Het Westen versus Rusland

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44391
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Sancties Rusland

Berichtdoor Pilgrim » Wo Aug 06, 2014 8:43 pm

Polen verlangt van de EU schadevergoeding wegens Rusland-sancties

Geplaatst op 6 augustus 2014

Polen verzet zich tegen de financiële uitvallen die het Russische importverbod op fruit en groente met zich meebrengen. Brussel moet de boeren schadeloos stellen en in ieder geval de productiekosten dekken, aldus de eis. De schade bedraagt ongeveer 500 miljoen euro. Deze schade zou door de Europese belastingbetalers betaald dienen te worden.

De minister van Landbouw van Polen garandeert dat de boeren, die getroffen worden door het verbod, hulp moeten krijgen: “Ik wil dat onze producenten de beste schadevergoedingen als maar mogelijk van de EU krijgen om zodoende tenminste de productiekosten te dekken. Het is niet hun schuld en het is ook niet de schuld van Polen”, aldus Marek Sawicki. De schade bedraagt ongeveer 500 miljoen euro, bericht Polskie Radio.

De minister heeft zijn verzoek al schriftelijk aan de Europese Commissie doen toekomen.

De viceminister-president van Polen vreest dat het Russische importverbod de groei van het Poolse bbp met 6% zal laten dalen tot maar 1%. Warschau hoopt dat een toename van het binnenlands verbruik de omzetdaling iets kan verzachten.

In Polen start een campagne om de fruitverkoop in het eigen land aan te zwengelen.

“We hebben besloten met deze appels de straat op te gaan om Vladimir Poetin te laten zien wat we van zijn politiek vinden en tegelijkertijd onze boeren te ondersteunen. Het hele land zou vandaag appels moeten eten”, citeert Euronews een lid van de partij Burgerplatform.

Rusland verbiedt sinds 1 augustus de import van Pools fruit en Poolse groenten. Het besluit werd een dag na de scherpere EU-sancties tegen Rusland aangekondigd. Rusland dreigt ermee de maatregelen over de hele EU uit te breiden (meer hier).

Ook Rusland van zijn kant verlangt schadevergoeding van Duitsland, omdat de Duitse regering een miljoenendeal met Rheinmetall liet mislukken. De verkoop was bijna perfect, het geld was al overgemaakt. Ook Rheinmetall onderzoekt nu of het klacht tegen de Bondsrepubliek Duitsland gaat indienen (meer hier).

Bron: http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

http://ejbron.wordpress.com/2014/08/06/ ... more-67596
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44391
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Santies Rusland

Berichtdoor Pilgrim » Wo Aug 13, 2014 10:29 pm

Rusland-boycot: eigenlijk een straf voor de werkende mensen van de EU, niet voor Rusland

Geplaatst op 13 augustus 2014

De Franse boeren lijden eronder dat ze niet meer aan Rusland mogen leveren, meldde het Front National de afgelopen dagen:

Ukraine, la double peine pour les agriculteurs français – Oekraïne – dubbel leed voor Franse boeren.

Datzelfde geldt voor de Britse exporteurs van levensmiddelen:

UK firms hurt by Russian embargo on food imports – Britse firma´s getroffen door Russisch embargo op voedselimporten.

En ook de Oostenrijkse boeren klagen, ook zij moeten met onze belastinggelden schadeloos gesteld worden:

Austrian Gardeners Say Russian EU Food Import Ban ‘Catastrophe’ for Europe (Oostenrijkse boeren zeggen dat het levensmiddelenembargo een “catstrofe” voor Europa is)

Of in het Nederlands:

EU overweegt na sancties hulp aan boeren (Oostenrijk)
De Europese Commissie heeft de mogelijkheid tot hulp aan boeren te kennen gegeven, die getroffen worden door het Russische importverbod op levensmiddelen uit de EU. Ze wil echter nog geen concrete bedragen noemen. De woordvoerder van de eurocommissaris van Landbouw, Dacian Ciolos, zei maandag: “We kunnen boeren ondersteunen als er problemen zijn, maar we moeten eerst analyseren wat de effecten zijn.”


Vol.at

Ondertussen lezen we in de terroristische media in West-Europa alleen maar over een “raadselachtig” konvooi. Over deze boycotzaak wordt niet veel gediscussieerd, hoogstens in enkele kleine regionale bladen. Terwijl het Russische embargo een reactie is op de sancties die de EU en de VS aan Rusland hadden opgelegd. Zo was het enkele dagen geleden:

Poetin waarschuwt VS voor “boemerangeffect”
Vladimir Poetin dreigt Amerika en Amerikaanse concerns met verregaande consequenties op agrarisch niveau als de besloten sancties worden uitgevoerd. Hij sprak van een “boemerangeffect”. Daarvoor had de Amerikaanse regering haar tot nu toe hardste sancties tegen Rusland opgelegd.

Rusland heeft de VS ervoor gewaarschuwd dat de vanwege de Oekraïne-crisis verscherpte sancties tegen Russische ondernemingen ook negatieve gevolgen voor Amerikaanse ondernemingen zullen hebben.


Heute.de

Welnu, nu maken we mee dat de woorden van Poetin geen loze woorden waren. Dit boemerangeffect is precies hetgeen waaronder de Franse, Britse en Oostenrijkse exporteurs van levensmiddelen te lijden hebben. Onmiddellijk na de olie of misschien nog wel daarvoor is de afzetmarkt een van de felst bevochten eenheden in de internationale economie. Met Rusland valt namelijk een solvente afzetmarkt voor de Europeanen weg, tot vreugde van de andere levensmiddelenexporteurs, die al in de rij staan om dit gat op te vullen, waaronder ook Turkije:

Istanboel – In de handelsoorlog tussen Rusland en de EU zijn veel verliezers – maar ook landen zoals Turkije: het land profiteert van het Russische invoerverbod op levensmiddelen uit het Westen. “De vraag uit Rusland naar Turkse producten trok aan, nadat de beperkingen in de handel met de VS en de EU werden opgelegd”, zei de chef van de vereniging van buitenlandse handel, Mehmet Buyukeksi, tegen het persbureau Reuters.

Der Spiegel

Misschien is dit opnieuw alleen maar een foefje van de Amerikaanse en Brusselse regering om Turkije geld te doen toekomen dat eigenlijk door de EU-boeren met werken werd verdiend? Want Turkije exporteert allang niet meer de eigen landbouwproducten. Vaak zijn het Oost-Europese landbouwproducten die voorzien zijn van een ander etiket, bijvoorbeeld producten die de Turken spotgoedkoop in Bulgarije of Roemenië hebben opgekocht.

Bron: www.kybeline.com

Auteur: Kybeline

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

http://ejbron.wordpress.com/2014/08/13/ ... more-68224
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44391
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Santies Rusland

Berichtdoor Pilgrim » Do Aug 14, 2014 3:28 pm

De Russische Bril: De Koude Oorlog is terug

A. Grebenchtchikova | 13-08-14

Hierbij presenteren wij onze zomercolumniste Anna Grebenchtchikova. Bekend als wiskundemeisje, GeenPeil-ster en voorzitter van de pensioencommissie CNV Jongeren. Tevens geboren in Rusland. Zij blogt de komende weken in de serie 'De Russische Bril' over de oplopende spanningen met Rusland en de effecten van de sancties.

De Koude Oorlog is terug van weggeweest. Op 29 juli [url=http://www.rvo.nl/onderwerpen/tools/wet-en-regelgeving/buitenlandse-wetgeving/internationale-sancties/sancties-oekraïne/rusland]bereikte[/url] de EU overeenstemming over de derde sanctieronde richting Rusland. Naast nieuwe (weinig-effectieve) sancties tegen personen, zijn nu ook banken, energiesector en defensie het doel. Rusland reageerde op deze sancties door een paar dagen later haar eigen sancties in te voeren. Zodoende is de handelsoorlog tussen Rusland en de EU nu echt los gebarsten. Het Europese doel: Poetin op zijn knieën krijgen. Hij is immers de agressor in Oekraïne, hij stal de Krim en hij is (indirect) verantwoordelijk voor het neerhalen van vlucht MH17 – dat is, als we de media geloven, duidelijk voor iedereen. Bekijkt men echter de situatie met een Russische bril, dan ontstaat er een ander beeld.

Zo is de reden achter de Europese sancties voor veel Russen onduidelijk: als men enkel naar staatsmedia luistert, kan men niet anders dan concluderen dat Rusland niets heeft fout gedaan. Waar Europeanen in Oost-Oekraïne een gewapend conflict tussen Oekraïners en Russen in vermomming zien, ziet de gemiddelde Rus een conflict tussen twee cultuur- en taalgroepen. Nadat de ene aan de macht kwam, verbood zij de taal van de andere. Ook is zij voornemens economisch beleid te gaan voeren dat het Westen van het land ten goede komt, maar niet het Oosten. Natuurlijkerwijs kwam het Oosten in opstand: zij wilde haar eigen taal blijven gebruiken, en eiste redelijke onafhankelijkheid in de vorm van federalisatie. In de strijd die volgde vielen duizenden doden en vluchten honderd duizenden mensen.

Afbeelding

De Russische rol blijft (vanuit het perspectief van de gemiddelde, geïndoctrineerde Rus) beperkt tot het logische: zij maakt zich ernstig zorgen om de strijd in hun buurland. Ze wantrouwen Westerse inmenging, die een van de oorzaken van het verscheuren van een buurland is. Ze verafschuwen een regering die haar eigen bevolking beschiet met Grad-raketten, die ooit zijn ontworpen om zo veel mogelijk slachtoffers te maken. Ze hebben begrip voor Russische vrijwilligers die aan separatistische zijde willen meevechten. Ze doen hun best om de vluchtelingen op te vangen.

Stel je voor
Mocht je je weinig van dit Russische perspectief kunnen voorstellen, probeer je dan voor te stellen dat (volgens berichtgeving van de NOS) in België de Walen aan de macht zijn gekomen door een grote opstand. Zij verbieden Vlaams als taal en willen dat het land zich volledig gaat richten op Frankrijk, in plaats van Nederland. Als de Vlamingen rebelleren, slaat de nieuwe Brusselse regering hard terug: er worden tanks ingezet. De bevolking wordt beschoten. Duizenden Vlamingen vluchten naar Nederland. Nederlandse jongens vechten vrijwillig aan Vlaamse zijde mee. Het Nederlandse leger staat voor een deel paraat aan de grens – er woedt immers een gewapend conflict in een buurland.

Een deel van de Russische visie wordt met feiten ondersteund. De nieuwe Oekraïense regering heeft een meer pro-Westers beleid dan alle voorgaande, die zich meer op het Rusland en daarmee het oosten van het land richtten. Het leeuwendeel van de gewapende separatisten is niet Russisch, maar Oekraïens. In de farce die het referendum van 11 mei was stemde een aanzienlijk deel voor federalisatie van de regio. In het conflict vielen al duizenden doden en gewonden en vluchten honderdduizenden mensen. (Het precieze aantal vluchtelingen is onduidelijk, daar veel mensen die van Oekraïne naar Rusland zijn gegaan daar al familie en/of kennissen hadden. Waarschijnlijk is 730.000 een door de Russische autoriteiten overdreven getal om de situatie echter te laten lijken dan zij is. De voorzichtigste schatting is het aanhouden van UNHCR cijfers: 117.000 interne vluchtelingen, en 168.000 asielzoekers in Rusland. Totaal: 285.000 vluchtelingen.)

Alleen maar verliezers
Welke frame je ook kiest, de gruwelijkheden staan vast. Bij het neerhalen van vlucht MH17 kwamen 298 onschuldige burgers om het leven. Een groot deel van Oost-Oekraïne ligt in puin. Verscheidene steden hebben weken tot maandenlang geen stromend water of elektriciteit gehad. Voedsel is schaars. Ziekenhuizen luiden al tijden de noodklok – er zijn veel gewonden, maar hen helpen is moeilijk. Van verband en bloedstelpende middelen tot chirurgische apparatuur – aan alles is een groot tekort. Donetsk, een normaliter levendige stad met bijna een miljoen inwoners (in 2012 nog EK stad), is nu omsingeld door regeringstroepen die al eerder burgerslachtoffers hebben gemaakt. Minstens 285.000 Oekraïners zijn vluchteling.

Ondanks bovenstaande gruwelijkheden is het conflict nog lang niet ten einde. Niemand lijkt zich echt te bekommeren om het feit dat een voorheen dichtbevolkte omgeving in puin ligt. Sterker nog, zowel Europa als Rusland denken enkel aan volgende stappen. Met de sancties zal het conflict nieuwe slachtoffers maken. Voor Russische consumenten zullen goederen door schaarste duurder worden. In Europa zullen producenten een harde klap krijgen en banen verloren gaan. Aan sancties toegeven is voor Rusland immers geen optie: als men door een Russische bril kijkt, zijn de sancties zonder reden ingevoerd. Zodoende zal Poetin niet voor de EU zwichten, en Rusland als vanouds de tanden op elkaar zetten. En zo is het wachten op de volgende gruwelijke pas in deze danse macabre.

http://daskapital.nl/2014/08/de_russisc ... eel_1.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 40171
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Santies Rusland

Berichtdoor Mahalingam » Do Aug 14, 2014 7:44 pm

Ik lees in een artikel hiervoor:
Istanboel – In de handelsoorlog tussen Rusland en de EU zijn veel verliezers – maar ook landen zoals Turkije: het land profiteert van het Russische invoerverbod op levensmiddelen uit het Westen. “De vraag uit Rusland naar Turkse producten trok aan, nadat de beperkingen in de handel met de VS en de EU werden opgelegd”, zei de chef van de vereniging van buitenlandse handel, Mehmet Buyukeksi, tegen het persbureau Reuters.

Er zullen wel snel slimme exporteurs komen die Hollands fruit naar Turkije transporteren alwaar het wordt omgekat tot Turks fruit.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44391
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Santies Rusland

Berichtdoor Pilgrim » Za Aug 16, 2014 11:27 am

Russische Centrale Bank dreigt met crash wereldwijd financieel systeem

Xander 02-08-2014

Afbeelding
Het hoofdkantoor van de Sberbank, de belangrijkste Russische bank, in Moskou.

Met de sancties tegen de Russische Sberbank zouden de EU en de VS wel eens een kapitale fout gemaakt kunnen hebben. De bank wordt namelijk beheerst door de Russische Centrale Bank, die exact op de hoogte is van de internationale vervlechtingen in het financiële systeem. De Russische bankiers dreigen in een krachtige brief rechtstreeks met een crash van het wereldwijde financiële systeem. Dat is een reëel gevaar, want één derde van de aandelen van de Sberbank is namelijk in handen van investeerders uit Europa en de VS.

Officieel is de Centrale Bank voor 100% in handen van de Russische staat. Dat houdt in dat alle informatie die de bank naar buiten brengt, goedgekeurd is door het Kremlin.

Stabiliteit Europese banken in gevaar
Met 110 miljoen rekeninghouders is de Sberbank met afstand de belangrijkste bank van Rusland. ‘Praktisch iedere Russische burger boven de 14 is klant van de bank,’ wordt gesteld. Als deze bank wordt uitgesloten van het financiële systeem en de Europese kapitaalmarkt, dan vormt dat door de genoemde vervlechtingen een rechtstreeks gevaar voor de stabiliteit van de Europese banken.

De Franse megabank Société Générale merkt nu al de gevolgen. Onlangs meldden de Fransen dat hun netto winst over transacties met Rusland met één derde is gedaald. SG is na de Oostenrijkse Raffeisen bank het sterkst met het Russische bankensysteem vervlochten.

‘Europa volgt bevelen VS op’
Naast de Sberbank werden ook de andere grote banken –VTB, Gazprombank, Vnesheconombank, Rosselkholzbank- getroffen door sancties. VTB, de op één na grootste Russische bank, verklaarde dat de maatregelen ‘tegen de democratische waarden van Europa ingaan, en laten zien dat ze - door het bevel van hun meerderen aan de overkant van de oceaan (de VS) op te volgen- in strijd zijn met hun eigen belangen.’

Volgens analisten zullen de sancties tegen de Russische banken niet onmiddellijk tot een crisis leiden. Moskou is namelijk al enige tijd bezig zich los te maken van de dollar, en vormt daarvoor allianties met onder andere China, India en de andere BRICS landen.

Dreigende crash wereldwijde financiële systeem
Niet voor niets wijst de Sberbank erop dat één derde van zijn aandelen in handen is van investeerders uit Europa en de VS. Die zullen daarom eveneens worden getroffen. Meer nog: ‘Het feit dat de bank door sancties wordt getroffen vernietigt de grondvesten van het wereldwijde financiële systeem.’ De stappen van de EU en de VS drijven de spanningen rond Oekraïne alleen maar verder op.

De Russische Centrale Bank zegt alles te zullen doen om de Sberbank te steunen, zoals het onbegrensd ter beschikking stellen van deviezen en roebels. De dreigementen aan het adres van Europa en de wereld zijn beslist niet zonder inhoud, want ook een lokale crash kan het complete wereldwijde financiële systeem doen instorten.

De door Washington en Brussel veroorzaakte crisis met Rusland kan dan ook precies dat veroorzaken, zodra de sancties tegen de Russische banken als een boemerang zullen terugkeren. Maar wellicht is dat wel precies waar de Westerse globalisten op aansturen.

Xander

(1) Deutsche Wirtschafts Nachrichten

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... el-systeem
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 40171
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Santies Rusland

Berichtdoor Mahalingam » Ma Aug 18, 2014 2:27 pm

In de media worden wij opgeroepen om meer fruit te eten. Want nu de Russen het niet meer opeten moeten wij het doen.
Op korte termijn gaat Israël zo veel mogelijk naar Rusland exporteren.

En de volgende maatregel zit al in de pijplijn van de Russen: import verbod van Europese auto's. Dat zal hard aankomen in Duitsland en in mindere mate Frankrijk.
En dan hangt ook nog steeds de dreiging van een vliegverbod over/naar Rusland boven de markt.
Dus na de landbouw zal de auto industrie gaan piepen over subsidie , gevolgd door de vliegmaatschappijen.
Rusland overweegt invoerverbod voor Westerse auto's
http://www.hln.be/hln/nl/942/Economie/article/detail/1995593/2014/08/18/Rusland-overweegt-invoerverbod-voor-Westerse-auto-s.dhtml
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44391
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Santies Rusland

Berichtdoor Pilgrim » Ma Aug 18, 2014 7:30 pm

BRICS-landen profiteren van sancties Rusland

Frank Knopers | 11 augustus 2014

De sancties die Rusland heeft opgelegd aan de EU, de VS, Canada en Noorwegen hebben een gunstig effect op andere BRICS-landen, zo schrijft Russia Today. Westerse bedrijven mogen hun levensmiddelen niet meer exporteren naar Rusland en dat betekent dat de deuren geopend worden voor nieuwe handelspartners. Volgens Russia Today importeerde Rusland tot voor kort 8% van haar landbouwproducten uit de landen waarop het importverbod van toepassing is. Vooral Nederland, Duitsland en Polen waren tot voor kort belangrijke leveranciers van levensmiddelen. De sancties duren een jaar en dat betekent dat Russische importeurs andere leveranciers moeten vinden voor vlees, zuivelproducten en groente.

BRICS-landen
Volgens de Russische consumentenautoriteit Rosselkhoznadzor gaat Rusland met ingang van september meer vlees en zuivelproducten importeren uit landen als Ecuador, Chili en Uruguay. Deze landen hebben vorige week al bevestigd dat ze in staat zijn meer producten te leveren aan Rusland. Ook de BRICS-landen lijken te profiteren van de Russische sancties tegen het Westen. Zo lezen we op de BRICS Post dat Brazilië haar export van kip naar Rusland verder kan opschroeven. Op dit moment gaat het om een jaarlijks volume van 60.000 ton, maar dat kan verhoogd worden tot 150.000 ton op jaarbasis. Momenteel mogen twintig Braziliaanse bedrijven dat kip exporteren naar Rusland, maar dat worden er binnen afzienbare tijd veel meer.

Ook Argentinië kan een rol vervullen in de voedselvoorziening van Rusland. Uit dit Zuid-Amerikaanse land importeert Rusland onder meer peren, appels, druiven, citrusvruchten, vlees, pinda’s, boter en kaas. In 2012 exporteerde Argentinië voor $1 miljard aan landbouwproducten naar Rusland. Vleesproducenten in Argentinië overwegen hun productie op te schroeven om aan de exportmarkt te kunnen voldoen.

Chili kan ook profiteren van de handelssancties, want dit land leverde vorig jaar al $567 miljoen aan goederen aan Rusland. Het gaat dan om producten als zalm, fruit, varkensvlees, wijn en gelatine. Op regionaal niveau exporteert Chili onder andere druiven, avocado’s, bessen en kiwi’s.

China
De Russische site Chelovek Online schrijft dat China bereid is meer groente en fruit te leveren aan Rusland. Ook dit nieuws houdt direct verband met de nieuwe Russische sancties tegen het ‘Westen’. Maar China kan nog meer leveren dan alleen landbouwproducten. Russia Today schreef in mei al dat diverse high-tech bedrijven de producten aan Rusland kunnen leveren die nu nog door Alstom, Siemens, BASF en Bayer geleverd worden.

Afbeelding
BRICS-landen profiteren van de Russische boycot

http://marketupdate.nl/dossiers/brics-l ... s-rusland/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19898
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Santies Rusland

Berichtdoor King George » Ma Aug 18, 2014 10:45 pm

We ontzeggen ons de comperatieve voordelen van wederzijds handelen en geven deze prijs aan derden die ermee heen lopen. Stom stom stom.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19898
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Santies Rusland

Berichtdoor King George » Wo Aug 20, 2014 12:36 am

CBS: boycot raakt duizenden banen

De boycot van goederen naar Rusland raakt duizenden banen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag.


Vorig jaar waren er volgens het statistiekbureau ongeveer 5000 banen verbonden aan de directe export van de goederen naar Rusland die nu worden geboycot. De exportwaarde van de boycotgoederen naar Rusland bedroeg vorig jaar ruim 500 miljoen euro. Nederland verdiende hier ongeveer 300 miljoen euro aan. Dat komt doordat er voor 200 miljoen aan goederen en diensten nodig waren uit het buitenland voor deze export.

„Kwekers kochten bijvoorbeeld Chinese zonnepanelen om elektriciteit mee op te wekken voor hun productie. Ook werden sommige exportgoederen, zoals ananas, eerst in het buitenland gekocht en daarna met een kleine marge doorverkocht”, aldus het CBS.

Wanneer ook de indirecte handel met Rusland (via andere landen), wordt meegerekend, komen de cijfers hoger uit. Maar daarover zijn geen harde gegevens bekend. Alleen voor de export via de Baltische staten kan het CBS een inschatting maken. Estland, Letland en Litouwen produceren amper tomaten, paprika's of druiven maar exporteren ze wel. De handel in boycotproducten via deze weg leverde Nederland vorig jaar nog eens 300 miljoen euro en 5000 banen op.

Het zijn niet alleen tuinders en boeren die door de boycot worden geraakt. Ook transporteurs, groothandels en bijvoorbeeld accountancybureaus zullen nu hun inkomsten zien teruglopen.

Het CBS stelt verder dat de boycot meer effecten kan hebben dan het verlies van de afzetmarkt. De betrokken bedrijven kunnen bijvoorbeeld last krijgen van dalende prijzen doordat er veel extra aanbod is vanuit andere landen die ook geboycot worden. Ook kan een bedrijf failliet gaan als het een fors deel van de omzet verliest. Daardoor kunnen er meer banen verloren gaan.

In de gehele Europese Unie raakt de boycot ongeveer 130.000 banen, schat het economisch bureau van ING. De bank heeft becijferd dat de sancties op jaarbasis in directe en indirecte zin 6,7 miljard euro aan schade kunnen opleveren, waarvan 937 miljoen in Nederland.


De Telegraaf
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19898
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Santies Rusland

Berichtdoor King George » Wo Aug 20, 2014 12:39 am

Is Timmerfransje al op dhimmyreis naar Saudi Arabië geweest vanwege de sticker?
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Mahalingam
Berichten: 40171
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Santies Rusland

Berichtdoor Mahalingam » Wo Aug 20, 2014 11:42 am

Onze rekenaars van het CBS hebben hun zakjapanners te voorschijn gehaald en komen tot dit:
En weer is er een berekening van het CBS over het effect van de Russische boycot op de Nederlandse export. De totale verdiensten van de door Rusland geboycotte exportgoederen bedroegen vorig jaar voor Nederland 300 miljoen euro. De export van deze producten bood volgens het CBS aan zo’n vijfduizend mensen werk.

Vorige week berekende het CBS dat de complete waarde van de uitvoer van de boycotgoederen vorig jaar op 527 miljoen euro uitkwam, ofwel 0,1 procent van de totale Nederlandse export. Ongeveer 200 miljoen euro daarvan moest eerst geïnvesteerd worden in het buitenland - voor producten zoals ananas, die Nederland eerst importeerde en vervolgens weer exporteerde. Daardoor verdiende Nederland in totaal ruim 300 miljoen euro aan de export.
http://www.nrcq.nl/2014/08/19/russische-boycot-kost-nederland-300-miljoen

En de rekenaars van de ING komen met cijfers over Europa:
De schade die de Europese economie lijdt door de sancties die Rusland heeft ingesteld tegen agrarische producten uit de EU, kan op jaarbasis oplopen tot 6,7 miljard euro. Daarmee zouden 130 duizend banen zijn gemoeid. Dat stellen deskundigen van ING in een studie die later deze week verschijnt, meldt Het Financieele Dagblad.
http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3721019/2014/08/19/Schade-sancties-loopt-op-tot-6-7-miljard-euro.dhtml

En nu maar hopen dat door de sancties Rusland de Krim terug geeft.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Manon
Berichten: 17473
Lid geworden op: Ma Feb 17, 2003 9:58 am

Re: Sancties Rusland

Berichtdoor Manon » Wo Aug 20, 2014 12:20 pm

Heeft iemand Verhofstad nog ergens gezien nadat hij ginds in Oekraine de gemoedern wat heeft staan ophitsen?
More diversity always means "less white people"
Diversity is a codeword for white genocide.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 73756
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Sancties Rusland

Berichtdoor Ariel » Wo Aug 20, 2014 2:01 pm

Manon schreef:Heeft iemand Verhofstad nog ergens gezien nadat hij ginds in Oekraine de gemoedern wat heeft staan ophitsen?


icon_thumbup.gif
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44391
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Sancties Rusland

Berichtdoor Pilgrim » Ma Aug 25, 2014 7:13 pm

Protest tegen Rusland-sancties: Spaanse boeren verbranden oogst

Geplaatst op 24 augustus 2014

Afbeelding

Catalaanse boeren hebben uit protest tegen de politiek van Brussel hun oogsten in het openbaar verbrand. Ze beschouwen de EU-strategie tegen het Russische importverbod op EU-groente als ontoereikend en foutief. Brussel wil boeren financieel schadeloos stellen als zij hun oogsten weggeven of vernietigen.

Boeren van het Catalaanse Boerenverbond JARC hebben geprotesteerd tegen de EU-politiek m.b.t. de Russische importsancties. Uit protest laadden ze tonnen perziken voor het gebouw van de regionale regeringsvertegenwoordiging in de provinciehoofdstad Lleida uit en staken de vruchten, samen met een EU-vlag, in brand. Ook edities van de huidige wetteksten m.b.t. de geplande EU-hulp werden verbrand, zoals de Spaanse krant “El País” berichtte.

De boeren wijzen het EU-ontwerp over financiële hulp van 155 miljoen euro voor de agrarische sector af. Brussel had die boeren financiële hulp in het vooruitzicht gesteld, die met het oog op de Russische sancties hun oogst vernietigen, weggeven of de vruchten niet geoogst op de velden laten liggen (hier de EU-persmededeling). Hierna zouden de gedupeerde boeren in aanmerking komen voor financiële hulp.

Afbeelding

De boeren vrezen dat de sowieso ontoereikende financiële hulp niet terechtkomt bij de producenten. “Het maakt niet uit of Brussel 155 miljoen of 1500 euro uittrekt. Vorige crises hebben aangetoond dat het geld alleen maar verdeeld wordt tussen toeleveranciers, centrales, inpakbedrijven en sociale verzekeringen – niets van het geld komt terecht bij de producenten”, zei David Bordas, de verantwoordelijke bij JARC voor fruit. Hij beklaagde bovendien dat de financiële hulp er alleen maar goed voor is om de vruchten aan de bomen te laten verrotten, te composteren of aan de beesten te eten te geven.

In andere regio´s van Spanje vonden soortgelijke protesten plaats: In Granada stortten boze boeren tonnen aardappelen voor een supermarkt. De aardappelboeren beschuldigen de handelaren ervan de sancties als voorwendsel voor enorme prijsdalingen te gebruiken, berichtte de Spaanse economische krant “El Economista”. Van de dumpingprijzen zouden zelfs niet eens de consumenten profiteren, maar in de zakken van de supermarkten terechtkomen.

De EU heeft de schadevergoeding voor de boeren aangeboden om een prijsverval door het te grote aanbod van groente op de Europese markt te verhinderen. Ook in Nederland klagen de boeren al over het prijsverval, de regering plant een programma voor arbeidstijdverkorting bij de boeren (meer hier).

Bron: http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

http://ejbron.wordpress.com/2014/08/24/ ... more-69165
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44391
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Sancties Rusland

Berichtdoor Pilgrim » Wo Aug 27, 2014 1:42 am

EU-sancties kunnen Poetin helpen

Niels Smeets - di 26/08/2014

De Franse winkelketen Auchan heeft hier in Moskou, mede dankzij de steun van de Wereldbank, meerdere vestigingen. Zoals in heel Rusland wordt de afkomst van elk product op het etiket aangegeven. In de fruitafdeling zag ik de EU-producten een voor een uit de winkelrekken verdwijnen. Eerst was het de beurt aan de Poolse appels, daarna verdwenen de laatste Belgische peren. De producten werden echter vervangen uit landen als Servië, Turkije en Israël. Wat ligt er dan werkelijk in de weegschaal voor de EU en Rusland?

Boemerangeffect
Zowel de EU als Rusland mogen dan wel gebukt gaan onder de sancties, de ene partij lijkt op korte termijn al wat dieper door de knieën te gaan dan de andere. Het essentiële verschil tussen de Russische en EU-sancties is dat het in het eerste geval om importbeperkingen gaat, in het tweede geval om exportsancties. In beide gevallen zijn het echter in de eerste plaats de EU-bedrijven die inkomsten mislopen: hun export naar Rusland wordt zowel door de EU als door Rusland beknot.

De Europese Commissie wist bovendien min of meer waar het aan begon. De Commissie berekende nog voor het lanceren van de derde fase een verwacht verlies als gevolg van Russische tegenmaatregelen van 40 miljard euro in 2014, of 0,3% van het Europese BBP. De omvang van de Russische tegensancties lijkt nu bovendien veel groter dan verwacht. De sancties kunnen er wel eens voor zorgen dat het precaire economische herstel van de EU in het gedrang komt, waar ECB voorzitter Mario Draghi ook voor waarschuwde.

De Russische bevolking ondergaat?
Ook de Russische economie zit in slechte papieren, met een verwachte groei van 0,2 percent in 2014. De EU-sancties waren tot voor kort steeds op de elite gericht. Er wordt echter gesteld dat de Russische bevolking in de eerste plaats zal lijden onder de nieuwe sancties. Wat betreft het opnemen van Sberbank op de EU sanctielijst is dit zeker zo: ongeveer elke Rus heeft een rekening bij deze bank. Het stopzetten van de toegang tot de EU-kapitaalmarkt maakt het de Russische bevolking moeilijk leningen op lange termijn aan te gaan.

Wat betreft de Russische tegensancties is het boemerangeffect veel minder eenduidig. De roebel zakt verder weg tegenover de euro en de inflatie neemt naar verwachting toe van 7% tot 8% op jaarbasis. Toch viseert Vladimir Poetin niet toevallig de landbouwsector. Het gaat precies over een sector die Rusland relatief minder treft dan andere sectoren. Een embargo op de Europese farmaceutische sector zou bijvoorbeeld dramatisch zijn voor de Russische gezondheidszorg, aangezien de meeste medicijnen uit de EU afkomstig zijn. Bovendien maken de verboden EU-producten slechts 10% tot 15% uit van de Russische consumptie, en is vervanging mogelijk. Er wordt verwezen naar Zuid-Amerika en de hogere kost die dit met zich mee zou brengen, maar dichter bij huis hebben Servië, Azerbeidzjan en Turkije reeds toegezegd om de bestaande export te verhogen. Toch zijn er een aantal producten, zoals Noorse zalm en Franse kaas, die niet zo eenvoudig te vervangen zijn.

En de Russisce bedrijven?
Ook de invloed op de Russische bedrijven is niet eenduidig. De verzwakking van de roebel ten opzichte van de euro maakte die EU-producten reeds fors duurder. Door de import te beperken verliezen de Russische bedrijven een belangrijke concurrent. Russische melkbedrijven en veehouders reageerden alvast positief, en dit vertaalt zich ook op de financiële markten: de aandelenkoersen van een aantal Russische landbouwbedrijven stegen sterk.

Toch komen heel wat Russische supermarkten op korte termijn in de problemen doordat de toelevering van EU-producten is weggevallen. Het organiseren van importvervangende maatregelen op grote schaal vergt tijd en geld, vooral voor die winkelketens die een groot deel van hun assortiment uit de EU-markt afnemen.

Gesprekken met gewone Russen wijzen ook op een grote verdeeldheid. De oudere generatie relativeert. “Ze zullen ons niet klein krijgen!”. Ze zijn bereid de aanbodbeperking en prijsstijgingen te verduren ten voordele van de eigen productie. In vergelijking met de Sovjetperiode waarin winkelrekken leeg bleven, en de hyperinflatie in de vroege jaren negentig, vallen de gevolgen van een importbeperking in het niet. Al lijkt niet iedereen hiermee akkoord te gaan. De jongere generatie is gesteld op kwalitatieve EU-producten, en kritische geesten zien de importbeperking passen in een hele reeks andere vrijheidsbeperkende en moraliserende wetten die de laatste tijd in de Doema zijn gestemd, zoals het verbod op scheldwoorden, homopropaganda en de toenemende beperkingen van het internetgebruik.

En het nut voor vrede?
De sancties kunnen het Europese continent verder verdelen. Dat precies Servië bereid is de export te verhogen, werd in de Russische staatsmedia meteen in de verf gezet, waarbij geklonken werd op de Slavische broederschap: trouwe Slavische broeders helpen elkaar! Dit is bijzonder pijnlijk voor de EU, aangezien Servië, een kandidaat-lidstaat, actief ingaat tegen het EU-sanctiebeleid. Ook Zwitserland weigert voorlopig sancties op te leggen aan Rusland, uit vrees voor de eigen handelsbelangen.

Ook binnen de EU rommelt het: sommige landen zoals Finland, Polen en Estland worden meer getroffen dan andere landen. Solidariteit tussen de EU-lidstaten is dus van essentieel belang. De Commissie gaf al aan dat de crisisreserve van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid die solidariteit kan bewerkstelligen.

Daartegenover staat een consolidering binnen Rusland. De patriottische sfeer wordt aangezwengeld. “Koop Russisch!”, klinkt het. Een deel van de Russische elite is al sinds de val van de Sovjet-Unie voorstander van een Rusland dat volledig zelfvoorzienend is. Die groep, de siloviki, streeft naar de utopie van een volledig soeverein Rusland dat onafhankelijk is van het buitenland. Dit zou een onbeperkt buitenlands beleid mogelijk maken waarbij geen enkel ander land nog een bedreiging vormt. De Westerse sancties hebben die groep alleen maar versterkt. Na het blokkeren van Visa-kaarten lanceerde de Russische Centrale Bank een plan om een eigen Russisch betalingssysteem uit te werken naar Chinees voorbeeld. De sancties worden gebruikt om de Russische landbouwsector in staat te stellen het eigen volk te voeden. De EU-beslissing om Russische banken de toegang tot de EU-kapitaalmarkt te ontzeggen duwt Rusland dan weer verder in de armen van China. Er wordt namelijk onderzocht of het mogelijk is toegang tot de Aziatische kapitaalmarkt te verschaffen.

De geopolitieke weegschaal dreigt dus door te slaan naar een verdeeld Europees continent, waarbij sancties en tegensancties verder polariseren.

(De auteur is onderzoeker bij Leuven International and European Studies (Lines).)

http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/opini ... s-standard
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44391
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Sancties Rusland

Berichtdoor Pilgrim » Zo Aug 31, 2014 2:31 pm

Sancties: Stopt Slowakije de krankzinnigen in Brussel?

Geplaatst op 31 augustus 2014

Afbeelding
De Slowaakse minister-president Robert Fico

Slowakije zou zijn veto kunnen uitspreken tegen nieuwe EU-sancties, zei de Slowaakse minister-president Robert Fico na de EU-topontmoeting van vandaag. “Ik denk dat de sancties zinloos en contraproductief geworden zijn. Slowakije kan gebruikmaken van haar vetorecht”, zei Fico. “Dat zullen we doen als we vaststellen dat de nieuwe anti-Russische sancties de economische groei ondermijnen.”

De Slowaakse minister-president zei dat het opleggen van nieuwe sancties geen zin heeft, totdat niet de volledige resultaten van de al uitgevaardigde sancties bekend zijn.

Maja Kocijanic, woordvoerster van de hoge vertegenwoordiger voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid van de Europese Unie – Catherine Ashton –, verklaarde afgelopen vrijdag dat de Europese Commissie eerst nog de gevolgen van de al aan Rusland opgelegde sancties moest analyseren.

De Europese Commissie dient voorstellen tot meer sancties te doen, zei de voorzitter van de Europese Raad, Herman Van Rompuy, vanochtend vroeg na beëindiging van de EU-topontmoeting in Brussel. “Het is iedereen heel duidelijk dat we snel moeten handelen.” De EU zou bereid zijn om in het licht van de ontwikkeling in de Oekraïne meer “belangrijke stappen” te ondernemen, aldus Van Rompuy.

Bron: www.schweizmagazin.ch

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

http://ejbron.wordpress.com/2014/08/31/ ... more-69678
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 40171
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Sancties Rusland

Berichtdoor Mahalingam » Do Sep 04, 2014 4:39 pm

Frankrijk is overstag gegaan en neemt een verlies van 1,4 miljard euro voor lief.
‘De president heeft besloten dat ondanks het vooruitzicht op een wapenstilstand de omstandigheden voor de levering van het eerste helikopterschip niet juist zijn’, stelt het Elysée. ‘De Russische acties gaan in tegen de fundamenten van de Europese veiligheid.’
http://www.standaard.be/cnt/dmf20140903_01249152
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44391
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Sancties Rusland

Berichtdoor Pilgrim » Vr Sep 05, 2014 1:05 am

Thailand wil meer levensmiddelen aan Rusland leveren

Geplaatst op 4 september 2014

Thailand snelt Rusland te hulp in de handelsoorlog met de EU en biedt Poetin aan alle levensmiddelen te leveren die Russen tot nu toe uit de EU en de VS hebben betrokken.

Thailand hoopt van het Oekraïne-conflict te profiteren en meer levensmiddelen aan Rusland te kunnen leveren. “Rusland heeft veel interesse getoond in de import van levensmiddelen en landbouwproducten uit Thailand, nadat het de import uit de VS en de EU verboden had”, zei de staatssecretaris op het ministerie van Handel, Chutima Bunyapraphasara, dinsdag tegen de krant “The Nation”. Rusland had op 7 augustus als reactie op sancties van de EU en de VS in de Oekraïne-crisis eigen strafmaatregelen tegen westerse landen ingesteld en een importverbod op levensmiddelen uit het Westen ingevoerd.

Bron: http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

http://ejbron.wordpress.com/2014/09/04/ ... d-leveren/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44391
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Sancties Rusland

Berichtdoor Pilgrim » Za Sep 06, 2014 6:56 pm

Rusland: tegenmaatregelen EU

Zaterdag 6 sep 2014

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft tegenmaatregelen aangekondigd als de Europese Unie het dreigement waarmaakt om Rusland maandag te treffen met nieuwe sancties.

"Uiteraard zal er een reactie van onze kant komen", staat in de verklaring. De Russen maken niet duidelijk aan welke maatregelen zij denken.

De Europese Unie kondigde de extra sancties gisteravond aan. Ze worden opgeschort als Rusland zijn troepen uit Oekraïne terugtrekt en als het staakt-het-vuren in het oosten van Oekraïne wordt gerespecteerd.

Zwarte lijst
De nieuwe sancties maken het voor Russische bedrijven als Gazprom en Rosneft moeilijker om geld te lenen in Europa. Nog eens 24 Russen en Oekraïners die banden hebben met de separatisten komen op de Europese zwarte lijst. Dat betekent dat ze de lidstaten van de unie niet meer in mogen en dat hun banktegoeden worden bevroren.

De verscherping van de sancties komt voor Rusland als een grote teleurstelling. Volgens correspondent David Jan Godfroid had president Poetin erop gerekend te ontkomen aan nieuwe sancties door zich sterk te maken voor een bestand in Oekraïne. Bovendien blijft Rusland ontkennen dat Russische militairen actief zijn in Oost-Oekraïne.

http://nos.nl/artikel/695354-rusland-te ... en-eu.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44391
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Sancties Rusland

Berichtdoor Pilgrim » Zo Sep 07, 2014 12:45 pm

De reden waarom Poetin zo populair is in Rusland:

Afbeelding

Al die sancties zullen niet helpen want de Russen staan als één man achter Poetin.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

mercator
Berichten: 18852
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Sancties Rusland

Berichtdoor mercator » Zo Sep 07, 2014 1:05 pm

Pilgrim schreef:[Al die sancties zullen niet helpen want de Russen staan als één man achter Poetin.


WIJ gaan last hebben van die stomme sancties, Poetin niet. Met dank aan Timmermans, Verhofstadt, Van Gaalen etc etc de heel kliek EU hielenlikkers.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Mahalingam
Berichten: 40171
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Sancties Rusland

Berichtdoor Mahalingam » Di Sep 09, 2014 12:53 pm

Tot sancties is besloten maar ze wachten met de uitvoering ervan tot ze zekerheid hebben dat het staakt het vuren mislukt is. Anders is het moreel niet aanvaardbaar.

Ondertussen worden we getrakteerd op anti-Russische propaganda in de media.
Wat heeft een Canadees oorlogsschip te zoeken in de Zwarte Zee voor de kust van De Krim ? Is dat geen provocatie?
Nee, maar als er dan wat Russische verkenningsvliegtuigen laag overvliegen dan is dat wel provocatie.
Canada: actie Russische straalvliegtuigen 'onnodig provocatief'
Drie Russische straalvliegtuigen zijn zondag laag over een Canadees marinefregat gevlogen dat bezig was met een oefening op de Zwarte Zee. Dat heeft de Canadese minister van defensie Rob Nicholson vandaag gezegd. Hij noemt de actie 'onnodig provocatief'.
http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3744707/2014/09/09/Canada-actie-Russische-straalvliegtuigen-onnodig-provocatief.dhtml
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44391
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Sancties Rusland

Berichtdoor Pilgrim » Do Sep 11, 2014 11:45 pm

EU stopt met steunmaatregelen na dubieuze claims

Van onze financiële redactie - wo 10 sep 2014

BRUSSEL - Poolse boeren maken flink misbruik van de Europese noodsteun die is aangekondigd om het Russische importverbod te compenseren. Alle steun van Brussel is daarom per direct opgeschort.

Maar Nederlandse boeren hebben niets met de dubieuze claims te maken. Toch kunnen ook zij voorlopig naar de toegezegde noodsteun fluiten.

De claims van Polen zijn zo hoog dat ze de totale jaarlijkse Europese export voor onder andere bloemkool en komkommers zelfs een paar keer overstijgen.

De Europese boerenbelangenorganisatie Copa is des duivels dat alle boeren moeten bloeden voor de frauderende Polen. „Als Brussel constateert dat er een loopje met de regels wordt genomen, moet je die landen aanpakken die dat gedaan hebben”, zegt Copa-voorzitter Albert Jan Maat. „De bewijsvoering van de fraude ligt bij de lidstaten. Pak die aan en scheer niet iedereen over een kam. Doe het gericht en niet op deze manier. Wij gaan daar morgen zeker protest tegen aantekenen.”

Verwerking
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) die alle Nederlandse claims behandelt, is nog druk bezig met de verwerking van de aanvragen.

De noodsteun van 125 miljoen euro voor de groente- en fruitsector was op 18 augustus afgekondigd als reactie op een Russische importverbod. In ons land dienden vooral appel- en perenboeren een aanvraag in voor een financiële vergoeding. Nederland heeft aangedrongen om ook andere maatregelen toe te staan, zoals het toestaan van het maken van tijdelijke prijsafspraken in de getroffen sectoren.

Doelgerichter
Brussel wil de komende dagen een plan voor doelgerichtere en efficiëntere steun presenteren. De commissie wil daarbij „rekening houden met de ervaring van de afgelopen weken.” De Europese Commissie blijft vastbesloten om de producenten te ondersteunen die plotseling een belangrijke markt verloren als gevolg van de Russische maatregelen, verzekerde Europees Commissaris Dacian Ciolos (Landbouw).

BRON
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 44391
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Sancties Rusland

Berichtdoor Pilgrim » Za Sep 13, 2014 4:28 pm

FPÖ tegen oorlogsophitsing tegen Rusland

Geplaatst op 13 september 2014

Afbeelding
Harald Vilimsky, de delegatieleider van de Oostenrijkse FPÖ in het Europees Parlement

De door de VS en de EU aan de dag gelegde politiek tegen Rusland in het Oekraïne-conflict wordt steeds irrationeler. De aangescherpte sancties tegen Moskou en de levering van militaire goederen door NAVO-lidstaten aan Oekraïne zullen de situatie in Oost-Oekraïne verder doen escaleren. Wat betreft de FPÖ-delegatieleider in het Europees Parlement, Harald Vilimsky, is dit optreden “politieke oorlogsophitsing”.

Dat nu de Oostenrijkse minister van Buitenlandse Zaken, Sebastian Kurz (ÖVP), zelfs voorstander is van het inzetten van Oostenrijkse dronen, maakt de Alpenrepubliek als neutrale staat absoluut ongeloofwaardig.

De FPÖ is als enige politieke partij in Oostenrijk voorstander van een strikte inachtneming van de neutraliteit. Harald Vilimsky gebruikt duidelijke taal omtrent de actuele politiek tegen Rusland:

“Dronen uit Oostenrijk hebben helemaal niets te zoeken in de Oekraïne, vooral niet in zo´n fel omstreden gebied als de Oekraïens-Russische grensstreek, waar men op ieder moment uitgeleverd is aan het gevaar van een schending van het luchtruim.”

EU draait zichzelf de gaskraan dicht

Vilimsky eist een complete verandering van de huidige Rusland-politiek en daarmee tot een onmiddellijke opheffing van de sancties, een verbod op alle geplande leveringen van militaire uitrusting aan het Oekraïense leger en tot vredesonderhandelingen tussen Rusland, de Oekraïne en de EU.

“Door nog meer sancties aan grote Russische energieondernemingen op te leggen, kiest de EU opnieuw heel duidelijk partij. Allegorisch gesproken draait de EU daarmee zelf de gaskraan dicht. Wat denken de heren in Brussel hoe lang Poetin zal wachten met desbetreffende tegensancties in de energiesector? Decennia lang heeft men aan de burgers verklaard dat de EU een vredesproject zou zijn. In werkelijkheid bedrijft ze samen met de NAVO en de VS een politiek van oorlogsophitsing.”

Bron: www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

http://ejbron.wordpress.com/2014/09/13/ ... more-70662
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 19898
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Sancties Rusland

Berichtdoor King George » Ma Sep 15, 2014 10:06 amHonderden mensen gooien 200.000 tomaten in Amsterdam - RTL NIEUWS

Gepubliceerd op 14 sep. 2014

Kijk de hele aflevering op: http://www.rtlxl.nl

Honderden mensen hebben vanmiddag op de Dam in Amsterdam op een ludieke manier geprotesteerd tegen de Russische boycot van Europese groenten en fruit. Een uur lang bekogelden ze elkaar met zo'n 200.000 afgekeurde tomaten.

Website : http://www.rtlxl.nl
Facebook : https://www.facebook.com/RTLXL
Twitter : https://twitter.com/rtlxl
Nieuwsbrief : http://www.rtl.nl/service/xl/nieuwsbrief/

Categorie
Amusement
Licentie
Standaard YouTube-licentie
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam


Terug naar “Topics allerhande”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten