Toenemende kans op (Derde Wereld)oorlog

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40199
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Toegenomen oorlogsdreiging

Berichtdoor Pilgrim » Di Nov 14, 2017 8:43 pm

Arabische Liga met spoed bijeen over mogelijke oorlog met Iran en Libanon

Xander, 13-11-2017

Afbeelding
Saudische F-15. (Foto: Getty Images (6)).

Iran en Hezbollah controleren inmiddels Palestijnse terreurgroepen Hamas en Jihad Islami, en bereiden derde front tegen Israël voor – Oorlogsdreiging Noord Korea nog even groot: Amerika stuurt drie vliegdekschepen en bereidt preventieve aanval voor

Op verzoek van Saudi Arabië komt de Arabische Liga in een spoedzitting in Caïro bij elkaar vanwege de ‘Iraanse bemoeienissen’ in de regio. Er zijn berichten dat de Saudi’s ondertussen hun gevechtsvliegtuigen mobiliseren, om de Iraniërs te laten zien dat het menens is en een oorlog niet wordt uitgesloten. Ook rond Israël lopen de spanningen weer verder op. De Palestijnse terreurgroepen Hamas en Jihad Islami waarschuwen dat de Joodse staat ‘met vuur speelt’ na het opblazen van een ‘terreur tunnel’. In het noorden kruipen Iraanse- en Hezbollah troepen in Syrië –met instemming van Rusland en de VS- steeds dichter naar de grens met Israël toe.

Volgens Egyptische media zou de spoedzitting al het aanstaande weekend kunnen plaatsvinden. In de gespannen regio maken vooral Saudi Arabië en Israël zich grote zorgen over de snel groeiende Iraanse invloed en dominantie. De Saudi’s zouden inmiddels hun F-15 gevechtsvliegtuigen gereed maken voor een eventuele aanval op Libanon. Vorige week werden Saudische burgers al opgeroepen om het land zo snel mogelijk te verlaten.

Libanon in de vuurlinie
De inwoners van Libanon zijn terecht bang dat ze in de vuurlinie komen te liggen van een oorlog tussen Hezbollah/Iran en een ongedachte gelegenheidsalliantie tussen Israël en Saudi Arabië. Naast het destabiliseren van Libanon, wat premier Hariri zijn functie deed neerleggen, wordt Iran tevens als schuldige aangewezen voor de verwoestende burgeroorlog in Jemen en de voortdurende onrust in Bahrain. Het ‘Iran vriendelijke’ Qatar werd door een Arabische economische blokkade getroffen. (1)

Turkije zal niet werkeloos toezien
Qatar kreeg vervolgens politieke en militaire steun van Turkije, dat enkele honderden soldaten naar het Arabische oliestaatje stuurde. De islamofascistische Turkse dictator Recep Erdogan dreigde al ettelijke keren Syrië binnen te vallen om de ‘rust’ te herstellen. Ook blijft de Turkse heerser zich agressief uiten tegen Israël. Het valt dan ook te verwachten dat Turkije niet werkeloos zal toezien als er inderdaad een aanval op Libanon en Hezbollah komt, en mogelijk ook op Iran zelf.

‘Iran vrije zone’ van 20 kilometer een farce
Israël maakt zich grote zorgen over een deal tussen de presidenten Putin en Trump, die het toestaat dat Iraanse- en Hezbollah troepen in Syrië voor onbepaalde tijd tot 20 kilometer van de grens met Israël mogen blijven (2). Volgens de Israëlische inlichtingenspecialisten van DEBKAfile is deze ‘Iran vrije zone’ langs Israël een farce, en hebben Iraanse militairen en Hezbollah strijder posities op 4 tot 15 kilometer van de grens op de Golanhoogte ingenomen (3).

Hamas en Jihad Islami onder controle van Iran, klaar voor derde front tegen Israël
Sinds het Israëlische leger twee weken geleden een ongekend lange ‘terreur tunnel’ opblies, waardoor 12 terroristen werden gedood, dreigen zowel Hamas, dat al jaren de scepter zwaait over de Gazastrook, en het rechtstreeks door Iran aangestuurde Jihad Islami met ‘vergelding’. Daarop dreigde generaal Yoav Mordecai dat Israël in dat geval ‘hard zal terugslaan’, niet alleen in Gaza, maar ook tegen ‘de jihadleiders in Damascus’.

Volgens de Israëlische specialisten staan zowel Hamas als Jihad Islami inmiddels onder bevel van Hezbollah leider Hassan Nasrallah, die op zijn beurt wordt aangestuurd door Iran, en met name de Iraanse generaal Qassem Soleimani. Bij de volgende grote oorlog, die hoe dan ook een keer gaat komen, zal Iran dan ook vrijwel zeker vanuit Gaza een derde front tegen de Joodse staat openen. (4)

Oorlogsdreiging Noord Korea nog even groot
Zo’n 8000 kilometer verder is de dreiging van een oorlog met Noord Korea nog altijd even groot, zo stelt James George Jatras in een analyse voor The Strategic Culture Foundation. President Trump kon op de Filippijnen geen deal sluiten met zijn Chinese president Xi Jinping over het oplossen van het conflict met Kim Jong-un.

Jatras wijst erop dat de partijen te ver uit elkaar liggen. De VS eist dat Noord Korea eerst zijn kernwapens van de hand doet, iets dat het regime in Pyongyang nooit zal doen, vooral omdat in Libië is gebleken hoe onbetrouwbaar de Amerikanen in het nakomen van afspraken zijn. Muammar Gadaffi gaf in ruil voor het opheffen van sancties en economische steun zijn (chemische) massavernietigingswapens op, waarna hij al een paar jaar later alsnog werd aangevallen, hijzelf vermoord, en zijn land in puin geschoten.

Een militaire aanval op Noord Korea is volgens Jatras nog steeds een serieuze optie, vooral omdat Trump vertrouwt op het oordeel van zijn militaire leiders. Dit zijn dezelfde ‘experts’ die Trump in april vertelden dat de Syrische president Assad zijn eigen volk vergaste. ‘En boem! Hij lanceerde kruisraketten (op een Syrische luchtmachtbasis).’

De voorbereidingen voor een preventieve aanval zijn dan ook in volle gang. Drie vliegdekschepen zijn onderweg naar de wateren rond het Koreaanse schiereiland. Jatras: ‘En dit is het leuke eraan: als dit inderdaad op een enorme ramp met honderdduizenden doden uitloopt, dan zal Trump van dit alles de schuld krijgen, en zullen ze hem afzetten. Over een ‘win win’ situatie voor de Deep State oorlogshitsers gesproken: zo komen ze van Kim èn Trump af!’ (5)

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Zero Hedge
(3) DEBKA
(4) DEBKA
(5) Strategic Culture Foundation via Zero Hedge
(6) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel en niet commercieel gebruik)

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... en-Libanon
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40199
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toegenomen oorlogsdreiging

Berichtdoor Pilgrim » Do Nov 16, 2017 5:09 pm

De islamitische burgeroorlog

Afbeelding
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40199
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Toenemende kans op (Derde Wereld)oorlog

Berichtdoor Pilgrim » Ma Mei 07, 2018 1:53 am

Nederland viert Bevrijding terwijl situatie in Europa ongekend explosief is

Xander, 05-05-2018

Afbeelding
Afbeelding: (2).

Deze zomer grootste NAVO oefening ooit sinds einde Koude Oorlog, gericht op oorlog tegen Rusland – Parlement Israël geeft premier Netanyahu bevoegdheid om zonder instemming veiligheidskabinet de oorlog te verklaren - VN-secretaris generaal: Alarmerend groot risico op uitbreken Derde Wereldoorlog

Op deze mooie zonnige 5 mei viert Nederland dat we 73 jaar geleden werden bevrijd van de Duitse bezetting. In mei 1945 werden ook de Verenigde Naties opgericht, bedoeld om te voorkomen dat er ooit nog een wereldoorlog kan uitbreken. De realiteit is echter dat de situatie in Europa en het Midden Oosten nog maar zelden zo explosief is geweest. Er is maar één vonkje nodig om ons continent, en wederom de hele wereld, opnieuw in brand te steken. Velen willen het niet horen, maar als dat gebeurt zal dat voornamelijk de schuld van het Westen zijn.

Het zijn inmiddels niet meer eenlingen die waarschuwen voor een nieuwe grote oorlog. Tal van experts en analisten schrijven al maanden dat de situatie sinds het einde van de Koude Oorlog nog nooit zo gespannen is geweest.

NAVO provoceert Rusland met talloze militaire oefeningen
De NAVO is in Oost Europa al jaren bezig met een agressieve en provocerende militaire opbouw, pal langs de grenzen met Rusland. Op 2 mei begon in Estland en Letland de grootste militaire oefening in het Baltische gebied sinds 1991, met 3000 troepen uit 16 landen. ‘Siil’ (‘Egel’) is de naam van de oefening, die in juni wordt gevolgd door BALTOPS en ‘Sabre Strike 2018’, waar een Amerikaans pantserbrigade met 4000 soldaten en 90 M1 Abrams tanks, pantservoertuigen en houwitsers aan deel zal nemen.

In de zomer wordt het pas echt heftig, want dan vindt de grootste NAVO oefening sinds het einde van de Koude Oorlog plaats. In Polen, vlak voor de drempel van Rusland, wordt dan het startsein gegeven voor ‘Anakonda 2018’, met zo’n 100.000 troepen, 5000 voertuigen, 150 vliegtuigen en helikopters, en 45 marineschepen.

Dit jaar vinden er in totaal 80 militaire NAVO oefeningen plaats die voornamelijk zijn gericht op de in Washington en Brussel geplande toekomstige oorlog tegen Rusland. Hiervoor wordt ook het conflict in Oekraïne –ontstaan na een door de CIA en de EU op touw gezette illegale staatsgreep tegen de wettig gekozen pro-Russische regering- verder aangewakkerd. Zo zijn de Amerikanen begonnen met het leveren van anti-tank wapens aan het Oekraïense leger.

Iraanse aanwezigheid in Syrië rode lijn voor Israël
In Syrië gaat het Amerikaanse leger een nieuwe fase in, zo werd op 1 mei aangekondigd. De kans is groot dat het slagveld zich verplaatst naar Libanon, officieel om de laatste resten van ISIS te vernietigen. In realiteit vormt de Islamitische Staat geen bedreiging meer die het ingrijpen van buitenlandse mogendheden rechtvaardigt. Waar het echt om gaat is de Iraanse militaire opbouw in zowel Syrië als Libanon, onder meer via het al decennia door Teheran aangestuurde terreurleger van Hezbollah, die bedoeld is om de positie van Assad te verstevigen. (Uiteindelijk gaat het allemaal om olie en gas, en een geplande pijpleiding vanuit het Arabisch schiereiland naar Europa, waarbij Assad in de weg ligt.)

Tegelijkertijd beschuldigen Israël en de VS Iran ervan zich niet te houden aan de nucleaire overeenkomst, en in het geheim door te zijn gegaan met het ontwikkelen van kernwapens. VN secretaris-generaal Antonio Guterres verklaarde in een interview met de BBC dat het risico op het uitbreken van de Derde Wereldoorlog alarmerend snel groter wordt, vooral als president Trump besluit de kerndeal met Iran op te zeggen (3).

Voor Jeruzalem is een in één grote Iraanse militaire basis veranderd Syrië een absolute rode lijn, die de afgelopen jaren werd beantwoord met meer dan 100 luchtaanvallen op Iraanse doelen in Syrië.

Om snel te kunnen reageren heeft het Israëlische parlement premier Netanyahu de bevoegdheid gegeven om zonder instemming van het veiligheidskabinet de oorlog te verklaren, of een grootschalige militaire operatie te beginnen. Hoge Israëlische politieke en militaire officials benadrukken met de regelmaat van de klok dat de Iraanse aanwezigheid in Syrië niet zal worden toegestaan, vooral niet omdat vanuit Teheran al talloze dreigementen zijn gekomen om de Joodse staat (‘het Zionistische regime’) te vernietigen.

Zo dreigde de Iraanse Nationale Veiligheid Adviseur vorige week om Tel Aviv te vernietigen, waarna de Israëlische minister van Defensie Lieberman reageerde dat Israël in dat geval Teheran zal aanvallen.

Oorlog met Iran zo goed als zeker – wat doet Rusland?
Al deze ontwikkelingen hebben een grote impact op de veiligheid van Rusland. De vele tientallen NAVO oefeningen langs de Russische grenzen worden in Moskou als extreme provocaties opgevat, en als een voorbode voor een militaire aanval gezien. Een oorlog tegen bondgenoot Iran in Syrië lijkt zo goed als zeker, en aangezien daar ook Russische troepen gelegerd zijn, wordt het risico dat zij ook worden getroffen steeds groter.

Rusland heeft aangetoond een formidabele militaire macht in Syrië te hebben, die heel goed in staat is zichzelf te verdedigen en zelf de aanval te openen. Zodra de eerste Russen sterven als gevolg van Amerikaanse en/of Israëlische raketten, kan worden gerekend op een krachtige militaire tegenreactie.

Kortom: de spanningen in Europa en het Midden Oosten zijn zeer hoog opgelopen. Op ieder moment kunnen de explosieve situaties in of rond Syrië in een grote internationale oorlog ontaarden, en als men niet oppast zelfs een nieuwe wereldoorlog. Mocht dat gebeuren, dan is het niet Rusland, maar het Westen dat hier met zijn provocatieve acties en ongefundeerde, hysterische Russofobie in de media schuldig aan zal zijn.

Xander

(1) Strategic Culture Foundation via Zero Hedge (2)
(3) Zero Hedge

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... plosief-is
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40199
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemende kans op Derde Wereldoorlog

Berichtdoor Pilgrim » Wo Mei 09, 2018 1:05 am

Ongewoon massale Westerse militaire activiteit rond en richting Syrië en Libanon

Xander, 08-05-2018

Afbeelding
De Britse RAF heeft een extra squadron Typhoon gevechtsvliegtuigen naar het Midden Oosten gevlogen. (Afbeelding: Getty Images (3)).

Ook nieuwe oorlog met Hezbollah nabij? Pro-Iraans blok wint verkiezingen Libanon, Israëlische satellieten zien voorbereidingen voor raketaanvallen

In afwachting van president Trumps besluit (vanavond 20.00 uur Nederlandse tijd) of hij de nucleaire deal met het land schrapt of toch nog even intact laat, verplaatsen de Amerikanen, Britten en Franse ongewoon grote hoeveelheden vliegtuigen, drones en schepen richting Syrië. Analisten vermoeden dan ook dat Trump de overeenkomst gaat annuleren, en de massale militaire aanwezigheid rond Syrië is bedoeld om een eventuele Iraanse vergeldingsaanval op Israël – die het hele Midden Oosten in brand kan steken – te voorkomen.

Trump heeft de officiële deadline voor de JCPOA overeenkomst 4 dagen naar voren gehaald. Tegelijkertijd zijn de afgelopen dagen complete vloten Amerikaanse vliegtuigen en drones de lucht in gestuurd. Zij houden alle militaire bewegingen in en rond Syrië en Libanon 24/7 in de gaten.

De Britten hebben een extra squadron Typhoon gevechtsvliegtuigen overgevlogen naar een basis in of bij het Midden Oosten (mogelijk Cyprus en Jordanië), en de Fransen Rafale en Mirage 2000 jets. Sommige van deze toestellen hebben deze bases via het Israëlische luchtruim bereikt. (1)

Pro-Iraans blok wint Libanese verkiezingen
In Libanon heeft Hassan Nasrallah, de leider van het door Teheran aangestuurde islamitische terreurleger Hezbollah, de overwinning uitgeroepen voor het Shi’itische blok na de eerste parlementsverkiezingen sinds 2009. Voordat de officiële uitslag binnen was verklaarde hij dat het ‘verzet’ tegen Israël nu gegarandeerd blijft.

Het pro-Iraanse blok krijgt volgens schattingen 68 van de 128 zetels. De Soenitische Toekomst Partij van premier Saad Hariri daalt van 31 naar slechts 21 zetels. Volgens Hariri hebben zijn tegenstanders geprobeerd zijn pro-Westerse partij kapot te maken. (2)

Ook de ontwikkelingen in Libanon zijn van groot belang, aangezien een oorlog tussen Israël en Iran in Syrië hoogstwaarschijnlijk ook een nieuwe oorlog tussen de Joodse staat en Hezbollah zal betekenen. De moslimterroristen hebben inmiddels minstens 100.000 raketten in voorraad, waarmee ze grote delen van Israël onder een waar spervuur kunnen leggen.

Israël paraat voor Iraanse / Hezbollah raketaanvallen
Het Israëlische leger verkeert daarom al drie weken lang in de allerhoogste staat van paraatheid, mede omdat ook 15 mei eraan komt, de Palestijnse ‘Naqba’ dag, waarop er meestal met veel geweld ‘getreurd’ wordt om het feit dat de Joden in 1948 hun eigen landje weer terugkregen.

Israëlische satellieten hebben in Libanon en Syrië voorbereidingen waargenomen voor een raketaanval op doelen in Israël. Men verwacht dat de raketten vooral op legerdoelen worden gericht, maar sluit niet uit dat ze ook in dorpen en steden terecht zullen komen, waardoor er grote aantallen burgerslachtoffers kunnen vallen. (4)

Mocht uw tank bijna leeg zijn, dan adviseren wij u om deze voor de zekerheid nog even vol te gooien. Bij een eventuele oorlog zal de toch al fors gestegen benzineprijs namelijk exploderen.

Xander

(1) DEBKA
(2) DEBKA
(3) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)
(4) DEBKA

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... en-Libanon
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15441
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Toenemende kans op Derde Wereldoorlog

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Wo Mei 09, 2018 7:20 am

De enige echte grote boosdoener in dit uit de hand gelopen conflict is de vieze smerige gevaarlijke islamitische zandbakstaat Saoedi-Arabië, grossier in terroristische acties, die bestaat uit schatrijke koninklijke families die denken dat ze nazaten zijn van dat walgelijke pedofiele psychopaat profeet ventje Mohammed.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

mercator
Berichten: 18487
Lid geworden op: Do Nov 06, 2008 1:36 pm
Locatie: Vlaanderen

Re: Toenemende kans op Derde Wereldoorlog

Berichtdoor mercator » Wo Mei 09, 2018 11:34 am

Hoe weten ze nu bij Xander dat Hezbollah "minstens" 100.000 raketten op voorraad heeft ? Dat kunnen er dus ook een miljoen zijn ?
De Ideale Mens is een negroïde transsexueel in een rolstoel

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40199
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemende kans op (Derde Wereld)oorlog

Berichtdoor Pilgrim » Do Mei 10, 2018 2:46 am

Raketaanval Iran op Israël vanaf Syrisch grondgebied, tegenaanval onderschept

Gepubliceerd: 10 mei 2018 00:38 Laatste update: 10 mei 2018 02:23

Afbeelding

Iraanse troepen hebben woensdagnacht vanuit Syrië doelen in Israël beschoten met raketten.

Dat beweert het Israëlische leger. Verschillende militaire faciliteiten die zich bevonden op de Golanhoogte, aan de grens van Israël en Syrië, zouden het doelwit zijn geweest.

Volgens een woordvoerder van het Israëlische leger zijn ook enkele raketten onderschept door luchtafweergeschut.

Er zijn voorlopig geen doden of gewonden gemeld door Israël. De schade aan de legerbases zou beperkt zijn.

De aanval is mogelijk een vergelding op een Israëlische raketaanval op een Iraanse legerbasis in Syrië woensdag. Daarbij vonden volgens het Syrische Observatorium voor Mensenrechten acht Iraniërs de dood.

Tegenaanval
Inmiddels zou er ook al een tegenactie zijn uitgevoerd door Israël, die volgens Syrië is onderschept. Israëlische gevechtsvliegtuigen hebben raketten afgevuurd op doelen in Syrië.

Het Syrische staatspersburea SANA stelt dat die projectielen uit de lucht zijn gehaald door afweergeschut op Syrisch grondgebied.

Door: Reuters/NU.nl/ANP

https://www.nu.nl/buitenland/5259572/ra ... chept.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71297
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Toenemende kans op (Derde Wereld)oorlog

Berichtdoor Ariel » Do Mei 10, 2018 11:07 am

Pilgrim schreef:Raketaanval Iran op Israël vanaf Syrisch grondgebied, tegenaanval onderschept


Dat beweert het Israëlische leger.


Ach ja..Dat beweert Israel. :huh:

Na de grootste militaire confrontatie ooit tussen de legers van Israël en Iran is de rust enigszins wedergekeerd. Maar voor hoe lang?


Israël heeft afgelopen nacht zijn tanden laten zien met de zwaarste luchtaanvallen op Syrisch grondgebied in meer dan veertig jaar tijd. Het leger bestookte in reactie op een serie raketaanvallen ruim vijftig Iraanse doelen. Het hoopt dat dat genoeg is om een verdere escalatie voorkomen.

Teheran heeft veel schade opgelopen. Niet alleen materieel, vele bases en wapenopslagplaatsen werden getroffen, maar vooral psychologisch. Het dreigde al weken met een aanval op Israël als wraak voor eerdere Israëlische acties tegen Iraanse posities in Syrië, waarbij tientallen leden van de Revolutionaire Garde om het leven kwamen.

Mokerslag blijft uit
Maar het kwam afgelopen nacht niet verder dan een barrage van twintig raketten, waarvan er vier door het Israëlische luchtafweersysteem werden onderschept. De rest kwam op Syrisch grondgebied terecht. Kortom, Iran heeft niet bepaald de beloofde mokerslag uitgedeeld. De vraag is of het hierbij blijft of dat Teheran met een nieuwe tegenactie zal komen. Het weet nu dat Israël bereid is al zijn middelen in te zetten.

De Israëlische luchtaanvallen namen enkele uren in beslag. Een woordvoerder sprak van ‘een van de beste operaties van de Israëlische luchtmacht in de afgelopen tien jaar”. Volgens minister van Defensie Lieberman werd ‘bijna alle Iraanse infrastructuur' in Syrië geraakt, waaronder drie luchtmachtbases.

Luchtafweergeschut
Het Syrische luchtafweergeschut kwam wel in actie, maar wist geen enkel gevechtsvliegtuig te raken. Wel schakelde Israël een deel van de luchtafweersystemen uit. Een Syrische functionaris beloofde daarop dat het regime in Damascus als wraak raketten op de Joodse staat zal afvuren.

Israël waarschuwt op zijn beurt Bashar al-Assad zich koest te houden, want anders wordt hij ook op de korrel genomen. Een minister dreigde vorige week zelfs met de ‘eliminatie’ van de Syrische president.

Rusland vooraf ingelicht
Israël lichtte afgelopen nacht Moskou vooraf in over de geplande operatie. Rusland controleert het Syrische luchtruim. Premier Netanyahu was gisteren nog in Moskou, waar hij met Vladimir Poetin de herdenking van de winst van het Rode Leger op Nazi-Duitsland bijwoonde. Hij hoopt dat Rusland de Iraniërs in Syrië zal beteugelen of op z’n minst de Israëlische luchtmacht in Syrië zijn gang laat gang. Dat laatste deed Moskou afgelopen nacht, ongetwijfeld tot teleurstelling van Iran.

Nieuwe confrontatie onvermijdelijk
Teheran gaat echter ondanks alles stug door met de opbouw van een militaire infrastructuur in Syrië, terwijl Israël vastbesloten is die tegen te houden. Een nieuwe confrontatie is dan ook haast onvermijdelijk. Zeker nu Iran zijn handen vrij heeft door het nakende einde van de nucleaire deal. De Revolutionaire Garde kwam niet voor niets pas in actie tegen Israël nadat Amerika zich deze week uit het akkoord had teruggetrokken.

Nucleair akkoord
Europa zegt het wankele nucleaire akkoord met Iran nog te willen redden, maar dat zal na de Iraanse actie van afgelopen nacht tegen een Europese bondgenoot, Israël, nog moeilijker worden. Het voortbestaan van de deal was door het vertrek van ’s werelds enige grootmacht toch al nagenoeg onmogelijk.

De enigszins gematigde president Rouhani roept nog wel om een doorstart, maar de werkelijke leider van Iran - ayatollah Khamenei - heeft er weinig vertrouwen in. Dat er in het Iraanse parlement al Amerikaanse vlaggen worden verbrand, is veelzeggend. President Trump waarschuwt ondertussen voor ‘hele ernstige gevolgen’ als Iran zijn nucleaire programma opstart. Dat is precies wat Rouhani van plan is te doen als ze er, zoals verwacht, met de Europeanen niet uitkomen.

Israëli’s vrezen oorlog
Bijna tweederde van de Israëli’s denkt, volgens opiniepeiling van gistermiddag, dat een oorlog met Iran aanstaande is. Die angst zal, ondanks de klinkende overwinning van het Israëlische leger afgelopen nacht, niet zijn weggenomen. Komt er geen nieuwe confrontatie over de situatie in Syrië, dan dreigt er wel een over het nucleaire programma van Iran.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40199
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemende kans op (Derde Wereld)oorlog

Berichtdoor Pilgrim » Do Mei 10, 2018 6:07 pm

Israël bewijst velen een dienst

Geplaatst op 10 mei 2018

Afbeelding
Israëlisch raketafweersysteem “Iron Dome” op de Golan-hoogte.

Gisteren, kort na middernacht, kreeg ik van iemand op de Golan-hoogten een bericht: “Het is begonnen!” De Iraanse Quds-brigade vuurde vanuit Syrië 20 raketten (model Grad en Fadjar-5) op Israël af, die allemaal op tijd en buiten de Israëlische grenzen door het Israëlische raketafweersysteem “Iron Dome” konden worden onderschept. Daarop hebben Israëlische gevechtsvliegtuigen talrijke steunpunten en raketbunkers van de Iraniërs in Syrië aangevallen.

De bewoners van de Goland werden opgeroepen hun veilige ruimtes te openen en gereed te maken. Mijn vrind Boaz uit Aloni Basjan op de Golan-hoogte schreef me via WhatsApp dat er om 03.00 uur ´s nachts op slechts 200 meter van zijn huis een Iraanse raket door Iron dome werd onderschept. Israël waarschuwde al langere tijd voor de Iraanse bewapening aan de noordelijke grens van Israël, vooral in Syrië en in Libanon. In de afgelopen maanden had de Israëlische luchtmacht al meerdere keren Iraanse bases en raketkonvooien in Syrië gebombardeerd. De Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu benadrukte vaak dat vanuit Israëlisch oogpunt een confrontatie met Iran beter nu dan later zou kunnen plaatsvinden. Gisteren was Netanyahu overdag nog in Moskou om met zijn Russische gastheer Vladimir Poetin de situatie in Syrië en in Libanon te bespreken. Netanyahu benadrukte dat slechts 73 jaar na de Jodenvernietiging in de Holocaust de Iraniërs spreken van een nieuwe vernietiging van de staat Israël. “Daartegen moet Israël zich verdedigen, hoe eerder, hoe beter”, aldus Netanyahu.

Hier dient gezegd te worden dat de luchtaanvallen van Israël op de Iraanse steunpunten in Syrië gunstig zin voor alle spelers in de regio. Ten eerste voor de soennitische regeringen in Riyad, Amman en Caïro, die een existentieel gevaar zien in de Iraanse atoombewapening en daarom Israël achter de schermen volledige rugdekking geven. Waarschijnlijk storen de russen zich ook niet erg aan de Israëlische inspanning om de Iraniërs in Syrië kwijt te raken, nadat zij het Syrische regime van Assad in de langjarige burgeroorlog tegen de ISIS-Jihadisten mede hadden gered. Niet alleen de Russen verzetten zich niet tegen de Israël´s luchtaanvallen op de Iraanse steunpunten in Syrië, maar zelfs niet eens het Syrische leger. Israël bewijst de Russen en de Syriërs wellicht een grote dienst om de Iraanse militie en raketten uit Syrië te verjagen, zodat Syrië het verwoeste land weer kan opbouwen. Net zoals de Iraniërs in de afgelopen jaren een noodzakelijke hulp voor het overleven van Assad waren, zijn ze nu eerder een belasting. Om deze reden bemoeit zich niemand met Israël´s aanvallen. In verschillende kringen in Jeruzalem is men niet verbaasd dat Israël herhaaldelijk het vuile werk voor velen in de regio doet en als enige de Iraniërs in Syrië bestrijdt. Zelfs in de Arabische netwerken worden Israël´s aanvallen op de Iraanse steunpunten in Syrië geprezen.

In de Arabische regio zijn alle regeringen zich er van bewust dat de Iraniërs voor de chaos in het Midden-Oosten verantwoordelijk zijn en in talrijke landen zoals Jemen, Marokko, Syrië en Libanon een vinger in de pap hebben. Bij de jongste verkiezingen in Libanon heeft de sjiitische Hezbollah gewonnen en veroverde 67 van de in totaal 128 parlementszetels. Libanon was ooit een christelijk land in het Midden-Oosten en nu verandert het dankzij de Iraanse financiering in een radicaal sjiitisch land. Dat is een godsdienstoorlog tussen sjiieten en soennieten en heeft niets met Israël te maken. Daarover schrijven de Arabische media in het Midden-Oosten: Israël´s hardnekkigheid tegenover Iran is in het belang van de Arabische (soennitische) omgeving. En daarom is er in de Arabische media nauwelijks kritiek op Israël.

Bron: www.israelheute.com

Door: Aviel Schneider

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/05/10 ... en-dienst/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40199
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemende kans op (Derde Wereld)oorlog

Berichtdoor Pilgrim » Vr Mei 11, 2018 3:28 am

‘Israël kreeg groen licht van Putin voor aanval op Iraanse doelen Syrië’

Xander, 10-05-2018

Afbeelding
Iran lijkt niet te buigen, en blijft nieuwe ladingen Fateh-313 raketten naar Syrië sturen. (Afbeelding: (3)).

Mogelijk weken- of zelfs maandenlange militaire campagne om Iran uit Syrië te verdrijven – Iran verplaatst grote aantallen ballistische raketten naar Syrië

Afgelopen nacht bombardeerde de Israëlische luchtmacht zo’n 50 Iraanse doelen in Syrië, waaronder militaire bases en wapenopslagplaatsen op de luchthaven van Damascus. Dat was een reactie op de eerste Iraanse tegenaanval met 20 raketten op Israëlische posities op de Golanhoogte (1). Daarbij vielen geen slachtoffers. Volgens analisten heeft de Israëlische premier Netanyahu tijdens zijn bezoek aan president Putin gisteren in Moskou het groene licht gekregen voor de aanval op Iraanse doelen. Of dat klopt is nog niet zeker, maar de premier van de Joodse staat verklaarde niet zomaar dat hij ‘niet verwacht dat Rusland zal optreden tegen Israël’. Ook zijn er geen enkele signalen dat de Russen in Syrië de Iraniërs te hulp gaan schieten.

Netanyahu verklaarde na zijn gesprek met Putin ook nog dat ‘gezien wat er gebeurt in Syrië, de noodzaak bestaat om de militaire coördinatie tussen het Russische leger en de Israëlische strijdkrachten voort te zetten.’ Er bestaat al geruime tijd een ‘hotline’ tussen beide legers om een militaire confrontatie tussen Israël en Rusland te voorkomen.

Sommigen wijzen erop dat de grote eer die Netanyahu te beurt viel door de massale jaarlijkse Victorie Dag militaire parade in Moskou zij aan zij met Putin te mogen aanschouwen, erop wijst dat het Kremlin Israël wilde belonen voor het niet meedoen met de Westerse sancties. Mogelijk valt daar ook het virtuele ‘groene licht’ van de Russische president voor het Israëlische offensief tegen Iran in Syrië onder. (2)

Iran laat zich niet afschrikken; Militaire campagne kan maanden gaan duren
De media berichten dat men in Jeruzalem zegt te hopen dat de raketaanvallen al weer achter de rug zijn. Volgens Israëlische defensiespecialisten blijft Iran echter onophoudelijk nieuwe raketten naar Syrië transporteren. Zo werd bij de luchtaanval op Al-Kiswa bij Damascus –waar volgens onbevestigde bronnen de Iraanse brigadier-generaal Abdul Rasoul zou zijn omgekomen- een lading Iraanse Fateh-313 ballistische raketten vernietigd. Deze projectielen hebben een bereik van 500 kilometer en zijn veel nauwkeuriger dan de verouderde voorganger Fateh-110 die Syrië al in gebruik had.

In inlichtingenkringen in Jeruzalem verwacht men daarom dat Iran de Israëlische aanvallen zal absorberen, en ondertussen gewoon blijft doorgaan met de militaire opbouw in Syrië, die uiteindelijk bedoeld is voor een grootschalige oorlog tegen de Joodse staat. Het Israëlische leger rekent er dan ook op dat er een weken- en misschien zelfs maandenlang campagne nodig is om Iran te stoppen.

Xander

(1) DEBKA
(2) Zero Hedge
(3) DEBKA

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... oelen-Syri
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40199
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemende kans op (Derde Wereld)oorlog

Berichtdoor Pilgrim » Za Mei 12, 2018 1:37 am

Ayatollah...

Afbeelding

Het gezicht dat je trekt wanneer je al tientallen jaren “Dood aan Israël!” hebt geschreeuwd en dat Israël dan binnen 4 uur je complete Syrische infrastructuur vernietigt.
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40199
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemende kans op (Derde Wereld)oorlog

Berichtdoor Pilgrim » Wo Mei 30, 2018 3:19 am

Israël trekt plannen voor aanval op Iraanse kerninstallaties weer uit de kast

Xander, 29-05-2018

Afbeelding
Israëlische F-35's boven Tel Aviv (afbeelding: Getty Images (4)).

Aanvallen op Iraanse doelwitten in Syrië worden reeds opgevoerd – VS en Israël stellen gezamenlijk hoge eisen: Iran moet het nucleaire programma compleet ontmantelen, geen ballistische raketten meer testen, steun aan wereldwijde terrorisme stoppen, en zich terugtrekken uit Syrië

In 2012 stonden de gevechtsbommenwerpers van de Israëlische luchtmacht al met loeiende straalmotoren klaar op de startbaan. Toen dreigde president Obama ieder toestel dat naar Iran zou vliegen, neer te schieten. De Israëlische regering kon weinig anders doen dan de vliegtuigen weer terug te sturen, en de plannen om het Iraanse nucleaire wapenprogramma aan te vallen en proberen te vernietigen, ver weg te stoppen. Inmiddels waait er een andere wind in het Witte Huis, en heeft Israël na het opzeggen van de kerndeal met Iran door president Trump de plannen voor die aanval weer uit de kast gehaald.

Iran dreigt de verrijking van uranium –járenlang door Teheran ontkend, terwijl dat achteraf een leugen bleek- weer op te starten als Europa niet belooft om alle gevolgen van nieuwe Amerikaanse sancties te compenseren, met name door meer Iraanse olie te gaan kopen. Ook moet Europa nieuwe onderhandelingen over het Iraanse ballistische rakettenprogramma –waarmee binnen enkele jaren heel ons werelddeel binnen schootsafstand komt- gaan blokkeren.

De kans is groot dat Europa, dat tegen het opzeggen van de Irandeal was, door dit mes op de keel juist achter Trump gaat staan.

Israëlische F-35’s boven Beirut: boodschap aan Teheran
Inmiddels hebben de ayatollahs het zekere voor het onzekere genomen door enkele nucleaire installaties te beschermen met Bavar-373 afweerraketten, de Iraanse versie van de Russische S-300. Een groot aantal van deze raketten die ook in Syrië zouden worden opgesteld, zijn daar inmiddels door Israël vernietigd.

De commandant van de Israëlische luchtmacht, generaal-majoor Amikam Nurkin, liet vorige week dinsdag een foto zien van een gloednieuwe F-35 boven Beirut. Hij bracht daarmee de boodschap over dat als de stealth jager op klaarlichte dag ongehinderd boven de Libanese hoofdstad kan vliegen, ook de Iraanse verrijkingsinstallatie in Natanz binnen bereik ligt.

Onlangs berichtten enkele Arabische media dat vier Israëlische F-35’s al een geheime proefvlucht naar Iran hebben gemaakt, en daar hun wapenradarsystemen op de nucleaire installaties hebben gericht. Hier is van Israëlische zijde echter nooit bevestiging voor gekomen. (1)

Aanvallen op Iraanse doelen in Syrië verder opgevoerd
Israël heeft hoe dan ook de luchtaanvallen op Iraanse- en Hezbollah doelwitten in Syrië verder opgevoerd. De luchtmacht wil koste wat het kost voorkomen dat de eerder genoemde Iraanse luchtafweerraketten in versneld tempo in Syrië worden opgesteld. De regering Netanyahu zou het Kremlin inmiddels op de hoogte hebben gebracht dat de Israëlische luchtmacht voortaan niet alleen boven het zuiden en westen, maar boven heel Syrië actief kan zijn om de Iraanse militaire opbouw een halt toe te roepen. Daar zijn behalve vliegtuigen en raketten voor het eerst ook special forces op de grond bij ingezet.

Van Iraanse kant is nog geen reactie gekomen op de zware verliezen die de Israëlische bombardementen de afgelopen tijd hebben aangericht.

Iran zal hoge eisen VS en Israël vermoedelijk afwijzen
Ondertussen heeft Israël een gezamenlijk memorandum of understanding (MOU) met Trumps Nationale Veiligheid Adviseur John Bolton ondertekend. Bolton is al jaren een groot voorstander van een preventieve aanval op de Iraanse kerninstallaties. In het memorandum eisen de VS en Israël dat Iran het nucleaire wapenprogramma compleet ontmantelt, en stopt met het testen van ballistische raketten. Ook moet de steun aan het wereldwijde islamitische terrorisme worden ingetrokken, en moet Iran zich compleet uit Syrië terugtrekken.(3)

De kans dat het Shi’itische regime instemt met deze torenhoge eisen, is zo goed als nul. Daarmee is een Israëlische militaire aanval –mogelijk met steun van Amerika- ineens weer hoog op agenda gezet.

Xander

(1) DEBKA
(2) DEBKA
(3) Arutz 7
(4) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... it-de-kast
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40199
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemende kans op (Derde Wereld)oorlog

Berichtdoor Pilgrim » Di Jun 05, 2018 2:31 pm

Israëlische F-35’s boven Iraanse kerninstallaties bevestigd; aanval mogelijk heel dichtbij

Xander, 05-06-2018

Afbeelding
De uraniumverrijkingsfabriek bij het Iraanse Natanz, een kleine 300 kilometer ten zuiden van Teheran. (Afbeelding: Getty Images (2)).

Iran laat nucleaire waakhond VN weten de uraniumverrijking weer op te voeren

Israëlische defensiebronnen hebben het in Arabische kranten gebrachte nieuws dat twee (en geen vier) Israëlische F-35’s onlangs een geheime testvlucht boven de Iraanse nucleaire installaties hebben uitgevoerd zonder daarbij gedetecteerd te worden, bevestigd. Het leidde tot het ontslag van de commandant van de Iraanse luchtverdediging door Ayatollah Khamenei. Dezelfde Israëlische experts stellen dat een Israëlische-Amerikaanse aanval op de Iraanse kerninstallaties mogelijk al heel dichtbij is, omdat president Trump aan de Noord Koreaanse leider Kim Jong-un, met wie hij op 12 juni een topontmoeting heeft, zou willen laten zien dat het kernwapenprogramma echt ontmanteld moet worden, omdat de VS anders ook tegen Noord Korea militair ingrijpt.

Ayatollah Khamenei kondigt opvoeren uraniumverrijking aan
Behrouz Kamalvandi, woordvoerder van het Iraanse atoomagentschap, heeft de nucleaire waakhond van de VN in Wenen laten weten dat Iran besloten heeft om de verrijking van uranium op te voeren. Opperleider Ayatollah Khamenei bevestigde gisterenavond dat hij het agentschap heeft bevolen zich hier klaar voor te maken. Dat was zijn reactie op het besluit van president Donald Trump om het kernverdrag met Teheran op te zeggen.

De Israëlische inlichtingenexperts van DEBKAfile voorspelden in mei dat als Iran inderdaad zou overgaan tot het opvoeren van het verrijken van uranium, wat nodig is om kernwapens te fabriceren, een Israëlische-Amerikaanse aanval op de nucleaire installaties van de islamitische republiek heel dichtbij is.

Proefvlucht Israëlische F-35’s boven Iran bevestigd
Om het ontwijken van de Iraanse radarsystemen te oefenen vlogen twee Israëlische F-35’s met ‘stealth’ capaciteiten onlangs boven de gedoodverfde kerninstallaties van de Shi’itische republiek. Omdat ze niet werden gedetecteerd ontsloeg Khameinei de commandant van de luchtafweer, generaal Farzad Ismail, en verving hem door diens tweede man, brigadier-generaal Alireza Sabahi Fard.

Dat was niet meer dan een symbolische actie, want Israël bewees dat de Iraanse radarsystemen niet in staat zijn om de F-35’s, waar Nederland er inmiddels ook enkele van heeft vliegen, waar te nemen.

Trump heeft nog een week om krachtige daad te stellen
Als president Trump een krachtige daad wil stellen heeft hij nog maar maximaal een week de tijd, want al op 12 juni ontmoet hij de Noord Koreaanse dictator Kim Jong-un. Nu Iran heeft aangekondigd de verrijking van uranium te gaan opvoeren, zal een slappe reactie uit Washington in Pyongyang worden opgevat als een teken van zwakte, zoals dat ook steeds het geval was met de regering Obama.

NAVO zal Israël niet te hulp schieten
De Israëlische premier Benyamin Netanyahu is ondertussen in Europa om met Duitsland, Frankrijk en Groot Brittannië te praten over de door Trump geschrapte kerndeal, die de Europeanen juist overeind willen houden. De Fransen en Britten hebben geprobeerd Khamenei ervan te overtuigen om in ruil voor Europese steun zijn ballistische rakettenprogramma en de Iraanse militaire activiteiten in het Midden Oosten –met name in Syrië en Jemen- te beperken. Khamenei heeft dit botweg geweigerd door te stellen dat deze zaken voor hem niet onderhandelbaar zijn.

NAVO secretaris-generaal Jens Stoltenberg verklaarde deze week dat Israël geen hulp van het bondgenootschap hoeft te verwachten als Iran de Joodse staat aanvalt. Zo’n aanval is volgens de Israëlische defensiespecialisten dan ook een stuk dichterbij gekomen, en daarmee ook een preventieve Israëlische(/Amerikaanse) aanval op de kerninstallaties in Iran.

Xander

(1) DEBKA
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... l-dichtbij
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40199
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemende kans op (Derde Wereld)oorlog

Berichtdoor Pilgrim » Ma Jul 16, 2018 1:44 am

Speciale Task Force VS en Israël gaat oorlog met Iran voorbereiden

Xander, 14-07-2018

Afbeelding
(Afbeelding: Getty Images (6)).

‘Project Iran’: Oorlog met Shi’itische republiek lijkt er hoe dan ook te gaan komen – Offensief Syrië en Hezbollah bij Golanhoogte nabij – Ook erg onrustig bij Gaza: Hamas vuurde afgelopen nacht 31 raketten op Israël af

In een uit vier groepen bestaande nieuwe Task Force gaan de Verenigde Staten en Israël zich actief voorbereiden op oorlog met Iran. Focus daarbij ligt op het verdrijven van de Iraniërs uit Syrië, en het vernietigen van het Iraanse nucleaire wapenprogramma. In Teheran zit men ook niet stil; daar heeft president Hassan Rouhani van zijn commandant voor het Midden Oosten, generaal Qassem Soleimani, te horen gekregen dat de strijdkrachten klaar zijn om eind dit jaar de Straat van Hormuz af te sluiten, en zo de olietransporten naar Amerika en Europa te blokkeren. Mogelijk zouden er ook plannen worden gemaakt voor raketaanvallen op de olie installaties in Saudi Arabië.

De zeer ervaren 53 jaar oude Israëlische generaal-majoor Nitzan Alon gaat ‘Project Iran’, de codenaam van de taakgroep, leiden. Alon heeft een schat aan ervaring als commandant van de special forces en undercover acties achter de vijandelijke linies.

Syrisch-Hezbollah offensief nabij Golanhoogte
Zowel vanuit Amerikaans als Israëlisch standpunt is er haast geboden bij het nemen van ingrijpende besluiten. Israël ziet dat Iran zich niet laat afschrikken door de regelmatige bombardementen van Iraanse militaire doelen in Syrië. Integendeel, door Iraanse Revolutionaire Garde officieren geleide Syrische- en Hezbollah eenheden rukken steeds verder op richting de Golanhoogte. Daar bereiden ze een groot offensief voor tegen de rebellen in Quneitra, vlakbij de grens met de Joodse staat. (2)

Iran dreigt Straat van Hormuz na 4 november af te sluiten
In Washington beseft men dat de Iraniërs deze keer wel eens niet kunnen bluffen met hun dreigement om de Straat van Hormuz voor olietankers af te sluiten, als reactie op president Trumps verbod op de aankoop van Iraanse olie, dat op 4 november ingaat. Er wordt zelfs rekening gehouden met Iraanse raketaanvallen op olie installaties in Saudi Arabië. Mochten de Iraniërs de belangrijke zeeweg inderdaad blokkeren, dan zal daar vrijwel zeker een krachtige militaire reactie van de VS op komen.

Vier commandogroepen gaan oorlog voorbereiden
Om deze redenen hebben Amerika en Israël in totaal vier commandogroepen opgericht, te weten de nucleaire groep, die zich gaat richten op het Iraanse nucleaire (wapen)programma, zoals de uranium verrijkingsinstallaties; de ballistische groep, die de Iraanse ballistische raketten en lanceerinstallaties voor zijn rekening neemt; de anti-omverwerping groep, die de geheime operaties tegen Iraanse eenheden in het Midden Oosten –vooral Syrië, Libanon en Jemen- voor zijn rekening neemt; en tenslotte de economische groep, die zich bezig houdt met de economische sancties tegen Iran. (1)

31 raketten van Hamas op Israël, bombardement van tunnels als vergelding
Ook bij de Palestijnse Gazastrook blijft het nog steeds erg onrustig. Afgelopen nacht vuurde Hamas 31 raketten op Israël af. Het Iron Dome afweersysteem onderschepte er 6. Eén raket kwam midden in een kibboets terecht. De Israëlische luchtmacht vernietigde als vergelding twee tunnels, waar onder andere ballonnen werden gemaakt voor de nieuwste vorm van Palestijnse terreur, het via deze ballonnen in brand steken van Israëlische land- en tuinbouwgronden. (3)(4)

‘Coalitie’ verantwoordelijk voor mogelijk 54 doden bij luchtaanval in Syrië
Een woordvoerder van het Amerikaanse leger verklaarde gisteren dat de luchtaanval in de buurt van het Syrische al-Soussa afgelopen donderdag, waarbij volgens Syrië 54 mensen om het leven kwamen, inclusief 28 burgers en een aantal ISIS strijders, inderdaad door ‘de coalitie’ is uitgevoerd. Syrië gaf onder meer de schuld aan Israël, maar in Jeruzalem is deelname aan deze aanval niet bevestigd. (5)

Xander

(1) DEBKA
(2) DEBKA
(3) DEBKA
(4) DEBKA
(5) DEBKA
(6) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... orbereiden
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40199
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemende kans op (Derde Wereld)oorlog

Berichtdoor Pilgrim » Wo Jul 25, 2018 2:57 am

Iraanse eenheden bij Syrische grens; Israël waarschuwt Putin ze plat te bombarderen

Xander, 24-07-2018

Afbeelding
Het gloednieuwe Israëlische anti-raketsysteem David’s Sling is voor het eerst actief ingezet bij de grens met Syrië. (Afbeelding: WikiMedia Commons (5)).

Iran en Amerika blijven elkaar bedreigen met oorlog

UPDATE 14.15 uur (zie artikel). Het aantal Iraanse / door Iran geleide militaire eenheden in het Syrische grensgebied met Israël neemt snel toe. Afgelopen zondag waarschuwde de Israëlische premier Netanyahu de Russische president Putin dat ‘iedere heuvel bij de grens die door Iran en Hezbollah wordt veroverd, een krater zal worden.’ Daarop stuurde Putin met spoed zijn minister van Buitenlandse Zaken en stafchef van de strijdkrachten naar Jeruzalem, met het voorstel om de Iraniërs voortaan op 100 kilometer afstand te houden. Israël wees dat ogenblikkelijk af, met de reden dat het de Russen ondanks diverse eerdere beloften nu al niet lukt om ze weg te houden bij de grens op de Golanhoogte.

Putins top afgevaardigden, minister van BuZa Lavrov en stafchef generaal Gerasimov, kregen van premier Netanyahu, minister van Defensie Lieberman en stafchef luitenant-generaal Eisenkot te verstaan dat de Iraniërs tot op de laatste man uit Syrië moeten vertrekken, inclusief hun uit Libanon afkomstige ‘proxy’ terreurleger van Hezbollah, en samen met al hun geavanceerde raketten. Ook eist Israël dat de grenzen met Libanon en Irak worden gesloten, zodat Iran niet zoals nu dagelijks steeds meer troepen en wapens naar Syrië kan sturen.

Lavrov en Gerasimov konden weinig tegenwerpen tegen het vele bewijs dat Israël overhandigde van de eenheden die zich inmiddels bij de grens met Israël bevinden. Daaronder bevinden zich de Shi’itische internationale brigade 313, geleid door officieren van de Iraanse Revolutionaire Garde; de ‘Quneitra haviken’ bestaande uit terroristische strijders van Hezbollah, en flink wat Iraanse- en Hezbollah militairen die zich in Syrische uniformen hebben gestoken. Sommige van deze eenheden krijgen steun van de Russische luchtmacht.

In Jeruzalem hebben ze geen vertrouwen meer in de beloften van het Kremlin, dus ook niet in het nieuwe voorstel om de Iraniërs en Hezbollah op 100 kilometer afstand te houden. Het lukt de Russen nu al niet om ze bij de grens weg te houden, zo is het argument van de regering Netanyahu. Ook daar hadden de Russische minister en stafchef geen antwoord op. Tevens accepteert Israël niet dat het Syrische leger troepen naar de in 1974 ingestelde bufferzone op de Golanhoogte stuurt, die destijds onderdeel was van de wapenstilstand die beide landen met elkaar sloten.

‘Davids Slinger’ raketafweer mogelijk voor het eerst in actie
De afgelopen weken zijn er ongekend veel en lange militaire konvooien op de Israëlische wegen gezien, allemaal onderweg naar het noorden. Om te laten zien dat het menens is, heeft het leger voor het eerst het gloednieuwe ‘Davids Slinger’ anti-raketsysteem in het noorden van Israël opgesteld, niet alleen om de Joodse staat te beschermen, maar ook om Syrische raketten die in de bufferzone worden afgevuurd op de rebellen, te vernietigen. Vanochtend ging het luchtalarm af op de Golanhoogte, en waren er witte rookpluimen in de lucht te zien, mogelijk van het eerste gebruik van Davids Slinger (3).

UPDATE 14.15 uur: Het leger heeft bevestigd dat het nieuwe systeem inderdaad in actie is gekomen, en gericht was tegen een Syrische SS-21 raket. Na de lancering van David’s Sling bleek de SS-21 echter niet richting Israël te vliegen, waarna de afweerraketten opdracht kregen zichzelf te vernietigen. Dat lukte bij de eerste, maar het tweede projectiel ging verloren (6). Media in het buitenland berichten dat er (ook?) twee raketten op een Syrische gevechtsvliegtuig zijn afgeschoten, dat werd neergehaald (7).

Alle ontwikkelingen wijzen erop dat Israël in de komende tijd de bombardementen van (raket)wapens en eenheden van Iran en Hezbollah in Syrië verder zal opvoeren. Afgelopen zondag werd er in dit kader opnieuw een luchtaanval uitgevoerd op een militaire basis in Syrië. (1)(2)

Iran en VS dreigen elkaar met oorlog
Ondertussen wordt er ook tussen Iran en Amerika steeds hardere taal geuit. Nadat de Iraanse president Rouhani de VS had gedreigd met ‘de moeder aller oorlogen’, reageerde Trump dat hij ‘nooit, maar dan ook nooit meer Amerika moet bedreigen, anders zal dat gevolgen hebben die nog maar weinigen eerder hebben ervaren. Wij zijn niet langer een land dat jullie krankzinnige taal vol geweld en dood zal verdragen. Wees voorzichtig!’

In Teheran lijken ze vooralsnog niet onder de indruk, want de voormalige commandant van de Revolutionaire Garde, Mohsen Rezaei, twitterde gisteren dat juist Trump ‘voorzichtig moet zijn, want 50.000 Amerikaanse troepen (in Irak en andere landen in het Midden Oosten) bevinden zich onder Irans zwaard.’ (5)

De meeste analisten twijfelen er niet meer aan dat er op zeker moment een ‘hete’ oorlog zal uitbreken tussen Israël (/de VS) en Iran. Of die alleen beperkt blijft tot Syrië, of mogelijk ook een aanval op de Iraanse nucleaire installaties zal omvatten, valt onmogelijk te voorspellen. Duidelijk is wel dat het gevaar aanzienlijk is dat zo’n conflict snel op een alomvattende oorlog in het Midden Oosten –en wellicht tot ver daarbuiten- kan uitlopen.

Xander

(1) DEBKA
(2) DEBKA
(3) DEBKA
(4) Newswars
(5) Afbeelding: WikiMedia CommonsUnited States Missile Defense Agency - licentie: public domain
(6) DEBKA
(7) NU

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... ombarderen
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 15441
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Toenemende kans op (Derde Wereld)oorlog

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Wo Jul 25, 2018 8:59 am

Pilgrim schreef:
Iraanse eenheden bij Syrische grens; Israël waarschuwt Putin ze plat te bombarderen

Xander, 24-07-2018

Als ik Xander lees, weet ik meestal al genoeg. Ik heb de super headline

'Iraanse eenheden bij Syrische grens; Israël waarschuwt Putin ze plat te bombarderen'

drie keer gelezen en begrijp hem niet vanwege fout Nederlands taalgebruik. Vooral doordat het persoonlijk voornaamwoord 'ze' is geplaatst. Ik kan er slechts uit opmaken dat Xander ons duidelijk probeert te maken dat Putin, Israël waarschuwt om Iraanse eenheden plat te bombarderen.

De staat Israël moedigt Putin dus aan om Iran te bombarderen. icon_thumbup.gif [icon_lol.gif] Dit lijkt mij helaas zeer onwaarschijnlijk. Tsja, hoe vaak moet ik het nog schrijven: Xander hè!
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40199
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemende kans op (Derde Wereld)oorlog

Berichtdoor Pilgrim » Za Aug 18, 2018 8:44 pm

Iraanse top-generaal: Klaar voor de jihad

Geplaatst op 18 augustus 2018

Afbeelding

Op een foto op Instagram laat de commandant van de Iraanse Revolutionaire Gardes zich heldhaftig voor een exploderend Witte Huis afbeelden. Hij zou “klaar zijn voor de jihad” en Iran zou de VS verpletteren.

Generaal Qassem Soleimani, de commandant van de Iraanse Revolutionaire Gardes, bezit al twee jaar een Instagram-account en heeft daar ongeveer 70.000 volgers, hoewel hij bij de Amerikaanse regering formeel als “terrorist” geldt en de Amerikaanse onderneming eigenlijk diens account zou moeten verwijderen. Deze keer gaat een van zijn postings de wereld rond.

Onder een serie eerdere dreigfoto´s heeft generaal Soleimani onlangs een artistieke voorstelling van zichzelf voor het Witte Huis geplaatst, dat na een explosie in brand staat. Daarop staat “Klaar voor de jihad” en daaronder “We zullen de VS onder onze voeten verpletteren”. Soleimani´s account werd door het cyber- en jihad-laboratorium van het Middle East Media Research Institute (MEMRI) volgens een nieuw bericht bevestigd.

Soleimani waarschuwde eind juli de VS en vooral de Amerikaanse president Donald Trump nog: “Weet, dat wij ons in je buurt bevinden, op plaatsen die je niet kunt bedenken. Wij zijn in je buurt op plaatsen, die je je niet eens kunt voorstellen. Wij zijn een natie van het martelaarschap… Je weet, dat een oorlog het verlies van al je vaardigheden zou betekenen. Je kunt de oorlog beginnen, maar wij zullen degenen zijn die het einde bepalen.”

Bron: www.contra-magazin.com

Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door: E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2018/08/18 ... -de-jihad/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40199
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemende kans op (Derde Wereld)oorlog

Berichtdoor Pilgrim » Ma Aug 27, 2018 2:27 am

Vloot van 15 Russische schepen bij Syrië om nieuwe Westerse aanval te stoppen

Xander, 26-08-2018

Afbeelding
Russische oorlogsschepen vuren kruisraketten af op ISIS doelen in Syrië (archiefbeeld 2017, Getty Images (3)).

Rusland bang dat verliezende rebellen opnieuw een ‘false flag’ chemische aanval uitvoeren om Westers militair ingrijpen uit te lokken - Russische parlementariër pleit voor plaatsing taktische kernwapens in Syrië

September 2013, toen de wereld op het randje van de Derde Wereldoorlog balanceerde, lijkt op herhaling te gaan. Nadat de VS afgelopen week dreigde met nieuwe, ongekend harde militaire actie tegen de Syrische president Assad, stuurde Rusland in twee dagen nog eens vijf zwaar bewapende marineschepen door de Bosporus naar de wateren bij Syrië. Daarmee komt de Russische vloot, die tevens de aanval op het laatste rebellenbolwerk gaat ondersteunen, op 15 oorlogsbodems. ‘Net als het lijkt dat de jihadisten definitief worden verslagen en na 7 slopende oorlogsjaren de stabiliteit terugkeert, gebeurt er iets dat de wereld meteen weer op de rand van een crisis en escalatie brengt,’ schrijft journalist Leith Aboufadel voor Al Masdar News.

De Amerikaanse Nationale Veiligheid Adviseur, ‘havik’ John Bolton, liet het Kremlin afgelopen week weten dat Amerika klaar staat om buitengewoon krachtig in te grijpen tegen het Syrische regeringsleger. En net als 5 jaar geleden is de reactie dat Rusland dat niet zal accepteren. Minder dan 24 uur nadat drie Russische marineschepen, waaronder een geleide wapenfregat, door de Bosporus voeren (2), volgden nog eens twee oorlogsbodems, waaronder het hagelnieuwe, met supersonische kruisraketten bewapende fregat Admiral Grigorovich.

Aanval op laatste, door Turken gesteunde rebellenbolwerk
In de Russische vloot van 15 schepen bevinden zich twee onderzeeërs en de Nikolai Filchenko, het grootste landingsvaartuig van de Zwarte Zee vloot, dat 300 mariniers plus 20 tanks en trucks, of 40 pantservoertuigen, kan meenemen. Die zouden volgens Israëlische defensiespecialisten gebruikt kunnen gaan worden om een aanval van het Syrische leger (SAA) op het laatste bolwerk van de islamistische rebellen in de provincie Idlib te ondersteunen.

Deze nog bezette provincie grenst aan Turkije, en de rebellen worden dan ook vanuit Ankara militair en financieel ondersteund. Als ze een rechtstreekse confrontatie willen vermijden zullen de Turken hun weerstand tegen een Syrische-Russische-Iraanse aanval op dit circa 60.000 tot 70.000 man sterke rebellenleger moeten opgeven.

Voor het eerst lijkt Hezbollah niet mee te doen met deze aanval, wat erop wijst dat de Shi’itische terreurgroep vindt dat het te grote verliezen heeft geleden tijdens de burgeroorlog in Syrië. Het niet langer opvolgen van de bevelen uit Teheran zou zelfs als muiterij kunnen worden opgevat, al is het nog te vroeg om definitieve conclusies te trekken. (2)

Van een directe Westerse of Amerikaanse reactie op flink gegroeide Russische vloot is nog niets bekend, maar in de Perzische golf kwam enkele dagen wel de torpedojager USS Sullivans aan, die 56 kruisraketten aan boord heeft. Tevens landde een B-1B strategische bommenwerper op een luchtmachtbasis in Qatar.

Kopie van 2013, Rusland bang voor nieuwe chemische ‘false flag’
De situatie volgende week en in september lijkt een kopie te gaan worden van september 2013, toen een grote Russische vloot voor de kust van Syrië werd geplaatst om een grootschalige Westerse militaire aanval te voorkomen. Die op het laatste moment afgeblazen aanval zou zijn uitgevoerd als vergelding voor de chemische aanval in Ghouta, op 21 augustus van dat jaar. Daar kwamen vele honderden mensen bij om het leven.

Het Westen gaf onmiddellijk president Assad de schuld, maar op basis van diverse onafhankelijke onderzoeken –van onder andere de vermaarde onderzoeksjournalist Seymour Hersh- en diverse bronnen in Syrië bleek later dat het om een false-flag aanval van de rebellen ging, juist om dat Westerse ingrijpen uit te lokken.

Rusland is bang dat de verliezende rebellen opnieuw zo’n false flag chemische aanval in scene zullen zetten, in de hoop dat het Westen wederom Assad de schuld geeft, maar nu wel besluit om ondanks de aanwezigheid van de grote Russische vloot toch militair in te grijpen. Een rechtstreeks militair treffen tussen Oost en West lijkt dan niet uit te kunnen blijven, en met de al maanden torenhoge spanningen tussen Amerika/Israël en Iran erbij zou zo’n aanval heel snel op een grote oorlog kunnen uitlopen.

UPDATE 14.55 uur: Het Russische parlementslid Vladimir Gutenevs pleitte afgelopen vrijdag zelfs voor het plaatsen van taktische kernwapens in Syrië, om een Amerikaanse aanval af te schrikken. (4)

Xander

(1) Zero Hedge
(2) DEBKA
(3) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)
(4) Zero Hedge

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... te-stoppen
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40199
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemende kans op (Derde Wereld)oorlog

Berichtdoor Pilgrim » Zo Sep 02, 2018 3:15 am

Spanningen Israël met Iran lopen verder op na plaatsen raketten in Irak en Syrië

Xander, 01-09-2018

Afbeelding
De bedoelingen van Iran zijn al jaren glashelder... (Afbeelding: Getty Images (4)).

Iran heeft zich niet laten afschrikken door de recente waarschuwing van de VS en Israël dat de Iraanse troepen in heel Syrië als een legitiem doelwit worden beschouwd, net zolang totdat Teheran besluit zich geheel uit het land terug te trekken. Integendeel, Iran blijkt enkele tientallen ballistische raketten in Irak te hebben opgesteld. Daarmee kunnen zowel Tel Aviv, de Saudische hoofdstad Riyadh, als veel Amerikaanse bases in het Midden Oosten worden geraakt. Er wordt ook druk gewerkt aan een nieuwe basis in het zuidwesten van Syrië, vanwaar grond-grondraketten op de Joodse staat kunnen worden afgevuurd.

Volgens het internationale persbureau Reuters gaat het om Zelzal, Fateh-110 en Zolfaqar raketten, die Iran aan de Shi’itische milities in Irak heeft gegeven, met een bereik van 200 tot 700 kilometer. Vanuit het westen en zuiden van Irak kunnen deze raketten Tel Aviv en Riyadh bereiken, en ook veel Amerikaanse bases. De –nota bene door de VS geïnstalleerde- Iraakse regering, eveneens Shi’itisch, zegt hier weinig tegen te kunnen ondernemen.

De Israëlische inlichtingenspecialisten van DEBKAfile schrijven dat de raketten al enige tijd in Irak staan opgesteld, maar dat Iran gewacht heeft op het juiste moment om dit nieuws wereldkundig te maken.

Iran bouwt nieuwe raketfabrieken in Syrië, en basis bij Golan
Satellietbeelden hebben uitgewezen dat Iran ook nieuwe raketfabrieken in Syrië bouwt, en zelfs een basis tussen Damascus en de Golanhoogte, waar de wapenstilstandsgrens met Israël loopt.

Iran zal zich gesterkt voelen door de Russische militaire ‘paraplu’ in en bij Syrië. Een groot aantal Russische vliegtuigen, afweerraketten en schepen weerhouden zowel het Westen als Israël ervan om grootschalig in Syrië in te grijpen.

Desondanks hebben ‘ongeïdentificeerde’ vliegtuigen op 23 augustus een pro-Iraans / Hezbollah konvooi op de belangrijkste verbinding tussen Syrië en Irak gebombardeerd.

Russische oefening tijdens geplande militaire aanval op rebellen
Dit weekend houdt de 15 oorlogsbodems tellende Russische vloot een grote oefening in de Middellandse Zee bij Syrië. Tegelijkertijd staat vermoedelijk ook de aanval van het Syrische regeringsleger op de door Turkije gesteunde islamistische rebellen in Idlib, hun laatste bolwerk, op het programma. De kans is aanzienlijk dat de Russen deze aanval vanaf zee en vanuit de lucht zullen steunen.

Er komt oorlog, zo denken veel analisten

Veel analisten gaan er inmiddels vanuit dat een grootschalige militaire confrontatie tussen Israël en de VS enerzijds, en Iran anderzijds, niet meer te vermijden is. Zo’n gewapend treffen zal zo goed als zeker niet alleen in Syrië, maar ook in Irak worden uitgevochten. Gezien de betrokkenheid van Hezbollah en de aanzienlijke Russische militaire aanwezigheid in Syrië is de kans aanwezig dat ook zij hierin betrokken raken, waardoor het risico bestaat op een omvangrijke oorlog die zeer snel uit de hand zou kunnen lopen.

Xander

(1) DEBKAfile
(2) Zero Hedge
(3) Zero Hedge
(4) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... ak-en-Syri
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40199
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemende kans op (Derde Wereld)oorlog

Berichtdoor Pilgrim » Di Sep 11, 2018 12:25 am

Precies volgens het script: VS zegt dat Assad chemische wapens gaat gebruiken en overweegt aanval op Russische troepen

Xander, 10-09-2018

Afbeelding
Daar is nooit naar geluisterd – sterker nog, de VS dreigt uitgerekend voor Al Qaeda en andere islamitische jihadgroepen de wereld naar het randje van de Derde Wereldoorlog te duwen. (Afbeelding: Getty Images (2)).

De wereld is zojuist een reuzenstap dichter bij een gevreesde Derde Wereldoorlog gekomen. De Wall Street Journal heeft namelijk een artikel gepubliceerd waarin op basis van de inlichtingendiensten wordt gezegd dat de Syrische president Assad reeds het bevel heeft gegeven om chloorgas tegen de moslimrebellen in Idlib te gebruiken. President Trump zou al zo goed als besloten hebben tot een massale aanval op de strijdkrachten van Assad – en dat niet alleen, want hij zou voor het eerst overwegen om ook de Russische troepen en/of vliegtuigen aan te vallen. Het behoeft geen uitleg dat zo’n krankzinnig bevel extreem ernstige gevolgen voor de hele wereld kan hebben.

Donald Trump lijkt dan toch te zijn bezweken voor de enorme druk vanuit zijn eigen partij, het Pentagon en het Democratische establishment, dat aanvankelijk via Hillary Clinton rechtstreeks op een grote oorlog met Rusland wilde aansturen, maar die plannen in duigen zag vallen toen niet zij, maar Trump in het Witte Huis terecht kwam.

Doorsnee Westerse burger gelooft het toch wel
Bijna even zorgwekkend is de brutaliteit waarmee het vooraf door zogenaamde ‘rechtse complotsites’ voorspelde script letterlijk lijkt te worden uitgevoerd. Daarmee geeft de gevestigde orde in het Westen aan dat het zich niets meer hoeft aan te trekken van de mening en reactie van de doorsnee burger, omdat gebleken is dat die even willoos als onbenullig de propaganda en leugens van de massamedia blijft geloven.

Dus wordt nu al, voordat het überhaupt is gebeurd, beweerd dat Assad een aanval met chemische wapens gaat plegen, dat hij inderdaad zo dom is om, nu hem de overwinning niet meer kan ontgaan, alles op het spel te zetten door toch deze wapens te gebruiken tegen een vrijwel verslagen vijand, wetende dat hij daarmee vrijwel zeker massale Amerikaanse ‘vergelding’ over zich afroept.

De doorsnee Amerikaan, Europeaan en Nederlander zal daar geen seconde langer over nadenken, want het staat in de grote media, en ‘dus’ moet het wel kloppen.

Herhaling recept Irak 2003
Hoe dan ook, het bekende recept dat in 2003 leidde tot de invasie van Irak –dat helemaal niets met 9/11 te maken bleek te hebben, maar wie maalt daar, na vele honderdduizenden dode Irakezen, nog om?- wordt voor Syrië opnieuw uit de kast getrokken: ‘Anonieme, maar betrouwbare inlichtingenbronnen’ zeggen dat Assad met Russische en Iraanse hulp een bloedbad onder burgers in Idlib –het laatste bolwerk van zo’n 70.000 terroristische strijders van Al Qaeda en andere door het Westen gesteunde jihadgroepen- gaat aanrichten, sowieso met chloorgas, en mogelijk zelfs met saringas.

Een Amerikaanse aanval lijkt dan ook vrijwel onvermijdelijk. Volgens de WSJ ‘stelt het Pentagon militaire opties op, maar heeft Trump nog niet besloten wat precies een militaire reactie zal ontlokken, of dat de VS zich ook op Russische of Iraanse strijdkrachten die Assad in Syrië helpen zal richten.’

Rand van de afgrond
Alleen al het feit dat serieus wordt nagedacht over een aanval op Russische troepen, schepen en/of vliegtuigen, betekent een kolossale escalatie die de wereld op het randje van de Derde Wereldoorlog zal brengen. Zo’n aanval op Russische en Iraanse troepen werd al eerder dit jaar overwogen, zo schrijft de WSJ, maar toen nog als te riskant van de hand gewezen.

Afgelopen week verklaarde de ambassadeur van Frankrijk, dat eveneens al eerder zwoor Assad te zullen aanvallen als hij chemische wapens gebruikt, dat ‘Syrië opnieuw op het randje van de afgrond staat.’ Nu zelfs een aanval op Russische eenheden wordt nagedacht, kan rustig worden gesteld dat de hele wereld op het randje van de afgrond afstevent.

Krijgen John McCain vanuit zijn graf en de machtige kliek rond Hillary Clinton alsnog hun zin. Enkele alinea’s hierboven staat: De doorsnee Amerikaan, Europeaan en Nederlander zal daar geen seconde langer over nadenken, want het staat in de grote media, en ‘dus’ moet het wel kloppen. Waar we tot slot de hoop aan toevoegen dat die niet pas wakker worden geschud als paddenstoelwolken onze steden plotseling in giftige zwarte ashopen veranderen.

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... he-troepen
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40199
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemende kans op (Derde Wereld)oorlog

Berichtdoor Pilgrim » Di Sep 18, 2018 12:00 am

‘Oekraïne stevent in Zee van Azov af op oorlog met Rusland’

Xander, 17-09-2018

Afbeelding
Een Oekraïens patrouilleschip in de Zee van Azov. Amerika overweegt serieus om het regime in Kiev moderne raketten te leveren om Russische schepen aan te vallen. (Afbeelding: Getty Images (2)).

‘Verenigde Staten lijken maar op één ding uit te zijn: een gewapend conflict’

Het enkele jaren geleden door een illegale, door de EU gesteunde CIA-staatsgreep aan de macht gekomen Oekraïense neonazi-marionettenregime probeert voor de zoveelste keer oorlog met Rusland uit te lokken. Westerse media staan er amper bij stil dat de spanningen in en rond de Zee van Azov, die grenst aan Rusland en het oosten van Oekraïne, gevaarlijk is opgelopen, en de VS serieus nadenkt over het leveren van raketten, marineschepen en andere wapens aan het regime in Kiev, dat zelf al enkele artillerieschepen naar de regio heeft gestuurd en Russische visserboten en vrachtschepen heeft geënterd.

In 2003 sloten Rusland en Oekraïne een verdrag over de Zee van Azov en de straat van Kerch die naar de Zwarte Zee leidt. Beide landen mogen deze wateren sindsdien vrijelijk gebruiken, omdat ze tot zowel Rusland als Oekraïne behoren.

Provocaties van regime in Kiev
Probleem is dat het nieuwe regime in Kiev de Russische rechten niet meer erkent. De aanleiding hiervoor was de democratische aansluiting van De Krim bij Rusland, die door de Westerse media en politici steevast valselijk een ‘annexatie’ wordt genoemd. Oekraïne eist bovendien het recht op om ieder schip dat zonder toestemming naar of van De Krim vaart vast te houden. Ook pleit Kiev voor internationale sancties tegen de Russische havens aan de Zwarte Zee, als vergelding voor een zogenaamde Russische ‘blokkade’ van de Zee van Azov.

Op 24 maart enterde de Oekraïense kustwacht een Russische vissersboot. De bemanning werd vastgezet, ondervraagd en mishandeld. Uiteindelijk werden de zeelieden zonder paspoorten naar De Krim teruggestuurd. Hiermee schond Oekraïne tal van internationale verdragen. Het was tevens de start van een nieuwe serie provocaties. Zo werd vorige maand een Russisch tanker in de Oekraïense haven Kherson aan de ketting gelegd. Moskou vergeleek deze actie met de piraten die de wateren bij Somalië onveilig maken.

Mogelijk moderne raketten voor Oekraïne
Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken moedigt Kiev aan in het opzoeken van confrontaties met Rusland, dat in de Westerse media automatisch van zo ongeveer alles de schuld krijgt. De VS wil dat de NAVO de Zee van Azov gaat ‘beschermen’ en er mogelijk zelfs mijnen gaat leggen. Ook wordt gesuggereerd dat de Oekraïense marine kleine snelle aanvalsboten kan gaan gebruiken om grote Russische schepen te omcirkelen.

Officials van de American Foreign Policy Council, de Atlantische Raad en het Institute for World Policy pleiten voor het leveren van diverse moderne raketten, radarsystemen en kustwachtschepen aan Oekraïne, bedoeld om de Russische marine te kunnen aanvallen.

Oekraïense bevolking lijdt, maar VS lijkt maar één ding te willen: oorlog
Ondertussen is het leven voor de Oekraïense bevolking er bepaald niet beter op geworden. De economie en financiële huishouding liggen in puin, en de corruptie loopt de spuigaten uit. In maart 2019 zijn er nieuwe presidentsverkiezingen, en dan is het voor de huidige machthebbers heel handig om de schuld van alle ellende gewoon weer aan ‘boeman’ Vladimir Putin te kunnen geven.

Analist Peter Korzun van The Strategic Culture Foundation hoopt dat Oekraïne de Amerikaanse druk negeert en weer om de tafel gaat zitten met Rusland om een vreedzame oplossing te vinden, zoals ook het 2003 gesloten verdrag bepaalt in het geval van meningsverschillen. Helaas lijkt Amerika echter maar één ding voor ogen te hebben, en dat is een gewapend conflict tussen beide landen veroorzaken, dat even makkelijk als snel in een veel grotere oorlog tussen West en Oost kan ontaarden.

‘Het is jammer dat de VS zo’n destructieve rol speelt,’ besluit Korzun. ‘Het is tijd dat Russische en Oekraïense experts en officials hun verschillen opzij zetten en beginnen met het vinden van een vreedzame oplossing voor dit urgente probleem.’

Xander

(1) The Strategic Culture Foundation via Zero Hedge
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... et-Rusland
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40199
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemende kans op (Derde Wereld)oorlog

Berichtdoor Pilgrim » Wo Sep 19, 2018 1:18 am

15 Russische militairen gedood – Rusland: “Israël is verantwoordelijk”

Posted op september 18, 2018 - door RommelRusland beschuldigt Israël er nu van dat het verantwoordelijk is voor het neerschieten van een Russisch militair vliegtuig boven Syrië. Israël zou bewust het vliegtuig als beschutting hebben gebruikt toen de luchtverdediging van Syrië zich verdedigde tegen de Israëlische luchtaanval.

Niet minder dan vijftien Russische militairen werden gedood toen maandag een Russisch Il-20-vliegtuig boven Syrië werd neergeschoten.

Rusland legt de volledige schuld bij Israël, ook al was het de Syrische luchtverdediging die het vliegtuig neergeschoten heeft.

Israël gebruikte het vliegtuig als beschutting na een aanval op Syrische installaties in de provincie Latakia in Syrië. Zodoende trof het Syrische verdedigingssysteem het Russische vliegtoestel in plaats van het Israëlische.

“De Israëlische piloten gebruikten het Russische vliegtuig als beschutting en brachten de Syrische luchtmacht ertoe om erop te richten”, schrijft het Russische leger in een verklaring.

– Dit is een zeer zorgwekkende ontwikkeling, aldus de televisiereporter Paula Slier, die erop wijst dat dit de eerste keer is dat Rusland de schuld bij Israël legt.

Aan boord van het Russische vliegtuig bevonden zich vijftien personen die allemaal zijn omgekomen.

“Wij beschouwen deze provocerende daden van Israël als vijandig. Vijftien Russische militairen zijn omgekomen als gevolg van het onverantwoordelijke gedrag van het Israëlische leger. Dit is volledig in strijd met het Russisch-Israëlische partnerschap. Wij behouden ons het recht op een adequate reactie”, zegt het Russische Ministerie van Defensie in een verklaring.

Het Ministerie van Defensie beweert ook dat Israël wist dat het Russische vliegtuig kon worden getroffen door de Syrische tegenaanval, maar niet van koers veranderde en Rusland nooit waarschuwde.

Israël, zoals vaak het geval is, heeft niet gereageerd op de beschuldigingen.

Tijdens de zogenaamde burgeroorlog in Syrië heeft Israël honderden aanvallen tegen het land uitgevoerd. Israël beweert dat het gaat om “Iraanse” doelen, terwijl Syrië verklaart dat Israël in werkelijkheid Syrische installaties bombardeert.Bron: https://www.rt.com/news/438687-israel-r ... onse-il20/

https://fenixx.org/2018/09/18/15-russis ... oordelijk/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6126
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Toenemende kans op (Derde Wereld)oorlog

Berichtdoor Ali Yas » Wo Sep 19, 2018 6:32 am

De Syrische soldaten zijn niet door Israël verplicht te schieten op welk toestel dan ook. De Syrische strijdkrachten staan onder commando van Assad dus als er wat te zeuren valt moeten de Russen daar zijn.
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Mahalingam
Berichten: 38475
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Toenemende kans op (Derde Wereld)oorlog

Berichtdoor Mahalingam » Wo Sep 19, 2018 9:21 am

Jeruzalem erkende onlangs voor het eerst dat het in de afgelopen twee jaar meer dan tweehonderd luchtaanvallen heeft uitgevoerd in Syrië, voornamelijk tegen militaire doelwitten van Iran en van de Libanese strijdgroep Hezbollah. Beide steunen het Syrische leger in de strijd tegen de rebellen.

Volgens het Russische ministerie van Defensie waren vier Israëlische F-16’s betrokken bij de nachtelijke aanval bij Latakia. Ook de Franse marine zou aan deze operatie hebben meegedaan, suggereerde Moskou in een verklaring. ‘Tegelijkertijd nam de Russische radar het afvuren van raketten waar vanaf het Franse fregat Auvergne’, aldus het ministerie van Defensie.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/russisch-spionagevliegtuig-neergehaald-blunder-van-syrische-luchtafweer~b6935a59/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 40199
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemende kans op (Derde Wereld)oorlog

Berichtdoor Pilgrim » Vr Sep 21, 2018 12:27 am

‘Frans fregat bij Syrië probeerde oorlog uit te lokken, maar Putin trapte niet in NAVO val’

Xander, 20-09-2018

Afbeelding
Door snel meer geavanceerde Russische S-300 raketten in Syrië op te stellen worden nieuwe Israëlische luchtaanvallen letterlijke zelfmoordmissies. (Afbeelding: Getty Images (6)).

‘Ergste nachtmerrie voor Israël’: Rusland sluit luchtruim boven West Syrië - Trump: Grootste fout van VS ooit werd begaan door George Bush met invasies in Midden Oosten

Deze maand precies 5 jaar geleden wist de Russische president Vladimir Putin door briljant politiek en diplomatiek optreden een massale Westerse militaire aanval op Syrië, en daarmee een welhaast zekere Derde Wereldoorlog, te voorkomen. Deze week zijn we opnieuw langs datzelfde randje van de afgrond gescheerd. Volgens een analist van The Strategic Culture Foundation wijst alles erop dat het Franse fregat dat afgelopen maandagavond raketten afschoot tijdens een Israëlische aanval, waarbij een Russisch spionagevliegtuig met 15 bemanningsleden neerstortte, probeerde om een Russische militaire vergeldingsaanval uit te lokken, waarna de NAVO zou kunnen beweren dat het na de ‘agressie’ en ‘escalatie’ van het Kremlin geen andere keus heeft dan met geweld tegen Russische doelen te reageren.

Rusland moest schuld krijgen van ontketenen WO-3
Putins reactie op het ‘per ongeluk neerschieten’ van het Russische vliegtuig door de Syrische luchtafweer, zoals het Westen beweerde, was erg terughoudend, zeker vergeleken met de felle verklaring van zijn minister van Defensie Sergei Shoigu. Putin gaf ook Israël niet rechtstreeks de schuld van de dood van de 15 Russen, maar hield Jeruzalem wel verantwoordelijk voor de aanval in Syrië, en voor het feit dat Rusland daar veel te laat voor gewaarschuwd was.

Analist Tom Luongo wijst op zijn recente artikel en dat van zijn collega Joachin Flores voor The Strategic Culture Foundation, en schrijft dat ‘het voor mij duidelijk was dat deze aanval bedoeld was als een provocatie om de Derde Wereldoorlog in Syrië te beginnen, en de Russen de schuld te geven voor het zonder reden aanvallen van een NAVO lid, omdat de Syrische luchtdefensie immers verantwoordelijk was voor het neerschieten van het vliegtuig.’

‘Ons een oorlog inliegen is aloude traditie’
‘Ons een oorlog inliegen is een aloude Amerikaanse politieke traditie, of we het nu over Ford Sumter, Pearl Harbor of de Golf van Tonkin hebben.’ Al deze incidenten waren vermijdbaar en opzettelijk gecreëerd door ‘presidenten die ons in een conflict wilden betrekken en tegelijkertijd het slachtoffer wilden spelen door de ander zover te krijgen om als eerste te schieten.’

De valstrik afgelopen week in Syrië is daar volgens Luongo een heel duidelijk voorbeeld van. Israël gaf Rusland met Amerikaanse instemming opzettelijk veel te weinig tijd (slechts een minuut) om zijn toestel(len) weg te halen voor de geplande aanval, en het Franse fregat opende –eveneens met Amerikaanse instemming- gelijktijdig het vuur in de hoop dat de Russen meteen zouden terugslaan. ‘Dat zou een aanval op een NAVO lidstaat betekenen en een reactie van de NAVO vereisen, zodat precies de benodigde escalatie zou plaatsvinden om de oorlog in Syrië voor onbepaalde tijd voort te zetten en het startschot voor de Derde Wereldoorlog te geven.’

Het onmiddellijk in alle toonaarden ontkennen door Frankrijk was ‘een klassieke ‘beheers de informatie’ techniek die het Westen altijd gebruikt. Controleer het verhaal, zaai twijfel, en stop je tegenstander in een retorische hoek waar hij zich niet met de waarheid uit wurmen.’ Ook recent zijn er voorbeelden te over van deze bedrieglijke misleidingen en verdraaiingen door de Westerse politiek en media: MH-17, Skripal, de Krim, de chemische aanvallen in Syrië, et cetera.

Putin trapte niet in klassieke Westerse val, keert deze juist om
Maar Putin trapte niet in deze klassieke Westerse val, reageerde opnieuw niet als ‘gepland’. Eerst gaf hij toe dat noch Israël, noch Frankrijk de Russische Ilyushin-20 hadden neergeschoten. Flores schrijft dat het Russische vliegtuig namelijk wel degelijk door het Franse fregat werd neergehaald, en Parijs bereid was daar de schuld van te krijgen, terwijl de onmiddellijke Franse ontkenning feitelijk niets anders dan een impliciete erkenning van schuld was.

Putin ging echter mee met de vooraf door het Pentagon bedachte verklaring –waarschijnlijk een leugen- dat het een fout van de Syrische luchtafweer was. Dat was geen zwakke reactie, maar juist een uiterst slimme zet, zo schrijven zowel Luongo als Flores. Rusland en Putin deden iets wat de Westerse verklaring van het gebeuren een paar dagen geleden onmiddellijk als een valstrik ontmaskerde, namelijk door deze verklaring gewoon te accepteren.

Het gevolg is dat Rusland het incident kan gebruiken om de Syrische luchtafweer een flinke upgrade te geven door nog meer geavanceerde S-300 afweerraketten te plaatsen en extra jachtvliegtuigen te sturen. Dat is precies waartoe het Kremlin inmiddels al besloten heeft, zo berichten de defensiespecialisten van het Israëlische DEBKAfile. (4)

‘Ergste nachtmerrie voor Israël’, Rusland sluit luchtruim boven West Syrië
Luongo constateert dat dit ‘Israëls ergste nachtmerrie’ moet zijn, omdat nieuwe luchtaanvallen op Iraanse doelen in Syrië nu levensgevaarlijke zelfmoordmissies worden. De afgelopen twee jaar had de Israëlische premier Netanyahu nog zo goed samengewerkt met Putin om confrontaties tussen beide landen in Syrië te voorkomen. Het incident van afgelopen week heeft daar echter een einde aan gemaakt. Putin voelt zich verraden door Israëls veel te late waarschuwing, en neemt nu maatregelen.

Een andere stap is volgens DEBKA het tijdelijk sluiten van het oostelijke deel van de Middellandse Zee voor alle buitenlandse vliegtuigen en schepen voor een onaangekondigde Russische ‘militaire oefening’ (5). Dat maakt niet alleen nieuwe Israëlische aanvallen in Syrië vanuit het westen onmogelijk, maar is ook gericht tegen de aanvalsgroep van het Amerikaanse vliegdekschip USS Harry S. Truman, dat op weg is naar de Middellandse Zee om tegenwicht te bieden aan de 25 schepen tellende Russische vloot bij Syrië.

NAVO/‘FUKUS’ alliantie zal invasie openlijk moeten uitvoeren
De ‘FUKUS’ alliantie tussen de VS, Groot Brittannië en Frankrijk kan een invasie van Syrië daarom niet meer met een verkapte ‘false flag’ zoals afgelopen week de bedoeling was beginnen. Deze NAVO landen kunnen dat alleen nog bewerkstelligen met een openlijke agressieve militaire aanval, en dat is nu juist iets dat de afgelopen vijf jaar werd vermeden. (1)

Trump: Invasie Midden Oosten grootste fout VS ooit
Tijdens een interview afgelopen dinsdag met The Hill zei president Trump dat de allergrootste fout van Amerika ooit in zijn ogen door zijn voorganger George Bush werd begaan, met de invasie van Irak en de alle daarop volgende biljoenen dollars verslindende conflicten en oorlogen die in het Midden Oosten inmiddels miljoenen mensenlevens hebben gekost. (3)

Laten we hopen dat Trump in staat is tegen het ‘Deep State’ oorlogsestablishment in de CIA, de FBI, zijn eigen partij, de Democraten en rond de Clintons op te staan door de Amerikaanse troepen eindelijk terug te trekken, want anders bedenken de globalisten in Washington, Brussel, Londen en Parijs ongetwijfeld wel weer een andere directe of indirecte false flag –in Syrië, in Oekraïne, of elders- om ons in de oorspronkelijk onder president Hillary Clinton geplande Derde Wereldoorlog tegen Rusland te storten.

Xander

(1) Tom Luongo via Zero Hedge
(2) Strategic Culture Foundation
(3) Zero Hedge
(4) DEBKA
(5) DEBKA
(6) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... n-NAVO-val
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Topics allerhande”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten