Toenemende kans op (Derde Wereld)oorlog

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 37356
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemende kans op (Derde Wereld)oorlog

Berichtdoor Pilgrim » Wo Sep 26, 2018 12:39 am

Slechte stemming in Israël nu Assad Russische luchtverdediging krijgt

Posted op september 25, 2018 - door Rommel

Afbeelding
Bron: Wikimedia. Auteur: Vitaly V. Kuzmin (CC BY-SA 4.0)

Dewijl de Syrische luchtverdediging per ongeluk een Russisch vliegtuig heeft neergeschoten toen men zich zich verdedigde tegen een Israëlische luchtaanval vorige week, kiest Rusland er nu voor om acht geavanceerde luchtverdedigingssystemen van het type S-300 aan Syrië te leveren. Israël zal daarom gedwongen worden om “twee keer na te denken” voordat het opnieuw luchtaanvallen tegen Syrië uitvoert, volgens een analyse.

Assad’s regering zal de systemen gebruiken om de grenzen van Syrië te verdedigen tegen Israël, Jordanië, Libanon en Irak, volgens het schrijven. In totaal kunnen tot acht S 300-systemen aan Syrië worden geleverd, schrijft Haaretz.

Rusland zal ook elektronische oorlogvoeringssystemen leveren die het voor Israël moeilijker maken om satellietvolgsystemen langs de Syrische kust te gebruiken en zullen de Israëlische luchtvaartaanvallen compliceren. En de Syrische luchtmacht zal beschikken over Russische volg- en controlesystemen die verwisseling tussen Russische en vijandige vliegtuigen voorkomen.

De Israëlische veiligheidsraad kwam dinsdagmorgen bijeen om de diplomatieke crisis met Rusland te bespreken. Benjamin Netanyahu is naar de Algemene Vergadering van de VN in New York gereisd, waar hij naar verwachting de crisis met Rusland opneemt tijdens een vergadering met de Amerikaanse president Donald Trump.

Netanyahu heeft ook met Poetin gesproken en gewaarschuwd dat het onverantwoord is om de S-300 in “verkeerde handen” te laten eindigen. Hij heeft ook beloofd dat Israël “zijn veiligheid en zijn belangen” zal blijven verdedigen.

Putin antwoordde aan Netanyahu dat de leveringen van de op land gebaseerde luchtverdedigingssystemen aan de Assad-regering tot doel heeft “het elimineren van elke potentiële bedreiging voor het Russische militaire personeel dat het internationale terrorisme bestrijdt”, aldus een verklaring van het Kremlin.

Het is nog steeds onduidelijk of de Israëlische gevechtsvliegtuigen opzettelijk de Syrische raket naar het Russische verkenningsvliegtuig leidde of dat het incident een puur ongeval was. Volgens Haaretz waarschuwde Rusland Israël voor het doorgaan van zijn luchtaanvallen op de regeringsgezinde troepen in de Syrische burgeroorlog en benadrukte dat Moskou de luchtaanvallen beschouwt als een bedreiging voor de Russische belangen.

https://fenixx.org/2018/09/25/slechte-s ... ng-krijgt/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 37356
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemende kans op (Derde Wereld)oorlog

Berichtdoor Pilgrim » Vr Okt 05, 2018 11:48 pm

NAVO ambassadeur dreigt Rusland openlijk met militaire aanval

Xander, 05-10-2018

Afbeelding
Hoe slim is het om openlijk te dreigen met een aanval op een van de twee grootste kernmachten ter wereld. (Afbeelding: Russische mobiele Topol-M kernraketten, WikiMedia (3)).

Absurd: VS beschuldigt Rusland zonder bewijs van schenden raketverdrag, terwijl het dat allang zelf doet - VS geeft zichzelf het recht Russische en Chinese havens te inspecteren

Het schijnt allemaal normaal te zijn anno 2018, Rusland verketteren, automatisch op voorhand van alles de schuld geven, en nu ook openlijk dreigen met een militaire aanval, en dus de Derde Wereldoorlog. Immers, er is geen enkele ophef over gekomen, niet in de politiek en ook niet in de media. Toch heeft de Amerikaanse NAVO ambassadeur Kay Bailey Hutchison wel degelijk op 2 oktober letterlijk gedreigd met een militaire aanval op Russische raketten die IN Rusland zouden worden opgesteld. Laat dit goed tot u doordringen: een NAVO aanval op Rusland zelf, waar we al jaren voor waarschuwen, maar wat nog steeds door maar heel weinig mensen serieus wordt genomen.

NAVO ambassadeur dreigt met aanval op bases in Rusland
Hutchison vaardigde zelfs een soort ultimatum uit aan het Kremlin. Dat moet volgens de Amerikanen stoppen met de veronderstelde ontwikkeling van wapens die in strijd zouden zijn met het verdrag voor middellange nucleaire afstandsraketten (INF). Als die raketten toch worden opgesteld ‘dan moeten we kijken naar de mogelijkheid om een (Russische) raket die al onze landen kan raken uit te schakelen... Tegenmaatregelen zouden het elimineren van deze raketten zijn, die in strijd met het verdrag door Rusland worden ontwikkeld. Ze weten het nu.’

Kortom: een directe waarschuwing voor een preventieve militaire aanval, nota bene op militaire bases in Rusland zelf. En dat vanwege een wilde beschuldiging waar geen enkel bewijs voor is, want van de verboden middellange kruisraketten (met een bereik van 500 tot 5500 km.) die Rusland zou hebben is nog nooit ook maar één foto gemaakt. Het testen van dit soort wapens kan echter onmogelijk ongezien verricht worden, en zeker niet voor satellieten worden verborgen. Rusland stelt dan ook dat de bedoelde kruisraket, de 9M729, aan alle verdragsbepalingen voldoet. De VS heeft geen flintertje hard bewijs dat dit niet het geval is.

Amerikaans raketsysteem Polen en Roemenië in strijd met verdrag
Daarentegen is het een niet te ontkennen vastgesteld feit dat Amerika in Polen en Roemenië het Aegis Ashore afweersysteem heeft opgesteld en aan het uitbouwen is. Dit raketafweersysteem gebruikte dezelfde Mk-41 lanceerinstallatie die in staat is om Tomahawk kruisraketten voor de middellange afstand af te schieten, wat een flagrante schending van het INF verdrag is. Het Kremlin ziet dit systeem dan ook als een grote bedreiging voor de eigen veiligheid, omdat er een preventieve aanval op Rusland mee kan worden uitgevoerd – precies waar NAVO ambassadeur Hutchison nu openlijk mee dreigt.

Dat niet alleen. Op 28 september suggereerde de Amerikaanse minister van Binnenlandse Zaken Ryan Zinke dat de marine een blokkade kan opwerpen om het Russische olie- en gasexporten te blokkeren. Zo’n actie is grenst aan een regelrechte oorlogsverklaring. Het mag daarom worden aangenomen dat Rusland zich daar krachtig tegen zal verdedigen.

VS geeft zichzelf het recht op Russische en Chinese havens te inspecteren
De derde absurde stap werd genomen door het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Dat keurde nieuwe sancties goed waarmee Iraanse, Syrische, Chinese en Russische havens zonder toestemming van het land zelf door de marine mogen worden geïnspecteerd, waaronder de Russische havens van Vladivostok, Vanino en Nakhodka. Ook dit is een openlijk vijandige daad en een schending van internationale wetten en verdragen. Mocht de wet ook de Senaat passeren, dan zal dat waarschijnlijk het begin zijn van een oorlog.

Eind oktober grootste NAVO oefening ooit nabij grenzen Rusland
Van 25 oktober tot 7 november houdt de NAVO zijn grootste militaire oefening ooit, ‘Trident Juncture’. Deze militaire manoeuvres worden in de buurt van de Russische grenzen uitgevoerd. Ja, Rusland organiseerde in september ook zijn grootste oefening ooit, maar die werd in het verre oosten gehouden, ver weg van de grenzen met de NAVO. Het is daarom de NAVO, en niet Rusland, die de toch al gespannen verhoudingen in Europa verder op scherp zet met deze provocerende militaire acties.

Meer anti-Russische nepnieuws bedoeld om het publiek voor te bereiden
Vanuit eigen land kunnen we daar nog een idiote anti-Russische actie bij optellen, namelijk het ‘nieuws’ dat Russische inlichtingenofficieren geprobeerd zouden hebben een hackaanval op het OPCW (de Organisatie op het Verbod op Chemische Wapens) in Den Haag uit te voeren. Of dat klopt valt niet te zeggen, maar van de doorsnee burger wordt wel verwacht zonder enige twijfel aan te nemen dat foto’s en privé informatie van de leden van een ‘uiterst geheime dienst’ gewoon op het internet zijn te vinden (2), en deze klaarblijkelijk extreem domme mannen verder geen enkele moeite hebben gedaan om hun acties buiten het oog van bewakingscamera’s te houden.

Dit zoveelste incident waarbij Rusland in een kwaad daglicht wordt gesteld valt zo op het oog in dezelfde categorie als het nepnieuws rond MH-17 en de in Groot Brittannië vergiftige ex-spion Skripal. Het lijkt allemaal bedoeld om de geplande NAVO oorlog tegen Rusland, waar –we herhalen het maar weer eens- nu openlijk mee wordt gedreigd, ‘aannemelijk’ te maken voor het nog altijd grotendeels onbenullige Westerse publiek.

Kremlin kan zich alleen nog maar voorbereiden op oorlog
Het enige wat Rusland nu nog rest is de pogingen om normale betrekkingen met Amerika en Europa te onderhouden op te geven, en zich voor te bereiden op de door Amerika en de NAVO gewenste oorlog. ‘Dit is de nieuwe realiteit, dus wen er maar aan,’ schrijft analist Peter Korzun voor The Strategic Culture Foundation. ‘(De Russen) moeten maar gewoon proberen zonder de VS verder te gaan, maar wel waakzaam blijven en klaar staan om een zeer waarschijnlijke aanval af te slaan.’

We onderstrepen nogmaals dat het Kremlin nooit Amerika of Europa rechtstreeks heeft gedreigd met een militaire aanval. Het heeft, met uitzondering van Cuba in het begin van de jaren ’60, nooit militaire bases of vloten pal voor de Amerikaanse kust gepositioneerd. Ook heeft Moskou nooit gesuggereerd dat oorlog een serieuze optie is als Amerika weer eens internationale verdragen aan zijn laars bleek te hebben gelapt. Integendeel, het zijn de Russen die al jarenlang proberen de dialoog gaande te houden, en die na de val van het IJzeren Gordijn meerdere keren vergeefs hebben geprobeerd lid te worden van de NAVO.

Rusland zal na in een hoek te zijn gedreven keihard uithalen
Het Kremlin wil echter een herhaling van het drama in de Tweede Wereldoorlog, toen Nazi Duitsland eenzijdig een verdrag brak en een grootscheepse invasie van Rusland lanceerde, wat aan 20 miljoen Russen het leven koste, voorkomen. President Vladimir Putin zei jaren geleden dat hij in zijn jeugd op straat geleerd heeft dat als je er eenmaal van overtuigd bent dat je vijand geweld tegen jou gaat gebruiken, je het beste als eerste keihard kunt toeslaan.

Kijk dus niet vreemd op dat als de VS, de NAVO en ook Nederland hun provocerende koers niet bijstellen, er misschien al binnen enkele jaren plotseling, bij volslagen verrassing, honderden Russische paddenstoelwolken boven onze landen verschijnen. Misschien dat u dan nog net de tijd heeft te realiseren hoe ongelooflijk dom we zijn geweest om ons lot in handen te leggen van politici en ‘bondgenoten’, die schijnbaar geen flauw benul hebben wat voor risico’s ze nu nemen, of erger nog, die dit wel degelijk beseffen, maar het simpelweg niets kan schelen, of er zelfs op uit zijn.

Xander

(1) The Strategic Culture Foundation via Zero Hedge
(2) NOS
(3) Afbeelding: WikiMedia Commons, Aleksey Toritsyn, CCA-Share Alike 3.0 Unported license

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... ire-aanval
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 37356
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemende kans op (Derde Wereld)oorlog

Berichtdoor Pilgrim » Di Okt 16, 2018 12:09 am

‘Militaire confrontatie dichterbij door NAVO cyberoorlog tegen Rusland’

Xander, 15-10-2018

Afbeelding
De NAVO informatie- en cyberoorlog tegen Rusland dreigt op zeker moment in een ‘hete’ (kern?)oorlog te ontaarden. Afbeelding: Getty Images (3).

Pro-Russisch standpunt moet volgens Deens parlement bestraft worden met 12 jaar gevangenisstraf

Gisteren zei minister van Defensie Bijleveld letterlijk dat we in een ‘cyberoorlog’ verwikkeld zijn met Rusland, en Nederland niet meer zo ‘naïef’ moet zijn. Een woordvoerder verklaarde later op de dag dat haar ‘oorlogstaal’ niet letterlijk bedoeld was, maar dat was het wel degelijk gezien het feit dat de NAVO deze oorlog tegen Rusland is begonnen en coördineert, zo stelt ook The Strategic Culture Foundation. We moeten dus inderdaad niet naïef zijn, echter niet zozeer voor de kwade bedoelingen van Moskou, maar veel meer voor die van het Westerse bondgenootschap, dat hoe dan ook een echte ‘hete’ oorlog lijkt te willen veroorzaken.

De VS, Groot Brittannië, Nederland en andere NAVO bondgenoten hebben afgelopen week de al jaren aan de gang zijnde gecoördineerde informatie oorlog om Rusland te criminaliseren en demoniseren verder opgevoerd. ‘De implicaties komen neer op een ernstige aanval die op roekeloze wijze de internationale spanningen met Rusland escaleert,’ aldus de redactie van de SCF.

‘Oorlog’ niet per ongeluk in de mond genomen
De beschuldigingen dat het Kremlin cyberaanvallen op het Westen uitvoert komen neer op oorlogshandelingen, een woord dat minister Bijleveld nu ook letterlijk in de mond heeft genomen. Dat was beslist niet per ongeluk of toevallig, maar bedoeld om het Nederlandse volk steeds meer te laten wennen aan het uitbreken van een echte oorlog tegen Rusland, die volgens de plannenmakers in Brussel klaarblijkelijk hoe dan ook gevoerd dient te worden.

Immers, de NAVO gaat de opgevoerde beschuldigingen natuurlijk gebruiken om zich zogenaamd te ‘verdedigen’, bijvoorbeeld door de economische en diplomatieke sancties tegen Rusland verder op te voeren, en zelf cyber ‘tegen’aanvallen op Rusland uit te voeren. ‘Dit is een zeer gevaarlijke dynamiek die uiteindelijk tot een militaire confrontatie tussen kernwapenstaten kan leiden,’ vervolgt de SCF.

NAVO creëert zelf ‘casus belli’
Er zijn tal van verdachte signalen die erop wijzen dat ook de jongste beschuldigingen tegen Rusland inderdaad gecoördineerde acties zijn om het Kremlin verder in een hoek te duwen. Zo kwamen zowel de Britten, Amerikanen, Canadezen, Australiërs, Nieuw Zeelanders en Nederlanders binnen zeer korte tijd met het ‘nieuws’ dat Russische inlichtingendiensten cyberaanvallen hadden uitgevoerd of dat hadden proberen te doen, onder andere op het OPCW in Den Haag.

Daar volgden de voorspelbare veroordelingen door de EU en de NAVO op. Op de recente NAVO conferentie in Brussel werd besloten om ‘collectieve actie’ te ondernemen. ‘Dit creëert een ‘casus belli’ situatie waarbij de 29 NAVO leden de gemeenschappelijke defensie clausule kunnen gebruiken voor strafacties tegen Rusland. Gezien de wilde bewering over ‘Russische bemoeienis’ (met verkiezingen in het Westen) en het feit dat sommige NAVO landen virulent Russofobisch zijn, is het gevaarlijk eenvoudig om cyber ‘false flags’ uit te voeren om Moskou te criminaliseren.’

Moskou zonder bewijs veroordeeld
Bewijs dat de Russen probeerden om met cyberaanvallen de onderzoeken naar de vergiftiging van oud spion Skripal te saboteren, alsmede ook die naar het veronderstelde gebruik van chemische wapens in Syrië door Moskou’s bondgenoot president Assad, naar de dopingaffaire rond Russische atleten, naar de MH17 ramp in Oekraïne, en natuurlijk naar de ‘beïnvloeding’ van de Amerikaanse verkiezingen, is er niet. Zeker de Skripal zaak is gezien de ronduit belachelijk beschuldigingen van de Britse regering een complete farce gebleken.

Een paar foto’s van veronderstelde Russische geheime agenten in de media waren echter voldoende om de Russen aan te klagen of gelijk maar op voorhand te veroordelen. Het principe van ‘hoor en wederhoor’ is net als het presenteren van hard bewijs allang door de Westerse media en politiek overboord gezet.

De onthullingen van Edward Snowden hebben ondubbelzinnig aangetoond dat het voor de CIA, NSA en andere inlichtingendiensten kinderlijk eenvoudig is om valse ‘digitale sporen’ achter te laten die zogenaamd zouden ‘bewijzen’ dat Rusland of een ander land achter een hack of cyberaanval zit. Uit Snowdens gelekte documenten bleek tevens dat het Westen al vele jaren zèlf massaal Rusland op alle mogelijke manieren bespioneert, digitaal aanvalt en ook de verkiezingen en het publieke debat probeert te beïnvloeden.

Het is een aloude tactiek je vijand te beschuldigingen van iets waar je je zelf schuldig aan maakt. Natuurlijk is het aannemelijk dat ook de Russen iets vergelijkbaars doen, maar eventuele ‘normale’ spionage activiteiten van Moskou worden nu al enkele jaren buiten alle proporties opgeblazen en voor het voetlicht gebracht.

Denemarken: Openlijk niet tegen Rusland = tot 12 jaar het gevang in
Erger nog: in bijvoorbeeld Denemarken ligt nu een wetsvoorstel op tafel om mensen die het in de media alleen al opnemen voor Rusland te veroordelen tot maximaal 12 jaar gevangenisstraf, zo berichtte de Deense krant Berlingske afgelopen zaterdag. Hiermee wordt alles wat niet negatief over Rusland is, of zelfs maar openlijk twijfelt aan de anti-Russische propaganda, automatisch gecriminaliseerd. (2)

‘In de VS en andere Westerse staten heerst vandaag een wetteloos klimaat waarin louter beschuldigingen als ‘bewijs’ gelden,’ vervolgt de SCF. ‘Het wettelijke principe dat je onschuldig bent totdat het tegendeel is bewezen, is overboord gegooid, zoals ook het debacle in de VS over de benoeming (van Brett Kavanaugh) tot het Hooggerechtshof heeft laten zien.’

‘Verachtelijke, roekeloze criminalisering van Rusland’
‘Maar nog verachtelijker en roekelozer is de intensivering van de criminalisering van Rusland, gebaseerd op flinterdun ‘bewijs’, of helemaal geen. En als deze criminalisering vervolgens wordt gebruikt om oproepen tot een zeeblokkade van de Russische commerciële oliehandel te rechtvaardigen (en zelfs raketbases in Rusland te bombarderen), dan gaan we onvermijdelijk richting een militaire confrontatie. De schuld voor deze agressiviteit ligt uitsluitend bij de NAVO machten.’

De bittere ironie wil dat de jongste beschuldigingen van spionage en cyberaanvallen feitelijk ‘noodzakelijk’ waren om de eerdere onbewezen beweringen van Russische ‘agressie’ te rechtvaardigen. ‘Illusies en leugens worden opgehoopt met nog meer bombastische illusionaire claims.’

NAVO dreigt ons in Derde Wereldoorlog te storten
De informatie oorlog van de NAVO tegen Rusland begint een zichzelf vervullende ‘psy-op’ te worden, die door het betreurenswaardige ontbreken van normaal diplomatiek gedrag en respect voor de internationale wetten onbeheersbaar is geworden. Het stuurt de betrekkingen met Rusland naar de afgrond,’ waarschuwt de redactie van de SCF.

De afgrond - van de Derde Wereldoorlog? Als zinnigere koppen in Washington, Brussel, Den Haag, Londen en andere Westerse regeringssteden niet snel opstaan en gehoor vinden, vrezen wij dat dit uiteindelijk inderdaad het fatale gevolg zal zijn. Klaarblijkelijk gaat het te lang te goed in het Westen, en hebben de jongere generaties niets geleerd van wat er nog maar zo’n 75 à 80 jaar geleden gebeurd is.

Xander

(1) The Strategic Culture Foundation via Zero Hedge
(2) Sputnik News
(3) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... en-Rusland
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 37356
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemende kans op (Derde Wereld)oorlog

Berichtdoor Pilgrim » Zo Okt 21, 2018 8:45 pm

Bijna helft Amerikaanse soldaten verwacht volgend jaar nieuwe grote oorlog

Xander, 20-10-2018

Afbeelding
Israël heeft zo’n 60 tanks en pantservoertuigen naar de grens met de Gazastrook gestuurd. (Afbeelding: Getty Images (4)).

‘Stap dichter bij totale oorlog’: 60 Israëlische tanks en pantservoertuigen naar grens met Gazastrook - Islam in VS wordt inmiddels groter gevaar gevonden dan IS en Al-Qaeda

Uit een peiling van de Military Times en de Universiteit van Syracuse komt naar voren dat bijna de helft van alle actieve Amerikaanse soldaten in 2019 een nieuwe grote oorlog verwacht. In Israël zou zo’n grootschalige militaire confrontatie wel eens eerder kunnen plaatsvinden, want nadat zo’n 10.000 Palestijnse relschoppers opnieuw de grens met Israël belaagden stuurde het Israëlische leger zo’n 60 tanks en pantservoertuigen, het hoogste aantal sinds de laatste oorlog met Hamas in 2014.

Vooral de wereldwijde instabiliteit en almaar heftiger wordende retoriek tussen de VS enerzijds en Rusland en China anderzijds doet 46% van de militairen -5% meer dan een jaar geleden- denken dat het er volgend jaar wel eens heet aan toe kan gaan. 71% vindt Rusland de grootste bedreiging, een stijging van 18% ten opzichte van 2017. Bijna net zoveel, 69%, vindt dit ook van China, maar liefst 24% meer dan vorig jaar.

Generaal Robert Neller, commandant van de Amerikaanse mariniers, vertelde zijn troepen in Noorwegen al dat er ‘een flink gevecht’ aan zit te komen. ‘Ik hoop dat ik het mis heb, maar er komt oorlog,’ waarschuwde hij circa een jaar geleden.

Cyber terrorisme wordt door 89% als de grootste bedreiging ervaren. Een derde denkt dat Amerika niet voorbereid is op een grootschalige cyber aanval op kritieke digitaal aangestuurde infrastructuur.

Islam in VS inmiddels groter gevaar dan IS en Al-Qaeda
Opvallend genoeg vinden inmiddels meer militairen (57%) binnenlandse islamitische terreurgroepen een groter gevaar voor de VS vormen dan bewegingen zoals IS en Al-Qaeda (48%).

Er was ook een al even opmerkelijke daling: slechts 46% vindt Noord Korea nog een groot gevaar, terwijl dat in 2017 nog ruim 72% was. Dat zal ongetwijfeld te maken hebben met de sensationele dialoog die president Trump en de Noord Koreaanse dictator Kim Jong-un met elkaar startten, iets dat de meesten in het leger een positieve zaak vinden.

Toch vinden een aantal militairen dat president Trump met zijn beleid de wereld onstabieler heeft gemaakt, wat de VS volgens hen in een nieuwe grote oorlog zou kunnen storten. Opgemerkt dient te worden dat Amerika feitelijk al sinds 9/11 voortdurend in oorlog is met diverse landen, destijds begonnen met de invasies van Afghanistan en Irak door president Bush, en later uitgebreid naar Libië en Syrië door president Obama. (1)

Steeds onrustiger langs grens met Gazastrook
Langs de Israëlische grens met de Palestijnse Gazastrook is het al maanden erg onrustig. Gisteren verzamelden zo’n 10.000 Palestijnse relschoppers zich bij het hek om tientallen explosieven naar de Israëlische grenswachten te gooien. Ook worden er nog steeds regelmatig ‘vuur ballonnen’ opgelaten, waarmee al honderden hectares landbouw- en natuurgrond in Israël in brand werden gestoken. (3)

Media: ‘Stap dichter bij totale oorlog’
Na een maandenlange zeer terughoudende opstelling lijken de vele agressieve rellen de regering in Jeruzalem nu toch te gortig te worden. Inmiddels zijn er zo’n 60 tanks en pantservoertuigen naar de grens met Gaza gestuurd, het hoogste aantal sinds de laatste grote oorlog met Hamas in 2014. De media waarschuwen dan ook dat ‘Hamas en Israël weer een stap dichter bij een totale oorlog zijn.’

‘Gaza implodeert’
‘Gaza implodeert. Dat is geen overdrijving, geen alarmisme, maar realiteit,’ omschreef de speciale VN afgevaardigde voor het Midden Oosten Nickolay Mladenov het (2).

De Palestijnen geven Israël de schuld vanwege een zogenaamde ‘blokkade’, maar noemen nooit het feit dat de Gazastrook ook aan Egypte grenst, en er dus ook via dat land voldoende goederen kunnen worden aangevoerd. Hoewel ook Egypte die grens bijna voortdurend gesloten houdt omdat het net als Israël geen terroristen wil toelaten, focust de kritiek van de VN zich altijd uitsluitend op de Joodse staat.

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Zero Hedge
(3) DEBKA
(4) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... ote-oorlog
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 14912
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Toenemende kans op (Derde Wereld)oorlog

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Zo Okt 21, 2018 8:54 pm

Ik neem aan dat niemand deze flauwekul van bron Zero Hedge namens Xander-gekkie nog leest. Nou ja, behalve Pilgrim dan. [icon_lol.gif]
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 37356
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemende kans op (Derde Wereld)oorlog

Berichtdoor Pilgrim » Ma Okt 29, 2018 10:44 pm

Hoge officials Rusland en China zeggen zich voor te bereiden op oorlog

Xander, 29-10-2018

Afbeelding
Afbeelding: Getty Images (4).

Westerse media dankzij hun misleidende propaganda volop medeplichtig als straks WO-3 uitbreekt – President Putin: Ieder land dat ons aanvalt zal totaal worden vernietigd

Een grote vliegramp in Indonesië en Angela Merkel die na het zware verlies van haar partij in Hessen stopt als partijvoorzitter (en na 2021 ook als bondskanselier) zijn de logische koppen van het nieuws van vandaag. Wat echter opnieuw wordt overgeslagen zijn de zeer verontrustende uitspraken van hoge Russische en Chinese officials, waaronder de Chinese president, die letterlijk het woord ‘oorlog’ in de mond nemen. Toch schijnt nog bijna niemand in Amerika, Europa en ook Nederland daadwerkelijk rekening te houden met het plotseling uitbreken van een nieuwe (wereld)oorlog.

