten moet met heel veel extra energie worden gemaakt.

Nog beter dan gewoon fietsen is dus elektrisch fietsen. Voor een paar duppies rij je honderd kilometer. Voor dezelfde afstand lopen heb je heel wat boterhammen met pindakaas nodig.

Kortom, de klimaatjeugd is niet wijs. Maar dat kunnen zij niet helpen, het ligt aan het onderwijs.
Truth sounds like hate to those who hate truth.


Terug naar “Topics allerhande”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 8 gasten