Geen islamisering in Luxemburg

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 51240
Lid geworden op: wo jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Geen islamisering in Luxemburg

Bericht door Pilgrim »

Waarom heeft Luxemburg zo´n laag moslimaandeel?

Geplaatst op 5 september 2017

Afbeelding
Ziet iemand hier een moslim?

Het kleine land in het centrum van West-Europa wordt omringd door het Duitse Saarland en Rheinland-Pfalz, de Grand Est Region in het oosten van Frankrijk en het volledig door-geïslamiseerde België. Bovendien heeft Luxemburg een van de hoogste gemiddelde inkomens per hoofd van de bevolking ter wereld, open grenzen en bijna de helft van de bevolking bestaat uit buitenlanders. Desondanks heeft het land een islamaandeel dat minstens twee derde deel lager ligt dan in de omringende regio´s.

Gezien de vele terreuraanslagen in België en de vele terroristen die in Brussel, Antwerpen en elders in België een schuilplaats vonden, is algemeen bekend dat het land over een zeer hoog moslimaandeel beschikt, dat zo snel toeneemt dat de islam al binnen een generatie de grootste “religie” zou kunnen zijn. Officieel bedraagt het Belgische moslimaandeel ongeveer 6%, waarbij er sprake is van sterke regionale verschillen. In Brussel is nu al één op de zeven inwoners een moslim. Onofficieel kan men aannemen dat het aandeel in het algemeen op grond van de migratiecrisis in de afgelopen jaren verder is toegenomen. In ieder geval is vast te stellen dat er in België beduidend meer moslims wonen dan in het op slechts een steenworp afstand verwijderde Luxemburg.

Iets dergelijks geldt ook voor de Grand Est, de nieuw gecreëerde regio in het oosten van Frankrijk, die o.a. de voormalige Elzas en Lotharingen omvat. Het is bekend dat beide regio´s over een zeer hoog moslimaandeel beschikken, omdat het gaat om voormalige centra van mijnbouw en staalindustrie. Dienovereenkomstig aantrekkelijk waren de belangrijke plaatsen in de periode na de oorlog en na de afsplitsing van Algerije voor geïmmigreerde moslims. Helaas zijn er voor Frankrijk op grond van het strikte Laïcisme nauwelijks betrouwbare cijfers over religie-uitoefening beschikbaar. Als je indirect naar moskeeën zoekt, dan zijn hiervan bijvoorbeeld in en rondom Metz onmiddellijk een twaalftal te vinden. Het moslimaandeel in Metz zou dan ook wel eens duidelijk boven het landelijk gemiddelde kunnen liggen, dat voor de migratie conservatief op 8% werd vastgesteld, dat echter al vier keer zo hoog is als in Luxemburg.

Het kleine hertogdom wordt tenslotte ook nog omringd door de Duitse deelstaten Saarland en Rheinland-Pfalz. De aantallen wat betreft de beide deelstaten zijn vaag, een officieel cijfer is er alleen maar uit 2008 met een moslimaandeel in Rheinland-Pfalz van 3,8%. Dankzij de migratiecrisis, die het moslimaandeel in Duitsland in slechts twee jaar tijd met ongeveer 2% heeft verhoogd, en de verdeelsleutel waarmee de daardoor het land binnengekomen “vluchtelingen” verdeeld werden, kan men er van uitgaan dat ook in de beide deelstaten het aandeel moslims in een mum van tijd met het aandeel werd verhoogd als het aantal moslims dat zich in Luxemburg bevindt. Ook van Duitse zijde is hier dus sprake van een sterke toename in de richting van Luxemburg.

De grote vraag is; waar ligt dat aan?
Als Luxemburg zo arm zou zijn als bijvoorbeeld Macedonië, dan zou dit lage moslimaandeel te begrijpen zijn, maar Luxemburg is steenrijk.

Als Luxemburg zijn grenzen zou hebben gesloten zoals het verguisde Hongarije, dan zou het nog beter te begrijpen zijn. Luxemburg is echter een integraal deel van de Schengen-zone, de plaats Schengen ligt zelfs in Luxemburg!

De overwegende afwezigheid van moslims in het groothertogdom Luxemburg kan ook niet verklaard worden dat het zo slecht bereikbaar is. In tegenstelling tot Ierland of Finland ligt Luxemburg middenin en is stevig ingebonden in de continentale verkeerswegen.

Zou het wellicht aan de slechte Luxemburgse sociale uitkeringen kunnen liggen? De Baltische landen bijvoorbeeld nam zijn aandeel migranten bereidwillig op en gaf hen datgene dat hen toekwam. Een onderkomen, drie maaltijden per dag en een klein zakgeld. Desondanks trokken de migranten in scharen via Polen door naar Duitsland. Luxemburg daarentegen betaalt zijn achtergestelden heel royaal, die hebben er financieel gezien dus geen belang bij om te vertrekken. En staat het Europees Gerechtshof niet ook in Luxemburg? Die rechtbank dus die steeds opnieuw ten gunste van migranten beslist en bijvoorbeeld verlangt dat ze recht hebben op dezelfde uitkeringen als autochtonen? Daar kan het dus ook niet aan liggen.

Wellicht is Luxemburg gewoon niet bekend genoeg onder Pakistani. Bij Zweden schitteren hun ogen – maar Luxemburg? Veeleer niet. Iets soortgelijks geldt echter ook voor Denemarken, terwijl het land bij de oemma sinds de in de krant “Jyllands-Posten” gepubliceerde Mohammed-karikaturen een behoorlijk beschadigde naam heeft. Wie gaat er ook graag naar zo´n vijandig gezind land, zou je kunnen denken – en toch komen er nog steeds nieuwe moslims in Denemarken aan. Niet echter in Luxemburg. Het moet dus iets anders zijn.

Rest nog de taal, Letzeburgisch is niet ieders ding. Je hoeft echter niet al te diep te graven om vast te stellen dat de Luxemburgers standaard veeltalig zijn. Er is nauwelijks iemand die niet Duits, Frans en Engels vloeiend beheerst. Voor de communicatie met “nieuwkomers” zou dus alles klaar staan.

Meer kan ik niet bedenken. Misschien vindt iemand anders nog een logische oorzaak voor de duidelijke ondervertegenwoordiging van moslims in Luxemburg, maar je moet je wel afvragen hoe dat kleine land dit voor elkaar krijgt. Iets anders zou namelijk logisch zijn.

Maar wie weet, misschien zijn de Luxemburgers uiteindelijk gewoon alleen maar islamofoob.

Bron: www.journalistenwatch.com

Auteur: Ingmar Blessing

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/09/05 ... imaandeel/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)
Plaats reactie