Voor de objectieve volger van het nieuws, die niet klakkeloos de propaganda van de linkse Westerse media wenst te slikken, is het overigens duidelijk dat de Russen en Chinezen bepaald niet zitten te springen om een grote oorlog met het Westen, maar zich daartoe gedwongen zullen voelen door de Verenigde Staten en Europa.

Zo houdt de NAVO op dit moment in Noorwegen en omstreken de grootste militaire oefening sinds het einde van de Koude Oorlog. Honderden vliegtuigen, schepen, tanks en in totaal zo’n 50.000 militairen doen eraan mee. De enige potentiële vijand in het uiterste noorden kan maar één land zijn: Rusland. Daar wordt deze oefening zoals zoveel eerdere NAVO manoeuvres in bijvoorbeeld Polen, zo dichtbij de eigen grenzen, met argusogen gevolgd. Kan het zo zijn dat het Westerse bondgenootschap met deze zoveelste provocatie inderdaad een oorlog wil uitlokken? zo vraagt het Kremlin zich af.

Xi beveelt leger klaar te zijn voor oorlog
In China wordt men -mede door de handelsoorlog die president Trump is begonnen- steeds nerveuzer van de Amerikaanse vlooteenheden die regelmatig in de Zuid Chinese Zee en de Straat van Taiwan ‘patrouilleren’. Zo’n 10.000 kilometer ver van huis, feitelijk pal voor de Chinese kust, maar desondanks presteren de Westerse media het om net als Rusland ook China als ‘agressor’ neer te zetten. Nog beschamender is dat de meeste Amerikanen en Europeanen het nadenken verleerd lijken te zijn, en deze gevaarlijke manipulerende onzin nog voor zoete koek lijken te slikken ook.

De Chinese president Xi Jinping heeft de strijdkrachten in de Zuid Chinese Zee en Taiwan bevel gegeven zich ‘er klaar voor te maken een oorlog uit te vechten’. Het is Xi een doorn in het oog dat het internationale recht op ‘vrijheid van scheepvaart’ door de VS en zijn bondgenoten Australië, Groot Brittannië, Frankrijk en Japan wordt misbruikt voor militaire manoeuvres in de Chinese wateren.

De Amerikaanse analist en Harvard professor Graham Allison waarschuwde dat ‘de geschiedenis leert dat de VS en China op oorlog lijken af te stevenen.’ De kans hierop is nog steeds minder dan 50%, maar toch veel waarschijnlijker dan algemeen erkend wordt.’ Die oorlog zal vermoedelijk ontstaan door een ‘miscalculatie’ rond bijvoorbeeld Taiwan, een onbedoeld (?) incident waardoor er een militair conflict ontstaat dat razendsnel naar de Derde Wereldoorlog escaleert. (3)

Putin: Iedere agressor die ons aanvalt zal worden vernietigd
‘Ja, Rusland bereidt zich voor op oorlog,’ bevestigde official Andrei Belousov na het recente dreigement van de VS om zich terug te trekken uit het INF kernwapenakkoord. ‘We maken ons klaar om ons thuisland, onze territoriale integriteit, onze waarden en ons volk te verdedigen. We bereiden ons voor op zo’n oorlog.’

President Putin verklaarde eerder deze maand in Sochi dat een kernaanval op Rusland het einde van al het leven op aarde kan betekenen. ‘Elke agressor moet weten dat vergelding onvermijdelijk is, en hij zal worden vernietigd. Aangezien wij de slachtoffers van deze agressie zullen zijn, zullen wij als martelaren naar de hemel gaan. Zij zullen enkel dood neervallen en niet eens de tijd hebben voor berouw.’ (2)

Zeker voor de doorgaans ingetogen Putin waren dit heftige uitspraken, die erop lijken te wijzen dat het geduld van de Russische president met het Westen op begint te raken.

En het blijft inmiddels niet bij woorden. Russische onderzeeërs hebben in de Poolzee en Barentszzee onlangs geoefend op het uitvoeren van een nucleaire vergeldingsaanval op ‘vijandelijke mogendheden’. Het ministerie van Defensie publiceerde beelden van deze oefening, wat een onmiskenbare waarschuwing was aan het Westen dat Rusland zich niet nog verder in een hoek zal laten drijven zonder daar op te reageren.

Nieuwe wapens bedoeld voor preventieve nucleaire verrassingsaanval?
Rusland en China zijn door de jarenlange Amerikaanse / NAVO agressie in Azië, het Midden Oosten, Noord Afrika en Oost Europa / Oekraïne al jaren bezig hun strijdkrachten te moderniseren, en zijn vergevorderd met het ontwikkelen van geavanceerde wapens zoals hypersonische kruisraketten met kernkoppen, waarmee indien nodig een beslissende (al dan niet preventieve) verwoestende slag kan worden toegediend waartegen nog geen verdediging mogelijk is.

Uit een recente peiling bleek dat bijna de helft van de Amerikaanse militairen volgend jaar een nieuwe grote oorlog verwacht. Kortom: dit zijn geen bangmakerijen van enkele alternatieve sensatiezoekers, maar reële bedreigingen en gevaren die overal zeer serieus worden genomen – behalve door het Westerse publiek. Wij hopen dat die onwetendheid en onverschilligheid ons uiteindelijk niet fataal zal worden.

Xander

(1) End of American Dream via Infowars
(2) Russia Today via Infowars
(3) Zero Hedge
(4) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... -op-oorlog
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 14912
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Toenemende kans op (Derde Wereld)oorlog

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Wo Okt 31, 2018 8:54 am

Deze topic is de thuisbasis van Xander.
Pilgrim schreef:
Arabische Liga met spoed bijeen over mogelijke oorlog met Iran en Libanon

Oorlogsdreiging Noord Korea nog even groot: Amerika stuurt drie vliegdekschepen en bereidt preventieve aanval voor.

Xander, 13-11-2017

Met dit soort ophitsende angst aanjagende teksten (extra grote kop door Pilgrim) weet Xander sommige onder ons, keer op keer, jaar in jaar uit, een zeker goed gevoel te verschaffen en een hart onder de riem te steken. Maar het is altijd hetzelfde bij die jongen. Dat zei ik en dat herhaal ik: hij is een Jehovah’s Getuige. Die zijn allemaal uit op het einde van de wereld. Begrijp dat toch eens!
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Mahalingam
Berichten: 37512
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Toenemende kans op (Derde Wereld)oorlog

Berichtdoor Mahalingam » Wo Okt 31, 2018 10:09 am

Afbeelding
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 14912
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Toenemende kans op (Derde Wereld)oorlog

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Wo Okt 31, 2018 10:30 am

Leuk Mahalingam. Goeie reactie!

Die Xander, als Jehovah's Getuige, rekent op een nieuwe herschapen wereld bij de komst van Jezus. En als je daarin gelooft dan moet eerst de vernietiging van de wereld liever vandaag dan morgen gebeuren. Hoe meer er kapot gemaakt wordt in de wereld door ontucht, corruptie, chaos en verschrikkelijke oorlogen en niet vergeten natuurrampen (belangrijk onderdeel bij de vervulling van de selffulfilling prophecy van de Jehovah's Getuigen), des te dichter bij is de uiteindelijke verlossing van het kwaad.

Wat wij allang weten, hoeft Xander ons niet tot vervelens aan toe telkenmale onder de neus te wrijven.

Afbeelding

Vanuit die gedachte moet je geen vluchtelingen met een parasieten status binnenlaten. Dat gaat ten koste van onze eigen waardigheid en de gedachte dat wanneer je voor een dubbeltje geboren bent, je nooit een kwartje zult worden.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Hans v d Mortel sr
Berichten: 14912
Lid geworden op: Za Jun 18, 2011 7:07 pm

Re: Toenemende kans op (Derde Wereld)oorlog

Berichtdoor Hans v d Mortel sr » Wo Okt 31, 2018 10:51 am

Ik denk toch dat ik mogelijk ongelijk heb.

Xander in zijn nieuwsbrief van 2014

Dat kan, maar zeker weten doe ik het niet. Ook een Jehovah's Getuige kan uitgekookt zijn. Hij hoort zijn geloof te verdedigen, is van binnen overtuigd dat het einde van de wereld zal komen, maar heeft mogelijk de moed al opgegeven bij meer bekeerlingen die op de vingers van een hand te tellen zijn.

Xander plaatst vaak goeie informatie. Maar soms teveel koekjes van andermans deeg. De medaille heeft twee kanten. Die andere kant wordt vaak onderbelicht. Dat geldt natuurlijk in de allereerste plaats voor de verschrikkelijke mainstream media, maar ook voor de rest van ons.

Ik heb gewoon een gruwelijke hekel aan mensen die anderen dwangmatig hun mening willen opleggen. Xander doet dat niet, want hij is niet links politiek geëngageerd. Het zijn al die zogenaamde linkse Gutmenschen die ons willen indoctrineren met hun beter-weten-gif. Daarom heb ik een aversie tegen die lui en ga hen uit de weg. Xander mag blijven posten van mij. icon_thumbup.gif Trouwens, dat bepaalt Pilgrim wel.
Ik weet niks met zekerheid. Ik ben gelovig atheïst en verkondig uitsluitend eigen dogma's wegens gebrek aan de vrije wil.

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 37356
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemende kans op (Derde Wereld)oorlog

Berichtdoor Pilgrim » Zo Dec 16, 2018 6:44 pm

Rusland: Vanaf nu militaire vergelding voor iedere Israëlische aanval in Syrië

Xander, 15-12-2018

Afbeelding
De aanvankelijke goede verstandhouding tussen de Russische president Vladimir Putin en de Israëlische premier Benyamin Netanyahu is flink bekoeld. (Afbeelding: Getty Images (2)).

Rusland heeft Israël te verstaan gegeven dat het vanaf nu geen oogje meer dichtknijpt voor (lucht)aanvallen op doelen in Syrië, ook niet als die zijn gericht tegen Iraanse militaire installaties. Het Kremlin heeft Syrië het groene licht gegeven om voortaan iedere aanval te vergelden met een vergelijkbare aanval op Israël. Dus als Israël de luchthaven van Damascus bombardeert, kan het raketten op bijvoorbeeld zijn eigen grootste luchthaven bij Tel Aviv verwachten.

De Russen hielden tot nu toe Syrische en Iraanse vergeldingsaanvallen op Israël tegen, maar stoppen daarmee omdat ze boos zijn dat de regering in Jeruzalem zich niet zou houden aan de gemaakte afspraken, zoals het niet aanvallen van militaire objecten die worden gebruikt voor de strijd tegen ISIS en Al-Qaeda.

Moskou heeft de regering Netanyahu duidelijk gemaakt dat er op vrijwel alle Syrische en Iraanse bases Russische militairen zijn gestationeerd. Mocht Israël dus toch doorgaan met beschietingen en bombardementen, inclusief die van buiten het Syrische luchtruim worden ingezet, dan zouden daarbij ook Russen om kunnen komen. En dat is iets wat president Putin niet zal accepteren.

Een van de gevolgen zou het inzetten van de in Syrië opgestelde Russische S-300 afweerraketten kunnen zijn, die gevechtsvliegtuigen die nog maar net van Israëlische bases zijn opgestegen kunnen neerhalen. De Israëlische luchtmacht is met de komst van deze luchtdoelraketten ook boven eigen land niet meer veilig.

Kortom: vanaf heden geldt wat Israël en Syrië/Iran/Rusland betreft ‘oog om oog, tand om tand’. Het zal niemand hoeven worden uitgelegd dat het bloedige conflict om Syrië hierdoor nog gevaarlijker is geworden, mede omdat ook de VS, Europa, Saudi Arabië, Turkije en Qatar er nog altijd een grote rol spelen en iedere partij zo zijn eigen specifieke belangen nastreeft.

Xander

(1) Elijah Magnier, internationaal oorlogscorrespondent voor Al Rai Media, via Zero Hedge
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... al-in-Syri
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 37356
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemende kans op (Derde Wereld)oorlog

Berichtdoor Pilgrim » Di Dec 18, 2018 12:36 am

Analist London Global Policy Institute: 70% kans op oorlog tussen NAVO en Rusland

Xander, 17-12-2018

Afbeelding
Waarom solliciteert het Westen zo openlijk naar deze toekomst? (Afbeelding: Getty Images (2)).

‘Dit is een extreem gevaarlijke tijd, want er is vrijwel geen publieke kritiek meer op beleid dat op een (kern)oorlog kan uitlopen’

De in New York levende Hongaarse researcher George Szamuely, werkzaam voor het London Global Policy Institute, waarschuwt dat er inmiddels 70% kans is op een oorlog tussen de NAVO en Rusland. Szamuely heeft geen goed woord over voor het Westen, dat volgens hem de feiten verdraaid en doelbewust uit lijkt op een militaire confrontatie over het conflict in Oekraïne. Waar hij zich ook grote zorgen om maakt is dat er geen enkele publieke kritiek (in de Westerse media) is op deze oorlogshitserij. Erger nog: dat stemmen die deze nieuwe oorlog niet willen en weer in gesprek willen gaan met Moskou als ‘Russische pionnen’ of ‘agenten van het Kremlin’ worden weggezet. ‘Dit is een extreem gevaarlijk moment in de tijd.’

Sinds 2014 woedt er een proxy oorlog in Oekraïne, waar de NAVO achter het regime van Poroshenko staat, en het Kremlin de Russische sprekende dissidenten en separatisten in het Oosten steunt. Ook in het conflict om de straat van Kerch staat de NAVO achter Oekraïne. ‘Zodra NAVO soldaten Russische soldaten doodschieten of vice versa, dan ontstaat er een schietoorlog. Wie er ook als eerste begint, de andere kant zal zich gedwongen zien te reageren, en dan heb je een oorlog tussen Rusland en de NAVO of een NAVO lidstaat.’

In Oekraïne zijn vooral Amerikaanse en Britse special forces actief, dus die lijken het eerst betrokken te raken bij ‘hete’ vijandelijkheden met de Russen.

Oekraïne provoceert Rusland, niet andersom
Szamuely zegt dat in het hele conflict om de Straat van Kerch en de Krim de Russen het gelijk aan hun kant hebben, en niet het Westen. Zo hebben Moskou en Kiev jaren geleden afgesproken dat Oekraïense schepen vrij van de Straat van Kerch gebruik mogen maken, mits ze een Russische loods gebruiken. Onlangs stuurde Oekraïne echter een paar kleine marineschepen door de Straat zonder gebruik te willen maken van zo’n loods. Omdat het om Russische territoriale wateren gaat, was het niet meer dan logisch dat die ingrepen.

‘En die reactie was beslist niet buitenproportioneel,’ betoogt de analist. ‘Waren het de Amerikanen, dan hadden ze die (Oekraïense) schepen meteen vernietigd.’ Wat Oekraïne deed was dan ook een bewuste provocatie, waarmee Poroshenko vermoedelijk opnieuw probeerde om de VS en de NAVO uit te lokken in te grijpen en zo vrijwel zeker een oorlog te beginnen tegen Rusland.

De Krim hoorde altijd al bij Rusland
Ook wat de Krim betreft wordt er in het Westen misleidende propaganda verspreidt. Het schiereiland hoorde meer dan 200 jaar bij Rusland en heeft altijd al een autonome status gehad. In de jaren ’50 werd de Krim puur om administratieve redenen bij Oekraïne, toen nog vallend onder de Sovjet Unie, gevoegd. Na de val van het IJzeren Gordijn ‘vergat’ president Boris Yeltsin –mogelijk omdat hij vrijwel continu een slokje teveel op had- deze onnatuurlijke situatie te herstellen, waardoor uiteindelijk de huidige crisis is ontstaan.

Van ‘annexatie’ van de Krim door Rusland, zoals de Westerse media en politici steevast beweren, is dan ook geen enkele sprake. Net zo min van een ‘Russische bezetting’ of ‘invasie’, want Russische troepen bevonden zich in het kader van een verdrag met Oekraïne al tientallen jaren op de Krim. Bovendien sprak de bevolking van de Krim zich in een democratisch referendum bijna unaniem uit voor vrijwillige aansluiting bij Rusland.

Westen erkent alleen regimes die het zelf aan de macht helpt
‘Als het Westen betrokken is bij een opstand, zoals in Oekraïne, ‘erkent’ het de ‘onafhankelijkheid’ van de regering die het zelf aan de macht helpt. Maar het erkent niet de constitutionele autonomie van de Krim, die er eerder was dan de Oekraïense revolutie of illegale coup, hoe je die ook noemt, omdat dit niet in hun plannen past.’

Geen Russische, maar Amerikaanse/NAVO agressie
De VS en Rusland hebben altijd om plausibele redenen afspraken gemaakt om te voorkomen dat ze in conflicthaarden in het buitenland op elkaar zouden gaan schieten. Toen president Trump in april 2017 de Russen van tevoren waarschuwde dat hij een basis in Syrië met kruisraketten zou gaan bestoken, was dat dan ook niet meer dan logisch, zo stelt Szamuely. ‘Maar Hillary Clinton en de media begroetten het als bewijs dat de hele operatie door Trump en Putin was bekokstoofd om de aandacht van Russiagate af te leiden. Wat een onzin.’

Daarbij komen de elkaar voortdurend opvolgende massale NAVO oefeningen zoals onlangs in Scandinavië, waar ook het voorheen neutrale Finland en Zweden aan meededen. Dat zou allemaal bedoeld zijn om de ‘Russische agressie’ af te schrikken. ‘Echt belachelijk,’ vervolgt de analist.’Het zijn juist de Amerikanen die hun troepen en bases over de hele wereld en langs de Russische grenzen hebben. Rusland heeft geen (permanente) militaire bases buiten zijn grenzen, die nu min of meer net zo omsingeld zijn als in 1939, toen de USSR was omgeven door landen die zich maar al te graag bij Hitler aansloten.’

‘Washington noemt Rusland een existentiële vijand... en de NAVO partners staan zij aan zij tegen ‘Russische agressie’, wat in realiteit Russische verdediging is. Nu hebben we dus een explosieve situatie die zomaar op een oorlog kan uitlopen.’

‘Verbijsterend dat er geen publieke kritiek meer is op dit beleid’
‘Ik vind het verbijsterend dat we zoveel jaren na de Koude Oorlog op het punt zijn gekomen dat er bijna geen publieke kritiek is op beleid dat ertoe heeft geleid dat de VS een belangrijk wapenverdrag gaat opzeggen (het INF verdrag uit 1987). Er is vrijwel geen publieke kritiek dat de VS op de drempel van Rusland bij een gewapend conflict betrokken raakt, in Oekraïne, Syrië, Iran, of mogelijk zelfs Scandinavië.’

‘Buitengewoon gevaarlijke tijd’ die ‘op kernoorlog kan uitlopen’
Aangezien het in 2011 gesloten New Strategic Arms Reduction Treaty in 2021 verloopt en er niets op wijst dat er iets voor in de plaats komt, ‘is dit een buitengewoon gevaarlijk moment in de tijd.’

‘Veel hiervan hebben we te danken aan de liberalen* (*in de VS de term die doorgaans enkel voor linksen en links-liberalen / de Democraten) wordt gebruikt, en inmiddels ook van toepassing is op veel Europese partijen zoals de VVD),’ besluit de analist. ‘Zij hebben de anti-Russische agenda omarmd. Tijdens de Koude Oorlog hadden ze nog het standpunt dat we op zijn minst wapenreductie verdragen moesten nastreven. We hadden dan wel niets met de communisten, maar we hadden wel verdragen nodig om een kernoorlog te voorkomen.’

‘Die voorzichtigheid hebben ze niet meer. Iedere vijandigheid tegen Rusland is nu goed en gerechtvaardigd. Er is vrijwel geen weerstand meer tegen het pad naar een oorlog met Rusland, zelfs niet als dit een kernoorlog kan worden.’

En dat de 70% (!!) kans op die oorlog beslist niet overdreven is blijkt wel uit de recente oproep van de Atlantische Raad, de meest invloedrijke denktank van het Westen, aan Oekraïne om een terreur- en/of oorlogsdaad tegen Rusland te begaan, en dan de NAVO uit de nodigen om in te grijpen (zie hier).

Als je dan zó openlijk solliciteert naar een oorlog moeten we straks niet vreemd opkijken als er inderdaad plotseling een overweldigende zwerm raketten uit het oosten op ons wordt afgeschoten. De totale verwoestingen die dan volgen zullen we dan geheel en enkel aan onszelf –en aan ons blinde vertrouwen in de media en politiek- hebben te danken. Alleen zal er dan waarschijnlijk vrijwel niemand meer in leven zijn om de verantwoordelijken daarop aan te spreken.

Xander

(1) Consortium News via Zero Hedge
(2) Afbeelding: Getty Images (vrij voor redactioneel, niet commercieel gebruik)

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... en-Rusland
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 37356
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemende kans op (Derde Wereld)oorlog

Berichtdoor Pilgrim » Do Dec 27, 2018 10:20 pm

Rusland dreigt opnieuw: Raketten op Israël bij volgende aanval op Syrië

Xander, 27-12-2018

Afbeelding
Israëlische defensiespecialisten waarschuwen dat slechts 5 of 10 van deze SA5 / S-200 raketten grote verwoestingen kunnen aanrichten. (Afbeelding: WikiMedia Commons (4)).

Syrische raket ontploft in Israël, geen slachtoffers of schade – Israël zegt dat aanvallen op Iraanse doelen in Syrië gewoon zullen doorgaan

Het Kremlin heeft woedend gereageerd op de massale Israëlische luchtaanval afgelopen dinsdagavond op diverse doelwitten in het zuiden van Syrië. Vorige week werd het al officieus gezegd, maar nu ook officieel: Na de volgende aanval kan Israël vergelding met raketten uit Syrië verwachten.

Bij de eerste aanvalsgolf afgelopen dinsdag, uitgevoerd door F-16’s, wist de door Rusland zwaar versterkte Syrische luchtafweer 14 van de 16 Israëlische kruisraketten te onderscheppen. Daarna volgde echter onmiddellijk een tweede golf, uitgevoerd met F-35’s, en die trof wel doel. Volgens Israël werden Syrische militaire installaties met objecten van Iran en Hezbollah aangevallen. Ook werd een Syrische luchtafweerbatterij vernietigd. (3)

Als vergelding voor de 30 minuten durende aanvalsgolf schoot Syrië dezelfde nacht één SA5 (/S-200) raket op de Joodse staat af. Het Israëlische afweersysteem faalde, maar het projectiel kwam in open gebied terecht, waardoor er geen slachtoffers vielen of schade werd aangericht. De enorme dreun van de explosie werd echter wel door een kwart miljoen Israëliërs gehoord.

Moskou bevestigde op tweede kerstdag dat deze raket doelbewust op Israël was afgevuurd, en dreigde dat er voortaan meer zullen volgen voor iedere nieuwe aanval op Syrië. Israëlische defensiespecialisten waarschuwen dat slechts 5 of 10 van deze SA5 raketten grote verwoestingen kunnen aanrichten.

Premier Netanyahu en luchtmacht generaal-majoor Nurkin reageerden tamelijk onverstoord op de Russische dreigementen. ‘Onze acties tegen de Iraanse militaire aanwezigheid in Syrië zullen doorgaan,’ zei Netanyahu. Nurkin verklaarde dat ‘wij nog niet klaar zijn. Als het nodig is dan zijn we gereed voor meer grond- en luchtoperaties.’ (2)

Xander

(1) DEBKA
(2) DEBKA
(3) DEBKA
(4) Afbeelding: WikiMedia Commons , bron: TA050160, auteur David Birkas, Creative Commons licentie, SA 2.0

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... al-op-Syri
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 37356
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: Toenemende kans op (Derde Wereld)oorlog

Berichtdoor Pilgrim » Ma Jan 21, 2019 11:00 pm

Iraanse generaal kan na nieuwe raketten op Syrië ‘niet wachten om Israël weg te vagen’

Xander, 21-01-2019

Afbeelding
Israëlische aanval bij Damascus gisterenavond (foto: lokale Syrische bronnen).

Gisterenavond en vannacht viel Israël met gevechtsbommenwerpers en kruisraketten opnieuw Iraanse en Hezbollah militaire doelwitten in Syrië aan, waaronder op de luchthaven bij Damascus. De bombardementen zouden een vergelding zijn voor een Iraanse Fateh-110 raket die zondag richting de Golan hoogte werd afgeschoten. Dit projectiel werd door het Israëlische Iron Dome afweersysteem onschadelijk gemaakt. De Iraanse brigadier-generaal Aziz Nasirzadeh, hoofd van de luchtmacht, verklaarde daarop dat Iran niet kan wachten ‘om het Zionistische regime te confronteren en van de aardbodem weg te vagen.’

Volgens Israël werd de onderschepte Fateh-110 raket afgevuurd door Iraanse Quds-strijdkrachten, vanuit een bij de grens gelegen gebied waarvan Rusland vorig jaar had beloofd dat Iran zich daar volledig uit zou terugtrekken. De permanente Iraanse aanwezigheid hier zou voor Israël de aanleiding voor de bombardementen zijn geweest, waarbij 4 tot 11 soldaten en strijders om het leven zouden zijn gekomen.

Rusland en Syrië hadden Israël eind december nog gewaarschuwd dat er bij het volgende bombardement afweerraketten op vliegtuigen en kruisraketten in het Israëlische luchtruim zullen worden afgeschoten. Afgelopen nacht zou de Syrische luchtafweer tenminste 7, en volgens Rusland zelfs 30 Israëlische kruisraketten en geleide bommen onschadelijk hebben gemaakt. (3)

Het Israëlische leger verklaarde dat de operatie ‘geen geheim was en geen voorbode van oorlog,’ maar daar lijkt in Iran anders over te worden gedacht. Brigadier-generaal Aziz Nasirzadeh, hoofd van de luchtmacht, zei dat ‘de jonge mensen in de luchtmacht helemaal klaar en ongeduldig zijn om het Zionistische regime (Israël) te confronteren en van de aardbodem weg te vagen.’ (2) Uitspraken die er de afgelopen 10, 20 jaar overigens al zo vaak zijn geweest, dat ze nauwelijks nog enige indruk maken.

Xander

(1) Ynet News
(2) Ynet News
(3) DEBKA
(4) DEBKA
(5) DEBKA
(6) Ynet News

http://xandernieuws.punt.nl/content/201 ... g-te-vagen
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)


Terug naar “Topics allerhande”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten