Ebola virus

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71582
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Ebola virus

Berichtdoor Ariel » Do Jul 31, 2014 2:34 pm

Britten vrezen ebola-uitbraak. Dat zou zomaar kunnen gebeuren . De angst bestaat dat de ziekte zich verder kan verspreiden door de toegenomen mobiliteit van mensen. Het uiterst dodelijke virus heeft in West-Afrika al meer dan 670 levens geëist.

Gisteren werd in Duitsland een Afrikaanse verstekeling ontdekt in een militair transportvliegtuig dat tussenstops had gemaakt in West-Afrika. Na controle bleek de jongen het ebola-virus niet te dragen.

Maar!!! De de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) laat weten dat het voorlopig niet is nodig om de internationale luchtvaart reisbeperkingen op te leggen vanwege de Ebola-uitbraak in West-Afrika. De kans op besmetting voor reizigers is klein.

De luchtvaartassociatie had advies gevraagd aan de WHO nadat een besmette man uit Liberia via Togo naar Nigeria was gevlogen.

Veel luchtvaartmaatschappijen hebben alle vluchten op Sierra Leone en Liberia opgeschort. Op het vliegveld van Liberia zijn ernstige voorzorgsmaatregelen genomen. Het land sloot ook een groot deel van de landsgrenzen.

Maar volgens de WHO is de kans klein dat een geïnfecteerde patiënt andere passagiers besmet in de incubatiefase van de ziekte.

Pas in de terminale fase en na overlijden loopt de omgeving van een Ebola-patiënt echt gevaar bij direct contact. Omdat het in delen van Afrika gebruikelijk is om een overleden persoon aan te raken, heeft het virus de afgelopen maanden snel kunnen uitbreiden. Het virus wordt overgedragen via bloed en andere lichaamssappen. De Franquetvleerhond en andere soorten vleerhonden worden gezien als de oorspronkelijke verspreiders van het virus.

Groot-Brittannië heeft voor de zekerheid toch extra maatregelen genomen voor vluchten afkomstig uit West-Afrika. Patiënten die symptomen van koorts vertonen, worden in quarantaine geplaatst.

Passagiers afkomstig uit het gebied wordt aangeraden om direct hulp te zoeken wanneer ze koortsachtige klachten krijgen. Het eten van illegaal vlees zonder certificering wordt afgeraden.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71582
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Ebola virus

Berichtdoor Ariel » Do Jul 31, 2014 2:36 pm

Ebola door eten apenvlees

De uitbraak van Ebola in het noorden van Congo-Brazzaville is mogelijk ontstaan door het eten van vlees van besmette apen....

Het virus dat de ziekte veroorzaakt is erg besmettelijk en wordt overgebracht door contact met bloed en ander lichaamsvocht. Wie de ziekte krijgt - met in eerste instantie griepachtige verschijnselen - gaat uiteindelijk door interne bloedingen meestal dood. Het sterftepercentage ligt op minimaal 50 procent, maar dat kan oplopen tot 90 procent.

Pas in 1976 werd de virusziekte door de westerse wetenschap ontdekt na een uitbraak in het grensgebied van Soedan en Zaïre, in de buurt van de Ebola-rivier. Sindsdien is de ziekte in het midden van Afrika meerdere keren opgelaaid, met doorgaans enkele tientallen tot honderden doden.

Vermoed wordt dat de mensen in Congo ziek zijn geworden door het eten van het vlees van zieke chimpansees of gorilla's, een belangrijke voedselbron van de lokale bevolking. Ook apen zijn gevoelig voor het virus. In dit geval werd de uitbraak zelfs ontdekt doordat leden van een groep gorilla's achter mekaar het loodje legden.

Volgens de BBC heeft de lokale bevolking niet veel op met hulpverleners. Die worden ervan verdacht dat zij juist het virus hebben geïntroduceerd. Bovendien is er veel geweld gebruikt door militairen uit Gabon die in 1996 en 1997 het gebied binnentrokken om te helpen een Ebola-uitbraak de kop in te drukken.

bron
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71582
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Ebola virus

Berichtdoor Ariel » Do Jul 31, 2014 2:39 pm

Vijf vragen over het ebola-virus

Een nieuwe uitbraak van het gevreesde ebola-virus houdt momenteel drie landen in West- Afrika in zijn greep. In Liberia, Guinee en Sierra Leone zijn inmiddels al 670 sterfgevallen geteld. Omringende landen beginnen maatregelen te treffen tegen een mogelijke uitbreiding van de ziekte.

Maar wat is ebola eigenlijk? En moeten we ons in Nederland zorgen maken? Vijf vragen (en de antwoorden daarop) over deze horrorziekte.

1. Wat is ebola en waar komt het virus vandaan?
Het ebolavirus is een van de meest dodelijke virussen ter wereld en vindt zijn oorsprong in Afrika. Het virus is pas in 1976 ontdekt en wordt vaak via apen (door beten, of door het eten van besmet apenvlees) overgedragen op de mens. Maar ook andere diersoorten kunnen besmet zijn. Recent onderzoek lijkt uit te wijzen dat vleermuizen de natuurlijke gastheer zijn van het virus.

2. Wat is er tegen te doen?
Niets. Er bestaan op dit moment geen medicijnen of vaccins tegen de ziekte, al wordt aan beide gewerkt.
In augustus 2013 slaagden wetenschappers er voor het eerst in om apen die al symptomen van de ziekte hadden te genezen. Deze behandeling, die het afweersysteem een handje helpt, begint echter pas te werken na een half jaar, en dat zou bij een uitbraak te langzaam zijn.
De maatregelen tegen ebola zijn gericht op het indammen van de epidemie door besmette mensen in quarantaine te plaatsen, grenzen te sluiten en het eten van zogeheten bushmeat (vlees van wilde dieren, zoals apen) te verbieden.

3. Hoe besmettelijk is ebola?
Het ebola-virus wordt overgedragen tussen mensen onderling en tussen mensen en dieren via lichaamsvocht. Vooral mensen die zieken verplegen of doden begraven lopen groot risico. Maar het virus is zo dodelijk (tussen de 25 en 90 procent van de patiënten overlijdt, afhankelijk van de ebola-variant) dat het zichzelf als het ware voorbijloopt, omdat de dragers al dood en begraven zijn voordat ze veel mensen hebben kunnen besmetten. Overigens is niet iedereen even vatbaar voor ebola, en niet iedereen die met het virus in contact komt krijgt de ziekte.

4. Wat zijn de symptomen?
Het ebola-virus nestelt zich als eerste in de lever van de mens. De eerste symptomen uiten zich in de vorm van koorts en hevige pijnscheuten. Vanuit de lever breidt het virus zich uit naar alle organen. In feite zorgt ebola voor een afwijking in het bloed, waardoor er scheurtjes in organen ontstaan en er inwendige bloedingen optreden. Na 48 tot 72 uur kan de patiënt uit alle lichaamsopeningen gaan bloeden.

5. Moeten wij ons zorgen maken?
Vooralsnog niet. Het virus steekt (op een handvol laboratorium-incidenten in Rusland en het Groot-Brittannië na) alleen de kop op in West-Afrika, en zelfs in de allerarmste en door burgeroorlogen geteisterde landen daar (Liberia, Sierra Leone) houdt een epidemie na een tijd vanzelf op door de quarantaine-maatregelen en het snel begraven van de doden.

Tenzij u dus van plan bent om naar een van de bovenstaande gebieden op vakantie te gaan, is het risico op ebola in Nederland dus te verwaarlozen.

bron
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
H.Numan
Berichten: 8537
Lid geworden op: Do Mei 08, 2008 3:33 am

Re: Ebola virus

Berichtdoor H.Numan » Vr Aug 01, 2014 2:23 am

Moeten wij ons zorgen maken?

Nee hoor. We hoeven ons nergens zorgen over te maken. :hypocrite:

Modern luchtverkeer is zo goedkoop dat een eenvoudige Afrikaan een enkeltje Europa kan kopen, en in ieder geval als asielzoeker binnenkomt. Hij kan 's morgens besmet worden met Ebola en 's avonds in het asielzoekerscentrum in Lulleradeel iedereen besmetten.

Maar verder hoeft u zich nergens zorgen over te maken.
een volk dat voor korannen zwicht
zal meer dan lijf en goed verliezen
dan dooft het licht….
Anoniem

mercator
Berichten: 18528
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Ebola virus

Berichtdoor mercator » Vr Aug 01, 2014 10:15 am

Ariel schreef:Het ebola-virus wordt overgedragen tussen mensen onderling en tussen mensen en dieren via lichaamsvocht.


Dus een schuit met een vijfhonderd opeengepakte azielzoekers is de ideale speeltuin van het Ebola virus. Goed om weten voor de Italiaanse kustbevolking.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71582
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Ebola virus

Berichtdoor Ariel » Za Aug 09, 2014 10:29 am

Er zijn al een paar landen waar ebola patienten behandeld worden. Het gaat dan om hulpverleners die terug gehaald worden. Maar nu is waarschijnlijk het eerste spontane ebola geval ontdekt in Canada. Dat voorspeld niet veel goeds.


Patiënt met ebola-symptomen in Canada'

Medici van het Brampton-ziekenhuis in Toronto hebben vrijdag (lokale tijd) een man behandeld die opgenomen is met symptomen die aan ebola doen denken. Volgens Canadese media zijn deskundigen er echter nog niet zeker van of het ook daadwerkelijk het dodelijke ebolavirus is.

De man, die grieperige en koortsachtige verschijnselen vertoont, keerde onlangs terug uit Nigeria, waar de noodtoestand uitgeroepen is vanwege het ebolavirus. Voorlopig wordt de man in quarantaine gehouden.

De Wereldgezondheidsorganisatie WHO vreest een verergering van de ebola-epidemie in West-Afrika in de komende maanden voordat de ziekte weer verdwijnt.

bron
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18715
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Ebola virus

Berichtdoor King George » Za Aug 09, 2014 12:20 pm

mercator schreef:
Ariel schreef:Het ebola-virus wordt overgedragen tussen mensen onderling en tussen mensen en dieren via lichaamsvocht.


Dus een schuit met een vijfhonderd opeengepakte azielzoekers is de ideale speeltuin van het Ebola virus. Goed om weten voor de Italiaanse kustbevolking.


Europa wordt dus een soort asiel voor ebola.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15545
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Ebola virus is eigenlijk een virusje op de schaal van Halal

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Za Aug 09, 2014 5:10 pm

King George schreef:
mercator schreef:
Ariel schreef:Het ebola-virus wordt overgedragen tussen mensen onderling en tussen mensen en dieren via lichaamsvocht.

Dus een schuit met een vijfhonderd opeengepakte azielzoekers is de ideale speeltuin van het Ebola virus. Goed om weten voor de Italiaanse kustbevolking.

Europa wordt dus een soort asiel voor ebola.

Dat hangt helemaal af of het al of niet zielig is. Is het de wil van Allah, dan kunnen wij met een gerust hart gaan slapen. Ebola is dan niet zielig, maar 100% halal.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40702
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Ebola virus

Berichtdoor Pilgrim » Do Aug 14, 2014 2:57 pm

Duitsland roept zijn burgers op de ebola-gebieden te verlaten

Geplaatst op 13 augustus 2014

Twee dagen geleden meldden de nieuwsberichten de eerste Europese ebola-dode, de Spaanse “religieuze”, die in Afrika de ebola-zieken wilde verzorgen. Sindsdien werd ook bekend dat het de farmaceutische ondernemingen op dit moment aan de noodzakelijke medicijnen ontbreekt, omdat deze allemaal al in Afrika werden verbruikt (Bloomberg zegt: Ebola Drug Supply Is Exhausted After Doses Sent to Africa).

Canadese medicijnproducenten sturen zelfs al ongeteste ebola-medicijnen en ebola-inentingen, die daar in Afrika getest worden.

En Duitsland roept de Duitsers (en de migranten met Duitse paspoorten) op om de ebola-gebieden in Afrika te verlaten.

Germany urges citizens to leave Ebola-hit nations

En ook op de WDR:

AA roept vanwege ebola Duitse burgers op om West-Afrika te verlaten:

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vanwege de ebola-epidemie alle Duitse staatsburgers opgeroepen te vertrekken uit de desbetreffende West-Afrikaanse landen. De oproep geldt echter niet voor daar dringend noodzakelijk medisch personeel, zei een woordvoerder in Berlijn. De Duitse ambassades in Guinea, Sierra Leone en Liberia blijven geopend.


Dat zou ook kunnen betekenen dat de Wereldgezondheidsorganisatie deze gebieden spoedig afsluit, want onlangs nog werd verkondigd dat men door het internationale uitroepen van deze landen tot gebieden waarin de noodtoestand heerst hiervoor de noodzakelijke basis had gecreëerd.

De WHO roept internationale noodtoestand uit. De WHO mag nu grenzen laten sluiten evenals beperkingen in het internationale reisverkeer uitvaardigen.

Niet betroffen landen zoals Duitsland worden er door de WHO slechts toe opgeroepen zich op mogelijke ebola-gevallen voor te bereiden en dienovereenkomstige maatregelen te treffen. Dat zou in Duitsland sowieso al het geval zijn, zei de woordvoerster van het ministerie: “Wij zijn er klaar voor.”

De uitgeroepen gezondheidsnoodtoestand geeft de WHO echter de mogelijkheid landen rechtstreekse aanwijzingen en aanbevelingen te geven. Volgens de in 1969 door de WHO-lidstaten overeengekomen internationale gezondheidsvoorschriften zijn er ook quarantaine-maatregelen mogelijk, waaronder het sluiten van grenzen evenals beperkingen in het internationale reisverkeer.


Focus

Veel gebieden werden al door desbetreffende landen zelf afgesloten:

De uitbraak van de ebola-virusziekte breidt zich steeds verder uit. Twee betroffen landen hebben de noodtoestand uitgeroepen, het leger wordt ingezet. Volgens de jongste cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO hebben 1323 mensen de ebola-virusziekte, van wie 729 (inclusief verdachte gevallen) zijn gestorven. De cijfers zijn van 27 juli, ze zouden dus al duidelijk hoger kunnen liggen.

Hulpverleners ter plaatse raken steeds verder aan het einde van hun capaciteiten. “Er is geen einde in zicht”, zei de woordvoerder van de Duitse sectie van Artsen zonder Grenzen, Stefan Dold, tegen de “Artsenkrant”. “We draaien bijna door.” (…) De noodtoestand geldt voor de komende 60 tot 90 dagen. De politie en het leger sluiten de toegangen naar en uit de getroffen regio´s af. – desnoods ook met geweld. De veiligheidstroepen moeten artsen en hulpverleners tegen aanvallen beschermen, zoals de laatste tijd steeds opnieuw was voorgekomen.


Artsenkrant

Zoals je ziet, bergt ebola ook iets goeds in zich – net als iedere storm. Hoe zei Goethte dat ook maar weer:

Ik maak deel uit van die kracht, die steeds het boze wil en steeds het goede creëert.

In ieder geval kunnen we hier allemaal iets van leren: ebola is niet alleen een “afleiding”, zoals veel mensen denken: ebola bezit wel degelijk een eigen politieke kracht, doordat zij Europa er sneller toe kan brengen haar grenzen te sluiten dan alle rechts-conservatieve groeperingen en partijen met hun democratische verkiezingsresultaten bij elkaar! Wie had dat een jaar geleden überhaupt kunnen denken?

Bron: www.kybeline.com

Auteur: Kybeline

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

http://ejbron.wordpress.com/2014/08/13/ ... more-68253
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71582
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Ebola virus

Berichtdoor Ariel » Zo Aug 17, 2014 1:03 pm

Mogelijke ebolabesmetting in Alicante'

In de Spaanse stad Alicante is een Nigeriaan opgenomen die mogelijk besmet is met het dodelijk ebolavirus. Volgens Spaanse media zaterdag is de man overgebracht naar een gespecialiseerd ziekenhuis en zit hij in quarantaine.

De man zou symptomen hebben die overeenkomen met de ziekteverschijnselen van ebola zoals koorts en overgeven. Hij was samen met zijn zus. Zij zou niet ziek zijn.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

mercator
Berichten: 18528
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Ebola virus

Berichtdoor mercator » Zo Aug 17, 2014 1:07 pm

Kom er maar in lieve Afrikaantjes, en neem alvast wat Ebola virus mee. Ik hoorde een paar dagen geleden dat de Wereldgezondheids Organisatie s ging kijken of de Ebola negertjes niet in Europa kunnen behandeld worden. U hoort het goed, i p v die besmetting zoveel mogelijk ginder te laten wil de Gutmensch die opzettelijk naar hier halen.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15545
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Ebola virus, kom er maar in!

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Zo Aug 17, 2014 1:39 pm

mercator schreef:Kom er maar in lieve Afrikaantjes, en neem alvast wat Ebola virus mee. Ik hoorde een paar dagen geleden dat de Wereldgezondheids Organisatie s ging kijken of de Ebola negertjes niet in Europa kunnen behandeld worden. U hoort het goed, i p v die besmetting zoveel mogelijk ginder te laten wil de Gutmensch die opzettelijk naar hier halen.

Er zijn teveel mensen in Afrika. Laat alsjeblieft de heren God en Darwin hun werk doen. De natuur laat zich niet dwingen. Maar linkse wetenschappers denken van wel.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

mercator
Berichten: 18528
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Ebola virus, kom er maar in!

Berichtdoor mercator » Zo Aug 17, 2014 2:01 pm

'Hans van de Mortel' schreef:Er zijn teveel mensen in Afrika. Laat alsjeblieft de heren God en Darwin hun werk doen. De natuur laat zich niet dwingen. Maar linkse wetenschappers denken van wel.

Aids is een zelfregulerend mechanisme, door het duo God-Darwin bedacht omdat het aantal zwarte Afrikanen echt te groot werd. Voordat de blanke met zijn milde giften aan de zwarten begon werd er al even veel gecopuleerd door de zwarten maar het resultaat daarvan was heel pover en een stamhoofd moest 10 kinderen maken om er eentje te kunnen behouden. Maar wij moesten ons daar s mee gaan bemoeien en al die 10 konden nu opgroeien tot gezonde, volwassen negers die ook 10 kinderen enzovoort enzovoort maakten. Zo is het dweilen met de kraan open bedachten de heren God en Darwin en daarom stuurden ze heel listig met een onbekend virus besmette jonge aantrekkelijke apinnen af op de zwarten om hen te verleiden en zo is het aids verhaal mee begonnen. Maar ook nu weer heeft de Gutmenschliche wetenschap ervoor gezorgd dat met aids goed te leven valt. Ander plan dus voor het duo, ebola uit vleermuizen. En ook nu weer is het alle hens aan dek in de laboratoria om de natuur te beletten zijn gang te gaan.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Mahalingam
Berichten: 38675
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Ebola virus

Berichtdoor Mahalingam » Zo Aug 17, 2014 3:09 pm

Er zijn ook verhalen dat Afrika te dun bevolkt is.
Afrika's dichtst bevolkte land is het eiland Mauritius. Dertig jaar geleden luidde men hier de noodklok: de bevolkingsexplosie zou tot een economische ramp leiden. Op dit moment is het op twee na het rijkste, en qua landbouwproduktie per inwoner zelfs het rijkste land van Afrika.
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2844/Archief/archief/article/detail/381924/1994/08/26/Afrika-is-juist-te-dun-bevolkt.dhtml
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

mercator
Berichten: 18528
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Ebola virus

Berichtdoor mercator » Zo Aug 17, 2014 3:28 pm

Mahalingam schreef:Er zijn ook verhalen dat Afrika te dun bevolkt is.
Afrika's dichtst bevolkte land is het eiland Mauritius. Dertig jaar geleden luidde men hier de noodklok: de bevolkingsexplosie zou tot een economische ramp leiden. Op dit moment is het op twee na het rijkste, en qua landbouwproduktie per inwoner zelfs het rijkste land van Afrika.
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2844/Archief/archief/article/detail/381924/1994/08/26/Afrika-is-juist-te-dun-bevolkt.dhtml

Dat zijn dus idd niet meer dan "verhalen". Ik heb het even opgezocht: Mauritius is bijna helemaal afhankelijk van export naar de EU en toerisme. Zo gauw Europa er zijn handen afhaalt komen de zwarten daar evengoed om van ontbering als in de andere Afrikaanse landen.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Mahalingam
Berichten: 38675
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Ebola virus

Berichtdoor Mahalingam » Zo Aug 17, 2014 4:03 pm

Is de ebola een hoax of een complot?
Of komt het door tovenarij?
Isolatie van zieken gaat in tegen de lokale culturele gewoontes.
Danger Lurks in Monrovia: Ebola Patients Flee W. Point Isolation
In the West Point community Saturday, seventeen (17) suspected and some confirmed Ebola patients escaped an isolation center late in the evening.
He said on Friday, a lady from Bardnersville who brought food for her husband and a son, two of them Ebola positive, became angry when she was not allowed entry and as such some residents of West Point, assisted her in erecting sticks on the wall of the fence where the man and his son escaped.
The West Point Community is densely populated and Assistant Health Minister for Curative and Preventive Services, Tolbert Nyeswah said Thursday that the Health Ministry has planned to quarantine the entire community to prevent people from moving in and out.
“We will soon quarantine West Point, we are trying to get food and other needs before we effect the action”, Nyeswah said.
As the news of quarantining the area spreads, residents have become angry over the planned action and have been threatening to resist.
http://www.frontpageafricaonline.com/index.php/politic/2679-danger-lurks-in-monrovia-21-ebola-patients-flee-west-point-isolation
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: Ebola virus

Berichtdoor Manon » Zo Aug 17, 2014 7:23 pm

mercator schreef:Kom er maar in lieve Afrikaantjes, en neem alvast wat Ebola virus mee. Ik hoorde een paar dagen geleden dat de Wereldgezondheids Organisatie s ging kijken of de Ebola negertjes niet in Europa kunnen behandeld worden. U hoort het goed, i p v die besmetting zoveel mogelijk ginder te laten wil de Gutmensch die opzettelijk naar hier halen.

En dan mogen ze nadien ook blijven natuurlijk. Net zoals de slachtoffers van een of andere oorlog daar, die naar hier werden gebracht voor verzorging en er ineens een win-for-life bijkregen.
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6146
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Ebola virus

Berichtdoor Ali Yas » Zo Aug 17, 2014 9:18 pm

Mahalingam schreef:Is de ebola een hoax of een complot?
Of komt het door tovenarij?
Isolatie van zieken gaat in tegen de lokale culturele gewoontes.

Die gewoontes slijten er snel genoeg in.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71582
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Ebola virus

Berichtdoor Ariel » Ma Aug 18, 2014 8:23 pm

Jongen in quarantaine wegens vrees voor ebola

In een ziekenhuis in Oostende is een 13-jarige jongen uit het West-Afrikaanse Guinee in quarantaine geplaatst, omdat gevreesd werd dat hij mogelijk besmet is met het ebola-virus. Volgens het ministerie van Volksgezondheid gaat het echter om malaria. Maar voor alle zekerheid blijft de jongen, die hoge koorts had, nog 36 uur in afzondering. Als de koorts dan verdwenen is, kan pas zeker worden gesteld dat geen sprake is van ebola, aldus een woordvoerder van het ziekenhuis.

Guinee is een van de landen waar het ebola-viorus heerst. De jongen was vorige week met familie naar België gekomen. Zijn moeder en zus zouden zijn doorgereisd naar Nederland, maar het ziekenhuis in Oostende had hen maandagavond nog niet weten te lokaliseren.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71582
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Ebola virus

Berichtdoor Ariel » Di Aug 19, 2014 2:51 pm

De jongen in Belgie blijkt geen ebola te hebben, maar nu is er weer een ebola-alarm in Duitsland .

Een uitzendbureau in Berlijn is afgesloten nadat een 30-jarige vrouw onwel was geworden. Ze heeft mogelijk ebola opgelopen in Afrika.

Vanwege de onwelwording van de vrouw werd een ambulance opgeroepen. Toen de ambulancemedewerkers arriveerden bij het uitzendbureau meldde de vrouw dat ze vermoedde met ebola te zijn besmet. Dat melden Duitse media.

De vrouw had hoge koorts en had problemen met haar bloedsomloop. Ze was onlangs kort in Afrika geweest.

De vrouw wordt naar een speciale kliniek gebracht voor onderzoek. Alle kantoormedewerkers zijn in quarantaine geplaatst. Het gebied is volledig afgezet door de politie.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 38675
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Ebola virus

Berichtdoor Mahalingam » Vr Sep 05, 2014 3:47 pm

Een Somaliër kotst in de stationshal van München. De paniek-knop wordt ingedrukt.
Paniek in station München uit vrees voor reiziger met ebola
De politie trof er in de buurt van het station een man van Somalische afkomst aan die op de sporen liep. Ze namen hem mee naar het station, waar hij echter op het centrale middenplein hevig begon te braken.

De politiediensten vreesden dat de man met een tropische ziekte besmet zou zijn en dachten onmiddellijk aan ebola, waarna ze het volledige station afsloten voor het publiek.
http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/2036544/2014/09/05/Paniek-in-station-Munchen-uit-vrees-voor-reiziger-met-ebola.dhtml
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71582
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Ebola virus

Berichtdoor Ariel » Di Sep 09, 2014 1:24 am

In Liberia verspreidt ebola zich nu ook via taxi's

Nergens verspreidt het ebola-virus zich sneller dan in Liberia. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waarschuwt nu voor verspreiding van het virus via taxi's waarin patiënten worden rondgereden.

De komende weken zullen er duizenden nieuwe ebola-gevallen bijkomen in Liberia, schat de WHO.
West Point

Het virus verspreidt zich in het west-Afrikaanse land sneller dan in omringende landen. In veertien van de vijftien provincies (counties) van het land zijn nu besmettingen aangetroffen. De situatie is het meest urgent in hoofdstad Monrovia.

In de sloppenwijk West Point zijn geen sanitaire voorzieningen, nauwelijks stromend water, en beperkte elektrische voorzieningen. De mensen leven er dicht op elkaar en hebben weinig kennis over infecties en ziektes.

Bedden om de zieken te verzorgen zijn er niet meer in Liberia. Als er een ebola-centrum wordt geopend, staan er direct veel meer patiënten voor de deur dan het centrum aankan.

Families gaan volgens de WHO in taxi's (auto's en motoren) op zoek naar een dokter. Omdat nergens meer patiënten worden aangenomen, rijden ze vaak uren door de stad.

Overdraagbaar

WHO waarschuwt nu voor besmetting via deze taxi's. Het virus, dat hemorragische (bloedende) koorts veroorzaakt, wordt overgedragen via direct contact met lichaamssappen van een besmet persoon of dier.

Maar, als de informatie van de WHO klopt, kan het virus ook geruime tijd voortleven buiten het lichaam. Uit onderzoek bleek al eerder dat ebola enkele dagen buiten het lichaam kan voortbestaan 'bij ideale omstandigheden'. Deze omstandigheden bestaan onder meer uit een donkere en vochtige omgeving en een solide ondergrond. Onder zonnestralen en droogte kan het virus niet voortbestaan.

Het virus lijkt het meest besmettelijk te zijn in het bloed. Zo is verspreiding via injectienaalden al eerder vastgesteld, schrijft het Center for Disease Control. Maar verspreiding van het virus via bijvoorbeeld passagiersstoelen in taxi's is nooit eerder uit onderzoek bewezen. Op de site van het Nederlandse RIVM staat dan ook: 'De ziekte is alleen besmettelijk via direct lichamelijk contact met een patiënt of door het slachten en opeten van een ziek dier.'

Vanwege de snelle verspreiding maakte WHO-directeur Margaret Chan de afgelopen dagen een rondje in New York en Washington langs organisaties om te waarschuwen voor een verdere uitbraak. Ze schat dat alleen in Liberia de komende weken er duizenden nieuwe ebola-gevallen bij zullen komen. Ze zegt dat de hele wereld verantwoordelijkheid draagt om een werkelijke pandemie te voorkomen.

bron
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71582
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Ebola virus

Berichtdoor Ariel » Do Sep 11, 2014 1:39 pm

Angst voor ebola als wapen groeit na aanval met injectienaald

Door een incident op de luchthaven van Lagos in Nigeria groeit de bezorgdheid dat ebola kan worden ingezet als wapen, schrijft de New York Times. Dit weekeinde werd een Amerikaanse veiligheidsagent op de Nigeriaanse luchthaven gestoken met een injectienaald. Na uitgebreid onderzoek in een speciaal laboratorium werd gisteren geconcludeerd dat de agent niet is geïnjecteerd met een gif of is besmet met een virus, zo maakt de FBI bekend.

Het gevaar schuilt voornamelijk in kleine aanvallen, omdat het erg lastig is grote hoeveelheden van het virus te kweken en over een groot gebied te verspreiden. 'De slechteriken riskeren zichzelf tijdens dat proces te doden', aldus dr. Philip K. Russell, majoor-generaal buiten dienst die het commando heeft gevoerd over het Army Medical Research and Development Command.

Besmette zelfmoordenaar
Een kleine aanval zoals die in Lagos, of door een met het virus besmette zelfmoordenaar zou niet direct vele doden tot gevolg hebben, maar wel paniek en eventueel economische consequenties. 'Als iemand in een vliegtuig ziek wordt, zou in theorie iedereen aan boord van het toestel in quarantaine moeten', zegt dr. Robert Kadlec, speciaal assistent op het gebied van bio-defensie onder George W. Bush.

Dr. Amesh Adalja, die is verbonden aan het Centrum voor Gezondheidsveiligheid van het Medische Centrum van de Universiteit van Pittsburgh, plaatst hier kanttekeningen bij. De ziekte kan niet verspreid worden door de lucht en mensen die zijn geïnfecteerd, kunnen de ziekte pas overdragen als ze ook de symptomen vertonen. Tegen die tijd zouden ze teveel verzwakt kunnen zijn om nog naar een publieke plek te gaan en anderen te besmetten.

bron
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71582
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Ebola virus

Berichtdoor Ariel » Vr Sep 12, 2014 1:47 am

'Nederlanders besmet met ebola'

Twee Nederlanders zijn in Sierra Leone mogelijk besmet geraakt met het dodelijke ebolavirus. De twee werkten er als arts in een lokaal ziekenhuis. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft dit donderdagavond bevestigd aan De Telegraaf. Het zou daarmee gaan om de eerste Nederlandse ebolabesmettingen sinds de uitbraak van de virusziekte in West-Afrika.

De twee tropenartsen, een vrouw van 39 en een man van 31, trokken afgelopen dinsdag aan de bel bij de Nederlandse ambassade in Ghana, de dichtstbijzijnde diplomatieke post in het gebied. Ze hadden in een gewone kliniek in het plaatsje Yele onbeschermd patiënten verpleegd waarvan later - na hun dood - bleek dat ze ebola hadden.

Volgens de hulporganisatie waarvoor ze werken, de Lion Heart Foundation, hadden ze tot die tijd ebola buiten de deur weten te houden. „De twee hebben de lokale bevolking veel voorlichting gegeven over ebola, bijvoorbeeld door te zeggen dat mensen elkaar beter niet meer konden omhelzen.”

Buitenlandse Zaken houdt nauw contact met de hulporganisatie. „Alle inspanningen zijn er nu op gericht deze mensen op zo kort mogelijke termijn terug naar Nederland te halen”, zegt een woordvoerder van het ministerie. Ebola heeft een gemiddelde incubatietijd van een week. Voor die tijd wil het ministerie ze terug naar huis hebben. „Normaal is de repatriëring de verantwoordelijkheid van de werkgever en van de verzekeraar, maar dit is een uitzonderlijke situatie. Nederland is voorbereid op dit soort situaties.” Ebola verspreidt zich razendsnel, vooral in Sierra Leone, Liberia en Guinee. Het dodental staat inmiddels op ruim 2300, het aantal besmettingen op ruim 4200. Onder hen bevinden zich ook honderden gezondheidswerkers.

bron
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40702
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Ebola virus

Berichtdoor Pilgrim » Zo Sep 14, 2014 1:37 pm

OUTBREAK

Geplaatst op 14 september 2014

George W. Bush zou vermoedelijk al lang een waterstofbom op Monrovia hebben laten gooien, ook als zijn deskundigen tegen hem gezegd zouden hebben dat dit niets oplevert. Barack Hussein Obama, winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede en op dit moment “grootste veldheer aller tijden”, heeft het er als neger een beetje moeilijk mee om zoiets aan zijn broeders uit te leggen. Het ebola-virus werd altijd al in diverse Hollywoodfilms met atoombommen behandeld, voor zover niet een of ander goedmensch in een geel ruimtepak op het allerlaatste moment een klein aapje vindt en daarmee de wereld redt.

Het gevaar van het ebola-virus bestaat erin dat het de gastheer doodt. Virussen streven er eigenlijk naar zich in de gastheer te vermenigvuldigen om zich zodoende verder te verspreiden. Schijnbaar is ebola een mutatie, die dit principe niet helemaal heeft begrepen. Wat het dit virus echter gemakkelijk maakt zich te verbreiden, zijn de negers in West-Afrika, die geen enkel begrip voor hygiëne en simpele medische maatregelen hebben. Het virus verbreidt zich alleen maar door de domheid van de mensen en de catastrofale toestanden in het overbevolkte Afrika. Tot nu toe is het altijd nog gelukt om de lokale epidemieën op tijd in te dammen. Deze keer is alles anders. Schijnbaar bestaat er een kritisch punt, afhankelijk van bevolkingsdichtheid, ontwikkelingspeil en infrastructuur, dat een epidemie niet meer lokaal te beperken is en landsgrenzen overschrijdt.

Wat zich op dit moment in West-Afrika afspeelt, is geen epidemie meer, maar een pandemie. Het is niet meer mogelijk het virus lokaal tegen te houden. Het aantal geïnfecteerde mensen is te groot, de verbreidingsroutes niet te controleren en daarmee ook de besmetting met de veroorzaker. Ebola zal zich in West-Afrika tot aan de geografische barrières (groene lijnen) uitbreiden en zijn weg naar het oosten en dan naar het zuiden zoeken. Tussen West-Afrika en Europa liggen twee natuurlijke geografische barrières, de Sahara en de Middellandse Zee. Voor zover de verbreidingsroute via vliegtuigen en schepen verhinderd wordt, moet eren geïnfecteerd persoon deze beide populatieknelpunten binnen een periode van drie weken overmeesteren om naar Europa te komen. Alleen al hierdoor zou het aantal geïnfecteerde personen, die werkelijk de Middellandse Zee bereiken, zo gering zijn, dat isoleringsmaatregelen in Europa voldoende zouden moeten zijn – Zover de theorie.

Afbeelding

De verspreidingssnelheid over land is afhankelijk van de bevolkingsdichtheid. De op de kaart duidelijk rood gekleurde gebieden tussen Dakar en Kameroen zijn in principe al verloren. De uitbreiding zal hier in het gunstigste geval alleen nog maar te vertragen zijn, ze is niet meer te stoppen. Daarom is het des te belangrijker dat de Noord-Afrikaanse landen hun zuidelijke grenzen militair zullen beschermen, voor zover dit in het burgeroorlogdilemma aldaar überhaupt mogelijk is, om de geografische barrière Sahara nog ondoordringbaarder te maken. Bevolkingsrijke landen zoals Nigeria, Ghana, Niger, Mali enz. zullen instorten onder de epidemie. Het sterftecijfer van ebola ligt met behandeling bij 50%, zonder behandeling bij 90%. Zulke sterftecijfer zorgen onherroepelijk voor een sociale ineenstorting, die het sterftecijfer door honger, andere ziektes, evenals door moord en doodslag, nog verder doet stijgen.

Voor het catastrofaal overbevolkte West-Afrika is er sowieso geen ontsnappen aan een decimering. De landstreek was rechtstreeks op weg naar een Malthusiaanse catastrofe. Het lijkt net alsof de natuur in haar genadeloze onbarmhartigheid het probleem alleen op deze manier wil oplossen. De een of andere samenzweringstheoreticus mag er misschien aan twijfelen dat het hierbij om de natuur gaat. In principe maakt dit ook helemaal niets uit. De bevolkingsgroei heeft nu eenmaal zijn grenzen. Als deze overschreden worden, is een decimering onvermijdelijk. Nieuw is alleen de dimensie, waarin dit principe nu op miljoenen mensen wordt toegepast. Of er nu een natuurlijke of kunstmatige oorzaak voor de uitbraak verantwoordelijk is, zal altijd wel deel blijven van speculatie. Voor ons is nu alleen de vraag belangrijk wanneer en waar de uitbreiding is te stoppen.

Wat zouden eigenlijk de gevolgen van een ontvolkt continent zijn, afgezien van het feit dat miljoenen afrikanen op een gruwelijke manier zouden moeten sterven? Natuurlijk interesseert dat ons financiële systeem, alleen al omdat Afrika een continent van grondstoffen is. Wie zich per se aan de ellende wil verrijken, kan nu alvast inzetten op stijgende prijzen voor grondstoffen. Aardolie, ertsen, diamanten en goud zullen vermoedelijk het meest in prijs stijgen. Juist tussen West-Afrika en Kongo is de rijkdom aan grondstoffen in Afrika bijzonder groot. Maar de rest van de wereld zou ook het nodige aan militaire middelen moeten gebruiken om het centraal gelegen continent onder quarantaine te plaatsen. Ook is de vraag te stellen hoe lang de epidemie nodig zal hebben tot zij zich eindelijk door het continent heeft heen gevreten.

Of er de komende tijd een effectief middel tegen het virus zal komen, moet worden afgewacht. In het geval van AIDS werd dit tot op de dag van vandaag niet gevonden. Bij het huidige aantal gevallen en de omstandigheden in West-Afrika is een uitbreiding zeker gewild. Ebola levert een reden voor het massale sterven in Afrika. Het dekt de Malthusiaanse catastrofe toe, die zich sowieso zou afspelen. Tot het jaar 2050 zou de Afrikaanse bevolking van 1 miljard naar 2 miljard verdubbeld zijn. Dit zou geenszins aanvaardbaar zijn geweest voor de wereld. Ebola stelt grenzen aan de groei. Voor de dalende westerse bevolking is het alleen belangrijk ebola binnen zijn perken te houden. Moet het virus zijn werk doen. Afrika zal de overlevenden in ieder geval kunnen blijven voeden. Wellicht is deze virale zondvloed zelfs de redding voor het continent?

Bron: http://50pf.wordpress.com

Auteur: 50Pf

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

http://ejbron.wordpress.com/2014/09/14/ ... more-70726
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Topics allerhande”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten