ZIEKTES

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 13435
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

ZIEKTES

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Ma Feb 19, 2018 11:09 am

Er zijn meer ziektes dan u meent te weten en u lief zijn. We weten eigenlijk nog zo weinig. Slechts twee dingen zijn zo zeker als de dood:

De evolutietheorie klopt

en

God klopt

Nu klopt ook een hart. En wat klopt gaat dood. Of het nu Sinterklaas aan de deur betreft of de Gestapo tijdens de Tweede Wereldoorlog. Mensen proberen zichzelf te redden met de onnozele gedachte dat de mens een vrije wil heeft. Ach, we hebben vanzelfsprekend allemaal een wil. Dat begint al vroeg met het gekrijs van een baby. Mooi toch? Maar een VRIJE wil is toch echt wel wat anders. Je hebt goede mensen en je hebt foute mensen. Je hebt gezonde mensen en je hebt ongezonde mensen. Dat heeft met roken niets te maken. Je bent zielig en vatbaar voor waar je geen vrije wil over kunt uitoefenen. En dat geldt voor alles. Ook voor de aftrap van deze topic over de

aspergillus fumigatus


Het is niet de naam van een ziekte - die is nog niet genoemd - maar wel de leverancier van een verschrikkelijke snelle dodelijke ziekte.

Hij groeit via het bloed en dwars door je botten.

Resistente schimmel nestelt zich in de longen en zaait uit naar het brein. Tientallen mensen sterven eraan en het probleem wordt jaarlijks ernstiger.


De schimmel is waarschijnlijk resistent door de toepassing van anti-schimmelmiddelen in de industrie en de landbouw.
"Het is ernstig genoeg om een groot landelijk onderzoek te gaan opzetten, dat er op gericht is om maatregelen te kunnen gaan treffen. Om de verspreiding van die schimmel te minimaliseren,” aldus Anton Rietveld van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).
In wezen is de schimmel, de aspergillus fumigates, een onschuldige. Elke dag ademt de mens overal sporen van de schimmel in. Die sporen komen terecht in de longen. Voor gezonde mensen is dat geen probleem, het afweersysteem ruimt alles direct op. Maar voor mensen met immuunproblemen - zoals leukemiepatiënten - kan de schimmel een infectie veroorzaken.

"De schimmel groeit in de organen en beschadigt die. Dat begint in de longen en dat zaait uit naar de rest van het lichaam. Na weken of maanden, is dat fataal", vertelt Bart Rijnders, infectioloog bij het Erasmus MC. Daarom moet de schimmel worden behandeld. En dat is nou net wat er bij de resistente vorm van de schimmel niet goed lukt: de schimmel is ook resistent tegen het best werkende medicijn.

Het is inmiddels een internationaal probleem, door heel Europa en zelfs in India zijn resistente stammen van de schimmel gevonden. "De sporen van deze schimmel kunnen zich heel makkelijk verspreiden, in de regio maar ook in hogere luchtlagen, over grote afstanden. Dat is een complicerende factor, het is een internationaal vraagstuk."
BRON

Het is een internationaal vraagstuk waar een vrije wil toch antwoord op zou moeten vinden. Een resistent vrij antwoord. [icon_lol.gif]
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 13435
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: ZIEKTES

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Za Feb 24, 2018 8:56 am

KANKER is allang geen onbekende ziekte meer. Veel mensen hebben er last van. Mogelijk zonder dat ze het weten. Het is een slijtage proces van de cellen. Het wordt pas gevaarlijk als het proces roekeloos voortwoekert. In sommige gevallen is de ziekte te genezen. In andere gevallen blijkt de ziekte onoverkomelijk dodelijk te zijn. Een tumor wordt nog weleens weggehaald, maar na een paar maanden is het dan toch afgelopen. Een lang geleden overleden vriend van mij kreeg plotseling een puist van groot kaliber op zijn hoofd. Een tumor. Zou het door zijn enorme (rood) vlees consumptie zijn gekomen? Ik weet het niet. Wat ik wel weet is dat hij elke dag een groot stuk vlees at. Niet lang nadat de tumor was geconstateerd was hij dood.

Een schoolvriend van mij die in België woonde is drie jaar geleden overleden aan prostaatkanker. Hij liet euthanasie toepassen. Een week voordat dit gebeurde was ik met een andere vriend bij hem thuis in zijn fraaie bungalow. Hij waarschuwde mij dat prostaatkanker veel voorkomt en dat een regelmatig onderzoek is aan te raden. Ik meen dat mijn vriend een behandeling van een jaar had ondergaan met bestraling en chemo. Het ging weg en kwam net zo snel weer terug en werd uiteindelijk erger met de slechte afloop in het vooruitzicht. Mijn vriend was op het laatst erg moe en sprak bedachtzaam langzamer dan voorheen, maar voor de rest leek alles ok. Zijn vrouw overleed eerder al aan kanker. Mijn vriend was ongelukkig vertelde hij mij ooit. Ik begreep dat hij doelde op de relatie met zijn vrouw. Met hun probleem heb ik mij nooit ingelaten.

Nog niet zo lang geleden werd een tumor in het hoofd van een aardige Marokkaanse vader weggehaald. Hij had een goede baan en mooie auto. Hij werd ontslagen in de tijd dat er overal ontslagen vielen. Misschien maakte hij zich ernstige zorgen over de toekomst. Pas daarna ontstond de tumor in zijn hoofd. Hij zei ooit tegen mij: "Hans je leeft maar een keer." Ik begreep toen dat hij geen moslim was, maar ik ben daar verder nooit op ingegaan. Een paar maanden later was hij dood. Hij laat een Marokkaanse vrouw met een strak om het hoofd zittende hoofddoek achter met twee jongens. In de leeftijd van 22 en de ander waarschijnlijk 16.

Zou het zo zijn dat vrolijke mensen, vrij van stress en ongenoegen, de minste kans op kanker hebben? Dat beweren sommige wetenschappelijke tongen. Ik doe daar liever geen uitspraak over.

Wat ik niet wist is dat de behandeling van kanker de smaak doet verliezen. Of dat in alle gevallen zo is weet ik niet. Ik hoorde in een radio interview vanmorgen dat een ex kanker patiënt het eten ervoer als het eten van roestige spijkers. Het is voor patiënten dan ook te hopen dat een goede behandeling van korte duur is.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 13435
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: ZIEKTES

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Za Feb 24, 2018 11:54 am

SNURKEN

Niet zo maar een risicovolle ziekte. Volgens iemand die meent te weten hoe het zit, komt dit voor bij zo'n twee miljoen mensen. Of dit voor de wereldbevolking geldt of alleen Nederland laat Piet-Heijn van Mechelen, voorzitter van de Apneu Vereninging ons niet weten. . . . Ik schijn ook te snurken. Misschien niet altijd, maar toch. En dan heb ik het over toch wel een tijd geleden toen iemand uit mijn geliefde nabijheid mij daarop attendeerde. Ik heb echter nergens last van. Ik weet wel dat ik droom, maar snurken? Wacht, ik ga - als ik eraan denk de volgende keer - 's nachts mijn voicerecorder aanzetten en dan laat ik het op FFI alsnog horen.

De inhoud van mijn dromen die ik elke nacht beleef, wisselt af, maar enge dromen herken ik niet. Toch raar als je bedenkt dat er 1,7 miljard moslims op de wereld vrij rondlopen onder het juk van Allah de knecht van profeet Mohammed en de massa bang is voor het geweld dat moslims menen te moeten plegen uit naam van hun geliefde profeet. In Nederland houden moslims zich gedeisd. Zij zijn de laffe honden omdat zij ook al parasiet zijn op onze kenniseconomie en beschaving.Uiteraard horen ALLE ziektes ook thuis in het dossier 'Het taboe van de vrije wil'. [icon_lol.gif]
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.


Terug naar “Topics allerhande”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast