Situatie in Zimbabwe

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40622
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Situatie in Zimbabwe

Berichtdoor Pilgrim » Ma Mar 12, 2018 1:21 am

Is dit een keerpunt? :thinking:

Zimbabwe government plans to return land back to white farmers
CGTN America - Gepubliceerd op 26 jul. 2015Zimbabwe: Verjaagde blanke boeren keren terug naar hun boerderijen
AP Archive - Gepubliceerd op 2 jan. 2018

De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71569
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Situatie in Zimbabwe

Berichtdoor Ariel » Ma Mar 12, 2018 1:43 am

Als ze in Zimbabwe voedsel willen telen, dan moeten ze wel boeren terug halen. Maar zijn er nog boeren die de Zimbabwanen vertrouwen? Ik ging niet meer terug.

Artikel uit december 2017.

Ooit leek het ondenkbaar in Zimbabwe: blanke boeren keren onder applaus van lokale bevolking terug

In Zimbabwe is het ondenkbare gebeurd. Onder luid applaus van de lokale bevolking is de blanke boer Robert Smart deze week, begeleid door een militaire escorte, teruggekeerd op zijn boerderij in het oosten van het land. 'We zijn gekomen om ons land op te eisen', zo zongen zwarte mannen en vrouwen Smart toe - om hem en zijn zoon Darryn daarna huilend in de armen te vallen.

Smart is de eerste blanke boer in Zimbabwe die zijn boerderij heeft teruggekregen nadat sinds 2000 zo'n 4.500 blanke boeren met geweld zijn verdreven. De verwachting is dat meer blanke boeren zullen profiteren van de economische wind die onder de nieuwe president Emmerson Mnangagwa lijkt te waaien.

'De landhervormingen kunnen we niet terugdraaien, maar landeigenaren zullen worden gecompenseerd', beloofde Mnangagwa vorige maand bij zijn inauguratiespeech. Mnangagwa, die door regeringspartij Zanu-PF is aangewezen als opvolger van de verdreven president Robert Mugabe, belooft Zimbabwe uit het economische dal te trekken en wil de landbouw het speerpunt maken van die ontwikkeling.

Velen hopen te kunnen terugkeren naar hun geliefde grond om te boeren

Dat schept verwachtingen onder de duizenden blanken in Zimbabwe die na de landhervormingen zijn gebleven en niet zijn teruggekeerd naar Groot-Brittannië of Nederland of opnieuw zijn begonnen in Zambia, Zuid-Afrika of Australië. Velen hopen te kunnen terugkeren naar hun geliefde grond om te boeren, anderen wachten nog steeds op de financiële compensatie die ze nooit hebben gekregen.

Zimbabwe stond aan het begin van het tijdperk-Mugabe rond 1980 bekend als de graanschuur van Afrika, maar na de gedwongen landhervormingen in 2000 stortte de productie volledig in. De landerijen zijn verdeeld onder de arme zwarte inwoners, partijvriendjes en oorlogsveteranen die nog met Mugabe voor de onafhankelijkheid hebben gestreden. De meeste nieuwe boeren misten landbouwkennis en waren te arm om te investeren in goede zaden of landbouwmachines, veel grotere landeigenaren die de grond om politieke redenen hadden gekregen lieten de landerijen verkommeren.

Zimbabwe-kenner Hugo Knoppert
Mnangagwa gaat naar verwachting vol inzetten op economisch herstel, niet in de laatste plaats om te kunnen voldoen aan de hervormingseisen van de internationale geldschieters: de Wereldbank en het IMF. Een van die eisen is het compenseren van de onteigende boeren, vertelt Zimbabwe-kenner Hugo Knoppert van netwerkorganisatie ZimbabweWatch. 'Eigenlijk zijn die hervormingen al onder Mugabe ingezet.'

Zo hebben elf Nederlandse boeren vorig jaar al in het geheim een schikking getroffen met de overheid over compensatie. Voor een veertigtal andere Nederlandse boeren zal de komende tijd duidelijk moeten worden welke schadevergoeding zij kunnen verwachten. 'Mnangagwa en zijn minister van Financiën zijn pragmatici. Als de economie uit het slop moet worden getrokken, dan zijn zij de juiste mensen', zegt Knoppert. Al wordt dat volgens hem wel in de stijl van Rwanda: 'Veel investeren, maar democratisch gezien de duimschroeven aandraaien.'

Op de boerderij Lesbury werd Smart donderdag met open armen ontvangen door zijn voormalige landarbeiders, maar ook door oorlogsveteranen en lokale politici - zijn voormalige politieke vijanden. 'Toen hij van zijn land werd verdreven, bleef hij de boeren steunen met kennis en materiaal', zo verklaart de dorpschef Peter Tandi tegen persbureau AP zijn aanwezigheid. 'Deze man steunde de guerrilla's tijdens de oorlog. Hij gaf ons onderdak om ons te verstoppen voor de koloniale regeringssoldaten', zegt de oorlogsveteraan en lokaal Zanu-PF-lid Gift Maramba.

Veel blanke boeren die in Zimbabwe zijn gebleven genieten nog grote steun onder de bevolking. Na de onteigening ging het bergafwaarts in de landbouw en is de armoede onder de bevolking sterk toegenomen. De afgelopen jaren vinden blanke boeren stilletjes hun weg terug op de landerijen door samen te werken met de nieuwe zwarte landeigenaren. Peter Steyl, de blanke voorzitter van de Unie van Commerciële Boeren, zei twee jaar geleden tegen de Volkskrant dat 'de telefoon roodgloeiend staat' met verzoeken om de blanke landbouwkennis. 'Ik adviseer onze leden geduldig te zijn en af te wachten', zegt hij nu tegen AP, 'maar het lijkt er echt op dat deze regering de landbouw weer terug op de rails wil zetten.'

De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18707
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Situatie in Zimbabwe

Berichtdoor King George » Ma Mar 12, 2018 3:50 pm

Ariel schreef:Als ze in Zimbabwe voedsel willen telen, dan moeten ze wel boeren terug halen. Maar zijn er nog boeren die de Zimbabwanen vertrouwen? Ik ging niet meer terug.De (blanke) Afrikaanse boeren doen er beter aan met z'n allen tegelijkertijd massaal naar landen met een voor hen gunstiger vestigings- en ondernemingsklimaat. Ik denk daarbij aan Canada, Australië, landen in Oost-Europa. Wellicht ook Argentinië en Chili. En laat dat Zimbabwe en dat Zuid-Afrika toch gewoon eroderen! En dat zal gaan gebeuren als je expertise en arbeidsmoraal de nek om hebt gedraaid. Dan kunnen ze tegen duur tarief uit deze landen voedsel gaan importeren. Eerlijk gezegd vind ik dat die roofmoordenaars deze shit dan ook gewoon verdienen.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6138
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Situatie in Zimbabwe

Berichtdoor Ali Yas » Ma Mar 12, 2018 10:58 pm

King George schreef: Eerlijk gezegd vind ik dat die roofmoordenaars deze shit dan ook gewoon verdienen.

Het probleem is alleen dat de gewone man weer de dupe is: het geboefte zal zich over de rug van anderen wel weten te redden.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40622
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Situatie in Zimbabwe

Berichtdoor Pilgrim » Do Jul 26, 2018 12:26 am

Zimbabwe: President Mnangagwa belooft de laatste blanken in het land onteigeningsstop

Geplaatst op 25 juli 2018

Afbeelding
De landbouw in Zimbabwe zonder blanken kan de productie van levensmiddelen niet waarborgen.

Voor de verkiezingen in Zimbabwe probeert de huidige president Emmerson Mnangagwa de blanke boeren in zijn land gerust te stellen. Hij belooft de blanken dat zijn in het vervolg geen onteigeningen door de staat meer zouden hoeven vrezen. Tot 1980 was Rhodesië een economisch bloeiend land onder blanke regering. Na de verkiezing van de marxist Robert Mugabe begon een nu bijna 40-jarige vernietigingsstrijd tegen de blanke minderheid in Zimbabwe, zoals Rhodesië na de zwarte machtsovername genoemd werd.

Nog minder dan 1% blanken in het land

President Mugabe, de langjarige president en voorganger van Mnangagwa, liet tienduizenden blanke boeren in de afgelopen decennia onteigenen. Bovendien kwam het in dit verband ook steeds opnieuw tot overvallen en moord op blanke boerenfamilies. Op dit moment is nog minder dan 15 van de bevolking van Zimbabwe blank.

Zimbabwe´s landbouw voor de instorting door onteigening
Door onteigening en terreur staat Zimbabwe´s landbouw op instorten. Marxistisch wanbeheer en het onvermogen van de nieuwe zwarte landeigenaren van voorheen blanke landbouwgebieden om een moderne landbouw te voeren, heeft het land in een productiecrisis gestort. In de afgelopen decennia waren veel voormalige blanke boeren naar Zuid-Afrika geëmigreerd.

In de toekomst is ook dit alternatief voorbij, want ook daar wil het marxistische regime van het “African National Congress” (ANC) de blanken onteigenen en verjagen. Voor tot 15.000 Zuid-Afrikanen dient er nu in het zuiden van Rusland een nieuw thuis te worden gecreëerd.

Bron: www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/07/25 ... ningsstop/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 38630
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Situatie in Zimbabwe

Berichtdoor Mahalingam » Vr Jul 19, 2019 9:07 am

Niet alleen de landbouw maar ook de weinige industrie die er was is via onteigeningen in handen gekomen van partijleden. Zo ook de enige drukkerij die fatsoenlijke paspoorten kon maken. En die is nu verworden tot een hoop onbruikbaar oud roest. Wie moet er dan de paspoorten maken? Een drukkerij in het buitenland en dat kost dus deviezen die er niet meer zijn. En dus zijn er ook geen nieuwe paspoorten meer. En dat terwijl velen naar elders willen vertrekken.
Zimbabwe heeft geen geld voor nieuwe paspoorten
De paspoorten zijn op in Zimbabwe. En ze worden ook niet meer gedrukt. Inmiddels liggen er circa 300.000 paspoortaanvragen te wachten. Een spoedaanvraag voor een nieuw paspoort duurt tenminste achttien maanden. Ergens in 2021 zouden urgente gevallen een nieuw identiteitsbewijs kunnen krijgen. Anderen moeten nog langer wachten.
[...]
De economie van Zimbabwe holt achteruit sinds het aantreden van president Emmerson Mnangagwa, die in 2017 zijn voorganger Robert Mugabe afzette. Onder Mugabe dacht iedereen al dat het niet slechter kon, maar de officiële inflatie steeg dit jaar met honderd procent, het hoogste percentage sinds de periode van hyperinflatie in 2009.
https://www.trouw.nl/buitenland/zimbabwe-heeft-geen-geld-voor-nieuwe-paspoorten~ba44d95e/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18707
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Situatie in Zimbabwe

Berichtdoor King George » Vr Jul 19, 2019 9:18 am

Oud-Rhodesië was onder Ian Smith eens de graanschuur van Afrika en de landbouw genereerde eens 30 % van de deveiezeninkomsten op.
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71569
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Situatie in Zimbabwe

Berichtdoor Ariel » Vr Jul 19, 2019 11:11 am

Mahalingam schreef:
Zimbabwe heeft geen geld voor nieuwe paspoorten


Dat is toch een positief bericht.
:thinking: Alhoewel...Afrikanen hebben geen paspoort nodig om naar het westen te verkassen.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71569
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Situatie in Zimbabwe

Berichtdoor Ariel » Vr Sep 06, 2019 10:37 am

Een groot idool van links is dood. Mugabe heeft het begeven, en hij ligt nu koud en dood in een ziekenhuis in Singapore

De held van de strijd tegen het blanke kolonialisme die veranderde in een dictator die mensenrechten vertrapte en zijn land naar de economische afgrond leidde, is niet meer.

Doei!!!!! icon_wave.gif

Afbeelding
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Maarten
Berichten: 442
Lid geworden op: Di Mar 21, 2017 3:00 pm
Locatie: Twente
Contact:

Re: Situatie in Zimbabwe

Berichtdoor Maarten » Vr Sep 06, 2019 11:37 am

Die zwartjoekel heeft persoonlijk Zimbabwe de vernieling geholpen...opgeruimd staat netjes. Dit soort onkruid kunnen we missen.

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18707
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Situatie in Zimbabwe

Berichtdoor King George » Vr Sep 06, 2019 12:23 pm

Kom kom kom kom kom. Iedereen in Zimbabwe is nu een straatarme steenrijke multi multi multi miljardair hoor! Multi multi multi biljardair zelfs. : nono3:

Afbeelding
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18707
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Situatie in Zimbabwe

Berichtdoor King George » Vr Sep 06, 2019 12:25 pm

Met zoveel geld moet je toch wel de hongersnood kunnen bestrijden. Daar hebben ze dan toch niet die racistische blanken witten voor nodig?

https://nl.metrotime.be/2019/08/07/news/vn-waarschuwt-voor-hongersnood-in-zimbabwe/
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
King George
Berichten: 18707
Lid geworden op: Zo Sep 11, 2011 1:22 pm

Re: Situatie in Zimbabwe

Berichtdoor King George » Vr Sep 06, 2019 12:44 pm

Zimbabwaanse dictator Mugabe overleden, Martin Bosma (PVV) condoleert linkse partijen met het verlies van hun held

Afbeelding
Foto: Robert Mugabe in 2015. Bron: Kremlin.ru / Wikimedia Commons.

Door Tim Engelbart 6 september 2019

PVV-Kamerlid Martin Bosma betuigt zijn innige deelnemingen voor alle linkse partijen, media en activisten die mede hebben gezorgd voor het aan de macht brengen van een genocidale, dictatoriale racist in Zimbabwe die het land economisch om zeep hielp. Vandaag overleed Robert Mugabe, dus Bosma steunt de PvdA, de VARA en anderen in hun droevenis.

In een serie tweets heeft PVV-parlementariër Martin Bosma vandaag zijn condoleances overgebracht aan de linkse activisten, partijen en media die in de jaren ’70 en ’80 zo hard hebben gestreden om de zwarte racist, dictator, mensenrechtenschender en genocidepleger Robert Mugabe aan de macht te helpen in Zimbabwe. Wie wat bewaart, die heeft wat. En Martin Bosma heeft een hoop artikelen bewaart die gedetailleerd vastleggen hoe ‘links’ zo’n veertig jaar geleden haar uiterste best doet om Zimbabwe op te zadelen met een autoritaire blankenhater.

Bosma: “Een grote held van links Nederland is heengegaan. Massamoordenaar, genocidepleger, racist. Links hield van hem.” En vervolgt:

    “De VARA, de omroep van de PvdA, vervoerde campagnemateriaal van Mugabe naar Zimbabwe. Links adoreerde Mugabe. Zijn strijd was hun strijd.

    In het gesubsidieerde Amandla vond men het heel jammer dat blanken nog zo bezittingen hadden. Nou, daar wist Mugabe wel raad mee.

    Karel Roskam van de VARA en de PvdA vond dat één partij voor Zimbabwe meer dan zat was. Een fan van Mugabe.”

En wie het niet van de PVV’er wil aannemen, die moet zich gewoon even in de lectuur van de jaren ’70 en ’80 verdiepen. Dit is wat de VARA schreef, nadat zij leden van Mugabe’s ZANU-PF hadden geleerd propaganda te maken:

En wie het niet van de PVV’er wil aannemen, die moet zich gewoon even in de lectuur van de jaren ’70 en ’80 verdiepen. Dit is wat de VARA schreef, nadat zij leden van Mugabe’s ZANU-PF hadden geleerd propaganda te maken:

Afbeelding

In het linkse ontwikkelingshulptijdschrift Onze Wereld mocht VARA- en PvdA-man Karel Roskam beweren dat een eenpartijdictatuur het beste was voor die – in zijn optiek – onmondige domme Afrikanen:

Afbeelding

En in het subsidietijdschrift Amandla werd gescandeerd: “Lang leve kameraad Mugabe”…

Maar de verering van Mugabe is heus niet alleen het domein van de PvdA en aanverwante media. Ook huidig D66-Kamerlid Pia Dijkstra heeft zich er schuldig aan gemaakt. Ze poetste de genocidepolitiek van Mugabe weg door te beweren dat de grootste massagraven ‘slechts‘ veertien lijken bevatten. Het viel dus allemaal wel mee…

Lees voor de aardigheid het even draadje op Bosma’s Twitteraccount maar even na. En besef: alle PvdA’ers en D66’ers die nu zo plichtmatig Robert Mugabe veroordelen of doodzwijgen, zijn bezig de geschiedenis aan het witwassen. Dat de genocide op de blanke bevolking én op zwarten die liever niet Mugabe als leider hebben zo hevig was, hebben wij mede dankzij hun propaganda en mooipraterij in de tijd van Joop den Uyl en Wim Kok op hun geweten.DDS
Het morele gelijk ligt bij het volk

Respectabele fora de moeite van een bezoek meer dan waard:
Haarlems Vrije Mening Forum Uitingsvrij 3.2


Citaten van Mustafa Kemal Atatürk over de Islam

Gebruikersavatar
sjun
Berichten: 4928
Lid geworden op: Zo Mei 11, 2014 8:29 pm
Locatie: Visoko

Re: Situatie in Zimbabwe

Berichtdoor sjun » Vr Sep 06, 2019 5:04 pm

Kolonisatie bracht geen honger maar ontwikkeling, scholingskansen, handelskansen en een uitstekend wegennet. Gezien de grote trek deze kant op is herkolonisatie misschien he beste antwoord op culturele ontworteling van kansarmen die richting het Westen komen?
Het recht op vrije meningsuiting wordt algemeen geaccepteerd, totdat iemand er daadwerkelijk gebruik van wil maken.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40622
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Situatie in Zimbabwe

Berichtdoor Pilgrim » Vr Sep 06, 2019 9:31 pm

Bij de dood van Robert Mugabe...

Afbeelding

Felicitaties aan de vrije democratische wereld in het algemeen, en de Zimbabwaanse volken in het bijzonder. Mugabe: dictator, massamoordenaar, corrupte dwaas en product van het socialisme is eindelijk gestorven.

https://ejbron.wordpress.com/2019/09/06 ... rt-mugabe/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40622
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Situatie in Zimbabwe

Berichtdoor Pilgrim » Di Sep 10, 2019 12:05 am

Verjaag en vermoord de blanke en zie wat er resteert...

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Topics allerhande”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten