ZIEKTES

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 14921
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

ZIEKTES

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Ma Feb 19, 2018 11:09 am

Er zijn meer ziektes dan u meent te weten en u lief zijn. We weten eigenlijk nog zo weinig. Slechts twee dingen zijn zo zeker als de dood:

De evolutietheorie klopt

en

God klopt

Nu klopt ook een hart. En wat klopt gaat dood. Of het nu Sinterklaas aan de deur betreft of de Gestapo tijdens de Tweede Wereldoorlog. Mensen proberen zichzelf te redden met de onnozele gedachte dat de mens een vrije wil heeft. Ach, we hebben vanzelfsprekend allemaal een wil. Dat begint al vroeg met het gekrijs van een baby. Mooi toch? Maar een VRIJE wil is toch echt wel wat anders. Je hebt goede mensen en je hebt foute mensen. Je hebt gezonde mensen en je hebt ongezonde mensen. Dat heeft met roken niets te maken. Je bent zielig en vatbaar voor waar je geen vrije wil over kunt uitoefenen. En dat geldt voor alles. Ook voor de aftrap van deze topic over de

aspergillus fumigatus


Het is niet de naam van een ziekte - die is nog niet genoemd - maar wel de leverancier van een verschrikkelijke snelle dodelijke ziekte.

Hij groeit via het bloed en dwars door je botten.

Resistente schimmel nestelt zich in de longen en zaait uit naar het brein. Tientallen mensen sterven eraan en het probleem wordt jaarlijks ernstiger.


De schimmel is waarschijnlijk resistent door de toepassing van anti-schimmelmiddelen in de industrie en de landbouw.
"Het is ernstig genoeg om een groot landelijk onderzoek te gaan opzetten, dat er op gericht is om maatregelen te kunnen gaan treffen. Om de verspreiding van die schimmel te minimaliseren,” aldus Anton Rietveld van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).
In wezen is de schimmel, de aspergillus fumigates, een onschuldige. Elke dag ademt de mens overal sporen van de schimmel in. Die sporen komen terecht in de longen. Voor gezonde mensen is dat geen probleem, het afweersysteem ruimt alles direct op. Maar voor mensen met immuunproblemen - zoals leukemiepatiënten - kan de schimmel een infectie veroorzaken.

"De schimmel groeit in de organen en beschadigt die. Dat begint in de longen en dat zaait uit naar de rest van het lichaam. Na weken of maanden, is dat fataal", vertelt Bart Rijnders, infectioloog bij het Erasmus MC. Daarom moet de schimmel worden behandeld. En dat is nou net wat er bij de resistente vorm van de schimmel niet goed lukt: de schimmel is ook resistent tegen het best werkende medicijn.

Het is inmiddels een internationaal probleem, door heel Europa en zelfs in India zijn resistente stammen van de schimmel gevonden. "De sporen van deze schimmel kunnen zich heel makkelijk verspreiden, in de regio maar ook in hogere luchtlagen, over grote afstanden. Dat is een complicerende factor, het is een internationaal vraagstuk."
BRON

Het is een internationaal vraagstuk waar een vrije wil toch antwoord op zou moeten vinden. Een resistent vrij antwoord. [icon_lol.gif]
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 14921
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: ZIEKTES

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Za Feb 24, 2018 8:56 am

KANKER is allang geen onbekende ziekte meer. Veel mensen hebben er last van. Mogelijk zonder dat ze het weten. Het is een slijtage proces van de cellen. Het wordt pas gevaarlijk als het proces roekeloos voortwoekert. In sommige gevallen is de ziekte te genezen. In andere gevallen blijkt de ziekte onoverkomelijk dodelijk te zijn. Een tumor wordt nog weleens weggehaald, maar na een paar maanden is het dan toch afgelopen. Een lang geleden overleden vriend van mij kreeg plotseling een puist van groot kaliber op zijn hoofd. Een tumor. Zou het door zijn enorme (rood) vlees consumptie zijn gekomen? Ik weet het niet. Wat ik wel weet is dat hij elke dag een groot stuk vlees at. Niet lang nadat de tumor was geconstateerd was hij dood.

Een schoolvriend van mij die in België woonde is drie jaar geleden overleden aan prostaatkanker. Hij liet euthanasie toepassen. Een week voordat dit gebeurde was ik met een andere vriend bij hem thuis in zijn fraaie bungalow. Hij waarschuwde mij dat prostaatkanker veel voorkomt en dat een regelmatig onderzoek is aan te raden. Ik meen dat mijn vriend een behandeling van een jaar had ondergaan met bestraling en chemo. Het ging weg en kwam net zo snel weer terug en werd uiteindelijk erger met de slechte afloop in het vooruitzicht. Mijn vriend was op het laatst erg moe en sprak bedachtzaam langzamer dan voorheen, maar voor de rest leek alles ok. Zijn vrouw overleed eerder al aan kanker. Mijn vriend was ongelukkig vertelde hij mij ooit. Ik begreep dat hij doelde op de relatie met zijn vrouw. Met hun probleem heb ik mij nooit ingelaten.

Nog niet zo lang geleden werd een tumor in het hoofd van een aardige Marokkaanse vader weggehaald. Hij had een goede baan en mooie auto. Hij werd ontslagen in de tijd dat er overal ontslagen vielen. Misschien maakte hij zich ernstige zorgen over de toekomst. Pas daarna ontstond de tumor in zijn hoofd. Hij zei ooit tegen mij: "Hans je leeft maar een keer." Ik begreep toen dat hij geen moslim was, maar ik ben daar verder nooit op ingegaan. Een paar maanden later was hij dood. Hij laat een Marokkaanse vrouw met een strak om het hoofd zittende hoofddoek achter met twee jongens. In de leeftijd van 22 en de ander waarschijnlijk 16.

Zou het zo zijn dat vrolijke mensen, vrij van stress en ongenoegen, de minste kans op kanker hebben? Dat beweren sommige wetenschappelijke tongen. Ik doe daar liever geen uitspraak over.

Wat ik niet wist is dat de behandeling van kanker de smaak doet verliezen. Of dat in alle gevallen zo is weet ik niet. Ik hoorde in een radio interview vanmorgen dat een ex kanker patiënt het eten ervoer als het eten van roestige spijkers. Het is voor patiënten dan ook te hopen dat een goede behandeling van korte duur is.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 14921
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: ZIEKTES

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Za Feb 24, 2018 11:54 am

SNURKEN

Niet zo maar een risicovolle ziekte. Volgens iemand die meent te weten hoe het zit, komt dit voor bij zo'n twee miljoen mensen. Of dit voor de wereldbevolking geldt of alleen Nederland laat Piet-Heijn van Mechelen, voorzitter van de Apneu Vereninging ons niet weten. . . . Ik schijn ook te snurken. Misschien niet altijd, maar toch. En dan heb ik het over toch wel een tijd geleden toen iemand uit mijn geliefde nabijheid mij daarop attendeerde. Ik heb echter nergens last van. Ik weet wel dat ik droom, maar snurken? Wacht, ik ga - als ik eraan denk de volgende keer - 's nachts mijn voicerecorder aanzetten en dan laat ik het op FFI alsnog horen.

De inhoud van mijn dromen die ik elke nacht beleef, wisselt af, maar enge dromen herken ik niet. Toch raar als je bedenkt dat er 1,7 miljard moslims op de wereld vrij rondlopen onder het juk van Allah de knecht van profeet Mohammed en de massa bang is voor het geweld dat moslims menen te moeten plegen uit naam van hun geliefde profeet. In Nederland houden moslims zich gedeisd. Zij zijn de laffe honden omdat zij ook al parasiet zijn op onze kenniseconomie en beschaving.Uiteraard horen ALLE ziektes ook thuis in het dossier 'Het taboe van de vrije wil'. [icon_lol.gif]
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 14921
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: ZIEKTES

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Ma Mei 21, 2018 8:08 am

EBOLA VIRUS
Een hypothese is dat het virus overleeft in mensapen, maar aangezien deze in kolonies leven, zou dat moeten opvallen door de vele besmette dieren. (Bron: Wikipedia)

Zouden met mensapen misschien negers in Afrika worden bedoeld? En heeft de Europese regering niet in de gaten, al ziende blind, dat scheepsladingen vol met dit soort mensapen, middels grootscheepse reddingsacties, Europa overspoeld met de bepaald niet geruststellende kreet 'Allah akbar!' ?
Laatst gewijzigd door Hans v d Mortel sr op Ma Mei 28, 2018 8:05 am, 2 keer totaal gewijzigd.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 14921
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: ZIEKTES

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Ma Mei 21, 2018 8:21 am

ISLAM VIRUS

Een wereldwijd zich steeds dreigender uitbreidend virus waarvan uitsluitend moslims de dragers zijn en linkse agitatoren zich verheugen met de besmetting hierdoor. Het rare is dan ook dat dit virus niet bestreden wordt, maar juist in Europa als reddend virus van de mensheid wordt aangeprezen.

De overheden en allerlei linkse organisaties stellen alles in het werk en sparen kosten noch moeite om maar zoveel mogelijk met het kwaadaardige virus in aanraking te komen. Zoals bij de politie, om samen de Iftar te beleven, de gezamenlijke maaltijd tijdens de zieke heilige heidense Ramadan van de moslims; zo ook in het openbaar onderwijs. Dit alles spruit waarschijnlijk voort uit de gedachte dat wanneer men de islamitische krokodil voert, men zelf gespaard zal blijven voor zijn grote bemoeizuchtige bek die uit is op de vernietiging van onze beschaving. Je kunt natuurlijk ook deze krokodil vangen en in een dierentuin tentoonstellen. Maar daar is men te laf voor door te verwijzen naar het verbod van de islamitische dierenbescherming, waarvan Frau Merkel de voorzitter is.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

mercator
Berichten: 18295
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: ZIEKTES

Berichtdoor mercator » Ma Mei 21, 2018 9:48 am

Hans v d Mortel sr schreef:Wat ik niet wist is dat de behandeling van kanker de smaak doet verliezen. Of dat in alle gevallen zo is weet ik niet. Ik hoorde in een radio interview vanmorgen dat een ex kanker patiënt het eten ervoer als het eten van roestige spijkers. Het is voor patiënten dan ook te hopen dat een goede behandeling van korte duur is.

Verliezen in mijn geval niet, maar de smaak verandert. Wat ik me meende te herinneren van bepaalde smaakervaringen is nu beduidend anders maar daarom niet slechter. Gek genoeg hebben de intensieve bestraling en chemotherapie andere medische problemen die niets met kanker te maken hadden ineens mee opgelost.
Dat van die "roestige spijkers" is m.i. onzin. Ik heb gemerkt dat heel wat patiënten het interessant vinden om de bijwerkingen van de behandelingen die ze ondergaan enorm te overdrijven. Dat lees je gedurig in de damesblaadjes toch.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 14921
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: ZIEKTES

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Ma Mei 21, 2018 11:09 am

Medicijnen tegen een ziekte kunnen ernstige bijwerkingen veroorzaken waardoor weer andere medicijnen deze bijwerkingen moeten tegengaan. Zo heeft een Engelse vriend van mij een hele doos met pillen waar hij dagelijks mee in de weer is. Je moet er tijd voor uittrekken om de draad niet kwijt te raken. Het begon bij zijn hartprobleem . . .

Ik denk ook aan mijn overleden moeder. De schuld lag bij de arts die met medicijnen ging experimenteren om haar veel te hoge bloeddruk omlaag te krijgen. Zij had NOOIT problemen met haar hoge bloeddruk. Zij was levendig, vrolijk en kerngezond op haar 84-jarige leeftijd en kon lopen als een Kieviet. Als kleine jongen heb ik haar als Duits rotwijf ervaren, maar dat is lang geleden. Ik overdrijf met de Kieviet, maar zij had in ieder geval geen stok of rollator nodig. Sorry mensen, maar ik heb een vastgeroest wantrouwen in onze medische zorg. Want het moet niet gekker worden dan de tien minuten die aan iedere patiënt met problemen besteed mag worden. Los daarvan, er gaat veel en veel te veel fout in de ziekenhuizen en bij de persoonlijke visite bij de huisarts.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

mercator
Berichten: 18295
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: ZIEKTES

Berichtdoor mercator » Ma Mei 21, 2018 12:38 pm

Hans v d Mortel sr schreef:Sorry mensen, maar ik heb een vastgeroest wantrouwen in onze medische zorg. Want het moet niet gekker worden dan de tien minuten die aan iedere patiënt met problemen besteed mag worden. Los daarvan, er gaat veel en veel te veel fout in de ziekenhuizen en bij de persoonlijke visite bij de huisarts.

Zo dacht ik er voor mijn ziekte ook over. Nu bekijk ik dat helemaal anders: 3 dokters hadden een verkeerde diagnose gesteld, de 4de zat er pal op. Als ik na nr. 3 er genoeg van had gehad was ik nu wss al dood geweest.
Moslims zouden alles moeten kunnen genezen met fris bronwater, wilde honing en kamelenurine volgens de voorschriften van Mohammed maar ik zie ze toch in drommen naar de ziekenhuizen van de ongelovigen trekken.
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 14921
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: ZIEKTES

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Ma Mei 21, 2018 1:03 pm

mercator schreef:Nu bekijk ik dat helemaal anders: 3 dokters hadden een verkeerde diagnose gesteld, de 4de zat er pal op. Als ik na nr. 3 er genoeg van had gehad was ik nu wss al dood geweest.

Nee, je bekijkt het precies zoals ik, zoals ik het lees. Zonder gerechtvaardigd wantrouwen was je nu misschien dood geweest en konden we naar onze bierafspraak binnenkort in Antwerpen fluiten. Met jou erbij is het toch een stuk aangenamer en lol van de bovenste plank. :cool:
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 14921
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: ZIEKTES

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Ma Mei 28, 2018 8:04 am

ZEEUWSE KOORTS
De Zeeuwse Koorts was een gematigde vorm van malaria die op Walcheren voorkwam en in combinatie met besmettelijke infectieziekten in veel gevallen dodelijk verliep.

Van de 40.000 Engelse soldaten die in 1809 tijdens de Walcherenexpeditie Zeeland binnenvielen om Napoleon Bonaparte zo in de rug aan te vallen en het strategische Antwerpen te bedreigen waren er binnen enkele weken al 13.000 door deze ziekte geveld. Daarom werd de Grote Kerk van Veere zo veel mogelijk als lazaret ingericht. Nog datzelfde jaar 1809 trokken de Engelse troepen zich terug. Zij waren niet door de Fransen maar door de muskieten verslagen.

In de Grote Kerk van Veere stierven 1427 mannen in negen maanden tijd. Naar schatting zijn onder de Engelse troepen 4000 man aan de gevolgen van de Zeeuwse koorts overleden. Door gevechtshandelingen stierven minder dan 50 Engelse manschappen. (BRON: Wikipedia)

Mahalingam heeft de koorts overleefd. Hij was geboren in Zeeland. icon_thumbup.gif

God schiep de mens en vergat daarbij de muskieten niet. :hypocrite:
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 69681
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: ZIEKTES

Berichtdoor Ariel » Di Jun 05, 2018 8:44 pm

Nieuwe variant van meningokokken rukt op in de lieve stad Amsterdam. Die stad is namelijk heel gastvrij en elke vluchteling is daar welkom.

De ziekte meningokokken komt steeds vaker voor in de stad. Het aantal ziekenhuisopnames neemt toe en dat is zorgwekkend, want de infectieziekte kan dodelijk zijn als je er niet op tijd bij bent. Het gaat om een nieuwe variant, type W genoemd. Kinderen kunnen binnenkort een uitnodiging verwachten om ook daartegen gevaccineerd te worden.

De verspreiding van deze ziekte blijkt uit cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). In de eerste vier maanden van 2017 werden 27 mensen in het ziekenhuis opgenomen, maar in dezelfde periode van dit jaar waren dat er al vijftig. Dat zijn landelijke aantallen, maar ook in Amsterdam neemt het aantal zieken toe.

Vroeg vaccineren
In Amsterdam is de GGD verantwoordelijk voor de vaccinaties en zij hebben al ervaring met de meningokokken. 'In 2002 zagen we iets soortgelijks gebeuren, maar dan met type C,' vertelt Gerard Sonder, expert op het gebied van meningokokken bij de GGD. 'Daar zijn alle kinderen in Nederland toen tegen ingeënt.'

'De huidige stijging van type W is nog lang niet zo ver als destijds van type C, maar toch gaan we nu in een vroeg stadium vaccineren. Zo voorkomen we dat het verder toeneemt in de stad.'

Zwarte vlekken
Catheleine Peters was zes jaar oud toen ze besmet raakte met de meningokokkenbacterie. 'Ze dachten eerst dat het een griepje was, maar het werd alleen maar erger. Tot ik op een avond uit bed kwam en bij mama kwam omdat mijn benen zo'n pijn deden. We dachten nog steeds dat het niet erg zou zijn, maar toen mijn pyjama uit ging bleek dat ik grote zwarte plekken op m'n been had. Ze werden groter terwijl ik er naar keek. Mijn weefsel was aan het afsterven,' herinnert Catheleine zich.

Vaccinproductie duurt lang
Vanaf deze maand zullen kinderen vanaf veertien maanden daarom ingeënt worden tegen deze nieuwe variant. Tieners moeten ook gevaccineerd worden, maar dat gebeurt pas later. Er is namelijk wel een probleem: vaccinproductie duurt heel lang. 'Het is een beetje zoals bier brouwen, het kan maanden duren voordat het vaccin klaar is,' zegt Sonder. 'Daarom kun je niet heel snel vaccins bijmaken als de vraag toeneemt.'

Tieners worden om die reden in het najaar pas uitgenodigd voor vaccinatie. Reden tot zorgen is er gelukkig niet, de kans op besmetting is namelijk ongeveer één op een miljoen.

http://www.at5.nl/artikelen/182932/nieu ... -amsterdam
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 37640
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: ZIEKTES

Berichtdoor Mahalingam » Di Jun 05, 2018 10:55 pm

Nog even over Zeeuwse koorts:
" Het laatste geval van inheemse malaria was in 1961, in 1970 werd Nederland officieel malaria vrij gemeld! "
Ik was dus een van de laatste patienten ervan. (het zal ongeveer 1950 zijn geweest.)
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Mahalingam
Berichten: 37640
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: ZIEKTES

Berichtdoor Mahalingam » Di Jun 05, 2018 11:01 pm

Over de meningokokken werd gezegd: " het kan maanden duren voordat het vaccin klaar is,". Onze kinderen moeten even wachten op de inenting.
Wat er nu voorradig is heeft een andere belangrijke doelgroep
PVV boos: Geen vaccins voor Nederlandse kinderen, wel voor Mekka-gangers

De PVV is ziedend omdat er niet genoeg vaccins zijn om kinderen tussen de 15 en 16 jaar in te enten tegen een levensgevaarlijk type meningokokken, terwijl er wél voldoende inentingen beschikbaar zijn voor moslims die op bedevaart gaan. ,,Geen vaccins voor Nederlandse kinderen maar wel voor Mekka-gangers? Dat is echt schandalig!'' Het RIVM benadrukt dat er maar een fractie van de inentingen naar reizigers gaat.
[...]
Volgens het RIVM overweegt de Gezondheidsraad om ook kinderen van 15 en 16 jaar in te enten, maar zijn daar niet genoeg vaccins voor.
[...]
Volgens het RIVM is er wél genoeg vaccin voor reizigers die van plan zijn deel te nemen aan de jaarlijkse bedevaart naar Mekka.
https://www.ad.nl/politiek/pvv-boos-geen-vaccins-voor-nederlandse-kinderen-wel-voor-mekka-gangers~a7574fc2/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 14921
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: ZIEKTES

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Di Jun 05, 2018 11:50 pm

Wie naar Mekka gaat kent automatisch de beste verzekering tot het paradijs. Inenting daarbij behoort tot de niet halal activiteiten van islamitische boosdoeners.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 14921
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: ZIEKTES

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Ma Jul 02, 2018 10:06 am

Afbeelding

Priapisme en het moslimgeweten

Het inkleuren en verfraaien van de werkelijkheid ten aanzien van de vieze smerige perverse weerzinwekkende pedofiele psychopaat profeet en Arabische oorlogsmisdadiger Mohammed, legt 1,7 miljard moslims in de wereld bepaald geen windeieren.

Echt waar? De door een historische Arabische lul geobsedeerde achterlijke moslims kijken met z’n allen, voordat zij doodgaan, met verlangen uit naar het hoerenparadijs van Allah na hun dood. Allah was de doofstomme knecht van profeet Mohammed. Hij bezorgde de Arabieren een priapisme: de aanhoudende hinderlijke erectie van de penis door ziekelijke oorzaken – waarschijnlijk veroorzaakt door heidense godsdienstwaanzin.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Mahalingam
Berichten: 37640
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: ZIEKTES

Berichtdoor Mahalingam » Ma Aug 27, 2018 10:50 am

Mahalingam schreef:Nog even over Zeeuwse koorts:
" Het laatste geval van inheemse malaria was in 1961, in 1970 werd Nederland officieel malaria vrij gemeld! "
Ik was dus een van de laatste patienten ervan. (het zal ongeveer 1950 zijn geweest.)

Eindelijk malariavrij, dankzij zoeter water
Amsterdam is gesmeed uit talloze polders, elk met een eigen verhaal en bijzonderheden. Vandaag: de voedingsbodem voor malaria.

Pas in 1970, als een van de laatste landen in Europa, werd Nederland officieel malariavrij verklaard. Al ging het niet om de levensgevaarlijke tropische variant, toch maakte ook de 'goedaardige' malaria flink ziek.

Zowel in 1921 als in de jaren na de Tweede Wereldoorlog werden nog honderden Amsterdammers bevangen door de koortsaanvallen, vooral in het waterrijke Noord.

Officieel zijn daar in 1946 zo'n tweeduizend zieken geregistreerd, met nog eens 468 gevallen 'bezuiden het IJ'. Maar toen de huisartsen in Noord hun uitgeschreven recepten bij elkaar legden, kwamen ze tot de conclusie dat tenminste 4500 volwassenen en duizend kinderen malaria hadden.
https://www.parool.nl/amsterdam/eindelijk-malariavrij-dankzij-zoeter-water~a4603519/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 69681
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: ZIEKTES

Berichtdoor Ariel » Vr Okt 19, 2018 11:47 am

Grappig. Deze mohammedaan uit Saudi Arabie heeft 6 tenen. Het is een schoenvol.

Afbeelding

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Mahalingam
Berichten: 37640
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: ZIEKTES

Berichtdoor Mahalingam » Vr Okt 19, 2018 12:44 pm

Door inteelt liepen er in Europa heel veel adelijken rond met een enorme centenbak: 'de habsburgse kin'.

Afbeelding

En zie ik dat de clan van Saoud ook zo'n 'inteelt' kenmerk heeft: veel te veel tenen. (polydactylisme)
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 14921
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: ZIEKTES

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Vr Okt 19, 2018 1:04 pm

Mahalingam schreef:
En zie ik dat de clan van Saoud ook zo'n 'inteelt' kenmerk heeft: veel te veel tenen. (polydactylisme)

Je bedoelt zeker 'lange tenen'? Het sterkste kenmerk van de massa inteelt bij dit minderwaardige soort moslim Arabieren is de uniforme rood geruite theedoek om hun heidense rotkop.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 14921
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: ZIEKTES

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Vr Okt 19, 2018 1:06 pm

Ariel schreef:Grappig. Deze mohammedaanse super kroonprins uit Saudi Arabië heeft 6 tenen aan z'n voet. Ik zou die andere voet ook weleens willen zien. Grappig toch die Allah.

afbeelding

afbeelding
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 14921
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: ZIEKTES

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Do Okt 25, 2018 10:59 pm

Bij tuberculose denk je misschien aan een ziekte uit een grijs verleden. Toch is de strijd tegen tbc nog lang niet gestreden: jaarlijks gaan er wereldwijd 1,7 miljoen mensen aan dood. De tbc-bacterie is steeds vaker resistent tegen antibiotica, en door verre reizen, globalisering en het massaal toelaten van parasieten, vooral uit Afrikaanse landen, steekt de ziekte ook in Nederland weer regelmatig de kop op.

Wat maakt tbc de dodelijkste infectieziekte ter wereld?

Video Tuberulose

Tbc is een ernstige infectieziekte die wordt veroorzaakt door de bacterie Mycobacterium tuberculosis. In de meeste gevallen zit deze bacterie in de longen, maar hij kan zich ook nestelen in bijvoorbeeld je lymfeklieren of hart. De ziekte kan dus op verschillende plekken in je lichaam schade aanrichten.

Mensen met tbc kunnen last krijgen van allerlei symptomen, van hoesten en pijn op de borst tot koorts, vermoeidheid en gewichtsverlies. Sommige patiënten lopen lang met tbc rond voordat ze dit soort klachten krijgen. De tbc-bacterie is namelijk behoorlijk geniepig: hij kan zich goed verbergen voor je afweersysteem. Daardoor kun je hem jarenlang in je lichaam hebben zitten zonder dat je er iets van merkt. Op een later moment, bijvoorbeeld als je een verlaagde weerstand hebt, kan de ziekte dan alsnog toeslaan.

Zonder de juiste behandeling kan tuberculose dodelijk zijn. Het is op dit moment zelfs de meest voorkomende en dodelijkste infectieziekte ter wereld. Vooral bij mensen die ook geïnfecteerd zijn met hiv heeft tbc vaak fatale gevolgen. Via de lymfekanalen en bloedbaan kan de tbc-bacterie allerlei inwendige organen aantasten, zoals het maagdarmkanaal, de urinewegen en het zenuwstelsel. Als je erg ziek bent door de tuberculose, kunnen je longen of hart er op een gegeven moment mee ophouden. En komt de bacterie in je hersenvocht terecht, dan kan dat leiden tot hersenvliesontsteking.

BRON
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.


Terug naar “Topics allerhande”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten