Presidentsverkiezingen Amerika

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12347
Lid geworden op: zo jan 26, 2003 3:12 pm

Re: President verkiezingen Amerika

Bericht door Zwartmeer »

Trump zal nu wel een bult kritiek over zich heen krijgen. Het enige wat met het verbod voor moslims om Amerika binnen te komen gedaan is, is een van de dhimmi regels op moslims zelf toepassen. Dan schreeuwen ze moord en brand zo discriminerend vinden ze het maar ze hebben niet door dat het hun eigen regels zijn.
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76723
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: President verkiezingen Amerika

Bericht door Ariel »

Zwartmeer schreef:Trump zal nu wel een bult kritiek over zich heen krijgen. Het enige wat met het verbod voor moslims om Amerika binnen te komen gedaan is, is een van de dhimmi regels op moslims zelf toepassen. Dan schreeuwen ze moord en brand zo discriminerend vinden ze het maar ze hebben niet door dat het hun eigen regels zijn.

Absoluut. En de moslimvrienden schreeuwen net zo hard mee, maar het gewone volk zal Trump nu nog meer gaan steunen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Presidentverkiezingen Amerika. Met of zonder meer moslims.

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Ariel schreef:
Zwartmeer schreef:Trump zal nu wel een bult kritiek over zich heen krijgen. Het enige wat met het verbod voor moslims om Amerika binnen te komen gedaan is, is een van de dhimmi regels op moslims zelf toepassen. Dan schreeuwen ze moord en brand zo discriminerend vinden ze het maar ze hebben niet door dat het hun eigen regels zijn.
Absoluut. En de moslimvrienden schreeuwen net zo hard mee, maar het gewone volk zal Trump nu nog meer gaan steunen.
Ik vind het nu nog steeds niet raar toen de VS destijds bijna alle Jappen in de VS gingen interneren. Waarom? vanwege de terroristische daad door Japan bij Pearl Harbour. Maar ik moet toegeven, zeven miljoen moslims in Amerika is vele malen meer dan toen met die Japanse spleetogen in de VS. Tsja . . . daar zal men nog weleens spijt van krijgen van het toelaten van al die moslims in de loop der jaren. Je zou denken dat die eikels in het beloofde land, het paradijs op aarde zich zouden conformeren aan de gebruiken van hun nieuwe vaderland. Welnee! Hoe kom je erbij? Islam en het daarbij behorende moslim zijn is het mooiste wat een mens kan overkomen. En o ja, laten we vooral het neukgedrag van moslims niet te vergeten. Want je bent moslim of je bent het niet en hoopt natuurlijk eens op de terugkeer van die ouderwetse islamitische theocratische afransel praktijken zoals door Mohammed met opgeheven zwaard werd aanbevolen voor alle 'goede' moslims. Slechte moslims bestaan niet. Dat zijn terroristen. Misschien wel afvallige moslims.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12347
Lid geworden op: zo jan 26, 2003 3:12 pm

Re: President verkiezingen Amerika

Bericht door Zwartmeer »

Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48988
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: President verkiezingen Amerika

Bericht door Pilgrim »

Moeten we de grenzen sluiten voor moslims?

Door Germen · 8 december 2015

De controversiële Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump liet veel stop opwaaien met zijn stelling dat de VS het inreizen van moslims moet verbieden. Is dit idee goed of slecht?

Het probleem met de islam
Vrijwel elke godsdienst heeft nare kanten gehad, denk bijvoorbeeld aan de etnische zuiveringen in het land Kanaän door de joden (zie bijbelboeken Jozua en Richteren) en de Inquisitie met gedwongen bekeringen door de christenen. Of, wat dat betreft, het hindoeïstische kastenstelsel. Toch lijken vrijwel alle godsdiensten zich nu in een humanistischer vorm te ontwikkelen. Een opmerkelijke uitzondering hierop is de islam. De reden is dat de islam zowel een geloof als een politieke ideologie is. De islam is zowel kerk als staat.

Waarom is er islamitisch terrorisme?
Terrorisme is het zaaien van angst om politieke doelen te bereiken. False-flag terreuraanslagen zijn daarom erg nuttig. Op die manier kan haat tegen een tegenstander worden gezaaid. Terreurbeweging Al Qaeda heeft als expliciet doel, de Amerikanen te verzwakken door terreuraanslagen en zo te dwingen zich uit het Midden Oosten terug te trekken, waarna daar een islamitische staat kon worden uitgeroepen. De voor zichzelf begonnen Islamitische Staat-beweging heeft precies dat gedaan. IS is begonnen als terreurgroep in Irak en heeft zich omgevormd tot een staatachtige entiteit (het kalifaat). IS beschikt niet over vliegtuigen of intercontinentale raketten, maar met terreuraanslagen kan het gewenste doel ook bereikt worden.

Het doel van de IS-terreur is om angst aan te jagen en zo het gezag van het kalifaat toe te laten nemen onder moslims. Het Arabische woord ‘taqwa’ drukt het doel van IS goed uit. Dit woord betekent zowel vrees als respect. Ook wil IS (zie het IS-magazine Dabiq) de ‘grijze zone’ van moslims opdelen in een pro-IS en een anti-IS deel. Als moslims terreuraanslagen plegen, zal hierdoor de haat tussen moslims en niet-moslims toenemen en verdwijnt de ‘grey zone’. Aldus IS.

Extremistische moslims werken mee aan Al Qaeda of IS-terreur omdat zij het als religieuze plicht zien om de kalief te gehoorzamen. Ook delen zij de politieke en religieuze visie van Al Qaeda en/of IS. Zij zien zich als soldaten van de islamitische staat, die als ze sterven voor de islam, gegarandeerd in het paradijs komen.

Helpt het weren van moslims tegen terrorisme?
Moslimterroristen bewegen zich binnen de moslimgemeenschap. Als er geen moslims binnen de landsgrenzen zijn, daalt de kans op moslimterrorisme tot vrijwel nul. In Japan, bijvoorbeeld, wonen vrijwel geen moslims en er zijn ook geen islamitische terreurdaden binnen Japan bekend.

Wel ontvoeringen van Japanners buiten Japan door IS, overigens. Ook kunnen terreurgroepen gebruik maken van inheemse bekeerlingen. In het IS-geschrift Black Flags over Rome worden de voordelen van bekeerlingen als terrorist hoog geprezen. Deze bekeerlingen kunnen echter door geheime diensten, data sniffers en politie-infiltranten worden opgespoord. Vaak zijn ze namelijk nogal luidruchtig aanwezig op sociale media.
Kortom, los van de ethische kanten: het weren van moslims is een behoorlijk effectieve maatregel tegen moslimterreur.

Is het ethisch verantwoord om moslims te weren?
Op het eerste gezicht in het geheel niet. Het weren van moslims is immers het discrimineren op levensovertuiging.
De zaak verandert, als we ons realiseren dat de islam zowel een geloof als een politieke ideologie is. Als iemand het doel heeft om het bestuur van een land omver te werpen of te ondermijnen, zoals islamisten hebben, is zo iemand een vijandige agent en staat een overheid in haar recht om deze de toegang te weigeren. Echter: niet alle moslims zijn islamisten. Er zou dus een instrument ontwikkeld moeten worden, waarmee kan worden vastgesteld of een moslim een islamist is. Dit is niet makkelijk. Wellicht kan dit met geavanceerde gedragsanalyse en deep-learning netwerken, die door middel van patroonherkenning vaststellen of de moslim een islamist is. Zo zijn islamisten gewoonlijk erg actief in de strijd voor gebedsruimtes, hoofddoeken, recht op bidden, respect eisen voor de uitvinder van de islam en dergelijke. Wel is de rechtsgrond hiervoor problematisch, er is immers geen hard bewijs.

Is Trump’s plan on-Amerikaans, zoals het Witte Huis beweert?
De Verenigde Staten kennen een lange traditie van het vervolgen van vermeende staatsvijanden. Na de Japanse aanval op Pearl Harbor werden Amerikanen van Japanse afkomst massaal opgepakt en in interneringskampen opgesloten. Opmerkelijk genoeg gebeurde dit niet met etnische Duitsers, of de vele Amerikaanse aanhangers van het nazisme.
In de jaren vijftig, toen de Koude Oorlog tussen de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie op zijn hoogtepunt was, woedde er een felle binnenlandse strijd tegen al dan niet vermeende communisten. Communisten verloren hun baan bij de overheid. Senator McCarthy leidde een heftige kruistocht tegen linkse intellectuelen. Leden van de Communist Party of the USA (CPUSA) werden veroordeeld tot gevangenisstraffen van enkele jaren, zonder dat een strafbaar feit bewezen was. Kortom: Trump is met zijn oproep niet uniek.

http://www.visionair.nl/ideeen/wereld/m ... r-moslims/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12347
Lid geworden op: zo jan 26, 2003 3:12 pm

Re: President verkiezingen Amerika

Bericht door Zwartmeer »

Dhana schreef:Het is toch overduidelijk dat Trump handig inspeelt op de angst van het Amerikaanse volk als een troef in handen voor de aanstaande presidentsverkiezingen.
Het is nu 14 jaar na de WTC-terreuraanvallen en je kunt niet zeggen dat de vriendelijke toer van ontkenning en complimenten geven veel heeft opgeleverd. Eigenlijk zijn we verder van huis dan in 2001. Dus dat er dan ooit een andere wind zal gaan waaien ligt voor de hand. Heel langzaam past de politiek zich aan. In Nederland is het al tien jaar eerder met Wilders begonnen. Mocht Trump president worden, ik geef hem een hele goede kans, dan is dat ook een enorme opsteker voor Wilders. Steeds meer schapen komen dan over de dam. Met Trump als president zal ook de politiek van Europa tot Australië blijvend veranderen. Voor elke terreuraanval zullen de moslims en islam als geheel dan boeten. Net zoals destijds het wir habben es night gewust niet werd geaccepteerd. Het vrijblijvende van een moslim zijn is over.
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48988
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: President verkiezingen Amerika

Bericht door Pilgrim »

Donald Trump: “Ik doe hetzelfde als wat Roosevelt deed”

Geplaatst op 9 december 2015

Afbeelding
Donald Trump

‘We have no other choice’

De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump blijft vasthouden aan zijn omstreden plan om moslims te weren uit de Verenigde Staten. Hij verdedigde het voorstel in Amerikaanse media door zichzelf te vergelijken met oorlogspresident Franklin D. Roosevelt.


“Wat ik doe is niet anders dan wat FDR deed”, zei de vastgoedmagnaat in een ochtendprogramma van ABC. Roosevelt liet tijdens de Tweede Wereldoorlog vele duizenden Amerikanen van Japanse afkomst interneren in kampen. Dat gebeurde na de Japanse aanval op Pearl Harbor.

De 69-jarige miljardair Trump kreeg maandag een storm van kritiek over zich heen toen hij stelde geen moslims meer te willen toelaten tot de VS. Volgens het Witte Huis maakte die opmerking hem totaal ongeschikt voor het presidentschap.

Trump denkt daar zelf duidelijk anders over. “We hebben geen andere keus”, zei de Republikein. “Er zijn mensen die onze gebouwen en steden willen opblazen. We moeten uitzoeken wat er aan de hand is.”

Bron: http://nieuws.tpo.nl

https://ejbron.wordpress.com/2015/12/09 ... velt-deed/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 42031
Lid geworden op: za feb 24, 2007 8:39 pm

Re: President verkiezingen Amerika

Bericht door Mahalingam »

Haatbaarden die oproepen om ongelovigen te doden worden eventjes gelijk gesteld aan iemand die geen Moslims wil toelaten.
Tienduizenden inwoners van het Verenigd Koninkrijk hebben een petitie ondertekend om Donald Trump uit hun land te weren.
[...]
"Het Verenigd Koninkrijk heeft al menig haatprediker geweerd", luidt de begeleidende tekst van de petitie. "Datzelfde principe moet voor iedereen gelden die het land in wil." De maatstaven van haatspraak zouden dan ook voor zowel arm als rijk moeten gelden, voor machtige en minder machtige mensen.
http://www.powned.tv/nieuws/buitenland/ ... trump.html

Voor daden gericht tegen de Islam kennen Mohammedanen maar 1 reden: haat tegen Moslims.
We zien hoe vele burgers daarin mee gaan. Zodat het heel logisch wordt dat haatbaarden en Trump op 1 lijn zijn te stellen.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6570
Lid geworden op: zo apr 15, 2012 3:24 pm
Contacteer:

Re: President verkiezingen Amerika

Bericht door Ali Yas »

In de VS is men het spoor óók een beetje bijster: daar wordt het beperken van de instroom van moslims, zoals Trump voorstelt, in strijd met de grondwet genoemd. Terwijl iedere Amerikaan toch hoort te weten dat de grondwet gaat over de staat en zijn burgers, niet over immigranten.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12347
Lid geworden op: zo jan 26, 2003 3:12 pm

Re: President verkiezingen Amerika

Bericht door Zwartmeer »

Ali Yas schreef:In de VS is men het spoor óók een beetje bijster: daar wordt het beperken van de instroom van moslims, zoals Trump voorstelt, in strijd met de grondwet genoemd. Terwijl iedere Amerikaan toch hoort te weten dat de grondwet gaat over de staat en zijn burgers, niet over immigranten.
Het is zelfs zo dat het voor een buitenlander een gunst is, en niet een recht, om zich in een ander land dan zijn eigen land te bevinden. Een land kan daarom zonder opgaaf van reden iemand toegang tot het land weigeren.
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.

Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12347
Lid geworden op: zo jan 26, 2003 3:12 pm

Re: President verkiezingen Amerika

Bericht door Zwartmeer »

Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.

Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12347
Lid geworden op: zo jan 26, 2003 3:12 pm

Re: President verkiezingen Amerika

Bericht door Zwartmeer »

Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.

Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12347
Lid geworden op: zo jan 26, 2003 3:12 pm

Re: President verkiezingen Amerika

Bericht door Zwartmeer »

Het schoot me zo te binnen dat Trump niet de eerste westerling met regeringsaspiraties is die heeft over grenzen voor moslims sluiten...
'Als ik het juridisch rond kon krijgen, zou ik zeggen: er komt geen islamiet meer in.'

http://www.volkskrant.nl/binnenland/pim ... r~a611698/
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.

Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12347
Lid geworden op: zo jan 26, 2003 3:12 pm

Re: President verkiezingen Amerika

Bericht door Zwartmeer »

Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 16302
Lid geworden op: za jun 18, 2011 7:07 pm

Trump. Ik weet geen andere die beter zou zijn.

Bericht door Hans v d Mortel sr »

Zwartmeer schreef: Het is nu 14 jaar na de WTC-terreuraanvallen en je kunt niet zeggen dat de vriendelijke toer van ontkenning en complimenten geven veel heeft opgeleverd. Eigenlijk zijn we verder van huis dan in 2001. Dus dat er dan ooit een andere wind zal gaan waaien ligt voor de hand. Heel langzaam past de politiek zich aan. In Nederland is het al tien jaar eerder met Wilders begonnen. Mocht Trump president worden, ik geef hem een hele goede kans, dan is dat ook een enorme opsteker voor Wilders. Steeds meer schapen komen dan over de dam. Met Trump als president zal ook de politiek van Europa tot Australië blijvend veranderen. Voor elke terreuraanval zullen de moslims en islam als geheel dan boeten. Net zoals destijds het wir habben es night gewust niet werd geaccepteerd. Het vrijblijvende van een moslim zijn is over.
Goed stuk! icon_thumbup.gif

Waarom kunnen of willen onze politici niet zo denken en analyseren op basis van rationaliteit en waarheidsvinding?

Het is om die uitkomst dat jij en ik niet geschikt zijn voor de politiek. Omdat die smerig is. Blijkbaar wanen veel hoog opgeleide mensen zich uitverkoren om plaats te nemen in de mestbak van de politiek omdat dit volgens hen goed is voor het milieu. Als je je verantwoording wilt dragen kom dan voor je mening uit op basis van waarneming en ga niet meehuilen met de moslims wolven in het bos. : nono3:
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12347
Lid geworden op: zo jan 26, 2003 3:12 pm

Re: President verkiezingen Amerika

Bericht door Zwartmeer »

Trump zei dat hij moslims uit Amerika wil weren om eerst uit te vinden wat ze tegen Amerika hebben. Nou weet ik niet waarom hij het zo formuleerde maar het kan heel slim zijn. Mocht iemand nu zeggen dat de aanslagen nogal wiedes zijn want de Amerikanen doen dit of dat, dan kun je tegenwerpen dat moslims over de hele wereld aanslagen plegen. Zelfs de thuislanden van het vredesgeloof moeten het ontgelden. In Israël doen ze het omdat deze land van de Palestijnen zouden bezetten. In Nigeria omdat ze daar de sharia willen invoeren. In China willen de Oeigoeren een eigen staat door aanslagen bereiken. En zo worden er in veel landen moskees vol mensen opgeblazen omdat het sjiieten zijn, hetzelfde gebeurt ook bij de soennieten. In India gebeurt het omdat het Hindoestanen zijn. Zo kan ik nog wel een hele tijd doorgaan. Dus de vraag van Trump waarom ze de Amerikanen haten is niet zover gezocht. Het antwoord kan nooit specifiek de Amerikanen betreffen maar moet algemener gezocht worden.
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.

Gebruikersavatar
Schepsel!
Berichten: 1044
Lid geworden op: wo okt 23, 2013 12:51 pm
Locatie: De zetel van Iblis

Re: President verkiezingen Amerika

Bericht door Schepsel! »

Ik vraag me écht af wat mensen nou in Trump zien, is het enige nou dat ie zo lekker anti-moslim is? :nietverstaan: De man lijkt me serieus een ramp voor de VS als hij president wordt, hij is een gevaarlijke gek.
(^v^)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 76723
Lid geworden op: wo apr 07, 2004 10:30 pm

Re: President verkiezingen Amerika

Bericht door Ariel »

Schepsel! schreef: hij is een gevaarlijke gek.
Er zit nu ook een gevaarlijke gek in het Witte Huis, dus erger kan het niet worden voor de Amerikanen. Misschien kan hij de VS er weer bovenop helpen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Schepsel!
Berichten: 1044
Lid geworden op: wo okt 23, 2013 12:51 pm
Locatie: De zetel van Iblis

Re: President verkiezingen Amerika

Bericht door Schepsel! »

Dat is een brandwondenpatiënt behandelen met zoutzuur.
(^v^)

Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12347
Lid geworden op: zo jan 26, 2003 3:12 pm

Re: President verkiezingen Amerika

Bericht door Zwartmeer »

Ariel schreef:
Schepsel! schreef: hij is een gevaarlijke gek.
Er zit nu ook een gevaarlijke gek in het Witte Huis, dus erger kan het niet worden voor de Amerikanen. Misschien kan hij de VS er weer bovenop helpen.
Trump is heel gemakkelijk te verdedigen als men hem beschuldigt van angstzaaien of mensen uitsluiten. Hij sluit namelijk mensen uit die zelf mensen uitsluiten, en dat omdat ze kritiekloos de woorden volgen van iemand die 1400 jaar geleden leefde. Trump reageert op een oude oproep die mensen gevaarlijk maakt en zorgt dat ze zich niet gedragen.
Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.

erniesam
Berichten: 38
Lid geworden op: zo okt 04, 2009 4:28 pm

Re: President verkiezingen Amerika

Bericht door erniesam »

Ik volg de Amerikaanse verkiezingen op de voet. Een ding is me duidelijk: de Democratische partij mag voorlopig niet meer aan de macht komen. Wat een stel malloten! Geheel naar links geschoten met socialist Sanders en machtswellusteling Clinton. Sanders: grootste dreiging is klimaatverandering, erger nog dan terrorisme. Sterker nog: volgens hem is het terrorisme het gevolg van klimaatverandering! Droge gebieden, mislukte oogsten, beduusde mensen en voila...een blik vol terroristen. Clinton die weigert het terrorisme toe te schrijven aan de Islam, want ze wil geen hele religie beschamen. Tja, socialisme kent geen geografische grenzen blijkt wel en de ziekte woekert maar voort. Tel hierbij op dat ze het email gebeuren nog aan d'r broek heeft en de FBI olv van Comey echt een gedegen onderzoek doet. Maar ja, Loretta Lynch is een ontzettende politiek partijdige minister van justitie. We zullen zien of zij Clinton gaat vervolgen als de FBI haar aanklacht. En mij lijkt het welhaast zeker dat de FBI dit gaat doen, want Clinton heeft zonder twijfel de wet overtreden.

Feitelijk ben ik voor Rand Paul, want ik herken me het meest in zijn standpunten, maar hij haalt de nominatie niet. Ik denk dat het tussen Trump en Cruz zal gaan, waarbij ik 100% voor Cruz ben. Hij is wellicht een nogal gelovig Christen, maar hij benadrukt wel de juiste punten in mijn optiek. Hij is een goed debater, heeft ervaring als officier van Justitie en is verbaal erg sterk. Hij pampert de Evangelicals als geen ander en dat lijkt mij een goede strategie; ze maken bijna een derde van de bevolking uit. Ik weet niet of hij daadwerkelijk zo gelovig is (ik betwijfel het), maar hij speelt het wel slim. Ik zie hem Trump nog wel voorbijgaan bij de eindstreep. Ik vertrouw Trump niet zo. Het kan zijn dat hij idd zal doen wat hij zegt, maar ik bewtijfel of hij wel zo conservatief is. Hij lijkt mij erg opportuun en populistisch. Maar alles, werkelijk alles is beter dan wat de Democraten op dit moment te bieden hebben.

Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12347
Lid geworden op: zo jan 26, 2003 3:12 pm

Re: President verkiezingen Amerika

Bericht door Zwartmeer »

Het volgende heeft op zich niks met de verkiezingen te maken maar wel met Donald Trump. Hij had al eens, in iedergeval 1 tv-show, en zo dook ie door de tijden heen ook geregeld op in allerlei shows zoals deze. Dit geeft hem het voordeel dat ie heel precies weet hoe de media werkt en hoe hij zich voor de camera moet presenteren.

Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48988
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: President verkiezingen Amerika

Bericht door Pilgrim »

Trump zegt dat ‘moslimvrienden’ achter plan weigeren moslims VS staan

Gepubliceerd: 10 december 2015

De Republikeinse Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump heeft gezegd dat moslimvrienden van hem achter zijn plan staan om moslims tijdelijk de toegang tot de Verenigde Staten te weigeren.

Trump wil met zijn plan ''gevaarlijke moordenaars'' buiten de deur houden en terroristische aanslagen voorkomen.

Trump zei dit woensdagavond in een vraaggesprek met CNN. Hij verdedigde zo zijn omstreden standpunt. ''Ik bewijs de moslims een dienst, veel van mijn islamitische vrienden zijn het met me eens, ze zeggen: Donald, je hebt iets fantastisch voorgesteld.''

De opschudding die zijn suggestie in binnen- en buitenland heeft veroorzaakt, weet Trump aan zijn politieke tegenstanders onder wie ''de Republikeinse gevestigde orde''.

Trump zei dat het tijd wordt dat die ''gevestigde orde hem met respect gaat behandelen''. Anders zou hij kunnen overwegen het presidentschap op eigen houtje na te streven, buiten de Republikeinse partij om.

De Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn 8 november volgend jaar. De Republikeinen kiezen op hun partijcongres in Cleveland in juli hun presidentskandidaat.

Verenigd Koninkrijk
De omstreden uitspraken van Trump doen steeds meer stof opwaaien. Zo eisen steeds meer Britten dat de Amerikaanse presidentskandidaat wordt geweerd uit het Verenigd Koninkrijk. Al meer dan 370.000 mensen hebben een petitie ondertekend waarin wordt opgeroepen de Republikein het land niet meer in te laten.

Inmiddels heeft de Robert Gordon Universiteit in Schotland laten weten een eredoctoraat van de zakenman in de trekken.

Ook in andere landen werd boos gereageerd op de oproep van Trump. Zo gingen in de Israëlische politiek stemmen op om een geplande ontmoeting tussen de Republikein en premier Benjamin Netanyahu te schrappen. Netanyahu liet weten daar niets voor te voelen, maar gaf wel aan het niet eens te zijn met Trump.

http://www.nu.nl/buitenland/4180159/tru ... staan.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 48988
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: President verkiezingen Amerika

Bericht door Pilgrim »

De mening van de gewone Amerikaan...

Geplaatst op 10 december 2015

Afbeelding

Geplaatst door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2015/12/10 ... amerikaan/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Zwartmeer
Berichten: 12347
Lid geworden op: zo jan 26, 2003 3:12 pm

Re: President verkiezingen Amerika

Bericht door Zwartmeer »

Een pacifistische moslim is als een vegetarische krokodil.

Plaats reactie