Criminaliteit in Amerika

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 36357
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Criminaliteit in Amerika

Berichtdoor Pilgrim » Za Dec 30, 2017 1:45 am

Baltimore: Op weg naar record aantal moorden

Geplaatst op 29 december 2017

Afbeelding
Een patrouillewagen van de politie van Baltimore.

In veel Amerikaanse steden heerst bijna een burgeroorlog. Baltimore is daar eentje van. Het ene bloedbad volgt op het andere.

Woensdag jongstleden registreerde de Amerikaanse stad Baltimore aan de oostkust de 343e moord dit jaar – een nieuw record wat betreft het aantal moorden per inwoner. Tot het eind van het jaar over twee dagen komen daar vermoedelijk nog wel enkele moorden bij als deze trend zich voortzet.

Nadat het in het jaar 2015, na de dood van Freddie Gray, al tot een enorme toename van het aantal moorden in Baltimore kwam, wat volgens de krant “The Baltimore Sun” met 344 moorden met voorbedachten rade leidde tot een moordcijfer van 55,53 per 100.000 inwoners, bedraagt het cijfer op dit moment voor het jaar 2017 met 343 gevallen 55,8 moorden per 100.000 inwoners, wat ook is terug te voeren op het krimpende bevolkingsaantal.

Ter vergelijking: het grootste aantal moorden registreerde de stad aan de Amerikaanse oostkust in het jaar 1993, toen 353 mensen op gewelddadige wijze hun leven verloren. Maar destijds had de stad nog ongeveer 100.000 meer inwoners. Velen verlieten haar vanwege het toenemend geweld – vooral onder de zwarten – en de ontbrekende economische perspectieven. Wie wil er ook in een stad investeren, waarin in feite de criminele bendes regeren?

De Amerikanen krijgen de uit haar oevers tredende geweldscriminaliteit niet meer onder controle. Het afgelopen jaar steeg bijvoorbeeld het aantal moorden in de VS met ongeveer 9%. Maar ongeveer een derde deel van deze toename is terug te voeren tot slechts een paar districten van Chicago, dat eveneens verdrinkt in het bloed van de vermoorde mensen, wat voor president Trump al reden was om op de barricaden te klimmen.

Zelfs de door geweldscriminaliteit geteisterde eilandenstaat Jamaica komt met ongeveer 40 moorden per 100.000 inwoners niet op zo´n dimensie en ook de niet als echt vreedzaam bekend staande Midden-Amerikaanse landen El Salvador en Guatemala bezitten bijvoorbeeld hetzelfde moordcijfer als Jamaica. Duidelijk boven dit cijfer ligt eigenlijk alleen Honduras met een moordcijfer van ongeveer 90. Ter vergelijking: het moordcijfer in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland ligt bij onder de 1 per 100.000 inwoners.

Bron: www.contra-magazin.com

Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2017/12/29 ... l-moorden/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Terug naar “Topics allerhande”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten