De handel in drugs

Deze afdeling is voor algemene topics die niet passen in wat reeds voorzien is. Ze moeten wel aansluiten bij ons thema.
Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41179
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

De handel in drugs

Berichtdoor Pilgrim » Za Aug 25, 2018 5:58 pm

Nederland, het nieuwe Colombia: in 2017 € 18,9 miljard verdiend aan synthetische drugs

Door: Redactie, 11:08, 25 augustus 2018

Afbeelding
Gedumpt xtc-afval.

Nauwelijks opsporing en handhaving, pakkans nihil, laf strafklimaat, maar ‘misdaad daalt in Nederland’

Nederlandse drugscriminelen hebben vorig jaar voor miljarden verdiend aan de productie van synthetische drugs. Volgens een onderzoek van de politieacademie bedraagt de uiteindelijke verkoopwaarde – in straatprijzen – van in 2017 in Nederland geproduceerde xtc en amfetamine wereldwijd € 18,9 miljard.

Dit bedrag, hoger dan de jaaromzet van bedrijven als Philips en Albert Heijn, is te beschouwen als de bijdrage van Nederlandse synthetische-drugscriminelen aan de illegale wereldeconomie. Een flink deel van dat bedrag – geschat wordt zo’n drie tot vijf miljard – verdwijnt in de zakken van de Nederlandse drugscriminelen zelf, aldus het onderzoek onder leiding van prof. dr. Pieter Tops.

Voor het eerst is berekend wat er in Nederland wordt verdiend aan de synthetische drugs. Volgens de onderzoekers is 18,9 miljard een voorzichtige schatting. Het bedrag ligt waarschijnlijk beduidend hoger.

Volgens de onderzoekers vormen synthetische drugs een nationaal probleem met internationale consequenties voor de positie en het imago van Nederland. “Het is alleen met voldoende, volhardende en toegewijde capaciteit en een constant brede internationale aanpak te bestrijden. Daaraan heeft het de afgelopen jaren ontbroken”, concluderen ze.

De mondiale toppositie is onder meer te verklaren omdat Nederland vanwege de ligging en infrastructuur een ideaal vestigingsklimaat heeft voor criminelen. Ook de tolerante houding in Nederland ten opzichte van gebruik en productie van synthetische drugs speelt een belangrijke rol. Er zijn te weinig opsporingsambtenaren die strafrechtelijk onderzoek verrichten, waardoor de pakkans laag is. En de strafmaat is laag.

De georganiseerde drugscriminaliteit leidt echter tot veel geweld. De brede aanpak ervan zou volgens de onderzoekers daarom topprioriteit moeten zijn voor de Nederlandse regering.

Het rapport maakt volgens minister Ferd Grapperhaus (Justitie) de ernst duidelijk van de drugsproblematiek en de rol die Nederland daarin speelt. Hij vindt het “schokkend als je het zo bij elkaar ziet”. Hij zegt zich bewust te zijn van de “beschamende positie” die ons land inneemt op de internationale ranglijst van drugs producerende landen.

“Ik ben van de urgentie doordrongen. Hier moeten we enorm op gaan inzetten, dat doen we en gaan we nog steviger doen”, aldus de minister. Het kabinet heeft extra geld en capaciteit vrijgemaakt voor de aanpak van deze vorm van criminaliteit, zegt hij.

Anp

https://tpo.nl/2018/08/25/nederland-het ... che-drugs/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41179
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De handel in drugs

Berichtdoor Pilgrim » Wo Okt 17, 2018 4:59 pm

Burger loopt steeds groter risico slachtoffer te worden van drugscriminaliteit in gaaf land Nederland

Door: Bert Brussen, 10:14, 17 oktober 2018

Afbeelding

Narcostaat Nederland steeds crimineler, dat terwijl ‘de criminaliteit daalt’ en ‘de cellen leeg staan’

Burgers die in Zeeland of Brabant wonen, lopen een steeds groter risico om op een dag samen met huis en gezin te worden opgeblazen, om te komen in een uitslaande brand, te worden vergiftigd of betrokken te raken bij een schietpartij, dankzij criminelen die midden in keurige woonwijken ongestoord complete laboratoria voor synthetische drugs runnen. Volgens de coördinator van de politieafdeling synthetische drugs in de regio Zeeland-West Brabant is het risico voor burgers om slachtoffer te worden “eerder een dichter-bij-mijn-bed-show dan een verder-van-mijn-bed-show”. Dit meldt de Nederlandse kwaliteitscourant Telegraaf.

De drugscriminaliteit in narcostaat Nederland, en dan met namen in de zuidelijke provincies, is inmiddels zo’n groot probleem dat de noodklok wordt geluid. De schaalvergroting (zeg maar de Colombia’isering van Nederland) van synthetische drugsproductie is zo groot dat alleen al in 2017 tenminste tegen de 19 miljard euro werd omgezet.

Volgens de meeste politici en main stream media echter gaat het juist fantastisch in Nederland waar ‘de criminaliteit daalt’ en ‘de cellen leegstaan’. Politiekorpsen klagen echter steen en been over de enorme tekorten en de ronduit belabberde organisatie waardoor de georganiseerde misdaad überhaupt niet is te bestrijden, laat staan dat het Openbaar Ministerie er nog aan toe komt om drugscriminelen te berechten.

Gelukkig heeft het OM wel de handen vol aan het berechten van andere ‘criminelen’ zoals de blokkeerfriezen die zich zomaar hebben verzet tegen een groepje anti-Zwarte Piet-activisten, iets wat natuurlijk vele malen crimineler is dan het produceren van synthetische drugs in een woonwijk, en ook veel gevaarlijker. Zo raakten enkele anti-Zwarte Piet-activisten best wel getraumatiseerd enzo.

Ondanks het welig laten tieren van georganiseerde misdaad in Nederland ‘waar de criminaliteit daalt’ is de Nederlandse politie wel goed bezig met inclusiviteit uitdragen en het politiek-correct consequent goedpraten van burgers niet kunnen beschermen. Zo bezoekt de Nederlandse politietop elk jaar trouw vele iftars, is het dragen van een hoofddoekje bij de politie nog altijd een optie en trekken politiekorpsen als het moet alles uit de kast om burgers die kwetsende Facebook-comments plaatsen of iets negatiefs zeggen over Sylvana Simons op te sporen en keihard aan te pakken.

Ook het doen van aangifte tegen Geert Wilders is meestal geen enkel probleem bij de politie.

Het wachten is nu op de eerstvolgende ‘veiligheidsmonitor’ waaruit zal blijken dat ‘Nederlanders zich steeds veiliger voelen’ en natuurlijk de statistieken waaruit blijkt dat er weer ‘minder misdrijven zijn geregistreerd’ zodat de gelijkgeschakelde main stream media ‘misdaad weer gedaald in Nederland’ als kop op hun voorpagina’s kunnen zetten.

Wij zijn nu even veilig pinnen. Daarna auto parkeren.

https://tpo.nl/2018/10/17/burger-loopt- ... nederland/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41179
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De handel in drugs

Berichtdoor Pilgrim » Wo Dec 05, 2018 12:24 am

Luxemburg wil als eerste land in Europa wiet volledig legaliseren

3 november 2018

Afbeelding

De productie, verkoop en het gebruik van cannabis legaliseren, ook voor recreatief gebruik. Dat is een van de doelstellingen van de nieuwe regering in Luxemburg. Met die maatregel zou Luxemburg het eerste land in Europa zijn dat wiet volledig legaliseert.

Het plan staat in het regeerakkoord, waar de coalitiepartijen vandaag hun handtekening onder hebben gezet. De nieuwe regering bestaat uit de liberale DP, de sociaal-democratische LSAP en de groene partij Déi Gréng.

Zij willen met het plan drugscriminelen en dealers de wind uit de zeilen nemen. Een ander doel is de fysieke schade voor gebruikers minimaliseren, omdat de staat toezicht krijgt op de kwaliteit van de softdrugs, staat in het regeerakkoord.

Medicinale wiet al legaal
Er is nog weg te gaan voordat het plan werkelijkheid kan worden. Zo moet er een wetsvoorstel worden ingediend, waar het parlement vervolgens akkoord mee moet gaan.

Het land met 600.000 inwoners legaliseerde in juni al het gebruik van cannabis voor medische doeleinden. Deze wiet wordt volgens de Luxembourg Times nu nog geïmporteerd uit Canada, waar de teelt, verkoop en het consumeren van cannabis sinds deze herfst officieel is toegestaan.

De coalitiepartijen willen de huidige wet uitbreiden. Het hoofddoel wordt cannabis decriminaliseren en onder een aantal voorwaarden legaliseren voor binnenlandse productie en recreatief gebruik. Die voorwaarden moeten nog worden vastgesteld. Wel is duidelijk dat de opbrengst van de verkoop zal worden geïnvesteerd in voorlichting en verslavingspreventie.

En in Nederland?
Uruguay was in 2013 het eerste land dat de softdrug volledig legaliseerde. In een aantal Amerikaanse staten is wiet inmiddels ook legaal verkrijgbaar. In Europa zijn er meerdere landen die het gebruik en bezit van kleine hoeveelheden drugs toestaan, waaronder Spanje, Portugal, Tsjechië en Nederland.

In Nederland werkt het kabinet aan een experiment om in een aantal gemeenten legale hennepteelt op te zetten. Steeds meer gemeenten willen er niet aan meedoen, omdat de opzet van de proef volgens hen te beperkt is, met juist meer straathandel tot gevolg.

https://nos.nl/artikel/2261940-luxembur ... seren.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41179
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De handel in drugs

Berichtdoor Pilgrim » Zo Feb 03, 2019 10:34 pm

Nederlandse wiettelers gaan internationaal – ‘Verstaan hun vak, hebben goed materiaal, een breed netwerk en een goed eindproduct!

Door Wout Willemsen, 3 februari 2019

Afbeelding
Foto: De cannabisplant, waarvan wiet en hasj worden geproduceerd dat wordt verkocht bij Coffeeshops. Bron: Wikimedia Commons

Die hele ‘war on drugs’ in Noord-Brabant heeft een onbedoeld effect gekregen. Hoewel er steeds meer wiettelers worden aangepakt, kiest een aanzienlijk deel eieren voor hun geld en gaat de grens over! Dat meldt de Telegraaf.

Laurent Laniël, een onderzoeker van het Europees waarnemingscentrum voor drugs en drugsverslaving, deed een curieuze ontdekking! Nederlandse wiettelers zijn als het ware aan het ‘franchisen’ en zetten overal locaties op in Europa. Frankrijk, Denemarken, Tsjechië, België en Duitsland krijgen daardoor steeds meer te maken met wietplantages van Nederlandse signatuur.

Op het illegale aspect na lijkt het er sterk op dat hier een waar business-model wordt gevolgd. De wiet van dit soort plantages en telers bevat dezelfde kenmerken als andere succesvolle bedrijfsstrategieën. Vaklui, goed materiaal, breed netwerk, hoge kwaliteit en groot volume.

Naast deze succes genererende ingrediënten lijkt het er ook sterk op dat Nederlandse criminelen goed in de gaten hebben waar de zwakke plekken van politiediensten en hun samenwerking met internationale collega’s zitten. Zo worden ze ervan verdacht juist gebruik te maken van grenzen om het strafproces te bemoeilijken.

Of je nou vindt dat softdrugs gelegaliseerd moet worden of juist harder moet worden aangepakt, het valt niet te ontkennen dat de Nederlandse handelsgeest een sterke indruk heeft gemaakt op het criminele circuit! Juist door dit soort competente figuren valt aan te tonen dat het huidige beleid in ieder geval totaal op z’n gat is gevallen.

Wil je legaliseren, dan zal men er goed aan doen dit in samenspraak te doen met dit soort figuren, op eenzelfde manier als in de laatste scènes van de film Catch me if you can, waar de geniale fraudeur en vervalser gepakt wordt en juist bij de inlichtingendiensten een waardevolle toevoeging wordt, in ruil voor strafvermindering.

Gaat de voorkeur toch uit naar criminaliseren, dan is internationale samenwerking een absoluut vereiste. Gezien de stroperige bureaucratie en onderbemanning van de diverse politie- en inlichtingendiensten lijkt me dat een véél grotere klus met een groot risico op geweld en slachtoffers.

Welke kant het ook uitgaat, dit soort professionele ontwikkelingen op steeds grotere schaal, maakt dat de urgentie voor een heldere en eenduidige beslissing toeneemt.

https://www.dagelijksestandaard.nl/2019 ... ndproduct/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41179
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De handel in drugs

Berichtdoor Pilgrim » Di Feb 19, 2019 8:43 pm

Werknemers Schiphol betrokken bij drugssmokkel

Geplaatst op 19 februari 2019

Afbeelding

Een aantal mensen dat op luchthaven Schiphol werkt in de bagagekelder, catering en schoonmaak zijn vermoedelijk betrokken bij grootschalige drugssmokkel. Dinsdag heeft de Koninklijke Marechaussee twee personen, werkzaam op de luchthaven, aangehouden. Het gaat om Amsterdammers van 33 en 44 jaar. In hetzelfde onderzoek deed de Marechaussee vorig jaar ook al twaalf aanhoudingen. Negen verdachten werkten op Schiphol. Dat maakte de Marechaussee dinsdag bekend.

De arrestaties maken deel uit van een in augustus vorig jaar begonnen strafrechtelijk onderzoek van een team Zware Criminaliteit van de Marechaussee. Dat richt zich op ,,de grootschalige invoer van verdovende middelen via de luchthaven Schiphol". De verdachte werknemers hadden voor hun werk een zogenoemde Schipholpas en daarmee toegang tot het beveiligde gebied van de luchthaven.

Uit het onderzoek is duidelijk geworden dat de organisatie ,,met het grootste gemak" koffers met heroïne en cocaïne naar Nederland haalde. De koffers werden door medewerkers van luchthavens in Afrika en Zuid-Amerika ,,heimelijk en ongeregistreerd" aan boord gebracht. In Nederland werden ze door de bagagemedewerkers doorgegeven aan catering- of schoonmaakpersoneel en zo het land in gesmokkeld.

De twaalf mensen die eerder werden aangehouden zijn inmiddels vrijgelaten, maar zij moeten zich later voor de rechter verantwoorden. Tijdens eerdere acties in dit onderzoek trof de Marechaussee al ruim 100 kilo heroïne en cocaïne aan. Bij doorzoekingen van woningen werden ruim 100.000 euro contant geld en goederen in beslag genomen. Ook loopt er een onderzoek naar bezittingen in het buitenland. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

https://www.dvhn.nl/binnenland/Werkneme ... 90865.html
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41179
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De handel in drugs

Berichtdoor Pilgrim » Zo Jul 28, 2019 3:30 am

Narcostaat Nederland: kinderen van 9 jaar oud al betrokken bij drugshandel

27 juli 2019

Afbeelding

Er zouden honderden ‘jongeren’ bij drugshandel zijn betrokken

Steeds meer kinderen zijn betrokken bij drugshandel. Ook worden ze steeds jonger. Het RIEC Midden Nederland, dat gemeenten, het Openbaar Ministerie en de politie ondersteunt, slaat alarm. Er zijn voorbeelden van 8- en 9-jarigen die geleidelijk de criminaliteit in rollen, meldt RTL Nieuws.


Kinderen raken betrokken bij drugshandel door eenvoudige klusjes zoals op de uitkijk staan. Het draait snel uit op ernstige criminaliteit, die uiteindelijk kan leiden tot liquidaties, zegt Remco Mulder van het RIEC. Er zouden honderden jongeren bij drugshandel zijn betrokken. In Midden-Nederland gaat het vooral om cocaïnehandel.

De kinderen worden geronseld op straat, in coffeeshops, in cafés maar ook via sociale media. Vaak gebeurt dit door zogenoemde ‘buurtprinsen’, oudere jongens die een voorbeeld zijn voor de jongsten, met dure kleding, mooie horloges en auto’s.

ANP

https://tpo.nl/2019/07/27/narcostaat-ne ... ugshandel/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Gebruikersavatar
Pilgrim
Berichten: 41179
Lid geworden op: Wo Jan 17, 2007 1:00 pm
Locatie: Dhimmistad

Re: De handel in drugs

Berichtdoor Pilgrim » Di Okt 08, 2019 11:10 pm

Britten rollen enorme drugsbende op die voor miljarden aan drugs vanuit Nederland smokkelde

ADN - 08 oktober 2019 - 14u35 - Bron: ANP

Afbeelding
National Crime Agency De drugs waren verstopt in vrachtwagens met groenten en sap.

De Britse politie heeft afgelopen vrijdag dertien mensen opgepakt bij een onderzoek naar een grote drugsbende. De groep zou meer dan 50 ton drugs van Nederland naar Groot-Brittannië hebben gesmokkeld. De smokkelwaar was mogelijk miljarden waard.

Volgens de Britse National Crime Agency gaat het waarschijnlijk om de grootste smokkelgroep die ooit in het land tegen de lamp is gelopen.

De verdachten zijn bij het ochtendgloren gearresteerd in onder meer Londen, Manchester, Bolton en Leeds. Ze zouden de Britse tak vormen van een bende die Nederlandse en Britse nepbedrijfjes gebruikte voor de smokkel van heroïne, cocaïne en cannabis. De drugs waren verstopt in vrachtwagens met groenten en sap.

In april werden ook al vier mannen en twee vrouwen opgepakt in Nederland, omdat ze betrokken zouden zijn geweest bij de smokkel. Zij wachten op overlevering naar het Verenigd Koninkrijk.

In september vorig jaar waren drie smokkelladingen van de bende ontdekt. Het ging om in totaal 351 kilo cocaïne, 92 kilo heroïne, 250 kilo wiet en 1.850 kilo hasj. De Britse autoriteiten denken dat de groep tussen februari 2017 en oktober 2018 vaker drugs naar Groot-Brittannië heeft gebracht.

https://www.hln.be/nieuws/buitenland/br ... ~a8cab434/
De Islam is een groot gevaar!
Jezus leeft maar Mohammed is dood (en in de hel)

Mahalingam
Berichten: 38875
Lid geworden op: Za Feb 24, 2007 8:39 pm

Re: De handel in drugs

Berichtdoor Mahalingam » Wo Okt 09, 2019 9:54 am

Zou zo een grote vangst en het afstoppen van de aanvoer iets uitmaken?
De enige manier waarop dat blijkt is: "stijgen de prijzen van de drugs."?
Ik heb nooit vernomen dat 'een grote vangst' tot een enorm tekort en woest stijgende prijzen heeft geleid.
Wie in de Islam zijn hersens gebruikt, zal zijn hoofd moeten missen.


Terug naar “Topics allerhande”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 4 gasten