Het Westen versus Rusland

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Mahalingam
Berichten: 36871
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het Westen versus Rusland

Berichtdoor Mahalingam » Za Sep 08, 2018 6:57 pm

Zou er iets van waar zijn? Bestaat er een satelliet die wordt gebruikt door de legers van Frankrijk en Italië en die niet van de NATO is?
Star Wars in het klein: 'Russische sonde wilde Franse satelliet aftappen'
Volgens Parly vond de Russische afluisterpoging op ongeveer 36.000 kilometer afstand van de aarde plaats. Een Loetsj-Olimp-satelliet vloog naar een satelliet die wordt gebruikt door de legers van Frankrijk en Italië.

De Russische sonde kwam zo dichtbij ,,dat iedereen gedacht zou hebben dat hij onze communicatie probeerde te onderscheppen'', aldus Parly. Ze voegde eraan toe: ,,We zijn in gevaar. De belangen zijn groot. Dit is een absolute prioriteit.''

Afluisteren is onaardig
Volgens Parly wordt niet alleen Rusland agressiever in de ruimte, maar geldt dat ook voor de Verenigde Staten en China. ,,Proberen om je buren af te luisteren is niet alleen onaardig, maar het is ook een geval van spionage'', meent Parly.
[...]
De defensieminister omschrijft de afluisterpogingen van de Russen als 'Star Wars in het klein' en laat weten dat er direct maatregelen zijn genomen om dit te voorkomen. De Loetsj-Olimp zou daarna andere satellieten op de korrel hebben genomen.
https://www.ad.nl/buitenland/star-wars-in-het-klein-russische-sonde-wilde-franse-satelliet-aftappen~a727185f/

De Fransen hebben al heel lang een netwerk voor industrieële spionage. En er wordt heel wat afgespioneerd onder NATO partners. Ofwel: pot en ketel.

Hier een Duits artikel met meer techno-info.
Er wordt verband gelegd met de situatie in Idlib (de vreselijke Russen) en met de plannen van Trump voor een 'space army'. Zo iets willen de Fransen ook, want ze zijn per slot van rekening een wereldmacht nietwaar? (En Duitsland doet eraan mee en gaat betalen)
https://www.heise.de/tp/features/Wir-sind-in-Gefahr-Aufdringliche-und-indiskrete-russische-Satelliten-mit-grossen-Ohren-4158212.html
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 36871
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het Westen versus Rusland

Berichtdoor Mahalingam » Zo Sep 16, 2018 9:50 pm

In maart kwam dit bericht:
Mark Rutte: Nederland zet twee Russische inlichtingenmedewerkers uit
Nederland zet op korte termijn twee Russische inlichtingenmedewerkers uit die in Nederland werken. Ze krijgen twee weken om Nederland te verlaten, schrijft Mark Rutte maandag aan de Tweede Kamer. De maatregel is een reactie op de aanslag met zenuwgas op een dubbelspion begin deze maand in het Engelse Salisbury.
Andere bondgenoten en EU-lidstaten hebben gelijksoortige maatregelen genomen. De EU-leiders hadden vorige week op een top in Brussel afgesproken maatregelen te coördineren.
https://politiek.tpo.nl/2018/03/26/mark-rutte-nederland-zet-twee-russische-inlichtingenmedewerkers/

Onze regering loopt dus keurig in de pas van de EU.
En waarom deze twee? Dat horen we nu pas (en niet van de regering).
Russische spionnen op weg naar Zwitsers gifgaslab gepakt in Den Haag
In Den Haag zijn dit voorjaar twee Russische spionnen aangehouden die op weg waren naar Zwitserland. Het reisdoel was het Spiez laboratorium. Dit onderzocht zowel de gifgasaanvallen van het Assad-regime in Syrië als de aanslag op de Russische dubbelspion Sergej Skripal in het Britse Salisbury. Dat meldt NRC.

De aanhouding was het resultaat van een samenwerking van verschillende inlichtingendiensten in Europa, waaronder de Nederlandse Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD). Dat blijkt uit onderzoek van NRC en de Zwitserse krant Tages-Anzeiger.

Het duo had, volgens bronnen rond het onderzoek, apparatuur bij zich om in te breken op het computernetwerk van het Spiez-laboratorium. De twee zouden werken voor de Russische militaire inlichtingendienst GROe.
https://www.ad.nl/binnenland/russische-spionnen-op-weg-naar-zwitsers-gifgaslab-gepakt-in-den-haag~a562e7f6/
https://www.nrc.nl/nieuws/2018/09/13/twee-russische-spionnen-op-weg-naar-zwitsers-gifgaslab-gepakt-in-den-haag-a1616475
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 36871
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het Westen versus Rusland

Berichtdoor Mahalingam » Ma Sep 17, 2018 12:26 pm

Er zijn weer Duitse troepen in Lithuania en weer zijn ze bezig om de Russen tegen te houden.
En hoe doen ze dat? Met een 'hybrid war' . Dat is elkaar onmin bezorgen zonder daadwerkelijk explosieven te gebruiken. En de Duitsers hebben het er zwaar mee. En natuurlijk niet vanwege hun falende of niet aanwezige spullen.
German troops face Russian 'hybrid war' in Lithuania: Merkel
German Chancellor Angela Merkel said Friday Berlin was boosting military cyber capabilities to respond to Russian hybrid warfare that is targeting its troops deployed on NATO's eastern flank.

"Here you are also confronted with a situation that represents another part of the Russian military doctrine: the idea of hybrid warfare," she told German troops stationed in Lithuania as part of a NATO force deployed to deter Russia.

NATO allies have accused Russia of using "hybrid warfare" techniques, including subversion, propaganda and cyber warfare, to undermine the West without triggering a full NATO military response.
Russia has repeatedly denied that it stages such attacks and has accused the US-led alliance of provoking an arms race.

"Hybrid warfare is not something that we are very used to. You clearly experience this here in very specific ways," Merkel added, without elaborating.
"It is not for nothing that we built in Germany a special cyber unit within the German military in order to build capabilities in this area," she told troops at their base in Rukla, northwest of the capital Vilnius.

Last year, Germany deployed over 500 troops in Lithuania as part of a NATO mission to reassure eastern allies and deter Russia.
Soon after their arrival, German troops were subjected to false rape accusations while media reports said Moscow also targeted NATO soldiers' smartphones.

Fears that Russia could attempt to attack NATO's ex-communist states surged after Moscow's 2014 annexation of Crimea from Ukraine, a move that sent East-West relations to their lowest point since the Cold War.
Besides Lithuania, 1,000-strong NATO battalions were also deployed in fellow Baltic states Latvia and Estonia and neighbouring Poland.
https://www.thelocal.de/20180915/german-troops-face-russian-hybrid-war-in-lithuania-merkel
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 36871
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het Westen versus Rusland

Berichtdoor Mahalingam » Wo Sep 19, 2018 10:02 am

Dat verhaal (zie boven)
"Russische spionnen op weg naar Zwitsers gifgaslab gepakt in Den Haag"
laat de Russen niet onberoerd.
Rusland roept Nederlandse ambassadeur in Moskou op het matje

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de Nederlandse ambassadeur in Moskou, Renée Jones-Bos, op het matje geroepen. Aanleiding is de recente berichtgeving over twee Russische spionnen die dit voorjaar in Nederland werden ontmaskerd voordat ze een ‘cyberaanval’ konden plegen in Zwitserland.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag wilde dinsdag weinig kwijt over de controverse. De ambassadeur heeft verwezen naar uitspraken van Nederlandse ministers die erop neerkomen dat het kabinet ‘nooit mededelingen doet’ over vraagstukken die verband houden met ‘vermeende operaties van inlichtingendiensten’.
Volgens publicaties in NRC en een Zwitsers dagblad werd het duo opgepakt dankzij samenwerking tussen Nederlandse, Zwitserse en Britse inlichtingendiensten. De Russen zouden het gemunt hebben op een Zwitsers lab waar de gifgasaanslag op de Russische dubbelspion Sergej Skripal werd onderzocht. Rusland heeft Nederland gewaarschuwd voor een verslechtering van de ‘toch al beschadigde betrekkingen’, volgens het Russische persbureau Sputnik.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/rusland-roept-nederlandse-ambassadeur-in-moskou-op-het-matje~b7df5721/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 36871
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het Westen versus Rusland

Berichtdoor Mahalingam » Do Okt 04, 2018 1:52 pm

De USA regering kwam met bewijzen dat Saddam Hussein (ex-dictator Irak) massavernietigingwapens had.
Nu komt de UK regering met een verhaal dat de Russen daadwerkelijk de democratie aan het ondemijnen zijn. Dit tere kasplantje moet beschermd worden tegen het wroeten door de Russische beer.
Britse regering: cyberaanvallen zijn werk van Russische geheime dienst
De Russische geheime dienst zit achter een groot aantal cyberaanvallen die erop gericht zijn om de westerse democratieën te ondermijnen. Dat heeft de Britse regering donderdag gezegd. De Britten baseren zich op onderzoek van het National Cyber ​​Security Center (NCSC).

De Russen zouden een groot netwerk van hackers gebruiken om misleidende informatie uit te strooien over zeer uiteenlopende onderwerpen. Zo zouden de uitbraak van BadRabbit en de aanval op het internationale dopinginstituut WADA vorig jaar, het werk zijn geweest van de Russische geheime dienst. Volgens het NCSC zijn ook het hacken van de Amerikaanse Democratische Partij in 2016 en de diefstal van e-mails van een in Groot-Brittannië gevestigde tv-zender in 2015, het werk van de Russen.

'De acties van de Russen zijn roekeloos en willekeurig: ze proberen de verkiezingen in andere landen te ondermijnen en te beïnvloeden', zei de Britse minister van Buitenlandse Zaken Jeremy Hunt in een verklaring. 'Dit gedragspatroon toont aan dat ze opereren zonder rekening te houden met het internationale recht of de gevestigde normen en waarden', aldus Hunt.
'Onze boodschap is duidelijk - samen met onze bondgenoten zullen we de pogingen om de internationale stabiliteit te ondergraven blootleggen en beantwoorden', zei Hunt verder.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/britse-regering-cyberaanvallen-zijn-werk-van-russische-geheime-dienst~ba28f6f90/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 36871
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het Westen versus Rusland

Berichtdoor Mahalingam » Do Okt 04, 2018 4:25 pm

Zou dat nou geregisseerd zijn? Na de UK komt Nederland met iets analoog over het digitale gedoe met de Russen.
Nederland verijdelt hackaanval Russen op OPCW
De Nederlandse Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) heeft op 13 april een operatie van de Russen verijdeld tegen de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW). Dat heeft minister van Defensie Ank Bijleveld bekendgemaakt. Het is zeer ongebruikelijk dat de MIVD in het openbaar spreekt over operaties.

Wat is er gedaan tegen de Russen? Een diplomatiek 'foei'.
De Russische hackers probeerden het wifi-netwerk van de OPCW te infiltreren. Ze hebben ook geprobeerd het onderzoek naar MH17 te frustreren, zo maakte de de Britse ambassadeur Peter Wilson bekend. Waarom de Russen de OPCW hebben aangevallen, is niet duidelijk. De periode waarin het gebeurde, is wel opvallend. De OPCW deed in deze tijd onderzoek naar de gifaanval op de Russische geheime agent Skripal, en de gifgasaanval in het Syrische Douma. De MIVD heeft niet kunnen vaststellen dat deze vier spionnen betrokken zijn bij de Skripal-zaak.

Niet te geloven zeg. Het was een heterdaadje.
De vier Russen zijn 10 april naar Nederland afgereisd op een diplomatiek paspoort. De MIVD ontdekte dat ze van de Russische inlichtingendienst waren. Het gaat om Aleksei Morenets, Evgenii Serebriakov, Oleg Sotnikov en Alexey Minin.

Na aankomst in Nederland huurden de vier mannen een Citroen C3, en begonnen hun verkenningen naar de OPCW, blijkt uit foto's die toen zijn gemaakt. Op 13 april (drie dagen later) parkeren ze de Citroen op het parkeerterrein van het Marriot-hotel, dat het dichtst bij het kantoor van OPCW ligt.

In de kofferbak ligt hoogwaardige apparatuur om het wifi-netwerk te hacken. Gebruikers konden daarmee worden geïdentificeerd, en inlogcodes onderschept. In de achterbak ook een accu, in Nederland gekocht, om alle apparatuur van stroom te voorzien. Ze hadden ook meerdere antennes bij zich.

Bij de aanhouding probeerde een van de mannen zijn telefoon kapot te maken. Na de arrestatie werd nog meer bewijslast gevonden, zoals treintickets via Utrecht Centraal naar Bern, een foto met een Russische olympische atlete in Rio, afval uit het hotel, 20.000 euro én 20.000 dollar cash. ,,Alles wees erop dat ze hier niet waren om vakantie te vieren'', aldus Onno Eichelsheim van de MIVD.

Namen en rugnummers hier:
https://www.ad.nl/dossier-hackaanval-opcw/nederland-verijdelt-hackaanval-russen-op-opcw~a4c7f2c8/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Eliabe
Berichten: 3934
Lid geworden op: Di Mei 12, 2009 8:11 pm

Re: Het Westen versus Rusland

Berichtdoor Eliabe » Do Okt 04, 2018 4:47 pm

Mahalingam schreef:Zou dat nou geregisseerd zijn? Na de UK komt Nederland met iets analoog over het digitale gedoe met de Russen.

Mijn gevoel geeft aan dat er iets niet klopt. :thinking:
God schiep mens en dier, maar welke idioot bracht de islam hier?

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 67599
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het Westen versus Rusland

Berichtdoor Ariel » Do Okt 04, 2018 5:01 pm

Na de arrestatie werd nog meer bewijslast gevonden, zoals treintickets via Utrecht Centraal naar Bern, een foto met een Russische olympische atlete in Rio, afval uit het hotel, 20.000 euro én 20.000 dollar cash. ,,Alles wees erop dat ze hier niet waren om vakantie te vieren'', aldus Onno Eichelsheim van de MIVD.


Nou, sommige zaken zijn inderdaad ernstig bewijslast. :shock:
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 36871
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het Westen versus Rusland

Berichtdoor Mahalingam » Do Okt 04, 2018 7:45 pm

Dat hadden we tijdens de Koude Oorlog: een uitruil van spionnen.
En dat is weer helemaal terug.
In April, a Norwegian was arrested in Russia suspected of espionage.Held in custody pending trial, Frode Berg has admitted helping the Norwegian intelligence service by acting as a courier on several occasions, but says he didn't know what he was delivering.

Er moet iemand te ruilen zijn.
Norway's intelligence service PST said on Sunday it had arrested a 51-year-old Russian suspected of "illegal intelligence activity".
The man, who has not been named, was on Saturday ordered held in custody for two weeks, the day after his arrest at Oslo airport.
"He says he doesn't understand why he's being accused of this and believes it is a misunderstanding," his lawyer Hege Aakre said.

The man is suspected of spying during an inter-parliamentary seminar which gathered representatives from 34 countries to discuss digitalisation at the Storting, the Norwegian parliament.
The investigation is in "a preliminary phase", with suspicions for the time being based on "observations and his behaviour," PST spokesman Martin Bernsen told AFP.
On Sunday, the Russian ambassador in Norway Teimuraz Ramishvili criticised the detention on the embassy's Facebook page, saying it was based on a "ridiculous pretext".

Het is nog even wachetn omdat de spion ook juridisch spion moet zijn en dan:
If the investigation in Norway confirms the espionage allegations against the Russian citizen, Norwegian authorities could try to negotiate an exchange to obtain Berg's return, local media have speculated.
https://www.thelocal.no/20180924/norway-arrests-russian-suspected-spy
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 36871
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het Westen versus Rusland

Berichtdoor Mahalingam » Za Okt 06, 2018 12:00 pm

Terwijl wij ons druk maken over die hackende Russen, heeft ondertussen China de hele santemekraam al gehackt.
Bloomberg: China bespioneerde Apple en Amazon met chips ter grootte van een rijstkorrel

Chips ter grootte van een rijstkorrel. Met deze truc heeft China geprobeerd te spioneren bij dertig verschillende Amerikaanse bedrijven en de geheime dienst. De chips werden op de servers van een Amerikaanse computerfabrikant geplaatst.

Spil in het spionageschandaal is de Amerikaanse serverfabrikant Supermicro. Deze fabrikant levert professionele apparatuur aan diverse bedrijven, waaronder Apple en Amazon Web Services. Dit blijkt althans uit een uitgebreide reconstructie van Bloomberg Businessweek. Het blad baseert zich hierbij op gesprekken met diverse anonieme bronnen die afkomstig zijn van de betrokken bedrijven en van de overheid.

Het begint allemaal in 2015. Amazon onderneemt dan pogingen om een start-up genaamd Elemental Technologies over te nemen. Elementals maakt onder andere dure servers die zijn klanten kunnen gebruiken voor het comprimeren van video’s. Onderdeel van het overnameproces door Amazon is de gebruikelijke uitgebreide veiligheidscontrole. Hierbij komt iets vreemds aan het licht. Testers vinden op het moederbord van de servers een onderdeel dat ze niet kunnen thuisbrengen: een minuscuul chipje, niet groter dan een rijstkorrel. Dit maakte geen onderdeel uit van het oorspronkelijke ontwerp. Al snel kwam daarna het in Californië gevestigde Micromicro in beeld. Dit bedrijf schroefde de dure servers van Elemental in elkaar.

Drones

Amazon meldt het incident direct aan de Amerikaanse geheime diensten. Pijnlijk genoeg maakt de CIA ook gebruik van de apparatuur van Elemental voor zijn drone-operaties. En dat niet alleen: ook in de datacentra van Defensie zijn de servers van Elemental te vinden, evenals op marineschepen. Het is vermoedelijk het topje van de ijsberg: Elemental is slechts een van de honderden klanten van Supermicro.

Uiteindelijk zijn de daadwerkelijk gecompromitteerde servers aangetroffen bij dertig verschillende bedrijven, waaronder een door Bloomberg niet bij name genoemde grote bank, contractanten voor de overheid én bij Apple. Apple zou van plan zijn maar liefst 30 duizend Supermicro-servers te bestellen, maar zag daar in 2016 uiteindelijk vanaf.

Specialistisch

Verdere analyse van de kleine chips wees uit dat deze als doel hadden om signalen door te sturen, waarmee hackers dus gevoelige informatie zouden kunnen stelen. De bewuste chips werden in China aan de moederborden van Supermicro toegevoegd, waar deze werden gemaakt. Iets wat overigens zeer specialistische kennis vereist.

De door Bloomberg beschreven hack wordt overigens door zowel Amazon, Apple als Supermicro in alle toonaarden ontkend. Toch daalde het aandeel Supermicro fors op de beurs. Het verhaal geeft hoe dan ook voeding aan de al langer bestaande gespannen verhoudingen tussen de VS en China. De VS vrezen voor spionage door de Chinezen via zeer geavanceerde methoden, via de hardware.

Netwerken

De Chinese fabrikanten van telefoons en netwerkapparatuur Huawei en ZTE kregen daarom al eerder te maken met sancties. China is volgens Bloomberg wereldwijd verantwoordelijk voor maar liefst 75 procent van alle verkochte telefoons en zelfs 90 procent van de pc’s. Een bedrijf als Huawei is bovendien een zeer grote speler bij het aanleggen van netwerken, ook in Nederland. De Supermicro-hack laat nu zien dat ook Amerikaanse hardwarefabrikanten kwetsbaar zijn.

Overigens werd uit de Snowden-documenten duidelijk dat de Amerikaanse diensten ook niet vies zijn van methoden waarbij apparatuur wordt aangepast om zo te kunnen spioneren. Netwerkapparatuur van Cisco bevatte volgens de klokkenluider achterdeurtjes.

Kwetsbaar

Vrijdag gaf de Amerikaanse regering nog een nieuwe rapport uit waarin staat dat de defensie-industrie kwetsbaar is voor hackers die in opdracht van de Chinese regering werken. In dit rapport beschuldigt Washington China onder meer van cyberspionage en andere oneigenlijke methodes om toegang te krijgen tot technologie die wordt gebruikt in de Amerikaanse defensie-industrie, zonder overigens Supermicro bij naam te noemen.

Het is niet bekend hoeveel servers van Supermicro zich in Nederland bevinden. Het bedrijf heeft wel een vestiging in Den Bosch.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/bloomberg-china-bespioneerde-apple-en-amazon-met-chips-ter-grootte-van-een-rijstkorrel~b4c8cbca/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 36871
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het Westen versus Rusland

Berichtdoor Mahalingam » Do Okt 11, 2018 4:38 pm

Kijk eens: er rijden weer NATO Duitse tanks in Noorwegen.
En net zoals de vorige keer toen ze kwamen: ook nu vanwege de Russen.

Afbeelding

Dit is om de Noren een hart onder de riem te steken want ze zijn zo bang voor de Russen.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 67599
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Het Westen versus Rusland

Berichtdoor Ariel » Zo Okt 14, 2018 1:26 pm

Levensgevaarlijk. Nee, :no1: niet de Russen, maar de EU en hun onnozele naieve vrouwelijke defensie ministers van Europa.

Minister Bijleveld bevestigt: we zijn in cyberoorlog met de Russen

Nederland is in een cyberoorlog verwikkeld met Rusland, bevestigde minister Bijleveld van Defensie bij WNL op Zondag. Op de vraag of er een cyberoorlog gaande is met Rusland, zei ze: "ja, dat is het wel". In het televisieprogramma zei Bijleveld dat "we af moeten van de naïviteit in Nederland."

Volgens de minister wijst de verijdelde hack van Russische spionnen bij de OPCW, die begin deze maand bekend werd gemaakt, erop dat de aard van oorlogsvoering is veranderd. "Men probeert hier publiek debat te beïnvloeden. Je zag dat onze informatie heeft opgeleverd dat ze bij antidopingorganisatie WADA actief waren en dat ze bij MH17 actief waren".

Bijleveld noemt het gevaarlijk wat er nu gebeurt. Ze zegt dat er Europees en in ander internationaal verband wordt gekeken naar maatregelen en dat er extra wordt geïnvesteerd in inlichtingendiensten.

Nederland heeft een eigen defensie cybercommando dat ook internationaal werkt, zei Bijleveld. "Ik heb bij de NAVO aangeboden dat we onze cybersoldaten kunnen inzetten. We zijn actief aan het kijken waar we kunnen beveiligen en de weerbaarheid vergroten, maar ook zelf offensief dingen kunnen doen als het nodig is."

Bewijs
In april werden de vier Russische spionnen weggestuurd uit Nederland, omdat ze het wifi-netwerk van de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens in Den Haag wilden hacken. Nederland arresteerde ze niet, maar in de VS wordt een rechtszaak voorbereid.

Bijleveld herhaalt dat de verstoring heeft bijgedragen aan het bewijs dat nu elders kan worden gebruikt. "De Amerikanen gebruiken dat nu en we hebben relevante inlichtingen kunnen leveren aan andere landen."

Rusland ontkent de beschuldigingen over de hack bij het kantoor van de OPCW in Den Haag.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 36871
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Het Westen versus Rusland

Berichtdoor Mahalingam » Zo Okt 14, 2018 3:05 pm

Wij zijn in cyberoorlog met de Russen. En de Amerikanen? Die soms ook? Dat ziet er dan niet goed uit.
Cybersecurity Amerikaans leger blijkt rukker dan ruk
In een wereld waar er door alle zichzelf serieus nemende naties flink cyberoorlog gevoerd wordt, mag het verbazen dat vrijwel alle wapensystemen van 's werelds grootste en - dachten wij - modernste leger uiterst kwetsbaar blijken voor cyber-aanvallen. Een onderzoek van de Amerikaanse Rekenkamer of Government Accountability Office (GAO), die direct rapporteert aan het Congres, laat onomwonden zien dat het Pentagon is 'Just Beginning to Grapple with Scale of Vulnerabilities.' En ja, de kapitalen geven aan dat deze zin naast eindconclusie ook de titel van het onderzoek is. Veelzeggend wel. Hier het uitermate toegankelijke en niets aan de fantasie overlatende rapport.
https://www.daskapital.nl/5152181/cybersecurity-amerikaans-leger-blijkt-rukker-dan-ruk/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.


Terug naar “Topics allerhande”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 8 gasten