Oostvaarderplassen

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Gebruikersavatar
Ariel
Berichten: 71533
Lid geworden op: Wo Apr 07, 2004 10:30 pm

Re: Oostvaarderplassen

Berichtdoor Ariel » Vr Aug 09, 2019 11:53 pm

Mahalingam schreef:
Hoe lang ze daar zullen overleven is onduidelijk. In ons land mochten we ze niet dood maken maar wie weet wat de wolven in het woud gaan doen.
En we weten allemaal wat wolven doen:


En zullen ze de winter overleven. Misschien kunnen ze in Rusland nog wat voedsel vinden.
De paardjes zijn iets ondervoed.
De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links.

Gebruikersavatar
Ali Yas
Berichten: 6131
Lid geworden op: Zo Apr 15, 2012 3:24 pm
Contact:

Re: Oostvaarderplassen

Berichtdoor Ali Yas » Za Aug 10, 2019 7:34 am

Mahalingam schreef:Er zijn nu 16 " faunabeheerders" aan het werk.

Is het niet práchtig, al die "natuur"?

De Konikpaarden in Nederland behoren toe aan Stichting Ark, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en een aantal andere natuur beherende organisaties en zijn hier in Nederland puur voor de begrazing.

https://www.bokt.nl/wiki/Konik
Truth sounds like hate to those who hate truth.

Mahalingam
Berichten: 38615
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: Oostvaarderplassen

Berichtdoor Mahalingam » Ma Sep 09, 2019 7:02 pm

Inmiddels zijn een heleboel edelherten in de pan beland. En nu het afschiet seizoen weer is begonnen blijken de burgers wel trek te hebben in een biologisch ecologisch verantwoord stukje hertenvlees.
Vlees van edelherten in zes minuten uitverkocht
Het vlees van afgeschoten edelherten in de Oostvaardersplassen was vanmiddag in precies zes minuten uitverkocht. Het was voor het eerst - na bijna een half jaar pauze - dat het wild weer in de verkoop was.

,,We hadden zowel edelherten uit de Oostvaardersplassen en enkele edelherten van de Veluwe vandaag", meldt Arka Der Stepanian, verantwoordelijke voor Crowdbutching in Nederland. ,,Deze zijn binnen zes minuten verkocht.”

De site die de verkoop regelt is Koopeenhert.nl. De klanten die eerder naast een pakket hertenvlees grepen, ontvingen gisteren een mail om hen attent te maken op de naderende verkoop. Die begon om het middaguur. De verkoop kon beginnen omdat het broedseizoen is afgelopen, waardoor de jagers het afschieten weer konden oppakken. De prijzen lagen wel 26 procent hoger dan tijdens de laatste keer dat op de beesten werd geschoten omdat het vlees voor de marktprijs over de toonbank moet. Het ging destijds om een tijdelijk tarief, omdat vooraf onduidelijk was welke kosten gemoeid zouden zijn bij het afschieten.

Het succes is volgens Der Stepanian te danken aan ‘duizenden tevreden klanten van vorige verkooprondes die ons aanbevelen’. De hertenvleespakketten kregen een hoge waardering bij klanten. ,,Mond-tot-mondpromotie van deze klanten (inclusief foto’s en reviews op social media) heeft geholpen om meer vraag te creëren naar het hertenvlees.”

Wat ook meespeelt: het aanbod is aanzienlijk lager dan vorig jaar, ondanks het feit dat Crowdbutching nu ook edelherten van de Veluwe kan aanbieden. ,,Verder staan 8500 mensen op de wachtlijst van Koopeenhert.nl die nog geen pakket hebben kunnen bestellen.”


Tienduizenden kilo's
Hoe omstreden het afschieten van de 1745 edelherten in de Oostvaardersplassen ook was, de verkoop van het vlees mag een succes worden genoemd. Tienduizenden kilo’s vlees belandden op het bord van ‘gewone’ Nederlanders en in restaurants, zo meldde Crowdbutching in april van dit jaar.

De nieuwe edelherten komen niet allemaal van de Oostvaardersplassen. Een kleiner deel zal afkomstig zijn van de Veluwe. De klanten zien bij het bestellen van hun vleespakket uit welk natuurgebied het vlees komt.
https://www.ad.nl/koken-en-eten/vlees-van-edelherten-in-zes-minuten-uitverkocht~a1b888f3/
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.


Terug naar “Topics allerhande”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten